[بحث و گفتگو] یک کیلو آهن سنگینتر است یا یک کیلو پنبه؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
همونطور که از عنوان تاپیک مشخصه قراره در این تاپیک در مورد یک سوال قدیمی صحبت کنیم، یک کیلو آهن سنگینتر است یا یک کیلو پنبه؟ چرا؟
لطفاً نظراتتون رو مطرح کنید تا در موردش گفتگو کنیم

ALIREZA.F.1988

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کیلوگرم واحد جرم است و در همه جا یکسان است
وزن یه جسم برابر است با جرم آن ضربدر شتاب گرانشی ( w=m*g )
شتاب گرانشی در زمین حدود 9.8 است
پس وزن هر دو نیز یکسان است

اما بر اساس نکته زیر می توان گفت وزن آهن بیشتر است
یک کیلوگرم آهن حجم بسیار کمی دارد اما یک کیلوگرم پنبه حجم بسیار بالایی دارد و لذا در بین این حجم از پنبه مقداری هوا قرار میگیرد بنابر این وقتی یک کیلوگرم پنبه می کشیم مقداری از این وزن ، وزن هوای بین پنبه ها هست پس در اصل یک کیلوگرم پنبه کمی سبکتر از یک کیلو گرم آهن می شود
بعبارت دیگر ما حدودا 995 گرم پنبه داریم و 5 گرم هوا اما آهن دقیقا همان 1000 گرم را داریم پس آهن سنگیتر است

*mahdieh*

کاربر فعال مهندسی مواد و متالورژی ,
کاربر ممتاز

یک کیلوگرم آهن حجم بسیار کمی دارد اما یک کیلوگرم پنبه حجم بسیار بالایی دارد و لذا در بین این حجم از پنبه مقداری هوا قرار میگیرد بنابر این وقتی یک کیلوگرم پنبه می کشیم مقداری از این وزن ، وزن هوای بین پنبه ها هست پس در اصل یک کیلوگرم پنبه کمی سبکتر از یک کیلو گرم آهن می شود
بعبارت دیگر ما حدودا 995 گرم پنبه داریم و 5 گرم هوا اما آهن دقیقا همان 1000 گرم را داریم پس آهن سنگیتر است
حالا اینو برای بچه‌م هم توضیح بدم یا بزارم با همون فرض برابر بودنشون بزرگ بشه؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز

استدلال ت غلط ه
ولی جوابت درست
یکم بیشتر بهش فکر کن
راستی رشتت چی بود؟

*mahdieh*

کاربر ممتاز
استدلال ت غلط ه
ولی جوابت درست
یکم بیشتر بهش فکر کن
راستی رشتت چی بود؟
منم تعجبم از اینه که علیرضای حسابرس رو چه به فیزیک!!!!
احتمالا جدی جدی نشسته و داره فیزیک میخونه :ROFLMAO:

ALIREZA.F.1988

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
استدلال ت غلط ه
ولی جوابت درست
یکم بیشتر بهش فکر کن
راستی رشتت چی بود؟
به روش ساده توضیح دادم وگرنه بخواهی با فیزیک بگی میشه چگالی
چگالی آهن بیشتره
حالا بخوای چگالی را توضیح بدی دیگه میشه کلاس فیزیک

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
منم تعجبم از اینه که علیرضای حسابرس رو چه به فیزیک!!!!
احتمالا جدی جدی نشسته و داره فیزیک میخونه :ROFLMAO:
فیزیک دنیای زیبایی داره
مثلاً به همین سوال ساده بخوای فکر کنی، یا سری به تاپیک فیزیک آکروباتیک بزنی
میبینی که فقط به دلیل دونستن فیزیک میتونی کارایی رو به راحتی انجام بدی که باعث انگشت به دهن موندن افراد بشه
و البته خیلی وقت ها میشه از قوانین ساده ی فیزیک استفاده کرد و با انجام کارهای جذاب تو بچه ها اشتیاق ایجاد کرد برای یادگیری علومی که خیلیم کاربردی هستن و تو مدارس گاها توسط معلمان و اساتید بی لیاقت، به صورت کسل کننده تدریس میشن
اصلا همین موضوع الان منو به این فکر انداخت که در آینده ی نزدیک، یه مرکز آموزش عملی برای علم فیزیک راه اندازی کنم و تو ایستگاه های مختلف مباحث مختلف رو برای بچه ها تدریس کنم و همزمان با تدریس با آزمایش و نشون دادن عملی بهشون، مبحث رو تو ذهنشون تثبیت کنم

*mahdieh*

کاربر ممتاز
بله
عاشق اطلاعات عمومی و مباحث علمیه.
وقتی ازین موارد باهاش صحبت کنی، با تمام علاقه و توجه‌ش میشینه و گوش میکنه و کاملا درک میکنه و از یه موضوع جواب خیلی موضوعات دیگه رو هم برای خودش تفسیر و حل میکنه.

