HOSSEINSAFAEI
کاربر بیش فعال
روش هدايت شورايي و تصمیم گیری های فردمحور در خصوص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران باعث شده تا فناوری اطلاعات محروم از سازمانی قدرتمند با اختيارات بالا به عنوان متولی اصلی باشد .

روش هدايت شورايي و تصمیم گیری های فردمحور در خصوص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران باعث شده تا فناوری اطلاعات محروم از سازمانی قدرتمند با اختيارات بالا به عنوان متولی اصلی باشد .
در واقع توسعه ICT مستلزم وجود یک نهادمتولی است كه هيچ وظيفهاي به جز برنامهريزي، طراحي و نظارت بر اجراي طرح ها و پروژههاي كلان ICT نداشته باشد.اما آنچه در روند توسعه و فراگیری فناوری اطلاعات در ایران اتفاق افتاده ، این است که مراجع و نهادهای مختلفی در بطن این کار قرار دارند که از کمترین میزان هماهنگی و همسویی با یکدیگر برخوردارند و در پاره ای موارد با اتخاذ سیاست های خاصی، موانع متعددی در مسیر پيشرفت اين فناوری در کشور ایجاد می کنند.
واقعیت این است که شوراي عالي فناوري اطلاعات كه اغلب اعضاي آن را وزرای کابینه دولت تشكيل ميدهند براي تصويب نهايي طرح هاي تهيه شده در اين زمينه و انجام هماهنگي و همچنین پيگري روند توسعه این فناوری در کشور گزینه مناسبی است .
اما با وجودی که این شورا در فرایند توسعه ICT نقش قابل توجهی دارد ، موفق نشده تا پاسخگوی نیاز واقعی این صنعت بوده و خلاء وجود يك سازمان طراح و مستقل با توان تخصصي بالا را پر کند.
موازی کاری های شورای عالی فناوری اطلاعات و شوراهای مرتبط دیگر از جمله شوراي اطلاعرساني نشان می دهد که این صنعت در عمل بدون یک متولی واحد و قدرتمند به حیات خود در ایران ادامه داده و برنامه ها و فعالیت های این شوراها از کمترین میزان سنخیت و هماهنگی با هم برخوردارند. در این شوراها معمولا كميتههايي وجود دارد كه دوره زمانی مشخص و تثبیت شده ای برای برگزاری ندارند و نتایج مشخص و کارامدی هم تا کنون نداشته اند.
به همین دلیل هم قرار شد تا این شورا ها برای پرهیز از فعالیت های جزیره ای و پراکنده کاری های بی ثمر با هم ادغام شده و مجموعه فعالیت های خود را یکدست و هماهنگ به پیش ببرند. اما در عمل پروژه ادغام آنها ، بی نتیجه رها شد و به تدریج به دست فراموشی سپرده شد.
از این رو ضروری است تا كارشناسان IT و مسئولان ارشد كشور برای ایجاد ساختار مناسبي جهت هدايت كلان توسعه فناوری اطلاعات دست به کار شده و با درک این واقعیت مهم که توسعه صحیح و موثر این فناوری راهکار آزموده شده ای برای توسعه همه جانبه کشور است، که صرفاً می تواند در سایه تمرکز و یکدستی به ثمر برسد و در جریان فعالیت های پراکنده و موازی کاری ها تمام ظرفیت های خود را از دست می دهد.