جست و جوی حقیقت

winter

عضو جدید
سلام دوستای گلم
تو این تاپیک قصد دارم خلاصه مقاله جست و جوی حقیقت دکتر مطهری رو بنویسم که از کتاب 15گفتار ایشونه
اما قبل از شروع خلاصه میخوام از خداپرست عزیز تشکر کنم که منو تو این کار راهنمایی کردن
ممنون خداپرست عزیز:gol:
امیدوارم بتونم این کارو خوب انجام بدم:gol:

winter

عضو جدید
به نام خدایی که جانم در دستان اوست
در انسان خاصیتی است به نام جست و جوی حقیقت،حقیقت جویی.این حس به این گونه است که انسان با چیزی تماس پیدا میکند و ان چیز توجهش را جلب میکند و میخواهد ان را بفهمد. در همین جا ممکن است برای انسان مسأله شک پیش بیاید .به این گونه که او در رابطه با یک سری از مسائل با مجهولاتی مواجه شود که قادر به حل کردن انها نباشد.در اینجاست که میگوییم انسان دچار شک و تردید شده است.
حال بررسی میکنیم که شک خوب است یا بد؟
قصد ما فقط بررسی شک در دین است.شک در دین بد است و نشان دهنده ی خبث طینت و سیاهی قلب است.انسان باید به یقین برسد.
ایمان اگر با شک همراه باشد ایمان نیست.زیرا بهتر است انسان در کاری که میکند مطمئن باشد که ایا این کار درست است یا نه؟
در کل شک بد است.زیرا مانع ایمان داشتن میباشد که هدف اصلی در دین است.قران هم در هیچ جایی دعوت به شک نکرده است بلکه همه جا دعوت به یقین کرده است.

آخرین ویرایش توسط مدیر:

کافر خداپرست

-
کاربر ممتاز
سلام winter عزيزم!
چه خوشحالم کردي! تلاش علمي‌ات را تبريک مي‌گويم... البته نيازي نبود نامي ببري.
تلخيص خوبي بود، حتما در بحث‌هاي سودمندت شرکت خواهم کرد. اما ظاهرا اشتباهي در انتخاب تالار پيش آمده است. اگه تو نيز بر اين عقيده‌اي، تاپيک ارزشمندت را به "قرآن و اسلام" منتقل کنم. ظاهرا آن‌جا بهتر با استقبال روبه‌رو خواهد شد...
:gol:

winter

عضو جدید
سلام winter عزيزم!
چه خوشحالم کردي! تلاش علمي‌ات را تبريک مي‌گويم... البته نيازي نبود نامي ببري.
تلخيص خوبي بود، حتما در بحث‌هاي سودمندت شرکت خواهم کرد. اما ظاهرا اشتباهي در انتخاب تالار پيش آمده است. اگه تو نيز بر اين عقيده‌اي، تاپيک ارزشمندت را به "قرآن و اسلام" منتقل کنم. ظاهرا آن‌جا بهتر با استقبال روبه‌رو خواهد شد...

موردی نداره
ممنون میشم:gol:

winter

عضو جدید
شک مقدس

شک مقدس

انسان که متولد میشود با ایمان و یقین متولد نمیشود.یقین جایگاهی است که باید کسب شود.شک در یک جا خوب است که ان را شک مقدس می نامند.زیرا انسان تا شک نکند به سوی یقین نمیرود.شک خوب است.نه به این معنا که جایگاه خوبی است که به عنوان هدف قرار بگیرد.بلکه دالانی است برای رسیدن به یقین.
قران هم تلویحن به شک دعوت میکند.این که میگوید از عقل خود پیروی کنید و از پدران خود تبعیت نکنید خود به این معنی است که در صحت اعمال پدران خود شک کنید و در این باره تحقیق کنید تا به یقین برسید.
یکی از مساعلی که خداوند تعهد کرده است که انسان را یاری می کند در کسب حقیقت است.خداوند قول داده که انسانی که به دنبال حقیقت برود را گمراه نمیگذارد و قلب و روح او را هدایت میکند.

mahroo

عضو جدید
بحث خوب و مفیدیه.ممنون.ولی من هم با نظر خداپرست موافقم که به تالار قرآن منتقل بشه.ولی به هر حال کار جالبیه.

winter

عضو جدید
شک غیر مقدس

شک غیر مقدس

این نوع شک یک نوع بیماریست.برای مثال:انسان در وضو گرفتن،نماز و ... شک میکند که به ان وسواس میگویند.
این شک هیچ پایه و اساسی ندارد و نشان دهنده ی ضعف در عقل انسان است.تنها چاره ی مقابله با این شک بی اعتنایی به ان است.مثلن اگر خیال میکند که بدنش نجس است بگوید اسلام از من نماز با همین بدن نجس را میخواهد.اصلن دستورش همین است.

حال اگر این شک در اصول دین پیدا شود(که شک نیست بلکه وسوسه است)2حالت دارد:
1.اگر شخصی که شک کرده اهل علم است باید مدتی روی علوم ریاضی مثلن هندسه کار کند.چرا که علوم ریاضی علوم برهانی است و علوم برهانی موجب میشود که ذهن انسان از کجی و انحراف بهبود یابد.
2.اما اگر عامی است راه چاره اش این است که به شکش اعتنا نکند و فقط ذکر خدا را بگوید و مخصوصن زیاد قران بخواند.
اگر روح و قلب انسان زیاد به یاد خدا باشد این شک ها برطرف میشوند.

mmg11

عضو جدید
دوست عزیز کار خوبی را آغاز کردی . حتما ادامه بده.

