تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

shab khanoom

عضو جدید
دوستان در مورد عرض گذرگاه عبور خودرو ،می خواستم بدونم به این صورت که گذاشتم درسته ؟ فاصله 5 متر پشت هر ماشینو رعایت کردم در واقع اوون 3 متر فاصله ای که پشت اسانسور گذاشتم برای عبور ماشین برام سواله که درسته یا باید بیشتر باشه ؟لطفا نظر بدین .مشاهده پیوست 179075

مبحث 4، انتهای ص 31: حداقل عرض عبور و مرور خودروها 5 متر و در محل ستون ها 4.5 متر می باشد. شما 3 متر گذاشته ای

shab khanoom

عضو جدید
دوستان در مورد عرض گذرگاه عبور خودرو ،می خواستم بدونم به این صورت که گذاشتم درسته ؟ فاصله 5 متر پشت هر ماشینو رعایت کردم در واقع اوون 3 متر فاصله ای که پشت اسانسور گذاشتم برای عبور ماشین برام سواله که درسته یا باید بیشتر باشه ؟لطفا نظر بدین .مشاهده پیوست 179075

عرض عبور و مرور برای خودرو در پارکینگ های متوسط و بزرگ: حداقل 5 متر (طبق مبحث 4 - آخر صفحه 31)

behnoosh66

عضو جدید
سوال عرض گذرگاه عبور خودرو (پارکینگ اسفند91 )

سوال عرض گذرگاه عبور خودرو (پارکینگ اسفند91 )

عرض عبور و مرور برای خودرو در پارکینگ های متوسط و بزرگ: حداقل 5 متر (طبق مبحث 4 - آخر صفحه 31)

شب خانوم درست میگین دقیقا همینو نوشته ولی من فکر می کنم منظورش از عبورومرور همون قواعد 5 مترپشت ماشین و4.5متر مابین ستون هاست حالا صرفه نظر از این جمله ایا واقعا از عرض 3 متر ماشین رد نمیشه؟ مگه از رمپ با این عرض یا مثلا با عرض 3.5 ماشین عبور نمی کنه ؟ اخه یه جا توو مبحث 4 گفته برای پارک یک ماشین که دو طرف دیوارباشه 3 متر فضا لازمه خب پس اگر یه ماشین با این شرایط می تونه پارک کنه پس حتما می تونه از این عرض عبور هم کنه درسته ؟ اقای فرزاد هم در تاپیک ضوابط شهرداری ومعماری عنوان کرده که عرض گذر برای عبور ماشین هم باید حداقل 3 متر باشه(این عرض تفاوت داره با عرض رمپ،مثلا اگه بین دو ستون رو بخوایم به عنوان گذر ماشین در نظر بگیریم این دو ستون باید حداقل 3 متر از هم فاصله داشته باشن)نمیدونم بازم اگه دوستان نظری دارن عنوان کنن خیلی برام سواله ممنون

آخرین ویرایش:

shab khanoom

عضو جدید
شب خانوم درست میگین دقیقا همینو نوشته ولی من فکر می کنم منظورش از عبورومرور همون قواعد 5 مترپشت ماشین و4.5متر مابین ستون هاست حالا صرفه نظر از این جمله ایا واقعا از عرض 3 متر ماشین رد نمیشه؟ مگه از رمپ با این عرض یا مثلا با عرض 3.5 ماشین عبور نمی کنه ؟ اخه یه جا توو مبحث 4 گفته برای پارک یک ماشین که دو طرف دیوارباشه 3 متر فضا لازمه خب پس اگر یه ماشین با این شرایط می تونه پارک کنه پس حتما می تونه از این عرض عبور هم کنه درسته ؟ نمیدونم بازم اگه دوستان نظری دارن عنوان کنن خیلی برام سواله بازم ممنون
ا
از 3 متر ماشین عبور می کنه. ولی برای این گفته باید 5 متر باشه که دو ماشین از کنار هم بتونند عبور کنند (یک ماشین از روبرو)
توی بند 4-2-8-16 هم صراحتا گفته عبور و مرور در صورتیکه در جاهایی که صحبت پارک ماشین بوده گفته توقف

