خاطره بسیار جالب از آیت الله بروجردی

sharifi1984

عضو جدید
کاربر ممتاز

در یکی از روزهای بهار سال 1331 که نوجوانی9ساله بودم، گروهی از طلبه‌هایجوان و سیاسی از تهران عازم قم شدهبودند تا با آیت‌الله بروجردیدیدار کنند. طلبه‌ی جوانی کهبعدها فهمیدم نواب صفوی بود سخنانتندی ایراد می‌کرد که هیچ چیز ازآن در خاطرم نمانده است.
بعدهاخبردار شدم که نواب و یارانش قصددیدار با آیت‌الله بروجردی راداشتند که ایشان آن ها را نپذیرفتهبودند.

من ازپدرم شنیدم که چند روز بعد که اصحاب آیت‌الله بروجردی از جمله پدرم در محضر ایشان بودند ، یکی ازبزرگان و از مدرسین حوزه ( ظاهراپدر آیت‌الله فاضل لنکرانی ، مرجع معاصر ) علت این رفتار را از آقای بروجردی سوال کرده و می‌پرسد چرااین افراد را که خواهان حکومت اسلامی هستند نپذیرفتید؟ ایشان در جواب می‌گویند:

این آقایان می‌خواهند شاه رابردارند ولی امثال شما را به جایاو بگذارند. شخص دیگری (ظاهرامرحوم آیت‌الله کبیر) از علمایبزرگ و فقهای برجسته بوده استمی‌پرسد، مگر چه اشکالیدارد؟

آیت‌الله بروجردی درجواب می‌گویند:
اشکال بزرگ این امردراین جا است که شاه با اسلحه توپ و تفنگ به جان مردم می‌افتد،با این اسلحه می‌شود مقابله کرد ولی اگرشما به جای او نشستید،اسلحه شما ایمان وعقاید مردم است که به جان مردم می‌اندازید. با این اسلحه نمی‌توان به راحتی مقابله کرد و لذا دین و ایمان مردم به بازی گرفته می‌شود.

،منبع:

دکترصادق طباطبایی - خاطرات سیاسیاجتماعی (1) - نشر عروج (وابسته بهموسسه نشر و تنظیم آثار امام)-تهران - 1387 -صفحه 27(

mahan 2

عضو جدید
ایشون و اقایه مطهری... بر این عقیده بودن که بهتره ملا ها بهتره که پست های سیاسی را نگیرند چون وجه ی ملا ها و اسلام ممکنه خدشه دار بشه.

E.lahe

عضو جدید
کاربر ممتاز
هه هه

من هم فکر کردم بعد مسلمان و ایرانی شدن انیشتین و چارلی چاپلین این بار نوبت پیامبره که بگن ایرانیه !!:d

اقیانوس

عضو جدید
کاربر ممتاز

در یکی از روزهای بهار سال 1331 که نوجوانی9ساله بودم، گروهی از طلبه‌هایجوان و سیاسی از تهران عازم قم شدهبودند تا با آیت‌الله بروجردیدیدار کنند. طلبه‌ی جوانی کهبعدها فهمیدم نواب صفوی بود سخنانتندی ایراد می‌کرد که هیچ چیز ازآن در خاطرم نمانده است.
بعدهاخبردار شدم که نواب و یارانش قصددیدار با آیت‌الله بروجردی راداشتند که ایشان آن ها را نپذیرفتهبودند.

من ازپدرم شنیدم که چند روز بعد که اصحاب آیت‌الله بروجردی از جمله پدرم در محضر ایشان بودند ، یکی ازبزرگان و از مدرسین حوزه ( ظاهراپدر آیت‌الله فاضل لنکرانی ، مرجع معاصر ) علت این رفتار را از آقای بروجردی سوال کرده و می‌پرسد چرااین افراد را که خواهان حکومت اسلامی هستند نپذیرفتید؟ ایشان در جواب می‌گویند:

این آقایان می‌خواهند شاه رابردارند ولی امثال شما را به جایاو بگذارند. شخص دیگری (ظاهرامرحوم آیت‌الله کبیر) از علمایبزرگ و فقهای برجسته بوده استمی‌پرسد، مگر چه اشکالیدارد؟

اشکال بزرگ این امردراین جا است که شاه با اسلحه توپ و تفنگ به جان مردم می‌افتد،با این اسلحه می‌شود مقابله کرد ولی اگرشما به جای او نشستید،اسلحه شما ایمان وعقاید مردم است که به جان مردم می‌اندازید. با این اسلحه نمی‌توان به راحتی مقابله کرد و لذا دین و ایمان مردم به بازی گرفته می‌شود.