ضمنا اینکه کوتاه می نویسی کار جالبیه .;)

کافر خداپرست

-
کاربر ممتاز
عالي بود winter اميدوارم با قوت ادامه بدهي...
منتظرم چند مطلب ديگرم اضافه کني تا بتوانم نظر بدهم....

winter

عضو جدید
بحران در افکار و عقاید مذهبی جوان

بحران در افکار و عقاید مذهبی جوان

انسان در دوره کودکی تمام عقاید پدر و مادر خود را میپذیرد اما هنگامیکه بزرگ میشود با خود فکر میکند که شاید انچه که از پدر و مادرم یاد گرفتم راست نباشد.در این جاست که دچار یک بحران میشود.در چنین وضعیتی نباید با جوان به خشونت رفتار کرد.زیرا این گونه رفتار بسیار خطرناک است و حتی ممکن است جوان سر به کفر بزند.

winter

عضو جدید
وظیفه رهبران دینی

وظیفه رهبران دینی

همان طور که یک فرد در دوره ای از عمر خود یک حالت انتقالی دارد و دوره ای بحرانی و انتقالی را طی میکند،اجتماع هم گاهی یک دوره بحرانی و انتقالی را طی میکند.وظیفه رهبران اجتماع و رهبران دینی در این مواقع بسیار سنگین است و باید با مساعل برخورد دقیق داشته باشند.زیرا در گذشته جامعه مثل کودک بوده و روی مساعل فکر نمیکرده ولی حالا اجتماع فکر میکند،سوال میکند و وقتی سوال میکند جواب مناسب میخواهد.
وظیفه رهبران دینی و رهبران اجتماع پاسخ دادن به این سوالها میباشد.

ویدا

عضو جدید
Winter عزیز!از تاپیکت خیلی خوشم اومد...مدتها دنبال حقیقت می گشتم ولی از اونجایی که کسی رو دور و بر خودم نداشتم که کمکم کنه,ولش کردم...ولی هنوز دغدغه اش توی ذهنمه!
من به مرحله شک رسیدم...به دین نیاکانم...به اعتقاداتشون شک کردم ولی هنوز به یقین نرسیده ام.اگه کمکم کنی به یقین برسم,تا آخر عمر مدیونت خواهم بود...

winter

عضو جدید
Winter عزیز!از تاپیکت خیلی خوشم اومد...مدتها دنبال حقیقت می گشتم ولی از اونجایی که کسی رو دور و بر خودم نداشتم که کمکم کنه,ولش کردم...ولی هنوز دغدغه اش توی ذهنمه!
من به مرحله شک رسیدم...به دین نیاکانم...به اعتقاداتشون شک کردم ولی هنوز به یقین نرسیده ام.اگه کمکم کنی به یقین برسم,تا آخر عمر مدیونت خواهم بود...
ویدا جونم
من هر کمکی از دستم بر میاد برات انجام میدم
اما میترسم نتونم به همه سوالات جواب بدم
بهتره با بچه ها باشیم و از کمک اونا هم استفاده کنیم
اخه من خودم بیشتر جوابام از رو احساسمه که برای خودم قانع کننده است
اما ممکنه برا شما نباشه

zma_1364

عضو جدید
دوست عزیز سلام
امیدوارم کارت رو ادامه بدی،به نظر من تو این دوره زمونه لازمه که بعضی چیزا به آدم گوشزد بشه تا اینکه هرگز فراموش نشن . . .:gol::gol::gol:

ویدا

عضو جدید
سوال اصلی من راجع به تاریخچه ی شیعه است.شنیدم شیعه از زمان شاه عباس صفوی بنا شده.اصلا کدومشون درسته؟نمی خوام با خواست جامعه پیش برم که الان هرکس دنبال نفع خودش از تاریخه نه پی حقیقت ...

asiabadboy

عضو فعال
کاربر ممتاز
سوال اصلی من راجع به تاریخچه ی شیعه است.شنیدم شیعه از زمان شاه عباس صفوی بنا شده.اصلا کدومشون درسته؟نمی خوام با خواست جامعه پیش برم که الان هرکس دنبال نفع خودش از تاریخه نه پی حقیقت ...

تا اونجاییکه من می دونم شیعه از زمان صفوی بنا نشده بلکه به عنوان دین رسمی کشور تعیین شده .....یه سری به این لینکا بزن تا بعد ببینیم چی میشه .....;)

http://www.aftab.ir/articles/religion/religion/c7c1165828370_shia_p1.php

http://fa.wikipedia.org/wiki/صفوی

آخرین ویرایش:

کافر خداپرست

-
کاربر ممتاز
ويداي عزيزم!:gol:
پرسش خوبي است...
اما اين تاپيک ظاهرا به اصل جستجوي حقيقت، و رابطه‌ي شک و يقين مي‌بپردازد...
بعد از پذيرش اهميت روحيه‌ي جستجوگري، چه واقعيت‌هايي در بيرون بايد جستجو شود، خود بحث مستقل و تاپيکي جداگانه مي‌طلبد...
پيشنهاد مي‌کنم پرسش‌هاي جزئي را بيرون اين تاپيک و به صورت جداگانه و مستقل مطرح کنيم... به گمانم استقبال خوبي هم بشود .;)

آخرین ویرایش:

winter

عضو جدید
ویدا جونی
منم با خداپرست عزیز موافقم
اگه میشه یه تاپیک جدا بزن
هر کمکی از دستم بر بیاد میکنم:gol: