حس آبستره

raha pania

کاربر بیش فعال
سلام دوستان ،از ما خواسته شده که یک حسو به صورت آبستره نشون بدیم ،با هر چیزیPhoto2212.jpg
من این طرحو با ماژیک زدم به عنوان حس هیجان اما چون این حس باید به مخاطب منتقل بشه در موردش شک دارم
میشه بگین آیا این حس درسته ؟ چه حسی به شما میده
چون تعریفی که از آبستره دارم اینه که یه مفهوم یا حسو بیان کنه بدون اینکه چیز خاصی رو به تصویر بکشه ،درسته ؟
ممنون

persian_sphinx

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز البته کارشناس هنری نیستم ولی حسی که تابلو شما به من منتقل میکنه حس پیچیدگی فکری و اضطراب هست ! شاید به خاطر استفاده از خطوط پیچیده و در هم و استفاده از رنگهای گرم ( حس های هیجانی مثل خشم ) و سرد ( حس های رخوت و کسالت ) باشه
مثلا میخواین به مفهوم مثل پدر رو به تصویر بکشین
پدر چه خصوصیاتی میتونه داشته باشه؟ ثبات ؟ اتکا ؟ خشم پدر ؟ و چه فرم هایی میتونه ثبات رو به تصویر بکشه ؟ هرم فکر میکنم خوب باشه ! و برای نشان دادن خشم رنگ قرمز ! حالا یه هرم به رنگ قرمز بکشیم این به میشه تعبیر بشه به خشم پدر !

حالا هیجان برای شما چه مفهوم و فرمی داره ؟ و چه رنگی به شما هیجان میده؟

این متن ها رو هم در مورد آبستره بخونین

نقاشی انتزاعی یا آبستره چیست؟

هنر انتزاعی یا آبستره، هنری است که هیچ گونه صورت یا شکل طبیعی موجود در جهان در آن وجود ندارد و فقط از رنگ و فرم های غیر طبیعی و تمثیلی برای بیان مفاهیم خود استفاده می کند. آبستره را تقریباً به هر نوع هنری می توان بسط داد. در کل باید گفت هنر آبستره، هنری است که در آن هیچ گونه تقلید یا شبیه سازی از طبیعت به چشم نمی خورد.

در نقاشی های آبستره، نقاش سعی در ساختار شکنی دارد. آنها از طبیعت فقط برای الهام گرفتن کمک می گیرند و به هیچ وجه، عناصر طبیعی را در نقاشی های خود دخالت نمی دهند. این نوع نقاشی بر رنگ و خط و شکل استوار است. همین عناصر باعث هیجان انگیز شدن نقاشی های آبستره هستند.

نقاشی انتزاعی، فرم مشخصی ندارد. اما نوعی از آن اکسپرسیونیسم انتزاعی است که نخستین بار در آمریکا شکل گرفت. نقاشان این سبک، بدون توجه به فرم های واقعی طبیعت، با کمک رنگ ها و شکل دادن آنها، هیجانات و احساسات لحظه ای خود را به تصویر می کشد.
نقاشی انتزاعی، ظاهر بسیار ساده ای دارد اما واقعیت این است که ترسیم آنها چندان هم آسان نیست. نقاش باید اصول ابتدائی نقاشی را بداند تا بتواند استفاده صحیحی از رنگ و شکل داشته باشد. فهم و درک این نوع نقاشی ها بسیار دشوار است. در این نقاشی ها، نقاش می تواند همه تصورات ذهنی خود را در قالب رنگ ها و شکل های مختلف به تصویر بکشد.

درباره نقاشی انتزاعی یا آبستره
برای یادگیری نقاشی انتزاعی به مطالعه خاصی نیاز نیست. کاربر باید اصول اولیه نقاشی را بداند و بخواهد که تصویری متفاوت از واقعیت های حاضر ترسیم کند. دیدگاه های هنرمندانی که این نقاشی ها را ترسیم می کنند، با یکدیگر فرق دارند.
سونیا دلانای
سونیا دلانای یکی از هنرمندان فعال در زمینه آبستره بوده است. او نقاشی فرانسوی- روسی است که در 14 نوامبر سال 1885 میلادی به دنیا آمده است. باید او را به عنوان یکی از پدیدآورندگان جنبش هنری Orphism به شمار آورد. نحوه کار این جنبش، بر استفاده زیاد از رنگ ها و شکل های هندسی متفاوت استوار است. همسر سونیا راننده این جنبش بود و آنها هردو از این مسئله برای شکوفا کردن استعدادهای درونی و ذاتی خود استفاده کردند.
علاوه بر این نوع نقاشی، سونیا در کشیدن نقاشی های آبستره و طراحی صحنه نیز استعدادهای خوبی داشت. باید سونیا را یکی از زن های موفق و مشهور در زمینه نقاشی های آبستره نام برد. نخستین نمایشگاه نقاشی او در سال 1964 میلادی در لوور برپا شد.
سونیا دلانای در زمینه های هنری دیگر، همچون پارچه، مبلمان و طراحی پارچه نیز فعالیت داشت.
جکسون پولاک
جکسون پولاک نقاش آمریکایی است که در 28 ژانویه سال 1912 میلادی به دنیا آمد. او در سال 1956 در سن 44 سالگی در یک سانحه رانندگی جان خود را از دست داد.

