باورهای نادرست درباره ی مشکلات گوارشی!!!

love eternal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دررابطه با مشکلات رایج گوارشی ، باورهای نادرستی وجود دارد ، با درک علل اصلی این مشکلات می توانید به شکل علمی از بروز آنها جلوگیری کنید همیشه یک سری عقاید و باورهای نادرست درباره بیماری ها و مسائل مربوط به سلامتی بین افراد وجود دارد. هر چند گاهی اوقات ممکن است این باورها درست از آب دربیایند، ولی هیچ پایه و اساس علمی ندارند و نباید آنها را پذیرفت برخی از رایج ترین باورهای غلط را در زیر می بینید
[h=6]باور غلط ۱ – سالها طول می کشد که آدامس هضم شود .[/h] ممکن است به نظر برسد که آدامس در معده شما برای مدت زمان زیادی باقی می ماند چون مانند غذاهای دیگر در دهانتان حل نمی شود و معده شما نمی تواند مانند غذاهای دیگر آن را خورد کند و به پایین بفرستد , اما هیچ دلیلی براین ادعا وجود ندارد .
صمغ آن به جایی نمی چسبد زیرا دستگاه گوارش آن را حرکت می دهد درست مثل هرچیز دیگری و طی چندروز از طریق مدفوع از بدن خارج می شود .
[h=6]باور غلط ۲ – غذاهای ادویه دار باعث زخم معده می شوند .[/h] در گذشته غذاهای ادویه دار باعث افزایش زخم معده می شدند . اما این نظریه خیلی درست نیست.
بسیاری از زخم معده ها یا عفونت , با یک باکتری به نام هلیکوباکترپیلوری و یا با استفاده از داروهای ضد درد مانند آسپرین – ایبوپروفن و ناپروکسن ایجاد میشود .
غذاهای ادویه دار ممکن است در بعضی از افراد باعث تشدید زخم معدشان شود اما خود به تنهایی باعث ایجاد زخم معده نمی شوند .
[h=6]باور غلط ۳ – بلندکردن اجسام سنگین علل ایجاد فتق است .[/h] بلندکردن اجسام سنگین تنها علت ایجاد فتق نیست . فتق در واقع از ترکیبی از فشار و باز شدن و یا ضعف در عضلات پوشاننده حفره شکم ایجاد میشود. یک عضو و یا بافت های چرب از طریق بازو بسته شدن باد می کند .
رایج ترین انواع فتق عبارتند از : اینگونال ( کشاله ران درونی) – فمونال ( کشاله ران خارجی ) – ناف و هیاتال ( قسمت فوقانی معده )
[h=6]باور غلط ۴ – الکل باعث سیروز کبدی میشود .[/h] اعتیاد به الکل و سیروز وضعیتیست که در آن سلول های سالم در کبد آسیب میبیند . درست است که اعتیاد به الکل شایع ترین علت موارد سیروز کبدی در ایالات متحده آمریکاست اما بسیاری از عوامل دیگری نیز وجود دارد . اگرچه مصرف زیاد الکل تقریبا همیشه منجر به برخی از آسیب های کبدی میشود اما همیشه منجر به سیروز کبدی نمیشود . از علل شایع سیروز کبدی هپاتیت B وC است .
[h=6]باور غلط ۵- آجیل باعث دایورتیکولیتیس میشود .[/h] در گذشته مردم به دایورتیکولیتیس دچار میشدند , بیماری که در آن کیسه دو دیواره روده بزرگ ملتهب و آلوده میشود که در این حال اجتناب از آجیل ها ,ذرت بوداده و مواد غذایی با دانه های کوچک مثل توت فرنگی به شدت توصیه میشد .
ترس مردم ازاین بود که تکه های هضم شده این غذاها در کیسه بماند و ایجاد درد نماید . اما در یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ نشان دادند که افرادی که از رژیم غذایی بافیبر بالا استفاده می کنند کمتر در معرض این بیماری هستند .
[h=6]باور غلط ۶ – لوبیا باعث افزایش گاز میشود .[/h] باوجود جک های بسیاری در این مورد ، لوبیا علت اصلی تولید گاز نیست . این مربوط به فرآورده های لبنی است به خصوص وقتی سنمان بالا می رود و قند موجود در شیر (لاکتوز) کمتر جذب میشود . بنابراین تنها شما نیستید که پس از خوردن این فرآورده ها متوجه شنیدن صداهایی میشوید .
راه مناسب خوردن غذاهای عاری از لاکتوز یا ضد آنزیم لاکتوز قبل از خوردن فراورده های لبنی است .
[h=6]باور غلط ۷- برای جلوگیری از تاثیر لاکتوز هیچگونه مواد لبنی استفاده نکنید .[/h] افراد حساس به لاکتوز تواناییشان برای تحمل محصولات لبنی متفاوت است . در حالی که یک فرد ممکن است علائمش بعد از نوشیدن یک لیوان شیر آشکار شود و یک فرد دیگر بعد از ۲لیوان شیر . اگر بعضی از مردم به طور مستقیم تحمل نوشیدن شیر را ندارند میتوانند از ماست یا بستنی استفاده کنند .
