من خودم تجربه مصاحبه شرکت نفت مربوط به بخش حفاری رو در اختیارتون میگذارم.من ارشد مکانیک سیالات هستم. امتحان علمی این مصاحبه در تاریخ 92/2/2 انجام گرفت. مصاحبه علمی در تاریخ 92/8/8 انجام پذیرفت و در تاریخ 93/2/3 لغو کلی استخدام سراسری شرکت نفت اعلام شد! میتونید لینک زیرو چک کنید:
http://azmoon.nioc.ir/
مصاحبه در دو بخش روانشناسی و علمی صورت پذیرفت در بخش روانشناسی که حدوداً نیم ساعت طول کشید یک روانشناس یک سری سوال روانشناسی رو مطرح کرد که تجربه من از این مصاحبه اینه که اگر بیماری روانی نداشته باشید احتمالاً از قسسمت اول رد میشید و مشکلی براتون پیش نمیاد.
سوال پرسیده شده توسط روانشناس:
1) ابتدا من را به اتاقی که روانشناس بود هدایت کردند و روانشناس حتی سرش را بالا نیاورد و با حالت خشم این جمله را گفت: من حرفی برای شما ندارم شما اگه حرفی دارید بزنید و خودش سکوت کامل کرد.
پس از پایان مرحله یک روانشناس با خوشرویی توضیح داد که قسمت اول برای این است که عکس العمل شما برای برخورد با آدمهای نچسب سنجیده شود و دیده شود که شما در شرایط برخورد اولیه با این افراد چه طوری رفتار می کنید.
2) قسمت دوم تاریخچه کامل زندگی از دانشگاه و مقالات داده شده و چند خواهر و برادر و .......
3) قسمت سوم سوالات در مورد رفتار شما مثلا یک خصوصیت رفتاری مثبت از خودتون و یک مثال عملی که این رفتارو نشون بده بزنید
4)یک سری سوال رفتاری دیگه هم پرسید که من دقیقا یادم نمیاد چی بود.
5) گفت که یک ضرب المثل بگو که حالتی که من و شما توش قرار داریمو بتونه بیان کنه و این ضرب المثلو توضیح بدید.. این سوال یک سوال استاندارد برای سنجش جنون هست. آدم های دارای اختلالات روانی میتونن یک ضرب المثل رو بگن ولی نمیتونن اونو به درستی توضیح بدن.
...........
بعد از نیم ساعت منو به اتاق دیگه بردن که 7 نفر دیگه مصاحبه کننده داشتو مصاحبه تخصصی شروع شد.
قسمت اول مصاحبه علمی با توهین به شما شروع میشه مثلاً از نفر قبلی من که اندام ظریفی داشت با این جمله مصاحبه شروع شد: "ما اینجا باربی نمی خواهیم شما خیلی نحیف هستید." و از من پرسید که کار صنعتی قدرت بدنی زیادی میخواهد مثلا شما میتونی این گونی های سیمانو که تو حیاط اینجا قرار داره تا ظهر ببری اون طرف ساختمون
2) یک نفر با لهجه بد چند تا سوال غیر تخصصی انگلیسی پرسید. نفر بعدی چند تا کلمه تخصصی انگلیسی پرسید و معنیشو از من خواست.
3) از من پرسیدن که چه طوری تو اکسل یک sheet رو پرینت میکنن و تو پاور پوینت چه طوری قالب اصلیو رو تنظیم میکنند.
4) از من پرسیدن که فرق زنجیر با تسمه در انتقال قدرت چیه کدومش تو بارگذاری نوسانی بهتر جواب میده؟
5)از من پرسیدن تو سایت بعضی وقتا درجه حرارت 5 درجه بالای صفر هست ولی میبینید یک سری آب کف سایت جمع شده فکر میکنید دلیلش چی هست. اصلا هم ربطی به نقطه شبنم نداره.
6) گفتن تو مبدل با افزایش دبی انتقال حرارت کل کاهش و یا افزایش پیدا میکنه؟
7) گفتن که فرض کنید میخواهید آب با لوله 3" رو میخواهید به بالای تپه با ارتفاع 1000 متر پمپ کنید از کدوم پمپ (رفت و برگشتی- سانتریفیوز-محوری و ....) استفاده میکنید؟
کلاً سعی کنید زندگی رو خیلی جدی نگیرید. شاید اینم مثل امتحان شرکت نفت کنسل شد.