تفسیر دستور نحوه ارائه نقشه های شهرداری(خدمات عمده شرکت مشاور و دفتر فنی)

mahans

عضو جدید
یادمه چند سال پیش این طرح رو کار کردم.
نمونه ای مثل همینه که شما دارید طراحی میکنید البته ابعادش 9* 19 شده.

پیوست ها

• ewdwd.jpg
    ewdwd.jpg
    96 کیلوبایت · بازدیدها: 1

mahans

عضو جدید
سلام.:gol:
این جمله ای که بلد کردم دو تا معنی داره:
1-تو قوانین چیزای دیگه نوشته شده.....یعنی ضوابطی که نوشتم با اون چیزی که شما خوندی تفاوت داره.......خب بله درست میگید ......بیس عمده ضوابط شهرداری مبحث 3و4 مقررات ملی ساختمان،ولی شهرداری ها با توجه به وضعیت شهرها تغییراتی هم تو ضوابط ایجاد میکنن.یه جاهایی سختگیری بیشتری میکنن و یه جاهایی هم مثل ضوابط پارکینگ ها سعی میکنن همکاری کنن.
2-اینکه علاوه بر این ظوابط ،ظوابط دیگه ای هم هست.....که بازم میگم بله چون من همه ظوابط رو ننوشتم.تو اون تاپیک ظوابط شهرداری نوشتم که بقیه ضوابط رو تو مبحث 3 و 4 و همچنین طرح تفصیلی شهر محل سکونت بخونن.

خب من نگفتم این طرح تفضیلی برای شهر های خاصیه.این قانون حداقل در چند شهری که من کار کردم و میکنم مثل تهران , اصفهان , تبریز و شمال کشور همین بوده.حالا نمیدونم شاید برا منظقه شما این قوانین فرق داشته باشه....

آخرین ویرایش:

mahans

عضو جدید
سلام
ممنون از این تاپیک مفیدتون. یک سوال میشه نور اشپز خانه رو از پذیرایی تامین کرد؟

در ساختمان های مسکونی تامین نور طبیعی برای فضا ها به 3 دسته تقسیم میسن.
قسمت اول پذیرایی و خواب ها هستن که حتما باید دارای نور طبیعی باشن
قسمت دوم آشپزخانه و اتاق های خدماتی هستن که بهتره نور طبیعی داشته باشن و اگر هم شرایط و جانمایی فضا ها طوری بود که امکانش نبود اشکالی نداره.(البته باید فضاها برای عبور بو و ... که از طبخ غذا ایجاد میشه درنظر گرفت)
قسمت سوم پله و سر ویس ها هستند که نیازی به نور ندارن.حالا اگه نور داشتن بهتره میشه.
در کل نور طبیعی برای پذیرایی و خواب ها اجباری و برای آشپزخانه مابین اجباری و اختیاری و برای سرویس ها و پله اجباری نی...

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
خب من نگفتم این ترح تفضیلی برای شهر های خاصیه.این قانون حداقل در چند شهری که من کار کردم مثل تهران , اصفهان , تبریز و شمال کشور همین بوده.حالا نمیدونم شاید برا منظقه شما این قوانین فرق داشته باشه....

طرح تفصیلی که اصلا در مورد این موارد صحبت نمیکنه.اون سند بالادستیه که بیشتر درمورد پهنه ها و مشخصات و ویژگی های اون توضیح میده.
پایه ظوابط مبحث 4 مقررات ملی ساختمانه که حداقل عرض و مساحت و نورگیری فضاها توش نوشته شده.تاکید بر خواندن مبحث 4 هم تو
این پست داشتم.من ضوابط اصلی که مسئله سازه برای طراحان رو تو تاپیک ضوابط شهرداری گذاشتم بصورت تصویری.
مابقی ضوابط من جمله همین حداقل ابعاد و ارتفاع فضاهای اقامتی مسئه ای نیست که دردسر باشه و معمولا رعایت میشه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام
ممنون از این تاپیک مفیدتون. یک سوال میشه نور اشپز خانه رو از پذیرایی تامین کرد؟

سلام.
:gol:
آشپزخانه اگه فضای مستقلی داشته باشه حتما نورگیری طبیعی میخواد.

