sanam7.mlk
عضو جدید
یک گفتگوی کوتاه بین متکلم برزیلی، لئوناردو باف*، و دالایی لامادر میزگردی درباره دین و آزادی که دالایی لاما و من در آن شرکت داشتیم، در فرصت استراحت، با بدجنسی و همچنین با علاقه از او پرسیدم: «عالیجناب، بهترین دین چیست؟»فکر کردم او خواهد گفت: «بودیسم تبتی» یا «ادیان شرقی که بسیار کهنتر از مسیحیت هستند»دالایی لاما مکث کرد، لبخند زد و در چشمان من نگریست...این کار باعث تعجب من شد، چون می دانستم سؤالم توأم با بدجنسی است.او پاسخ داد: «بهترین دین، آن دینی است که شما را به خدا نزدیکتر کند. آن که از شما انسان بهتری سازد»برای این که از دستپاچگی در مقابل چنین پاسخ حکیمانه ای رها شوم، پرسیدم: «چه دینی از من انسان بهتری می سازد؟»او پاسخ داد: «آن که شما را دلسوزتر، خردمندتر، منقطعتر، مهربانتر، نوعدوست تر، مسؤولتر و به اخلاقیات پایبندتر سازد. دینی که این تأثیر را در شما داشته باشد، بهترین دین است».من برای لحظه ای ساکت ماندم و از پاسخ خردمندانه و انکار ناپذیر او لذت بردم. حتی هنوز هم درباره آن فکر می کنمسرانجام گفت: «مراقب افکارتان باشید، چون تبدیل به گفتار خواهد شد. مراقب گفتارتان باشید، چون تبدیل به عمل خواهد شد. مراقب اعمالتان باشید، چون تبدیل به عادت خواهد شد. مراقب عاداتتان باشید، چون شخصیت شما را خواهد ساخت. مراقب شخصیتتان باشید، چون سرنوشت شمارا شکل خواهد داد. و سرنوشت شما زندگی شما خواهد بود.
و هیچ دینی برتر از حقیقت نیست».حقیقت راپیداکن