ایرانی مسلمان یا مسلمان ایرانی

nooshafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعتقادی به برتری نژادی ندارم اما چون همه ایرانی هستیم اینو میگم :قطعا ایرانی مسلمان.ما اول ایرانی بودیم و بعد دین اسلام به کشورمون وارد شد.ما مسلمون نبودیم ولی کافر هم نبودیم.ایرانی یکتاپرست بودیم.شعار دینمون پندار نیک-گفتار نیک-کردار نیک بود.فراموش هم نکنیم که حضرت محمد(ص) به ایران حمله نکرد و فقط ایرانیها رو به اسلام دعوت کرد.(که خسروپرویز دعوتنامه رو پاره کرد)عربها بودن که به ایران حمله کردن و دینشونو به ما تحمیل کردن.پس من اول خودمو ایرانی میدونم.اون موقع که همه دنیا سنگ و چوب میپرستیدن ایرانیها خداپرست بودن و تو کتیبه های هخامنشی همه حرفها با نام خدا شروع میشه.ولی گذشته از اینها اسلام واقعی خیلی قابل افتخاره.

کربلایی

مدیر بازنشسته
البته نظر همه دوستان محترمه و نمیشه نقضش کرد چون نظره و قطعیت نداره.

در مرحله دوم می خوام اینجوری شروع کنم که هرکس در چارچوب و یا به قولی چهار دیواری زندگیش احساس امنیت میکنه و تهدید شدن این چهارچوب از جانب هرکس واکنش شدیدی رو منجر میشه تا اینجا دین دخیل نبود.توجه شما رو به جنگ 8 ساله ایران و عراق جلب میکنم.مسلمان ، مسیحی ، یهود زرتشتی بهایی و حتی لاییک و بی دین کنار هم برای حفظ همون چهار دیواری که ما بهش میگیم وطن جنگیدن اون هم در برابر یک کشور مسلمان.

حالا اون دوستانی که مسلمان ایرانی هستند و دین براشون در مرحله اول اهمیت نسبت به وطن هست بگن چرا اجازه دادن یک ایرانیه بی دین و یا یک ایرانی یهود یک مسلمان عراقی رو بکشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چرا؟؟

نکته دیگه ای رو که میخوام عرض کنم اینه ، همه ما زیاد خارجی دیدیم و بعضیا هم زیاد مسافرت خارجی میرن، چند بار شما از یک خارجی و یا یک خرجی از شما در مورد دین پرسیده؟؟؟ ولی 99% میگیم where are you from و این اساسی ترین و اولین سوالیه که هر کسی از یه خارجی می پرسه و خوب واضحه که به نوعی اصالت و شخصیت ما در مرحله اول به کشور ما بر میگرده و واقعاً وقتی صحبت از ایران به میون میاد دیگه دین و رنگ و نژاد و غیره اهمیت خودشونو تا حدی از دست میدن. هر چند ایرانی بودن و خوب بودن و برابری و پاکی با هیچ کدوم از نقوانین اسلام منافاتی نداره.

من خودم ترجیح میدم یک ایرانی پاک باشم.

البته بدون جسارت به دوستمون باید گفت طرح این سوال یکم شیطنت آمیز بوده چون واقعاً تفکیک این دوتا از هم خیلی صحیح و البته آسان نیست . البته نظر شخصیمو عرض کردم در تمام موارد و خوشحال میشو دوستان اشتباهاتمو بهم گوشزد کنن.

