تاپیک جمع آوری اطلاعات علمی و تجربی راجع به سیگار الکترونیکی- الکترواسموک (electrosmoke)-مزایا و مضرات و بحث علمی و تجربی

final_dream

عضو جدید
سلام خدمت مهندسین عزیز

متاسفانه تعداد سیگاری ها در جامعه ما خیلی زیاده مخصوصا میان قشر تحصیل کرده و مخصوصا رشته های فنی مهندسی !!
با توجه به اینکه اکثر سیگاری ها دنبال راهی خوب واسه ترک هستند و این روزها خیلی از الکترواسموک توی ماهواره و .... واسه ترک سیگار تبلیغ میشه و فروش بالایی داره و با توجه به اینکه اطلاعات زیادی از این کالا تو سایت های فارسی نیست ، لازم دونستم این تاپیک رو درست کنم تا یه اطلاعات به صورت علمی (کسایی که راجع به بمباران اتمی و چیزهای دیگه الکترواسموک اطلاعات دارن )و به طور تجربی (کسایی که قبلا خودشون یا آشناهاشون از این کالا داشتن و استفاده کردن ) به صورت جامع جمع آوری بشه تا بقیه افراد هم بتونن استفاده کنن و خدای نکرده یکی دو سال دیگه باز به خاطر فقر اطلاعاتی مردم کشور صدمه نخورده باشن.

electrosmoke چیه؟
شاید توی ماهواره تبلیغشو دیده باشین.یه تکنولوژی جدید سیگار هست که تنباکو نداره و با انرژی الکتریسیته بخار درست میکنه و این طوری که شرکت های سازندش ادعا کردند فقط نیکوتین پاک وارد بدن میکنه.
به این صورت که یه باتری لیتیمی قابل شارژ داره. یه دونه الکترومگنت داره. باتری به الکترومگنت پیچ میشه. در انتهای الکترو مگنت جایی تعبیه شده که ف یلتر (cartridge) در اونجا قرار میگیره.این فلتر شامل یه تکه ابر مانند هست که آغشته به نیکوتین مایع هست. وقتی ف یلتر جا زده میشود و فرد پک میزند باتری فعال میشود و لامپ قرمز سر آن روشن میشود (یک شبیه سازی از خاکستر سیگار) المنت الکترومگنت فعال میشود و توسط بمباران اتمی یک بخار سرد غلیظ شبیه به دود ایجاد میشود. این بخار هیچ بو یی ندارد و در عرض 8 ثانیه کاملا ناپدید میشود. با عبور از ف یلتر نیوکوتین وارد بخار شده و به بدن وارد میشود.
ف یلتر های مختلفی وجود داره که بسته به نوع مصرف افراد داره. برای سیگاری های شدید ف یلتر با 16 میلیگرم نیکوتین مایع وجود داره که high هست و به همین ترتیب ف یلتر با 15 میلیگرم medium و 12 میلیگرم که LOW هست. بسته به میزان مصرف معمولا سه روز یه بار ف یلتر جدید باید جایگزین بشه.
حالا آیا واقعا کار میکنه؟
خوشبختانه جواب این سوال رو دارم. چون من خودم یه دونه گرفتم. کار میکنه و شاید بتونم بگم گیراییش از سیگار معمولی بیشتر و باحالتره. هیچ گونه بویی هم نداره. من خودم انواع روشهای ترک سیگار رو تجربه کردم و نتیجه نگرفتم. الان یه هفتس که من با این وسیله لب به سیگار معمولی نزدم و یه جورایی اصلا بدم میاد دیگه از اونا. دلیلشم اینه که ترک سیگار فقط به خاطر نیکوتین سخت نیست.چون نیکوتین رو میشه با آدامس یا هر چیز دیگه به بدن رسوند. بلکه بحث روانیش هست که 95 درصد سختی ترک سیگار به خاطر اونه.و خود بین دو انگشت گرفتن و دود بیرون دادن و با رفقا بودن هست که مساله اصلی سیگار هست. این وسیله کاملا اومده و سیگار رو شبیه سازی کرده و هم دود داره هم نیکوتین فقط بو نداره و کربن مونوکسید و کربن دی اکسید و ساکس و ناکس و هزاران نوع ماده سرطان زا رو نداره (البته به ادعای سازنده هاش).اینجاست که اهمیت تحقیق راجع به صحت این وسیله مشخص میشه .مخصوصا تو این بازه زمانی که در کشور ما شدیدا داره فروش میره.

حالا سوال چیه؟
سوال اول اینه که آیا ادعای شرکت های سازنده این نوع سیگارها درسته؟ میدونیم گیرایی سیگار به خاطر نیکوتین هست. خود نیکوتین چندان ضرری برای بدن نداره. ولی با هر سیگار یه فرد سیگاری هزاران نوع ماده شیمیایی سرطان زا رو وارد بدنش میکنه به خاطر اینکه چند صدم میلیگرم نیکوتین وارد بدنش بشه و احساس خوب بکنه !!
اما تو سیگار الکترونیک این طوری ادعا شده که خبری از کربن مونوکسید و کربن دی اکسید و ... نیست. فقط نیکوتین وارد بدن میشه و دودش هم توسط بمباران اتمی با پروپیلن گلیکول ایجاد میشه در الکترومگنت. اگه ادعاشون درست باشه گیراییش دلیل بر سرطان زا بودن نیست. اما معلوم نیست ادعاشون درست باشه و تو این فرایند بمباران اتمی این دودی که ایجاد میشه که در عرض 10 ثانیه هم کاملا محو میشه و بی بو هست آیا واقعا هیچ ضرری نداره. اگه کسی از لحاظ علمی بتونه کمک کنه و یا اینکه از لحاظ تجربی قبلا از اینا داشته بتونه کمک کنه همه ما ممنونش هستیم.

(راجع به پروپیلن گلیکل باید بگم که این اطلاعات رو از سایت های خارجی به دست آوردم . توی ف یلتر مقداری هم پروپیلن گلیکل هست و دلیلشم اینه که بدون این ماده بخار نمیتونه تولید بشه . اما تو سایت های خارجی نوشته که این ماده هیچ ضرری نداره و توی بستنی و خامه و .. هم این ماده وجود داره.
تعدادی از این سایت ها رو در زیر آوردم:
http://greensmoke.com/
http://smoke51.com/index.php
http://www.iloveelectrosmoke.com/
http://www.va****ine.com/p-3-nebula-...tery-kits.aspx
http://bloogplanet.com/media.html
https://myinlife.com/dist_site/product_warning.html
http://www.blognow.com.au/albums/LIZ...ew&up_id=62746

که از تاریخچه الکترواسموک تا طرز کارش و قیمتاش و کلیپ هاش در یوتیوب و .... هست.

پس سوال اول بحث علمی هست راجع به فرآیند دودزایی در الکترواسموک و بمباران اتمی در اتمایزر و نقش پروپیلن گلیکل و اینکه آیا ادعای شرکت های سازنده راجع به اینکه هیچگونه ماده سمی در این بخار نیست درست هست یا نه. از تمام مهندسین عزیزی که اطلاعاتی دارن راجع به بمباران الکترونیک و کسانی که میتونن تحقیق کنن راجع به این فرایند در اکترواسموک خواهش میکنن مارو هم مستفیض کنند.(خواهشا بحث علمی دقیق باشه چون سایت مهندسین هست و من به همین خاطر این موضوع رو تو این سایت مطرح کردم ممنون میشم اگه بتونین تحقیق کنین راجع به این دستگاه) در ضمن تمام دوستانی که قبلا این وسیله رو داشتن و یا آشناهاشون داشته خواهش میکنم بیان و از عوارضش بگن که به صورت تجربی هم بدونیم آیا عوارض داشته یا نه.....

سوال دوم اینه که آیا ادعایی که توی ماهواره میشه برای ترک سیگار توسط این دستگاه درست هست یا نه؟ این طور ادعا میشه که توی یه برنامه 30 روزه شما عادت نیکوتین رو از بدنتون حذف میکنین بدون خماری و ... به این صورت که 12 روز اول ف یلتر با نیکوتین بالا استفاده کنید 8 روز بعد ف یلتر با نیکوتین متوسط و 5 روز بعدی رو با ف یلتر با نیکوتین پایین مصرف کنید. 5 روز آخر هم ف یلتر بدون نیکوتین.

طبق جستجویی که بنده در اینترنت کردم حتی خود شرکت های سازنده هم همچین ادعایی نکردن و در FAQ که این سوال مطرح شده بود گفته بودن هیچ تضمینی برای ترک سیگار توسط این وسیله نیست و فقط تضمین هست که نیکوتین بدون مواد سمی دیگه به بدن برسه ولی افرادی بودن که این وسیله رو دیگه استفاده نکردن و سراغ سیگار معمولی هم نرفتن چون متنفر شده بودن از سیگار معمولی.
پس سوال دوم هم بحث راجع به این مساله هست از لحاظ علمی و نیز دوستانی که تجربه قبلی از این دستگاه دارن.

آخرین ویرایش:

final_dream

عضو جدید
تو این تاپیک قراره چی کار کنیم؟

mehi عزیز تو متن تاپیک سوال هایی که باید روش تحقیق کنیم و اطلاعات به دست بیاریم رو مطرح کردم اگه کامل خونده باشین:

سوال اول بحث علمی هست راجع به فرآیند دودزایی در الکترواسموک و بمباران اتمی در اتمایزر و نقش پروپیلن گلیکل و اینکه آیا ادعای شرکت های سازنده راجع به اینکه هیچگونه ماده سمی در این بخار نیست درست هست یا نه. از تمام مهندسین عزیزی که اطلاعاتی دارن راجع به بمباران الکترونیک و کسانی که میتونن تحقیق کنن راجع به این فرایند در اکترواسموک خواهش میکنن مارو هم مستفیض کنند.(خواهشا بحث علمی دقیق باشه چون سایت مهندسین هست و من به همین خاطر این موضوع رو تو این سایت مطرح کردم ممنون میشم اگه بتونین تحقیق کنین راجع به این دستگاه) در ضمن تمام دوستانی که قبلا این وسیله رو داشتن و یا آشناهاشون داشته خواهش میکنم بیان و از عوارضش بگن که به صورت تجربی هم بدونیم آیا عوارض داشته یا نه.....

سوال دوم اینه که آیا ادعایی که توی ماهواره میشه برای ترک سیگار توسط این دستگاه درست هست یا نه؟ این طور ادعا میشه که توی یه برنامه 30 روزه شما عادت نیکوتین رو از بدنتون حذف میکنین بدون خماری و ... به این صورت که 12 روز اول ف یلتر با نیکوتین بالا استفاده کنید 8 روز بعد ف یلتر با نیکوتین متوسط و 5 روز بعدی رو با ف یلتر با نیکوتین پایین مصرف کنید. 5 روز آخر هم ف یلتر بدون نیکوتین.

طبق جستجویی که بنده در اینترنت کردم حتی خود شرکت های سازنده هم همچین ادعایی نکردن و در FAQ که این سوال مطرح شده بود گفته بودن هیچ تضمینی برای ترک سیگار توسط این وسیله نیست و فقط تضمین هست که نیکوتین بدون مواد سمی دیگه به بدن برسه ولی افرادی بودن که این وسیله رو دیگه استفاده نکردن و سراغ سیگار معمولی هم نرفتن چون متنفر شده بودن از سیگار معمولی.
پس سوال دوم هم بحث راجع به این مساله هست از لحاظ علمی و نیز دوستانی که تجربه قبلی از این دستگاه دارن.