،منبع:

دکترصادق طباطبایی - خاطرات سیاسیاجتماعی (1) - نشر عروج (وابسته بهموسسه نشر و تنظیم آثار امام)-تهران - 1387 -صفحه 27(

شمایی که تو امضات می گی از دین متنفری و خدا رو انکار می کنی چه طور شده از حرف یه مولّا خوشت اومده؟

خیلی واسم جالب شد! توضیح بده ببینم چه جوریاست؟

دوست عزیز مخاطبین شما ... نیستن! از شما بیشتر متوجه نشن، کمتر هم متوجه نمیشن :w12:

sharifi1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
شمایی که تو امضات می گی از دین متنفری و خدا رو انکار می کنی چه طور شده از حرف یه مولّا خوشت اومده؟

دوست عزیز مخاطبین شما ... نیستن! از شما بیشتر متوجه نشن، کمتر هم متوجه نمیشن :w12:
اول: من با شما هیچ رفاقتی ندارم!،به دل نگیر
دوم : اینکه شما مگه نمیگید وقتی یه حرف خوبه به گوینده نگاه نکن و حرف رو گوش کن؟
منم نعوذ بالله همین کارو کردم البت اگر گناه نشده باشه:thumbsup2:
سوم اینکه در مورد اون قسمت آبی صحبت بسیار است و جاش اینجا نیست به دلایلی که میدونید.اگر علاقه مند بودی جایی دیگر صحبت می کنیم.

آخرین ویرایش:

sharifi1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستی حال بحث کردن ندارم یه کاری نکن بگن باعث ف یل ت اِر شدیم
لطفا بحثو به سیاست و ... مربوط نفرمایید

آخرین ویرایش:

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
خلاصه از هر روشی که شد دوستان حرفهای س ی ا س ی را خواهند زد دیگه!!!
حتی اگر شده به زبان خاطره:D

اقیانوس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اول: من با شما هیچ رفاقتی ندارم!،به دل نگیر
دوم : اینکه شما مگه نمیگید وقتی یه حرف خوبه به گوینده نگاه نکن و حرف رو گوش کن؟
منم نعوذ بالله همین کارو کردم البت اگر گناه نشده باشه:thumbsup2:
سوم اینکه در مورد اون قسمت آبی صحبت بسیار است و جاش اینجا نیست به دلایلی که میدونید.اگر علاقه مند بودی جایی دیگر صحبت می کنیم.

شما از زدن این تاپیک هیچ هدفی نداشتی به جز اینکه به ولاییان ثابت کنین، آیت الله بروجردی از حکومت اسلامی حمایت نکرده اند.

1. اگر هدفی جز این داشتین توضیح بدین جیگر جان!
2. شما تاپیک سیاسی تو تالار آزاد زدین. شما باید پاسخ گو باشین.
3. وقتی می بینم داری چی می گی واستم و قانون تالار رو بر قانون آدمیت ترجیح بدم؟ قانون تالار رو بر امر خدا ترجیح بدم؟ خیر من این کار رو نمی کنم.
4. این وظیفه ی امثال من هست که امضاهای انگلیسی امثال شما رو بخونم و برای افرادی که به اون زبان تسلط ندارن بگیم که با چه کسی طرف هستن.
5. شما اگر واقعا دوستدار ولاییان هستین و می خواین اونا رو از اشتباه در بیارین، این افراد باید خوب بدونن که طرفشون چه کسی هست و بعد تصمیم بگیرن. نباید بدونن؟

هدف شما از زدن این تاپیک مشخصه. هدف بنده هم روشن سازی ماهیت شما بود.

والسلام.

a man named T

عضو جدید

شما که از دین دفاع میکنی و وجوود خدارو قبول داری چی شده از حرف این ملا خوشت نیومده . . .!‍‍‍!!
خیلی واسم جالب شد! توضیح بده ببینیم چه جوریاست!!؟
البته حس میکنم شما بر خلاف عقادیتون مبنی بر احقاق حق بیشتر به فک نفع شخصی هستین و هرچی به نفعتون نیست رو انکار میکنید . . .!
آره . . . درسته ما از این کارا میکنیم ولی از شما که شعار میدین طرفدار حق هستین این کار بعیده . . . .!
راستی : یاد یه حرفی از هم قطارای ولایی افتادم به نام بیتاب که میگفت به گوینده نگا نکن . . . ببین سخن چیه!!!

a man named T

عضو جدید
شما از زدن این تاپیک هیچ هدفی نداشتی به جز اینکه به ولاییان ثابت کنین، آیت الله بروجردی از حکومت اسلامی حمایت نکرده اند.

