صادرات امداد به 7 کشور جهان
کميته امداد هم به جمع صادرکنندگان پيوسته است
کميته امداد لبنان
کشوري که سيد حسين نصرالله اهل آنجاست 10452 كيلومتر مربع مساحت دارد اما جمعيت آن مثل مساحتش تقريبا نصف تهران است! ممکن است ندانيد، ولي همه مردم آن را مسلمانان تشکيل نميدهند، قوميتهاي لبنان هم متفاوت است، برخي از آنها در ايران هم هستند. عربها ۶۰درصد، آسوريان و سريانيها ۳۶درصد و ارمنيها ۴درصد، کردها و يهوديان يك درصد از جمعيت لبنان را تشکيل ميدهند. در لبنان از اواخر سال 66 كميتههاي امداد امام خميني لبنان تاسيس و رسما شروع به كار كردند.تعداد واحدهاي كميته امداد لبنان در پايان سال85 (بعد از حدود دو دهه فعاليت) 20 واحد بود. تعداد 460 شهر و روستاي لبنان تحت حمايت كميتههاي امداد قرار دارند. تمامي شاخههاي اصلي به صورت شورايي مركب از 3 يا 5 نفر اداره ميشوند و واحد مركزي نيز كه بهصورت شوراي 5 نفره اداره ميشود، مسووليت هماهنگي و نظارت بر كار تمامي شاخهها را بهعهدهدارد.... مجموع كمكهاي پرداختي به مددجويان كميتههاي امداد لبنان در سال 85 بيش از 1/23 ميليارد ليره لبنان معادل 928/5364/1 دلار (3/141 ميليارد ريال) بوده است.. كل خانوارهاي تحت حمايت كميتههاي امداد لبنان در پايان سال 85 هفت هزار و 486 خانوار باجمعيت 16هزار و 45 نفر بودند. تعداد تحت حمايتهاي سال 85 در مقايسه با سال قبل، يعني سال 84 (5212 خانوار با جمعيت 13172 نفر) از نظر تعداد خانوار 6/43 درصد و از نظر جمعيت 8/21 درصد افزايش داشته است.
کميته امداد سوريه
سوريه كشوري است با مساحت 185هزار كيلومتر و جمعيت حدود 5/18 ميليون نفر.تعداد كل خانوادههاي تحت حمايت کميته امداد سوريه در پايان سال 85، 2126 خانوار با جمعيت 9289 نفر بوده. در سال 85 جمع کمکهاي کميته امداد سوريه 47.862.111 ليره سوريه، معادل 8/8 ميليارد ريال يا معادل 957.242 دلار بود.
کمک ماهانه 90 هزارتوماني ايران به صدهزار کارگر فلسطيني
بعداز حمله اسرائيل به فلسطين، در روز قدس و دعوت كميته امداد با استقرار پايگاه در مكانهاي خاصي نسبت به جمعآوري كمكهاي مردمي جهت اهدا به مسلمانان مظلوم فلسطين اقدام كرد. ارزش ريالي كمكهاي جمعآوري شده براي مسلمانان مظلوم فلسطين افزون بر 1/4 ميليارد ريال بود. البته اين کمکها تنها گوشهاي از کمکهاي ايران به مردم فلسطين است. پيش از عيد، نخستوزير فلسطين از کمک 250 ميليون دلاري ايران به تشکيلات خودگردان و فلسطينيان خبر داد. به گزارش آفتاب، اسماعيل هنيه سخنانش در شماره روز پنجشنبه روزنامه لبناني السفير منتشر شده، گفت: «نتيجه ديدارم از ايران حمايت مالي از فلسطين به ارزش 250 ميليون دلار (برابر 225 ميليارد تومان) و ارائه چند طرح براي حمايت مالي و اقتصادي مستقيم از دولت و ملت فلسطين بود.»هنيه همچنين گفت: «از جمله اين کمکها براي مثال اختصاص 120 ميليون دلار(برابر 108 ميليارد تومان) براي حمايت مالي از دولت فلسطين در سال 2007 و نيز اختصاص 45 ميليون دلار براي پرداخت حقوق کارمندان سه وزارتخانه از وزارتخانههاي تشکيلات خودگردان فلسطين و پرداخت مطالبات خانوادههاي فلسطيني براي 6 ماه است.»هنيه که با اين روزنامه لبناني گفت و گو ميکرد، افزود: «ايران پذيرفته به 100 هزار کارگر فلسطيني در ماه 100 دلار بپردازد و براي 6 ماه به اين کار ادامه دهد که جمع آن 60 ميليون دلار ميشود.» به گفته او «ايران همچنين پذيرفته به هر کدام از سه هزار ماهيگيري که از چند ماه پيش از رفتن به دريا محروم شدهاند، در ماه 100 دلار بپردازد و تا 6 ماه به اين کار ادامه دهد که جمع کل آن 8/1 ميليون دلار ميشود.» نخستوزير فلسطين در پايان گفت: «ايران مرکز فرهنگي فلسطين و کتابخانههايي ملي با ارزش 15 ميليون دلار خواهد ساخت و دو هزار خانه ويرانشده را به ارزش کل 20 ميليون دلار ترميم خواهد کرد.»