اینجا قراره یه research کامل راجع به سیگارهای الکترونیکی بکنیم و ببینیم آیا این ادعایی که شرکت های سازنده کردند که این دود کاملا بی ضرر هست و فقط نیکوتین داره درسته یا نه.
هر کسی هر اطلاعاتی به دست آورد و اینجا گذاشت به همه مردم ایران کمک کرده. فقط خواهش میکنم تحقیق ها و بحث هاتون کاملا با رفرنس و علمی باشه.

kaya

عضو جدید
سلام خدمت مهندسین عزیز​

متاسفانه تعداد سیگاری ها در جامعه ما خیلی زیاده مخصوصا میان قشر تحصیل کرده و مخصوصا رشته های فنی مهندسی !!
با توجه به اینکه اکثر سیگاری ها دنبال راهی خوب واسه ترک هستند و این روزها خیلی از الکترواسموک توی ماهواره و .... واسه ترک سیگار تبلیغ میشه و فروش بالایی داره و با توجه به اینکه اطلاعات زیادی از این کالا تو سایت های فارسی نیست ، لازم دونستم این تاپیک رو درست کنم تا یه اطلاعات به صورت علمی (کسایی که راجع به بمباران اتمی و چیزهای دیگه الکترواسموک اطلاعات دارن )و به طور تجربی (کسایی که قبلا خودشون یا آشناهاشون از این کالا داشتن و استفاده کردن ) به صورت جامع جمع آوری بشه تا بقیه افراد هم بتونن استفاده کنن و خدای نکرده یکی دو سال دیگه باز به خاطر فقر اطلاعاتی مردم کشور صدمه نخورده باشن.​

electrosmoke چیه؟
شاید توی ماهواره تبلیغشو دیده باشین.یه تکنولوژی جدید سیگار هست که تنباکو نداره و با انرژی الکتریسیته بخار درست میکنه و این طوری که شرکت های سازندش ادعا کردند فقط نیکوتین پاک وارد بدن میکنه.
به این صورت که یه باتری لیتیمی قابل شارژ داره. یه دونه الکترومگنت داره. باتری به الکترومگنت پیچ میشه. در انتهای الکترو مگنت جایی تعبیه شده که ف یلتر (cartridge) در اونجا قرار میگیره.این فلتر شامل یه تکه ابر مانند هست که آغشته به نیکوتین مایع هست. وقتی ف یلتر جا زده میشود و فرد پک میزند باتری فعال میشود و لامپ قرمز سر آن روشن میشود (یک شبیه سازی از خاکستر سیگار) المنت الکترومگنت فعال میشود و توسط بمباران اتمی یک بخار سرد غلیظ شبیه به دود ایجاد میشود. این بخار هیچ بو یی ندارد و در عرض 8 ثانیه کاملا ناپدید میشود. با عبور از ف یلتر نیوکوتین وارد بخار شده و به بدن وارد میشود.
ف یلتر های مختلفی وجود داره که بسته به نوع مصرف افراد داره. برای سیگاری های شدید ف یلتر با 16 میلیگرم نیکوتین مایع وجود داره که high هست و به همین ترتیب ف یلتر با 15 میلیگرم medium و 12 میلیگرم که LOW هست. بسته به میزان مصرف معمولا سه روز یه بار ف یلتر جدید باید جایگزین بشه.
حالا آیا واقعا کار میکنه؟
خوشبختانه جواب این سوال رو دارم. چون من خودم یه دونه گرفتم. کار میکنه و شاید بتونم بگم گیراییش از سیگار معمولی بیشتر و باحالتره. هیچ گونه بویی هم نداره. من خودم انواع روشهای ترک سیگار رو تجربه کردم و نتیجه نگرفتم. الان یه هفتس که من با این وسیله لب به سیگار معمولی نزدم و یه جورایی اصلا بدم میاد دیگه از اونا. دلیلشم اینه که ترک سیگار فقط به خاطر نیکوتین سخت نیست.چون نیکوتین رو میشه با آدامس یا هر چیز دیگه به بدن رسوند. بلکه بحث روانیش هست که 95 درصد سختی ترک سیگار به خاطر اونه.و خود بین دو انگشت گرفتن و دود بیرون دادن و با رفقا بودن هست که مساله اصلی سیگار هست. این وسیله کاملا اومده و سیگار رو شبیه سازی کرده و هم دود داره هم نیکوتین فقط بو نداره و کربن مونوکسید و کربن دی اکسید و ساکس و ناکس و هزاران نوع ماده سرطان زا رو نداره (البته به ادعای سازنده هاش).اینجاست که اهمیت تحقیق راجع به صحت این وسیله مشخص میشه .مخصوصا تو این بازه زمانی که در کشور ما شدیدا داره فروش میره.​

حالا سوال چیه؟
سوال اول اینه که آیا ادعای شرکت های سازنده این نوع سیگارها درسته؟ میدونیم گیرایی سیگار به خاطر نیکوتین هست. خود نیکوتین چندان ضرری برای بدن نداره. ولی با هر سیگار یه فرد سیگاری هزاران نوع ماده شیمیایی سرطان زا رو وارد بدنش میکنه به خاطر اینکه چند صدم میلیگرم نیکوتین وارد بدنش بشه و احساس خوب بکنه !!
اما تو سیگار الکترونیک این طوری ادعا شده که خبری از کربن مونوکسید و کربن دی اکسید و ... نیست. فقط نیکوتین وارد بدن میشه و دودش هم توسط بمباران اتمی با پروپیلن گلیکول ایجاد میشه در الکترومگنت. اگه ادعاشون درست باشه گیراییش دلیل بر سرطان زا بودن نیست. اما معلوم نیست ادعاشون درست باشه و تو این فرایند بمباران اتمی این دودی که ایجاد میشه که در عرض 10 ثانیه هم کاملا محو میشه و بی بو هست آیا واقعا هیچ ضرری نداره. اگه کسی از لحاظ علمی بتونه کمک کنه و یا اینکه از لحاظ تجربی قبلا از اینا داشته بتونه کمک کنه همه ما ممنونش هستیم.​

(راجع به پروپیلن گلیکل باید بگم که این اطلاعات رو از سایت های خارجی به دست آوردم . توی ف یلتر مقداری هم پروپیلن گلیکل هست و دلیلشم اینه که بدون این ماده بخار نمیتونه تولید بشه . اما تو سایت های خارجی نوشته که این ماده هیچ ضرری نداره و توی بستنی و خامه و .. هم این ماده وجود داره.
تعدادی از این سایت ها رو در زیر آوردم:
http://greensmoke.com/
http://smoke51.com/index.php
http://www.iloveelectrosmoke.com/
http://www.va****ine.com/p-3-nebula-...tery-kits.aspx
http://bloogplanet.com/media.html
https://myinlife.com/dist_site/product_warning.html
http://www.blognow.com.au/albums/LIZ...ew&up_id=62746

که از تاریخچه الکترواسموک تا طرز کارش و قیمتاش و کلیپ هاش در یوتیوب و .... هست.​

پس سوال اول بحث علمی هست راجع به فرآیند دودزایی در الکترواسموک و بمباران اتمی در اتمایزر و نقش پروپیلن گلیکل و اینکه آیا ادعای شرکت های سازنده راجع به اینکه هیچگونه ماده سمی در این بخار نیست درست هست یا نه. از تمام مهندسین عزیزی که اطلاعاتی دارن راجع به بمباران الکترونیک و کسانی که میتونن تحقیق کنن راجع به این فرایند در اکترواسموک خواهش میکنن مارو هم مستفیض کنند.(خواهشا بحث علمی دقیق باشه چون سایت مهندسین هست و من به همین خاطر این موضوع رو تو این سایت مطرح کردم ممنون میشم اگه بتونین تحقیق کنین راجع به این دستگاه) در ضمن تمام دوستانی که قبلا این وسیله رو داشتن و یا آشناهاشون داشته خواهش میکنم بیان و از عوارضش بگن که به صورت تجربی هم بدونیم آیا عوارض داشته یا نه.....​

سوال دوم اینه که آیا ادعایی که توی ماهواره میشه برای ترک سیگار توسط این دستگاه درست هست یا نه؟ این طور ادعا میشه که توی یه برنامه 30 روزه شما عادت نیکوتین رو از بدنتون حذف میکنین بدون خماری و ... به این صورت که 12 روز اول ف یلتر با نیکوتین بالا استفاده کنید 8 روز بعد ف یلتر با نیکوتین متوسط و 5 روز بعدی رو با ف یلتر با نیکوتین پایین مصرف کنید. 5 روز آخر هم ف یلتر بدون نیکوتین.​

پس سوال دوم هم بحث راجع به این مساله هست از لحاظ علمی و نیز دوستانی که تجربه قبلی از این دستگاه دارن.​

مهندس ببخشید این الکترواسموک رو میشه با فندک روشن کنیم و دست آخر هم تو زیر سیگاری لهش کنیم؟؟؟ ترک نکن مهندس حیفه! ترک کنی بعدا می خوای چیکار کنی؟ خدایی تا کی می خوای باتری بکشی؟

farzad.valve

عضو جدید
میدونید که الکترو اسموک موفق نبود و ثابت شد که خیلی به خاطر دودش و بخاطر جلب توجه مردم هست که سیگار می کشن

final_dream

عضو جدید
kaya عزیز من 5 سال هست که سیگار میکشم و به جایی رسیدم که واقعا داشت بهم ضربه میزد. بله سیگار از روشن کردنش تا بین انگشت گرفتنش ، با دوستان بودن و چاق کردنش ، بعد از غذا کشیدنش ، بعد از امتحان کشیدنش!! قبل و بعد از چایی کشیدنش ، همش لذت داره و همین چیزاشه که مساله روانی درست کرده و ترکشو سخت کرده . اما ای کاش ضرر نداشت و ای کاش بدن رو داغان نمیکرد. من اگه بدنم اذیت نمیشد هیچ وقت خودمو اذیت نمیکردم که بخوام ترک کنم میکشیدم و حال میکردم ! اما باور کن بیش از اونی که فکر میکنی به بدن آسیب میرشونه. من این از لحاظ ریه و قلب و دندان داشتم دقیقا حس میکردم که دارم نابود میشم. درر واقع یه دوست نامرد هست سیگار. به آدم حال میده ولی از یه طرف بدنشو داغون میکنه و اگه هم بخوای باهاش قهر کنی به این راحتی نمیذاره !! در کل افراد خیلی زیادی هم دارم میبینم که از جوونی سیگار میکشیدن و الان 50 سالشونه و قلبشون مشکل پیدا کرده و مجبور شدن سیگارو ترک کنن و یکیشون اینقدر دپرس شده که رفته بیمارستان روانی. باور کنید. به هر حال پیشنهاد من به شما هم ترک سیگار هستش دوست خوبم.

final_dream

عضو جدید
میدونید که الکترو اسموک موفق نبود و ثابت شد که خیلی به خاطر دودش و بخاطر جلب توجه مردم هست که سیگار می کشن

از نظرتون متشکرم. ولی میشه بپرسم منبعتون و رفرنستون چی هست؟ اگر FDA ردش کرده منبعشو بیارین. اگر از لحاظ علمی میگین این دود که از طریق بمباران اتمی هست مضر هست ،باز دلیل و رفرنس لطفا بیارین . ناسلامتی باشگاه مهندسین هست.

final_dream

عضو جدید

البته منظور شما رو درست متوجه نشدم تو چه زمینه ای موفق نبود؟ ترک سیگار یا جایگزین شدن سیگار؟ و اون خیلی ها ....... منظورتون اونایین که الکترواسموک استفاده میکنن؟

در هر حال این تاپیک بحث و جمع آوری اطلاعات علمی و تجربی راجع به الکترواسموک هست که همه مردم ایران بتونن آگاه بشن( به دور از تبلیغات شرکتهای مختلف که واسه پول همه جور قسمس میخورن)
هر کسی که تحقیقی میکنه یا مقاله ای پیدا میکنه یا از رفرنسهای مختلف چیزی در این مورد پیدا میکنه و ترجمه میکنه لطفا تو این تاپیک بذاره. اوناییم که تجربه استفاده از این دستگاه رو دارن نظرشون و تجربیاتشون رو بگن.

roshanfekrejavan

عضو جدید
کاربر ممتاز
میگم حالا الکتروقلیون اختراع شده؟
آخه خیلی از دوستام به قل قل(به اصطلاح خودشون!) معتاد شدن!:eek:

__mehi__

عضو جدید
در رابطه با الکترو اسموک که راستش من چیزی نفهمیدم
اما در باره ی راستگویی شبکه های ماهواره ای به نظر خودم هیچ وقت ی دارو نمی تونه ی عادت روبگیره و همیشه ما عادت هامون بر دارو ها غالبن از طرفی چه طور میشه فردی رو که 20 ساله ی عادت روداره با دارو اونم 30 روزه ترک داد فکر کم اینها بیشتر مربوط به کسانی هست که تازه شروع کردن البته تا اینجا هر چی گفتم با فرض دروغگویی و برای ردشون بود اما حالا بگیم که دقیقا راست می گن و میشه این کار رو کرد ...در این حالت یا حتما اون دارو ها مواد مضر تر و اعتیاد آور تری دارن که میتونه طرف رو از سیگار کشیدن منصرف کنه و یا اینکه این تبلیغات رو باور کرده و مطمئنه که جواب میده و با ی تلقین سیگار رو با اختیار خودش می ذاره کنار
و در آخر اینکه :
من چون خودم سیگاری نیستم علاقه ای به این بحث ندارم و تا همین جا هم فقط به خاطر پدرم بود !
موفق باشید :gol:

• Like
واکنش ها: kaya

final_dream

عضو جدید
در رابطه با الکترو اسموک که راستش من چیزی نفهمیدم
اما در باره ی راستگویی شبکه های ماهواره ای به نظر خودم هیچ وقت ی دارو نمی تونه ی عادت روبگیره و همیشه ما عادت هامون بر دارو ها غالبن از طرفی چه طور میشه فردی رو که 20 ساله ی عادت روداره با دارو اونم 30 روزه ترک داد فکر کم اینها بیشتر مربوط به کسانی هست که تازه شروع کردن البته تا اینجا هر چی گفتم با فرض دروغگویی و برای ردشون بود اما حالا بگیم که دقیقا راست می گن و میشه این کار رو کرد ...در این حالت یا حتما اون دارو ها مواد مضر تر و اعتیاد آور تری دارن که میتونه طرف رو از سیگار کشیدن منصرف کنه و یا اینکه این تبلیغات رو باور کرده و مطمئنه که جواب میده و با ی تلقین سیگار رو با اختیار خودش می ذاره کنار
و در آخر اینکه :
من چون خودم سیگاری نیستم علاقه ای به این بحث ندارم و تا همین جا هم فقط به خاطر پدرم بود !
موفق باشید :gol:
ممنونم از شما. بله معمولا افراد سیگاری انگیزه بیشتری واسه بودن تو جریان این تاپیک دارن.

final_dream

عضو جدید
این سوال و جوابهایی هست که تو سایت یکی از معروف ترین شرکت های سازنده این نوع سیگار (الکترواسموک) مطرح شده(تو سایت electrosmokeshop.com). فکر میکنم ترجمش واسه همه دوستان راحت باشه.

