انواع مربا

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای زغال اخته به ۲ روش با هسته و بدون هسته​



طرز تهیه مربای زغال اخته


مربای زغال اخته از انواع مرباهای مجلسی و خوشمزه است. زغال اخته یکی از میوه های کوهستانی و مخصوص فصل تابستان است که آن را می توان به شیوه های مختلف در رژیم غذایی استفاده کرد. این میوه در مرداد ماه برداشت می شود و تا اواخر مهر ماه می توانید آن را در بازار و فروشگاه ها پیدا کنید. یکی از روش های استفاده از زغال اخته، درست کردن مربای آن است. در این صورت می توانید در کل ایام سال، از طعم لذیذ آن لذت ببرید. مربای زغال اخته را هم به صورت با هسته و هم بدون هسته می توان درست کرد.


فوت و فن های طرز تهیه مربای زغال اخته​


فوت و فن های طرز تهیه مربای زغال اخته


  • از زغال اخته های سالم و رسیده، بدون لک و له شدگی برای طرز تهیه مربای زغال اخته استفاده کنید.

  • مربای زغال اخته را ترجیحا در قابلمه لعابی درست کنید.

  • اگر زغال اخته ها سفت بودند، میزان شکر را بیشتر بریزید. با توجه به شیرینی یا ترشی زغال اخته، می توانید شکر را هم اندازه یا ۱/۵ برابر زغال اخته در نظر بگیرید. چون شیرینی مربا باید به ترشی آن غالب باشد.

  • بعد از جوشیدن آب روی زغال اخته، کف روی آن را بگیرید و دور بریزید. این کار باعث شفاف شدن مربا می شود.

  • در قابلمه یا ظرفی که مربای زغال اخته را در آن درست می کنید، نبندید. بستن ظرف باعث می شود رنگ مربا تیره شود. کافی است حرارت را روی درجه خیلی ملایم تنظیم کنید تا مایه مربا قوام پیدا کند.

  • به جای استفاده از وانیل در طرز تهیه مربای زغال اخته می توانید از پودر هل یا هل با غلاف استفاده کنید ولی بعد از اضافه کردن، باید سریعا مربا را از روی حرارت بردارید.

  • به جای استفاده از آبلیمو می توانید از جوهر لیمو، سرکه یا آب نارنج استفاده کنید.

  • وقتی مربای زغال اخته پخت و حرارت را قطع کردید، بعد از اضافه کردن وانیل و آبلیمو، در قابلمه را در دم کنی قرار دهید و روی ظرف قرار دهید. در این حالت همزمان با سرد شدن مربا، شهد، آبلیمو و وانیل کاملا به خورد زغال اخته می رود.


طرز تهیه مربای زغال اخته با هسته​



مربای زغال اخته با هسته


زمان مورد نیاز برای پخت: ۱ ساعت


مواد لازم


زغال اخته: ۱ کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق چای خوری




طرز تهیه​



مرحله اول: زغال اخته را با شکر مخلوط کنید​


در ابتدای طرز تهیه مربای زغال اخته، چوب زغال اخته ها را جدا کنید. آن ها را کاملا بشویید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهند. وقتی زغال اخته ها خشک شدند، بدون این که هسته آن ها را جدا کنید، زغال اخته ها را در یک قابلمه لعابی بریزید. شکر را به زغال اخته ها اضافه کنید. با یک قاشق زغال اخته ها و شکر را به هم بزنید تا شکر لا به لای زغال اخته ها برود.


مرحله دوم: زغال اخته را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد​


روی ظرف را بپوشانید و قابلمه را به مدت ۱۰ ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی آب بیندازد و دانه های شکر با آب زغال اخته ذوب شود. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. همزمان که مربا در حال پخت است، کف روی مایع را جدا کنید و دور بریزید.


مرحله سوم: وانیل و آبلیمو را به مربا اضافه کنید​


اجازه دهید مایه مربای زغال اخته غلیظ شود و قوام پیدا کند. زغال اخته ها باید کاملا نرم شوند و بپزند. سپس حرارت را قطع کنید. بلافاصله بعد از خاموش کردن شعله، آبلیمو و وانیل را اضافه کنید. مواد را به هم بزنید و صبر کنید تا مربای زغال اخته خنک شود. مربا را در بطری شیشه ای بریزید و آن را سرو کنید.


طرز تهیه مربای زغال اخته بدون هسته​


طرز تهیه مربا زغال اخته بدون هسته


مواد لازم


زغال اخته: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ کیلوگرم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق چای خوری


طرز تهیه​



مرحله اول: زغال اخته ها را بشویید و هسته آن ها را جدا کنید​


زغال اخته ها را در اولین مرحله از طرز تهیه مربای زغال اخته پاک کنید و بشویید. بعد از این که آن ها را در صافی ریختید و آب خود را از دست دادند، روی پارچه نخی بریزید تا خشک شوند. یک نی را از قسمت بالای زغال اخته فرو کنید و هسته آن را بیرون بیاورید. زغال اخته ها را در یک قابلمه لعابی بریزید و شکر را لا به لای آن ها بپاشید. در قابلمه را بگذارید و آن را ۸ تا ۱۰ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.


مرحله دوم: زغال اخته را روی حرارت ملایم بگذارید​


وقتی زغال اخته ها آب انداخت و شکر حل شد، به اندازه ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی آب به زغال اخته ها اضافه کنید. (اگر زغال اخته ها سفت هستند) قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید زغال اخته ها روی شعله ملایم بپزند. مایه مربا باید به قوام برسد و غلیظ شود. کف روی مربا را با قاشق جدا کنید.


مرحله سوم: حرارت را خاموش و وانیل و آبلیمو را اضافه کنید​


حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بعد مربای زغال اخته غلیظ می شود و زغال اخته ها نرم می شوند و می پزند. شعله را خاموش کنید و وانیل و آبلیمو را اضافه کنید. با قاشق مواد را به هم بزنید. روی ظرف را دم کنی قرار دهید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا طعم وانیل و آبلیمو به خورد مربا برود. سپس در ظرف را بردارید و اجازه دهید سرد شود. بعد از خنک شدن مربا، آن را در شیشه مربا بریزید و سرو کنید.


ارزش غذایی مربای زغال اخته​


ارزش غذایی مربای زغال اخته


مربای زغال اخته نسبت به زغال اخته خام، کالری بسیار بالاتری دارد. پس اگر رژیم لاغری دارید بهتر است در مصرف مربا زیاده روی نکنید. هر ۱۰۰ گرم زغال اخته خام حدود ۴۶ کالری دارد. این در حالی است که ۱۰۰ گرم مربای زغال اخته دارای ۲۷۸ کیلو کالری انرژی است که به نظر زیاد می آید. قند آن هم ۴۸/۵ گرم است که در زغال اخته فقط ۴ گرم است.



روش های نگهداری صحیح از مربای زغال اخته​


روش های نگهداری صحیح از مربای زغال اخته


  • مربا های زغال اخته را بهتر است در ظروف و بطری های شیشه ای بریزید. بطری ها حتما باید خشک و تمیز باشند. در غیر این صورت احتمال کپک زدن آن ها وجود دارد.

  • اگر آثاری از کپک زدگی در مربا مشاهده کردید، کل مربا را دور بریزید چون ممکن است مسموم شوید. حتی قسمت های کپک نزده دارای باکتری هایی هستند که بدون چشم مسلح قادر به دیدن آن ها نیستید اما خاصیت مسموم کنندگی خود را دارند.

  • بهتر است بطری ها را در اندازه کوچک تر انتخاب کنید تا بعد از هر بار باز و بسته کردن، مقدار زیادی هوا به مربا نفود نکند و زودتر تمام شود. در ضمن بطری ها را در یخچال نگه دارید.

  • حداکثر دما برای نگه داری مربای زغال اخته، ۲۵ درجه سانتی گراد است. همچنین نباید بطری مربا را در مجاورت نور خورشید قرار دهید. بطری های شیشه ای با رنگ تیره نیز یکی از بهترین انتخاب ها برای نگهداری مربا است.

  • برای این که مدت ماندگاری مربا بالاتر برود، بعد از این که مربا ها را در شیشه ریختید، در آن را محکم ببندید. بطری های شیشه ای را در یک قابلمه با آب در حال جوشیدن قرار دهید. ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس بطری ها را از قابلمه خارج کنید.

  • برای خارج شدن هوا از بطری های مربا، بعد از ریختن مربا در شیشه، در آن را محکم ببندید و یک شب تا صبح، آن ها را وارونه بگذارید تا هوای موجود در آن ها بیرون بیاید.


سخن پایانی​


مربای زغال اخته یکی از مربا های محبوب است که تا اواخر مهر فرصت دارید آن را درست کنید و برای مدت حداقل ۶ ماه در یخچال نگه دارید. از این مربا می توانید برای تزیین انواع کیک ها هم استفاده کنید. در طرز تهیه مربای زغال اخته، حتما نکات و فوت و فن های پخت و نگهداری آن را رعایت کنید تا مربا طعم لذیذی داشته باشد و برای مدت زمان بیشتری بتوانید از آن استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای آناناس بدون شکرک و کپک​



طرز تهیه مربای آناناس


مربای آناناس یکی از خوش عطر و طعم ترین مرباهای خانگی است که طعم آن روی نان تست و برشته تازه واقعاً بی نظیر است. درست کردن مربا با انواع میوه های موجب می شود تا در وعده صبحانه با شوق و اشتیاق بیشتری غذا میل کنید و سایر افراد خانواده را نیز به خوردن صبحانه ترغیب کنید. اما مربای آناناس یکی از خوشمزه ترین و شاید لوکس ترین انواع مربا و دسر است که ضمن طعم لذیذی که دارد سرشار از خاصیت است. طرز تهیه این مربا بسیار ساده است و شما می توانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید.


طرز تهیه مربای آناناس به صورت مارمالاد​


طرز تهیه مربای آناناس به صورت مارمالاد


مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه​

مدت زمان پخت: ۳۰ دقیقه​


مواد لازم​



آناناس متوسط: ۱ عدد
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
لیمو ترش: ۱ عدد


طرز تهیه​



مرحله اول؛ خرد کردن آناناس​


خرد کردن آناناس


در اولین مرحله از طرز تهیه مربای آناناس به صورت مارمالاد آناناس باید پوست آن را جدا کنید. سپس با استفاده از یک چاقوی تیز و تخته آشپزخانه آناناس را به صورت مربعی کوچک خرد کنید. برای درست کردن این مربا به ۴ لیوان دسته دار فرانسوی آناناس خرد شده نیاز دارید.


مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد مربا​


ترکیب کردن مواد مربا


در دومین مرحله از طرز تهیه مربای آناناس باید آناناس خرد شده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید. سپس یک لیوان فرانسوی دسته دار شکر به همراه آب یک عدد لیمو ترش را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید. مقدار شکر مربای آناناس نباید کمتر از ۱ لیوان فرانسوی دسته دار باشد. در غیر این صورت مربای شما بافت مناسبی پیدا نمی کند و شل می شود.


مرحله سوم؛ حرارت دادن مربا​


در این مرحله از روش پخت مربای آناناس خانگی باید قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید. حرارت گاز را زیاد کنید درب قابلمه را روی آن قرار دهید و ۵ دقیقه صبر کنید. زمانی که مربا و شکر شروع به جوشیدن کردن، درب قابلمه را بردارید و مواد را هم بزنید. شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنید و اجازه دهید مواد برای ۱۰ دقیقه بجوشد.


مرحله چهارم؛ میکس کردن مربا​


میکس کردن مربا


در چهارمین مرحله از روش پخت مربای آناناس خانگی باید با استفاده از گوشت کوب برقی یا گوشت کوب دستی شروع به له کردن مربا کنید. آن قدر مواد را میکس کنید تا شبیه به مارمالادی ژله ای شود. برای میکس کردن مربای آناناس به صورت مارمالاد می توانید به جای گوشت کوب برقی یا دستی از مخلوط کن یا غذاساز نیز استفاده کنید.

سپس مربای آناناس را برای ۱۵ دقیقه دیگر بجوشانید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.


مرحله پنجم؛ ریختن مربا در شیشه​


ریختن مربا در شیشه


نکته مهمی که باید در مورد ریختن مربای آناناس در شیشه بدانید این است که مربای شما باید چند ساعت داخل قابلمه باقی بماند تا کاملاً سرد شود. بعد از این که مربا به طور کامل سرد شد، آن را داخل شیشه ای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم کنید. مربا را در یخچال قرار دهید تا کاملاً سرد شود و سپس آن را مصرف کنید.



روش دوم طرز تهیه مربای آناناس​


طرز تهیه مربای آناناس


زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه​

زمان پخت: ۱۲۰ دقیقه​

مواد لازم​

آناناس بزرگ: ۱ عدد
آب: ۱/۵ لیوان فرانسوی دسته دار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه​


مرحله اول؛ خرد کردن آناناس​


در اولین مرحله از روش پخت مربای آناناس خانگی باید پوست و بخش های سفت آناناس را جدا کنید و آن را به صورت مربعی خرد کنید. برای درست کردن این سبک مربای آناناس، قطعات آناناس نباید خیلی ریز و خیلی درشت باشند. اما در نظر داشته باشید که آناناس بعد از پخته شدن کوچک تر می شود.


مرحله دوم؛ پختن آناناس​


در مرحله دوم طرز تهیه مربای آناناس باید تکه های خرد شده آناناس را داخل یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و اجازه دهید آناناس ها همراه با یک لیوان آب برای ۴۵ دقیقه پخته شوند.


مرحله سوم؛ اضافه کردن شکر​


اضافه کردن شکر به مربا


بعد از این که آناناس همراه با آب پخت، باید شکر را به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن شکر مواد را به خوبی هم بزنید تا شکر در آب حل شود. برای این که آب به جوش بیاید حرارت گاز را مقداری زیاد کنید و زمانی که به جوش آمد، آن را کم کنید. معمولاً با اضافه کردن شکر مربا آب می اندازد و مقدار آب آن زیاد می شود. در صورت تمایل می توانید به اندازه ۱/۴ قاشق غذاخوری پودر دارچین به مربای آناناس اضافه کنید. دارچین عطر مطبوعی به مربای شما می بخشد اما موجب می شود تا رنگ مربا کمی تیره تر شود.


مرحله چهارم؛ آماده کردن مربا​


در این مرحله از طرز تهیه مربای آناناس باید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مربا به آرامی برای مدت یک ساعت بپزد و آب آن غلیظ شود. اگر آب مربا زیاد است بهتر است کمی شعله گاز را زیاد کنید تا مربا به قوام مورد نظر برسد. در ده دقیقه آخر پخت مربا باید آبلیمو را به آن اضافه کنید. مربای شما زمانی آماده است که شربت آن غلظتی شبیه به عسل پیدا کند. به خاطر داشته باشید که بیش از حد جوشیدن مربا موجب سفت شدن بافت آن می شود. از طرف دیگر اگر شعله گاز را زیاد کنید نیز ممکن است مربا سفت شود. بهتر است شعله گاز را روی حرارت متوسط رو به ملایم تنظیم کنید و برای تست غلظت مقداری از مربا را داخل یک کاسه بریزید و ببینید بعد از سرد شدن چگونه است.

می توانید در ۵ دقیقه آخر مقداری زعفران را در آب جوش حل کنید و به مربا اضافه کنید تا رنگ آن زیباتر است.




نکات و فوت و فن های طرز تهیه آناناس​


نکات و فوت و فن های طرز تهیه آناناس


  • بعد از آماده کردن مربای آناناس تا ۳ ماه می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.
  • در روش پخت مربای آناناس خانگی بهتر است از آناناس کاملاً رسیده که رنگ آن شروع به نارنجی و قهوه ای شدن کرده استفاده کنید. آناناس رسیده طعم و عطر بیشتری دارد و از همین رو مربای شما خوشمزه تر خواهد شد.
  • برای درست کردن مربای آناناس می توانید از ابتدا مربا را رنده کنید تا بعد از پخت دیگر نیازی به میکس کردن آن نباشد.
  • اضافه کردن زعفران به مربای آناناس کاملاً اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.
  • می توانید از مربای آناناس برای تزئین انواع دسر، بستنی و کیک نیز استفاده کنید.
  • برای درست کردن مربای آناناس با کمپوت می توانید در انتهای پخت مقداری پودر ژلاتین به مربا اضافه کنید تا مربای شما غلظت بیشتری پیدا کند.
  • مربای آناناس با میوه تازه آن بافتی ژله ای و غلیظ پیدا می کنید و برخلاف سایر انواع مرباها نیازی به اضافه کردن پکتین یا ژلاتین ندارد.
  • در زمان خرد کردن آناناس اگر پوست سبز یا نارنجی روی میوه وجود دارد، حتماً آن را جدا کنید.
  • اگر دوست دارید مربای آناناس شما شیرین تر شود، می تواند مقدار شکر را تا دو برابر افزایش دهید.
  • در زمان ریختن مربا در شیشه به هیچ عنوان از شیشه یا قاشق خیس استفاده نکنید.
  • برای درست کردن مربای آناناس همانند طرز تهیه مربای آلبالو و به بهتر است از قابلمه مسی یا استیل استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید مربای آناناس را در فریزر نیز نگهداری کنید.
  • از شیره مربای آناناس می توانید به عنوان شربت آناناس مجلسی استفاده کنید.
  • طرز تهیه کمپوت آناناس نیز بسیار ساده است، تنها باید آن را با آب بیشتر و شکر کمتر پخت کنید.