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
چه عالی!
برای استعداد یابی بردینش؟
احتمالا پتانسیل خیلی زیادی داشته باشه و اگر تو مسیر درست قرار بگیره خیلی موفق میشه
اینجا که بحث و گفتگو به نتیجه رسید یه توضیح خیلی ساده میدم که مخصوص کلاس اولی ها باشه
اونوقت میتونی راحت بهش بگی و لذت هم می‌بره
ولی بعداً پوست معلم فیزیک هاش رو می‌کنه
که البته حق هم داره
بقول پروفسور والتر لواین، کسانی که فیزیک را به شکلی کسل کننده تدریس میکنند، خیانت کار هستن

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
من میگم از نظر وزن یکسانند ولی از نظر حجم نا برابر
اگر محل توزین رو به صورت پیشفرض زمین در نظر بگیرید، پاسختون درست نیست :w08:
البته منظورم به قسمت اولش هست، وگرنه از نظر حجمی نابرابر هستن مشخصا

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
کسی دیگه نمی‌خواد مشارکت کنه؟
نظرتون رو بدید
نظرات بقیه رو بررسی کنید
ببینیم چی در میاد این وسط
نتایج قشنگی داره ها

*mahdieh*

کاربر ممتاز
کسی دیگه نمی‌خواد مشارکت کنه؟
نظرتون رو بدید
نظرات بقیه رو بررسی کنید
ببینیم چی در میاد این وسط
نتایج قشنگی داره ها
دیگه اصرار کردی، رفتم سرچ کردم و دیدم مبحث چگالی رو وسط کشید😁
مثل اینکه منظور از سنگینتر همون بحث چگال‌تر هست و چون آهن از پنبه چگال‌تر هست پس سنگینتر هم هست.
حتی اینو هم مثال زد که به دلیل چگالی بیشتر آهن،یک کیلو آهن در آب فرو میره ولی یک کیلو پنبه در آب فرو نمیره.
راضی بودی یا بیشتر سرچ کنم؟ :book:

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
باید جایی که هوا وجود نداره وزن کنی مثلا فضای بیرون از جو زمین
خب
جالب شد
خیلی خوبه
خارج از جو زمین؟
فقط هوا نباشه کافیه؟
خب اگر خارج از جو زمین وزن کنی جواب چی میشه؟
و اگر داخل جو زمین وزن کنی جواب چی میشه؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
دیگه اصرار کردی، رفتم سرچ کردم و دیدم مبحث چگالی رو وسط کشید😁
مثل اینکه منظور از سنگینتر همون بحث چگال‌تر هست و چون آهن از پنبه چگال‌تر هست پس سنگینتر هم هست.
حتی اینو هم مثال زد که به دلیل چگالی بیشتر آهن،یک کیلو آهن در آب فرو میره ولی یک کیلو پنبه در آب فرو نمیره.
راضی بودی یا بیشتر سرچ کنم؟ :book:
تلاش هاتون تحسین برانگیز هست
حتی مثالی که آخر زدی هم خیلی نزدیک شدی به جواب
اما استدلالت درست نبود
یکم بیشتر جستجو کن
یه راهنمایی هم میکنم، به مثالت بیشتر دقت کن
خیلی بیشتر
اگر بری مثالی زدی رو بررسی کنی دقیقا به جواب میرسی

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
در مورد سنگین تر بودن هم دقیقا منظورم این هست که:
اگر یک کیلو پنبه رو با ترازو توزین کنیم سنگین تره یا اینکه یک کیلو آهن رو با ترازو توزین کنیم؟