1.Will I save money using E-cigarettes?

This depends on how much you smoke, but most people definitely do! You make a one-time investment in your E-cigarette, and then all you need to do is buy liquids to refill the cartridges. One 15 mL liquid is the equivalent of approximately 200 cigarettes, and only costs $15 each. So, if you smoke one pack per day, at the cost of $6/pack, you spend $180/month. One liquid refill gives you more than a month’s worth of cigarettes!

2. Can it help me stop smoking?

We get this question a lot. The short answer is that the E-cigarette is *not *advertised/marketed as a smoking cessation device. No studies have been done to document the success/failure rate using this as a “stop smoking” device.
Therefore, at this time, it’s only being marketed as an alternative to traditional tobacco. Some users, however, have reported having no desire to smoke traditional tobacco cigarettes after adapting to the electronic cigarette.

3. Will I smell like smoke?

*No! *In fact, that’s one of the best parts about the E-cigarette. You will no longer taste or smell like smoke. You won’t wake up with smoker’s phlegm either, or even cough when E-smoking!

4. Does it feel like a regular cigarette when I hold it?

Not exactly, but you get used to it. Its body is made of a hard plastic, and the internal workings of the E-cigarette make it slightly heavier. Many E-cigarettes are improperly weighted and not well-balanced in your hand. However, all E-cigarettes that ElectroSmoke sells have been tested; we only sell those E-cigarettes that feel balanced in your hand.

5. Does it taste like a regular cigarette?

It can resemble one, with the appropriate flavored liquid! (Flavors come with different levels of nicotine, to suit your needs.) It can also taste like many other things. We provide liquids on our site that we like the most.

6. Does the vapor feel the same as actual smoke?

Not exactly, but it’s not too far off from it. You’re inhaling vapor, which is non carcinogenic—so it can never feel *exactly *the same. However, it gives you a similar sensation to smoking because it fills and warms your lungs.

7. Does it pull like a regular cigarette?

You take slightly longer drags, but it’s actually a good thing because it’s not as hot as a regular cigarette. You’ll learn techniques that suit your smoking style. The Petit has one of the easiest pulls out there.

8. How many hours of use do I get out of a charge?

If you carry case and extra battery we provide, it will last about 6 hours. The case is skinnier than a pack of cigarettes and about the same size as a pack of 100's. If you don’t, you’ll have approximately 3 hours of constant use, or about 5 hours of irregular use. The E-cigarette is battery-operated, you can also purchase a USB port charger, a car charger, or a wall charger.

9. What dosage of nicotine should I get for my liquid?

This is dependent on you. For someone who smokes one pack/day, a higher (18mg) dosage should be fine. For someone who smokes ½ pack/day, the lower (16mg) dosage should be fine. It’s recommended to start at the lower dosage, just to see how your body responds.

10. How do I know when I’m done smoking?

So, one concern new E-smokers have is knowing when they’re done smoking. With a regular cigarette, you can tell by the butt but more so by how your body feels. (Think of all the half-smoked cigarettes you put out because you “just know.”) With an E-cigarette, your body lets you know when you’ve had enough nicotine. A regular cigarette is equivalent to about 15 puffs.​

final_dream

عضو جدید
اگه پرسش و پاسخ رو در بالا خونده باشین میبینین که ادعا شده در کل که هیچ خطر و ضرری نداره.
اما این مطلب رو هم من امروز پیدا کردم:

چند وقت پیش به ریپورتی از FDA ,

( U.S. Food and Drug Administration ) برخوردم که به مصرف کنندگان سیگارهای الکترونیکی هشدار جدی مبنی بر وجود بود ترکیب شیمیایی خطرناک diethylene glycol ( ماده مورد استفاده در ضد یخ ) در سیگار های الکترونیکی داده شده بود .در این این گزارش که البته مربوط به چند ماه پیش بود اعلام شده بود که ازمایشهای صورت گرفته تنها منحصر به چند برند بوده و FDA از احتمال وجود ترکیبات شیمیایی خطرناک در سیگارهای الکترونیکی عرضه شده توسط دیگر برندها اطلاع چندانی ندارد .
محدودیت سنی در هنگام فروش و همچنین فروش انلاین و در دسترس بودن برای همگان میتواند بسیاری از نوجوانان رو در معرض اعتیاد به تنباکو قرار دهد .

احتمالا در ماه های اینده باید منتظر محدودیت و یا برخورد با عرضه این محصولات حداقل در بازار امریکا بود و هم اکنون نیز FDA اماده دریافت گزارشات احتمالی مصرف کنندگان از اثرات جانبی سیگارهای الکترونیکی می باشد .

اینجاست که حرف های ضد و نقیض پیش میاد. اگه واقعا خطرناکه الان چرا یه ساله توی آمریکا فروشش در صدر هست و جلوش گرفته نشده؟

kaya

عضو جدید
kaya عزیز من 5 سال هست که سیگار میکشم و به جایی رسیدم که واقعا داشت بهم ضربه میزد. بله سیگار از روشن کردنش تا بین انگشت گرفتنش ، با دوستان بودن و چاق کردنش ، بعد از غذا کشیدنش ، بعد از امتحان کشیدنش!! قبل و بعد از چایی کشیدنش ، همش لذت داره و همین چیزاشه که مساله روانی درست کرده و ترکشو سخت کرده . اما ای کاش ضرر نداشت و ای کاش بدن رو داغان نمیکرد. من اگه بدنم اذیت نمیشد هیچ وقت خودمو اذیت نمیکردم که بخوام ترک کنم میکشیدم و حال میکردم ! اما باور کن بیش از اونی که فکر میکنی به بدن آسیب میرشونه. من این از لحاظ ریه و قلب و دندان داشتم دقیقا حس میکردم که دارم نابود میشم. درر واقع یه دوست نامرد هست سیگار. به آدم حال میده ولی از یه طرف بدنشو داغون میکنه و اگه هم بخوای باهاش قهر کنی به این راحتی نمیذاره !! در کل افراد خیلی زیادی هم دارم میبینم که از جوونی سیگار میکشیدن و الان 50 سالشونه و قلبشون مشکل پیدا کرده و مجبور شدن سیگارو ترک کنن و یکیشون اینقدر دپرس شده که رفته بیمارستان روانی. باور کنید. به هر حال پیشنهاد من به شما هم ترک سیگار هستش دوست خوبم.

سلام مهندس
ممنون عزیز. بیشتر شوخی بود! غیر مساله سلامتی من بیشتر از جنبه اجتماعیش معذبم. قصد دارم طی 100 سال آینده زندگیم به خواست خدا ترک کنم. ولی یه روزی از همین روزها محدودش می کنم به گه گاه و بعضی وقت ها. می دونم چون تجربش رو داری اعتعقاد داری که اینطوری نمیشه و غده سرطان رو باید از بیخ کند اما .... زیاد بهش فکر می کنم. اراده فقط لازمه که فعلا........ بازم ممنون

final_dream

عضو جدید
سلام مهندس
ممنون عزیز. بیشتر شوخی بود! غیر مساله سلامتی من بیشتر از جنبه اجتماعیش معذبم. قصد دارم طی 100 سال آینده زندگیم به خواست خدا ترک کنم. ولی یه روزی از همین روزها محدودش می کنم به گه گاه و بعضی وقت ها. می دونم چون تجربش رو داری اعتعقاد داری که اینطوری نمیشه و غده سرطان رو باید از بیخ کند اما .... زیاد بهش فکر می کنم. اراده فقط لازمه که فعلا........ بازم ممنون

قربونت برم kaya جان. اصل اصل اصل اصلش ارادست که خودت گفتی. تا اراده نباشه هیچ دارو و دستگاهی قطعا فایده نداره.
این جوری که من از حرفات فهمیدم فعلا تو یه شرایطی هستی که قصد ترک نداری (یا امتحان داری یا ...) ولی تو فکر ترک هستی. من هم این برهه رو گذروندم و تقریبا سه ساله میخواستم ترک کنم !! اما خوب تو بازه های مختلف این قضیه مصداق پیدا میکرد که : توبه کردم که دگر می نخورم در همه عمر به جز از امشب و فردا شب و شبهای دگر!!!
اما خدا رو شکر الان سه هفته ای هست که لب نزدم و میدونم دیگه هم نمیرم سراغش. من مطالعه زیادی داشتم راجع به این قضیه. جالبه بدونی همین قصد ترکی که داری جزء فرایند ترک هست. همین ترک های ناموفقی که شاید داشتی (حتی یه روزه) خودش جزء فرایند ترک هست. و بالاخره به جایی میرسه که تصمیم قاطع بگیری و ترک کامل کنی.
امیدوارم اون روز زودتر برات برسه . و امیدوارم الان هم که میکشی حساب شده و با جنبه بکشی به قول بچه ها کم چاق و گزیده چاق چون در!! کز چاق تو جهان شود پر!!!

final_dream

عضو جدید
حالا اطلاعات جمع کنیم آخرش چی میشه:que::que:

nazi عزیز. اطلاعات رو جمع کنیم که 2 سال دیگه یه فاجعه عمیقتر از سیگار رخ نده و مردم کشور با چوب فقدان اطلاعات رو نخورن. اگه مضر تر و سمس تر از سیگار باشه و شرکت ها فقط بخوان سود خودشونو تضمینت کنن که اینقدر تبلیغ میکنن اون وقت با این حجم محصول که داره فروش میره میدونین 2 سال دیگه چه عاقبتی خواهد داشت؟

برعکسشم هست. اگه واقعا عملی و خوب و کم ضرر باشه چرا این 50 درصد سیگاری کشور ازش بهره نگیرن و زجر نکشن؟ و عمر و کیفیت عمرشون بیشتر بشه. اگه تو سایت مهندسین کشور بهش پرداخته نشه کجا پرداخته بشه؟ (وقتی که خود کشور هیچ برنامه ای نداره ما هم اگه بی تفاوت باشیم که دیگه ...........)

final_dream

عضو جدید
اینم یه مطلب دیگه:

براساس بررسي هاي انجام گرفته مشخص شده مضرات و عوارض ناشي از سيگارهاي الکترونيکي بسيار بيشتر از سيگار معمولي است و در اصل ...

چندي پيش صحبتي از يک نوع سيگار به نام سيگار الکترونيک در کشور مطرح شد که سر وصداي زيادي را به همراه داشت.بعضي ها درباره تبليغات اين نوع محصول اين طور ادعا مي کنند که"سيگار الکترونيکي محصولي جديد براي مراقبت از سلامتي شماست." يا "سيگار الکترونيک به شما امکان لذت بردن از سلايق خود بدون خطر وابستگي به تنباکو را مي دهد.اما مهم ترين نکته در خصوص سيگار الکترونيک اين است که به طور کلي هر چيزي که باعث ترويج فرهنگ استفاده از دخانيات مي شود، آثار سوئي دارد به ويژه در نسل جوان و منجر به اين مي شود که تمايل مصرف دخانيات در افراد افزايش پيدا کند،اين تبليغات در بازارهاي جهاني رويکرد جديدي است که داراي بار منفي به خصوص در مورد جوانان است واين قشر را تحت الشعاع آسيب هاي خود قرار مي دهد..بر اين اساس يک شرکت چيني نوعي سيگار الکترونيکي ساخته است که داراي حداقل ميزان نيکوتين و بدون مواد سمي سرطانزا بوده و دود آن از بخار آب توليد مي شود.اين سيگار الکترونيکي که «کراون »7 (7 Crown) نام دارد، شبيه به خودکار بوده و از يک باتري، يک دستگاه بخارساز، ماده معطر و ماده گليکول پروپلين تشکيل شده و بدون مواد شيميايي، سمي و سرطانزاست.

