majidkatiraee
عضو جدید
سلام. از اینکه این مطلب رو قرار دادید متشکرم. من دانشجوی سال آخر هوافضا هستم. فکر میکنم یه کارایی ازم بر بیاد. مقاله ام رو هم میفرستم. رو منم حساب کنید. مرسی
در مورد توربين گازي سئوالي داريد بفرماييد(حامدي)
ترکیبات شیمیایی و اطلاعات دیگه رو بر حسب نیاز دوستان (لطفا اعلام کنید که در چه زمینه ای باشه)بعدا قرار میدم.
اینکونل706-------------------------قطعات توربین گازی
اینکولوی 901----------------------روتور توربین گازی -تیغه ها-پیچ و مهره
پیرومت 860-------------------------قسمتهای موتور توربین
A-286--------------------------------قسمتهای توربین گازی -تیغه ها-پیچ و مهره
دیسکالوی---------------------------قسمتهای توربین گازی -پیچ و مهره
V-57--------------------------------روتور موتور جت
با سلام به همه دوستان. من رضا احمديپور ليسانسه مكانيك حرارت و سيالات هستم. مفتخرم كه در اين تالار ميتونم مفيد واقع شوم. در حال حاضر من در پالايشگاه گاز مسئول تعمير و نگهداري توربينهاي گازي هستم و خيلي مسر هستم تا اطلاعات صنعتي خودم رو در اختيار سايرين بگذارم و اين در حالي است كه اينجانب حدود 6 سال در صنعت نفت و گاز تجربه كسب نمودهام. لازم به ذكر است اين تجربه كاملا در مورد مسائل فني ميباشد و از بحث تئوريك دانشگاهي كه توربين رو فقط با يك زوزنقه نشان ميدهند كاملا دور و بعيد است. از اين پس من عكسهايي را مربوط به يك پكيج باز شده توربين كه در سايت خودمان OVER HAUL شده است را در اين تاپيك قرار خواهم داد. با تشكر
با سلام به شما دوست عزيز، از حسن نيت شما كمال تشكر را دارم. من اين تاپيك رو كاملا مطالعه كردم در مورد پديده استال و سرج مطالب ارزندهاي عنوان شده كه جاي تقدير و تشكر دارد.سلام دوست عزیز!
ما هم مفتخریم که شما رو بین خودمون می بینیم!
یه سئوال تا حالا در حین کار با پدیده های rotating stallو یا surge مواجه شدید؟ در صورت مواجه شدن معمولا در عمل برای رفع اونا چه کاری رو انجام میدن و اصولا تغییراتی که در کارکرد توربین گازی نسبت به حالت عادی رخ میده چیه؟
درضمن اگه امکانش هست یه سری اطلاعات عمومی راجع به توربینهای گازیتون مثل نسبت فشارشون و تعداد مراحل کمپرسور- نوع محفظه احتراق - نوع پره های توربین در طبقات مختلفش یعنی تو چه طبقاتی impulse و تو چه طبقاتی reaction هستش رو برامون بگید.
متشکرم از این که می خواهید اطلاعاتتون رو با ما تقسیم کنید.
متشکرم!
با سلام به شما دوست عزيز، از حسن نيت شما كمال تشكر را دارم. من اين تاپيك رو كاملا مطالعه كردم در مورد پديده استال و سرج مطالب ارزندهاي عنوان شده كه جاي تقدير و تشكر دارد.
از آنجايي كه اين گونه ماشينها داراي هزينه بالاي تعميراتي و حساسيت در سرويس دهي ميباشند امروزه سيستمهاي گوناگوني به كمك اين گونه ماشينها آمده كه به ترتيب به مواردي چون نازلهاي هدايت كننده هوا IGV يا همان Inlet Guide Vane و شيرهاي آنتي سرج (Anti Surge Valve) و همچنين CCV يا Close Coupled Valve ميتوان اشاره نمود. ماشيني را كه در حال حاضر ما با آن سروكار داريم فقط از دو سيستم اوليه بهره ميگيرد. لذا با توجه به وجود اين سيستمهاي حفاظتي امكان رويداد سرج و استال را به حداقل رسانيده است. چنانچه كه در سايت ما با اين پديده تا حالا برخورد نكردهايم. اما در سيستمهاي قديميتر و يا توربينهاي وضعيت متغيير اين پديده كاملتر قابل درك و مشهود است. منظور من از توربينهاي وضعيت متغيير (Variable Condition) همان موتورهاي هواپيما است. كه اين پديده با سر و صداي بالايي همراه است.