جمع بندی نهایی​


آناناس خاصیت زیادی برای بدن دارد. از فواید آناناس برای عفونت بگیرید تا بهبود زخم ها و افزایش سیستم ایمنی بدن، همگی موجب شده تا این میوه در لیست بهترین میوه های دنیا قرار بگیرد. مربای آناناس یکی از خاص ترین و خوشمزه ترین انواع مربای خانگی است که شما می توانید آن را به راحتی و به دو روش مختلف تهیه کنید. معمولاً برای تزئین بستنی و دسرها بهتر است از مربای آناناس به صورت تکه ای استفاده شود. مربای مارمالادی آناناس طعم فوق العاده خوشمزه ای دارد و برای طعم دادن به دسر و تارت بی نظیر است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای خرمالو خوشمزه و براق به ۳ روش ساده بدون شکرک​




مربای خرمالو یکی از انواع مرباهای خانگی است که طرز تهیه ساده‌ای دارد. مربا خرمالو به روش‌های مختلف درست می‌شود. برخی مربای خرمالو را به همراه سیب می‌پزند و برخی دیگر برای پخت آن یک روز زمان می‌گذارند. اما در ساده‌ترین حالت می‌توان مربای خرمالو را به سادگی و در عرض یک ساعت آماده کرد و از خواص خرمالو بهره برد.

مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو ساده​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
خرمالو تازه و رسیده۱ کیلوگرم
شکر۵۰۰ گرم
آبلیمو۲ قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت مربای خرمالو: ۴۰ دقیقه

مراحل تهیه مربای خرمالو ساده (روش اول)​


روش اول: طرز تهیه مربای خرمالو ساده

برای درست کردن مربا خرمالو، باید خرمالو را له کنید و در قابلمه به آرامی بپزید. این روش از تهیه مربای خرمالو، حدود ۴۰ دقیقه زمان می‌برد و باید اجازه بدهید کاملا شهد آن غلیظ شود. برای درست کردن مربای خرمالو از آب استفاده نمی‌شود. برای درست کردن این مدل مربای خرمالو روش زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: خرمالوها را آماده کنید و بپزید​

در مرحله اول از طرز تهیه مربا خرمالو به شیوه ساده، خرمالوهای شسته شده را پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس خرمالوهای خرد شده را با چاقو له کنید و در یک قابلمه بریزید. شعله زیر قابلمه را کم کنید.

مرحله دوم: شکر را اضافه کنید​

در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، شکر را آرام آرام به مخلوط خرمالو در قابلمه اضافه کنید و با خرمالوها کاملا هم بزنید. بعد از این که شکر و خرمالوها کاملاً با هم مخلوط شدند، آبلیمو را به محتوای قابلمه اضافه کنید.

مرحله سوم: مربای خرمالو را بپزید​

در مرحله آخر از طرز تهیه مربای خرمالو کافیست تا کمی شعله گاز را روی حالت متوسط بگذارید و ۴۰ دقیقه زمان دهید تا شکر و آبلیمو به خورد خرمالوهای له‌ شده بروند و شهد خرمالو غلیظ شود. شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربای خرمالو شما خنک شود. شما می‌توانید بعد از خنک شدن مربا آن را در شیشه‌های خشک و تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه مربا خرمالو و سیب مجلسی​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
خرمالو۵۰۰ گرم
سیب۱ عدد
هل۱ قاشق چای‌خوری
گلاب۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربا خرمالو و سیب مجلسی (روش دوم)​

روش دوم: طرز تهیه مربای خرمالو به همراه سیب

در این روش از طرز تهیه مربا خرمالو باید سیب و خرمالوها را رنده کنید و روی شعله متوسط گاز بجوشانید. ابتدا شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس بقیه مواد را اضافه کنید. این مربای خوشمزه را می‌توانید با طی کردن مراحل زیر، درست کنید.

مرحله اول: سیب را رنده کنید​

در مرحله اول از طرز تهیه مربای خرمالو با سیب، ابتدا سیب را پوست بکنید و رنده کنید. سیب رنده شده را در داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس شکر را به سیب اضافه کنید. گلاب را هم در مرحله بعد به مخلوط سیب رنده شده و شکر بیفزایید. مخلوط مواد مربا را آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا در گلاب و سیب پخته شده حل شود.

مرحله دوم: خرمالوها را اضافه کنید​

در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، خرمالوها را پوست بگیرید. پس از آن که مخلوط شکر و گلاب و سیب کاملاً غلیظ شد، خرمالوها را به قابلمه اضافه کنید. سعی کنید خرمالوها را در ۵ دقیقه آخر کار به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید.

مرحله آخر: هل و آبلیمو را اضافه کنید​

همراه با خرمالوها آبلیمو و هل را هم به مواد اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه قابلمه مربا را از روی حرارت بردارید. ۱۲ ساعت زمان دهید تا مربای خرمالو خنک شود. بعد از آن شما می‌توانید مربا را در داخل ظروف شیشه‌ای خشک و تمیز ریخته و آن را در یخچال قرار دهید. اگر می‌خواهید مربای خرمالو را به صورت کمپوت خرمالو مصرف کنید، بهتر است میزان شکر آن را نصف کنید.


مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو رسیده​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
خرمالو۱ کیلوگرم
شکر۱ کیلوگرم
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
چوب دارچین۱ یا ۲ عدد

مراحل تهیه مربا خرمالوی رسیده (روش سوم)​

طرز تهیه مربای خرمالو بدون آب

در این روش از درست کردن مربای خرمالو، باید خرمالو و شکر را با هم استراحت بدهید و بعد آن را بجوشانید تا غلیظ شود. برای مشاهده جزییات تهیه این مربا، ادامه مراحل را بخوانید.

مرحله اول: خرمالو‌ها را آماده کنید​

در مرحله اول از طرز تهیه مربای خرمالو، ابتدا پوست خرمالوها را جدا کنید. به مدت یک روز خرمالوها را در دمای معمولی اتاق قرار دهید تا کاملاً نرم شوند. هم وزن خرمالوها به آن شکر اضافه کنید. مخلوط خرمالو با شکر را در داخل یخچال قرار دهید. مخلوط خرمالو و شکر باید به مدت یک شب در یخچال بماند تا خرمالوها کاملاً در شکر آب بیندازند.

مرحله دوم: شکر و خرمالو را بجوشانید​

در مرحله دوم، مخلوط شکر و خرمالو را در قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. دقت داشته باشید تا مربا به نقطه جوش نرسد. خرمالوها را به مدت یک ساعت بپزید. بعد از ۳۰ دقیقه چوب دارچین را اضافه کنید. بعد از ۱ ساعت مربا خرمالو شما تقریباً آماده است. برای جلوگیری از شکرک زدن مربای خرمالو به آن کمی آبلیمو اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید مربای خرمالو خنک شود و سپس آن را در شیشه بریزید.

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای خرمالو​

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای خرمالو

  • می‌توانید از چوب دارچین یا هل برای خوش طعم کردن مربای خرمالو استفاده کنید.
  • در صورت تمایل زمانی که آبلیمو را به مربای خرمالو اضافه می‌کنید، کمی هل و چوب دارچین یا هر دو را به مربا اضافه کنید.
  • علت گس شدن مربای خرمالو استفاده از خرمالو سفت و کال است. پس اگر از خرمالوی نرسیده در تهیه مربا استفاده می‌کند امکان تلخ و گس شدن مربای خرمالو وجود دارد.
  • برای تمام روش‌های طرز تهیه مربا خرمالو از خرمالو نرم و رسیده استفاده کنید تا طعم مربا گس نشود.

سوالات متداول​

با خرمالو چی میشه درست کرد؟​

طرز تهیه انواع کیک خرمالو، مربای خرمالو، سرکه خرمالو و … با این میوه خوشرنگ پاییزی مرسوم است.

علت تلخ شدن مربای خرمالو چیست؟​

اگر از خرمالو کال و نارس و نرسیده برای درست کردن مربای خرمالو استفاده کنید مربای شما تلخ و گس می‌شود. اگر طعم مربای خرمالو گس شد برای درست کردن کیک خرمالو از آن استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای زغال اخته به ۲ روش با هسته و بدون هسته​



طرز تهیه مربای زغال اخته


مربای زغال اخته از انواع مرباهای مجلسی و خوشمزه است. زغال اخته یکی از میوه های کوهستانی و مخصوص فصل تابستان است که آن را می توان به شیوه های مختلف در رژیم غذایی استفاده کرد. این میوه در مرداد ماه برداشت می شود و تا اواخر مهر ماه می توانید آن را در بازار و فروشگاه ها پیدا کنید. یکی از روش های استفاده از زغال اخته، درست کردن مربای آن است. در این صورت می توانید در کل ایام سال، از طعم لذیذ آن لذت ببرید. مربای زغال اخته را هم به صورت با هسته و هم بدون هسته می توان درست کرد.


فوت و فن های طرز تهیه مربای زغال اخته​


فوت و فن های طرز تهیه مربای زغال اخته


  • از زغال اخته های سالم و رسیده، بدون لک و له شدگی برای طرز تهیه مربای زغال اخته استفاده کنید.

  • مربای زغال اخته را ترجیحا در قابلمه لعابی درست کنید.

  • اگر زغال اخته ها سفت بودند، میزان شکر را بیشتر بریزید. با توجه به شیرینی یا ترشی زغال اخته، می توانید شکر را هم اندازه یا ۱/۵ برابر زغال اخته در نظر بگیرید. چون شیرینی مربا باید به ترشی آن غالب باشد.

  • بعد از جوشیدن آب روی زغال اخته، کف روی آن را بگیرید و دور بریزید. این کار باعث شفاف شدن مربا می شود.

  • در قابلمه یا ظرفی که مربای زغال اخته را در آن درست می کنید، نبندید. بستن ظرف باعث می شود رنگ مربا تیره شود. کافی است حرارت را روی درجه خیلی ملایم تنظیم کنید تا مایه مربا قوام پیدا کند.

  • به جای استفاده از وانیل در طرز تهیه مربای زغال اخته می توانید از پودر هل یا هل با غلاف استفاده کنید ولی بعد از اضافه کردن، باید سریعا مربا را از روی حرارت بردارید.

  • به جای استفاده از آبلیمو می توانید از جوهر لیمو، سرکه یا آب نارنج استفاده کنید.

  • وقتی مربای زغال اخته پخت و حرارت را قطع کردید، بعد از اضافه کردن وانیل و آبلیمو، در قابلمه را در دم کنی قرار دهید و روی ظرف قرار دهید. در این حالت همزمان با سرد شدن مربا، شهد، آبلیمو و وانیل کاملا به خورد زغال اخته می رود.


طرز تهیه مربای زغال اخته با هسته​



مربای زغال اخته با هسته


زمان مورد نیاز برای پخت: ۱ ساعت


مواد لازم


زغال اخته: ۱ کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق چای خوری




طرز تهیه​



مرحله اول: زغال اخته را با شکر مخلوط کنید​


در ابتدای طرز تهیه مربای زغال اخته، چوب زغال اخته ها را جدا کنید. آن ها را کاملا بشویید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهند. وقتی زغال اخته ها خشک شدند، بدون این که هسته آن ها را جدا کنید، زغال اخته ها را در یک قابلمه لعابی بریزید. شکر را به زغال اخته ها اضافه کنید. با یک قاشق زغال اخته ها و شکر را به هم بزنید تا شکر لا به لای زغال اخته ها برود.


مرحله دوم: زغال اخته را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد​


روی ظرف را بپوشانید و قابلمه را به مدت ۱۰ ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی آب بیندازد و دانه های شکر با آب زغال اخته ذوب شود. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. همزمان که مربا در حال پخت است، کف روی مایع را جدا کنید و دور بریزید.


مرحله سوم: وانیل و آبلیمو را به مربا اضافه کنید​


اجازه دهید مایه مربای زغال اخته غلیظ شود و قوام پیدا کند. زغال اخته ها باید کاملا نرم شوند و بپزند. سپس حرارت را قطع کنید. بلافاصله بعد از خاموش کردن شعله، آبلیمو و وانیل را اضافه کنید. مواد را به هم بزنید و صبر کنید تا مربای زغال اخته خنک شود. مربا را در بطری شیشه ای بریزید و آن را سرو کنید.


طرز تهیه مربای زغال اخته بدون هسته​


طرز تهیه مربا زغال اخته بدون هسته


مواد لازم


زغال اخته: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ کیلوگرم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق چای خوری


طرز تهیه​



مرحله اول: زغال اخته ها را بشویید و هسته آن ها را جدا کنید​


زغال اخته ها را در اولین مرحله از طرز تهیه مربای زغال اخته پاک کنید و بشویید. بعد از این که آن ها را در صافی ریختید و آب خود را از دست دادند، روی پارچه نخی بریزید تا خشک شوند. یک نی را از قسمت بالای زغال اخته فرو کنید و هسته آن را بیرون بیاورید. زغال اخته ها را در یک قابلمه لعابی بریزید و شکر را لا به لای آن ها بپاشید. در قابلمه را بگذارید و آن را ۸ تا ۱۰ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.


مرحله دوم: زغال اخته را روی حرارت ملایم بگذارید​


وقتی زغال اخته ها آب انداخت و شکر حل شد، به اندازه ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی آب به زغال اخته ها اضافه کنید. (اگر زغال اخته ها سفت هستند) قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید زغال اخته ها روی شعله ملایم بپزند. مایه مربا باید به قوام برسد و غلیظ شود. کف روی مربا را با قاشق جدا کنید.


مرحله سوم: حرارت را خاموش و وانیل و آبلیمو را اضافه کنید​


حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بعد مربای زغال اخته غلیظ می شود و زغال اخته ها نرم می شوند و می پزند. شعله را خاموش کنید و وانیل و آبلیمو را اضافه کنید. با قاشق مواد را به هم بزنید. روی ظرف را دم کنی قرار دهید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا طعم وانیل و آبلیمو به خورد مربا برود. سپس در ظرف را بردارید و اجازه دهید سرد شود. بعد از خنک شدن مربا، آن را در شیشه مربا بریزید و سرو کنید.


ارزش غذایی مربای زغال اخته​


ارزش غذایی مربای زغال اخته


مربای زغال اخته نسبت به زغال اخته خام، کالری بسیار بالاتری دارد. پس اگر رژیم لاغری دارید بهتر است در مصرف مربا زیاده روی نکنید. هر ۱۰۰ گرم زغال اخته خام حدود ۴۶ کالری دارد. این در حالی است که ۱۰۰ گرم مربای زغال اخته دارای ۲۷۸ کیلو کالری انرژی است که به نظر زیاد می آید. قند آن هم ۴۸/۵ گرم است که در زغال اخته فقط ۴ گرم است.




روش های نگهداری صحیح از مربای زغال اخته​


روش های نگهداری صحیح از مربای زغال اخته


  • مربا های زغال اخته را بهتر است در ظروف و بطری های شیشه ای بریزید. بطری ها حتما باید خشک و تمیز باشند. در غیر این صورت احتمال کپک زدن آن ها وجود دارد.

  • اگر آثاری از کپک زدگی در مربا مشاهده کردید، کل مربا را دور بریزید چون ممکن است مسموم شوید. حتی قسمت های کپک نزده دارای باکتری هایی هستند که بدون چشم مسلح قادر به دیدن آن ها نیستید اما خاصیت مسموم کنندگی خود را دارند.

  • بهتر است بطری ها را در اندازه کوچک تر انتخاب کنید تا بعد از هر بار باز و بسته کردن، مقدار زیادی هوا به مربا نفود نکند و زودتر تمام شود. در ضمن بطری ها را در یخچال نگه دارید.

  • حداکثر دما برای نگه داری مربای زغال اخته، ۲۵ درجه سانتی گراد است. همچنین نباید بطری مربا را در مجاورت نور خورشید قرار دهید. بطری های شیشه ای با رنگ تیره نیز یکی از بهترین انتخاب ها برای نگهداری مربا است.

  • برای این که مدت ماندگاری مربا بالاتر برود، بعد از این که مربا ها را در شیشه ریختید، در آن را محکم ببندید. بطری های شیشه ای را در یک قابلمه با آب در حال جوشیدن قرار دهید. ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس بطری ها را از قابلمه خارج کنید.

  • برای خارج شدن هوا از بطری های مربا، بعد از ریختن مربا در شیشه، در آن را محکم ببندید و یک شب تا صبح، آن ها را وارونه بگذارید تا هوای موجود در آن ها بیرون بیاید.




سخن پایانی​


مربای زغال اخته یکی از مربا های محبوب است که تا اواخر مهر فرصت دارید آن را درست کنید و برای مدت حداقل ۶ ماه در یخچال نگه دارید. از این مربا می توانید برای تزیین انواع کیک ها هم استفاده کنید. در طرز تهیه مربای زغال اخته، حتما نکات و فوت و فن های پخت و نگهداری آن را رعایت کنید تا مربا طعم لذیذی داشته باشد و برای مدت زمان بیشتری بتوانید از آن استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای آناناس بدون شکرک و کپک​



طرز تهیه مربای آناناس


مربای آناناس یکی از خوش عطر و طعم ترین مرباهای خانگی است که طعم آن روی نان تست و برشته تازه واقعاً بی نظیر است. درست کردن مربا با انواع میوه های موجب می شود تا در وعده صبحانه با شوق و اشتیاق بیشتری غذا میل کنید و سایر افراد خانواده را نیز به خوردن صبحانه ترغیب کنید. اما مربای آناناس یکی از خوشمزه ترین و شاید لوکس ترین انواع مربا و دسر است که ضمن طعم لذیذی که دارد سرشار از خاصیت است. طرز تهیه این مربا بسیار ساده است و شما می توانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید.

طرز تهیه مربای آناناس به صورت مارمالاد​


طرز تهیه مربای آناناس به صورت مارمالاد


مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه​

مدت زمان پخت: ۳۰ دقیقه​


مواد لازم​



آناناس متوسط: ۱ عدد
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
لیمو ترش: ۱ عدد


طرز تهیه​



مرحله اول؛ خرد کردن آناناس​


خرد کردن آناناس


در اولین مرحله از طرز تهیه مربای آناناس به صورت مارمالاد آناناس باید پوست آن را جدا کنید. سپس با استفاده از یک چاقوی تیز و تخته آشپزخانه آناناس را به صورت مربعی کوچک خرد کنید. برای درست کردن این مربا به ۴ لیوان دسته دار فرانسوی آناناس خرد شده نیاز دارید.


مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد مربا​


ترکیب کردن مواد مربا


در دومین مرحله از طرز تهیه مربای آناناس باید آناناس خرد شده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید. سپس یک لیوان فرانسوی دسته دار شکر به همراه آب یک عدد لیمو ترش را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید. مقدار شکر مربای آناناس نباید کمتر از ۱ لیوان فرانسوی دسته دار باشد. در غیر این صورت مربای شما بافت مناسبی پیدا نمی کند و شل می شود.


مرحله سوم؛ حرارت دادن مربا​


در این مرحله از روش پخت مربای آناناس خانگی باید قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید. حرارت گاز را زیاد کنید درب قابلمه را روی آن قرار دهید و ۵ دقیقه صبر کنید. زمانی که مربا و شکر شروع به جوشیدن کردن، درب قابلمه را بردارید و مواد را هم بزنید. شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنید و اجازه دهید مواد برای ۱۰ دقیقه بجوشد.


مرحله چهارم؛ میکس کردن مربا​


میکس کردن مربا


در چهارمین مرحله از روش پخت مربای آناناس خانگی باید با استفاده از گوشت کوب برقی یا گوشت کوب دستی شروع به له کردن مربا کنید. آن قدر مواد را میکس کنید تا شبیه به مارمالادی ژله ای شود. برای میکس کردن مربای آناناس به صورت مارمالاد می توانید به جای گوشت کوب برقی یا دستی از مخلوط کن یا غذاساز نیز استفاده کنید.

سپس مربای آناناس را برای ۱۵ دقیقه دیگر بجوشانید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.


مرحله پنجم؛ ریختن مربا در شیشه​


ریختن مربا در شیشه


نکته مهمی که باید در مورد ریختن مربای آناناس در شیشه بدانید این است که مربای شما باید چند ساعت داخل قابلمه باقی بماند تا کاملاً سرد شود. بعد از این که مربا به طور کامل سرد شد، آن را داخل شیشه ای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم کنید. مربا را در یخچال قرار دهید تا کاملاً سرد شود و سپس آن را مصرف کنید.



روش دوم طرز تهیه مربای آناناس​


طرز تهیه مربای آناناس


زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه​

زمان پخت: ۱۲۰ دقیقه​

مواد لازم​

آناناس بزرگ: ۱ عدد
آب: ۱/۵ لیوان فرانسوی دسته دار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه​


مرحله اول؛ خرد کردن آناناس​


در اولین مرحله از روش پخت مربای آناناس خانگی باید پوست و بخش های سفت آناناس را جدا کنید و آن را به صورت مربعی خرد کنید. برای درست کردن این سبک مربای آناناس، قطعات آناناس نباید خیلی ریز و خیلی درشت باشند. اما در نظر داشته باشید که آناناس بعد از پخته شدن کوچک تر می شود.


مرحله دوم؛ پختن آناناس​


در مرحله دوم طرز تهیه مربای آناناس باید تکه های خرد شده آناناس را داخل یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و اجازه دهید آناناس ها همراه با یک لیوان آب برای ۴۵ دقیقه پخته شوند.


مرحله سوم؛ اضافه کردن شکر​


اضافه کردن شکر به مربا


بعد از این که آناناس همراه با آب پخت، باید شکر را به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن شکر مواد را به خوبی هم بزنید تا شکر در آب حل شود. برای این که آب به جوش بیاید حرارت گاز را مقداری زیاد کنید و زمانی که به جوش آمد، آن را کم کنید. معمولاً با اضافه کردن شکر مربا آب می اندازد و مقدار آب آن زیاد می شود. در صورت تمایل می توانید به اندازه ۱/۴ قاشق غذاخوری پودر دارچین به مربای آناناس اضافه کنید. دارچین عطر مطبوعی به مربای شما می بخشد اما موجب می شود تا رنگ مربا کمی تیره تر شود.


مرحله چهارم؛ آماده کردن مربا​


در این مرحله از طرز تهیه مربای آناناس باید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مربا به آرامی برای مدت یک ساعت بپزد و آب آن غلیظ شود. اگر آب مربا زیاد است بهتر است کمی شعله گاز را زیاد کنید تا مربا به قوام مورد نظر برسد. در ده دقیقه آخر پخت مربا باید آبلیمو را به آن اضافه کنید. مربای شما زمانی آماده است که شربت آن غلظتی شبیه به عسل پیدا کند. به خاطر داشته باشید که بیش از حد جوشیدن مربا موجب سفت شدن بافت آن می شود. از طرف دیگر اگر شعله گاز را زیاد کنید نیز ممکن است مربا سفت شود. بهتر است شعله گاز را روی حرارت متوسط رو به ملایم تنظیم کنید و برای تست غلظت مقداری از مربا را داخل یک کاسه بریزید و ببینید بعد از سرد شدن چگونه است.

می توانید در ۵ دقیقه آخر مقداری زعفران را در آب جوش حل کنید و به مربا اضافه کنید تا رنگ آن زیباتر است.




نکات و فوت و فن های طرز تهیه آناناس​


نکات و فوت و فن های طرز تهیه آناناس


  • بعد از آماده کردن مربای آناناس تا ۳ ماه می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.
  • در روش پخت مربای آناناس خانگی بهتر است از آناناس کاملاً رسیده که رنگ آن شروع به نارنجی و قهوه ای شدن کرده استفاده کنید. آناناس رسیده طعم و عطر بیشتری دارد و از همین رو مربای شما خوشمزه تر خواهد شد.
  • برای درست کردن مربای آناناس می توانید از ابتدا مربا را رنده کنید تا بعد از پخت دیگر نیازی به میکس کردن آن نباشد.
  • اضافه کردن زعفران به مربای آناناس کاملاً اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.
  • می توانید از مربای آناناس برای تزئین انواع دسر، بستنی و کیک نیز استفاده کنید.
  • برای درست کردن مربای آناناس با کمپوت می توانید در انتهای پخت مقداری پودر ژلاتین به مربا اضافه کنید تا مربای شما غلظت بیشتری پیدا کند.
  • مربای آناناس با میوه تازه آن بافتی ژله ای و غلیظ پیدا می کنید و برخلاف سایر انواع مرباها نیازی به اضافه کردن پکتین یا ژلاتین ندارد.
  • در زمان خرد کردن آناناس اگر پوست سبز یا نارنجی روی میوه وجود دارد، حتماً آن را جدا کنید.
  • اگر دوست دارید مربای آناناس شما شیرین تر شود، می تواند مقدار شکر را تا دو برابر افزایش دهید.
  • در زمان ریختن مربا در شیشه به هیچ عنوان از شیشه یا قاشق خیس استفاده نکنید.
  • برای درست کردن مربای آناناس همانند طرز تهیه مربای آلبالو و به بهتر است از قابلمه مسی یا استیل استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید مربای آناناس را در فریزر نیز نگهداری کنید.
  • از شیره مربای آناناس می توانید به عنوان شربت آناناس مجلسی استفاده کنید.
  • طرز تهیه کمپوت آناناس نیز بسیار ساده است، تنها باید آن را با آب بیشتر و شکر کمتر پخت کنید.


جمع بندی نهایی​


آناناس خاصیت زیادی برای بدن دارد. از فواید آناناس برای عفونت بگیرید تا بهبود زخم ها و افزایش سیستم ایمنی بدن، همگی موجب شده تا این میوه در لیست بهترین میوه های دنیا قرار بگیرد. مربای آناناس یکی از خاص ترین و خوشمزه ترین انواع مربای خانگی است که شما می توانید آن را به راحتی و به دو روش مختلف تهیه کنید. معمولاً برای تزئین بستنی و دسرها بهتر است از مربای آناناس به صورت تکه ای استفاده شود. مربای مارمالادی آناناس طعم فوق العاده خوشمزه ای دارد و برای طعم دادن به دسر و تارت بی نظیر است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای خرمالو خوشمزه و براق به ۳ روش ساده بدون شکرک​





مربای خرمالو یکی از انواع مرباهای خانگی است که طرز تهیه ساده‌ای دارد. مربا خرمالو به روش‌های مختلف درست می‌شود. برخی مربای خرمالو را به همراه سیب می‌پزند و برخی دیگر برای پخت آن یک روز زمان می‌گذارند. اما در ساده‌ترین حالت می‌توان مربای خرمالو را به سادگی و در عرض یک ساعت آماده کرد و از خواص خرمالو بهره برد.

مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو ساده​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
خرمالو تازه و رسیده۱ کیلوگرم
شکر۵۰۰ گرم
آبلیمو۲ قاشق غذاخوری
مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت مربای خرمالو: ۴۰ دقیقه

مراحل تهیه مربای خرمالو ساده (روش اول)​

روش اول: طرز تهیه مربای خرمالو ساده

برای درست کردن مربا خرمالو، باید خرمالو را له کنید و در قابلمه به آرامی بپزید. این روش از تهیه مربای خرمالو، حدود ۴۰ دقیقه زمان می‌برد و باید اجازه بدهید کاملا شهد آن غلیظ شود. برای درست کردن مربای خرمالو از آب استفاده نمی‌شود. برای درست کردن این مدل مربای خرمالو روش زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: خرمالوها را آماده کنید و بپزید​

در مرحله اول از طرز تهیه مربا خرمالو به شیوه ساده، خرمالوهای شسته شده را پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس خرمالوهای خرد شده را با چاقو له کنید و در یک قابلمه بریزید. شعله زیر قابلمه را کم کنید.

مرحله دوم: شکر را اضافه کنید​

در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، شکر را آرام آرام به مخلوط خرمالو در قابلمه اضافه کنید و با خرمالوها کاملا هم بزنید. بعد از این که شکر و خرمالوها کاملاً با هم مخلوط شدند، آبلیمو را به محتوای قابلمه اضافه کنید.

مرحله سوم: مربای خرمالو را بپزید​

در مرحله آخر از طرز تهیه مربای خرمالو کافیست تا کمی شعله گاز را روی حالت متوسط بگذارید و ۴۰ دقیقه زمان دهید تا شکر و آبلیمو به خورد خرمالوهای له‌ شده بروند و شهد خرمالو غلیظ شود. شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربای خرمالو شما خنک شود. شما می‌توانید بعد از خنک شدن مربا آن را در شیشه‌های خشک و تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه مربا خرمالو و سیب مجلسی​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
خرمالو۵۰۰ گرم
سیب۱ عدد
هل۱ قاشق چای‌خوری
گلاب۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربا خرمالو و سیب مجلسی (روش دوم)​

روش دوم: طرز تهیه مربای خرمالو به همراه سیب

در این روش از طرز تهیه مربا خرمالو باید سیب و خرمالوها را رنده کنید و روی شعله متوسط گاز بجوشانید. ابتدا شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس بقیه مواد را اضافه کنید. این مربای خوشمزه را می‌توانید با طی کردن مراحل زیر، درست کنید.

مرحله اول: سیب را رنده کنید​

در مرحله اول از طرز تهیه مربای خرمالو با سیب، ابتدا سیب را پوست بکنید و رنده کنید. سیب رنده شده را در داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس شکر را به سیب اضافه کنید. گلاب را هم در مرحله بعد به مخلوط سیب رنده شده و شکر بیفزایید. مخلوط مواد مربا را آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا در گلاب و سیب پخته شده حل شود.

مرحله دوم: خرمالوها را اضافه کنید​

در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، خرمالوها را پوست بگیرید. پس از آن که مخلوط شکر و گلاب و سیب کاملاً غلیظ شد، خرمالوها را به قابلمه اضافه کنید. سعی کنید خرمالوها را در ۵ دقیقه آخر کار به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید.

مرحله آخر: هل و آبلیمو را اضافه کنید​

همراه با خرمالوها آبلیمو و هل را هم به مواد اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه قابلمه مربا را از روی حرارت بردارید. ۱۲ ساعت زمان دهید تا مربای خرمالو خنک شود. بعد از آن شما می‌توانید مربا را در داخل ظروف شیشه‌ای خشک و تمیز ریخته و آن را در یخچال قرار دهید. اگر می‌خواهید مربای خرمالو را به صورت کمپوت خرمالو مصرف کنید، بهتر است میزان شکر آن را نصف کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو رسیده​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
خرمالو۱ کیلوگرم
شکر۱ کیلوگرم
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
چوب دارچین۱ یا ۲ عدد

مراحل تهیه مربا خرمالوی رسیده (روش سوم)​

طرز تهیه مربای خرمالو بدون آب

در این روش از درست کردن مربای خرمالو، باید خرمالو و شکر را با هم استراحت بدهید و بعد آن را بجوشانید تا غلیظ شود. برای مشاهده جزییات تهیه این مربا، ادامه مراحل را بخوانید.

مرحله اول: خرمالو‌ها را آماده کنید​

در مرحله اول از طرز تهیه مربای خرمالو، ابتدا پوست خرمالوها را جدا کنید. به مدت یک روز خرمالوها را در دمای معمولی اتاق قرار دهید تا کاملاً نرم شوند. هم وزن خرمالوها به آن شکر اضافه کنید. مخلوط خرمالو با شکر را در داخل یخچال قرار دهید. مخلوط خرمالو و شکر باید به مدت یک شب در یخچال بماند تا خرمالوها کاملاً در شکر آب بیندازند.

مرحله دوم: شکر و خرمالو را بجوشانید​

در مرحله دوم، مخلوط شکر و خرمالو را در قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. دقت داشته باشید تا مربا به نقطه جوش نرسد. خرمالوها را به مدت یک ساعت بپزید. بعد از ۳۰ دقیقه چوب دارچین را اضافه کنید. بعد از ۱ ساعت مربا خرمالو شما تقریباً آماده است. برای جلوگیری از شکرک زدن مربای خرمالو به آن کمی آبلیمو اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید مربای خرمالو خنک شود و سپس آن را در شیشه بریزید.

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای خرمالو​

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای خرمالو

  • می‌توانید از چوب دارچین یا هل برای خوش طعم کردن مربای خرمالو استفاده کنید.
  • در صورت تمایل زمانی که آبلیمو را به مربای خرمالو اضافه می‌کنید، کمی هل و چوب دارچین یا هر دو را به مربا اضافه کنید.
  • علت گس شدن مربای خرمالو استفاده از خرمالو سفت و کال است. پس اگر از خرمالوی نرسیده در تهیه مربا استفاده می‌کند امکان تلخ و گس شدن مربای خرمالو وجود دارد.
  • برای تمام روش‌های طرز تهیه مربا خرمالو از خرمالو نرم و رسیده استفاده کنید تا طعم مربا گس نشود.

سوالات متداول​

با خرمالو چی میشه درست کرد؟​

طرز تهیه انواع کیک خرمالو، مربای خرمالو، سرکه خرمالو و … با این میوه خوشرنگ پاییزی مرسوم است.

علت تلخ شدن مربای خرمالو چیست؟​

اگر از خرمالو کال و نارس و نرسیده برای درست کردن مربای خرمالو استفاده کنید مربای شما تلخ و گس می‌شود. اگر طعم مربای خرمالو گس شد برای درست کردن کیک خرمالو از آن استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای توت سیاه یا شاتوت خوشمزه بدون شکرک و کپک​



طرز تهیه مربای توت سیاه یا شاتوت بدون شکرک و کپک


مربای توت سیاه از انواع مربای مقوی خانگی است. در این میان شاه توت سیاه و قرمز از جمله پرخاصیت‌ترین میوه‌های خانواده‌های توت هستند که درست کردن شربت و مربا با آن‌ها در فصل تابستان به خاطر خواص توت و شاه توت از قدیم‌الایم مرسوم بوده است.

طرز تهیه مربای مجلسی شاه توت سیاه​



مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه​

مدت زمان پخت: ۴۵ دقیقه​


مواد لازم برای تهیه مربای شاتوت​


  • توت سیاه یا قرمز: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۱ کیلوگرم
  • آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل: نوک قاشق چای‌خوری

مراحل طرز تهیه مربای شاتوت خوشمزه​


برای درست کردن مربای شاتوت، باید توت‌های سیاه را بشویید و به مدت ۱۲ ساعت یا یک شب تا صبح با شکر استراحت دهید. سپس آن را با آب روی حرارت قرار دهید تا وقتی که غلیظ شود. در ۱۵ دقیقه پایانی، آبلیمو و دیگر چاشنی‌ها را اضافه و حرارت را خاموش کنید.

مرحله اول: توت‌ها را بشویید و شکر را با آن مخلوط کنید​


طرز تهیه مربای شاه توت قرمز و سیاه و مربای توت سفید شبیه هم است. برای درست کردن مربای شاه توت قرمز یا سیاه بهتر است توت‌ها له نباشند و حتی کمی نارس باشند که در مربا له نشوند.
برای این کار توت‌های شسته شده و خشک شده را به صورت یک لایه توت و یک لایه شکر در یک قابلمه بریزید (برای خوشرنگ شدن مربا بهتر است از قابلمه لعابی یا مسی استفاده کنید، البته که اختیاری است). ترکیب توت و شکر را به مدت ۱۲ ساعت یا شب تا صبح در یخچال بگذارید تا خوب آب بیندازد و شیره توت‌ها بیرون بیاید.

مرحله دوم: شکر و توت را بجوشانید​


حالا ترکیب توت و شکر و یک لیوان آب را روی حرارت زیاد گاز بگذارید تا جوش بیاید. هر‌از‌گاهی با دست قابلمه را به چپ و راست تکان بدهید تا یکدست شود. چون توت نرم است و خیلی زود له می‌شود و از هم می‌پاشد. برای اینکه مربای توت شما ظاهر خوبی داشته باشد برای هم زدن از قاشق استفاده نکنید. وقتی شکر کاملا حل شد و دانه‌های شکر آب شدند مربا هم شروع به جوشیدن می‌کند.

مرحله سوم: آبلیمو را به مربای توت اضافه کنید​


در این مرحله از طرز تهیه مربای شاه توت حرارت شعله گاز را متوسط کنید و کف روی مربا را با قاشق بگیرید. مربای توت سیاه زیاد کف می‌کند و شما باید مرتب این کف را از روی مربا بگیرید تا مربا تیره نشود و یک مربای توت سیاه یا قرمز براق و مجلسی داشته باشید.
۳۰ دقیقه زمان برای پختن مربای توت سیاه یا قرمز کافی است. برای پیشگیری از شکرک زدن مربا در اواخر پخت ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید. بعد از پخت مربا و خاموش کردن شعله گاز گلاب و وانیل را اضافه کنید که البته اختیاری است و می‌توانید حذف کنید.