اما سيگار الکترونيک چيست؟
سيگار الکترونيک محصولي است که چندي پيش تبليغات گسترده در مورد آن منجر به واکنشهاي شديد ي شد به طوري که هنوز از وارد شدن سيگارهاي پلاستيکي به نام ترخام به بازار مدت زيادي نگذشته است.سيگاري که در داروخانه ها هم به فروش مي رفت اما علاوه بر اينکه اين نوع سيگار کمکي براي ترک سيگار نکرد، خيلي زود افراد سيگاري بي رغبتي خود را نسبت به اين جنس کذايي نشان دادند.ولي الان اين نوع سيگار جاي خود را به محصول ديگري داده است.البته اين سيگار هنوز به بازار ايران راه نيافته است و در حال حاضر شرکت ها ي توليد کننده اينطور جا انداخته اند که سيگار الکترونيک مي تواند منجر به ترک سيگار در افراد سيگاري شود.اين در حالي است که در تبليغ جزئيات سيگار الکترونيکي در يکي از سايتهاي خبري آمده بود که " اين سيگار مصنوعي در واقع ابزار ساده اي است که به وسيله يک منبع تغديه که هنگام خريد به همراه سيگار عرضه مي شود با يک فرد سيگاري LED آن روشن مي شود و در همين زمان ماده خوش طعم و خوش بويي از سيگار در دهان فرد سيگاري ترشح مي شود که با تبديل هوا به بخار آب، در داخل دهان يک نوع بخار شبيه به دود ايجاد مي کند به طوري که براي روشن کردن آن به شعله احتياج نداريد ازطرفي مي توانيد با تندرستي سيگار بکشيد اما بدون اينکه آلودگي محيطي ايجاد کنيد و بالاخره انکه دودي توليد مي شود در صورتي که هيچ ماده آلوده کننده اي در آن نيست.و بسياري ترفند ديگر از اين قبيل، آن ها با اين تبليغات، نويد ترک سيگار را در افراد سيگاري به طور تضميني مي دهند و ادعا مي کنند که استفاده از سيگار الکترونيک باعث کاهش استعمال نيکوتين و ترک ناخودآگاه سيگار مي شود.

اصلا چرا الکترونيک؟
سيگارهاي الکترونيک از فولادهاي مقاوم در برابر خوردگي و زنگ زدگي ساخته شده و داراي محفظه اي براي ذخيره نيکوتين مايع در غلظت هاي مختلف هستند. اين سيگارها با باتري هاي قابل شارژ کار مي کنند و دقيقا شبيه سيگارهاي معمولي هستند.اين نوع سيگارها سال 1997 در چين توليد شد و هم اکنون در اين کشور و کشورهاي برزيل، کانادا، فنلاند، سرزمين هاي اشغالي، لبنان، هلند، سوئد، ترکيه و انگليس به فروش مي رسد. مصرف کنندگان سيگارهاي الکترونيک نيازي به روشن کردن آن ندارند; فقط کافي است مصرف کنندگان به اين سيگارها پک بزنند.اين سيگار دودي را توليد نمي کند و در عوض، غباري داغ و صاف را به صورت مه توليد مي کند که اين غبار توسط شش ها جذب مي شود. با اين حال شرکت هاي چيني ادعا مي کنند داراي حداقل ميزان نيکوتين و بدون مواد سمي سرطانزا بوده و دود آن از بخار آب توليد مي شود. اين سيگار الکترونيکي در حال حاضر به صورت اينترنتي و در 3مدل شبيه به سيگار، سيگار برگ و پيپ عرضه مي شود. درباره تبليغات "سيگار الکترونيک " cigarette Electronic اين طور آمده است که "اين سيگار مصنوعي، نيکوتين دريافتي را به اندازه گيري شده در اختيار مصرف کننده قرار مي دهد و سقف نيکوتين مصرفي آن قابل تنظيم است اين درحالي است که بر اساس تحقيقات وزارت بهداشت خلاف ادعاي توليد کنندگان اين محصول به اثبات رسيده است و آن ها معتقدند که اين سيگار داراي مقادير قابل توجهي نيکوتين و ماده شيميايي «پروپلين گلايکول» بوده که توسط ذرات آب به دهان فرد مصرف کننده اسپري مي شود و داراي خاصيت اعتياد آور و بيماري زايي است.طبق گزارشهاي سازمان جهاني بهداشت محصولي تحت عنوان "سيگار الکترونيک" در بازارهاي جهاني در حال عرضه و گسترش است که ترفند ديگري از صنايع دخاني براي فرار از محدوديتهاي قانوني استعمال دخانيات در اماکن عمومي و دود تحميلي دخانيات است.در واقع اين سيگار نيز مثل ساير مواد دخاني خاصيت اعتياد آور و بيماري زايي دارد و صنايع دخاني سعي مي کنند با انواع ترفندها و شيوه ها بازار مصرف محصولات خود را رونق دهند.اين در حالي است که بر اساس مواد 2 و 4 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات هر نوع تبليغ، حمايت و تشويق مستقيم و غير مستقيم و يا تحريک افراد به استعمال دخانيات اکيدا ممنوع است و سياستگذاري، نظارت و مجوز واردات انواع مواد دخاني صرفا توسط دولت انجام مي شود.در اين راستا چندي پيش نيز خبري درباره نامه وزير بهداشت درخصوص اين نوع سيگار در کشور منتشر شد که بر اين اساس وزير بهداشت و رئيس ستاد کشوري کنترل دخانيات با ارسال نامه اي به علي اکبر محرابيان، وزير صنايع و معادن، خواستار جلوگيري از صدور مجوز ورود و عرضه سيگار الکترونيک شد.همچنين يک کارشناس مسئول کنترل دخانيات وزارت بهداشت در ارتباط با تبليغ سيگار الکترونيکي در برخي سايتها گفته بود در مکاتباتي که با وزراي صنايع، بازرگاني و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و همچنين معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت داشته ايم نسبت به ورود اين سيگار هشدار داده ايم.بسياري از کارشناسان معتقدند به نظر مي رسد روي آوردن به روشهايي که پديده خطرناک اعتياد مجازي را گسترش مي دهد، بويژه در ارتباط با نسل جوان ناهنجاريهاي اجتماعي را در آينده دامن خواهد زد و ضروري است مسئولان به جاي سکوت با آگاهي بخشي مردم را از سردرگمي نجات دهند و از تبليغ اين شيوه ها حمايت نکنند!يک شهروند تهراني با اظهار نگراني از افزايش مصرف سيگار در بين جوانان، مي گويد متاسفانه آن طور که بايد و شايد جلوي ورود سيگارهاي خارجي به کشور گرفته نمي شود و مسئولان فقط هشدار مي دهند.در اين باره خانم ميانسالي که فرزند نوجوانش گرفتار سيگار است گفت: من نمي دانم چرا دولت اجازه مي دهد همه جا سيگار بفروشند و چرا برخورد جدي در اين زمينه ندارد.اين شهروند تهراني معتقد است که اگر عرضه سيگار محدود شود و اجازه ندهند سيگارهاي خارجي خيلي راحت در دسترس قرار بگيرد مي توان اميدوار بود که مصرف مواد دخاني هم کم شود اما متاسفانه سيگار تنها کالايي است که همه جا يافت مي شود.در اين ميان کارشناسان مي گويند بررسيهايي که بر روي سيگار الکترونيکي صورت گرفته نشان مي دهد اين سيگار نيز حاوي ماده شيميايي است که به صورت اسپري وارد دهان مصرف کننده مي شود.

واردات سيگار الکترونيک در کشور ممنوع است
کامران باقري لنکراني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي کشورچندي پيش به برنا درباره سيگار الکترونيک گفته بود فروش اين سيگار خلاف است و قرار شده است که ديگر کسي اين سيگار را وارد کشور نکند که همه هم اين مساله را قبول کرده اند. وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در ادامه اظهار داشت: متاسفانه کمپاني بين المللي توليد کننده اين سيگار در ابتدا ادعا کرده بود که اين کار را با هماهنگي سازمان بهداشت جهاني انجام داده است که سازمان بهداشت جهاني اين مسئله را تکذيب کرد. باقري لنکراني به آثار سو» مصرف سيگار الکترونيک در نسل جوان اشاره کرد و افزود: مهم ترين نکته در اين زمينه اين است که به طور کلي هر چيزي که باعث ترويج فرهنگ استفاده از دخانيات مي شود، آثار سوئي دارد به ويژه در نسل جوان و منجر به اين مي شود که تمايل مصرف دخانيات افزايش پيدا کند.

هيچ جايگزيني مناسب نبوده و نيست!
با اين توضيح شايد جالب باشد بدانيم که اصلا پديده جايگزين کردن محصولاتي به جاي سيگار به چه زماني برمي گردند. به گفته برخي کارشناسان از سال1960 يک پزشک سوئدي مجبور شد به حال دريانوردان سيگاري که مي خواستند وارد زيردريايي شوند و مجبور به استفاده از سيگار هم بودند، فکري بکند.اين پزشک سوئدي موفق به ساخت قرص هاي جويدني نيکوتين براي اين دريانوردان شد و اين دارو شايد نخستين داروي جايگزين سيگار بود که در دنيا شناخته شد. ولي علاوه بر اين در طول تاريخ اقدامات مختلفي براي توليد جايگزين هاي مختلف انجام شد; به طوري که اخيرا ما با پديده هايي به نام سيگار الکترونيک، خمير يا ژل نيکوتين و سيگارهايي به نام سيگار NOW که دود و بو ندارند، مواجه هستيم ولي بايد بدانيم که هيچ کدام از اين محصولات به اين خاطر که طبيعت و ماهيت سيگار را عوض نکردند، راهي براي درمان به شمار نمي آيند، چون اولا تمام حالات رفتاري براي سيگار کشيدن را دارند و دوما ماده اعتيادآور به نام نيکوتين در همه آنها وجود دارد. در اين ميان ادعايي وجود دارد که فقط خود فرد سيگاري متوجه دود بيرون آمده از سيگار مي شود، ولي در عمل اين اتفاق به هيچ وجه نمي افتد. نکته ديگري که مهم به نظر مي رسد انست که سيگارهاي معمولي در دماي 900 درجه سانتي گراد مي سوزند، پس سوخت اين سيگارها بيشتر است.در شرايطي هم که سوخت بيشتر باشد، ماده سمي کمتر توليد مي شود. اما سيگار الکترونيک در 400 درجه سانتي گراد مي سوزد پس ميزان ماده سمي آن خيلي بيشتر از سيگار معمولي است.نکته قابل توجه ديگر اين است که اگر در مورد سيگار هاي معمولي مردم بعد از 30 تا 40 سال مصرف، دچار سرطان مي شدند، در مورد اين سيگارها بايد گفت که مردم بعد از 5 سال مصرف دچار اين بيماري خواهند شد. اما گرچه به گفته کارشناسان اين سيگارها در کشورهاي اروپايي و آمريکايي و با ترفندهاي مختلف به توليد انبوه مي رسند ولي در اين کشورها هم اين سيگار مورد اقبال مردم قرار نگرفت; به طوري که در اوايل توليد با 150 دلار به فروش مي رسيد ولي الان بين 8 تا 10 دلار به فروش مي رسد.با اين حال مي توان گفت که با توليد سيگار الکترونيک موج چهارم ترفندهاي صنعت دخانيات شروع شده است; سيگاري که بيشترين کنجکاوي را براي سنين پايين تر ايجاد خواهد کرد.

