تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

معمارگر

عضو جدید
سلاممم.
ستون گذاریتون خوبه.از ستونک هم استفاده کردید.چیز خوبیه این ستونک.
اون دو تا ستون سمت پاگرد نیم طبقتون رو هم خوب گذاشتید.

ممنونم اقا فرزاد لطف کردین .به نظرتون ستون گذاری اطراف رمپ معلولم مشکلی نداره؟

aydaaaa

کاربر بیش فعال
داشتم نظرات دوستان را می خوندم گفته بودن عمق نور گیری در هر فضا حداکثر 7 متر است خوب این درست اگر برای اضافه کردن این عمق یک تراس سر کار بزاریم گفتند بایدتراس 2 طرف باز باشه اگه عارفه جان مثل کار اسفند 89 شما که خیلی هم خوب شده نشه از دو جبهه تراس و باز کرد یا اونو بدون سقف در نظر گرفت چون طبقه بالا عینا تکرار میشه راه حل چیست با تشکر:gol:

به نظر من کار 89 عارفه جون از اساس ایراد داره و اصلا قابل قبول نیست. اونم به خاطر این که سمت شمال پنجره داده حالا اگه اونا رو حذف کنیم خوابها نور نداره و نشیمنم نورگیریش ایراد داره یعنی کلا نورگیری هیچ کدوم از فضاها حل نشده. کار با عجله ای بوده.

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
بچه ها سال 89 تمرین میکردم یه سوالی واسم پیش اومد. منتها الیه شمالی ساختمون یه حیاط خلوت سراسری دادم که از طبقه اول به بعده چون تو همکف به فضا واسه پارکینگ نیاز دارم حالا تو ضلع شمالی ( حد نهایی ملک ) یه ردیف ستون گذاشتم حالا تکلیف این ستونا تو طبقات چی میشه؟ چون تو طبقات حیاط خلوته و نیازی به این ستونا نیست. یعنی این ستونا فقط تا تراز همکف میاد بالا؟

محدوده طراحیتون رو کوچیک کردید دیگه.چرا از نورگیر استفاده نمیکنید؟
بفرض اگه بخواید طرحتون همین باشه ستوناتون تا سقف همکف میاد بالا(همون ستون های انتهایی)

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنونم اقا فرزاد لطف کردین .به نظرتون ستون گذاری اطراف رمپ معلولم مشکلی نداره؟

خوب شد گفتید یادم رفت در مورد رمپتون بگم.چرا از جک استفاده نمیکنید؟این زمین اصلا قابلیت تعبیه رمپ معلول نداره.جک معلول در هر صورتی از رمپ معلول بهتره.ولی تو آزمون هایی مثل آذر 92 که کد همکف رو خودشون مشخص کردن(1.20+)حتما از جک استفاده کنید.
ولی ستون گذاریتون برای رمپ هم مشکلی نداره.هر چند این رمپ خیلی مشکل ایجاد میکنه.

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
به نظر من کار 89 عارفه جون از اساس ایراد داره و اصلا قابل قبول نیست. اونم به خاطر این که سمت شمال پنجره داده حالا اگه اونا رو حذف کنیم خوابها نور نداره و نشیمنم نورگیریش ایراد داره یعنی کلا نورگیری هیچ کدوم از فضاها حل نشده. کار با عجله ای بوده.

بله این کارم ایزاد داشت...گفتم اصلاحشو دستی میزارم....ولی خوابها کمی شیفت میشن ب پایین....درست میشه...فرصت شد اصلاح میکنم میزارم

aydaaaa

کاربر بیش فعال
بله این کارم ایزاد داشت...گفتم اصلاحشو دستی میزارم....ولی خوابها کمی شیفت میشن ب پایین....درست میشه...فرصت شد اصلاح میکنم میزارم

ببخشید منظوری نداشتم فقط خاستم بچه ها حواسشون باشه حداقل ایراد کارارو تشخیص بدن وگرنه یادمه شما گفتین کار عجله ای بوده منم ازین کارا میکنم:)

arefeh

کاربر ممتاز
ببخشید منظوری نداشتم فقط خاستم بچه ها حواسشون باشه حداقل ایراد کارارو تشخیص بدن وگرنه یادمه شما گفتین کار عجله ای بوده منم ازین کارا میکنم:)

نه بابااا..میدونم حرفه خودمو انتقال دادید...خودمم گفته بودم...راستش فکر کردم سایت از بالا فاصله داره...

معمارگر

عضو جدید
خوب شد گفتید یادم رفت در مورد رمپتون بگم.چرا از جک استفاده نمیکنید؟این زمین اصلا قابلیت تعبیه رمپ معلول نداره.جک معلول در هر صورتی از رمپ معلول بهتره.ولی تو آزمون هایی مثل آذر 92 که کد همکف رو خودشون مشخص کردن(1.20+)حتما از جک استفاده کنید.
ولی ستون گذاریتون برای رمپ هم مشکلی نداره.هر چند این رمپ خیلی مشکل ایجاد میکنه.

فکر کنم صورت سوال گفته رمپ معلول طراحی کنیم اگه رمپ معلول نداشته باشیم که طراحیمون خیلی راحت میشه من دو ازمون قبلی بیشترین مشکلم همین رمپ معلول بود.بازم ممنونم از شما

معمارگر

عضو جدید
من یه جایی خوندم که نوشته بود برا ازمونا دسترسی معلول رو باید با رمپ نشون بدیم و از جک معلول نمیشه استفاده کرد:confused:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
فکر کنم صورت سوال گفته رمپ معلول طراحی کنیم اگه رمپ معلول نداشته باشیم که طراحیمون خیلی راحت میشه من دو ازمون قبلی بیشترین مشکلم همین رمپ معلول بود.بازم ممنونم از شما

سلام.
نه نگفت رمپ معلول.گفت دسترسی معلول باید فراهم بشه.مطمئن باشید تو این زمین ها دسترسی با جک باید باشه.چون رمپ این شکلی نه معقوله نه درست و اجرایی.

arefe-rad

عضو جدید

1-یه حداقل عرضی براش در نظر بگیرید.مثلا 2.5 متر................2.5 متر در 3.5..........ولی در واقع ابعاد اتاق تاسیسات کمتر از 25 متر مربع نیست.(البته به سیستم تاسیسات بستگی داره.ولی تو آزمون هر چقدر بهتون راه داد براش فضا در نظر بگیرید.معمولا همون 2.5*3.5.......یا 2.5*4 ..........یا 3*4..........بیشتر فضا داشتید بیشتر بگیرید.

2-اینو نمیدونم دقیقا.ولی با توجه به منطق این ضابطه همون 7.5 متر در نظر بگیرید.(
اینکه میگن اگه 6.5 متر بین دو ستون بود میتونید 3 واحد پارکینگ در نظر بگیرید به این دلیله که امکان باز شدن درب خودروها وجود داره ولی وقتی دو طرف دیوار باشه این امکان وجود نداره.حالا اگه یه طرف ستون باشه و یه طرف دیوار در اینصورت پارکینگ سمت دیوار مشکل داره ولی سمت ستون نه.به همین دلیل همون 7.5 متر در نظر بگیرید(احتیاط واجب)

سلام. خسته نباشید
سوالی داشتم : این 6.5 که گفتین یعنی داخل تا داخل ستون یا اکس به اکس؟
حداکثر اندازه اکس سازه فلزی چقدره؟
ممنونم از راهنماییها و نکاتی که میگین:gol::gol:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام. خسته نباشید
سوالی داشتم : این 6.5 که گفتین یعنی داخل تا داخل ستون یا اکس به اکس؟
حداکثر اندازه اکس سازه فلزی چقدره؟
ممنونم از راهنماییها و نکاتی که میگین:gol::gol:

سلامم.
ممنون.
6.5 داخل به داخل.
فلزی داخل به داخل تا 6.5 خوبه.آکس به آکسش بستگی به ابعاد ستون داره دیگه
:gol:

arefeh

کاربر ممتاز
بچه ها من یه سئوال کاملا گیج شدم کتابهایی ک پارسال خریدم رو با منابع مقررات چک کردم ببینم کدومها تغییر کرده.....ماله من همشون چاپ 92 اما گویا یه سریها کلا ویرایش شدن...میشه اونها رو بگید از بین این کتابهایی ک میگم میشه لطف کنید بگید کدومهاش باید روی جلدشم 92 نوشته باشه؟
15-4-5-8-9
رفتم صبح کتاب فروشی...بللللللللللله اینها همشون عوض شده...فعلا تونستم 4-15 و راهنمای 19 رو بگیرم با روشهای مسائل اجرایی (32000 ناقابل)
الان میخوام ببینم اگه 9 خیلی تغییر نکرده نخرم...
مرسی

آخرین ویرایش:

arefe-rad

عضو جدید
عذر میخوام اشتباه نوشتاری بود بعد از اینکه عکسو گذاشتم متوجه شدم ک اونم توی کاعذم اصلاح کردم.
بعید میدونم ارتفاع سرگیریم مشکل داشته باشم...من تا 6 متر رو توی همکف باز گذاشتم...همینجوریشم 1.20 همکف از زمین بالاتره....محاسبه کردم تا 5 متر اوکی بود ک من 6 گرفتم ک دیگه مشکلی پیش نیاد

عارفه جون خدا قوت عزیزم. آفرین کارات خیلی خوب شدن.انشاالله که نتیجه تلاشاتو ببینی:gol:
یه سوال داشتم : مگه نه اینکه توی مبحث 4 گفته عمق نورگیری حداکثر 7 متره، پس یه جاهایی دیدم شما بیشتر از 7 متر دادی. درسته آیا؟
ممنونم

behnazramezani

عضو جدید
مرسی از راهنمایی تون حق با شماست 6 پارکینگ در نمی آید تو کار بچه هام5 تا پارکینگ داشتند با یک مزاحم اینطوری بشه ایرادی نداره یعنی مدل دیگه ای ست که بشه 6 تا جواب گرفت ببخشید زیاد سوال می پرسم
سلامممم.
اشکال نداره همین کارو کنید ولی 2 نکته رو بهش دقت کنید:

1-بعد از رمپ فاصله 5 متر رو تا دیوار راه پله داشته باشید.
2-این حالتی که راه پله رو جانمایی کردید فکر نمیکنم 6 واحد پارکینگ بتونید تامین کنید.

------------------------------------------------------
نورگیرتون خیلی خوبه.از سه جهت نورگیری دارید.بنظرم نیاز نیست اینکارو کنید.باز خودتون میدونید.اگه بتونید پارکینگ رو تامین کنید خوبه.

behnazramezani

عضو جدید
مرسی اما من یک سوالم پرسیده بودم اونم جواب بدید ازتون ممنون می شم

arefeh

کاربر ممتاز
عارفه جون خدا قوت عزیزم. آفرین کارات خیلی خوب شدن.انشاالله که نتیجه تلاشاتو ببینی:gol:
یه سوال داشتم : مگه نه اینکه توی مبحث 4 گفته عمق نورگیری حداکثر 7 متره، پس یه جاهایی دیدم شما بیشتر از 7 متر دادی. درسته آیا؟
ممنونم

مرسی هم اسمم...:D (کلا عاشق هم اسمهام هستم....:))
عزیزم درسته مال من 8 متر شد...البته 30 سانت دیگه تراس رو بیشتر بگیرم میشه 7.70 ولی خدایی نمیشد چون میکشیدم پایین پارکینگم دیگه ج نمیداد...نه اینکه جواب نده ولی دوستان گفتن پارکینگتو باید ردیفی کنار هم بزاری اگه نخوای ماشینهات دنده عقب برن بیرون...دیگه فکر نکنم به این گیر بدن...اگه هم مشکلی داشته باشه نهایت 2 نمره میخوان کم کنند دیگه...بهتر از اینه ک پارکینگمو خراب میکردم

معمارگر

عضو جدید
بچه ها من یه سئوال کاملا گیج شدم کتابهایی ک پارسال خریدم رو با منابع مقررات چک کردم ببینم کدومها تغییر کرده.....ماله من همشون چاپ 92 اما گویا یه سریها کلا ویرایش شدن...میشه اونها رو بگید از بین این کتابهایی ک میگم میشه لطف کنید بگید کدومهاش باید روی جلدشم 92 نوشته باشه؟
15-4-5-8-9
رفتم صبح کتاب فروشی...بللللللللللله اینها همشون عوض شده...فعلا تونستم 4-15 و راهنمای 19 رو بگیرم با روشهای مسائل اجرایی (32000 ناقابل)
مرسی

عارفه جون منم نخریدم دانلود کردم اما هنوز نگا نکردم شمام به سایتایی سر بزنین که ویرایش 92 رو دارن

معمارگر

عضو جدید
مرسی از راهنمایی تون حق با شماست 6 پارکینگ در نمی آید تو کار بچه هام5 تا پارکینگ داشتند با یک مزاحم اینطوری بشه ایرادی نداره یعنی مدل دیگه ای ست که بشه 6 تا جواب گرفت ببخشید زیاد سوال می پرسم

دوست عزیز میشه 6 تا پارکینگ در اورد بدون مزاحم.نورگیری هم با نورگیر میشه حلش کرد به نظر منم اگه پله ها رو جابه جا کنین مشکلتون حل میشه

arefeh

کاربر ممتاز
دوست عزیز میشه 6 تا پارکینگ در اورد بدون مزاحم.نورگیری هم با نورگیر میشه حلش کرد به نظر منم اگه پله ها رو جابه جا کنین مشکلتون حل میشه
بچه ها میگفتن چون از 3 بر نور اصلی میگیره نباید از نورگیر استفاده ولی من نتونستم بازم