mana_memari

عضو جدید
دوستان سوال سال 89 چهارطبقه روی پیلوت یعنی 5 طبقه؟ یعنی پیلوت هم جزو طبقات محسوب میشه ؟ اگه جزو طبقات محسوب میشه پس خارج از گروه 1تا 5 هست ضوابط نورگیریش (نه جایگاه امدادرسانی )به چه صورت میشه ؟البته من توو صفحات قبلی همین تاپیک ضوابط نورگیرو گذاشتم که از تاپیک های سال های گذشته گرفتم و ذکر شده بود که این ضوابط برای ساختمان های معمولی تا 5 طبقه جوابگوست که در این صورت درسته ، اما توو مبحث 4 در این مورد چیزی ندیدم

تو مبحث 4 نوشته نورگیر گروه 6-7 با نظر طراح و تایید شهرداری ( احتمالا تو طرح تفضیلی شهر هست) ولی من یه جایی فکر می کنم تو سوال های سالهای قبل یا تو تاپیک های دیگه دیدم این سوال و که به ازای هر طبقه اضافه یه جیزی بهش اضافه می کرد بودن نوشته بود از مصوبات شورای عالی شهرساری و ایناست. اگه فهمیدین این مصوبات و از کجا باید کامل پیدا کنیم به ما هم بگید

mana_memari

عضو جدید
سلام بچه ها
ببخشید که برای چندمین بار این سوال رو میپرسم، بعضی از دوستان گفته بودن از پله سه طرفه نمیشه استفاده کرد و دلیلی هم براش ذکر نکردند، اما امروز که سوال های سال های گذشته رو نگاه میکردم دیدم برای سال 87 خودشون پله سه طرفه داده بودن، اگر مشکل داره پس چرا دادن؟ دوستانی که میگن نباید استفاده بشه ،میشه دلیلشو بگن؟ (آخه تو بعضی نقشه ها با پله سه و چهار طرفه بهتر میشه جواب گرفت)

ببینید من تو ضوابط اتش نشانی تهران که دوستان هم لینکش و داده بودن خوندم که پله خروج فقط باید دو طرفه باشه. شاید برای این هست. از اون وقت تا الان ضوابط خیلی تغییر کردن

mana_memari

عضو جدید
شب خانوم درست میگین دقیقا همینو نوشته ولی من فکر می کنم منظورش از عبورومرور همون قواعد 5 مترپشت ماشین و4.5متر مابین ستون هاست حالا صرفه نظر از این جمله ایا واقعا از عرض 3 متر ماشین رد نمیشه؟ مگه از رمپ با این عرض یا مثلا با عرض 3.5 ماشین عبور نمی کنه ؟ اخه یه جا توو مبحث 4 گفته برای پارک یک ماشین که دو طرف دیوارباشه 3 متر فضا لازمه خب پس اگر یه ماشین با این شرایط می تونه پارک کنه پس حتما می تونه از این عرض عبور هم کنه درسته ؟ اقای فرزاد هم در تاپیک ضوابط شهرداری ومعماری عنوان کرده که عرض گذر برای عبور ماشین هم باید حداقل 3 متر باشه(این عرض تفاوت داره با عرض رمپ،مثلا اگه بین دو ستون رو بخوایم به عنوان گذر ماشین در نظر بگیریم این دو ستون باید حداقل 3 متر از هم فاصله داشته باشن)نمیدونم بازم اگه دوستان نظری دارن عنوان کنن خیلی برام سواله ممنون

ضوابط شهرداری با ضوابط مبحث 4 فرقش از زمین تا اسمونه تو شهر های مختلف هم فرق داره. شهرداری ضوابط و عملی تر کرده ولی مبحث 4 ایده اله! شما مبحث 4 را رعایت کنید حرف هم ازش در نمیاد

mana_memari

عضو جدید
سلام
بچه ها من سال 89 کار کردم میشه اشکالاتشو بگین؟مشاهده پیوست 179148

به نظر من که پلان هاتون خیلی خوب و منطقی شدن- فقط فکر می کنم اون نور گیر بزرگه احتیاجی نیست که طواش 6 متر بشه. چون مبحث 4 گفته دیوار های پنجره های مقابل- ولی اینجا پنجره ها مقابل هم نیستن که!
عرض راهرو اتاق خوابها هم زیاده.
عرض پله هم 1.2 باید باشه( معلولین)