سيگار الکترونيک هنوز به ايران نرسيده است
چندي پيش همچنين مدير روابط عمومي وزارت بهداشت،گفته بود به دليل تبليغات گسترده اي که شرکت توليدکننده سيگار الکترونيک انجام داده وزارت بهداشت براي پيشگيري از صدور مجوز اقدام کرده است.او اضافه مي کند: دکتر لنکراني در نامه خود به مهندس محرابيان با توجه به خاصيت اعتيادآور و بيماري زاي سيگار الکترونيک و بر اساس مواد 3، 4 و 14 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات خواستار جلوگيري از صدور مجوز ورود و عرضه اين محصول به کشور شده و درخواست کرده بود در صورت ورود اين محصول به کشور نسبت به جمع آوري و امحا آن اقدام شود.در همين حال، يکي از مسولان شرکت دخانيات اعلام کرد تاکنون هيچ مجوزي براي توليد، واردات يا توزيع سيگار الکترونيکي از سوي اين شرکت صادر نشده است و با اين محصولات مانند ساير مواد دخاني قاچاق برخورد مي شود. لذا براي واردات سيگار به کشور، قطعا استانداردهاي سلامت و بهداشت لحاظ مي شود. شرکت دخانيات ايران ارج نهادن به نگراني عمومي از گسترش محصولات دخاني را جزو اصول اعتقادي خود بر شمرده و همواره خود را در ارتقا و رشد فرهنگ سلامت جامعه سهيم مي داند.اين درحالي است که به عقيده برخي کارشناسان، از آنجا که ورود اين نوع سيگار قطعي نشده و هنوز استفاده عمومي پيدا نکرده لغو مجوز کافي است.

سيگار الکترونيک، بدتر از سيگار کاغذي؟
با وجود آنکه در تبليغات اين سيگار بيان مي شود نيکوتين اين محصول به مقدار اندازه گيري شده در اختيار مصرف کننده قرار مي گيرد اما براساس بررسي هاي انجام گرفته مشخص شده مضرات و عوارض ناشي از سيگارهاي الکترونيکي بسيار بيشتر از سيگار معمولي است و در اصل وابستگي به نيکوتين با اين روش از فرد گرفته نمي شود.اين درحالي است که چندي پيش، سازمان جهاني بهداشت به دنبال استفاده ابزاري از آرم سازمان روي بسته هاي يکي از شرکت هاي توليدکننده سيگار الکترونيک در کشور چين، به دليل فقدان شناخت و به منظور بررسي عوارض اين محصول آن را تا بررسي کامل غيرقابل مصرف و سمي اعلام کرد.هرچند اين محصول به عنوان يک روش ترک سيگار تبليغ مي شود اما اين نوع سيگار روشي براي ترک سيگار نيست بلکه دستگاهي است که با مکانيسم حرارتي با موادي که به احتمال زياد بسيار سمي تر از سيگار است نيکوتين قابل توجهي را وارد بدن مي کند.در ايالات متحده نيز با توجه به تحقيقات انجام شده هنوز هيچ کدام از انواع اين محصول مورد تاييد سازمان غذا و دارو يعني معتبرترين سازمان استاندارد سازي مواد غذايي و دارويي جهان قرار نگرفته است.بنابر اين اين محصولات حتي در بهترين شرايط و به شرط سمي و غيراستاندارد نبودن باز هم حداقل 18 تا 19 ماده شيميايي دارند که به صورت ريز ذرات استنشاقي وارد بدن مي شوند. در عين حال مصرف اين نوع جانشين ماهيت عادت به کشيدن سيگار را از بين نمي برد.

سيگار، «سالم» نمي شود!
سيگارهاي موسوم به الکترونيک که در سال 2004 ساخته شدند نه حاوي CO2 هستند و نه قطران. دود نمي کنند ولي در عين حال حاوي نيکوتين بوده و فردي که از آن استفاده مي کند، اسانس خوشبو کننده اي را مي بلعد. شايد پس از مطرح شدن بحث ورود سيگارهاي الکترونيک، مرور دوباره آمار مرگ و مير ناشي از مصرف سيگار لازم باشد; تعداد مرگ ومير افراد سيگاري در ايران روزانه 140 نفر و سالانه به 50 هزار نفر مي رسد و 12 ميليون ايراني که ميانگين سني آنان بين 11 تا 30 سال است، آلوده به سيگار هستند.آمار در زمينه مضرات و مشکلات سيگار بسيار زياد است و بايد مراقب بود که در آينده اين آمار شامل استفاده از اين نوع سيگارها نشود. آنچه مسلم است شرکت هاي دخانيات دربرابر وضع قوانين مبارزه با استعمال دخانيات بيکار نمي نشينند و سعي دارند به روش هاي مختلف سوددهي شان را تامين مي کنند; که يکي از اين روش ها تبليغات دروغين است.از کل اين گزارش اين طور مي توان نتيجه گرفت که بارديگر پاي سودجويي برخي شرکت ها در ميان بوده که به جز منفعت طلبي قصد ديگري از اين کار ندارند. درحقيقت تبليغات اين نوع سيگار که در بازارهاي جهاني روزبروز درحال گسترش است جز ترفند جديد صنايع دخاني براي سودجويي و اخذ سودهاي کلان نبوده و شرکت هاي توليد کننده سيگار الکترونيک با فروش محصولات خود و به جيب زدن سودهاي ميلياردي سلامت مردم جهان را به مخاطره مي اندازند.

منبع:ابتكار

final_dream

عضو جدید
تمام آنچه که باید در رابطه با سیگار الکترونیکی ( Electronic Smok Small ) یا cigarette Electronic ) بدانید .

سیگار الکترونیکی چیست ؟
این نوع سیگارها در سال ۱۹۹۷ در کشور چین تولید شد و طولی نکشید که در این کشور و کشورهای برزیل، کانادا، فنلاند، اسرائیل ، لبنان، هلند، سوئد، ترکیه انگلیس و ایران به فروش رسید. و هم اکنون با اینترنت و ماهواره و به کمک قاچاق کالا در کلیه کشور های جهان در دسترس است .

یک شرکت چینی نوعی سیگار الکترونیکی ساخته است که مدعی است دارای حداقل میزان نیکوتین و بدون مواد سمی سرطانزا بوده و دود آن از بخار آب تولید می شود.
این سیگار الکترونیکی که Crown ۷ نام دارد، شبیه به خودکار بوده و و از یک باتری، یک دستگاه بخارساز، ماده معطر و ماده گلیکول پروپلین تشکیل شده و بدون مواد شیمیایی، سمی و سرطانزا است.
در این سیگار الکترونیکی کپسولی نصب شده است که محتوی نیکوتین بوده و قابلیت شارژ دارد. این کپسول شبیه به *****های کوچکی است که به جای اینکه نیکوتین را بسوزاند، بخار آب تولید می کنند.
این سیگارها که در سال ۲۰۰۴ ساخته شدند نه حاوی CO۲ بودند و نه قطران، دود نمی‌کردند ولی در عین حال حاوی نیکوتین بوده و فردی که از آن استفاده می‌کرد، اسانس خوشبو کننده‌ای را می‌بلعید.
این سیگار کاملا شبیه به سیگار معمولی است و فردی که آن را می‌کشد نیکوتین را وارد بدن خود کرده و سر سیگار نیز به صورت الکترونیکی قرمز می‌شود.

این شرکت چینی می گوید در این سیگار حداقل میزان نیکوتین وارد شده است و بنابراین نسبت به سیگارهای سنتی خطر کمتری برای سلامت افراد با عادت بد سیگار کشیدن را دارد. در حقیقت دودی که از بخار آب در این سیگار تولید می شود و در مدت چند ثانیه در هوا ناپدید می شود، می تواند در این افراد همان حس دود سیگار را بدون تولید مواد سمی و یا بوی ناخوشایند سیگار تداعی کند.
این سیگار الکترونیکی در حال حاضر به صورت اینترنتی و به قیمتهای ۶۴ و ۱۴۹ دلار و در سه مدل شبیه به سیگار، سیگار برگ و پیپ عرضه می شود.
در ایران با نام الکترو اسموک - ترک سیگار فوری بدون عارضه و با تبلیغ : بهترین وسیله برای ترک سیگار-بدون عوارض-زیبا و راحت قیمت : ۱۲۰۰۰۰۰ ریال الکترو اسموکینگ در ماهواره و اینترنت ارائه می گردد .
اما مقامات بهداشتی در دنیا چه می گویند ؟
هشدار سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) درباره “سیگار الکترونیکی”
سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) می‌گوید سیگارهای الکترونیکی بدون دود که از چین به کشورهای دیگر صادر شده است می‌تواند حاوی مواد سمی و برای سلامت مضر باشد .
مسوولان این سازمان معتقدند برخلاف آنچه برخی فروشگاه‌ها تبلیغ می‌کنند، استفاده از سیگارهای الکترونیک روشی مناسب برای ترک سیگار نیست.
دکتر الا الوان از مقامات سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) در بخش بهداشت روانی و بیماری‌های غیر واگیر دراین‌باره می‌گوید: سیگارهای الکترونیک روشی تایید شده برای مقابله با نیکوتین نیستند.
وی ادامه می‌دهد: سازمان بهداشت جهانی هیچ‌مدرک معتبری برای تایید کیفیت محصولات و تاثیرگذاری سیگارهای الکترونیک ندارد.
سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) با ابراز نگرانی از شیوع مصرف سیگارهای الکترونیکی چینی این سیگارها را بسیار سمی معرفی کرد.
نگرانی سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) بیشتر از این بابت است که این محصول با آرم و لوگوی تبلیغاتی سازمان بهداشت جهانی توزیع می گردد. در حالی که سازمان بهداشت جهانی به هیچ عنوان خاصیت درمانی این محصول را تایید نکرده است.
سازمان بهداشت جهانی در همین خصوص از تمامی فروشگاه‌ها و شرکت‌های تولید سیگار خواسته تا هر چه سریع‌تر تمامی تبلیغات مربوط به سیگارهای الکترونیکی را از روی وب‌سایت‌های خود حذف کنند.
وزارت بهداشت ایران چه می گوید ؟
واردات سیگار الکترونیک به کشور ایران ممنوع است
کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ایران چندی پیش درباره سیگار الکترونیک گفته بود فروش این سیگار خلاف است و قرار شده است که دیگر کسی این سیگار را وارد کشور نکند که همه هم این مساله را قبول کرده اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در ادامه اظهار داشت: متاسفانه کمپانی بین المللی تولید کننده این سیگار در ابتدا ادعا کرده بود که این کار را با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی انجام داده است که سازمان بهداشت جهانی این مسئله را تکذیب کرد.
باقری لنکرانی به آثار سو» مصرف سیگار الکترونیک در نسل جوان اشاره کرد و افزود: مهم ترین نکته در این زمینه این است که به طور کلی هر چیزی که باعث ترویج فرهنگ استفاده از دخانیات می شود، آثار سوئی دارد به ویژه در نسل جوان و منجر به این می شود که تمایل مصرف دخانیات افزایش پیدا کند.
وزیر بهداشت ایران نسبت به عرضه سیگار الکترونیکی هشدار داده است و برخی از سایتهای خبری تبلیغ این سیگار را در صدر اخبار خود قرار داده اند.
این سیگار نیز مثل سایر مواد دخانی خاصیت اعتیاد آور و بیماری زایی دارد و صنایع دخانی سعی می کنند با انواع ترفندها و شیوه ها بازار مصرف محصولات خود را رونق دهند.
مهندس خدیجه محصلی کارشناس مسئول کنترل دخانیات وزارت بهداشت ایران در ارتباط با تبلیغ سیگار الکترونیکی در برخی سایتها به خبرگزاری مهر گفت: در مکاتباتی که با وزرای صنایع ، بازرگانی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و همچنین معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت داشته ایم نسبت به ورود این سیگار هشدار داده ایم.
در تبلیغ جزئیات سیگار الکترونیکی در یک سایت خبری آمده است که ” این سیگار مصنوعی در واقع ابزار ساده ای است که به وسیله یک منبع تغدیه که هنگام خرید به همراه سیگار عرضه می شود با یک فرد سیگاری LED آن روشن می شود و در همین زمان ماده خوش طعم و خوش بویی از سیگار در دهان فرد سیگاری ترشح می شود که با تبدیل هوا به بخار آب، در داخل دهان یک نوع بخار شبیه به دود ایجاد می کند.”
بر اساس مواد ۲ و ۴ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات “‌ هر نوع تبلیغ، حمایت و تشویق مستقیم و غیر مستقیم و یا تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیدا ممنوع است ” و ” سیاستگذاری، نظارت و مجوز واردات انواع مواد دخانی صرفا توسط دولت انجام می شود. ”
کارشناس مسئول کنترل دخانیات وزارت بهداشت در این باره اظهار داشت: بررسیهایی که بر روی سیگار الکترونیکی صورت گرفته نشان می دهد این سیگار نیز حاوی ماده شیمیایی است که به صورت اسپری وارد دهان مصرف کننده می شود.
محصلی تاکید کرد: این سیگار نیز مثل سایر مواد دخانی خاصیت اعتیاد آور و بیماری زایی دارد و صنایع دخانی سعی می کنند با انواع ترفندها و شیوه ها بازار مصرف محصولات خود را رونق دهند.
به نظر می رسد روی آوردن به روشهایی که پدیده خطرناک اعتیاد مجازی را گسترش می دهد ، بویژه در ارتباط با نسل جوان ناهنجاریهای اجتماعی را در آینده دامن خواهد زد و ضروری است مسوولان به جای سکوت با آگاهی بخشی مردم را از سردرگمی نجات دهند و از تبلیغ این شیوه ها حمایت نکنند!
چندی پیش مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت ایران ،گفته بود به دلیل تبلیغات گسترده ای که شرکت تولیدکننده سیگار الکترونیک انجام داده وزارت بهداشت برای پیشگیری از صدور مجوز اقدام کرده است.
او اضافه می کند: دکتر لنکرانی در نامه خود به مهندس محرابیان با توجه به خاصیت اعتیادآور و بیماری زای سیگار الکترونیک و بر اساس مواد ۳، ۴ و ۱۴ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات خواستار جلوگیری از صدور مجوز ورود و عرضه این محصول به کشور شده و درخواست کرده بود در صورت ورود این محصول به کشور نسبت به جمع آوری و امحا آن اقدام شود.
در همین حال، یکی از مسولان شرکت دخانیات اعلام کرد تاکنون هیچ مجوزی برای تولید، واردات یا توزیع سیگار الکترونیکی از سوی این شرکت صادر نشده است و با این محصولات مانند سایر مواد دخانی قاچاق برخورد می شود. لذا برای واردات سیگار به کشور، قطعا استانداردهای سلامت و بهداشت لحاظ می شود.