فوت و فن‌های تهیه مربای شاه توت​


فوت و فن مربای شاه توت


*در صورت تمایل می‌توانید به مربای توت سیاه آب اضافه نکنید. چون در فاصله‌ای که شاه توت با شکر در حال استراحت است، آب می‌اندازد و مربا را با همان آب می‌توان پخت و جوشاند.

*اضافه کردن کمی ژلاتین به مربا، علاوه بر این که زمان پخت را کاهش می‌دهد، می‌تواند طعم آن را لذیذتر کند.

*اگر مقداری از شکر را با نبات جایگزین کنید، هم مربا شیرین‌تر و هم کشدارتر می‌شود.

*اگر نمی‌خواهید شربت توت درست کنید، یک روز مربا را در همان قابلمه نگه دارید و سپس در ظروف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. اگر هم قصد دارید شربت توت درست کنید بعد از گرفتن شهد مربا در همان قابلمه دوباره مربای توت را بریزید تا یک روز در قابلمه بماند و سپس در شیشه‌های مورد نظر برای نگهداری مربا بریزید.

*مدت زمان نگهداری مربای شاتوت در یخچال، در صورتی که درب بطری حاوی مربا را باز نکنید، به ۱ تا ۲ سال هم می‌رسد. در صورت مصرف مداوم، می‌توانید تا ۶ ماه آن را در یخچال بدون کپک نگه دارید.


*برای جلوگیری از کپک زدن مربا، حتما از شیشه‌‌های تمیز و استریل که سایز کوچکی دارند و زود محتویات داخل آن‌ها تمام می‌شود، استفاده کنید.



طرز تهیه شربت شاه توت سیاه یا قرمز​




همزمان با درست کردن مربای توت سیاه تهیه شربت شاه توت سیاه یا قرمز هم بسیار ساده است. برای درست کردن شربت شاه توت سیاه یا قرمز کافی است بعد از درست شدن مربا در دقیقه ۲۰ پختن مربا، توت‌ها را از صافی رد کنید.
برای این کار یک قابلمه زیر صافی بگذارید تا شیره مربا در قابلمه بریزد. شربت را مزه کنید، اگر دوست دارید شربت شیرین‌تر باشد کمی دیگر شکر و کمی هم وانیل و گلاب به آن اضافه کنید (اگر به مربا اضافه نکرده بودید.) شربت را درهمان قابلمه روی شعله ملایم گاز بجوشانید تا قوام بیاید.



خواص و طبع شاه توت و مربای شاه توت​


خواص مربای شاه توت


  • در طب سنتی آمده است که طبع شاه توت سرد و تر و طبع مربای شاه توت معتدل است.

  • شاه توت (سیاه، قرمز، سفید، تازه یا خشک شده) قند خون را کاهش داده، قند شاه توت برای بیماران دیابتی مفید است و جوشانده برگ درخت شاه توت برای درمان بیماری دیابت بسیار مفید است.

  • غرغره کردن آب شاه توت نارس، برای درمان برفک، آنژین، ورم دهان، درد گلو، جوش‌های دهان (آفت) و التهاب مخاط دهان مفید است.

  • شاه توت ضدعفونی کننده و میکروب‌کش است.

  • شاه توت یک میوه با کالری پایین است (هر ۱۰۰ گرم شاه توت ۴۳ کالری دارد) به همین دلیل یک میوه مناسب برای افرادی است که قصد لاغری و کاهش وزن دارند.


با شاه توت چی درست کنم؟​


اگر سوال شما هم این است که با توت سیاه چی میشه درست کرد، بد نیست بدانید که شاتوت یا توت سیاه را می‌توانید علاوه بر مربای شاتوت در طرز تهیه شربت شاتوت، آبمیوه و اسموتی با توت سیاه، مایه روی چیزکیک و مارمالاد استفاده کرد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۶ مدل طرز تهیه مربای زردآلو براق بدون شکرک و کپک​



طرز تهیه مربای زردآلو براق بدون شکرک و کپک مرحله به مرحله


چطور مربای زردآلو درست کنم؟ مربای زردآلو از انواع مربای خانگی است که آن را با قیسی و زردآلو خشک هم درست می‌کنند اما حالا که فصل میوه تازه زردآلو است بهتر است طرز تهیه مربا زردآلو با میوه تازه را هم بلد باشید. مربای زردآلو با عسل چطور درست می‌شود؟

طرز تهیه مربای زردآلو (روش اول)​

طرز تهیه مربای زردآلو

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه​

مدت زمان پخت مربای زردآلو: ۳۰ دقیقه​

میزان کالری در ۱۰۰ گرم مربای زردآلو: ۲۴۲ کالری​

مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو​

  • زردآلو: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۹۰۰ گرم
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای زردآلو​

برای تهیه مربای زردآلو، از زردآلوهای تازه، شیرین و بدون زدگی استفاده کنید. با دنبال کردن روش زیر، مربای زردآلو نرم و براق را در خانه تهیه کنید.

مرحله اول؛ آماده کردن زردآلوها​

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای زردآلوی تازه باید زردآلوها را بشورید و هسته‌ آن‌ها را جدا کنید. می‌توانید زردآلوها را به دو نصف یا چهار قاچ یا بیشتر تقسیم کنید. در یک قابلمه لایه لایه مثل سایر انواع مربا، زردآلو و شکر بریزید و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا خوب آب بیندازند.

مرحله دوم؛ درست کردن مربای زردآلو​

بعد از ۲۴ ساعت قابلمه را روی شعله متوسط گاز بگذارید و صبر کنید تا شکر حل شود و مربا شروع به جوشیدن کند. در این حین مرتب کف روی مربا را جمع کنید و دور بریزید و مراقب باشید مربا سر نرود. اگر می‌خواهید یک مربای زردآلو براق و کریستالی داشته باشید باید کف روی مربا را حتما جمع کنید و دور بریزید.

مرحله سوم؛ وانیل و زعفران را اضافه کنید​

وقتی شیره مربا غلیظ شد و قوام پیدا کرد، وانیل و زعفران را اضافه کنید. ۱ دقیقه بعد آبلیمو را هم اضافه کنید و سپس شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید تا مربای زردآلو در همان قابلمه خنک شود و سپس در شیشه تمیز و خشک بریزید و درب شیشه‌ها را محکم ببندید.

طرز تهیه مربا زردآلو له شده (روش دوم)​


طرز تهیه مربا زردآلو له شده


برای تهیه مربا زردآلو له شده، باید در ابتدا زردآلوها را کاملا بشویید و بعد از اینکه آب اضافی خود را از دست دادند، هسته آنها را جدا کنید. سپس زردآلوهای هسته‌گیری شده را داخل مخلوط‌کن بریزید تا کاملا میکس شوند. زردآلوهای میکس شده را با شکر به طور کامل ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
شکر را هم به زردآلو اضافه کنید. وقتی زردآلوها با شکر پختند و نرم شدند، در ۵ دقیقه پایانی پخت به آنها، به انداز گفته شده در روش اول، چاشنی‌های مثل زعفران، وانیل اضافه کنید. وقتی غلظت مربا به حد مناسبی رسید، در لحظات پایانی پخت آبلیمو را اضافه کنید، مربا را هم بزنید و سپس حرارت را خاموش کنید.

طرز تهیه مربا زردآلو خشک یا مربای قیسی (روش سوم)​


طرز تهیه مربا زردآلو خشک


برای طرز تهیه مربای زردآلو خشک یا مربای قیسی، به یک کیلوگرم برگه زردآلو، ۷۵۰ گرم شکر، ۳ لیتر آب، ۵ عدد هل و ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو نیاز دارید. ابتدا برگه‌های زردآلو را بشویید و به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید. بعد با همان آب بگذارید روی گاز تا زردآلوها در آب بجوشند. وقتی مایه داخل قابلمه به حالت جوش رسید، شعله گاز را کم کنید. شکر، آبلیمو و هل‌ را اضافه کرده و اجازه دهید تا مربا قوام بیاید. بعد هل‌ها را خارج کنید. بعد از سرد شدن مربا، آن را در ظرف شیشه‌ای بریزید و درب آن را محکم ببندید.

طرز تهیه مربا زردآلو درسته (روش چهارم)​


طرز تهیه مربا زردآلو درسته


در این روش بعد از شستن زردآلوها باید آنها را کف قابلمه بچینید و به اندازه یک لیوان آب روی آنها بریزید. شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب شروع به جوشیدن کند. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. بعد از جوش آمدن آب، درب قابلمه را باز بگذارید تا روی حرارت خیلی کم، زردآلوها بپزند.
در لحظات آخر پخت و بعد از به قوام رسیدن مربا، آبلیمو، وانیل و زعفران را هم اضافه کنید. شعله را خاموش کنید و ۲۴ ساعت قابلمه حاوی مربا را در آشپزخانه بگذارید و روی قابلمه را دم‌کنی قرار دهید. سپس زردآلوهای مربا شده را در ظرف شیشه‌‌ای خشک و تمیز دربسته بریزید و در یخچال بگذارید.

طرز تهیه مربا زردآلو با هسته (روش پنجم)​


طرز تهیه مربا زردآلو با هسته


در این روش، علاوه بر زردآلو از هسته‌های آن هم استفاده می‌شود. بعد از اینکه زردآلوها را شستید، باید آنها را نصف کرده و هسته‌ها را بیرون بیاورید. هسته‌ها را بشکنید و مغز را جدا کنید. زردآلوها را در قابلمه بریزید و ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. در این فاصله شکر را روی حرارت گرم کنید تا کاراملی شود ولی ذوب نشود.
هسته‌های گرفته شده و شکر کاراملی را به زردآلوها اضافه کنید. بعد آبلیمو، وانیل و زعفران را هم به مواد بیفزایید. وقتی ترکیب‌تان غلیظ شد، حرارت را قطع کنید. بعد از سرد شدن مربا آن را در ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربا زردآلو زعفرانی با عسل (روش ششم)​

در این روش هسته زردآلوها را بگیرید، زردآلوها را از وسط به نیم یا چهار قاچ کنید. زردآلوهای قاچ شده را در یک قابلمه نجسب بریزید و به همراه ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب روی حرارت بگذارید تا نرم شوند و بپزند. شعله گاز ابتدا متوسط و بعد از جوش آمدن آب باید ملایم باشد. صبر کنید تا آب کاملا تبخیر شود. در دقایق پایانی ۲ قاشق زعفران دم‌کرده غلیظ یا چند دانه هل (یا هر دو را) اضافه کنید. بعد از تبخیر کامل آب قابلمه شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید زردآلوها خنک شوند.
در یک شیشه تمیز و خشک لایه لایه زردآلوی پخته شده و عسل بریزید. میزان عسل بسته به شیرین بودن زردآلوها، سلیقه‌ای است. صبر کنید شیشه مربا خنک شود و سپس آن را به صورت دربسته در یخچال نگهداری کنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای زردآلو​


فوت و فن‌های تهیه مربا زردآلو بدون شکرک و کپک


  • بهتر است هر بار فقط از یک کیلو زردآلو برای پخت مربا استفاده کنید چون مقدار بیشتر سبب له شدن و وا رفتن زردآلوها می‌شود. اگر قصد دارید مقدار بیشتری مربای زردآلو درست کنید در دفعات مختلف این کار را انجام دهید.
  • اگر بعد از ۲۴ ساعت هنوز زردآلوها آب نینداخته بودند ۱ استکان آب جوش به ترکیب زردآلو و شکر اضافه کنید.
  • حین درست شدن مربا به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربای زردآلو بد‌رنگ و کدر می‌شود و هم روی گاز سر می‌رود.
  • یکی از مشکلات انواع مربای خانگی شکرک زدن مربا است. اگر مربا را با شعله زیاد گاز پخته باشید حتما شکرک خواهد زد چون آب آن سریع تبخیر شده است. اگر مربای شما شکرک زد دوباره کمی آب جوش به آن اضافه کنید و دوباره مربا را روی شعله ملایم گاز بپزید.
  • یکی از فوت و فن‌های شکرک و کپک نزدن مربا این است: برای این‌که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث شکرک زدن مربا نشود.
  • اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.
  • در صورتی که مربا شکرک زد می‌توانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آب‌جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
  • قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر‌می‌داریم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.
  • مربای زردآلو را بیشتر از ۳۰ دقیقه نپزید چون کدر و تیره می‌شود و زردآلوها له می‌شوند.
  • انواع مربا و مارمالاد را با قاشق چوبی هم بزنید.

فوت و فن های طرز تهیه مربا زردآلو


  • مربای زردآلو زردآلو را می‌توانید بدون پوست درست کنید. پس ابتدا هسته زردآلوها را جدا کنید و برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و بعد از جدا کردن پوست زردآلو، برای درست کردن مربا استفاده کنید تا ظاهر مربای شما زیباتر شود.
  • در طرز تهیه مربای زردالو سعی کنید از زردآلوهای تازه، سفت و رسیده استفاده کنید تا رنگ و مزه مربای شما بهتر شود.
  • در طرز تهیه مربای زردآلو برای این مقدار می‌توانید در انتهای پخت نصف قاشق پودر دارچین یا وانیل، ۵ عدد هل یا ۴ قاشق غذاخوری گلاب به مربا اضافه کنید.
  • در حین پخت مربای زردآلو حتماً کف روی مربا را بردارید تا رنگ مربا شفاف و زلال شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید در طرز تهیه مربای زردآلو به جای آبلیمو از مقداری جوهر لیمو استفاده کنید.
  • هر ۱۰۰ گرم مربای زردآلو حاوی ۲۴۲ کالری است.
  • حین درست کردن مربای زردآلو می‌توانید شربت زردآلو هم درست کنید.

خواص مربای زردآلو​

از مهم‌ترین خواص مربای زردآلو می‌توان به حفظ سلامت چشم‌ها، کاهش کلسترول بد خون، کنترل فشار خون، درمان کم خونی، رفع خستگی، کاهش التهاب معده و درمان درد مفاصل و روماتیسم اشاره کرد. یکی از خواص مربای زردآلو رفع بوی بد دهان است. همچنین وجود «فلوئور» در زردآلو از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌‌کند. با خوردن مربا زردآلو می‌توانید از فواید و خواص زردآلو برای سلامتی بهره‌مند شوید.

سوالات متداول​

چطور بفهمیم غلظت مربای زردآلو کافی است؟​

برای تست قوام مربا، مقداری از شهد را در یک نعلبکی بریزید. سپس نعلبکی داخل یخچال قرار بگذارید. بعد از گذشت ۳ تا ۴ دقیقه شهد را بین دو انگشت تست کنید. در صورتی که شهد کشدار بود، مربا به قوام رسیده است.

چه کار کنیم که مربای زردآلو شفاف شود؟​

برای رنگ شفاف مربای زردآلو:
  • در هنگام پخت مربا، به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون مربای زردآلو بد‌رنگ و کدر می‌شود.
  • در هنگام جوشیدن زردآلوها، کف روی مایع را بگیرید.
  • از یک یا ۲ ورق ژلاتین حل شده در آب جوش یا ژلاتین بن‌ماری شده روی حرارت بخار آب، می‌توانید برای شفاف شدن مربا استفاده کنید. در این صورت، ژلاتین را در مرحله آخر به مربا اضافه کنید.
  • همیشه از قاشق چوبی برای هم زدن مواد مربا استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای گل محمدی به ۴ روش با گلبرگ تازه و خشک​



طرز تهیه مربای گل محمدی به 2 روش با گلبرگ تازه و خشک


مربای گل محمدی یا مربای گل سرخ (قیزیل گول موراباسی) با برگ گل محمدی از قدیم‌الایام یکی از مرباهای مجلسی ایرانی بوده است. یک مربای خوشمزه و خوش عطر که در منطقه آذربایجان و به خصوص در شهر تبریز محبوب است و هم با گل محمدی تازه و هم گل محمدی خشک قابل تهیه است.


طرز تهیه مربا گل محمدی یا گل سرخ تازه​


طرز تهیه مربا گل محمدی یا گل سرخ تازه

مدت زمان آماده سازی مواد: ۶۰ دقیقه​

مدت زمان پخت مربای گل محمدی: ۳۰ دقیقه​

میزان کالری در ۱۰۰ گرم مربای گل محمدی: ۴۰۰ کالری​


مواد لازم طرز تهیه مربای گل محمدی با گل تازه کاشان​


  • گلبرگ گل محمدی بدون شاخ و برگ: ۵۰۰ گرم
  • شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • جوهر لیمو: ۱ قاشق چایخوری
  • هل: ۲ عدد

مراحل طرز تهیه مربای گل سرخ به روش تبریزی


با مراحل طرز تهیه مربا گل محمدی با گل تازه همراه ما باشید.

طرز تهیه مربای گل محمدی با گل تازه


مرحله اول؛ جوشاندن گلبرگ ها در مربای گل سرخ​


برای درست کردن مربا گل محمدی یا گل سرخ تازه باید مراحلی مثل طرز تهیه شربت گل محمدی را طی کنید. برای این کار گلبرگ‌های تمیز شده را بشورید. یک یا دو بار در آبجوش چند دقیقه بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. سپس گلبرگ‌ها را آبکش کنید تا کاملا خشک شوند (برای اینکه مربا کپک نزند).

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربای گل محمدی


در یک قابلمه ترجیحا لعابی (برای اینکه یک مربای شفاف و براق داشته باشید) آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا شکر کاملا در آب حل شود و البته ترکیب آب و شکر قوام پیدا کند. در اواسط غلیظ شدن شهد مربا، هل را هم اضافه کنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن گلبرگ های گل محمدی به شهد مربا​


وقتی ترکیب آب و شکر مقداری قوام پیدا کرد گلبرگ‌ها را اضافه کنید. ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا گلبرگ‌ها در آب و شکر بجوشند. در ۵ دقیقه پایانی جوهر لیمو را اضافه کنید (حتما جوهر لیمو را اضافه کنید چون هم مربا خوشرنگ و قرمز می‌شود و هم کدر نمی‌شود.
به جای جوهر لیمو هم آبلیمو اضافه نکنید چون در این صورت گلبرگ‌ها خوب رنگ پس نمی‌دهند و مربای گل سرخ خوشرنگ نمی‌شود).