آشپزخانه های باز(open)هم حتما باید نورگیری طبیعی داشته باشه.

فقط آشپزخانه های دیواری میتونه نورگیری طبیعی نداشته باشه.

نورگیر و حداقل فضا و نورگیری 2222.jpg

این جدول شماره 2 مبحث 4 مقررات ملی ساختمان.

-طبق این جدول پذیرایی هم حتما باید نور طبیعی بگیره ولی تو تهران اگه پذیرایی نور غیر مستقیم (مثلا از آشپزخانه open)تا عمق 8 متر بگیره هم قبول میکنن.بمانند عکس زیر:

نورگیری پذیرایی.jpg

sepideh2727

عضو جدید
بازم ممنون از شما
بيخشيد من رمپ رو نفهميدم... ميشه يه اتودي برام بكشيد
شرمنده و باز هم سپاس

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بازم ممنون از شما
بيخشيد من رمپ رو نفهميدم... ميشه يه اتودي برام بكشيد
شرمنده و باز هم سپاس

خواهش میکنم.

این عکس رو ببینید:

رمپ قوسی 2.jpg

تو عکس بالا مشخصات رمپ رو تو اون کادری که با فلش نشون داده شده نوشته.مثلا طول رمپ میشه طول قوس اون خطی که به رنگ آبی نشون داده شده(آکس رمپ)شعاع گردش رمپ هم میشه شعاع همون خط.

عکس زیر هم یه قوس دیگه رو نشون میده:

رمپ قوسی1.jpg

sepideh2727

عضو جدید
تشكر طول ضلع پايين چقدر هست؟
پس طول رمپ رو طول نيم دايره وسط رو در نظر ميگيريم؟
باز هم ببخشيد از اين همه سوال....
ميشه پاركينگ اين نقشه ها رو هم بزاريد؟
ممنوون ميشم

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
تشكر طول ضلع پايين چقدر هست؟
پس طول رمپ رو طول نيم دايره وسط رو در نظر ميگيريم؟
باز هم ببخشيد از اين همه سوال....
ميشه پاركينگ اين نقشه ها رو هم بزاريد؟
ممنوون ميشم

خواهش میکنم.
منظورتون کدوم ضلعه؟
بله طول و شعاع قوس وسط مهمه.یه جورایی میانگین قوس بالا و پایینه.

بله اینم پارکینگ(فقط ظوابط شهزداری تو اندازه ها یکم متفاوته.ولی چیدمانش رو میتونید ببینید)

طبقه 1- :

Ashampoo_Snap_2013.12.04_16h47m59s_005_.jpg

طبقه همکف:

Ashampoo_Snap_2013.12.04_16h47m59s_005_.jpg

sepideh2727

عضو جدید
خيلي ممنون
ابعاد اين زمين خيلي بزرگتر از ملك من هست:((((
فايل جديد رو هر كاري ميكنم اپلود نميشه...
فاصله بين ماشين ها كم هستن...
فك كنم بايد قيد يع پاركينگ رر بزنم و تك واحدي كنم:((

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
یادمه چند سال پیش این طرح رو کار کردم.
نمونه ای مثل همینه که شما دارید طراحی میکنید البته ابعادش 9* 19 شده.

-جانمایی آسانسور و راه پله طبق ظوابط جدید رد میشه.
-پله سه طرفه ممنوع شده.
آشپزخونه باید نورگیری مستقیم داشته باشه.