اداره غذا و داروی آمریکا درباره امکان خطرناک بودن سیگارهای الکترونیکی هشدار داد .
اداره غذا و داروی آمریکا هنوز استفاده از سیگار الکترونیکی را به عنوان روشی مناسب برای ترک سیگار، تائید نکرده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از فاکس نیوز، سیگار الکترونیکی که بدون دود و توتون ساخته و به بازار عرضه شده است، گرچه مشکلات سیگارهای معمول را برای دیگر افراد حاضر در محیط مصرف سیگار ایجاد نمی کند، اما ماده نیکوتین در آن گنجانده شده است.
این سیگار که شکل ظاهری اش به سیگار معمولی شباهت دارد، آتش زده نمی شود، چرا که با باتری لیتیومی کار می کند.
این سیگار، حاوی نیکوتین مایع است که بر اثر گرم شدن، هنگامی که مصرف کننده آن را پک می زند، بخار تولید می کند که به دود سیگار واقعی، بی شباهت نیست.
این سیگار از نظر زیان های محیطی، سیگار بی خطر نامگذاری شده است.
برخی از سیگاری های سابق نیز می گویند، با استفاده از این وسیله، توانسته اند سیگار را ترک کنند و آن را جانشین مناسبی برای سیگار واقعی می دانند ؛ با این حال اداره غذا و داروی آمریکا درباره امکان خطرناک بودن سیگارهای الکترونیکی هشدار می دهد.
به گفته کارشناسان: این محصول هنوز به تائید اداره غذا و داروی آمریکا نرسیده است و به صورت غیر قانونی وارد بازار آمریکا می شود.
قانون کشور ایران چه می گوید ؟
بر اساس مواد ۲ و ۴ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات کشور ایران هر نوع تبلیغ ، حمایت و تشویق مستقیم و غیر مستقیم و یا تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیدا ممنوع است و سیاستگذاری، نظارت و مجوز واردات انواع مواد دخانی صرفا توسط دولت انجام می شود.
در این راستا چندی پیش نیز خبری درباره نامه وزیر بهداشت ایران درخصوص این نوع سیگار در کشور منتشر شد که بر این اساس وزیر بهداشت و رئیس ستاد کشوری کنترل دخانیات با ارسال نامه ای به علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن، خواستار جلوگیری از صدور مجوز ورود و عرضه سیگار الکترونیک شد.
همچنین یک کارشناس مسئول کنترل دخانیات وزارت بهداشت ایران در ارتباط با تبلیغ سیگار الکترونیکی در برخی سایتها گفته بود در مکاتباتی که با وزرای صنایع، بازرگانی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و همچنین معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت داشته ایم نسبت به ورود این سیگار هشدار داده ایم.
نکته مهم در خصوص سیگار الکترونیک این است که به طور کلی هر چیزی که باعث ترویج فرهنگ استفاده از دخانیات می شود، آثار سوئی دارد به ویژه در نسل جوان و منجر به این می شود که تمایل مصرف دخانیات در افراد افزایش پیدا کند،این تبلیغات در بازارهای جهانی رویکرد جدیدی است که دارای بار منفی به خصوص در مورد جوانان است و این قشر را تحت الشعاع آسیب های خود قرار می دهد.
آیا می توان جایگزینی مناسب برای سیگار پیدا کرد ؟
پدیده جایگزین کردن محصولاتی به جای سیگار به سال۱۹۶۰ بر می گردد که یک پزشک سوئدی مجبور شد به حال دریانوردان سیگاری که می خواستند وارد زیردریایی شوند و مجبور به استفاده از سیگار هم بودند، فکری بکند.
این پزشک سوئدی موفق به ساخت قرص های جویدنی نیکوتین برای این دریانوردان شد و این دارو شاید نخستین داروی جایگزین سیگار بود که در دنیا شناخته شد.
ولی علاوه بر این در طول تاریخ اقدامات مختلفی برای تولید جایگزین های مختلف انجام شد; به طوری که اخیرا ما با پدیده هایی به نام سیگار الکترونیک، خمیر یا ژل نیکوتین و سیگارهایی به نام سیگار NOW که دود و بو ندارند، مواجه هستیم ولی باید بدانیم که هیچ کدام از این محصولات به این خاطر که طبیعت و ماهیت سیگار را عوض نکردند، راهی برای درمان به شمار نمی آیند، چون اولا تمام حالات رفتاری برای سیگار کشیدن را دارند و دوما ماده اعتیادآور به نام نیکوتین در همه آنها وجود دارد.
در این میان ادعایی وجود دارد که فقط خود فرد سیگاری متوجه دود بیرون آمده از سیگار می شود، ولی در عمل این اتفاق به هیچ وجه نمی افتد. نکته دیگری که مهم به نظر می رسد انست که سیگارهای معمولی در دمای ۹۰۰ درجه سانتی گراد می سوزند، پس سوخت این سیگارها بیشتر است. در شرایطی هم که سوخت بیشتر باشد، ماده سمی کمتر تولید می شود.
نتیجه بحث چیست ؟ بخریم یا نخریم ؟ بکشیم یا نکشیم ؟
با وجود آنکه در تبلیغات این سیگار بیان می شود نیکوتین این محصول به مقدار اندازه گیری شده در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد اما براساس بررسی های انجام گرفته مشخص شده مضرات و عوارض ناشی از سیگارهای الکترونیکی بسیار بیشتر از سیگار معمولی است و در اصل وابستگی به نیکوتین با این روش از فرد گرفته نمی شود.
این درحالی است که چندی پیش، سازمان جهانی بهداشت به دنبال استفاده ابزاری از آرم سازمان روی بسته های یکی از شرکت های تولیدکننده سیگار الکترونیک در کشور چین، به دلیل فقدان شناخت و به منظور بررسی عوارض این محصول آن را تا بررسی کامل غیرقابل مصرف و سمی اعلام کرد.
هرچند این محصول به عنوان یک روش ترک سیگار تبلیغ می شود اما این نوع سیگار روشی برای ترک سیگار نیست بلکه دستگاهی است که با مکانیسم حرارتی با موادی که به احتمال زیاد ممکن است بسیار سمی تر از سیگار باشد نیکوتین قابل توجهی را وارد بدن می کند.
در ایالات متحده نیز با توجه به تحقیقات انجام شده هنوز هیچ کدام از انواع این محصول مورد تایید سازمان غذا و دارو یعنی معتبرترین سازمان استاندارد سازی مواد غذایی و دارویی جهان قرار نگرفته است.
بنابر این این محصولات حتی در بهترین شرایط و به شرط سمی و غیراستاندارد نبودن باز هم حداقل ۱۸ تا ۱۹ ماده شیمیایی دارند که به صورت ریز ذرات استنشاقی وارد بدن می شوند. در عین حال مصرف این نوع جانشین ماهیت عادت به کشیدن سیگار را از بین نمی برد.
بازدید کننده محترم :

اگر شما به کشیدن سیگار اعتیاد دارید ( و شاید خودتان فکر می کنید که عادت دارید ) تعداد مرگ ومیر افراد سیگاری در کشور ایران روزانه ۱۴۰ نفر و سالانه به ۵۰ هزار نفر می رسد و ۱۲ میلیون ایرانی که میانگین سنی آنان بین ۱۱ تا ۳۰ سال است، آلوده به سیگار هستند.
بدانید که تازه ترین مطالعات نشان داده است ممنوعیت کشیدن سیگار در اماکن عمومی می تواند به ترک سیگار کمک کند و باعث کاهش قابل ملاحظه ای در آمار حمله های قلبی شود . ما به شما پیشنهاد می کنیم که شما به عنوان یک ایرانی روشنفکر همانند بسیاری از کشورهای اروپایی سیگار کشیدن را برای خود در محیط های عمومی و داخل فضای خانه ممنوع اعلام کنید . این عمل به کاهش مضرات سیگار برای شما و خانواده تان کمک خواهد کرد . و خطر حمله قلبی و سرطانها را در شما کاهش خواهد داد .
آیا ممنوع کردن استعمال دخانیات در اماکن عمومی سود دارد ؟
ممنوعیت سیگار در اماکن عمومی مثل رستوران ها، اتوبوس ها و… می تواند باعث کاهش قابل ملاحظه ای در آمار حمله های قلبی شود.
به گزارش خبر نگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از آسوشیتدپرس، در مطالعه ای که توسط محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا ( CDC ) انجام شده، مشخص شده که این ممنوعیت می تواند تا ۴۱ درصد آمار بستری ها در بیمارستان ها را، به دلیل حمله قلبی کاهش دهد که به نظر می رسد بیشتر این آمار متعلق به غیرسیگاری هایی باشد که به ناچار دود سیگار اطرافیان را در این اماکن تحمل می کردند و بدون این که خود خواسته باشند، عوارض آن را نیز تحمل می کنند.
در این مطالعه، شهر پوئبلو در ایالت کلروادوی آمریکا انتخاب شده و به ۳ منطقه تقسیم شده که تنها در یک منظقه آن طرح ممنوعیت استعمال دخانیات به اجرا درآمده است و این آمار، از مقایسه این ۳ منطقه به دست آمده است.
البته پیش از این نیز مطالعات گوناگون، شواهدی به نفع این تاثیر مهم و اساسی مطرح کرده بودند.
به عنوان مثال، ماه گذشته ساینس دیلی، نتایج مطالعه ای را گزارش کرد که در ایتالیا انجام شده بود و در شماره دسامبر نشریه Circulation«»، نشریه انجمن قلب آمریکا چاپ شده بود.
در این مطالعه مشخص شده بود در یک دوره ۵ ساله، اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در شهر رم، که از ابتدای سال ۲۰۰۵ میلادی در این کشور آغاز شده، توانسته است حدود۱۱/۲ درصد آمار بیماران قلبی را در بین ۳۵ تا ۶۴ ساله ها و ۷/۹ درصد در بین ۶۵ تا ۷۴ ساله ها پایین بیاورد.
در این مطالعه، همچنین نتایج جانبی جالبی هم به دست آمد: متوسط سیگارهایی که افراد سیگاری می کشیدند، از ۳۴/۹ به ۳۰/۵ نخ در مردان و از ۲۰/۶ به ۲۰/۴ نخ در زنان کاهش پیدا کرده بود. میزان فروش سیگار ۵/۵ درصد کاهش یافته بود و جالب این که تاثیر کاهش حملات قلبی در افراد جوان تر و میان سال، بارزتر از گروه سالمندان بود و این یعنی این که اگر بخواهیم آمار بیماری های قلبی را در بین جوانان پایین بیاوریم، باید به فکر اجرای قوانینی این چنین باشیم.
تاثیر این قوانین از دو جهت است: یکی به این جهت که میزان آلودگی محیطی را کاهش می دهد و غیرسیگاری هایی را که ناچارند اطرافیان سیگاری شان را تحمل کنند، از شر این دود مزاحم نجات می دهد و دوم، از این جهت که وقتی سیگاری ها سرکار، در وسایل نقلیه عمومی و در رستوران ها و مراکز تفریحی نتوانند سیگار بکشند، کم کم به ناچار تعداد سیگار های شان را کم می کنند و این موضوع به تدریج وابستگی شان را به سیگار کاهش می دهد که هر دوی این جنبه ها در نتایج این مطالعه مشهود است

parsiandg

عضو جدید
سوء تفاهم یا سوء تفهیم

سوء تفاهم یا سوء تفهیم

اینم یه مطلب دیگه:

براساس بررسي هاي انجام گرفته مشخص شده مضرات و عوارض ناشي از سيگارهاي الکترونيکي بسيار بيشتر از سيگار معمولي است و در اصل ...