مرحله چهارم؛ دم کردن مربای گل محمدی برای خوشرنگ شدن​


بعد از ۲۰ دقیقه زیر مربا را خاموش کنید و روی قابلمه دم‌کنی بگذارید. در یک کاسه بزرگ آب و یخ بریزید و کف قابلمه را در آن بگذارید. این یک فوت و فن عالی برای خوشرنگ شدن و کدر نشدن مربای گل محمدی است چون به مربا شوک وارد می‌شود.

مرحله آخر؛ طریقه سرو کردن مربای گل محمدی​


بعد از ۱۰ دقیقه قابلمه را با همان دم‌کنی یک شب تا صبح در یخچال بگذارید. وقتی مربای گل محمدی سرد شد در ظرف‌های شیشه‌ای درب‌دار و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ خشک​


با طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ خشک همراه ما باشید.

طرز تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ خشک

مواد لازم طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ خشک


  • گلبرگ گل محمدی: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • شکر: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب جوش: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • جوهر لیمو: ۱ قاشق چایخوری
  • هل: ۳ عدد

مراحل طرز تهیه مربای گل سرخ با گلبرگ خشک


با مراحل طرز تهیه مربای گل سرخ با گلبرگ خشک همراه ما باشید.

مرحله اول؛ آماده کردن گلبرگ های خشک برای مربای گل سرخ


ابتدا بخش صورتی گلبرگ‌ها (قرمزها را جدا کنید) را در یک ماهیتابه روی شعله ملایم گاز حرارت دهید. چند دقیقه تفت دادن کافی است برای اینکه گلبرگ‌ها ترد و از حالت لاستیکی، سفت و کشدار خارج شوند.
سپس صبر کنید گلبرگ‌ها خنک شوند و با دست کمی آن‌ها را خرد کنید. گلبرگ‌ها را در یک ظرف بریزید و ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید. یک ساعت صبر کنید و سپس گلبرگ‌ها را آبکش کنید. این کار باعث می‌شود به گلبرگ شوک وارد شده و عطر و بویش را پس بدهد.

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربای گل محمدی​


در یک قابلمه شکر را به همراه ۲ لیوان آب جوش بریزید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا یک شهد غلیظ و قوام یافته درست شود. در اواسط کار دانه‌های هل را اضافه کنید.
یک روش تست مقدار مناسب غلظت و قوام شهد برای طرز تهیه همه‌ی انواع مربا این است که یک بشقاب را از همان ابتدای کار در فریزر بگذارید تا حسابی سرد شود. سپس یک قاشق غذاخوری از شهد را پشت بشقاب بریزید، اگر شهد سفت بود و از پشت بشقاب چکه نکرد شهد شما قوام مناسب را پیدا کرده است.
وقتی شهد مربا به غلظت مناسب رسید گلبرگ‌ها را آبکش و اضافه کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا در شهد بجوشد (برای گلبرگ خشک بیشتر از ۵ دقیقه باعث تلخ شدن مربای گل محمدی می‌شود.)


مرحله سوم؛ پختن مربای گل سرخ​


در این مرحله مربا را از روی شعله گاز بردارید و روی آن را با دم‌کنی بپوشانید تا خنک شود. یک شب تا صبح مربا را در یخچال بگذارید. روز بعد مربای گل سرخ را در شیشه‌های درب دار تمیز، خشک و بدون لک و چربی بریزید و در یخچال بگذارید.

کدام گلبرگ گل محمدی برای تهیه مربا مناسب‌تر است؟​


کدام گلبرگ گل محمدی برای تهیه مربا مناسب‌تر است؟


برای درست کردن مربای گل محمدی خانگی و خوشمزه ابتدا باید با طریقه انتخاب گلبرگ گل محمدی آشنا باشید. معمولاً گلبرگ‌های گل محمدی در مناطق کویری و خشک مزه تلخی دارند و برای مربا مناسب نیستند. هر چند که می‌توانید با جوشاندن تلخی گل‌ها را بگیرید، اما با این روش عطر و طعم گل از بین می‌رود و مربای شما کیفیت پایین‌تری پیدا می‌کند.
از همین رو برای تهیه مربای گل محمدی باید از گل‌های مناطق کوهستانی مثل آذربایجان استفاده کنید. برای این که مطمئن شوید گلبرگ‌ها تلخ نیستند، می‌توانید چند عدد گلبرگ را به صورت خام در دهانتان بگذارید و تست کنید.
اگر گلبرگ گل محمدی تلخ باشد، برای درست کردن مربا گل محمدی مناسب نیست. به یاد داشته باشید که گل‌هایی که گلبرگ‌های صورتی دارند، برای درست کردن مربا مناسب‌تر هستند. معمولاً گل‌های تیره رنگ و قرمز مزه تلخی دارند.

طرز تهیه مربای گل محمدی با گردو​


طرز تهیه مربای گل محمدی با گردو


در طرز تهیه مربای گل محمدی با گردو باید مربا را طبق روشی که پیش‌تر گفته شد با استفاده از گلبرگ‌های تازه یا خشک گل محمدی آماده کنید. سپس در مرحله پایانی پخت مربا گردوهای خرد شده را اضافه کنید.
سپس شعله گاز را خاموش کنید قابلمه مربا را داخل لگن آب یخ قرار دهید. این کار موجب می‌شود رنگ مربای شما خوشرنگ تر شود.

طرز تهیه مربای گل محمدی با شیره انگور​


طرز تهیه مربای گل محمدی با شیره انگور


در طرز تهیه مربای گل محمدی با شیره انگور ابتدا باید مقداری شیره انگور را با مقداری مساوی آب ترکیب کنید. سپس مواد را درون قابلمه بریزد و روی حرارت قرار دهید.
بعد از داغ شدن شیره انگور، گلبرگ‌های گل محمدی که از قبل تلخی آن‌ها را گرفته‌اید را به شیره اضافه کنید و اجازه دهید مربای شما با حرارت ملایم آماده شود.
کف روی شیره را بگیرید تا رنگ مربا کدر نشود. سپس هل را اضافه کنید. در ۵ دقیقه پایانی جوهر لیمو را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید.

راز درست کردن مربای گل محمدی بدون شکرک​


راز درست کردن مربای گل محمدی بدون شکرک


معمولاً اضافه کردن شکر بیش‌ از اندازه و یا جوشاندن مربا با حرارت زیاد موجب شکرک زدن آن می‌شود. در صورتی که مربا با حرارت بالا جوشیده، مقداری آب به آن اضافه کنید و سپس دوباره مربا را با حرارت ملایم بجوشانید. اگر مقدار شکر مربا زیاد است، می‌توانید کمی جوهر لیمو به مربا اضافه کنید تا هم از شکرک زدن مربا جلوگیری کند و هم مربای شما خوشرنگ شود.

نشانه قوام آمدن مربا گل محمدی​


برای این که مطمئن شوید مربای گل محمدی شما به غلظت مورد نظر رسیده یا خیر باید مقداری از شهد مربا را بردارید و داخل یک کاسه بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا شهد کاملا خنک شود. حالا اگر غلظت مربا مانند عسل بود، یعنی مربای شما آماده است.
در صورت روان بودن شهد بهتر است چند دقیقه دیگر آن را روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ‌تر شود. فراموش نکنید که شل بودن مربا موجب می‌شود تا مربای شما شکرک بزند و خیلی زود خراب شود.
یک روش دیگر برای تست کردن قوام مربای گل محمدی این است که چند قطره از شیره مربا را بین دو انگشت خود بریزید و تست کنید. اگر مربا حالت چسبنده و کشسان داشته باشد، یعنی به قوام رسیده و اگر آبکی بود یعنی باید برای مدت زمان بیشتری بجوشد.

چرا برای تهیه مربای گل محمدی باید از جوهر لیمو استفاده کنیم؟​


چرا برای تهیه مربای گل محمدی باید از جوهر لیمو استفاده کنیم؟


جوهر لیمو نه تنها از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند، بلکه موجب می‌شود رنگ مربای گل محمدی بهتر باز شود و مربای شما خوشرنگ تر شود. بنابراین بهتر است جوهر لیمو را با آبلیمو جایگزین نکنید و در این مربا تنها از جوهر لیمو استفاده کنید.

علت سفت و لاستیکی شدن مربای گل محمدی چیست؟​


لاستیکی شدن مربای گل محمدی معمولا به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. اول این که باید قبل از پخت گلبرگ‌های گل محمدی آن‌ها را برای چند دقیقه تفت دهید. این کار از لاستیکی شدن مربا جلوگیری می‌کند.
مورد بعدی نیز مربوط به کامل نشدن مراحل پخت مربا است. زمانی که مربای گل محمدی ۱۲ ساعت پس از پخت و قرار گرفتن در فضای آشپزخانه حالت لاستیکی داشته باشد، یعنی پخت آن کامل نشده و باید برای مدت زمان بیشتری روی حرارت بماند.
در صورتی که با این مشکل روبرو شدید، بهتر است مربا را دوباره در قابلمه بریزید و بجوشانید تا این مشکل برطرف شود. به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از اندازه از شکر، طولانی شدن زمان پخت، عدم استفاده از آبلیمو یا جوهر لیمو و همچنین استفاده از گل محمدی خشک و نامناسب نیز می‌تواند موجب سفت و لاستیکی شدن مربای شما شود.

فوت و فن طرز تهیه مربا گل محمدی مجلسی و روش گرفتن تلخی مربا​


فوت و فن طرز تهیه مربا گل محمدی مجلسی و روش گرفتن تلخی مربا


*برای درست کردن مربای مجلسی گل محمدی تازه بهتر است از برگ گل‌های محمدی مناطق کوهستانی استفاده کنید نه کویری، چون گل‌های کوهستان تلخ نیستند.

*برای اینکه مربا کپک نزند باید حتما شهد مربا به قوام برسد و به غلظت عسل باشد.

*درست است که نام دیگر این مربای مجلسی مربای گل سرخ است اما برای درست کردن این مربا باید از گلبرگ‌های گل محمدی صورتی استفاده کنید. برگ‌های گل محمدی قرمز برای شربت گل محمدی و مربا تلخ هستند و البته مسهل.

*علت سفت و لاستیکی و کشدار شدن مربای گل محمدی این است که مربا خوب پخته نشده است.


*به مربای گل محمدی رنگ اضافه نکنید چون تلخ می‌شود.

*در هنگام تفت دادن گل های خشک بسیار باید دقت کنید که زمان تفت دادن بسیار کم باشد. اگر حتی یکی از برگ‌ها بسوزد تمام مربا را تلخ می‌کند. در حقیقت تفت دادن در حد گرم شدن گلبرگ‌ها باشد نه بیشتر.

*در مربای گل محمدی خوشمزه و خوشرنگ به روش تبریزی بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید تا مربای شما خوشرنگ‌تر شود.

*برای درست کردن مربای گل سرخ بدون کپک باید مربا را به اندازه بجوشانید. رقیق بودن مربا مهم‌ترین دلیل کپک زدن آن است.

*برای انتقال مربا به شیشه حتماً از شیشه خشک و تمیز و یک قاشق خشک استفاده کنید.

*فراموش نکنید که جوشاندن گلبرگ‌ها موجب کدر شدن و کمرنگ شدن رنگ مربا می‌شود. برای تهیه مربای گل محمدی حتما از گل های سالم، درسته و بدون کرم خوردگی و خرابی استفاده کنید و برای رفع این مشکل می‌توانید از کمی رنگ خوراکی استفاده کنید.

سوالات متداول


چرا مربای گل محمدی کپک می‌زند؟


برای اینکه مربای گل محمدی کپک نزند باید حتما شهد مربا به قوام برسد و غلیظ نشود.

تلخی مربای گل سرخ را چگونه بگیریم؟


با ۲ بار جوشاندن گلبرگ‌های گل محمدی تلخی آن را می‌توانید بگیرید

بهترین گل برای تهیه مربای گل محمدی چه نوع گلی است؟​


در طرز تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ تازه و خشک باید از گل باکیفیت متعلق به مناطق کوهستانی استفاده کنید. در صورت استفاده از گل مناطق کویری مثل کاشان باید گل را چندین بار بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود.

چطور یک مربای گل محمدی خوش عطر درست کنیم؟​


برای خوش عطرتر شدن مربای گل محمدی می‌توانید در پایان پخت مربا چند قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کنید تا عطر مربای شما چند برابر بهتر شود.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای به مجلسی + فوت و فن های قرمز شدن مربای به​



طرز تهیه مربای به مجلسی + فوت و فن براق و قرمز شدن مربای به



پاییز فصل درست کردن مربای به است. مربا به جزو انواع مربا مجلسی با رنگ قرمز و خوش‌رنگ است. اما مربای به چگونه درست می‌شود؟ دستور پخت مربا به زعفرانی مجلسی خوشرنگ و براق و شیشه‌ای و بدون شکرک و کپک تنها با ۱ کیلوگرم به و ۱ کیلوگرم شکر را بخوانید. با سرویس آشپزی همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه مربا به شفاف و خوشرنگ زعفرانی​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
به۱ کیلوگرم
شکر۱ کیلوگرم
آب۷ لیوان فرانسوی دسته‌دار
هل۴ عدد
آبلیمو۳ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده غلیظ۱ قاشق غذاخوری
گلاب۲ قاشق غذاخوری


مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت مربای به: ۹۰ دقیقه


مراحل طرز تهیه مربا به غلیظ و شفاف با پیمانه​


مراحل طرز تهیه مربا به غلیظ و شفاف با پیمانه


طریقه درست کردن مربای به نگینی یا مربای به رنده شده خیلی راحت‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید، فقط کافی است طرز تهیه مربای به خوشرنگ و براق قرمز را قدم به قدم با ما رعایت کنید. در ادامه می‌توانید با مراحل طرز تهیه مربا به با پیمانه آشنا شوید.

مرحله اول؛ مقدمات تهیه مربا به​

برای درست کردن مربای به باید میزان شکر و به یکسان باشد. اگر قصد دارید مثلا دو کیلوگرم میوه به برای درست کردن مربا استفاده کنید به دو کیلوگرم شکر هم نیاز دارد. در مجموع برای درست کردن مربای به بهتر است بیشتر از ۲ کیلوگرم به در هر وعده درست نکنید چون معمولا کیفیت مربا پایین می‌آید. اگر به مربای بیشتری نیاز دارید در چند وعده و هر بار ۲ کیلوگرم مربای به درست کنید.

مرحله دوم؛ خرد کردن به​

مقدمات تهیه مربا به با مقدار دقیق به و شکر به کیلوگرم


برای درست کردن مربا به زعفرانی مجلسی ابتدا میوه‌های به را خوب بشویید و بعد از خشک شدن پوست بگیرید. بهتر است پوست میوه به را برای درست کردن مربا بگیرد. سپس دانه‌های به را هم جدا کنید و کنار بگذارید (دانه به را دور نریزید، خواص دانه به را می‌دانید؟). سپس به را به قطعات مکعبی ریز خرد کنید. اندازه به‌های خرد شده به سلیقه شما بستگی دارد.

مرحله سوم؛ پختن مربای به در قابلمه مسی یا روحی​


در این مرحله از طرز تهیه مربا به خانگی بهتر است از قابلمه روحی یا همان روی یا قابلمه مسی ترجیحا سفید استفاده کنید. جنس قابلمه در براق و شفاف شدن رنگ مربا موثر است. در یک قابلمه روی یا مس سفید ۷ لیوان فرانسوی دسته‌دار سر پر آب را بریزید.
به‌های خرد شده را به آب داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه روی شعله زیاد گاز جوش بیایند. بعد از جوش آمدن درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید. ۱ ساعت صبر کنید تا مربا روی شعله ملایم گاز بپزد. برای درست کردن یک مربا به زعفرانی مجلسی نباید اجازه دهید تکه‌های به له شود. تکه‌های به باید در عین پخته شدن درسته و سالم باقی بمانند.

طرز تهیه مربا به زعفرانی مجلسی+ نکات طلایی مربای براق،بدون شکرک و کپک


مرحله چهارم؛ طعم‌دار کردن مربای به با هل و افزایش غلظت آن​

۳۰ تا ۴۵ دقیقه که از پخت مربا گذشت و تکه‌های به نرم شدند پوست دانه‌های هل را بگیرید و همراه با شکر به مربا اضافه کنید. برای قوام بیشتر مربای به ۳ یا چهار عدد دانه به را هم در قابلمه بریزید. اضافه کردن دانه به یکی از فوت و فن‌های طلایی قوام مربا به است.

اجازه دهید مربا به مدت ۱ ساعت الی ۹۰ دقیقه روی شعله بسیار ملایم گاز بپزد. برای این‌که رنگ مربا به قرمز و خوش‌رنگ و براق شود در تمام طول پخت مربا باید درب قابلمه بسته باشد. پختن مربا به زعفرانی مجلسی خوشرنگ صبوری می‌خواهد پس برای برداشتن درب قابلمه عجله نکنید.

مرحله پنجم؛ تست غلظت مربای به​

مربای به باید به غلظت مناسب برسد تا شکرک نزند. برای تست غلظت مربای به یک روش آسان به شما یاد می‌دهیم. بعد از ۱ ساعت که از پخت مربا گذشت یک قطره از شهد مربا را با قاشق خشک و تمیز بردارید و در یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد به ته لیوان رسید و متلاشی نشد (مثل عسل) غلظت مربا به قوام کافی رسیده است. اما اگر شهد متلاشی شد مربا هنوز برای غلیظ شدن به زمان بیشتری نیاز دارد. در این صورت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه دیگر به مربا زمان بدهید.

