به گزارش سرویس علمی جام نیوز، شکلات تلخ، به شکلاتی گفته میشود که میزان کاکائوی اضافه شده به آن بسته به میزان ماده خشک تا 75درصد رسیده و میزان شکر آن بسیار کم است؛ به این معنی که اصل عمده مخلوط اولیه شکلات، کاکائوست. شکلات تلخ یا سیاه از نوع 20 درصدی آغاز میشود. این نوع شکلات خیلی تلخ و رنگ آن هم خیلی تیره نیست. این حد تیرگی پایه شکلات است و در نمونههای مرغوب شکلات، نیمدرصد به نیم درصد حد تیرگی شکلات افزایش مییابد تا به 97 درصد میرسد. کاکائو یا شکلات تلخ ذخایری از غنیترین منابع فلاونوییدها در میان خوراکیهای رایج است. یک کیلوگرم از این نوع شکلات ۱۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و علاوه بر این دارای کربوهیدرات (قند)، چربی، پروتئین و مواد معدنی دیگر است. این خوراکی همچنین حاوی مواد شیمیایی تئوبرومین و متیل گزانتین است که سبب احساس صدای خش خش آن زیر دندان میشود. ماده دیگر موجود در شکلات تلخ فنیلاتامین است که روی مغز تاثیر گذاشته و همانند آدرنالین عمل میکند و احساس شادی و نشاط را به مصرفکننده القا میکند. به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای مفید، مصرف شکلات تلخ میتواند از افزایش فشار خون پس از مصرف غذا که باعث بروز ناراحتیهای کبدی در افراد مستعد میشود، بکاهد. آنتی اکسیدان موسوم به فلاونول در شکلات سیاه و تلخ عامل اصلی در کاهش فشار خون و دردهای مزمن کبدی است و باعث سُست شدن عضلات بدن به هنگام احساس دردهای کبدی میشود. استفاده از شکلات تلخ در روز در طی چند هفته، فشارخون را در بیماران کاهش میدهد و حساسیت انسولین را نیز بهطور مفیدی عوض میکند. اگرچه استفاده از شکلات تلخ بسیار مفید است ولی نباید جایگزین داروهای موجود برای کنترل فشار خون شود. از طرفی، مصرف شکلات تلخ جریان خون را در رگها تسهیل کرده و از این رو برای سلامت قلب و رگها مفید است. شکلات سیاه حاوی مادهی شیمیایی به نام تئوبرومین است که میتواند احتمال اکلامپسی، یکی از اختلالات دورهی بارداری، را کاهش دهد. توجه داشته باشید هرچه شکلات تیرهتر باشد یعنی کاکائوی آن بیشتر باشد مفیدتر است. اکلامپسی اختلالی است که فشار خون زنان باردار را بالا میبرد. محققان مشاهده کردند مصرف شکلات سیاه میتواند باعث کاهش 69 درصدی این بیماری شود. البته باید بگوییم که محققان همچنان در خصوص ارتباط بین مصرف شکلات و کاهش احتمال ابتلا به اکلامپسی مشغول مطالعه و بررسی هستند. نتایج یک پژوهش جدیدی که در Journal of Neuroscience به چاپ رسیده نشان میدهد موشهایی که شکلات میخورند دیرتر به درد، عکسالعمل نشان میدهند. یعنی این که آستانهی درد این موشها بالا میرود. البته توجه داشته باشید نباید به این دلیل شروع به مصرف بی رویه شکلات بکنید. لازم است که در مصرف این مادهی غذایی احتیاط کنید زیرا زیادهروی در مصرف آن میتواند باعث چاقی شود.