تصاویر دیدنی از ماهی ها

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]ماهي از منابع خوب فسفر محسوب مي‌شود[/FONT][FONT=&quot]. [FONT=&quot]فسفر [/FONT][/FONT][FONT=&quot]ماده اي است كه همراه كلسيم در سلامت و استحكام استخوان ها تاثير مهمي‌دارد[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]ماهي‌هايي كه با استخوان مصرف مي‌شوند مانند ماهي كيلكا و ساردين علاوه بر خواصي كه براي انواع ماهي‌ها ذكر شد حاوي مقدار قابل توجهي كلسيم نيز مي‌باشند. بنابراين در رشد، استحكام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مؤثرند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]ماهي و آبزيان با داشتن خواص تغذيه‌اي بسيار خوب مي‌توانند قسمت اعظم نيازمندي‌هاي تغذيه‌اي ما را تامين كنند[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]علاوه بر آن به علت داشتن تركيبات خاصي كه در چربي بدن آنها وجود دارد در پيشگيري از بسياري امراض و كنترل و درمان بيماري‌هاي مختلف نقش مهمي‌به عهده دارند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]ساردين ، ماهي هاي چرب آبهاي عميق[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]فوايد آن شامل تامين اسيدهاي چرب ضروري است که براي تکامل سيستم عصبي و سلامت مغز و اعصاب لازم است و براي زنان حامله و شيرده بسيار توصيه مي شود و تاثير آن در درمان افسردگي به اثبات رسيده و همچنين حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]آيا ماهي منبع خوبي براي چربي هاي امگا-3 است؟[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]ماهي ها، بخصوص ماهي هاي آبهاي سرد، ماهي هاي چربي دار (با چربي زياد) نظير سالمون، ساردين، ماهي تن و ماهي قزل آلا بدن انسان را در مقابل بيماري هاي قلبي محافظت مي نمايد. اسيدهاي چرب ضروري موجب جلوگيري از لخته شدن و چسبيدن پلاكتهاي خوني (بفرم پلاكهاي غني از كلسترول) به سطح داخلي عروق ميگردند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT] [FONT=&quot] [/FONT]
 