مرحله ششم؛ اضافه کردن سایر مواد به مربای به​


در این مرحله از طرز تهیه مربای به نگینی باید بعد از این‌که مربا پخت و به غلظت مناسب رسید (یک بار دیگر تست غلظت را انجام دهید) ۲ قاشق غذاخوری گلاب، ۱ قاشق غذاخوری زعفران و ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو را به مربا اضافه کنید و اجازه دهید مربا دو جوش دیگر بزند و سپس شعله زیر مربا را خاموش کنید و اجازه دهید مربا سرد شود.

مرحله آخر؛ مربا به را در شیشه بریزید​

اجازه دهید مربا در قابلمه درب بسته با دمکنی خنک شود و عرق نکند. بعد از سرد شدن مربا آن را در شیشه‌های تمیز و خشک شده درب‌دار بریزید.

ترفندهای قرمز شدن مربای به​

ترفندهای قرمز شدن مربای به

  • برای قرمز شدن مربای به بعد از اینکه ترکیب به و آب به جوش آمد، یک دمکنی تمیز روی درب قابلمه بگذارید و حرارت زیر قابلمه را کم کنید. بعد از ۵ دقیقه یک شعله پخش‌کن هم زیر قابلمه قرار دهید و صبر کنید مربا با حرارت بسیار کم به مدت یک تا دو ساعت بپزد. در زمان پخت مربای به اگر شربت مربا کم شد، باید هر ۳۰ دقیقه یک بار مربا را چک کنید و در صورتی که شربتش بیش از حد غلیظ شده بود، کمی آب جوش از کناره قابلمه به آن اضافه کنید و مجددا درب قابلمه را بگذارید تا رنگ مربای به قرمز شود.
  • یک ترفند دیگر برای قرمز و زرشکی شدن مربای به این است: پس از پختن مربای به، قابلمه مربا را شب تا صبح کنار بگذارید تا خوب خنک شود و سپس مربا را در شیشه بریزید.
  • برخلاف تهیه سایر انواع مربا، درب قابلمه مربای به در تمام مدت پخت مربا باید بسته باشد تا مربای به قرمز و خوشرنگ شود.
  • برای قرمز شدن مربای به بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید. استفاده از قابلمه مسی موجب تیره و خوشرنگ شدن مربا به می‌شود.
    برای قرمز و خوشرنگ شدن مربای به از به‌های رسیده، سالم و کاملا زرد استفاده کنید.
  • برای خوشرنگ شدن مربا به بهتر است از زعفران استفاده نکنید، زیرا مربا عطر و طعم متفاوتی پیدا می‌کند و رنگ مربا به زردی می‌زند.

نکات طلایی درست کردن مربا به زعفرانی مجلسی بدون شکرک و کپک​


نکات طلایی درست کردن مربا به زعفرانی مجلسی بدون شکرک و کپک


  • طرز تهیه مربای به رنده شده هم مثل مربای به نگینی است. در طرز تهیه این مدل مربای به، به جای خرد کردن میوه بهتر است آن‌ها را با پوست رنده کنید.
  • برای این‌که مربای به شکرک نزند اولین نکته این است که نیم ساعت که از پخت به گذشت و به نرم شد باید شکر را اضافه کنید چون شکر روی میوه‌ای که کاملا نپخته سفت می‌شود و همین باعث شکرک زدن مربا می‌شود. همچنین اگر شکر را در ابتدا اضافه کنید باعث سفت و لاستیکی شدن به‌ها می‌شود.
  • مقدار شکر و میوه باید برابر باشد مگر این‌که میوه مورد نظر خیلی شیرین باشد. در این صورت شکر کمتری استفاده کنید مثلا برای یک کیلوگرم میوه خیلی شیرین، ۸۰۰ گرم شکر کافی است به این ترتیب احتمال شکرک زدن مربا کمتر می‌شود. در طرز تهیه مربای به هم می‌توانید از ۸۰۰ یا ۹۰۰ گرم شکر به جای ۱ کیلوگرم شکر استفاده کنید.
  • باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود.
  • اگر مربای به زعفرانی مجلسی شما شکرک زد یک راه‌حل وجود دارد. مقداری آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
  • اضافه کردن آبلیمو به مربا به و سایر انواع مربا در مرحله پخت احتمال شکرک زدن آن را کاهش می‌دهد.
  • اگر مربای به زعفرانی مجلسی روی شعله بسیار ملایم گاز پخته شود و در طول پخت درب قابلمه را زیاد برندارید مربای شما شکرک نمی‌زند.
  • اگر طعم دارچین را در مربا به زعفرانی مجلسی می‌پسندید یک عدد چوب دارچین در یک ساعت آخر پخت مربا به آن اضافه کنید.
  • اگر مربای به زیاد روی حرارت بماند رنگش تیره می‌شود، البته رنگ مربا به سلیقه شما بستگی دارد.
  • تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن می‌ریزید بسیار مهم است. قابلمه‌ای که مربا را در آن می‌پزید باید کاملا تمیز و عاری از هر‌گونه چربی باشد. شیشه‌هایی که برای نگهداری مربا در نظر می‌گیرید هم باید کاملا تمیز و خشک باشند.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه مربا به خانگی

  • اضافه کردن هل و گلاب به مربای به خانگی اختیاری است، اما این مواد موجب خوش عطر و طعم شدن مربا می‌شوند.
  • برای تهیه مربای به بدون شکر می‌توانید به جای شکر از مقداری شیره انگور استفاده کنید. در صورتی که شیرینی مربای به کم بود، می‌توانید بعد از آماده شدن مربا کمی عسل به آن اضافه کنید.
  • یک علت سیاه شدن مربای به این است: اگر زمانی که هنوز مربا داغ است آن را در شیشه بریزید مربای به سیاه می‌شود. پس صبر کنید تا مربا سرد شود بعد آن را در شیشه بریزید.
  • در طرز تهیه مربای به و سیب باید از مقدار مساوی سیب زرد و به استفاده کنید. میوه‌ها را خرد کنید و همراه با آب روی حرارت قرار دهید. سپس شکر را اضافه کنید و اجازه دهید مربای سیب و به برای ۳ تا ۴ ساعت با شعله ملایم بپزد تا رنگ آن قرمز و خوشرنگ شود.
  • برای طرز تهیه مربا به با گردو می‌توانید مقداری مغز گردو خرد شده به مربای به اضافه کنید تا مربای شما لذیذتر شود.

سوالات متداول​

طرز تهیه مربا به رنده شده چگونه است؟​

در طرز تهیه مربای به رنده شده می‌توانید به را قبل از ریختن در قابلمه با رنده درشت و با پوست خرد کنید و سپس سایر مراحل درست کردن مربا را همانند روشی که ذکر شد انجام دهید.

برای درست کردن مربای به شفاف و براق چه کنیم؟​

برای داشتن مربای به براق و شفاف از قابلمه روحی یا همان روی یا قابلمه مسی سفید شده استفاده کنید. جنس قابلمه در براق و شفاف شدن رنگ مربای به و سایر انواع مربا موثر است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای هویجی نگینی و رنده شده شفاف​



طرز تهیه مربای هویجی نگینی و رنده شده شفاف+ فرق شکرک و کپک زدن مربا


بعضی از انواع مربا هستند که همیشه طرفداران مخصوص به خود دارند و حتی تهیه میوه و پخت آن ها خیلی راحت است. مربای هویج از جمله این مرباها است. کافی است که هر ۴ فصل سال به بازار بروید، جعبه های پر هویج را مشاهده می کنید که هر لحظه خالی شده و جعبه دیگر جای آن را می گیرد. از هویج به غیر از مربا برای تهیه سالاد و در غذا هم استفاده می کنند؛ ولی هیچی مثل مربای آن خوشمزه نمی شود و طرفدار ندارد. اما چگونه مربای هویج خوشمزه تهیه کنیم؟ طرز تهیه مربای هویج نگینی یا رنده شده مانند دیگر مرباها خیلی ساده است. شما فقط به مقداری هویج، شکر، آب و دیگر مواد پخت لازم دارید تا یک مربای هویج خوشمزه تهیه کنید.

طرز تهیه مربای هویج​



چگونه مربای هویج خوشمزه تهیه کنیم + فرق شکرک و کپک زدن مربا را می‌دانید؟

مواد لازم برای تهیه مربای هویج​


  • هویج رنده شده به مقدار نیم کیلو
  • آب تا ۴ پیمانه
  • شکر نیم کیلو
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • زعفران، آبلیمو و هل ساییده هر کدام متوسط یک قاشق غذاخوری

در طرز درست کردن مربای هویج خوش‌رنگ، هر کسی بسته به سلیقه خودش می تواند در مواد آخری تغییراتی را به وجود آورد؛ اما مواد تشکیل دهنده اصلی آن یعنی هویج، آب و شکر حتما باید به مقدار کافی مورد استفاده قرار بگیرد. هویج‌ها را هم می‌توانید به جای رنده کردن، نگینی خرد کنید.

مراحل تهیه مربای هویج​


  1. ابتدا باید هویج را خوب بشویید و هر گونه لک و ته آن را به خوبی بگیرید. سپس آن ها را به خوبی و یک دست رنده کنید.
  2. سپس مربا را به همراه آب درون قابلمه بریزد و بر روی حرارت ملایم قرار داده تا جوش آید.
  3. شکر را اضافه کنید به خوبی هم بزنید و بعد اجازه دهید تا این مخلوط به مدت دو ساعت پخته شود.
  4. بعد پخت و نرم شدن کامل هویج، زعفران دم کرده و هل و حتی مواد جایگزین دیگر را به آرامی اضافه کرده و به هم بزنید.
  5. سپس در انتها گلاب را اضافه کنید و بعد از اینکه مدتی جوشید، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود. برای این کار می توانید به جای استفاده از درب قابلمه از حوله یا پارچه نسبتا ضخیم استفاده کنید تا درون آن عرق نکند.
  6. سپس مرباها را درون شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید تا سرد شوند.

چند نکته مهم در تهیه مربای هویج​


تهیه مربا هویج


  • یکی از فوت و فن مربای هویج و سایر انواع مربا این است که مربا باید در مراحل آخر به غلظت مناسب برسد. نرسیدن مربا به غلظت مناسب باعث شکرک یا کپک زدن آن می شود.
  • همانطور که گفتیم، هر کسی می تواند بنا به سلیقه خود از مواد دیگری استفاده کند. وانیل، جوز هندی، چوب دارچین، خلال پسته از مواد جایگزین هل و زعفران و هر کدام راز خوشمره شدن مربای هویج هستند.
  • بهتر است که برای تهیه مربای هویج از قابلمه لعابی به همراه قاشق چوبی استفاده کنید تا یک مربای هویج براق و شفاف داشته باشید.
  • خلال پسته رایج ترین ماده ای که همراه مربای هویج مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین زمان برای استفاده از خلال پسته در مرحله آخر و همان موقعی است که شما گلاب را اضافه می کنید.
  • بهتر است تا برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، آن را به مدت ۲۴ ساعت درون خود قابلمه نگه داریم.
  • در صورت شکرک زدن مربا، آن را به مدت ۵ دقیقه به همراه مقدار کمی آب دوباره حرارت دهید.
  • طرز تهیه مربای هویج با عسل به جای شکر هم در برخی شهرهای ایران رایج است.

فرق شکرک یا کپک زدن مربا چیست؟


چگونه مربای هویج خوشمزه تهیه کنیم + فرق شکرک و کپک زدن مربا را می‌دانید؟


بیشتر خانم ها فکر می کنند که شکرک همان کپک زدن است؛ در صورتی که این دو متفاوت هستند. کپک زدن مربا مثلا مربای کدو حلوایی به خاطر خوب قوام نشدن یا همان عدم غلظت مناسب اتفاق می افتد؛ اما شکرک زدن به خاطر زیاد جوشیدن یا شیرینی کم است که باید بازدوباره به مدت ۵ دقیقه با مقداری آب و آبلیمو آن را روی حرارت گذاشته و اجازه بدهیم تا جوش بیاید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای آلبالو خانگی خوشرنگ و براق بدون شکرک و کپک​



نکات مهم طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشمزه بدون کپک و شکرک


مربای آلبالو یکی از محبوب‌ترین انواع مرباهای مجلسی تابستانی برای بهره بردن از خواص آلبالو تازه است که اتفاقا در تمام روزهای سال در وعده صبحانه و در برخی شهرها با برخی غذاها مصرف می‌شود. مربای آلبالو فوت و فن‌های خاصی دارد که با رعایت آن مربای شما یک مربای آلبالو خوش‌رنگ بدون شکرک و کپک خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو خانگی​

  • آلبالو: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۱ و نیم کیلوگرم (اگر آلبالوها شیرین هستند ۱ کیلوگرم شکر کافی است)
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
  • یک بشقاب خالی که در یخچال چند ساعت نگه داشته‌اید تا سرد شود.
مدت زمان آماده‌سازی: ۱ ساعت
مدت زمان پخت مربای آلبالو: ۳۰ دقیقه
کالری هر ۱۰۰ گرم مربای آلبالو: ۱۵۸ کالری

مراحل طرز تهیه مربا آلبالو در طب سنتی​

مراحل طرز تهیه مربا آلبالو در طب سنتی

مرحله اول؛ شستن آلبالو و هسته‌گیری

برای درست کردن مربا آلبالو خانگی ابتدا آلبالوها را بشویید و با دست یا دستگاه هسته‌گیر هسته آن‌ها را بگیرید. روش‌های هسته‌گیری آلبالو را بلد هستید؟

مرحله دوم؛ خواباندن آلبالو در شکر

قرار دادن آلبالو در شکر برای مربا آلبالو

در این مرحله از طرز تهیه مربا آلبالو خانگی به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید. بهتر است شکر را لا‌به‌لای آلبالوها بریزید. در این مدت حتما مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید تا حسابی آب بیندازند و مربای شما لعاب‌دار شود.

مرحله سوم؛ پختن آلبالو و شکر

بعد از این مدت قابلمه را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا آب آلبالوها به دمای جوش برسد. در این فاصله مرتب کف روی آلبالوها را بگیرید و دور بریزید و ترکیب آلبالو و شکر را مرتب هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم سر نرود.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن آبلیمو و وانیل

زمانی که ترکیب آلبالو و شکر غلیظ شد و کمی قوام پیدا کرد آبلیمو و وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید. ۳۰ دقیقه زمان برای پخت مربای آلبالو کافی است.

۲ روش‌ تشخیص غلظت مناسب مربای آلبالو

روش‌ تشخیص غلظت مناسب مربای آلبالو

۱- یک روش برای تشخیص این‌که مربا به غلظت مطلوب رسیده این است که بعد از نیم ساعت با استفاده از یک بشقاب خالی که در یخچال از قبل سرد کرده‌اید غلظت مربا را بسنجید. برای سنجیدن غلیظ شدن مربای آلبالو باید یک قاشق مربا روی بشقاب بریزید و بشقاب را کج کنید.
اگر مربا به حدی غلیظ بود که از روی بشقاب سُر نخورد و نریخت غلظت مربای آلبالو در حد معقول است. این نکته را هم باید بدانید که مربا بعد از سرد شدن غلیظ‌تر می‌شود پس لازم نیست در این مرحله بیش از حد غلیظ و سفت باشد.

بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید و یک دم‌کنی روی قابلمه بگذارید تا مربا حسابی جا بیفتد و غلیظ شود. وقتی مربا کاملا سرد شد آن را در شیشه‌های کاملا تمیز و کاملا خشک بریزید، درب شیشه را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
۲- روش بعدی برای تست قوام مربای آلبالو این است که چند قطره از مربا را بین دو انگشت خود بریزید. سپس تست کنید که چسبندگی مربا چگونه است. اگر مربای شما حالت چسبنده و کشسان داشته باشد، یعنی به قوام رسیده و باید شعله گاز را خاموش کنید. اگر غلظت مربا کم است باید چند دقیقه دیگر بجوشد تا غلیظ شود. فقط به خاطر داشته باشید که مربای آلبالو نباید بیشتر از نیم ساعت بجوشد.

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو همزمان چگونه است؟​

برای تهیه مربا و شربت آلبالو به صورت همزمان باید از مقدار بیشتری شکر در مربا استفاده کنید. در پایان کار نیز می‌توانید مقداری از شربت مربا را همراه با تکه‌های آلبالو (یا بدون آلبالو) در شیشه بریزید و به‌عنوان شربت آلبالو استفاده کنید.

چطور از شکرک زدن مربای آلبالو جلوگیری کنیم؟​

برای جلوگیری از شکرک زدن مربای آلبالو می‌توانید مقداری آب لیموترش طبیعی در مربا بریزید. اسید سیتریک موجود در لیموترش از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند. به خاطر داشته باشید که مربا را بعد از خنک شدن در یک ظرف کاملا تمیز و خشک بریزید. خیس بودن ظرف مربا هم می‌تواند موجب شکرک زدن آن شود. در ادامه به چند روش موثر برای جلوگیری از شکرک زدن مربای آلبالو اشاره شده است.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن آلبالو می‌توانید به جای شکر از شیرین‌کننده‌های طبیعی مثل عسل و شیرینی میوه استفاده کنید.
  • استفاده از چند تکه سیب‌زمینی خام در زمان تهیه مربای آلبالو به دلیل پتاسیمی که دارد، مانع شکرک زدن مربا می‌شود.
  • به منظور جلوگیری از شکرک زدن مربای البالو می‌توانید یک تکه پوست لیمو در مربای در حال پخت بیندازید.
  • استفاده از ظرف تمیز و خشک برای تهیه مربای آلبالو مانع شکرک زدن آن می‌شود.
  • سعی کنید در زمان پخت مربای آلبالو از نسبت مناسب شیرین کننده استفاده کنید. برای مثل یک کیلوگرم آلبالو به یک کیلوگرم شکر نیاز دارد.
  • در زمان طرز تهیه مربای آلبالو شعله گاز را زیاد نکنید، این کار موجب شکرک زدن مربا می‌شود.
  • استفاده از اسیدهای طبیعی مثل آب لیموترش هم طعم بهتری به مربای شما می‌بخشد و هم از شکرک زدن آن جلوگیری می‌کند.

