سلام به همه دوستان
شرمنده که نتونستم زودتر به این تاپیک سر بزنم و به سوالاتتون جواب بدم.
خب دوستانی که میگن اصلا چه نیازی به این کار هست؟
ببینید همونطور که دوست خوبمون گفتن اگر یک دامدار میخواد که از نظر تامین علوفه مستقل بشه و نیازی به خارج از دامداری نداشته باشه باید به این نوع سیستم ها روی بیاره. از نظر توجیه اقتصادی هم ... بله کاملا توجیه اقتصادی داره. این سیستم باعث میشه که شما:
1- 99.98% تو سطح زیر کشت
2- 99.91% تو مصرف آب
3- 98.12% تو سرمایه گذاری
4- 72.5% توی هزینه های جاری مثل کاشت داشت و برداشت داشته باشید.
خب همینها به نظرم کاملا توجیه اقتصادی این طرح رو نشون میده.
دوستی که گفتن این کار به درد ایران نمیخوره و فقط مال کشورهایی هست که زمین ندارن باید عرض کنم که متاسفانه صحبتتون اشتباهه به این دلیل که ما هم اصلا زمین نداریم! بله درسته.
به نظر شما ما چقدر زمین قابل کشت مناسب داریم و چرا باید توی این زمینها محصولاتی با ارزش اقتصادی کم تولید کرد؟ محصولای با ارزش اقتصادی بالاتری هستند که سوددهی بسیار بیشتری نسبت به علوفه دارند. پس ما میاییم علوفه رو توی فضای محدود تری تولید میکنیم و زمینهای مناسب رو برای کشت محصولاتی بارزشتر اختصاص میدیم. در ضمن الان کشورهای پیشرفته ای که اتفاقا زمین هم خیلی دارن مثل امریکا، استرالیا و... هم الان دارن از این روش استفاده میکنن.
در ضمن این دستگاه کار 30 هکتار زمین رو تو 36 مترمربع انجام میده. روزی 1 تن علوفه هیدروپونیک.
هزینه نگهداری این دستگاه اصلا زیاد نیست. به دلیل وجود دیواره های 4 لایه عایق دار مشکلی با آب و رطوبت ندارد.
در ضمن دوست من شما از زمین هرسال و همیشه نمیتونید محصول بردارید اما در این دستگاه بصورت 24 ساعته و 7 روز هفته در 365 روز سال میتونید تولید داشته باشید.
شما روی زمین نمیتونید تنوع علوفه بصورت متناوب داشته باشید بدین معنی که این هفته علوفه ذرت، هفته بعد علوفه جو و.... اما در این سیستم به راحتی امکان پذیر است.
علوفه سنتی یا خاکی به دلیل بکار بردن سم و کود برای رشد مطمئنا دارای آلودگی های خاص خودش هست اما این سیستم علوفه رو بصورت کاملا ارگانیک تولید میکنه پس در طولانی مدت هم برای دام مشکلی ایحاد نمیکنه.
روی زمین شما ناگهان با حجم بسیار زیادی علوفه مواجهید که حتما نیاز به سیلو و انبار کردن داره و هزینه های سیلو و انبار و مشکلاتی مثل اتش سوزی و کپک و قارچ و سایر آلودگی ها هست اما تو این سیستم علوفه تولیدی بصورت داینامیکه یعنی شما با کم و اضافه کردن میزان دامتون میتونید میزان تولید علوفه رو هم تنظیم کنید بنابراین علوفه ای روی دستتون نمیمونه و متعاقبا هزینه ای هم برای انبارش و مشکلات بعدیش نمیدید.
به دلیل اینکه این سیستم هیچگونه فاضلابی نداره (آب مصرفی و برگشت شده فیل.تر میشه و دوباره وارد سیستم میشه) پس باعث آلودگی محیط زیست و آبهای زیرزمینی هم نمیشه. اما تو سیستم خاکی همیشه این مشکل هست.
در سیستم خاکی، علوفه شما همیشه در معرض استرس های محیطی مثل آب ، دما ، رطوبت ، آفات و بیماریها و... قرار داره اما تو این سیستم به دلیل بسته بودن محیط هیچگونه استرسی از هیچ نوعی به گیاه وارد نمیشه بناربراین سرعت رشد بالا به همراه مواد بالاتر و کیفیت بالاری رو به شما میده
اگر هم سوالی داشتید من در خدمت همه دوستان هستم.
با تشکر - آرش ساعدی - مدیر تحقیقات و توسعه بخش کشاورزی تعاونی تحقیقاتی مهندسی مدیتک
این هم دو تصویر از سیستم تولید علوفه هیدروپونیک و ارگانیک توسط تعاونی تحقیقاتی مندسی مدیتک
عکس من هم سمت راسته !

http://www.www.www.iran-eng.ir/images/misc/pencil.pngشاد باشید و سبز