*mahdieh*

کاربر ممتاز
تلاش هاتون تحسین برانگیز هست
حتی مثالی که آخر زدی هم خیلی نزدیک شدی به جواب
اما استدلالت درست نبود
یکم بیشتر جستجو کن
یه راهنمایی هم میکنم، به مثالت بیشتر دقت کن
خیلی بیشتر
اگر بری مثالی زدی رو بررسی کنی دقیقا به جواب میرسی
چگالی میشه جرم تقسیم بر حجم.
جرم‌ها که یکسانه چون حجم یک کیلو پنبه از یک کیلو آهن بیشتر پس چگالیش از آهن کمتر و آهن چگال‌تر میشه.
علت اینکه پنبه توی آب فرو نمیره ولی آهن فرو میره هم بخاطر حجم بیشتر پنبه‌ست و چون فضای بیشتری رو اشغال میکنه نمیتونه از پس پیوندهای آب که باعث کشش سطحی میشن بر بیاد و توی آب فرو نمیره.
ولی
در مورد سنگین تر بودن هم دقیقا منظورم این هست که:
اگر یک کیلو پنبه رو با ترازو توزین کنیم سنگین تره یا اینکه یک کیلو آهن رو با ترازو توزین کنیم؟
با توجه به این کامنتت، هر چقدر که یه جسمی حجم بیشتری داشته باشه، هوای بیشتری رو هم با خودش حمل میکنه، احتمالا سنگین‌تر هم خواهد بود.
یعنی پنبه از آهن سنگینتره.

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
چگالی میشه جرم تقسیم بر حجم.
جرم‌ها که یکسانه چون حجم یک کیلو پنبه از یک کیلو آهن بیشتر پس چگالیش از آهن کمتر و آهن چگال‌تر میشه.
علت اینکه پنبه توی آب فرو نمیره ولی آهن فرو میره هم بخاطر حجم بیشتر پنبه‌ست و چون فضای بیشتری رو اشغال میکنه نمیتونه از پس پیوندهای آب که باعث کشش سطحی میشن بر بیاد و توی آب فرو نمیره.
ولی

با توجه به این کامنتت، هر چقدر که یه جسمی حجم بیشتری داشته باشه، هوای بیشتری رو هم با خودش حمل میکنه، احتمالا سنگین‌تر هم خواهد بود.
یعنی پنبه از آهن سنگینتره.
متاسفانه به بیراهه رفتی
من قبلاً پاسخ سوال رو تو یکی از تاپیک ها گفتم
حالا یکم بیشتر راهنمایی کنم؟
یا خودت میگردی دنبالش؟
ضمنا پاسخ آخر هم اشتباه هست

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سه روز دیگه به دوستان مهلت میدم برای پیدا کردن پاسخ و استدلال درست
به نفری که پاسخ درست رو پیدا کرد، بعنوان جایزه راهی برای دسترسی رایگان به اینترنت آزاد معرفی میکنم:w21:

در صورت پیدا نکردن پاسخ درست هم جایزه تون میشه صریح و ساده ترین شیوه ی پاسخ دادن و یاد دادن این سوال و پاسخش به دیگران

هم میتونید برای جوانان کنجکاو اطرافتون توضیح بدید و هم در مجالس اندیشه، بعنوان سرگرمی مطرحش کنید و در موردش بحث و گفتگو کنید

ALIREZA.F.1988

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
همانطور که قبلا گفتم بنده به صورت ساده توضیح دادم که بچه ها متوجه بشن اما الان توضیح کامل :

جرم هر جسمی در هر کجا باشه یکی هست چه روی زمین باشه چه توی خلا و چه توی کره ای دیگر ، چون جرم مقدار ماده ایه که یک جسم را تشکیل میده پس فرقی نمیکنه کجا باشه
اما وزن یه جسم بسته به جایی که قرار میگیره متفاوته و این تفاوت بخاطر گرانش ( نیروی جاذبه) اون محل هستش
چگالی به تراکم مولکولها در جسم گفته میشه ، چگالی آهن 7874 کیلوگرم بر متر مکعب هست یعنی در مکعبی به ضلع یک متر، مقدار 7874 کیلوگرم آهن جا میشه اما این عدد برای پنبه بسیا بسیار کمتره (زیر 1000 هستش)
(وقتی چگالی جسمی بیشتر از 1000 باشه اون جسم در آب فرو میرود و در غیر اینصورت روی آب شناور باقی می ماند)

وقتی تراکم مولکولی اجسام یا همون چگالی بیشتر باشه نیروی گرانشی به خوبی بر روی این اجسام عمل میکنه اما در مورد پنبه به علت تراکم مولکولی بالا نیروی اصطکاک هوا باعث میشه نیروی گرانش به خوبی عمل نکنه و به همین دلیل آهن سنگین تره

frotan68

کاربر حرفه ای
طبق قانون ارشمیدس هر جسمی درون یه سیال قرار بگیره از طرف سیال بهش نیرو از پایین به بالا وارد میشه .حالا اگه آهن و پنبه تو خلا باشن چون هیچ نیرویی بهشون واد نمیشه وزن هردو یکیه.ولی روی زمین تعداد نیرویی که به اهن وارد میشه به خاطر سطح کمتری که داره کمتر هست.ولی به پنبه نیروهای بیشتری وارد میشه و باعث میشه وزنش کمتر دیده شه.