تب كنگو؛ خطرناك ولي قابل پيشگيري

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز

حدود 2 هفته پيش وقتي خبر مرگ كارگر يك كشتارگاه در مشهد با علائم بيماري تب كريمه كنگو در رسانه‌ها منتشر شد، ترس از شيوع بيماري ويروسي و خطرناكي چون تب كريمه، محافل بهداشتي را فرا گرفت. گرچه رئيس اداره بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و دام وزارت بهداشت، اطمينان داد كه اين بيماري در استان خراسان رضوي مهار شده، اما مرگ 2 نفر از مبتلايان اين بيماري از يكسو و احتمال شيوع اين بيماري از دام‌هاي كشورهاي شرقي ​با مشکوک بودن 27 نفر​ به اين بيماري، از وحشت شيوع تب کنگو ​ كم نكرده است.
دكتر زهرا عبدي، متخصص بيماري‌هاي عفوني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت‌وگو با «جام‌جم» مي‌گويد: بيماري تب كنگو كه با سردرد شديد، تب، درد عضلاني و خونريزي زير جلدي همراه است، اگر بسرعت تحت درمان‌هاي اختصاصي از طريق داروهاي ضدويروسي قرار بگيرد، در بيشتر موارد قابل درمان خواهد بود.
كنه، عامل يك بيماري خطرناك
در بررسي‌هاي باليني اوليه مشخص شده، اولين قرباني تب كنگو طي چند هفته گذشته در خراسان رضوي، كارگر كشتارگاه بوده که به صورت مستقيم با گوشت دام‌هاي ذبح‌شده تماس داشته است.دكتر عبدي در توضيح اين اتفاق مي‌گويد: تب كريمه كنگو از طريق گزش به وسيله كنه‌هاي روي بدن دام، تماس با خون و لاشه حيوان آلوده يا تماس با خون و ترشحات بدني فرد آلوده از دام به انسان يا از انسان به انسان منتقل مي‌شود؛ البته در مواردي انتقال بيماري از طريق هوا و نزديكي به بيمار نیز صورت مي‌گيرد.
وي با اشاره به اين‌كه گزش از طريق اين كنه‌ها مي‌تواند برخي افراد از جمله چوپان‌ها را در معرض خطر ابتلا به بيماري تب كنگو قرار دهد، مي‌افزايد: نكته بسيار مهم در پيشگيري از اين بيماري رعايت نكات ايمني چون استفاده از پوشش مناسب يعني دستكش، ماسك و عينك هنگام ذبح دام و نيز خودداري از تكه‌تكه كردن گوشت دام، طي 2 تا 3 ساعت اوليه پس از ذبح است؛ چراكه ويروس تب كنگو طي ساعات اوليه پس از ذبح از بين مي‌رود و خطر انتقال بيماري به حداقل مي‌رسد.
تب‌ كنگو طي 2 هفته حاد مي‌شود
آنچه در درمان موثر بيماري نقش اساسي دارد، آغاز سريع درمان‌هاي ضد ويروسي براي فرد مشكوك به بيماري و جداسازي وي از ديگر افراد در محيط استريل است.
متخصصان بيماري‌هاي عفوني، دوره كمون تب كنگو را به طور متوسط از 4 تا حداكثر 12 روز تخمين مي‌زنند. اين متخصصان مي‌گويند: معمولا تا روز چهارم علائم غيرخونريزي مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگي، درد عضلاني، پرخوني صورت، پرخوني ملتحمه چشم، استفراغ و دردهاي بالاي معده است. علائم خونريزي از روز چهارم شروع مي‌شود كه بيشتر در مخاط دهان و پوست، لثه‌ها، بيني، معده، روده و رحم و زير پوست ناحيه ساق پا و دست‌ها ظاهر مي‌شود. مرگ بيمار، در صورت دسترسي نداشتن به مراكز پزشكي مجهز و نيز شوك، كم خوني، خونريزي شديد ريوي، عفونت و اختلال انعقادي داخل عروقي اتفاق مي‌افتد.
تب كنگو براحتي قابل پيشگيري است
بي‌شك ذبح دام اگر در كشتارگاه‌هاي مورد تاييد وزارت بهداشت و با رعايت نكات ايمني باشد، از انتقال بيماري تب كريمه كنگو به مردم نگراني وجود نخواهد داشت. دامپزشكان نيز تاكيد مي‌كنند، تهيه گوشت از مراكز مورد تاييد بهداشتي و دامپزشكي و فريز كردن گوشت قبل از مصرف در دماي فريزر به مدت 3 تا 4 ساعت، ويروس تب كنگو را از بين مي‌برد. پختن درست و كامل گوشت مصرفي نيز همين اثر را خواهد داشت.
دكتر عبدي اضافه مي‌كند: بيمار مشكوك به تب خونريزي‌دهنده تب كريمه كه به نوعي با دام ذبح‌شده در ارتباط بوده است و علائمي مانند تب، سردرد شديد، درد عضلاني، خونريزي از بيني، استفراغ خوني يا خونريزي زير جلدي دارد، بايد بلافاصله به مراكز درماني منتقل شود و تحت بستري در مكان قرنطينه قرار بگيرد. تمام كساني كه با او در ارتباط بوده‌اند نيز بايد تحت مراقبت و درمان‌هاي اوليه ضد ويروسي قرار گيرند. بهترين شيوه تشخيص بيماري، انجام آزمايش خون از حيث كاهش ميزان پلاكت بواسطه خونريزي‌هاي احتمالي داخلي است.
به گفته اين متخصص بيماري‌هاي عفوني، متاسفانه اين بيماري خطرناك واكسن ندارد، اما بهترين و موثرترين راه درمان آن رسيدگي سريع به افراد مشكوك به بيماري است، همچنين پيشگيري از آن براحتي و با رعايت نكات ايمني و جلوگيري از شيوع بيماري ممكن است. تب خونريزي‌دهنده كريمه كنگو، براي نخستين بار در شبه جزيره كريمه (شوروي سابق)‌ و پس از آن در كنگو (آفريقا)‌ گزارش شد و به همين دليل به اين نام شناخته مي‌شود.
پونه شيرازي ‌/‌ گروه سلامت
 