او در نوجوانی و جوانی به تحصیل هنر نقاشی و مجسمه سازی پرداخت. پولاک نخستین فردی بود که استفاده ازقلم مو را کنار گذاشت و رنگ را به طور مستقیم روی بوم می پاشید. بیشتر نقاش هایی که همچون پولاک سبک آبستره را تجربه می کردند، مواد مخدر یا الکل مصرف می کردند. او نیز در اثر مصرف زیاد الکل، حین رانندگی جان خود را از دست داد. سبکی که جکسون پولاک در نقاشی های خود استفاده می کرد، اکسپرسیونیسم انتزاعی بود.
شاخص ترین آثار هنری در سبک را نیز افرادی همچون جکسون پولاک، مارک توبی، آرشیل گورکی، ویلهم دکونیگ و مارک روتکو خلق کرده اند. جکسون با روشی جدید، آثاری در هم پیچیده خلق کرد و بعدها به سبک نقاشی کنشی معروف شد.
http://boomeabi.com/blog/40/نقاشی آبستره یا انتزاعی

درباره آبستره (هنر انتزاعی)
آبستره در معنای عام، جدا کردن صفت با خاصیت مشترک میان چند چیز، و تأکید بر این وجه مشترک است. به عنوان مثال می توان دایره را صورت انتزاعی تمامی چیزهای گرد دانست.

هنر مجرد، یا هنر انتزاعی (آبستره) به هنری اطلاق می شود که هیچ صورت یا شکل طبیعی در جهان در آن قابل شناسایی نیست و فقط از رنگ و فرم های تمثیلی و غیر طبیعی برای بیان مفاهیم خود بهره می گیرد. این اصطلاح در معنای وسیعش می‌تواند به هر نوع هنری اطلاق شود که اشیا و رخدادهای قابل شناخت را بازنمایی نمی‌کنند، ولی عموماً به آن گونه از آفرینش‌های هنر مدرن اطلاق می‌گردد که از هر گونه تقلید طبیعت یا شبیه‌سازی آن، به مفهوم مرسوم آن در هنر اروپایی، روی می‌گردانند.

اساس هنر تجریدی (آبستره) در حقیقت این اعتقاد است که ارزش های جهانشناختی در رنگ و شکل خلاصه می شود و به طور کلی ربطی به مضمون نقاشی یا پیکره سازی ندارد (نقاشی می تواند ترکیبی از خطوط افقی و عمودی و سطوح یک دست رنگی باشد لزوم داشتن شکل مشخص و همه فهمی نیست)

تاریخچه

در ابتدای قرن بیستم این واژه بیشتر برای مکاتب هنری چون کوبیسم و فوتوریسم بکار می رفت چرا که در اینگونه مکاتب طبیعت در صورت های ساده یا مبالغه شده – تنها تصوری از موضوع طبیعی اصلی – بیان می شد. در نقاشی های این گونه سبک ها هدف عموماً ضبط و روایت حقیقت اشیاء بود نه لزوماً شکل ظاهری آن ها. به گفتهٔ مورخان هنر مدرن، کاندینسکی، هنرمند روسی الاصل، نخستین نقاشی است،که حدود سال ۱۹۱۰ نخستین نقاشی کاملاً غیر بازنما با نام بدیهه سازی را عرضه کرده است،و از آن پس، هنر انتزاعی مدرن در بسیاری از جنبش ‌ها و مکاتب هنری مختلف پرورانده شده است.
http://manifam.com/Encyclopedia/Styles/70/Abstract/info

raha pania

کاربر بیش فعال
Photo2211.jpg خب رنگ های شاد و گرم به من هیجان میده،و رنگ های سرد یجور اضطراب و نگرانی
ممنون از راهنماییتون
با توجه به اینا پس یعنی میشه توش از اشکال هندسی هم استفاده کرد ؟
هرج و مرج جز حس حساب میشه ؟؟؟ :)
این طرحم با توجه به حرفتون یجور هرج و مرج ....
گیج شدم:confused:

آخرین ویرایش:

persian_sphinx

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 173244 خب رنگ های شاد و گرم به من هیجان میده،و رنگ های سرد یجور اضطراب و نگرانی
ممنون از راهنماییتون
با توجه به اینا پس یعنی میشه توش از اشکال هندسی هم استفاده کرد ؟
هرج و مرج جز حس حساب میشه ؟؟؟ :)
این طرحم با توجه به حرفتون یجور هرج و مرج ....
گیج شدم:confused:

بله خانم مهندس از فرم های غیر طبیعی تمثیلی ( فرم هایی که در واقعیت نمیبینیم ) میتونی استفاده کنی اگر این طوری نبود که تمام تابلوهای آبستره ( انتزاعی ) تنها خط های در هم آمیخته بود ! به عنوان یه تعریف معادل آبستره کلمه انتزاعی هست و تو فرهنگ لغت دهخدا این طور معنی شده
انتزاعی به مفهمومی ذهنی اطلاق می شود. آنچه به ذهن مرتبط است و از جهان ملموس به دور.
به برخی شیوه های هنری نیز گفته می شود. شیوه هایی که به ذهنیت گرایی گرایش دارند. برای مثال در نقاشی به آثاری اطلاق می شود که ارتباطی با اشکال مادی و ملموس ندارد و بیشتر از شکل های هندسی تشکیل شده اند.

کلا شما به عنوان یه طراح و معمار هر اون چه که بخوای طراحی کنی برای درک و پیدا کردن ذهنیت اول تعریف و ضوابط طراحی رو با نمونه موردی ببینین حالا چه یه تابلو آبستره و یا صندلی و مبلمان باشه یا یه واحد مسکونی یا فرودگاه! پیشنهاد میکنم چند تا تابلو آبستره ببینین توی گوگل سرچ کنین : آبستره یا abstract art و نمونه موردی ببینی
https://www.google.com/search?hl=en...mg..0.0.0.3EXeSEacAkU#hl=en&q=آبستره&tbm=isch

https://www.google.com/search?hl=en...0.0.3EXeSEacAkU#hl=en&q=abstract+art&tbm=isch

بالا