جنگ پنل های خورشیدی و پشههای مالاریا

در یک پروژه ابتکاری برای پاکسازی جزیرهای کوچک در کنیا از بیماری مالاریا، پنلهای خورشیدی به ایفای نقشی کلیدی خواهند پرداخت؛ که در صورت موفقیت میتواند موفقیتهای جهانی برای مبارزه با این بیماری در مناطق دور افتاده داشته باشد.این پروژه زاییده افکار محققان دانشگاه Wageningen هلند است که میخواهند ۴۰۰۰ تلهٔ پشه (که توسط انرژی خورشیدی تامین نیرو میشوند) را در سرتاسر جزیره Rusinga واقع در دریاچه ویکتوریا نصب کنند.
«هدف نهایی ما ریشهکن کردن مالاریا از این جزیره است،» این را سرپرست تیم تحقیقاتی، ویلیام تِکِن، گفته است. «اما ما میخواهیم این روش یک راه پایدار و سازگار با محیط زیست نیز باشد.»
دلیل اصلی استفاده از این پنلها اینست که این جزیره منبع برقی برای تامین نیروی این تلهها ندارد، بنابراین سقف خانهها با پنلهای خورشیدی پوشانده میشود. این پنلها علاوهبر تامین نیروی تلهها، میتوانند دو تجهیز روشنایی (لامپ) و همچنین دستگاه شارژ تلفنهای همراه را نیز تامین نیرو کنند. با کارگذاری این پنلها دیگر نیازی به ژنراتورهای گرانقیمت و آلودهکننده نفتی نخواهد بود.
این تلهها میتوانند با استفاده از عطرهای طبیعی پشهها را به دام بیاندازند. با استفاده از این عطرها دیگر نیازی به حشرهکشهای مضر نیست و البته از مقاومت حشرهها به سم نیز دیگر خبری نیست. به گفته تِکِن استفاده فراوان از حشرهکشها منجر به این شده است که پشه مالاریا در مقابل آنها مقاومت زیادی پیدا کند که این امر مبارزه علیه این بیماری را با دشواری روبهرو کرده است.
آنطور که دانشگاه Wageningen اعلام کرده، نتایج یک پروژه پایلوت که در ۱۸ خانه اجرا شده نشان میدهد تلهها موثر و مردم نیز از استفادهٔ آنها خوشحال بودهاند. از روز جهانی مالاریا (۵ اردیبهشت) و برای تکمیل این پروژه، کارگران شروع به نصب تلهها و سیستمهای خورشیدی نمودهاند تا بتوانند در هر هفته ۵۰ خانه را در این جزیره مجهز به این پنلها نمایند.
منبع: سایت انرژیهای تجدیدپذیر