کميته امداد افغانستان
افغانستان كشوري با مساحت 652 هزار كيلومتر مربع كه نزديك به 5/28 ميليون نفر جمعيت دارد. با استمرار جنگ داخلي در اين كشور، امداد رساني کميته امداد به افغانستان از تابستان سال 77 متوقف شد اما با آغاز دوران بعد از طالبان مجددا فعاليت كميته امداد در دي ماه سال 80 در شهر كابل و در سال 81 در شهرهاي هرات و نيمروز (زرنج) آغاز شد.در پايان سال 86 تعداد 5252 خانوار با جمعيت 21777 نفر تحت حمايت كميتههاي امداد اين كشور قرار داشتهاند. به علاوه در اين سال 745 خانوار شامل 3498 نفر ديگر نيز به صورت موردي طي يك يا دو مرحله از خدمات كميته امداد بهرهمند شدهاند.
کميته امداد آذربايجان
جمهوري آذربايجان با مساحت 86600 كيلومتر مربع حدود 8 ميليون نفر(تقريبا اندازه تهران) جمعيت دارد. كميته امداد در اين كشور تعداد 464 شهر و روستا را تحت پوشش قرار داده است. در پايان سال 86 تعداد 9593 خانوار با جمعيتي معادل 27875 نفر به صورت دائمي تحت حمايت كميتههاي امداد جمهوريآذربايجان قرار داشتهاند. به علاوه در اين سال كميته امداد تعداد 5148 خانوار با جمعيت 15272 نفر ديگر را به صورت موردي تحت حمايت و مساعدت خود قرار داد. مجموع كمكهاي پرداختي به مددجويان و هزينههاي اداري وعملياتي كميتههاي امداد جمهوري آذربايجان در سال 86 مبلغ 1/86 ميليون منات جديد(معادل 2211694 دلار، معادل 5/20 ميليارد ريال) بودهاست.
کميته امداد تاجيكستان
تاجيکستان کشوري با مساحت 143 هزار كيلومتر مربع و حدود 7 ميليون نفر جمعيت است. کميته امداد در سال 73 در شهر دوشنبه افتتاح شد. در پايان سال 86 تعداد 7154 خانوار با جمعيت 27967 نفر تحت حمايت كميتههاي امداد اين كشور قرار داشتهاند كه اكثريت آنها از خانوادهاي بيسرپرست و مهاجرين مسلمان بودند. ضمن اينكه تعدادي از خانوادههاي روس تبار هم از حمايتهاي اين نهاد برخوردارند. مجموعكمكهاي پرداختي به مددجويان و هزينه عملياتي كميته امداد تاجيكستان در سال 86 بيش از 4.615.451 ساماني معادل (12.3 ميليارد ريال يا 1.341.701 دلار) بوده است.
کميته امداد كومور
به نظرتان کومور کجاست. شايد نام آن را تابهحال نشنيده باشيد، اما حتما عکس رقصهاي عجيب و غريب افرادي که خود را شبيه مردم بدوي آفريقا آرايش کرده بودند جلوي رئيسجمهور کشورمان ديديد. رقصي در حاشيه ديدار احمدينژاد از کومور و چند کشور آفريقايي که اواخر سال گذشته ايرنا آن را با آب و تاب زياد و طي چند خبر منتشر کرد. کومور يک کشور است، که تاريخ اعلام موجوديتش به نيم قرن نميرسد. کشوري با کمتر از يک ميليون نفر جمعيت، يعني چيزي حدود 790 هزار نفر و مساحتي حدود 2 هزار کيلومتر مربع. براي اينکه ابعاد کومور دستتان بيايد آن را با تهران مقايسه کنيد. تهران 19 هزار کيلومتر مربع وسعت دارد و بيش از 7 ميليون نفر جمعيت (برخي آمارها جمعيت تهران را تا 12 ميليون هم منتشر کردند) همين کشور کوچک هم در جنوب شرقي آفريقا از چشم مسوولان ما مخفي نمانده و آنها به دعوت مقامات عاليرتبه كشورهاي آفريقايي و با هماهنگي نمايندگيهاي سياسي و فرهنگي كشورمان در كشورهاي تانزانيا، كومور، سيرالئون و ماداگاسكار ارتباطات و مراودات و اقدامات اجرايي خاصي را انجام دادند.