سلام
در مورد جنگ ایران و عراق من با شما مخالفم، این جنگ علاوه بر اینکه جنگ بین دو کشور بود، در واقع جنگ بین دو مذهب هم بود.
بیشتر مسلمانان ایرانی که به جنگ با عراق رفتند، در وهله اول برای حفظ اسلام و تشیع و بعد از اون بخاطر دفاع از میهن می جنگیدند.
ما اینجا درباره سایر ادیان بحث نمی کنیم، بحث ما سر اسلامه، برای همین کاری به دلایلی زرتشتی ها و مسیحی ها و یهودی های هم وطنمون بخاطرش به جنگ رفته اند ندارم. اما اغلب مسلمونا فقط و فقط برای دفاع از اسلام و ارزش های اصیل تشیع با صدام و امریکا جنگیدند. این جنگ 8 ساله نبود، جنگی هست که از خیلی وقت پیش آغاز شده و جنگ 8 ساله هم جزئی از اونه، حالا هم ادامه داره
جنگ بین کفر و ایمان.
فکر کنم از بحث دور شدیم، از همه معذرت می خوام.
موفق باشید

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام،
به نظر من ایرانی مسلمان و مسلمان ایرانی فقط یه جور بازی با کلماته.چون ایران یعنی مرز و بوم و وطن و جاییکه گوشت و خونت بهش تعلق داره و اسلام یعنی دین و عقیده و مسلک یعنی جاییکه فکرت و اصولت بهش تعلق داره.این دو مکمل همدیگه هستن.
مسلماً اگر اسلام می خواست کسی از وطن خودش دفاع نکنه و مثل گوسفند باشه بحث جهاد رو طرح نمی کرد.اسلام گفته که اگر کسی به تو تجاوز کرد،باید از خودت دفاع کنی حالا این تجاوز به خاک،مال،خونه یا ناموست باشه.
پس باید بگم من هم مسلمانم و هم ایرانی و هر دو رو توی یک سطح می بینم.

Sharif_

مدیر بازنشسته
بچه ها بیان یکم عارفانه نگا کنیم
ایرانی مسلمان ماله شناسنامس
ما اگه مسیحی بودیم میگفتیم ایرانی مسیحی
اگه روسی بودیم میگفتیم روسی مسلمان
چه فرقی دارن باهم
فرقش اینجاست که ذات ها باهم فرق میکنن
به ریشه نیست به وجود ادمیه
چون ریشه هممون خداست
چه مسلمان چه یهودی چه زرتشتی چه کافر
خدای همشون یکیه
چرا پس بگیم مسلمان چرا بگیم یهودی چرا بگیم ایرانی چرا بگیم اجنبی
چرا بگیم فارسی چرا بگیم ترکی چرا بگیم کردی
هممون یکیم فرقی نداریم
پس بهتره با واژه ها بازی نکنیم
اینجاست که سهراب میگه چشم ها را باید شست

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
بچه ها بیان یکم عارفانه نگا کنیم
ایرانی مسلمان ماله شناسنامس
ما اگه مسیحی بودیم میگفتیم ایرانی مسیحی
اگه روسی بودیم میگفتیم روسی مسلمان
چه فرقی دارن باهم
فرقش اینجاست که ذات ها باهم فرق میکنن
به ریشه نیست به وجود ادمیه
چون ریشه هممون خداست
چه مسلمان چه یهودی چه زرتشتی چه کافر
خدای همشون یکیه
چرا پس بگیم مسلمان چرا بگیم یهودی چرا بگیم ایرانی چرا بگیم اجنبی
چرا بگیم فارسی چرا بگیم ترکی چرا بگیم کردی
هممون یکیم فرقی نداریم
پس بهتره با واژه ها بازی نکنیم
اینجاست که سهراب میگه چشم ها را باید شست

سلام،
به این میگن مکتب جهان وطنی یا كوزموپوليتيسم!
کوزموپوليتيسم به معناي مكتب «جهان وطني» است، كه معتقدند همه مردم جهان بايد خود را هموطن يكديگر و تمام جاي دنيا را وطن خود بدانند. آنان هدفشان رسيدن به فرهنگ و ادبياتي جهاني، به دور از هرگونه وابستگي ملي و تفاوتهاي نژادي و فرهنگي است. آنان به دنبال همبستگي و اتحاد با ملل ديگرند و عقيده دارند اين وحدت، اگر واقعيت سياسي نيست، بواقع بايد در زمينه فرهنگي و ادبيات به وجود آيد.
که البته به نظر من مکتب خوب و قابل احترامیه.