-بعد این ساختمونتون جنوبیه.شمال و جنوب نورگیر داره.ولی زمین دستور نقشه شماره یکمون شمالیه و فقط طرف جنوب نورگیری داره.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
خيلي ممنون
ابعاد اين زمين خيلي بزرگتر از ملك من هست:((((
فايل جديد رو هر كاري ميكنم اپلود نميشه...
فاصله بين ماشين ها كم هستن...
فك كنم بايد قيد يع پاركينگ رر بزنم و تك واحدي كنم:((

آره بر این ساختمون 17 متر بود.از اون زمینای بزرگ جردنه.چون گفتید پارکینگشو بزارم گذاشتم.
من خیلی سعی کردم تو زمین شما رمپ بزارم.همه راه ها رو هم امتحان کردم.اگه تک واحدی هم طراحی کنید و واحد هاتون بالای 150 متر باشه باید یه واحد پارکینگ مزاحم علاوه بر اون یه پارکینگ هم طراحی کنید.یعنی دو واحد پارکینگ برای هر واحد مسکونی بالای 150 متر مربع.

mahans

عضو جدید
-جانمایی آسانسور و راه پله طبق ظوابط جدید رد میشه.
-پله سه طرفه ممنوع شده.
آشپزخونه باید نورگیری مستقیم داشته باشه.

-بعد این ساختمونتون جنوبیه.شمال و جنوب نورگیر داره.ولی زمین دستور نقشه شماره یکمون شمالیه و فقط طرف جنوب نورگیری داره.

هیچ قانونی نمیتونه پله ای که ایستایی داره رو رد کنه....پله 3 طرفه طبق اصول مهندسی ایرانه.میشه اون قسمت از ضوابط شهرداری منطقه خودتونو قرار بدین که بگه این موضوع بر خلاف قوانین مهندسی کشوره؟؟
این طور که شما میگید ما در فضا های غیر مسکونی که باید حتما بازو هایی بزرگتر از 1.20 داشته باشیم و تاکید بر پله غیر از 2 بازو میشه یعنی همه ایران دارن طبق قوانین جدید اشتباه میکنن؟
همه میدونن که آشپزخانه از نظر نور گیری در درجه دوم قرار داره.
میخوام بدونم چرا آسانسور جانماییش اشتباه هست؟؟؟
خیلی برام مهمه که بدونم این قوانین جدید رو کی تایید و تدوین کرده...

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
هیچ قانونی نمیتونه پله ای که ایستایی داره رو رد کنه....پله 3 طرفه طبق اصول مهندسی ایرانه.میشه اون قسمت از ضوابط شهرداری منطقه خودتونو قرار بدین که بگه این موضوع بر خلاف قوانین مهندسی کشوره؟؟
این طور که شما میگید ما در فضا های غیر مسکونی که باید حتما بازو هایی بزرگتر از 1.20 داشته باشیم و تاکید بر پله غیر از 2 بازو میشه یعنی همه ایران دارن طبق قوانین جدید اشتباه میکنن؟
همه میدونن که آشپزخانه از نظر نور گیری در درجه دوم قرار داره.
میخوام بدونم چرا آسانسور جانماییش اشتباه هست؟؟؟
خیلی برام مهمه که بدونم این قوانین جدید رو کی تایید و تدوین کرده...

سلام.
آخه ایستایی که فقط معیار نیست.
تو ضوابط شهردای خیلی چیزا تاثیر میزارن.مثلا ضوابط آتش نشانی......پله سه طرفه رو تو ساختمانهای مسکونی (بقیه ساختمانهارو نمیدونم)ممنوع کردن.شاید دلیلش چشم پله اون باشه که در هنگام آتش سوزی دودکش میشه.
این قانون تو امتحان نظام مهندسی هم هست.اونجا هم شما نمیتونید از این نوع پله استفاده کنید.
من ضوابط رو گذاشتم تو تاپیک ضوابط شهرداری.(لینکش تو امضام موجوده)
منظورتون از بازوی بزرگتر از 1.20 رو متوجه نمیشم.
از نظر من همه فضاها باید نور طبیعی داشته باشن.ولی این ضابطست و طبق مبحث 4 مقررات ملی آشپزخونه باید نور طبیعی بگیره.و ایضا پذیرایی.ولی شهرداری با توجه به وضعیت زمین ها و عمقی که دارن قانونی گذاشتن که پذیرایی میتونه نور غیر مستقیم تا عمق 8 متر از آشپزخونه open بگیره.
بیس این ضوابط رو نظام مهندسی و دفتر تدوین مقررات ملی تدوین میکنه.شهرداری یه جاهاییش رو با توجه به نیاز به تامین پار کینگ و ... و همچنین تشویق به نوسازی آوانس میده.
ضوابط کلی تر و مقیاس شهریشو طرح تفصیلی تعیین میکنه.