micro_92

اخراجی موقت
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]اكثر حملات قلبي به علت ايجاد لخته هاي خوني در سرخرگها و سياهرگها - و جلوگيري از جريان مناسب خون در رگها[/FONT][FONT=&quot]- [/FONT][FONT=&quot]صورت مي پذيرد. اسيدهاي چرب امگا-3 همچنين مي توانند در كاهش التهاب در بيماريهايي نظير آرتريت روماتوئيد نقش داشته باشند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]ماهی[/FONT][FONT=&quot] یک مهره‌دار [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]خونسرد[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]آبشش‌دار[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است که در آب زندگی می‌کند. ماهیها (با بیش از [/FONT][FONT=&quot]۲۷۳۱۵[/FONT][FONT=&quot] گونه) یک گروه [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]پراتبار[/FONT][/FONT][FONT=&quot] ([/FONT][FONT=&quot]پارافیلتیک[/FONT][FONT=&quot])[SUP][[FONT=&quot]۱[/FONT]][/SUP] [/FONT][FONT=&quot]هستند و به سه گروه ماهیهای استخوانی (استیکتیس[/FONT][FONT=&quot] Osteichthyes)[/FONT][FONT=&quot]، با ([/FONT][FONT=&quot]۲۲۰۰۰[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گونه)، ماهیهای غضروفی (کندریکتیس[/FONT][FONT=&quot] Chondrichthyes [/FONT][FONT=&quot]با بیش از [/FONT][FONT=&quot]۸۰۰[/FONT][FONT=&quot] گونه) و گروههای مختلف ماهیهای بدون آرواره ([/FONT][FONT=&quot]۷۵[/FONT][FONT=&quot] گونه) از جمله ماهی‌های مکنده و دهان‌گِرد[/FONT][FONT=&quot] (hagfish) [/FONT][FONT=&quot]تقسیم می‌شوند. ماهیها در اندازه‌های مختلف به چشم می‌خورند و طول آنها از [/FONT][FONT=&quot]۴۵[/FONT][FONT=&quot] فوت مثل کوسه نهنگی تا [/FONT][FONT=&quot]۸[/FONT][FONT=&quot] میلی متر مثل گوبی کوتوله[/FONT][FONT=&quot] (dwarf goby) [/FONT][FONT=&quot]متغیر می‌باشد. جانوران آبزی دیگر همانند عروس دریایی و ماهی مرکب ماهیهای حقیقی نیستند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]نقش ماهی در[/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]سنگ‌نگاره زن عیلامی و ندیمه[/FONT][/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]برای نمونه برخی از ماهیان چون صخره‌های ناهنجار و برخی مانند کرمهای لولنده هستند. بعضی تخت و مسطح چون کلوچه آردی و پاره‌ای مانند توپ هستند[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]ماهیان همه گونه رنگی دارند. یعنی همه رنگ‌های رنگین کمان. بسیاری از ماهیان رنگهای روشن همچون رنگهای درخشان و روشن پرندگان. سرخ تند زرد آبی و ارغوانی و صدها نمونه و گونه رنگ زیبا و دلربا و طرح‌های راه راه و خطوط شبیه توری یا نقطه چین دارند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
[FONT=&quot]کوچک‌ترین ماهی پیگمی گابی فیلیپینی است که کمتر از [/FONT][FONT=&quot]۱۳[/FONT][FONT=&quot] میلیمتر در کمال رشد طول دارد. بزرگ‌ترین ماهی شارک وال می‌باشد که در رشد کامل [/FONT][FONT=&quot]۱۸[/FONT][FONT=&quot] متر طول و [/FONT][FONT=&quot]۱۴[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تن وزن دارد. این ماهی جانوران کوچک دریایی و گیاهان را می‌خورد و به طور کلی بی آزارتر از ماهیان دیگر نسبت به انسان است. خطرناکترین ماهی تنها چند کیلوگرم وزن دارد. سنگ ماهی که برآمدگی زهرداری دارد که می‌تواند با زهرش آدمی را در چند دقیقه بکشد. ماهی‌ها تقریباًٌ در همه آبها زندگی می‌کنند: در آبهای در نقطه یخ زدن قطب شمال و در رودها و جویبارهای بخارآلود جنگلهای استوایی و در جویبارهای خروشان کوهستانها و در آبهای رودهای آرام زیرزمینی. برخی از ماهیان سفرها و مهاجرتهایی سرتاسری اقیانوسی می‌کنند. ماهیان دیگر بیشتر زندگی خود را درون شنها و کف اقیانوسها می‌گذرانند. بیشتر ماهیان هرگز اب را ترک نمی‌گویند. اما برخی از ماهیان ممکن است ماهها در بستر خشک رودخانه زنده بمانند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]یک نوع ماهی به نام آناباس در سواحل فیلیپین، مالزی و مشرق هند وجود دارد که پس از این که بر اثر طغیان آب از آب دریا بدور و در برکه‌ای خشک شد از میان گل و لای خزان خزان همچون خزندگان راه می‌روند تا خود را به دریا برساند. ماهیان برای آدمی اهیمت بسیار دارند، خوراک میلیون‌ها نفر از مردم از ماهی فراهم می‌شود عده‌ای برای تفریح به شکار ماهی می‌روند و بسیاری آنها را همچون جانوران دست آموز در آکواریوم و غیره نگه می‌دارند. ماهیان در تعادل طبیعت نقش مهمی دارند. ماهیان گیاهان و جانوران آبزی را می‌خورند و باز خوراک گیاهان و جانوران می‌گردند و ماهیان تعادل مجموع کلی گیاهان و جانوران کرده زمین برقرار می‌سازند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]خصوصیات ماهی‌ها[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ماهی‌های زیادی در آبهای شور و شیرین زندگی می‌کنند که از لحاظ شکل، رنگ، اندازه، نوع غذا، نوع رفتار، محل زندگی با هم تفاوت دارند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
[FONT=&quot]از لحاظ نوع غذا ماهی‌ها را می‌توان به [/FONT][FONT=&quot]۳[/FONT][FONT=&quot] گروه اجمالی زیر تقسیم کرد[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT]​
[FONT=&quot]الف)گوشت خوار مانند:اسکار، کوسه‌ماهی، [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]پیرانا[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و غیره ب)همه چیز خوار مانند: گربه ماهی ج)گیاه خوار مانند[/FONT][FONT=&quot]: [FONT=&quot]مولی[/FONT][/FONT]​
[FONT=&quot]از لحاظ رفتار می‌توان رفتارهای زیر را برای ماهی‌ها عنوان نمود[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT]​
[FONT=&quot]الف)ماهی‌های صلح جو با رفتار مسالمت آمیز مانند [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]گلدفیش[/FONT][/FONT][FONT=&quot]، [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]گوپی[/FONT][/FONT][FONT=&quot]، [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]مولی[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وغیره ب)ماهی‌های با رفتار خشن مانند [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]پیراناها[/FONT][/FONT][FONT=&quot]، کوسه ماهی، اسکار و غیره ج)ماهی‌های انزوا طلب مانند [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]مارماهی[/FONT][/FONT][FONT=&quot]، سفره ماهی وغیره د)ماهی‌هایی با زندگی گروهی مانند [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]پیراناها[/FONT][/FONT][FONT=&quot]، [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]بارب[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و غیره[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]از لحاظ زندگی ماهی‌ها را به دسته‌های زیر تقسیم می‌کنند[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT]​
[FONT=&quot]الف)آب شور مانند کوسه ماهی، نهنگ، دلفین و غیره ب)آب شیرین مانند بارب، قزل آلا و غیره ج)سطح آب د)لایه‌های میانی آب ر)اعماق آب و کف دریا[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]اسکلت بعضی از ماهی‌ها غضروفی است مانند کوسه ماهی، اره ماهی، [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]ماهی خاویار[/FONT][/FONT][FONT=&quot]، سفره ماهی و غیره. داشتن باله و [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]آبشش[/FONT][/FONT][FONT=&quot]، ماهی را برای زیستن در آب سازگار می‌کند. بیشتر ماهی‌ها دارای [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]فلس[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هستند. به نوع خاصی از فلس پولک گفته می‌شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
[FONT=&quot]ماهی‌ها از طریق آبشش تنفس می‌کنند. آبشش [/FONT][FONT=&quot]۲[/FONT][FONT=&quot] نوع است، [/FONT][FONT=&quot]۱- [/FONT][FONT=&quot]داخلی [/FONT][FONT=&quot]۲- [/FONT][FONT=&quot]خارجی، آبشش‌های داخلی آبشش‌هایی هستند که پوششی دارند ولی آبشش‌های خارجی پوششی ندارند.ماهی‌ها وقتی رشد می‌کنند، پولک‌هایی در می‌آورند که با دیگر پولک‌ها تفاوت دارد وبه راحتی تشخیص داده می‌شوند. دو خط جانبی روی پهلوهای ماهی است که از سلول‌های حساسی ساخته شده‌است، که به وسیله[/FONT][FONT=&quot]ٔ[/FONT][FONT=&quot] آن ماهی از تغییرات محیط خود با خبر می‌شود. بادکنکی در شکم ماهی وجود دارد که ماهی می‌تواند هوا وارد یا خارج از آن کند و بدین وسیله وزن خود را تغییر دهد و سبک و سنگین شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]چگونگی حرکت ماهی‌ها[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ماهی به‌وسیله حرکت دادن قسمت عقبی بدن خود به سمت جلو حرکت می‌کند[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]ماهیچه‌های که دو طرف ستون فقرات (اسخوانهای پشتی) او را پوشانده‌اند حرکت دم او را کنترل می‌کنند ماهی ابتدا این ماهیچه را به یک طرف می‌کشاند و بعد به طرف دیگر و هم‌زمان دم خود را از یک طرف به طرف دیگر حرکت می‌دهد و به این ترتیب به جلو حرکت می‌کند ماهیها برای حرکت به سمتهای راست و چپ و همچنین بالا و پایین از باله‌های خود استفاده می‌کنند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
 