همه ما واقف هستيم كه پديده استال و در پي آن سرج زماني رخ ميدهد كه شرايط ورودي هوا به صورت كاملا گسترده و حجيمي تغيير يابد كه براي توربينهايي كه ما با آنها سر و كار داريم ميتوان در لحظات استارت و خاموش شدن منتظر آن باشيم. ايجاد اختلاف فشار بالا مهمترين عامل ايجاد اين پديده در كمپرسورهاي محوري است.
IGV در پوسته هلزوني يا ولوت ورودي كمپرسور ميزان دبي هواي ورودي را در مواقع روشن و خاموش شدن دستگاه كنترل مينمايد اين نازلها در مواقعي كه نياز به دبي پايين ورودي ميرود مثلا لحظه استارت روي حداقل زاويه خود و يا به اصطلاحا در حالت بسته قرار دارند و در زمان بار نامي ماشين در حالت حداكثر يا همان 100 درصد باز ميباشند. لذا ايجاد اختلاف فشار بالا را كاهش ميدهد.
اما كار به همين جا ختم نميشود به پيشنهاد شركت سازنده لولههايي كه در مراحل مشخصي از كمپرسور به شيرهاي آنتي سرج متصل هستند و از آنجا به لوله اگزاز يا همان دودكش هدايت ميشوند در مواقع وجود شرايط كامل گسترده ورودي دبي هوا و يا حبس حجيمي از آن به كمك كمپرسور ميشتابند. چنانچه كه شما در حالت روشن و يا خاموش شدن ماشين اين شيرها را بصورت باز مشاهده ميكنيد.
اما در مورد مشخصات كامل توربيني كه ما با آن كار ميكنيم در آينده من عكسهايي از آن براي دوستان قرار خواهم داد و از بطور مفصلي براي دوستان توضيح خواهم داد.
با سلام به همه دوستان و تبریک عید فطر
مقاله شماره 2 رو هم آپلود کردم. انشاء الله مبحث بعدی در مورد ادامه طراحی پره ها به همراه نمونه ای از تحلیل CFD یک ردیف پره روتور و استاتور خواهد بود.
لینک مقاله: http://ifile.it/8qhmwv0
موفق باشید.![]()
سلن خسته نباشید
عرض کنم خدمت شما که این لینک قسمت اول را هم بدید بد نیست البته اگر بتوانب در جای بهتری بریزی خیلی بخوب مبشه ...
ضمنا من دانشجوی سیالات هستم و یک پروژه طراحی موتور جت مدل هم دارم به جاهای خیلی خوبی هم رسیدم اما مشکل اصلی این که اصلا نمیدونم بعد از طراحی چگونه میتوانم کم\رسور پ توربین را بسازم و ....
ضمنا اگر خواستید میتوانم به سوالات شما در باب کل موتور جت جواب بدهم هرچی باشه کل تابستون داشتم تحقیق میکردم و ....
موفق باشید ...
سلن خسته نباشید
عرض کنم خدمت شما که این لینک قسمت اول را هم بدید بد نیست البته اگر بتوانب در جای بهتری بریزی خیلی بخوب مبشه ...
ضمنا من دانشجوی سیالات هستم و یک پروژه طراحی موتور جت مدل هم دارم به جاهای خیلی خوبی هم رسیدم اما مشکل اصلی این که اصلا نمیدونم بعد از طراحی چگونه میتوانم کم\رسور پ توربین را بسازم و ....
ضمنا اگر خواستید میتوانم به سوالات شما در باب کل موتور جت جواب بدهم هرچی باشه کل تابستون داشتم تحقیق میکردم و ....
موفق باشید ...
باز هم سلام. در مورد نحوه چرخش اين IGV و سيستم آن كه متشكل از تعدادي چرخ دنده هستش رو من ميتوانم به راحتي براي شما توضيح بدهم. اما در مورد اينكه چطوري كار ميكنه بايد بگم كه يك چرخدنده دندانه شونهاي بصورت يك رينگ به چرخدنده اين نازلها متصل است و اين چرخدنده دندانه شونهاي توسط يك جك هيدروليكي كه از يك سيستم هيدروليكي فرمان ميگيرد حركت ميكند اما سيستم هيدروليكي چطوري قادر است كه تشخيص بدهد چه فرماني به جك هيدروليكي بفرستد بسته به نوع كاليبراسيون دستگاههاي ابزار دقيقي دارد كه ممكن است باتوجه به سليقه كارخانه سازنده يكي از شرايط موجود بر كمپرسور مثلا فشار يا دما يا دبي را حس كند و فرمان لازم را به سيستم بفرستد. اما اغلب و معمولا نسبت اختلاف دبي به اختلاف فشار دو سر كمپرسور (dQ/dP) را مورد بررسي قرار ميدهند كه طبق جدول هر كمپرسور اين نسبت بايد در يك محدوده معيني باشد تا دستگاه دچار سرج نشود يا به عبارتي به محدوده سرج نرود.سلام
متشکرم از توضیحاتی که دادین!