جانمایی آسانسور هم بدلیل اینکه درب آسانسور به پاگرد راه پله باز میشه رد میشه.....آسانسور نیاز به یک لابی با ابعاد حداقل 1.5*1.5 داره.درب راه پله و واحدها هم به این لابی باید باز بشه.این لابی تو همه طبقات من جمله پیلوت و زیرزمین ها هم باید وجود داشته باشه.

آخرین ویرایش:

mahans

عضو جدید
سلام.
آخه ایستایی که فقط معیار نیست.
تو ضوابط شهردای خیلی چیزا تاثیر میزارن.مثلا ضوابط آتش نشانی......پله سه طرفه رو تو ساختمانهای مسکونی (بقیه ساختمانهارو نمیدونم)ممنوع کردن.شاید دلیلش پشم پله اون باشه که در هنگام آتش سوزی دودکش میشه.
این قانون تو امتحان نظام مهندسی هم هست.اونجا هم شما نمیتونید از این نوع پله استفاده کنید.
من ضوابط رو گذاشتم تو تاپیک ضوابط شهرداری.
منظورتون از بازوی بزرگتر از 1.20 متوجه نمیشم.
از نظر من همه فضاها باید نور طبیعی داشته باشن.ولی این ضابطست و طبق مبحث 4 مقررات ملی آشپزخونه باید نور طبیعی بگیره.و ایضا پذیرایی.ولی شهرداری با توجه به وضعیت زمین ها و عمقی که دارن قانونی گذاشتن که پذیرایی میتونه نور غیر مستقیم تا عمق 8 متر از آشپزخونه open بگیره.
بیس این ضوابط رو نظام مهندسی و دفتر تدوین مقررات ملی تدوین میکنه.شهرداری یه جاهاییش رو با توجه به نیاز به تامین پار کینگ و ... و همچنین تشویق به نوسازی آوانس میده.
ضوابط کلی تر رو و مقیاس شهریشو طرح تفصیلی تعیین میکنه.

جانمایی آسانسور هم بدلیل اینکه درب آسانسور به پاگرد راه پله باز میشه رد میشه.....آسانسور نیاز به یک لابی با ابعاد حداقل 1.5*1.5 داره.درب راه پله و واحدها هم به این لابی باید باز بشه.این لابی تو همه طبقات من جمله پیلوت و زیرزمین ها هم باید وجود داشته باشه.