جهانی باشید
یا علی
Sparrow

A.R-KH-A

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نظر من

به نظر من

خوب نظربچه ها خوندم ولي به نظر من جواب اين سوال رو تاريخي بديم خيلي بهتره.
اول از ايران قبل اسلام شروع ميکنم:
در اوايل زمان ساسانيان(224 ميلادي) دين زرتشت به دين رسمي کشور تبديل شد و مردم بدون هيچ اعتراضي پذيرفتن و عشقشان دين زرتشت شد (زرشت ايراني شدند!)ولي در اواخر حکومت ساسانيان (651 ميلادي) اين دين آنچنان در همه چيز دخالت کرد (کوبيدن پتک برگداخته آهن جُرم شده بود!) مردم آنچنان از دين زرتشت بدشان مي آمد که پيامبران(دوست نداري بگو مدعي!) نوظهوري(مزدک و مانی) زود آيين شان در سرزمين ايران گسترش پيدا کرد و تا آنجا پيش رفت که خود پادشاه ساساني (قباد) هم آيين او(مزدک) را پذيرفت و .... وقتي جنگ ايرانيان و اعراب
پيش آمد مردم حمايتي از اين حکومت ديني نکردند که باعث شد بساط 1400 ساله(حدودا") پادشاهي ايراني برچيده شود اما در اين جنگ طرف غالب براي خودش نمي جنگيد بلکه براي دين و برابری و برادری مي جنگيد و باعث شد که ايران با دين جديدي بنام اسلام آشنا شود و...و بالاخره ايرانيان بعد از دو قرن سرگرادني تماما زير چتر امپراطوري اعراب رفتند و دین اسلام دین رسمی امپراطوری اعراب شد که ایران هم جزء مستعمرات این امپراطوری بود و ایرانیان با دین جدیدی بنام اسلام شناخته شد.ایرانیان در پشبرد دین جدید تلاش هایی زیادی کردند که بعضی از تلاش ها در جهت پیشبرد این دین جدید نبود و به صورت رمز در گفتار بعضی از بزرگان ایران زمین درآمد!!!
دوم با دو نفر ادامه میدم:
اولی یک ایرانی مسلمان یا مسلمان ایرانی به نام "حاج ابراهیم خان کلانتر" که اکثر همه ما اون رو میشناسیم.او به عنوان یک شخص خائن
معروف است که درب های قعله را به روی لطفعلی خان زند نگشود و عامل اصلی در از بین بردن خاندان زندیه شد و از این جا به بعد تاریخ جدید ایرانیان شروع شد و... او برای تاریخ نویسان و مردم یک "ایرانی خائن" است و تا ابد دهر یک ایرانی میماند هر چند خیانت عظیمی به ایرانیان کرد.
دومی یک هندی مسلمان به نام "سلمان رشدی" است که نویسنده ی بزرگی بود ولی با یک کتاب کاری کرد که تمام مسلمانان جهان بر علیه شوند و حتی فتوای مرگ او صادر شد او خیانت بزرگی به تمام مسلمانان کرد ولی او از لحظه بعد از انتشار کتابش یک "مرتد" شناخته شد و در هیچ کجای دنیا و هیچ مسلمانی او را "مسلمان" نمی دانند و او به عنوان کسی که از دین طرد شده می شناسند و... او یک هندی ماند ولی "مسلمانی اش" به دیگر مسلمانان پیش کش کرد!

