عنوان: بهينه سازي فعاليت اگزوپكتينازي قارچ Monilia جداسازي شده از نارنگي در تخمير غوطه ور نويسنده(گان): نفيسه سادات نقوي، سعيده نادري، كهين شاهاني پور، محمد علي ضياء، علي اصغر رستگاري اصفهاني، پست الکترونيک: naghavi (a) iaufala.ac.ir |
چکيده: مقدمه: گروه ها ي متنوعي از قارچ ها ي ميكروسكوپي قادرند بافت ها ي پليمري گياهي مانند پكتين را تجزيه كنند. بيش ترين كاربرد تجزيه اين مواد در صنايع توليد مواد غذايي است. مواد و روش ها : در مطالعه حاضر، قارچ مولد اگزوپكتيناز از نارنگي در حال فساد جداسازي شد و خصوصيت اگزوپكتينازي آن در شرايط تخميري غوطه ور بررسي شد. همچنين، توليد آنزيم قارچ جداسازي شده با قارچ صنعتي PTCC 5013 Aspergillus niger مقايسه شد. توليد و فعاليت اگزوپكتينازي محلول آنزيمي از نظر اسيديته ، دما، زمان فعاليت و غلظت سوبسترا بررسي شد. نتايج: قارچ جداسازي شده بر اساس خصوصيات مورفولوژيك ماكروسكوپي و ميكروسكوپي در جنس Monilia از خانواده Moniliaceae قرار گرفت. بهترين توليد اگزوپكتيناز در اسيديته 7 و بيش ترين فعاليت آنزيم در دماي50 درجه سانتيگراد، مدت زمان 30 تا 40 دقيقه، 5/1 درصد سوبسترا و نسبت يك به يك محلول آنزيمي و محلول سوبسترا به دست آمد. قارچ Monilia جداسازي شده، رشد و توليد محصول سريعي داشت؛ به طوري كه در بهترين شرايط، فعاليت اگزوپكتينازي آن 20 واحد در دقيقه بيش تر از قارچ Aspergillus niger به دست آمد. بحث و نتيجه گيري: اگزوپكتيناز توليد شده در محدوده وسيعي از اسيديته و دما قادر به فعاليت بود. از آنجايي كه قارچ Monilia تركيبات سمي نيز توليد نمي كند، به عنوان جايگزين براي توليد آنزيم پكتيناز، به ويژه در صنايع غذايي پيشنهاد مي شود. |
کليدواژگان: اگزوپكتيناز، بهينه سازي، قارچ Monilia ، نارنگي |
http://www.mediafire.com/?1uf75ncn9xg6664