درسته دودکش میشه اما چشم پله یه فوایدی هم داره.اگه به ساختمان های کل جهان یه نگاه بندازین میبینید که تمام پله ها حالا به هر شکلی دارای چشم پله هستند.پس اینطوری همه دنیا و همه مهندسان جهان دارن اشتباه میکنن.مهندسانی که حداقل حداقل 100 سال از ما جلوتر هستند.(واقعیته دیگه)پس اینطور که شما میگید باید پله دایره ای ,حلزونی, 3 4 بازو و خیلی دیگه از معماری حذف بشه....ولی چنین قوانینی که شما فرمودین هنوز در هیچ جا اجرایی نشده....حداقل دز شهر های مختلف ایران که من براشون نقشه میفرستم این طوره. تهران هم یکی از اون شهر هاست....قوانینی که گفتین (البته به شما نیگم0- ببخشید )خیلی مسخره و بچه گانه است.مگه میشه پذیرایی نور نداشته باشه اما آشپزخانه نور داشته باشه؟؟؟کجای دنیا دیدن که این باشه.خودتون بگید شما حاضرید برید با پولی که دارین یه خونه بخرین که پذیراییش نور نداشته باشه و از نور مصنوعی استفاده کنه؟؟پس از این به بعد دیگه باید پاسیو گرفت دیگه.
خیلی مشتاقم این قوانین رو بخونم....البته قوانین مقررات ملی رو خیلی وقته خوندم.اما این قوانینی که گفتین نه تنها در پروژه های خصوصی شخصی ,بلکه در پروژه های دولتی هم رعایت نمیشه....البته از دیروز خیلی جاها دنبالش میگردم که نکاتی رو که شما میفرمایید در شهر ها و شهرداری های کشور اجرا میشه رو مطالعه کنم.اما هنوز موفق نشدم.(اخه همه میگن قوانین خیل جدیدیه و تا حالا نشنیدن)

mahans

عضو جدید
نمونه بارز از این قوانینی که گفتید در کدوم پروژه دولتی اجرا شده؟؟؟همین مسکن مهر که خیلی روش تاکید دارن این شهرداری ها با اصول معماری ایران ساخته شده کدوم از این قوانین رو رعایت کردن.کدوم واحد ها آشپزخانه با نور طبیعی استفاده کردن...شاید تو کتاب ها این قوانین گفته شده باشه اما مهم چیزیه که شهرداری الان داره کار میکنه.این قوانین برا زمین هایی که که بر اساس شهر سازی تفکیک شده باشه نه بر اساس تفکیک دوره قاجار.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
درسته دودکش میشه اما چشم پله یه فوایدی هم داره.اگه به ساختمان های کل جهان یه نگاه بندازین میبینید که تمام پله ها حالا به هر شکلی دارای چشم پله هستند.پس اینطوری همه دنیا و همه مهندسان جهان دارن اشتباه میکنن.مهندسانی که حداقل حداقل 100 سال از ما جلوتر هستند.(واقعیته دیگه)پس اینطور که شما میگید باید پله دایره ای ,حلزونی, 3 4 بازو و خیلی دیگه از معماری حذف بشه....ولی چنین قوانینی که شما فرمودین هنوز در هیچ جا اجرایی نشده....حداقل دز شهر های مختلف ایران که من براشون نقشه میفرستم این طوره. تهران هم یکی از اون شهر هاست....قوانینی که گفتین (البته به شما نیگم0- ببخشید )خیلی مسخره و بچه گانه است.مگه میشه پذیرایی نور نداشته باشه اما آشپزخانه نور داشته باشه؟؟؟کجای دنیا دیدن که این باشه.خودتون بگید شما حاضرید برید با پولی که دارین یه خونه بخرین که پذیراییش نور نداشته باشه و از نور مصنوعی استفاده کنه؟؟پس از این به بعد دیگه باید پاسیو گرفت دیگه.
خیلی مشتاقم این قوانین رو بخونم....البته قوانین مقررات ملی رو خیلی وقته خوندم.اما این قوانینی که گفتین نه تنها در پروژه های خصوصی شخصی ,بلکه در پروژه های دولتی هم رعایت نمیشه....البته از دیروز خیلی جاها دنبالش میگردم که نکاتی رو که شما میفرمایید در شهر ها و شهرداری های کشور اجرا میشه رو مطالعه کنم.اما هنوز موفق نشدم.(اخه همه میگن قوانین خیل جدیدیه و تا حالا نشنیدن)