پارینگ های اون اخر هم با این ستون گذاری ج نمیده- اون ستونه وسطه 5 متر عبور و مروره-

maryam703

عضو جدید
به نظر من که پلان هاتون خیلی خوب و منطقی شدن- فقط فکر می کنم اون نور گیر بزرگه احتیاجی نیست که طواش 6 متر بشه. چون مبحث 4 گفته دیوار های پنجره های مقابل- ولی اینجا پنجره ها مقابل هم نیستن که!
عرض راهرو اتاق خوابها هم زیاده.
عرض پله هم 1.2 باید باشه( معلولین)

پارینگ های اون اخر هم با این ستون گذاری ج نمیده- اون ستونه وسطه 5 متر عبور و مروره-
مرسی از راهنمایی هات.
واسه نور گیر فک میکنم حق باشماست.عرض پله رو من با چشم پله120 گرفتم.پارکینگ فک می کنم جواب میده اون ستون پشت ماشین نیست .

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز

ملاک عمل تو آزمون نظام مهندسی مباحث ملی ساختمانه.خودشون هم تاکید میکنن رو این موضوع.

shab khanoom

عضو جدید
من پلان اسفند 89 رو کار کردم. اما با این تفاوت که 60 % سطح اشغال رو 4 متر شیفت دادم به سمت پایین. با این کار همه پارکینگ ها در اومد و واحد ها هم چیدمانش خوب شد.
می شه این کار و کرد؟ توی ضوابط شهرداری فکر کنم برای هماهنگی خطوط نما نمیشه. اما در مباحث مقررات ملی جایی ندیده ام که راجع به این قضیه صحبت بکنه. اگه کسی راجع بهش چیزی می دونه لطفا بگه

پیوست ها

• esfand 89.zip
    255.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

maryam703

عضو جدید
من پلان اسفند 89 رو کار کردم. اما با این تفاوت که 60 % سطح اشغال رو 4 متر شیفت دادم به سمت پایین. با این کار همه پارکینگ ها در اومد و واحد ها هم چیدمانش خوب شد.
می شه این کار و کرد؟ توی ضوابط شهرداری فکر کنم برای هماهنگی خطوط نما نمیشه. اما در مباحث مقررات ملی جایی ندیده ام که راجع به این قضیه صحبت بکنه. اگه کسی راجع بهش چیزی می دونه لطفا بگه
تو مصوبات شهر سازی امده 60% به اضافه 2 اجازه ساخت داریم 60% سمت شمال که اگه تراکم 100 % کامل نشد میشه در قسمت جنوب ، شرق و غرب ساخت که ارتفاعش از 3/5 بیشتر نشه.
یعنی فکر میکنم وقتی 4 متر امدین جلو این 4 متر از 60% کم میشه.
تو سوال گفته نورگیری واحدها از شمال و جنوب مهمه یعنی فکر کنم باید از هر دو واحد از جنوب نور بگیره

mana_memari

عضو جدید
مرسی از راهنمایی هات.
واسه نور گیر فک میکنم حق باشماست.عرض پله رو من با چشم پله120 گرفتم.پارکینگ فک می کنم جواب میده اون ستون پشت ماشین نیست .

پشت ماشینا نیست تو راه عبور و مرور ماشینایی که می خوان برن اون پشته.2.jpg

آخرین ویرایش:

mana_memari

عضو جدید

همه ی مشکل اینه که واحدا باید طولی در بیان نمی شه ریسک کرد جای 60 درصد و عوض کرد یا همه ی نور یکی از واحدا رو از نورگیر داد

پیوست ها

• 2.jpg
    2.jpg
    27.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

Anahidd

عضو جدید
سلام دوستان كسي منبعي معتبر در مورد بلندمرتبه سازي نداره؟ اگه هست لطف كنيد قرار بدين.

shab khanoom

عضو جدید
دوستانی که سوال اسفند 89 رو کار کرده اید، لطفا پلان یک واحدی طبقه آخر رو هم در بیاورید و اینجا بگذارید. با وجود باکس پله و آسانسور وسط، پلان طبقه آخر خیلی افتضاح می شه!!!!

mana_memari

عضو جدید
دوستانی که سوال اسفند 89 رو کار کرده اید، لطفا پلان یک واحدی طبقه آخر رو هم در بیاورید و اینجا بگذارید. با وجود باکس پله و آسانسور وسط، پلان طبقه آخر خیلی افتضاح می شه!!!!