علت سر رفتن مربای آلبالو​


علت سر رفتن مربای آلبالو


جوشیدن آب آلبالو موجب ایجاد کف زیادی می‌شود. در صورتی که شعله گاز بیش‌ازاندازه زیاد باشد، کف آلبالو زیادتر خواهد شد و این کف به بیرون از قابلمه سرریز می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل باید شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنیم و از قرار دادن درب قابله روی آن اجتناب کنید.

چرا مربای آلبالو تیره می‌شود؟​


چرا مربای آلبالو تیره می شود؟


یکی از مهم‌ترین دلایل تیره شدن مربای آلبالو جوشیدن بیش از حد آن است. زمانی که مربا بیشتر از نیم ساعت بجوشد و شعله گاز زیاد باشد، رنگ آن تیره می‌شود. از طرف دیگر اضافه کردن شکر قهوه‌ای به مربا، استفاده از شکر بی‌کیفیت و یا آب کثیف و کدر نیز ممکن است رنگ مربا را کدر کند.
به‌خاطر داشته باشید که قرار دادن مربا برای مدت طولانی در معرض هوا نیز موجب اکسیداسیون مربا و تیره شدن رنگ آن می‌شود. برخی اوقات تیره شدن مربا مربوط به نوع آلبالویی است که برای تهیه مربا استفاده می‌شود. معمولا مرباهایی که رنگ روشن و قرمزی دارند، برای تهیه مربا مناسب‌تر هستند و مربا خوشرنگ‌تر می‌شود.

چطور از تیره شدن مربای آلبالو جلوگیری کنیم؟​

برای جلوگیری از تیره شدن مربا آلبالو لازم است نکات زیر را رعایت کنید:
  • از شکر سفید و باکیفیت برای تهیه مربا استفاده کنید.
  • در حین پخت مربای آلبالو به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون مربا بد‌رنگ می‌شود
  • به زمان پخت مربا توجه کنید و از پختن آن برای مدت بیشتر از ۳۰ دقیقه اجتناب کنید.
  • بعد از پخت مربا آن را برای مدت طولانی در محیط آشپزخانه نگذارید.
  • از قرار دادن مربا زیر نور خورشید اجتناب کنید.
  • از ظرف تیره و تمیز شیشه‌ای برای نگهداری مربا استفاده کنید.
  • از آلبالوی مناسبی برای تهیه مربا استفاده کنید.

نکات مهم طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشمزه بدون کپک و شکرک​

نکات مهم طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشمزه بدون کپک و شکرک

  • زمان پخت مورد نیاز برای مربا آلبالو بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است (بستگی به مقدار مواد دارد، اگر مقدار آلبالوها زیاد است ۴۵ دقیقه زمان بگذارید). پخت بیش از حد مربا آن را له کرده و رنگ مربا را تیره می‌کند.
  • برای این‌که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.
  • اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.
  • در صورتی که مربا شکرک زد می‌توانید آن را نجات دهید. کمی آب‌جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
  • قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر‌می‌داریم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود، کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود. پیشنهاد می‌کنیم مقاله روش‌های کپک و شکرک نزدن مربا را هم برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.
  • از مربای آلبالو برای درست کردن آلبالو پلو هم می‌توانید استفاده کنید.
  • طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر با استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی هم امکان‌پذیر است.
  • طرز تهیه مربای آلبالو با آلبالوی فریزری هم مرسوم است. باید ابتدا آلبالوها را از فریزر خارج کنید تا یخ آن‌ها باز شود و سپس به همین ترتیب مراحل طرز تهیه مراحل مربای آلبالو را طی کنید.
  • طرز تهیه مربای آلبالو در طب سنتی به همین ترتیب است.
  • طرز تهیه مربای گیلاس و آلبالو به‌صورت ترکیبی هم مرسوم است.
  • در طرز تهیه مربای آلبالو برای آلبالو پلو می‌توانید بعد از آماده شدن مربای آلبالو، مقداری از مربا را در آبکش بریزید و شربت مربا را جدا کنید. سپس از آلبالوهای آبکش شده برای تهیه آلبالو پلو استفاده کنید.

سوالات متداول​

علت تلخ شدن مربای آلبالو چیست؟​

اگر وانیل را از همان ابتدا به مربای آلبالو اضافه کنید طعم مربا رو به تلخی می‌زند. همیشه آخر کار وانیل را اضافه کنید.

طبع مربای آلبالو سرد است یا گرم؟​

طبع مربای آلبالو سرد و تر است.

زمان پخت مربای آلبالو چقدر است؟​

پخت مربا آلبالو حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. پخت بیشتر از ۳۰ دقیقه موجب تیره شدن و له شدن مربا می‌شود.

برای مربای آلبالو چقدر آب بریزیم؟​

برای تهیه مربای آلبالو نیازی به اضافه کردن آب نیست. اما اگر شعله گاز زیاد بود و یا آلبالوها کم آب بودند، می‌توانید از یک لیوان آب جوش استفاده کنید.

علت سر رفتن مربای آلبالو چیست؟​

جوشیدن آب آلبالو موجب می‌شود تا کف زیادی در قابلمه ایجاد شود. در صورتی که شعله گاز زیاد باشد و یا مربا را هر‌از‌چندگاهی هم نزنید، ممکن است مربا سرریز شود و کف آن بیرون قابلمه بریزد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای گلابی خرده شده و سالم + فوت و فن خوشرنگ شدن​



طرز تهیه مربای گلابی خرده شده و سالم + فوت و فن خوشرنگ شدن


مربای گلابی به صورت رنده شده یا خرد شده از جمله خوشمزه‌ترین انواع مربا است. اما فوت و فن‌های درست کردن مربای گلابی خوشمزه چیست؟ چکار کنیم هم مارمالاد گلابی و هم مربای گلابی شکرک و کپک نزند.

طرز تهیه مربای گلابی خانگی خوشمزه​


طرز تهیه مربای گلابی خانگی به روشی متفاوت + فوت و فن شکرک و کپک نزدن مربا

مدت زمان آماده سازی مواد: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت مربای گلابی: ۲ ساعت​


مواد لازم برای تهیه مربای گلابی خرد شده​


  • گلابی پوست کنده و مکعبی خرد شده: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۱ کیلوگرم
  • آب: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • میخک آسیاب شده: ¼ قاشق چایخوری

مراحل طرز تهیه مربای گلابی خوشمزه​


مراحل طرز تهیه مربای گلابی خوشمزه


طرز تهیه مربای گلابی خرد شده یکی از رایج‌ترین روش‌های درست کردن این مربا است. شما می‌توانید مربای گلابی خوشمزه خانگی را به سادگی و در طی چند مرحله کوتاه در خانه درست کنید. در ادامه می‌توانید با مراحل درست کردن مربای گلابی زمستانی و خوشمزه آشنا شوید.

مرحله اول؛ جوشاندن مواد مربای گلابی​


در اولین مرحله از طرز تهیه مربای گلابی باید تمام مواد به جز زعفران و آبلیمو را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. مقدار آب فقط باید به حدی باشد که روی گلابی‌ها را بپوشاند. درب قابلمه را باز بگذارید تا مربای گلابی تیره نشود. اگر مربا را روی شعله ملایم گاز بپزید مربا شکرک نمی‌زند چون آب آن به مرور تبخیر می‌شود.

مرحله دوم؛ اضافه کردن آبلیمو و زعفران به مربای گلابی​


اضافه کردن آبلیمو و زعفران به مربا گلابی


در این مرحله از طرز تهیه مربای گلابی بعد از حدود یک و نیم الی دو ساعت باید روی شعله ملایم گاز این ترکیب را مرتب هم بزنید. هر چه بیشتر هم بزنید مربا غلیظ‌تر می‌شود و بافت خوبی پیدا می‌کند. ده دقیقه قبل از برداشتن مربا از روی شعله گاز آبلیمو و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله آخر: آماده شدن مربای گلابی​


در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای گلابی بعد از این‌که شهد مربا غلیظ و رنگ گلابی‌ها طلایی شد آن را از روی شعله گاز بردارید. کف روی مربا را به آرامی بردارید و اجازه دهید مربا سرد شود. سپس مربا را در ظروف شیشه‌ای درب‌دار تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.


فوت و فن و نکات مهم شکرک و کپک نزدن مربای گلابی​


طرز تهیه مربای گلابی خانگی به روشی متفاوت + فوت و فن شکرک و کپک نزدن مربا


*برای این‌که مربا گلابی خوشرنگ‌تری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی یا روحی برای درست کردن مربا استفاده کنید.

*حین درست شدن مربا به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر می‌شود و هم روی گاز سر می‌رود.

*برای این‌که مربای گلابی شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر روی شعله ملایم گاز به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است. روش‌های پیشگیری از شکرک و کپک زدن مربا را بلد هستید؟

*اگر به مربای گلابی در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.

*در صورتی که مربای گلابی شکرک زد می‌توانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آب‌ جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله

ملایم گاز کمی بجوشد.

*یک راه‌حل مفید برای یپشگیری از سیاه شده گلابی‌ها در مربای گلابی این است که چند دقیقه گلابی‌های خرد شده را در مقداری آب و سرکه قرار دهید و سپس آبکشی کنید. اجازه دهید گلابی‌ها در آبکش خشک شوند و سپس مربا را درست کنید.

*در طرز پخت مربای گلابی اگر از گلابی‌های کوچک استفاده می‌کنید، می‌توانید پوست گلابی را جدا کنید و آن‌ها را به صورت درسته برای تهیه مربای گلابی درسته به کار ببرید.

*برای این که مطمئن شوید شهد مربای گلابی به قوام مورد نظر رسیده یا خیر، می‌توانید مقداری از شربت را با قاشق بردارید و صبر کنید تا سرد شود. حال شهد را با دو انگشت بردارید و اگر حالت کشدار داشت، یعنی مربای شما آماده است.

*بعد از آماده شدن مربای گلابی حتماً برای چند ساعت صبر کنید تا مربا کاملاً خنک شود و بعد آن را داخل شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید.

*بهتر است از گلابی سفت یا کال و بدون لک در تهیه مربای گلابی استفاده کنید. اگر هم بخشی از گلابی خراب یا نرم بود، حتماً آن قسمت را با چاقو جدا کنید و بقیه گلابی را برای تهیه مربا به کار ببرید.

*اضافه کردن زعفران به مربای گلابی اختیاری است، اما این کار هم عطر بهتری به مربا می‌بخشد و هم موجب خوشرنگ شدن آن می‌شود.

*اگر شربت مربا گلابی به قوام مورد نظر نرسد و شل باشد، مربای شما بعد از مدت کوتاهی کپک می‌زند.

سوالات متداول​


چرا در طرز تهیه مربای گلابی شهد مربا باید کاملاً غلیظ شود؟​


اگر شربت مربا گلابی به قوام مورد نظر نرسد و شل باشد، مربای شما بعد از مدت کوتاهی کپک می‌زند.

چه نوع گلابی برای تهیه مربای گلابی مناسب است؟​


در طرز تهیه مربای خوشمزه گلابی سعی کنید از گلابی‌هایی که بافت سفت و منسجمی دارند و بدون لک و ایراد هستند استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای سیب مجلسی زعفرانی قرمز و زرد با طعم بازاری​



طرز تهیه مربای سیب با پیمانه


طرز درست کردن مربای سیب قرمز یا زرد یا سایر میوه‌ها حس و حال شیرینی دارد و اگر نسبت‌ها و نکات مهم را به درستی رعایت کنید یک مربا سیب حرفه‌ای دارید. مربای سیب یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین مرباهای دنیا و جز سه مربای برتر ایرانی است.


طرز تهیه مربای سیب قرمز یا زرد مجلسی زعفرانی​


 طرز تهیه مربای سیب قرمز یا زرد مجلسی زعفرانی طرز تهیه مربای سیب قرمز یا زرد مجلسی زعفرانی


مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه​

مدت زمان پخت مربای سیب: ۱ ساعت​


مواد لازم برای تهیه مربای سیب زعفرانی​


  • سیب زرد یا قرمز: ۱ کیلوگرم پوست گرفته (معادل ۱ و نیم کیلوگرم سیب با پوست و سالم)
  • شکر: ۸۰۰ تا ۱ کیلوگرم
  • آب: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار (منظور از هر لیوان فرانسوی دسته‌دار یک پیمانه است)
  • گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ½ قاشق چایخوری
  • هل: ۳ عدد خرد شده
  • آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای سیب با پیمانه​


 مراحل طرز تهیه مربای سیب با پیمانه


مربای سیب زعفرانی به دلیل عطر و مزه فوق‌العاده‌ای که دارد، بسیار پرطرفدار است. شما می‌توانید برای تهیه این مربای خوشمزه از هر نوع سیبی که در خانه دارید استفاده کنید. در ادامه می‌توانید با مراحل طرز تهیه مربای سیب آشنا شوید.

مرحله اول؛ پختن سیب‌ها​


برای درست کردن مربای سیب مجلسی و خرد شده ابتدا سیب‌ها را بشورید و پوست بگیرید. هسته سیب را جدا کنید و به قطعات دلخواه تقسیم کنید. سیب‌ها را در یک قابلمه بریزید و به آن‌ها ۲ قاشق مرباخوری آبلیمو و ۲ الی سه لیوان آب اضافه کنید. این کار مانع از سیاه شدن و له شدن سیب‌ها حین پخت مربا می‌شود.


مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربای سیب​


آماده کردن شهد مربا سیب


در دومین مرحله از طرز تهیه مربای سیب خانگی باید آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا جوش بیاید. شکر را در آب هم بزنید تا زودتر حل شود.

مرحله سوم؛ ترکیب کردن سیب‌ها با شهد​


در این مرحله از طرز تهیه مربای سیب باید سیب‌ها را آبکش کنید ولی نشورید. وقتی ترکیب آب و شکر جوش آمد سیب‌ها را اضافه کنید. اجازه دهید سیب‌ها روی شعله ملایم گاز بپزند و شهد مربا هم غلیظ شود و قوام پیدا کند.

مرحله چهارم؛ آماده کردن مربای سیب​


در ۳۰ دقیقه پایانی پخت ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو، گلاب، زعفران، هل و وانیل را اضافه کنید. حین پخت مربا درب قابلمه را نگذارید تا مربا حسابی شفاف و طلایی و خوشرنگ شود. اگر می‌خواهید یک مربای سیب قرمز رنگ داشته باشید حین پخت مربا درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید.
وقتی که سیب‌ها نرم شدند و به حدی رسیدند که برای یک مربای جا افتاده و نرم آماده بودند شعله گاز را خاموش کنید. وقتی مربا خنک شد در ظروف شیشه‌ای تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. این بهترین روش تهیه مربای سیب زعفرانی مجلسی است.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربا سیب​


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربا سیب


*برای درست کردن مربای سیب می‌توانید سیب‌ها را با استفاده از هر قالبی که دوست دارید برش دهید.
*در صورتی که دوست دارید رنگ مربای سیب خانگی شما قرمز شود، باید بعد از پخت تقریبی مربا یک شعله پخش‌کن زیر قابلمه قرار دهید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. سپس اجازه دهید مربا با دمای کم برای ۱ تا ۲ ساعت دیگر بجوشد و تغییر رنگ دهد. در صورتی که غلظت مربا زیاد شد، می‌توانید مقداری آب به مربا اضافه کنید و دوباره آن را بجوشانید.
*در طرز تهیه مربای سیب سبز و مربای سیب گلاب می‌توانید در اواسط پخت مربا، مقداری پودر ژله سبز رنگ به مربا اضافه کنید تا رنگ مربای شما خوشرنگ‌تر شود.
*برای این که مطمئن شوید مربای سیب به قوام مناسب رسیده یا نه می‌توانید یک قاشق از شربت مربا را در نعلبکی بریزید و برای ۳ دقیقه در فریزر بگذارید. اگر بعد از خارج کردن نعلبکی شربت حالتی کشدار و غلیظ داشته باشد، یعنی به قوام رسیده است.

*در طرز تهیه مربای سیب قرمز یا زرد می‌توانید برای طعم دادن به مربا تنها از چوب دارچین و مقداری زعفران استفاده کنید. به یاد داشته باشید که بعد از پخت کامل مربا حتماً چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.
*برای طرز تهیه مربای سیب رنده شده باید پوست سیب را جدا کنید و سپس آن را با درشت، رنده کنید و سپس در آب سرد بریزید تا سیاه نشود. ترکیب شکر و آب را روی قابلمه قرار دهید تا شهد آماده شود. سپس سیب‌های رنده شده را از آب خارج کنید و داخل شهد بریزید و صبر کنید تا مربا آماده شود.


سوالات متداول​


طرز تهیه مربای سیب گلاب به صورت درسته چگونه است؟​


برای درست کردن مربای سیب گلاب درسته باید سیب‌ها را پوست بگیرید و دانه‌های سیب را بدون برش دادن کامل سیب جدا کنید. سپس شهد مربا را آماده کنید و در نهایت سیب‌ها را داخل شهد قرار دهید و اجازه دهید برای نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه پخته شوند.در صورت تمایل می‌توانید در مراحل پایانی پخت مربا مقداری زعفران و گلاب نیز به این مربا اضافه کنید.