چندي پيش صحبتي از يک نوع سيگار به نام سيگار الکترونيک در کشور مطرح شد که سر وصداي زيادي را به همراه داشت.بعضي ها درباره تبليغات اين نوع محصول اين طور ادعا مي کنند که"سيگار الکترونيکي محصولي جديد براي مراقبت از سلامتي شماست." يا "سيگار الکترونيک به شما امکان لذت بردن از سلايق خود بدون خطر وابستگي به تنباکو را مي دهد.اما مهم ترين نکته در خصوص سيگار الکترونيک اين است که به طور کلي هر چيزي که باعث ترويج فرهنگ استفاده از دخانيات مي شود، آثار سوئي دارد به ويژه در نسل جوان و منجر به اين مي شود که تمايل مصرف دخانيات در افراد افزايش پيدا کند،اين تبليغات در بازارهاي جهاني رويکرد جديدي است که داراي بار منفي به خصوص در مورد جوانان است واين قشر را تحت الشعاع آسيب هاي خود قرار مي دهد..بر اين اساس يک شرکت چيني نوعي سيگار الکترونيکي ساخته است که داراي حداقل ميزان نيکوتين و بدون مواد سمي سرطانزا بوده و دود آن از بخار آب توليد مي شود.اين سيگار الکترونيکي که «کراون »7 (7 Crown) نام دارد، شبيه به خودکار بوده و از يک باتري، يک دستگاه بخارساز، ماده معطر و ماده گليکول پروپلين تشکيل شده و بدون مواد شيميايي، سمي و سرطانزاست.

اما سيگار الکترونيک چيست؟
سيگار الکترونيک محصولي است که چندي پيش تبليغات گسترده در مورد آن منجر به واکنشهاي شديد ي شد به طوري که هنوز از وارد شدن سيگارهاي پلاستيکي به نام ترخام به بازار مدت زيادي نگذشته است.سيگاري که در داروخانه ها هم به فروش مي رفت اما علاوه بر اينکه اين نوع سيگار کمکي براي ترک سيگار نکرد، خيلي زود افراد سيگاري بي رغبتي خود را نسبت به اين جنس کذايي نشان دادند.ولي الان اين نوع سيگار جاي خود را به محصول ديگري داده است.البته اين سيگار هنوز به بازار ايران راه نيافته است و در حال حاضر شرکت ها ي توليد کننده اينطور جا انداخته اند که سيگار الکترونيک مي تواند منجر به ترک سيگار در افراد سيگاري شود.اين در حالي است که در تبليغ جزئيات سيگار الکترونيکي در يکي از سايتهاي خبري آمده بود که " اين سيگار مصنوعي در واقع ابزار ساده اي است که به وسيله يک منبع تغديه که هنگام خريد به همراه سيگار عرضه مي شود با يک فرد سيگاري LED آن روشن مي شود و در همين زمان ماده خوش طعم و خوش بويي از سيگار در دهان فرد سيگاري ترشح مي شود که با تبديل هوا به بخار آب، در داخل دهان يک نوع بخار شبيه به دود ايجاد مي کند به طوري که براي روشن کردن آن به شعله احتياج نداريد ازطرفي مي توانيد با تندرستي سيگار بکشيد اما بدون اينکه آلودگي محيطي ايجاد کنيد و بالاخره انکه دودي توليد مي شود در صورتي که هيچ ماده آلوده کننده اي در آن نيست.و بسياري ترفند ديگر از اين قبيل، آن ها با اين تبليغات، نويد ترک سيگار را در افراد سيگاري به طور تضميني مي دهند و ادعا مي کنند که استفاده از سيگار الکترونيک باعث کاهش استعمال نيکوتين و ترک ناخودآگاه سيگار مي شود.

اصلا چرا الکترونيک؟
سيگارهاي الکترونيک از فولادهاي مقاوم در برابر خوردگي و زنگ زدگي ساخته شده و داراي محفظه اي براي ذخيره نيکوتين مايع در غلظت هاي مختلف هستند. اين سيگارها با باتري هاي قابل شارژ کار مي کنند و دقيقا شبيه سيگارهاي معمولي هستند.اين نوع سيگارها سال 1997 در چين توليد شد و هم اکنون در اين کشور و کشورهاي برزيل، کانادا، فنلاند، سرزمين هاي اشغالي، لبنان، هلند، سوئد، ترکيه و انگليس به فروش مي رسد. مصرف کنندگان سيگارهاي الکترونيک نيازي به روشن کردن آن ندارند; فقط کافي است مصرف کنندگان به اين سيگارها پک بزنند.اين سيگار دودي را توليد نمي کند و در عوض، غباري داغ و صاف را به صورت مه توليد مي کند که اين غبار توسط شش ها جذب مي شود. با اين حال شرکت هاي چيني ادعا مي کنند داراي حداقل ميزان نيکوتين و بدون مواد سمي سرطانزا بوده و دود آن از بخار آب توليد مي شود. اين سيگار الکترونيکي در حال حاضر به صورت اينترنتي و در 3مدل شبيه به سيگار، سيگار برگ و پيپ عرضه مي شود. درباره تبليغات "سيگار الکترونيک " cigarette Electronic اين طور آمده است که "اين سيگار مصنوعي، نيکوتين دريافتي را به اندازه گيري شده در اختيار مصرف کننده قرار مي دهد و سقف نيکوتين مصرفي آن قابل تنظيم است اين درحالي است که بر اساس تحقيقات وزارت بهداشت خلاف ادعاي توليد کنندگان اين محصول به اثبات رسيده است و آن ها معتقدند که اين سيگار داراي مقادير قابل توجهي نيکوتين و ماده شيميايي «پروپلين گلايکول» بوده که توسط ذرات آب به دهان فرد مصرف کننده اسپري مي شود و داراي خاصيت اعتياد آور و بيماري زايي است.طبق گزارشهاي سازمان جهاني بهداشت محصولي تحت عنوان "سيگار الکترونيک" در بازارهاي جهاني در حال عرضه و گسترش است که ترفند ديگري از صنايع دخاني براي فرار از محدوديتهاي قانوني استعمال دخانيات در اماکن عمومي و دود تحميلي دخانيات است.در واقع اين سيگار نيز مثل ساير مواد دخاني خاصيت اعتياد آور و بيماري زايي دارد و صنايع دخاني سعي مي کنند با انواع ترفندها و شيوه ها بازار مصرف محصولات خود را رونق دهند.اين در حالي است که بر اساس مواد 2 و 4 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات هر نوع تبليغ، حمايت و تشويق مستقيم و غير مستقيم و يا تحريک افراد به استعمال دخانيات اکيدا ممنوع است و سياستگذاري، نظارت و مجوز واردات انواع مواد دخاني صرفا توسط دولت انجام مي شود.در اين راستا چندي پيش نيز خبري درباره نامه وزير بهداشت درخصوص اين نوع سيگار در کشور منتشر شد که بر اين اساس وزير بهداشت و رئيس ستاد کشوري کنترل دخانيات با ارسال نامه اي به علي اکبر محرابيان، وزير صنايع و معادن، خواستار جلوگيري از صدور مجوز ورود و عرضه سيگار الکترونيک شد.همچنين يک کارشناس مسئول کنترل دخانيات وزارت بهداشت در ارتباط با تبليغ سيگار الکترونيکي در برخي سايتها گفته بود در مکاتباتي که با وزراي صنايع، بازرگاني و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و همچنين معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت داشته ايم نسبت به ورود اين سيگار هشدار داده ايم.بسياري از کارشناسان معتقدند به نظر مي رسد روي آوردن به روشهايي که پديده خطرناک اعتياد مجازي را گسترش مي دهد، بويژه در ارتباط با نسل جوان ناهنجاريهاي اجتماعي را در آينده دامن خواهد زد و ضروري است مسئولان به جاي سکوت با آگاهي بخشي مردم را از سردرگمي نجات دهند و از تبليغ اين شيوه ها حمايت نکنند!يک شهروند تهراني با اظهار نگراني از افزايش مصرف سيگار در بين جوانان، مي گويد متاسفانه آن طور که بايد و شايد جلوي ورود سيگارهاي خارجي به کشور گرفته نمي شود و مسئولان فقط هشدار مي دهند.در اين باره خانم ميانسالي که فرزند نوجوانش گرفتار سيگار است گفت: من نمي دانم چرا دولت اجازه مي دهد همه جا سيگار بفروشند و چرا برخورد جدي در اين زمينه ندارد.اين شهروند تهراني معتقد است که اگر عرضه سيگار محدود شود و اجازه ندهند سيگارهاي خارجي خيلي راحت در دسترس قرار بگيرد مي توان اميدوار بود که مصرف مواد دخاني هم کم شود اما متاسفانه سيگار تنها کالايي است که همه جا يافت مي شود.در اين ميان کارشناسان مي گويند بررسيهايي که بر روي سيگار الکترونيکي صورت گرفته نشان مي دهد اين سيگار نيز حاوي ماده شيميايي است که به صورت اسپري وارد دهان مصرف کننده مي شود.

واردات سيگار الکترونيک در کشور ممنوع است
کامران باقري لنکراني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي کشورچندي پيش به برنا درباره سيگار الکترونيک گفته بود فروش اين سيگار خلاف است و قرار شده است که ديگر کسي اين سيگار را وارد کشور نکند که همه هم اين مساله را قبول کرده اند. وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در ادامه اظهار داشت: متاسفانه کمپاني بين المللي توليد کننده اين سيگار در ابتدا ادعا کرده بود که اين کار را با هماهنگي سازمان بهداشت جهاني انجام داده است که سازمان بهداشت جهاني اين مسئله را تکذيب کرد. باقري لنکراني به آثار سو» مصرف سيگار الکترونيک در نسل جوان اشاره کرد و افزود: مهم ترين نکته در اين زمينه اين است که به طور کلي هر چيزي که باعث ترويج فرهنگ استفاده از دخانيات مي شود، آثار سوئي دارد به ويژه در نسل جوان و منجر به اين مي شود که تمايل مصرف دخانيات افزايش پيدا کند.

هيچ جايگزيني مناسب نبوده و نيست!
با اين توضيح شايد جالب باشد بدانيم که اصلا پديده جايگزين کردن محصولاتي به جاي سيگار به چه زماني برمي گردند. به گفته برخي کارشناسان از سال1960 يک پزشک سوئدي مجبور شد به حال دريانوردان سيگاري که مي خواستند وارد زيردريايي شوند و مجبور به استفاده از سيگار هم بودند، فکري بکند.اين پزشک سوئدي موفق به ساخت قرص هاي جويدني نيکوتين براي اين دريانوردان شد و اين دارو شايد نخستين داروي جايگزين سيگار بود که در دنيا شناخته شد. ولي علاوه بر اين در طول تاريخ اقدامات مختلفي براي توليد جايگزين هاي مختلف انجام شد; به طوري که اخيرا ما با پديده هايي به نام سيگار الکترونيک، خمير يا ژل نيکوتين و سيگارهايي به نام سيگار NOW که دود و بو ندارند، مواجه هستيم ولي بايد بدانيم که هيچ کدام از اين محصولات به اين خاطر که طبيعت و ماهيت سيگار را عوض نکردند، راهي براي درمان به شمار نمي آيند، چون اولا تمام حالات رفتاري براي سيگار کشيدن را دارند و دوما ماده اعتيادآور به نام نيکوتين در همه آنها وجود دارد. در اين ميان ادعايي وجود دارد که فقط خود فرد سيگاري متوجه دود بيرون آمده از سيگار مي شود، ولي در عمل اين اتفاق به هيچ وجه نمي افتد. نکته ديگري که مهم به نظر مي رسد انست که سيگارهاي معمولي در دماي 900 درجه سانتي گراد مي سوزند، پس سوخت اين سيگارها بيشتر است.در شرايطي هم که سوخت بيشتر باشد، ماده سمي کمتر توليد مي شود. اما سيگار الکترونيک در 400 درجه سانتي گراد مي سوزد پس ميزان ماده سمي آن خيلي بيشتر از سيگار معمولي است.نکته قابل توجه ديگر اين است که اگر در مورد سيگار هاي معمولي مردم بعد از 30 تا 40 سال مصرف، دچار سرطان مي شدند، در مورد اين سيگارها بايد گفت که مردم بعد از 5 سال مصرف دچار اين بيماري خواهند شد. اما گرچه به گفته کارشناسان اين سيگارها در کشورهاي اروپايي و آمريکايي و با ترفندهاي مختلف به توليد انبوه مي رسند ولي در اين کشورها هم اين سيگار مورد اقبال مردم قرار نگرفت; به طوري که در اوايل توليد با 150 دلار به فروش مي رسيد ولي الان بين 8 تا 10 دلار به فروش مي رسد.با اين حال مي توان گفت که با توليد سيگار الکترونيک موج چهارم ترفندهاي صنعت دخانيات شروع شده است; سيگاري که بيشترين کنجکاوي را براي سنين پايين تر ايجاد خواهد کرد.