Ir. A. P

عضو جدید
کاربر ممتاز
اون 2 نفری که مردن یکی كارگر كشتارگاه که در تماس با گوشت تازه زبح شده بوده و یکی هم انترنی بوده که اون مریضو موقعی که از حال رفته گرفته و چون خودش قبلا بیماری دیگه ای داشته خیلی زود مرده.و البته یک پرستار که حالش رو به بهبوده. ولی کسی تا حالا بستری نشده برای این بیماری و همونطوری که گفتین با فریز شدن گوشت این ویروس از بین میره.
 
آخرین ویرایش:

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
با سلام ... تشکر فراوان خدمت شما ......
من هم جدیدا فهمیدم ... مرسی که اطلاع رسانی کردید ...
 

k_siroos

مدیر بازنشسته
مرسی از اطلاع رسانیتون . البته خبر مهمی هست ولی دیگه جدید نیست ;)
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
تب کریمه کنگو به تهران رسید

تب کریمه کنگو به تهران رسید

تب کریمه کنگو درحالی در استانهای شرقی شیوع پیدا کرده که خبرها حاکی از رسیدن این بیماری به تهران و حال وخیم دو شهروند به دلیل ابتلا به آن است. در این میان دستگاههای مسئول همچون وزارت بهداشت و صدا و سیما همچنان در زمینه اطلاع رسانی و راههای پیشگیری از این بیماری واگیردار کم‌کاری می‌کنند. به گزارش خبرنگار مهر، چندی قبل بیماری جدید که از طریق دام های آلوده از مرزهای شرقی وارد کشور شده بود به علت ناآشنایی افراد و کم کاری در اطلاع رسانی صیحح وزارت بهداشت و صدا و سیما در استان سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی فراگیر و به معضل بهداشتی جدید برای کشور تبدیل شد.
این بیماری که در دور جدید ورودش اخیر 9 نفر را در خراسان رضوی مبتلا و جان دو نفر را نیز گرفته است طی روزهای اخیر به پایتخت رسیده است به طوریکه اکنون حال دو شهروند وخیم گزارش شده است.