سوم خطاب به کسانی این را میگویم که می گویند وطن یا عقیده مهم نیست و دوست دارند ادبی و عارفی نگاه کنند!
بعد از انقلاب اکتبر روسیه اعتقاد جدیدی به نام "کمونیست" در دنیا به رواج یافت که هدفش دفاع از کارگران(طبقه مظلوم) جهان بود و می گفت که:تمام کمونیستهای جهان را ما حمایت میکنیم و دست تمام کمونیستها را میگیریم! و این بار هم بعضی ایرانیان گرد هم آمدند و کمونیست شدند و از هر خدمتی برای سرور خود یعنی "اتحاد جماهیر شوروی" چشم پوشی نکردند و خیال میکردند که دارند به خدمت به خلق جهان و خلق ستمدیده ایران می کنند (زهی خیال باطل!). جالب که شوروی های کمونیست (این جا فرقی نمیکند چه شوروی کمونیست چه کمونیست های شوروی چون عقیده داشتند که کمونیستها وطن ندارد!!!) حس وطن خواهی داشتند
و به فکر کارگران خودشان بودند ولی ایرانی های کمونیست حس وطن خواهی نداشتند! و به سود آنها امتیازات از مجلس می گرفتند.
---------
به نظر من کوچکترین وطن شما خانه شماست و خانواده شما هموطن های شما!
شما هر چند با برادرت ،با خواهرت،با مادرت،با پدرت ، با زنت یا با هرکسی که در خانواده شماست اختلاف نظر و یا اختلاف عقیده داشته باشی ولی اگر یه روز خدایی ناخواسته!(خدا هیچ وقت چیزی برای بندهاش چه کار خوب چه بد نخواسته و بند هاش هستن که خوبی یا بدی می کنند!) یه دزد یا یه متجاوز به خونه تون وارد شد همتون برای مقابله با اون بر میان و اصلا" اختلافات رنگ میبازه" و شما همگی برای از بین بردن اون تلاش می کنید و سعی میکنید اون رو بیرون کنید(البته منظور من جنگ 8 ساله نیست زیرا در اوایل جنگ اکثر گروه های فکری، عقیدتی شرکت داشتند ولی در آخر فقط یک گروه بود که با متجاوز می جنگید نگاه به حقایق جنگ 8).
پس شما هر چند هم طرفدار وطن اشتراکی یا كوزموپوليتيسم (چه تلفظ سختی!) باشید یک روز تعصب خود را نسبت به موطن از خود نشان میدید ولی حواستان باشد که کار از کار نگذشته باشد و سرتان کلاه بزرگی نرفته باشد!
اما در مورد دین باید بگم که شما هیچ وقت نمی توانید بگویید که من مسلمان یا مسیحی یا یهودی و... می مانم چون در آینده به مواردی در برمی خورید که اعتقادتان به دین بیشتر می شود و یا کم کم از دین زده میشید و خیلی باور های دینی را فقط می گویید و انجام میدید ولی به آنها دیگه اعتقادی ندارید!
در ضمن از دوست خوبم می خواستم بپرسم منظور از اسلام چیست؟
آیا اسلام جموری اسلامی است یا اسلام سعودی یا اسلام طالبانی؟
کدام مذهبش؟
شیعه یا سنی؟
کدوم فرقه اش؟
شیعه اثنی عشری یا چهار امامی یا اسماعیلی و... یا سنی حنبلی، شافعی و ... و یا صوفیه اسلامی؟
شاید هم منظورت اسلام لیبرال یا شاید هم اسلام سلطنتی ویا شاید هم اسلام امروزی است.
حال به نظر شما باز ما ایرانی مسلمانیم یا مسلمان ایرانیم یا اصلا
ایرانی هستم؟
موفق وپیروز باشید.
یا حق

bluepelikan

عضو جدید
سلام
در مورد جنگ ایران و عراق من با شما مخالفم، این جنگ علاوه بر اینکه جنگ بین دو کشور بود، در واقع جنگ بین دو مذهب هم بود.
بیشتر مسلمانان ایرانی که به جنگ با عراق رفتند، در وهله اول برای حفظ اسلام و تشیع و بعد از اون بخاطر دفاع از میهن می جنگیدند.
ما اینجا درباره سایر ادیان بحث نمی کنیم، بحث ما سر اسلامه، برای همین کاری به دلایلی زرتشتی ها و مسیحی ها و یهودی های هم وطنمون بخاطرش به جنگ رفته اند ندارم. اما اغلب مسلمونا فقط و فقط برای دفاع از اسلام و ارزش های اصیل تشیع با صدام و امریکا جنگیدند. این جنگ 8 ساله نبود، جنگی هست که از خیلی وقت پیش آغاز شده و جنگ 8 ساله هم جزئی از اونه، حالا هم ادامه داره
جنگ بین کفر و ایمان.
فکر کنم از بحث دور شدیم، از همه معذرت می خوام.
موفق باشید