تو همون تاپیکه که گفتم بعضیا گفته بودن نمی خواد تمام مساحت طبقهاخر طراحی بشه. اینجوری مشکل حل می شه-

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها من پلان اسفند 89 رو دوباره بر اساس طراحی واحدهای شمالی جنوبی طراحی کردم. لطفا ببینید و نظر بدهید

پیوست ها

• esfand 89.zip
    201.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

کدخدا

مدیر بازنشسته
بچه ها من پلان اسفند 89 رو دوباره بر اساس طراحی واحدهای شمالی جنوبی طراحی کردم. لطفا ببینید و نظر بدهید

من چند تا چیزو متوجه نشدم.
فضای سمت راست پله چیه؟
چرا اسانسور انقدر بزرگه؟
نورگیری باکس پله؟
نورگیر شمالی 2 متر کفایت می کنه.
به نظرم تناسبات طرحتون یکم فدای مقررات نامناسب ملی شده .
منم ی اتود میزنم ببینم چی میشه توش دراورد

shab khanoom

عضو جدید
من چند تا چیزو متوجه نشدم.
فضای سمت راست پله چیه؟
چرا اسانسور انقدر بزرگه؟
نورگیری باکس پله؟
نورگیر شمالی 2 متر کفایت می کنه.
به نظرم تناسبات طرحتون یکم فدای مقررات نامناسب ملی شده .
منم ی اتود میزنم ببینم چی میشه توش دراورد
ممنون از نظراتت
فضای سمت راست پله محل بازی کودکان است که برای ساختمان های بالای 4 طبقه (مثل این ساختمان که 5 طبقه محسوب میشه ) الزامی است. ولی در مورد ضوابط طراحی اش چیزی ندیده ام و نمی دونم اینطور که گذاشته ام درسته یا نه
نورگیری باکس پله از طریق نورگیر سقفی تامین میشه
نورگیر شمالی در زمین های بالای 200 متر مربع حداقل 3 متر عرض باید داشته باشه و به ازای هر طبقه بیشتر از 4 طبقه، 0.5 متر به عرض نورگیر باید اضافه بشه

behnoosh66

عضو جدید
پلان پارکینگ 89

پلان پارکینگ 89

دوستان لطفا نظر بدین یکی از ماشینا یه مقدار توو حیاط باشه موردی نداره؟ ستونا رو فلزی و 20 در 20 گرفتم درسته ؟ اخه توو کتابا فاز یکو 20 در 20 می گیرن

پیوست ها

• 89-Model.pdf
    59.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

mana_memari

عضو جدید
دوستان لطفا نظر بدین یکی از ماشینا یه مقدار توو حیاط باشه موردی نداره؟ ستونا رو فلزی و 20 در 20 گرفتم درسته ؟ اخه توو کتابا فاز یکو 20 در 20 می گیرن

ماشین که اصلا نباید بیاد تو حیاط. اون ماشین جلوی اسانسور هم جاش اصلا خوب نیست. ستون و من هم باهاتون موافقم تو اجرا هم بیشتر از این در نمیاد. نهایتا دوبل 18 میشه دیگه با این تعداد طبقات اونم که ابعادش همین حدوده- اینجوری که پلان پارکینگ و در اوردی فضا های بالا خیلی درست در نمیان اون فضاهایی که مستقیم می گیرن خیلی کوچیک میشن

mana_memari

عضو جدید
ممنون از نظراتت
فضای سمت راست پله محل بازی کودکان است که برای ساختمان های بالای 4 طبقه (مثل این ساختمان که 5 طبقه محسوب میشه ) الزامی است. ولی در مورد ضوابط طراحی اش چیزی ندیده ام و نمی دونم اینطور که گذاشته ام درسته یا نه
نورگیری باکس پله از طریق نورگیر سقفی تامین میشه
نورگیر شمالی در زمین های بالای 200 متر مربع حداقل 3 متر عرض باید داشته باشه و به ازای هر طبقه بیشتر از 4 طبقه، 0.5 متر به عرض نورگیر باید اضافه بشه