منطقش رو خواستید گفتم یکیش بخاطر دودکش بودنه.حتما دلایل دیگه ای هم داره.
پله های گرد و قوسی هم ظوابط خاص خودش رو داره که تو مبحث 3 موجوده.
بهرحال ما با ضوابط کشور خودمون باید طراحی کنیم.هر وقت خواستیم تو کشور دیگه ای طراحی کنیم ضوابط اون کشور رو هم میخونیم.
ممنون میشم بگید کدومش مسخره و بچه گانست؟
نگفته پذیرایی نور مصنوعی بگیره گفته پذیرایی میتونه از نور آشپزخانه open استفاده کنه اونم تو عمق حداکثر 8 متر......اگه کاملا دقت کنید به این ضابطه متوجه میشید که در واقع آشپزخانه رو بخشی از پذیرایی در نظر گرفته.
چندین ساله که داره اجرا میشه.حداقل اون لابی آسانسور و چیدمان راه پله و آسانسور رو چنیدن ساله مجبوریم رعایت کنیم.کاملا هم منطقیست.
پایه و بیس ظوابط مباحث مقررات ملی ساختمانه.فقط بعضی از این ضوابط(نظیر ابعاد پارکینگ و عرض عبور خودرو و شعاع گردش رمپ و ....)بصورت بخش نامه به دفاتر خدمات الکترونیگ شهر ابلاغ شده و اونا براساس اون نقشه هارو کنترل میکنن.این ظوابط بخشنامه شده هم کار طراحی رو سخت نمیکنن بلکه واقع بینی توشون لحاظ شده.
یکم آیدیت کنید خودتون رو.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
نمونه بارز از این قوانینی که گفتید در کدوم پروژه دولتی اجرا شده؟؟؟همین مسکن مهر که خیلی روش تاکید دارن این شهرداری ها با اصول معماری ایران ساخته شده کدوم از این قوانین رو رعایت کردن.کدوم واحد ها آشپزخانه با نور طبیعی استفاده کردن...شاید تو کتاب ها این قوانین گفته شده باشه اما مهم چیزیه که شهرداری الان داره کار میکنه.این قوانین برا زمین هایی که که بر اساس شهر سازی تفکیک شده باشه نه بر اساس تفکیک دوره قاجار.

اتفاقا تنها حسن پروژ های مسکن مهر خوش نقشه بودنه(اعتقاد عامیانه)چون از لحاظ نورگیری و جانمایی فضایی خوب بودن.البته انتظار غیر از این نمیرفت چون بصورت بلوک های چهار طرف ابز طراحی شده.
اگه جایی هم دیدید استفاده نکردن یقه بنیاد مسکن رو بگیرید.
نه این ضوابط چیزیه که داره اجرا میشه.واسه کتاب ها نیست.
اگه بازم میگید دوستانتون تو تهران منکر این ضوابط شدن پیشنهاد میکنم به این دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری تماس بگیرید و در مورد پله سه طرفه و لابی آسانسور و جداسازی آسانسور و راه پله سوال کنید»

دفتر 1401(منطقه 14):33354417
دفتر 101(منطقه 1 ):22817070
دفتر 201(منطقه 2):88246361
دفتر 301(منطقه 3):88210987
.
.
.
بقیه دفاتر منطقه های مختلف رو هم تو نت سرپ کنید موجوده.
بگید وصل کنن قسمت کنترل نقشه.
موفق باشید.

mahans

عضو جدید
در مورد لابی اسانسور و پله این قوانین در شیراز هم اجرا میشه.

درسته کسی منکر این نمیشه قرار دان آسانسور در چشم پله درسته.البته این قوانیت برای 3 طبقه به بالاست که تو قوانین مقررات ملی هم اومده.اما یه کم نگاهی به نقشه بندازین میبینید که آسانسورم از باکس پله جدا شده....و من موندم چرا این طراحی باطله....میشه بگید باید این آسانسور کجاش اشتباه بود؟؟ضمنا اون پله 3 طرفه شاید برا مسکونی باطل شده به شرطی که همه آسانسور رو بین بازوی 2 و 3 قرار میدادن.بهتره قوانینی که میگید رو با اشکالشون و دلایل حذف پیگیری کنید.