میشه یه مختصر توضیحی هم از نحوه عملکرد این سیستمهای حفاظتی برامون بگین. مثلا چه سیستمی و با چه پروسه ای باعث بازو بسته شدن IGV میشه. همونطور که شما گفتین تو توربینهای گازی زمینی امروزه دیگه مشکلی به نام استال وشرج وجود نداره . مشکل اصلی تو موتورهای جت هستش که اون هم به دلیل مانورهایی هستش که هواپیماها ممکنه که در طی ماموریتشون انجام بدن . البته اون مطالبی که درزمینه استال وشرج قرار دادم فقط یه مقدمه بود و بعدا سعی می کنم مفصل تر صحبت کنیم. یکی از مهمترین مشکلاتی که در هنگام rotating stall بوجود میاد چون سلولهایی که استال میشن با فرکانسهایی در طول ردیف تیغه ها منتقل و گسترش پیدا می کنن و زمانی که یکی از این فرکانسها با فرکانس طبیعی تیغه برابر میشه حالت خطرناک رزونانس پیش می یاد که باعث شکست تیغه و ایجاد خسارتهای شدیدی به کمپرسور و درنهایت موتورجت میشه!
بازهم سپاسگذارم!
باز هم سلام. در مورد نحوه چرخش اين IGV و سيستم آن كه متشكل از تعدادي چرخ دنده هستش رو من ميتوانم به راحتي براي شما توضيح بدهم. اما در مورد اينكه چطوري كار ميكنه بايد بگم كه يك چرخدنده دندانه شونهاي بصورت يك رينگ به چرخدنده اين نازلها متصل است و اين چرخدنده دندانه شونهاي توسط يك جك هيدروليكي كه از يك سيستم هيدروليكي فرمان ميگيرد حركت ميكند اما سيستم هيدروليكي چطوري قادر است كه تشخيص بدهد چه فرماني به جك هيدروليكي بفرستد بسته به نوع كاليبراسيون دستگاههاي ابزار دقيقي دارد كه ممكن است باتوجه به سليقه كارخانه سازنده يكي از شرايط موجود بر كمپرسور مثلا فشار يا دما يا دبي را حس كند و فرمان لازم را به سيستم بفرستد. اما اغلب و معمولا نسبت اختلاف دبي به اختلاف فشار دو سر كمپرسور (dQ/dP) را مورد بررسي قرار ميدهند كه طبق جدول هر كمپرسور اين نسبت بايد در يك محدوده معيني باشد تا دستگاه دچار سرج نشود يا به عبارتي به محدوده سرج نرود.
باتشكر.
وای چه سوت و کور شد اینجا.![]()
سلام دوست عزیز!
طبیعت دنیای مجازی همینه! و فعلا همراه با دنیا که داره رکوت و بحران اقتصادی رو طی می کنه این تاپیک هم با بحران علاقه مند مواجه شده!
بعداز یه مدت که بگذره دوباره همه چیز درست میشه و یوزارسیف به خونش برمی گرده!![]()
استاد! نبینم نا امیدشی! قبول کن این کار نیاز به انگیزه و علاقه و دانش می خواد! از امروز رو من هم حساب کن! دوستی و رفاقت تو همین روزها بدرد می خوره!اتفاقا مدتی که من هم برای یه پروژه ای روی ایرفویل دارم کار می کنم و کلی اطلاعات جمع و جور کردم ! عین پستهایی که خودت ایجاد کردی مطالب رو تو تاپیک قرار میدم! یه عالمه هم سئوال برام در حین طراحی مقاطع ایرفویلی برام پیش اومده که حتما مطرح می کنم . فکر کنم با هم می تونیم جوابی برای اونا پیدا کنیم!
در ضمن فرهنگ جون! وقتی توی یه خونه ای کسی رفت و اومد نداشته باشه خوب اون خونه هم سوت و کور میشه دیگه! بیاید رفت و آمدمون تو این خونه رو زیاد کنیم تا دوباره رونق پیدا کنه!
خلاصه مدیر جون چون کارم پیشت گیره از امروز بطور جدی روی من هم حساب کن چون به دانش طراحی ایرفویل خیلی برای کارم نیاز دارم!
آقا من هم هستم!![]()
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
بچه درسخون های مکانیک !(تاپیک انرژی دهی برای مطالعه !) | مهندسی مکانیک | 1493 |