پنیرهایی مانند سوئیسی یا پنیر چدار اغلب گزینه های مناسبی برای اینگونه افراد است .این یک روش آزمون خطا برای یافتن گزینه مناسب شما برای مصرف لبنیات است .
[h=6]باور غلط ۸ – سیگار سوزش معده را تسکین می دهد .[/h] برخلاف این باور رایج که دود آرامش بخش است سیگار کشیدن ممکن است سوزش معده را افزایش دهد. نیکوتین می تواند اسفنکتر تحتانی مری , ماهیچه بین مری و معده را شل کند و اجازه دهد که محتویات اسیدی معده به مری برگردد (ریفلاکس )که این افزایش اسید, سوزش سر دل را افزایش میدهد .
[h=6]باور غلط ۹ – پیری باعث یبوست میشود .[/h] افراد سن بالا احتمالا دچار یبوست هستند ,افراد مسن اغلب داروهای زیادی برای درمانشان مصرف میکنند . این افراد اکثرا ورزش و تحرک کافی ندارند و یا خوب غذا نمی خورند و مایعات کمی می نوشند که همه آنها باعث ایجاد یبوست میشود .
[h=6]باور غلط ۱۰ – فیبر به اسهال کمکی نمی کند .[/h] به نظر میرسد که فیبر برای درمان یبوست چندان شناخته شده نیست و اینکه باعث کمک به اسهال هم میشود . خوردن غذاهای غنی از فیبر کمک میکند تا مدفوع تنظیم شود .
[h=6]باور غلط ۱۱- شما می فهمید که مبتلا به سرطان هستید .[/h] سرطان کولون اغلب درمراحل اولیه بدون علامت است که تشخیص زودرس آن بسیار مهم است . بعد از سن ۵۰ سالگی غربالگری روتین کولورکتال , آزمایش خون و مدفوع سالانه , سیگموئیدوسکوپی در هر۵سال و یک کولونوسکوپی هر۱۰سال باید انجام شود .
[h=6]باور غلط ۱۲ – کولونوسکوپی بسیار بد است .[/h] کولونوسکوپی یک روش مخوف برای تشخیص و درمان مشکلات روده بزرگ و راست روده شناخته شده که معمولا حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول میکشد بیمار باید تقریبا در بیهوشی یا کم هوشی باشد .
با این حال برای کولونوسکوپی و تخلیه شدن روده بزرگ , باید تا قبل از این عمل یک رژیم غذایی مایع و نوشیدنی ملایم بنوشید و در مورد روشهای آماده سازی برای این کار با پزشک صحبت کنید.
[h=6]باور غلط ۱۳ – ترش کردن معده و نشسته خوابیدن ![/h] هیچ توضیح علمی برای این موضوع نیست که افراد مبتلا به سوزش معده باید نشسته بخوابند . خوب است که سر و سینه خود را ۴ تا ۶ اینچ بلندتر قرار دهند و یا بالش زیر سر خود را بلندتر کنند اما نیازی به نشسته خوابیدن نیست .
[h=6]باور غلط ۱۴ – سندروم روده تحریک پذیر تنها به رژیم غذاییتان مربوط است .[/h] غذاهای خاص می توانند موجب تحریک پذیری سندروم روده شوند لذا باید در رژیم غذایی به طور کلی تغییراتی اعمال شود . گاهی اوقات فقط عمل غذا خوردن می تواند باعث شکم درد – نفخ –اسهال و یا یبوست شود که عامل تحریک پذیری سندروم شناخته شده است .
البته استرس و اضطراب هم از موارد کلیدی این امر است .
[h=6]باور غلط ۱۵ – IBD بیماری التهابی روده توسط استرس ایجاد میشود .[/h] درحالیکه استرس میتواند در بسیاری از موارد باعث تشدید التهاب روده شود اما علت دقیق این امر هنوز شناخته شده نیست . بیماری التهاب روده اصطلاحیست که اشاره به دو بیماری کرون و کولیت اولسراتیو دارد . در دیواره مخاطی روده کوچک و یا بزرگ التهاب ایجاد میشود . به نظر می رسد ژنتیک در این مسئله نقش دارد، با ایجاد تغییراتی در سیستم ایمنی بدن به واسطه باکتری و یا ویروس ها .
[h=6]باور غلط ۱۶- سلیاک به معنای درد مداوم[/h] اگرچه بیشترین علایم شناخته شده بیماری سلیاک عبارتند از : نفخ – گاز و اسهال , اما بسیاری از مردم گمان می کنند علایم سلیاک عدم تحمل پروتئین گلوتن میباشد .
علایم دیگر این بیماری که بسیار متداول است اما ربطی به روده ندارد شامل : کم خونی – پوکی استخوان – افسردگی – مشکلات رشد و جوش پوستی به نام درماتیتیس هرپتی فرمیس میباشد .
 

Similar threads

بالا