(همان کشورهايي که چند وقت پيش محمود احمدينژاد سفري به آنها داشت) از آن جمله ميتوان به تاسيس دفتر کميته امداد در کومور اشاره کرد. اين دفتر در کومور فعاليتهايي نظير ساير کشورها انجام داده است. مثل راهاندازي مركز آموزش فني و حرفهاي در چهار رشته: كامپيوتر، برق ساختمان، برق صنعتي، خياطي و تجاري کميته امداد از زمان تاسيسش در کومور بيش از 500 خانوار محروم و داراي يتيم در كشور كومور را تحت حمايت قرار داده است. البته تعداد افراد تحت حمايت منتشر نشده است، اما اگر خانوارها را 5 نفري در نظر بگيريم يعني کميته امداد در کومور 2500 نفر از مجموع 790 هزار نفر جمعيت کومور را تحت حمايت قرار داده است. البته کوموريها هم قدر کمکهاي ايران را ميدانند. به گزارش برنا اواخر سال گذشته احمد عبدالله محمد سامبي رئيسجمهور کومور طي سخناني در سالن اجتماعات دفتر کميته امداد امام خميني(ره) در کومور از زحمات جمهورياسلامي ايران به ويژه کميته امداد امام خميني(ره) در اين کشور قدرداني کرد. به گزارش اين خبرگزاري سامبي طي اين سخنراني ضمن بيان صحبتهاي رئيسجمهور ايران در زمينه فراهم کردن امکانات مناسب توسط ايران در کشور کومور، حضور کميته امداد در کومور را براي اين کشور بسيار خوشايند دانست.
سامبي شاگرد مصباح
احمد عبدالله محمد سامبي (زاده
۵ ژوئن ۱۹۵۸) معروف به آيتالله سياستمدار و روحاني مسلمان سني (البته در بخش بعدي ميخوانيد که در خاطرهاي از احمدينژاد، او سامبي را شيعه ميداند!) اهل مجمعالجزاير قمر است. او در سال ۲۰۰۶ رئيسجمهور اين کشور شد. به قدرت رسيدن او حاصل نخستين انتقال مسالمتآميز قدرت در تاريخ سراسر کودتاي کومور بود. او همچنين نخستين رئيس کشور کومور است که از انجوان ميآيد، جزيرهاي که در سال ۲۰۰۱ درخواست خود براي جدا شدن از اتحاد جزاير کومور را کنار گذاشت. سامبي مانند اکثر اهالي ديگر قمر مسلمان سني است و لقب آيتالله را به خاطر اقامت و تحصيلش در شهر قم بر او نهادهاند. او در قم در مورد نظريه سياسي اسلامي مطالعه ميکرد و گفته ميشود شاگرد محمدتقي مصباح يزدي بودهاست. پس از آن تحصيلاتش را در سودان و عربستان سعودي پي گرفت.
هواپيماي اختصاصي ايران براي آيتالله
يکي از نقدهاي جدي احمدينژاد نسبت به دولت اصلاحات، استفاده دولتمردان اصلاحات از هواپيماي تشريفاتي بود. اما در دولت احمدينژاد هرچند خود او از هواپيماي اختصاصي پيشين استفاده نميکرد، اما براي سامبي از ايران هواپيما فرستاده شد تا به ايران بيايد! يک سايت حاميدولت نهم خبر از آن داد که براي سفر رئيسجمهور کومور به ايران، احمدينژاد دستور داده است که يک هواپيماي فالکون از ايران به کومور برود تا او را با خود به ايران بياورد. اين رسانه حامياحمدينژاد که در چند ماه گذشته به انتشار برخي خاطرات از زبان دوستان و اطرافيان رئيس دولت نهم روي آورده است، نوشت: «رئيسجمهور کومور، مسلمان و شيعه است. در ايران درس خوانده و شاگرد آقاى مصباح يزدى بوده. ميخواست بيايد ايران؛ اما چون هواپيماى مناسبى براى آمدن به ايران در اختيار نداشت، دکتر دستور داد يک هواپيماى فالکون بفرستند تا او را بياورد.»
آتش زدن محموله روغن در آذربايجان
در سال 87 مثل سالهاي گذشته، دفتر خارج از کشور کميته امداد امام خميني(ره) (آذربايجان) محمولههايي را در قالب کمکهاي کالايي که همه ساله براي شهرها و روستاهاي اين جمهوري مثل: باكو، لنكران، گويچاي و گنجه و.... ارسال ميکرد، فرستاد.اما گويا يکي از محمولههاي روغن نباتي که مانند سالهاي قبل به اين جمهوري فرستاده شده بود توسط مقامات جمهوري آذربايجان در شهر لنکران به آتش کشيده شده است.
اميرهادي انواري