ممنون بابت دقتتون. البته یادم نمیاد حرفی از مذهب زده باشم ، همونجور که عنوان تاپیک هم به اسلام اشاره میکنه نه به مذاهب مختلف اون. ایران تنها کشور مسلمان نیست و البته شیعه و بیشترین تعداد شیعه هم نداره.

هر فرد هر کجای دنیا که اقامت داشته باشه می تونه دینشو انتخاب کنه همونجور که تو کشورهای اروپایی یا آمریکا هم ما مسلمون کم نداریم و هر کدوم از ما می تونیم در هر کجای این کره خاکی دین یا مذهب خاص خودمونو حفظ کنیم و این مطلب به مرز و کشور مربوط نمیشه ولی آیا اگر خاک یک کشور اشغال بشه آیا می تونیم دیگه ادعایی به ملیت خودمون بکنیم.

عراق در حمله به ایران قصد خاک مملکت ما رو کرده بود و نه دین ما . در ثانی مگه ما تنها حافظ اسلامیم؟؟؟؟؟؟؟ یا اگه همه مردم ایران دور از جونشون از بین برن اسلام و یا تشیع از بین میره؟؟؟؟؟؟؟؟ آیا اگه صدام ایران رو می گرفت خدا وکیلی دینت برات مهم تر بود یا ناموست؟؟؟؟؟؟؟؟

بر عکس همه اینا دینی که ما داریم بهترین دین برای تخریب کردن انسانهاست اگر و اگر ازش به درستی استفاده نشه چون قدرت هر کجا که باشه فساد و تباهی هم همونجاست و در ایران قدرت در دینه. البته چون اینجا بحث شریعت و نوع حکومت نیست من از توضیح اضافه خود داری میکنم.

در جنگ نمی دونم چرا دائم بحث اسلام برابر کفر بود؟؟؟ ما همش میگیم امریکا با صدام بود پس اونا کفر بودن ، ولی ایران چی مگه ما از شوروی سابق( کمونیست) سلاح خریداری نمیکردیم؟؟ مگه از چین( کمونیست) سلاح نمی خریدیم ؟؟؟؟ و یا مگه ما از هواپیماهای آمریکایی(F14, F4,F5) استفاده نمی کردیم؟؟؟؟ چطور اسلام ما اسلام ناب بود اسلام اونا کفر؟؟؟؟

یه نگاه یا اسم خودمون بکنیم آیا اسم کسی علی مسلمان یا مسعود شیعه است؟؟؟؟؟
اگه دین اینقدر اهمیت داره چرا اسم تو دنباله اسم کسی نمیاد؟؟نعوذبا... خدا نمی تونست این رو یک قانون در بیاره دست کم برای پیغمبر خودش؟؟؟؟؟؟

دین و مذهب موضوعی است بسیار شخصی ، حتی در این جمع صمیمی این انجمن ما از دین و مذهب هم خبر نداریم و اهمیتی هم نمی دیم ولی همه مطمئنیم که ایرانی هستیم و همین بزرگترین نقطه پیوند دهنده ماست.

سئوال: در مورد مشابه اگر شانس نجات دادن کسی و داشته باشی یک ایرانی بی دین رو نجات میدی یا یک عراقی شیعه؟؟؟؟ منتظرم جوابتون رو ببینم .

البته بازم عرض میکنم اینا نظرات شخصیه و خوشحالم که عزیزی مثل دوست خوبم zacaria حساسیت به خرج دادن و نکاتی و فرمودن.

بالا