درود
سوالی که پرسیدید، به خیلی از مسائل مربوط میشه. توی یک شرایطی، کار در وزارتخونه و در شرایطی کار در مشاور بهتر هستند ولی اگر من به شخصه بخوام بین این دو یکی رو انتخاب کنم، با احترام به نظر دوست خوبمون و با توجه به اینکه هر دو جا رو تجربه کردم، صد در صد شرکت مشاور رو انتخاب میکنم.
اولین عاملی که خیلی مهم هست اینه که شما توی این دو جا چه سمتی قراره داشته باشی؟ کلاً وزارتخونه کار کسل کننده ای داره چون عملکردش بیشتر نظارتی هست یعنی شما طبق یک سری ضوابط و مقررات از پیش تعیین شده بر کار مشاورین، شرکتهای خصوصی و دولتی و... نظارت دارید. نه دخلی، نه تصرفی، نه ایده ای... هیچی! ولی توی وزارتخونه سمتهایی هم هستند که عملکردهای پژوهشی یا قانونگذاری دارن. این بخشها شرح خدماتشون (از دید من) هیجان بیشتری داره و از اون حالت یکنواخت و کسل کننده خارج میشه. توی مشاور هم تقریباً به همین شکل هست. ممکنه شما کارشناس یک طرح باشی و در مورد اون طرح صاحب نظر باشی و بتونی عقیده ات رو ابراز کنی و پروژه رو جلو ببری. ممکنه یه اپراتور ساده باشی که نقشه هایی که میذارن جلوت رو توی Autocad یا GIS ترسیم کنی بدون هیچ خلاقیت و تنوعی! پس اینکه هر جا، چی کار قراره بکنی خیلی مهمه.
دومین عامل، زمینه علاقه شخصی هست. ممکنه شخصی با سیستم کارمندی با تعاریف خاص و مشخصش که آزاده خانم گفتند بیشتر کنار بیاد تا سیستم مهندس مشاور یا برعکس! اینکه یک نفر صبح بره، کارت بزنه، یه کار روتین رو انجام بده، ظهر هم کارت بزنه و برگرده خونه پیش زن و بچه اش (یا شوهر و بچه اش!

) و سر ماه حقوقش رو بگیره شاید از نظر بعضی ها زندگی ایده آل باشه، از نظر من نه! پس ببین علاقه شخصی خودت چیه...
سومین عامل، محل کار کردن هست. اینکه شما کدوم مهندس مشاور یا وزارت راه و شهرسازی کدوم شهر و با چه سابقه ای قراره کار کنی، نکته خیلی مهمی هست.
پ.ن 1:
آزاده خانم، انصافاً خیلی از چیزهایی که راجع به وزارتخونه و مشاور نوشتی عمومیت نداره! مثلاً خیلی از بخشهای وزارتخونه حقوقشون رو دیر میگیرن (حتی از مشاوری که من توش هستم هم دیرتر چون من که تو مشاور هستم تا حالا حقوقم نهایتاً هشت روز تاخیر داشته!!). کار وزارتخونه هم کم نیست! شما کجا رفتی مگه؟ برو طبقه هفتم وزارت راه و شهرسازی تهران تو بلوار آفریقا (که نمیدونم کجاش خوش مسیره!!!

)، دفتر طرحهای کالبدی. شبیه لونه زنبور هست! همه دارن از سر و کول هم بالا میرن و اینور اونور میدون! ... اگر واقعاً کار کردن اونجا رو اینقدر بیشتر دوست داری میخوای صحبت کنم بری اونجا؟ واقعاً حاضری مشاوری رو که هستی ول کنی بری وزارتخونه؟
پ.ن 2:
من اگر یک روز دو تا دستم قطع بشه، صورتم هم تو آتیش بسوزه، یه اسلحه هم پشت سرم باشه که مجبورم کنن برم وزارتخونه اونوقت تازه در مورد کار اونجا فکر میکنم!!