3. وقتی می بینم داری چی می گی واستم و قانون تالار رو بر قانون آدمیت ترجیح بدم؟ قانون تالار رو بر امر خدا ترجیح بدم؟ خیر من این کار رو نمی کنم.
4. این وظیفه ی امثال من هست که امضاهای انگلیسی امثال شما رو بخونم و برای افرادی که به اون زبان تسلط ندارن بگیم که با چه کسی طرف هستن.
خب اینا که همشون فقط شعاد دادن از سر بیچارگی بود . . .!

.
دست شما درد نکنه که ماهیت این دوستمونو روشن کردی ولی بدون این رفیقمون از همون اول حرفش یکی بوده و خواهد بود . . .نه مثل شما که معلوم نیست حرف حسابتون چیه و چه جوریاست که هر کی علیه شما حرف زد میشه آدم بده!
ضمن اینکه بدون : ماهیت شمام خیلی وقته برای ماها روشن شده . . .!

اقیانوس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شما که از دین دفاع میکنی و وجوود خدارو قبول داری چی شده از حرف این ملا خوشت نیومده . . .!‍‍‍!!
خیلی واسم جالب شد! توضیح بده ببینیم چه جوریاست!!؟
البته حس میکنم شما بر خلاف عقادیتون مبنی بر احقاق حق بیشتر به فک نفع شخصی هستین و هرچی به نفعتون نیست رو انکار میکنید . . .!
آره . . . درسته ما از این کارا میکنیم ولی از شما که شعار میدین طرفدار حق هستین این کار بعیده . . . .!
راستی : یاد یه حرفی از هم قطارای ولایی افتادم به نام بیتاب که میگفت به گوینده نگا نکن . . . ببین سخن چیه!!!

اولین پستتون رو تبریک می گم! خوب معرفی کنین ببینیم کی هستین؟ بیتاب؟ ههه! آدم جالبی بود. نمی خوام غیبت کنم فقط اینکه خیلی آدم جالبی بود! من به هیچ عنوان با نظر های ایشون موافق نبودم و به نمایندگی از ولایی ها باهاشون وارد بحث شدم و به حالشون تاسف!

1.من اصلا سخن این عزیز رو قبول ندارم! قبول ندارم که حرفشون سندیت داره.
2. همون طور که عرض کردم من فقط خواستم به مخاطبین بگم که ایشون تو امضاشون چی نوشتن و قضاوتی نکردم و قضاوت رو به مخاطبین واگذار کردم.

فعلا بحثی با شما ندارم. باید همکاری کنیم که سایت از ***** در بیاد. شاید وقتی دیگر. اصولا این تاپیک سیاسی باید حذف بشه. چه جوریi که تا حالا نشده؟ :w20:

اقیانوس

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب اینا که همشون فقط شعاد دادن از سر بیچارگی بود . . .!

دست شما درد نکنه که ماهیت این دوستمونو روشن کردی ولی بدون این رفیقمون از همون اول حرفش یکی بوده و خواهد بود . . .نه مثل شما که معلوم نیست حرف حسابتون چیه و چه جوریاست که هر کی علیه شما حرف زد میشه آدم بده!
ضمن اینکه بدون : ماهیت شمام خیلی وقته برای ماها روشن شده . . .!

:gol:

a man named T

عضو جدید
اولین پستتون رو تبریک می گم! خوب معرفی کنین ببینیم کی هستین؟
من که تابلو ام . . .!
به هر حال بحث امشب آخرین پستامم خواهد بود . . .!
بیتاب؟ ههه! آدم جالبی بود. نمی خوام غیبت کنم فقط اینکه خیلی آدم جالبی بود! من به هیچ عنوان با نظر های ایشون موافق نبودم و به نمایندگی از ولایی ها باهاشون وارد بحث شدم و به حالشون تاسف!
ولی مطمئنا در این مورد با شما هم عقیده هستن چون ولایت از یه شخص ولایی زیر سوال رفته . . .!
1.من اصلا سخن این عزیز رو قبول ندارم! قبول ندارم که حرفشون سندیت داره.
چه با سند و چه بی سند عکس العملت در رابطه با گفته ی بروجردی برام خیلی جالب بود . . آخه با شناختی که ازت داشتم بارها گفته بودی طرفدار حقی و باید به سخن نگاه کرد نه گوینده . . .!
2. همون طور که عرض کردم من فقط خواستم به مخاطبین بگم که ایشون تو امضاشون چی نوشتن و قضاوتی نکردم و قضاوت رو به مخاطبین واگذار کردم.
یعنی اگه یکی مثل کربلایی حسام این تاپیکو میزد شما این عکس العمل رو نشون نمیدادی!؟
در مورد وجوود داشتن یا نداشتن خدا هم : این یه عقیده هست! به کسی ربطی نداره کی چه عقیده ای در این مورد داره!!!
مثلا بگیم‌ : قانون نسبیت انیشتین غلطه چون به خدا اعتقاد نداشته . . .!
فعلا بحثی با شما ندارم. باید همکاری کنیم که سایت از ***** در بیاد. شاید وقتی دیگر. اصولا این تاپیکس سیاسی باید حذف بشه. چه جوری که تا حالا نشده؟ :w20:

بله چشم!
مام هستیم خدمتتون . . .!
این تاپیکم مطمئنا حذف میشه چون ماهیت ادمین اینطوریه!!! ولی همونطور که گفتم اگه یه ولایی به فرض محال این تاپیکو میزد همچین درخواستی از ادمین میکردی!!!؟

اقیانوس

عضو جدید
کاربر ممتاز
من که تابلو ام . . .!
به هر حال بحث امشب آخرین پستامم خواهد بود . . .!

ولی مطمئنا در این مورد با شما هم عقیده هستن چون ولایت از یه شخص ولایی زیر سوال رفته . . .!
چه با سند و چه بی سند عکس العملت در رابطه با گفته ی بروجردی برام خیلی جالب بود . . آخه با شناختی که ازت داشتم بارها گفته بودی طرفدار حقی و باید به سخن نگاه کرد نه گوینده . . .!

یعنی اگه یکی مثل کربلایی حسام این تاپیکو میزد شما این عکس العمل رو نشون نمیدادی!؟
در مورد وجوود داشتن یا نداشتن خدا هم : این یه عقیده هست! به کسی ربطی نداره کی چه عقیده ای در این مورد داره!!!
مثلا بگیم‌ : قانون نسبیت انیشتین غلطه چون به خدا اعتقاد نداشته . . .!

بله چشم!
مام هستیم خدمتتون . . .!
این تاپیکم مطمئنا حذف میشه چون ماهیت ادمین اینطوریه!!! ولی همونطور که گفتم اگه یه ولایی به فرض محال این تاپیکو میزد همچین درخواستی از ادمین میکردی!!!؟
اگر روشن شدن امضاشون این قدر براشون مشکل سازه پس چرا اصلا نوشته که مردم بخونن؟!!

جو سازی بیهوده نکن! مخاطبینمون چشم دارن! سواد هم خدا رو شکر دارن. میرن می خونن متوجه میشن که فقط داری جو سازی می کنی.
من اصلا اون کار هایی که گفتی رو انجام ندادم که حالا بیام پاسخ بدم چرا! چه عکس العملی؟ !!!

از خودت حرف در میاری هااااااااا :surprised: واا !! ننه!!!!

sharifi1984

عضو جدید
کاربر ممتاز

5. شما اگر واقعا دوستدار ولاییان هستین و می خواین اونا رو از اشتباه در بیارین، این افراد باید خوب بدونن که طرفشون چه کسی هست و بعد تصمیم بگیرن. نباید بدونن؟

والسلام.
جناب آقای / خانم اقیانوس
لطفا از طرف من هدف رو بیان نفرمایید!!! بنده یک خاطره مستند و مستدل خدمت دوستانم گفتم.
1.من دوباره باید تذکر بدم که نه جیگر هستم نه دوست شما:whistle:
2.این تاپیک به هیچ عنوان س ی ا س ی نبوده و شما که سعی میکنی تاپیک رو به این سمت سوق بدی باید پاسخ گو باشین. ولی از اونجایی که عادت ندارم گزارش تخلف بدم این کار رو نمی کنم;)
3.قانون آدمیت؟میشه شرح بدین؟درباره امر خدا هم همین طور یه توضیح بدین ممنون میشم

4.بابا انگلیش مَن.بابا زبان خارجه بلد :دی! ببخشید با چه کسی طرف هستن؟یه کم داره جریان پا و گلیم پیش میادا:biggrin: رعایت بفرمایید
5. من دوست دار فکر و منطق هستم.هر کسی دوست داشت این رو بخونه و در موردش هر جوری خواست فکر کنه
ممنون که ماهیت من رو روشن کردید.خیر از جوونیت ببینی:thumbsup2:

آخرین ویرایش:

sharifi1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
. باید همکاری کنیم که سایت از ***** در بیاد. شاید وقتی دیگر. اصولا این تاپیک سیاسی باید حذف بشه. چه جوریi که تا حالا نشده؟ :w20:

کاربر گرامی
اگر واقعا این موضوعی که فرمودین رو علاقه مندی اتفاق بیفته
من استدعا دارم
خواهشمندم
همون طور که قبلا گفتم تاپیک رو به انحراف نکشین و ادامه ندین
این تاپیک سیاسی نبوده و فقط تاکید میکنم فقط یه خاطره بود که از نظر من جالب بود
شما هم اگه با من مشکلی داری بهم بگو
اگر هم با بودن من مشکل داری بهم بگو
اگرمن هنوز اینجام و گهگاهی پست میدم به خاطر اینه که سخته از اینجا و خاطرات و دوستام یک دفعه دل بکنم و برم
از ادمین هم ممنونم که این تاپیک رو حذف نکرده علیرغم تلاشی که شما کردی برای سیاسی کردن تاپیک
در ضمن ممنونم بابت بی احترامی هایی که به خاطر طرز فکرم به من کردی. و روشن گری هایی که در مورد من کردی و اینکه شخصا هیچ قضاوتی نکردی و به خوانندگان واگذار کردی !!!یه نمونه از قضاوت نکردنت هم اینه:
"دوست عزیز مخاطبین شما ... نیستن! از شما بیشتر متوجه نشن، کمتر هم متوجه نمیشن "

به هر حال
پیروز باشی:thumbsup2:

آخرین ویرایش:

*شهرام قالتاق

عضو جدید

،منبع:

مرسیییییییییی :gol:

اقیانوس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جناب آقای / خانم اقیانوس
لطفا از طرف من هدف رو بیان نفرمایید!!! بنده یک خاطره مستند و مستدل خدمت دوستانم گفتم.
1.من دوباره باید تذکر بدم که نه جیگر هستم نه دوست شما:whistle:
2.این تاپیک به هیچ عنوان س ی ا س ی نبوده و شما که سعی میکنی تاپیک رو به این سمت سوق بدی باید پاسخ گو باشین. ولی از اونجایی که عادت ندارم گزارش تخلف بدم این کار رو نمی کنم;)
3.قانون آدمیت؟میشه شرح بدین؟درباره امر خدا هم همین طور یه توضیح بدین ممنون میشم

4.بابا انگلیش مَن.بابا زبان خارجه بلد :دی! ببخشید با چه کسی طرف هستن؟یه کم داره جریان پا و گلیم پیش میادا:biggrin: رعایت بفرمایید
5. من دوست دار فکر و منطق هستم.هر کسی دوست داشت این رو بخونه و در موردش هر جوری خواست فکر کنه
ممنون که ماهیت من رو روشن کردید.خیر از جوونیت ببینی:thumbsup2:

من از جماعت بانوان ایران زمین هستم.

شما حرفتون رو زدین و من هم حرفم رو زدم. باقیش دیگه من چی گفتم تو چی گفتی هست که یک سری کل کل بیهوده هست.ضمن اینکه اهل کل کل نیستم. پس سخن کوتاه باید، والسلام

reza4321

عضو جدید
کاربر ممتاز

،منبع:

!!!!!!!

مهندس خوش فکر

عضو جدید
کاربر ممتاز
اقای بروجردی کاملا با افراطی ها مخالف بودند و به جدایی دین از سیاست معتقد.....
امیدوارم همه ی ما اتحاد رو در باور هامون از ایشان یاد بگیریم.....:gol:

reza4321

عضو جدید
کاربر ممتاز
دکترصادق طباطبایی - خاطرات سیاسی اجتماعی (1) - نشر عروج (وابسته به موسسه نشر و تنظیم آثار امام)-تهران - 1387 -صفحه 27
:thumbsup2:
تو اصلا بگو گنده تر از این ادم.
خب
بازم قرمز های من جواب داده نمیشه.
تازه کاش خود کتابو میزاشتی تا قبلو بعدشو هم میشد دید.نه؟

sharifi1984

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو اصلا بگو گنده تر از این ادم.
خب
بازم قرمز های من جواب داده نمیشه.
تازه کاش خود کتابو میزاشتی تا قبلو بعدشو هم میشد دید.نه؟
هر چی شما بگی;)
نسخه پی دی اف و یا همچین چیزی ازش ندارم