سيگار الکترونيک هنوز به ايران نرسيده است
چندي پيش همچنين مدير روابط عمومي وزارت بهداشت،گفته بود به دليل تبليغات گسترده اي که شرکت توليدکننده سيگار الکترونيک انجام داده وزارت بهداشت براي پيشگيري از صدور مجوز اقدام کرده است.او اضافه مي کند: دکتر لنکراني در نامه خود به مهندس محرابيان با توجه به خاصيت اعتيادآور و بيماري زاي سيگار الکترونيک و بر اساس مواد 3، 4 و 14 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات خواستار جلوگيري از صدور مجوز ورود و عرضه اين محصول به کشور شده و درخواست کرده بود در صورت ورود اين محصول به کشور نسبت به جمع آوري و امحا آن اقدام شود.در همين حال، يکي از مسولان شرکت دخانيات اعلام کرد تاکنون هيچ مجوزي براي توليد، واردات يا توزيع سيگار الکترونيکي از سوي اين شرکت صادر نشده است و با اين محصولات مانند ساير مواد دخاني قاچاق برخورد مي شود. لذا براي واردات سيگار به کشور، قطعا استانداردهاي سلامت و بهداشت لحاظ مي شود. شرکت دخانيات ايران ارج نهادن به نگراني عمومي از گسترش محصولات دخاني را جزو اصول اعتقادي خود بر شمرده و همواره خود را در ارتقا و رشد فرهنگ سلامت جامعه سهيم مي داند.اين درحالي است که به عقيده برخي کارشناسان، از آنجا که ورود اين نوع سيگار قطعي نشده و هنوز استفاده عمومي پيدا نکرده لغو مجوز کافي است.

سيگار الکترونيک، بدتر از سيگار کاغذي؟
با وجود آنکه در تبليغات اين سيگار بيان مي شود نيکوتين اين محصول به مقدار اندازه گيري شده در اختيار مصرف کننده قرار مي گيرد اما براساس بررسي هاي انجام گرفته مشخص شده مضرات و عوارض ناشي از سيگارهاي الکترونيکي بسيار بيشتر از سيگار معمولي است و در اصل وابستگي به نيکوتين با اين روش از فرد گرفته نمي شود.اين درحالي است که چندي پيش، سازمان جهاني بهداشت به دنبال استفاده ابزاري از آرم سازمان روي بسته هاي يکي از شرکت هاي توليدکننده سيگار الکترونيک در کشور چين، به دليل فقدان شناخت و به منظور بررسي عوارض اين محصول آن را تا بررسي کامل غيرقابل مصرف و سمي اعلام کرد.هرچند اين محصول به عنوان يک روش ترک سيگار تبليغ مي شود اما اين نوع سيگار روشي براي ترک سيگار نيست بلکه دستگاهي است که با مکانيسم حرارتي با موادي که به احتمال زياد بسيار سمي تر از سيگار است نيکوتين قابل توجهي را وارد بدن مي کند.در ايالات متحده نيز با توجه به تحقيقات انجام شده هنوز هيچ کدام از انواع اين محصول مورد تاييد سازمان غذا و دارو يعني معتبرترين سازمان استاندارد سازي مواد غذايي و دارويي جهان قرار نگرفته است.بنابر اين اين محصولات حتي در بهترين شرايط و به شرط سمي و غيراستاندارد نبودن باز هم حداقل 18 تا 19 ماده شيميايي دارند که به صورت ريز ذرات استنشاقي وارد بدن مي شوند. در عين حال مصرف اين نوع جانشين ماهيت عادت به کشيدن سيگار را از بين نمي برد.

سيگار، «سالم» نمي شود!
سيگارهاي موسوم به الکترونيک که در سال 2004 ساخته شدند نه حاوي CO2 هستند و نه قطران. دود نمي کنند ولي در عين حال حاوي نيکوتين بوده و فردي که از آن استفاده مي کند، اسانس خوشبو کننده اي را مي بلعد. شايد پس از مطرح شدن بحث ورود سيگارهاي الکترونيک، مرور دوباره آمار مرگ و مير ناشي از مصرف سيگار لازم باشد; تعداد مرگ ومير افراد سيگاري در ايران روزانه 140 نفر و سالانه به 50 هزار نفر مي رسد و 12 ميليون ايراني که ميانگين سني آنان بين 11 تا 30 سال است، آلوده به سيگار هستند.آمار در زمينه مضرات و مشکلات سيگار بسيار زياد است و بايد مراقب بود که در آينده اين آمار شامل استفاده از اين نوع سيگارها نشود. آنچه مسلم است شرکت هاي دخانيات دربرابر وضع قوانين مبارزه با استعمال دخانيات بيکار نمي نشينند و سعي دارند به روش هاي مختلف سوددهي شان را تامين مي کنند; که يکي از اين روش ها تبليغات دروغين است.از کل اين گزارش اين طور مي توان نتيجه گرفت که بارديگر پاي سودجويي برخي شرکت ها در ميان بوده که به جز منفعت طلبي قصد ديگري از اين کار ندارند. درحقيقت تبليغات اين نوع سيگار که در بازارهاي جهاني روزبروز درحال گسترش است جز ترفند جديد صنايع دخاني براي سودجويي و اخذ سودهاي کلان نبوده و شرکت هاي توليد کننده سيگار الکترونيک با فروش محصولات خود و به جيب زدن سودهاي ميلياردي سلامت مردم جهان را به مخاطره مي اندازند.

منبع:ابتكار

این متن بلند بالایی که از سایت ابتکار درج شده یک سند علمی نیست و بهیچ عنوان نمی شود به آن بعنوان یک سند علمی استناد کرد .
چرا؟ .....عرض میکنم :
همانطور که میدانید ترک یک عادت مخصوصا مصرف دخانیات به یکباره نمی تواند صورت بگیرد و باید در یک پروسه زمانی برنامه ریزی شده و بتدریج اقدام به ترک مصرف دخانیات ویا هر عادت دیگری نمود .
حال آنکه اینگونه سیگار ها با ایجاد تنوع در نوع *****( کارتریج محتوی نیکوتین ) از سطح بالای نیکوتین تا کارتریجهای بدون نیکوتین امکان این برنامه ریزی را به مصرف کننده داده است .
تا اینجای کار از نظر علمی ثابت شده و فکر نکنم مخالفتی داشته باشید .
مسئله دوم درمورد میزان سمی بودن یا نبودن دود (یا بهتر است بگویم بخار) حاصل از این دستگاه باید بگویم :
اولا بدلیل عدم وجود هیچگونه فرایند اشتعال و سوختن در این دستگاه ها عملا چندین ماده سمی موجود در سیگار سنتی و رایج حذف شده و دیگر از مونو اکسید کربن و دی اکسید کربن و غیره خبری نیست .
ثانیا شیره برگ خشک توتون و تنباکو که خود حاوی بسیاری از مواد سمی مضر برای ریه ها است فرسایش دهنده دیواره معده و به طبع آن عامل بروز بیماری زخم مهده و زخم اثنی عشر و در بدترین شرایط باعث بروز سرطان معده میباشد . که البته این دستگاه فاقد برگ خشک توتون میباشد و از این قضیه نیز مستثنی میباشد .
ثالثا از آنجایی که حاصل اشتعال هر گونه مواد کربنی و آلی دود میباشد و این دود تا مدتها در هوا بصورت معلق باقی میماند و با تنفس هوا وارد ریه ها می شود ، و افراد غیر سیگاری را نیز آلوده میکند ،
و این دستگاه ها نیز فاقد دود به معنی واقعی میباشند . پس در این مورد نیز امتیاز مثبت ازآن اینگونه دستگاه هاست.
چرا (واردات سيگار الکترونيک در کشور ممنوع است) ؟

در کشور ایران مدتی است که واردات سیکار ، توتون و تنباکو در انحصار دولت میباشد و الحق که چه فکر اقتصادی عظیمی در پشت این موضوع جریان دارد . میلیارد ها تومان سود حاصل از واردات و پخش فرآورده های دخانیاتی در سرتاسر کشور عاید دولت میشود که این سود برای دولت یک سود تضمین شده است و روز به روز هم بر میزان آن افزوده می گردد . حال اگر یکی بیاید و دستگاهی به بازار عرضه کند که حتی بنواند درصد کمی از این بازار سود آور چند صد میلیاردی دولت را بخطر بیاندازد ، اگر استفاده از این دستگاه ها حرام اعلام نشود لااقل میشود جلوی واردات قانونی آن را گرفت . البته واردات غیر قانونی مشکلی ندارد .
حال اگر دولت خودش مستقیما با شرکت های تولید کننده اینگونه دستگاه ها وارد معامله شده و خودش بتنهایی امور مربوط به واردات و پخش آن را بعهده میگرفت چه بسا بعنوان یک طرح سلامت ملی و سراسری در کل کشور به اجرا در میآمد که در اینصورت میبایست چشم خود را به روی سود روز افزون حاصل از فروش سیگار های رایج ببندد . و این شدنی نیست .
(هيچ جايگزيني مناسب نبوده و نيست!) !!!

ظاهرا نویسنده متن مذکور خودش یکی از طرفداران پر وپا قرص مصرف دخانیات است که سعی دارد با مقایسه نا متجانس سیگار سنتی را برتر از سیگار الکتریکی جلوه دهد . در آنجایی که حرارت بیشتر را دلیل بر سالمتر میداند این مسئله کاملا مشهود است .
نفل قول: (سيگارهاي معمولي در دماي 900 درجه سانتي گراد مي سوزند، پس سوخت اين سيگارها بيشتر است.در شرايطي هم که سوخت بيشتر باشد، ماده سمي کمتر توليد مي شود. اما سيگار الکترونيک در 400 درجه سانتي گراد مي سوزد پس ميزان ماده سمي آن خيلي بيشتر از سيگار معمولي است.نکته قابل توجه ديگر اين است که اگر در مورد سيگار هاي معمولي مردم بعد از 30 تا 40 سال مصرف، دچار سرطان مي شدند، در مورد اين سيگارها بايد گفت که مردم بعد از 5 سال مصرف دچار اين بيماري خواهند شد.)
در مورد درجه حرارت باید بگویم که اگر مقاسه دو چیز یکسان باشد نتیجه گیری درست است ولی اینجا مقایسه بر سر دو چیزی است که کاملا باهم متفاوت هستند . در مورد سیگار سنتی همگان تا حدودی آگاه هستند و من چیزی نمیگویم ولی در مورد سیگار های الکتریکی باید عرض کنم که در این سیگار ها تنها چیزی که از سیگار به ارث برده است همان نیکوتین است و دیگر هیچ . یعنی از سیگار بودن فقط نیکوتینش را دارد و ظاهر فریبنده آن . برای یک سیگاری همین کافیست . سیگار سنتی با وجود صدها ماده سمی در دمای 900 درجه میسوزد ولی این سیگار ها تنها با نیکوتین در دمای 400 درجه میسوزد . حالا نیکوتین چیست ؟ نیکوتین یک ماده محرک است که مشابه آن در چای ، قهوه ، کاکائو ، نوشابه های کولا و غیره نیز به مراتب بیشتر گرچه با نامهای مختلفی همچون کافئین ، تئین
موجود است .

ادامه بحث را بعدا پی میگیرم . موفق و پیروز باشید .

بالا