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز

خواهش میکنم.
چرا 6 واحد پارکینگ بدون مزاحم هم تامین شده.آخرین ویرایش کار عارفه خانم رو ببینید.
من فکر میکنم تعدادی که تو آزمون میگن پارکینگ تامین کنید حتما میشه.تا حالا هم اینطور بوده.
این یه واحد پارکینگ مزاحم قانون بعضی از شهرداری هاست (اونم بطور محدود)و واسه آزمون بکار میاد.

arefe-rad

عضو جدید
مرسی هم اسمم...:D (کلا عاشق هم اسمهام هستم....:))
عزیزم درسته مال من 8 متر شد...البته 30 سانت دیگه تراس رو بیشتر بگیرم میشه 7.70 ولی خدایی نمیشد چون میکشیدم پایین پارکینگم دیگه ج نمیداد...نه اینکه جواب نده ولی دوستان گفتن پارکینگتو باید ردیفی کنار هم بزاری اگه نخوای ماشینهات دنده عقب برن بیرون...دیگه فکر نکنم به این گیر بدن...اگه هم مشکلی داشته باشه نهایت 2 نمره میخوان کم کنند دیگه...بهتر از اینه ک پارکینگمو خراب میکردم

وای منم عاشقتم. هرچی عارفه ست یه دونه ست:heart::heart:
من واسه آزمون پارسال از یکی شنیدم که میگفت عمق نورگیری مستقیم 12 متر و غ مستقیم تا 8 متر حداکثر!! الان فقط توی مبحث گفته تا 7 متر!! شما راست میگی اگه اینو رعایت کنیم از اونور اونو از دست میدیم... گیر کردیما

دناسا

عضو جدید
15-4-5-8-9
مرسی
دوست عزیز مبحث 8 جدید رو ندیدم اما به مبحث 5 و 9 مطالبی اضافه شده و 15 هم که دو سه تا تغییر کوچیک و حذف کلی از جداول اما چون قیمت جدیدش 3000 تومنه به نظرم خریدش بی ضرره!

aydaaaa

کاربر بیش فعال
مرسی اما من یک سوالم پرسیده بودم اونم جواب بدید ازتون ممنون می شم
خوب به هر نحوی شده باید عمق نورگیریو در نظر بگیریم به نظر من وقتی عرض زمینت کمه باید واحداتو شمالی جنوبی کنی در غیر اینصورن طول زمینت زیاد میشه و نمیتونی 7 متر عمق نورگیریو حفظ کنی ولی چون سال 89 روی سوال تاکید کرده بود باید واحدامونو شرقی غربی بگیریم و در این صورت تغریبا غیر ممکنه 7 متر عمق نورگیری، نمیدونم تا چه حد جواب سوالتو دادم؟:-(

bahar-spring

کاربر بیش فعال
سلام بچه ها
پارکینگ و طبقات اسفند 91 رو گذاشتم؛ البته بدون مبلمان و اندازه و داکت و ...!
میخوام ببینم مشکلاتش چیه.. توی طبقات عمق نورگیری برای قسمت هال و پذیراییم از 7 بیشتره..:(

پیوست ها

• parking.jpg
    parking.jpg
    15.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • tabaghat.jpg
    tabaghat.jpg
    11.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

bahar-spring

کاربر بیش فعال
اگر بخوام دقیقا عمق حداکثری 7 مترو رعایت کنم باید طرح طبقاتو کاملا تغییر بدم و نورگیر بذارم..:(

emsal

عضو جدید
سلام دوستان.
جزواتی که برای آزمون خرداد ماه مطلبی اگه دارید، بذارید رئ سایت تا استفاده کنیم.
• مصوبات شوراي عالي شهرسازي و معماري
• طرح معماري
• جزئيات اجرائي ساختمان *
• ضوابط آتش نشاني
• ضوابط بلند مرتبه سازي
• ضوابط مقررات شهرسازي و معماري براي معلولين
ممنونم

bahar-spring

کاربر بیش فعال

فایلpdf که گذاشتم پلان طبقاته با نورگیر.. دیگه عمق نورگیری 7مترشم حل شده..

پیوست ها

• esfand91-tabaqat+noorgir.pdf
    59.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

arefeh

کاربر ممتاز
فایلpdf که گذاشتم پلان طبقاته با نورگیر.. دیگه عمق نورگیری 7مترشم حل شده..

طرح قبلین به نظر خیلی بهتر بود...فضاهات منطقی تر بود...توی این جدیده خیلی زیاد پرت فضایی داری...راستش روی همون کار کن....نورگیر بزار یدونه اما برای واحد جنوبی
اتاقهاشو بنداز سمت نورگیر و جنوب ...پذیرایی و آشپزخونه رو بنداز سمت خیابون....
یه نکته رو هم رعایت کن دیوارهای خارجی و مشترک بین دو واحد و نورگیر رو 20 سانت بگیر...

وضعیت
موضوع بسته شده است.