با این همه البته مسئولان وزارت بهداشت و صداو سیما از کنترل این بیماری خبر می دهند و رسیدن آن به پایتخت را انکار می کنند.

یک کارشناس بهداشت با اعلام اینکه راههای پیشگیری از این بیماری آسان است به مهر گفت: دامداران می توانند با سمپاشی از انتقال این بیماری که توسط حشراتی مانند کنه به وجود می آید جلوگیری کنند. ضمن اینکه مصرف کنندگان نیز می توانند با استفاده از دستکش در زمان تماس با گوشت و نگهداری آن ظرف مدت 48 ساعت در فریزر از راههای جلوگیری به ابتلا این بیماری است.


http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1615461
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
از ابتدای امسال تا به همین امروز ۲۵ نفر در سطح کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که جز دو نفر که تحت مداوا هستند تمامی آن‌ها بهبود یافتند/ دو نفر از مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو از استان مركزی و گیلان براي مداوا به تهران آمده‌اند.

رئیس مرکزمدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت: خبر رسیدن تب کریمه کنگو را به تهران تکذیب می‌کنم چرا که هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در استان تهران نداریم.

"محمد مهدی گویا"در گفت‌و‌گو با ایلنا گفت: البته گاهي اوقات ممکن است بیماری در شهرستان که مبتلا به تب کریمه کنگو است برای تشخیص قطعی بیماری یا درمان به تهران مراجعه کند به این معنی نیست كه کسی از استان تهران به این بیماری مبتلا شده باشد.

وی از مراجعه دو نفر از مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو از استان مركزی و گیلان به تهران خبر داد و افزود: این دو بیماراز زمانی که به تهران مراجعه کردند تحت درمان قرار گرفته‌اند.

گویا با تاکید بر اینکه تعداد موارد بیماری تب کریمه کنگو نسبت به سال گذشته هیچ افزایشی پیدا نکرده است افزود: اکثریت موارد ابتلا به این بیماری در استان‌های مرزی شرقی کشور یعنی در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و این باردر استان خراسان رضوی است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت تصریح کرد: البته تمامی مبتلایان به تب کریمه کنگو به جز یک نفرازآن‌ها که در اثر تماس با بیمار بود از طریق تماس با دام به این بیماری مبتلا شده‌اند.


وی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تا امروز ۲۵ نفر در سطح کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که جز دو نفر که تحت مداوا هستند تمامی آن‌ها بهبود یافتند.

گویا همچنین قرنطینه ۲۷ نفر دیگر در مناطق کشور را به دلیل مشکوک بودن به بیماری تب کریمه کنگو تکذیب کرد و افزود: اصلا چیزی به نام قرنطینه به دلیل مشکوک بودن به بیماری تب کریمه کنگو نداریم و چنین خبری صحت ندارد.


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت یادآور شد: گاهی اوقات شایعه می‌شود که بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت و شیر منتقل می‌شود اما اینطور نیست و این‌ها، از راه‌های بسیار نادر مبتلا شدن به این بیماری هستند.

گویاخاطرنشان کرد: بیشتر کسانی که با دام سروکار دارند و به زایمان دام، ذبح دام، ودوشیدن شیر دام مشغول هستند در معرض ابتلا به این بیماری قراردارند.

به گفته وی کارگران کشتارگاه‌ها به هنگام کار باید دستکش در دست داشته باشند و در مواقع ذبح دام عینک بگذارند و بطور کلی لباس مخصوص بپوشند.
 

Similar threads

بالا