micro_92

اخراجی موقت
[FONT=&quot]بوم‌شناسی ماهی[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ماهیها را می‌توان تقریباً در همه نوع آب، چه شیرین چه شور، چه کم عمق درست زیر سطح آب و چه با عمق هزاران متر یافت. ولیکن دریاچه‌های بسیار شور همانند [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]دریاچه گریت سالت[/FONT][/FONT][FONT=&quot] Great salt lake [/FONT][FONT=&quot]واقع در ایالت [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]یوتای[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آمریکا زیستگاه خوبی برای زندگی ماهیها نیست. بعضی از گونه‌های ماهی فقط جهت نگهداری و نمایش در اکواریوم پرورش داده می‌شوند. ماهی‌ها به‌عنوان یک منبع مهم مواد غذایی بشمار می‌آیند. دیگر جانوران آبزی نظیر نرم تنان و سخت پوستان که معمولاً ماهی صدف نامیده می‌شوند.) اغلب زمانی به‌عنوان ماهی در نظر گرفته می‌شوند که به‌عنوان غذا مورد استفاده قرار گیرند. گرفتن ماهی به‌عنوان غذا و یا به منظور ورزش، ماهی گیری نامیده می‌شود. برداشت سالانه از تمام حوزه‌های ماهیگیری جهان در حدود [/FONT][FONT=&quot]۱۰۰[/FONT][FONT=&quot] میلیون تن می‌باشد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
[FONT=&quot]صید بی رویه ماهی نسل گونه‌های مختلف ماهی را به خطر انداخته‌است[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]گزارشی که در [/FONT][FONT=&quot]۱۵[/FONT][FONT=&quot] می‌سال [/FONT][FONT=&quot]۲۰۰۳[/FONT][FONT=&quot] در مجله[/FONT][FONT=&quot] Nature [/FONT][FONT=&quot]منتشر شده، حاکی از این بود که صید بی رویه سازمان یافته گونه‌های مختلف ماهی در اقیانوس‌های بزرگ به حدی زیاد بوده‌است که تنها کمتر از [/FONT][FONT=&quot]۱۰[/FONT][FONT=&quot] در صد از تعداد ماهیهایی که در سال [/FONT][FONT=&quot]۱۹۵۰[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]وجود داشتند، باقی‌مانده‌اند. بویژه کوسه‌ها، ماهی‌های روغن (کاد مُرُو)ی اقیانوس اطلس و ماهی‌های [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]ساردین[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اقیانوس آرام در خطر می‌باشند. نویسندگان بر کاهش، جدی، سریع و فوری صید ماهی و محافظت از زیستگاههای اقیانوسی در سرتاسر جهان توصیه اکید دارند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]​
 

portgirl

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسیار عالی...
واقعا زیبا بودن...
ممنون دوست عزیز...:gol::gol:
 

Similar threads

بالا