جنگنده اروپایی

مهدي كياني

کاربر فعال مهندسی هوافضا
جنگنده اروپایی​






Eurofighter Typhoon(به معني طوفان، جنگنده اروپايي) يا Eurofighter 2000 يک هواپيماي جنگي دو موتوره مثلثي شکل است که توسط گروهي از شرکت هاي سازنده تجهيزات هوايي- فضايي به نام GmbH Eurofighter Jagdflugzeug در سال 1983 طراحي و توليد شده است.


در حال حاضر Typhoon در نيروي هوايي ايتاليا رسمـآ بکار گرفته شده و انتظار مي رود نتايج ارزيابي اوليه اين هواپيما توسط کشورهاي آلمان، اسپانيا و انگلستان تا پايان سال 2006 اعلام گردد. اتريش نيز 18 عدد هواپيماي Typhoon خريداري نموده و عربستان صعودي نيز در تاريخ 18 اوت 2006 قرارداد خريد 72 عدد هواپيماي Typhoon ساخته شده توسط شرکت انگليسي BAE Systems plc - بزرگترين سازنده تجهيزات نظامي - دفاعي اين کشور، را به امضاء رسانده است. اتريش، آلمان، ايتاليا، اسپانيا، انگلستان و اخيرآ عربستان سعودي از دارندگان اين جنگنده هستند.​



اواسط دهه 1970 کشورهاي آلمان، فرانسه و انگلستان تشکيلاتي به منظور ساخت "هواپيماهاي جنگي اروپايي" يا "ECA" را تاسيس نمودند. در سال 1979 آلمان و انگليس پيشنهاد ساخت جنگنده ECF را ارائه کردند که به دليل مشکلات موجود، در سال 1981 ملغي اعلام شد.

در پي آن وزارت دفاع انگليس (MoD) با پرداخت رقمي معادل 80 ميليون دلار به BAE به گسترش و توسعه "پروژه هواپيماهاي اروپايي" (EAP) پرداخت. در سال 1983 کشورهاي انگليس، فرانسه، آلمان، ايتاليا و اسپانيا، ساخت هواپيماي جنگي اروپايي (F/EFA) را به طور عملي آغاز نمودند.

در سال 1985 فرانسه به دليل درگيري در پروژه ساخت هواپيماي جنگي Dassault Rafale در کشورش، از پروژه F/EFA کناره گيري کرد و در همان سال سه کشور انگليس، آلمان و ايتاليا پروژه جديد EFA را مجددا آغاز نمودند​

13 نقطه به منظور استقرار سلاح ها و جنگ افزارها در طراحي اين هواپيما نظر گرفته شده است.​

اولين هواپيماي EAP ساخته شده در سال 1986 به پرواز در آمد و طراحي تکميلي آن پنج سال به طول انجاميد. در آن زمان انگلستان 250، آلمان 165 و اسپانيا 100 عدد از اين هواپيما را خواستار شدند.


در همان سال در شهر مونيخ شرکت Eurofighter Jagdflugzeug GmbH با هدف مديريت، توسعه و کنترل پيشرفت اين پروژه و نيز پروژه ساخت هواپيماي EuroJet Turbo GmbH با مشارکت کمپاني هاي Rolls-Royce، FiatAvio) Avio فعلي) و ITP تاسيس شد.

تا سال 1994 که اولين نمونه Eurofighter EF 2000 در آسمان آزمايش شد و پس از درگيري هاي بسياري که بين طرفين قرارداد پيش آمد، سرانجام در سال 1997 قرارداد جديدي به امضاء رسيد که طي آن انگليس 232، آلمان 180، ايتاليا 121 و اسپانيا 87 عدد از اين هواپيما را درخواست نموده و سفارش ساخت آن را ارائه دادند.

هواپيماي جنگي پروژه فوق تا کنون به دفعات تغيير نام داده است، در ابتدا (EFA (European Fighter Aircraft هواپيماي جنگي اروپايي، پس از آن Eurofighter و (EF2000 (Eurofighter 2000 و در حال حاضر نيز Typhoon نام گرفته است.

قطعات هواپيماي Eurofighter Typhoon به عنوان يکي از بهترين و کاراترين هواپيماهاي جنگي مدرن امروزي، در چهار کمپاني سهامدار اين پروژه يعني شرکت ايتاليايي Alenia ، شرکت BAE Systems، شرکت آلماني EADS و شرکت EADS در کشور اسپانيا به نام EADS CASA ؛ ساخته مي شود. هر کمپاني در عين حال که مسئوليت ساخت چند قطعه از 620 هواپيما را برعهده دارد، به صورت مجزا اين هواپيما را در کشور خود مونتاژ مي کند​

قابليت هاي اجرايي
ترکيبي از سرعت، کارايي و به کارگيري تجهيزات مدرن و پيشرفته امروزي Eurofighter Typhoon را به يکي از برجسته ترين هواپيماهاي جنگي امروزي تبديل نموده است.


برتري قدرت و کارايي Eurofighter Typhoon در مقايسه با ديگر رقبايش کاملا قابل تشخيص است. در طراحي آن از تکنولوژي استيلت استفاده شده ، 13 نقطه به منظور استقرار سلاح ها و جنگ افزارها در نظر گرفته شده است، زير هر يک از بال ها چهار نقطه و زير بدنه هواپيما، پنج نقطه.

سيستم گرداننده اين جنگ افزارها که اصطلاحا (ACS) نام دارد، کنترل وضعيت اسلحه انتخاب شده و فعال را در هر لحظه بر عهده دارد. اين هواپيما به رادار چند حالته (CAPTOR (ECR 90 با کانال هاي پردازش متعدد نيز مجهز است و دو موتور Eurojet EJ200 با قابليت هاي کنترل ديجيتالي را نيز دارا مي باشد.

مشخصات کلي
تعداد سرنشينان : 1 يا 2 نفر
طول : 15.96 متر
ارتفاع : 5.28 متر
اندازه هر بال : 10.95 متر
مساحت هر بال : 50 متر مربع
وزن خالص : 9752 کيلوگرم
وزن ناخالص : 550 15 کيلوگرم
نيروي محرکه هواپيما: . دو برابر يک هواپيماي Eurojet EJ200​
 

Similar threads

بالا