فکر کنم باید فضای بازی بچه ها توی حیاط باشه. اینجوری نور گرفتن خیلی از مساحت زمین و می گیره. می شد نورگیر کوچیک تر بشه. الان که شما احتیاجی به جایگاه امداد پشت ساختمون ندارید می تونید عرض نورگیر و کم کنید فکر کنم- البته به نظر من حداقل 3 متر و می خواد دیگه. نظام مهندسی اینجا که نورگیر عرض 2 متر رو هر جا باشه ندید رد می کنه.چرا یکی از اشپز خونه ها نور نداره بعد اون یکی نورگیر داره. هر دو شرایطشون مثل هم هست.

shab khanoom

عضو جدید
فکر کنم باید فضای بازی بچه ها توی حیاط باشه. اینجوری نور گرفتن خیلی از مساحت زمین و می گیره. می شد نورگیر کوچیک تر بشه. الان که شما احتیاجی به جایگاه امداد پشت ساختمون ندارید می تونید عرض نورگیر و کم کنید فکر کنم- البته به نظر من حداقل 3 متر و می خواد دیگه. نظام مهندسی اینجا که نورگیر عرض 2 متر رو هر جا باشه ندید رد می کنه.چرا یکی از اشپز خونه ها نور نداره بعد اون یکی نورگیر داره. هر دو شرایطشون مثل هم هست.

یکیشون عمق نورگیری اش 8.5 متر است و می تواند از پنچره پذیرایی نور بگیره

maryam703

عضو جدید
پشت ماشینا نیست تو راه عبور و مرور ماشینایی که می خوان برن اون پشته.مشاهده پیوست 179182
مرسی از راهنماییت پلان هارو اصلاح کردن میشه دوباره یه نگاه بکنین.
آسانسور رو دو درب روبرو هم گرفتم. میشه ببینین ابعادش مناسبه یا نه؟صفحه 105 مبحث 15

پیوست ها

• 89-1.zip
    634.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

behnoosh66

عضو جدید
مریم جان اسفند 89 ، 7 تا ماشین می خواست شما چند تا تامین کردین ؟ در ضمن راستش من چیدمان ماشیناتونو درست متوجه نمیشم، من هم جای باکس پلم تقریبا مثل شما شده ولی با 7 تا ماشین که یکیش مثل شما حدود یک مترش توو حیاط می افته ، دوستان میگن اشکال داره که ،شما دراین مورد اطلاعی دارین ؟ با این حساب طبقات بالا رو هم تقریبا میشه مثل شما طراحی کرد .در مورد درب اسانسور که توو طبقات متفاوت دادین در عمل می دونم که میشه برا ازمون موردی نداره ؟

behnoosh66

عضو جدید
ماشین که اصلا نباید بیاد تو حیاط. اون ماشین جلوی اسانسور هم جاش اصلا خوب نیست. ستون و من هم باهاتون موافقم تو اجرا هم بیشتر از این در نمیاد. نهایتا دوبل 18 میشه دیگه با این تعداد طبقات اونم که ابعادش همین حدوده- اینجوری که پلان پارکینگ و در اوردی فضا های بالا خیلی درست در نمیان اون فضاهایی که مستقیم می گیرن خیلی کوچیک میشن

مانا جان میشه درب اسانسور رو از فضای 1.5 متری سمت دیوار داد با این شرایط که توو طبقات بالا درب اسانسور به فیلتر پله باز بشه یعنی ورودی اسانسور توو طبقه پارکینگ با سایر طبقات متفاوت باشه البته نمی دونم برا ازمون مشکلی نداره که ورودی اسانسور متفاوت باشه ؟ توو اجرا که پرسیدم موردی نداره . در مورد طراحی فضا های بالا به خاطر تشابه جای باکس پله با خانم مریم دقیقا میتونه پلانش مشابه پلان طبقات ایشون باشه که تقریبا همه فضاها منطقی در میان . پلان طبقات رو بعد از طراحی میزارم بازم نظر بدین ممنون .

وضعیت
موضوع بسته شده است.