mahans

عضو جدید
اتفاقا تنها حسن پروژ های مسکن مهر خوش نقشه بودنه(اعتقاد عامیانه)چون از لحاظ نورگیری و جانمایی فضایی خوب بودن.البته انتظار غیر از این نمیرفت چون بصورت بلوک های چهار طرف ابز طراحی شده.
اگه جایی هم دیدید استفاده نکردن یقه بنیاد مسکن رو بگیرید.
نه این ضوابط چیزیه که داره اجرا میشه.واسه کتاب ها نیست.
اگه بازم میگید دوستانتون تو تهران منکر این ضوابط شدن پیشنهاد میکنم به این دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری تماس بگیرید و در مورد پله سه طرفه و لابی آسانسور و جداسازی آسانسور و راه پله سوال کنید»

دفتر 1401(منطقه 14):33354417
دفتر 101(منطقه 1 ):22817070
دفتر 201(منطقه 2):88246361
دفتر 301(منطقه 3):88210987
.
.
.
بقیه دفاتر منطقه های مختلف رو هم تو نت سرپ کنید موجوده.
بگید وصل کنن قسمت کنترل نقشه.
موفق باشید.

مطمئتنی قوانینی که تو مسکن مهر ایران رعایت شده هونیه که شما میفرمایید؟بهتره یه نگاه به پروژه های در حال اجرا بزنید...

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مطمئتنی قوانینی که تو مسکن مهر ایران رعایت شده هونیه که شما میفرمایید؟بهتره یه نگاه به پروژه های در حال اجرا بزنید...

من به قوانین و ضوابط شهرداری کار دارم.معیاری که الان داره نقشه ها بوسیله اون کنترل میشه.کاری به مسکن مهر ندارم.شما اونو مثل زدید منک گفتم از لحاظ نورگیری فضاها اتفاقا نقشه هاشون خوبه.2 ماه تو پروژه مسکن مهر کار کردم اومدم بیرون.چون نیازی به مهندس نداره.
معیاز ما نقشه های شهری و اونایی که از زیر فیلتر شهرداری عبور میکنه.دستور نقشه هم همه چیو مشخص کرده.

تو پلان شما آسانسور لابی نداره.پله سه طرفه رو هم حدف کنید و جای آشپزخونتون رو هم تغییر بدید حله.
البته طراحی کردن تو این زمین که دوطرف گذر داره خیلی راحته.بخصوص برای تامین پارکینگ.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام من یه پلان دیگه کار کردم
مشاهده پیوست 183551
من سعی کردم با یه نورگیر کار کنم آخه اونجوری فضا کاملا از بین می رفت

سلام.
خسته نباشید:gol:
الان جانمای نورگیر خوبه .ولی چیدمان فضاهاتون رو باید تغییر بدید.چون زمانی که تو تا خواب از دو احد جدا از یه نورگیر نور میگیرن باید پنجره هاشون 6 متر از هم فاصله داشته باشه.بنظرک بدون دست زدن به نورگیر میشه درستش کرد.

ثیثببیبل.jpg

مثلا تو واحد چپی جای آشپزخونه و خواب رو عوض کنی.
تو واحد راستی جای آشپرخونه و خواب کنار نورگیر رو عوض کنی تا فقط یه خواب از یه واحد از نورگیر نور بگیره.
پذیرایی واحد راست هم ببری جای اون خوابه که نزدیک آشپزخونه باشه.و خواب هارو همین پایین در بیاری.
در کل یه حالتی که پرت هم نداشته باشی.
الان کلیت پلانت در اومده.دیگه دو خطره بکش تا حداقل عرض ها و مساحت هارو رعایت کرده باشی.
مرسی:gol:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اگه تو واحد سمت راست جای پذیرایی و اتاق خوابو عوض کنم باید بازم به اتاق خوابا نورگیر بدم؟

نه میتونید بدون نورگیر هم در بیارید.دیگه پلانتون در اومده.
اگه میخواید فینیشینگ کار رو هم یاد بگیرید و این یه نمونه کار بشه براتون رو اونا هم کار کنید.