طرز تهیه مربا سیب با آهک چگونه است؟​


اضافه کردن آهک به مربا موجب می‌شود تا بافت سفت و منسجمی به خود بگیرد. برای این کار باید ۱ کیلوگرم آهک خوراکی را با ۶ تا ۷ لیوان آب سرد ترکیب کنید. سپس چند ساعت آن را به حال خود رها کنید و زمانی که آهک کاملاً ته‌نشین شد، مایع شفاف و آب مانند روی ظرف را برای تهیه مربا جدا کنید.
برای درست کردن مربای سیب با آهک باید آب آهک را روی سیب‌ها بریزید و اجازه دهید سیب‌ها برای ۲۴ ساعت در این آب بمانند. سپس سیب‌ها را آبکش کنید و چند بار با آب خنک بشویید و برای چند ساعت در آب قرار دهید تا آهک کاملاً از آن خارج شود.
سپس سیب‌ها را همراه با آب در قابلمه بریزید و بعد از ۵ دقیقه جوشیدن، دوباره آن‌ها را آبکش کنید. در نهایت شربت مربا را آماده کنید و سیب‌ها را داخل شربت بریزید و اجازه دهید مربا غلیظ شود.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای پوست پسته خام مجلسی با تمام فوت و فن ها​



طرز تهیه مربای پوست پسته خام مجلسی با تمام فوت و فن ها


می‌دانستید مربای پوست پسته طبع گرمی دارد و یک وعده مقوی برای صبحانه به خصوص برای کسانی است که معده سردی دارند؟ این در حالی است که مربای پوست پسته تازه و خام یک داروی طبیعی خوب برای رفع بوی بد دهان است. مربای پوست پسته از انواع مربای مجلسی است.

طرز تهیه مربای پوست پسته خام مجلسی زعفرانی​

طرز تهیه مربای پوست پسته خام مجلسی زعفرانی

مدت زمان آماده سازی: ۴۵ دقیقه​

مدت زمان پخت مربای پوست پسته تازه: ۹۰ دقیقه​

مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته تازه​


  • پوست پسته: ۵۰۰ گرم
  • شکر: ۵۰۰ گرم
  • خلال پسته: ½ فنجان
  • زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
  • آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای پوست پسته مجلسی​


مراحل طرز تهیه مربای پوست پسته مجلسی


مربای پوست پسته یکی از خوشمزه‌ترین و خاص‌ترین انواع مربای خانگی است که می‌توانید با مقداری پوست پسته و مقداری خلال پسته و زعفران دم کرده درست کنید. برای درست کردن مربای پوست پسته خام و تازه باید از پوست پسته‌های سالم و بدون لک استفاده کنید. در ادامه می‌توانید با مراحل درست کردن مربای پوست پسته مجلسی و همه فوت و فن‌های تهیه این مربا آشنا شوید.

مرحله اول؛ شستن و آماده کردن پوست پسته​


در اولین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پسته خانگی باید وقتی پسته تازه و خام می‌خرید تا پیش از این‌که پوست پسته‌ها سیاه و لک‌دار شود، پوست‌های سالم و بدون لک را جدا کنید. پسته‌ها را خوب بشورید و پوست پسته‌ها را جدا کنید و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید.


مرحله دوم؛ گرفتن تلخی پوست پسته‌ها​


در این مرحله از طرز پخت مربای پوست پسته تازه باید تلخی پوست پسته‌ها را بگیرید. برای این کار ۳ بار پوست پسته‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و هر بار با آب سرد آبکش کنید. به این ترتیب تلخی پوست پسته به طور کامل گرفته شده و رنگ آن‌ها شفاف می‌شود. در مرحله آخر آبکش کردن پوست پسته‌ها را به مدت ۱ ساعت در آب سرد بگذارید.

مرحله سوم؛ درست کردن شهد مربا​


در این فاصله شهد مربا را درست کنید. شکر را با یک و نیم لیوان آب حل کنید و روی شعله ملایم گاز هم بزنید. وقتی آب به جوش آمد زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید چند جوش بزند و سپس شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله چهارم؛ درست کردن مربای پوست پسته​


در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پسته خوشمزه خانگی باید پوست پسته‌ها را از آب سرد آبکش کنید و وقتی آب آن‌ها گرفته شد داخل شهد بریزید. مربای پوست پسته را به مدت ۲ الی سه ساعت روی شعله ملایم گاز بپزید تا حسابی جا بیفتد و شهد مربا غلیظ شود.
۵ دقیقه مانده به پایان پخت، خلال پسته و آبلیمو را اضافه کنید و بعد از این‌که مربا ۴ یا ۵ جوش زد شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا سرد شود و سپس در شیشه‌های خشک، تمیز و بدون بو بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.

خواص پوست پسته تازه برای سلامت بدن​


خواص پوست پسته تازه برای سلامت بدن


*پوست پسته بوی بد دهان را از بین می‌برد پس پوست پسته تازه را با دندان بجوید.
*دم کرده و جوشانده پوست پسته عارضه اسهال را بند می‌آورد.
*دم کرده پوست پسته سکسکه را بند می‌آورد.
*اگر داخل دهان‌تان زخم شده پوست پسته تازه را بجوید.
*مالیدن پوست پسته تازه روی لثه‌ها باعث محکم شدن آن‌ها می‌شود.
*اگر حالت تهوع و استفراغ دارید پوست پسته خام را با مقداری آب دم کنید و به صورت دمنوش بنوشید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربای پوست پسته تازه​


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربای پوست پسته


* برای خوش طعم شدن مربای پوست پسته خام می‌توانید از چند دانه هل به همراه نصف فنجان گلاب و زعفران استفاده کنید.
*اضافه کردن آبلیمو به مربای پوست پسته از کپک زدن مربا جلوگیری می‌کند و ماندگاری مربا را افزایش می‌دهد.
*در طرز تهیه مربای پوست پسته تازه و مجلسی بهتر است که با کمک چاقو پوست پسته‌ها را به دو قسمت تقسیم کنید تا ظاهر مربای شما شکیل‌تر شود.
*استفاده از پوست پسته‌های صورتی رنگ موجب خوشرنگ‌تر شدن مربای شما می‌شود.
*برای درست کردن مربای پوست پسته بهتر است از قابلمه لعابی یا روی استفاده کنید.
*بعد از آماده شدن مربای پوست پسته تازه اجازه دهید مربا کاملاً سرد شود و سپس آن را در شیشه بریزید.
*اگر دوست دارید مربای پوست پسته شما شفاف‌تر شود، می‌توانید در انتهای پخت مربا مقداری کره به آن اضافه کنید.
*اضافه کردن خلال پسته به مربای پوست پسته اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
*خواص مربای پوست پسته در طب سنتی بسیار زیاد است و از همین رو بهتر است به جای دور ریختن پوست پسته از آن استفاده کنید.
*برای درست کردن مربای پوست پسته می‌توانید از پسته کوهی یا پسته نارس نیز استفاده کنید.
*طرز تهیه مربای پوست پسته خشک شده نیز کاملاً شبیه به مربای پوست پسته خام است و به همان شکل درست می‌شود.
*در صورت تمایل می‌توانید برای خوش عطر شدن مربا از مقداری عصاره وانیل به جای هل و گلاب استفاده کنید.
*طرز تهیه مربای پوست پسته با شیره انگور به جای شکر هم مرسوم است.

سوالات متداول​


در طرز تهیه مربای پوست پسته از چه طعم دهنده‌هایی استفاده می‌شود؟​


برای خوش طعم شدن مربای پوست پسته می‌توانید از چند دانه هل به همراه نصف فنجان گلاب و زعفران استفاده کنید.

آیا می‌توان در طرز تهیه مربای پوست پسته، خلال پسته را حذف کرد؟​


اضافه کردن خلال پسته به مربای پوست پسته اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۵ مدل طرز تهیه مربای لبو براق و خوشرنگ با آهک و بدون آهک​

5 طرز تهیه مربای لبو براق و خوشرنگ با آهک و بدون آهک


مربای لبو از انواع مربای خوشمزه و مجلسی برای روزهای سرد پاییز و زمستان است. درست کردن مربای لبو قرمز و خوشرنگ خانگی یکی از بهترین دسرها با لبو برای استفاده از خواص لبو است.

مواد لازم برای طرز تهیه مربای لبو خانگی قرمز و خوشمزه​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
لبو جوان و متوسط۱ کیلوگرم
شکر۸۰۰ گرم
آببه مقدار لازم
وانیلنصف قاشق چای‌خوری
پودر پکتین یا پودر ژلاتین۱ قاشق مرباخوری

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت مربای لبو بدون آهک: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه مربا لبو قرمز و شیشه‌ای​

برای درست کردن مربای چغندر قرمز براق و خوشرنگ نیاز به یک کیلوگرم لبو دارید. یعنی لبوها بعد از شستن و پوست گرفتن و خرد شدن، رنده شدن یا قالب زدن باید یک کیلوگرم باشند. بهترین و شیرین‌ترین نوع لبو برای درست کردن انواع ترشی لبو، مربای لبو و شربت لبو، لبوهای گرد و قرمز در اندازه متوسط و جوان است.
مراحل طرز تهیه مربا لبو قرمز و شیشه‌ای

مرحله اول: لبوها را آماده کنید​

در اولین مرحله از طرز تهیه مربا لبوی خوشمزه و خانگی باید لبوها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی و حبه قندی یا با قالب برش بزنید. در صورت تمایل می‌توانید لبوها را برای مربا رنده کنید.

مرحله دوم: شربت مربای لبو را درست کنید​

در این مرحله از طرز تهیه مربای لبو باید شکر را با ترازوی آشپزخانه اندازه کنید. برای یک کیلوگرم لبو ۷۰۰ الی ۸۰۰ گرم شکر کافی است. شکرها را با لیوان فرانسوی دسته‌دار اندازه بگیرید.
هر لیوان فرانسوی دسته‌دار معادل ۲۳۰ گرم شکر است. به ازای هر لیوان شکر یک لیوان آب هم اضافه کنید. آب را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید به دمای جوش برسد. وقتی آب به دمای جوش رسید، شکر را اضافه کنید.

مرحله سوم: لبوها را اضافه کنید​

اجازه دهید مخلوط آب و شکر هم به دمای جوش برسد. در این حالت مقداری جرم روی این ترکیب جمع می‌شود، این جرم را با یک قاشق کاملا تمیز جمع کنید و دور بریزید. اجازه دهید آب و شکر به مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه روی شعله متوسط گاز بجوشد تا غلیظ شود و قوام پیدا کند. حالا لبوها را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن لبوها شعله گاز را زیاد کنید تا لبوها کف کنند.

مرحله سوم: پودر پکتین را به روش بن ماری حل کنید​

کف روی لبوها را هم با قاشق تمیز جمع کنید و دور بریزید تا مربا سرریز نکند. ۴۵ الی ۵۰ دقیقه زمان برای پخت لبوها روی شعله متوسط گاز کافی است. پودر پکتین را با مقداری آب سرد مخلوط کنید. حالا آن را روی بخار آب سماور یا کتری بگذارید تا به روش بن ماری کاملا در آب حل شود.

مرحله چهارم: پودر پکتین و وانیل را به مربای لبو اضافه کنید​

در این مرحله از طرز تهیه مربای لبو خوشمزه و مجلسی باید محلول پکتین را به همراه وانیل به مربای لبو در حال پخت اضافه کنید. این کار را در ۵ دقیقه پایانی پخت مربا انجام دهید تا رایحه وانیل در مربا حفظ شود
*به جای پکتین می‌توانید از ۱ قاشق مرباخوری پودر ژلاتین هم استفاده کنید. پودر ژلاتین را به روش بن ماری حل کنید و در ۵ دقیقه پایانی پخت به همراه وانیل به مربا لبو اضافه کنید.

روش تهیه مربای لبو با آهک​

برای اینکه لبوها بعد از مربا شدن، فرم خودشان را حفظ کنند و در حین پخت له نشوند، از طرز تهیه مربای لبو با آب آهک می‌توانید استفاده کنید. در این روش، ۵۰۰ گرم آهک تصفیه شده را با ۱/۵ لیتر آب مخلوط کنید و بعد آن را کنار بگذارید تا آهک‌ها کاملا ته نشین شوند و آب زلال روی آن قرار بگیرد.
آب زلال را در یک ظرف بریزید و لبوهای خرد شده را در آن به مدت ۴ تا ۵ ساعت قرار دهید. لبوها را آبکشی کنید. این لبوها را برای مربا کردن استفاده کنید. در ادامه مراحل از روش بالا برای درست کردن مربا کمک بگیرید.

مواد لازم برای تهیه مربای لبو و هویج​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
هویجنیم کیلوگرم
لبونیم کیلوگرم
آب۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب۲ قاشق غذاخوری
وانیلنوک قاشق چای‌خوری
آبلیمو۲ قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت مربای لبو و هویج: ۱۲۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه مربای لبو و هویج​


مراحل طرز تهیه مربای لبو و هویج

مربای لبو و هویج یکی از خوشمزه‌ترین مرباهای ترکیبی است که به خاطر ترکیب هویج و لبو رنگ فوق‌العاده جذابی دارد. برای تهیه این مربا شما تنها به مقداری لبو، هویج، گلاب و وانیل نیاز دارید. در ادامه می‌توانید با مراحل پخت مربای لبو و هویج آشنا شوید.

مرحله اول؛ جوشاندن هویج و لبو​

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای لبو و هویج باید هویج‌ها و لبوها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را رنده کنید و همراه با شکر در قابلمه بریزید. یک ساعت صبر کنید و سپس آب را اضافه کنید و قابلمه را روی گاز قرار دهید تا بجوشد.

مرحله دوم؛ آماده شدن مربا لبو با هویج​

بعد از این که مربا را روی حرارت قرار دادید، باید شعله گاز را کم کنید و با کمک یک ملاقه تمیز کف روی قابلمه را بردارید. اجازه دهید مربا برای حدود ۲ ساعت بجوشد تا کاملاً غلیظ شود. در نیم ساعت آخر پخت مربا و زمانی که شیره به غلظت مناسب رسید، گلاب، وانیل و آب لیموترش یا آبلیمو را اضافه کنید و سپس شعله گاز را خاموش کنید. مربای شما آماده است.

روش تهیه مربا لبو با شیره انگور​

طرز تهیه مربای لبو خانگی قرمز و خوشمزه

در این روش پخت مربای لبو باید به ازای هر ۳ لبوی متوسط، ۲ قاشق شیره انگور (خواص شیره انگور) استفاده کنید. (البته به میزان شیرینی لبوی شما هم بستگی دارد) مربای لبو با شیره انگور قوام خوبی می‌گیرد. برای تهیه مربای لبو به این روش، باید ابتدا لبوها را با آب بپزید و بعد از نرم شدن، دوباره با شیره انگور بپزید.
پختن را تا حدی ادامه دهید که شیره انگور جذب لبوها شود و به اندازه کافی قوام پیدا کند. مقدار کمی از شیره باید در آخر روی لبوها بماند و شیره کاملا خشک نشود. همچنین شیره نباید آبکی باشد چون احتمال شکرک و کپک زدن مربا بالا می‌رود. بعد از سرد شدن، مربای لبو را در بطری‌های شیشه‌ای تمیز، استریل و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم پخت مربای لبو براق بدون شکرک و کپک​

نکات مهم پخت مربای لبو براق بدون شکرک و کپک

  • برای این‌که مربا لبو خوشرنگ‌تری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی یا روحی برای درست کردن مربا استفاده کنید.
  • حین درست شدن مربای لبو به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر می‌شود و هم روی گاز سر می‌رود.
  • اگر مربای لبو کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.
  • اگر به مربای لبو در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.
  • در صورتی که مربا شکرک زد می‌توانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آب‌ جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
  • قوام شهد و شربت مربای لبو مثل سایر انواع مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود، اگر شربت مربا مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.
  • برای درست کردن مربای لبو به شکل گل، باید لبوها را با قالب گل رز یا هر گلی که دوست دارید، فرم دهید، سپس آن‌ها را در آب آهک قرار دهید (رجوع کنید به طرز تهیه مربای لبو با آب آهک). سپس آن‌ها را از آب آهک بیرون بیاورید و بشویید و با لبوها، مربا درست کنید.
  • در طرز تهیه مربای لبو قرمز خانگی می‌توانید به جای پودر ژلاتین از لعاب مقداری دانه به نیز برای غلیظ شدن مربا استفاده کنید.
  • در طرز تهیه مربای لبو خوشمزه و مجلسی به‌هیچ‌عنوان از شکر کمتری استفاده نکنید، زیرا کم ریختن شکر موجب کپک زدن مربا می‌شود.
  • به منظور جلوگیری از شکرک زدن مربای لبو در مراحل انتهای پخت، مقداری آب لیمو ترش یا کمی اسید سیتریک به مربا اضافه کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن مربا لبو​

به جای پکتین در طرز تهیه مربای لبو از چه چیزی استفاده کنیم؟

به جای پکتین در طرز تهیه مربای لبو از چه چیزی استفاده کنیم؟​

اگر پکتین در دسترس نداشتید، می‌توانید از ژلاتین استفاده کنید. در این روش نیز ژلاتین را با آب سرد یا ولرم مخلوط کنید و بعد آن را به شیوه بن ماری روی حرارت غیر مستقیم بگذارید. بعد از حل شدن ورق یا پودر ژلاتین، در ۵ دقیقه پایانی آن را به مربا اضافه کنید.
می‌توانید از دانه به، دانه سیب یا دانه گلابی هم استفاده کنید. در این صورت، دانه‌ها را بکوبید و در یک پارچه تمیز بریزید و گره بزنید. سپس آن را داخل مربای در حال جوشیدن قرار دهید تا در حین پخت، لعاب بیندازد.

نشانه لبوی خوب برای تهیه مربا چیست؟​

برای تهیه مربا با لبو، از لبوهایی استفاده کنید که شیرین هستند. برای تشخیص شیرین بودن لبوها، لبوهایی را انتخاب کنید که گرد و قرمز هستند. لبوهای کشیده و بیضی شکل، معمولا به اندازه کافی شیرین نیستند.

طرز تهیه مربای لبو رنده شده چگونه است؟​

برای تهیه مربا لبوی رنده شده باید به جای خرد کردن لبوها آن‌ها را رنده و برای تهیه مربا استفاده کنید.

راز شفافیت مربا لبو چیست؟​

برای شفاف شدن مربا لبو می‌توانید مقداری پودر ژله یا ژلاتین به آن اضافه کنید تا مربای شما ظاهر و مزه بهتری پیدا کند.

برای افزایش ماندگاری مربای چغندر قرمز چه کار کنیم؟​

برای این که ماندگاری مربا لبوی شما بیشتر شود باید مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.

بهترین زمان ماندگاری مربا لبو چقدر است؟​

می‌توانید مربا لبو را تا ۱ ماه در یخچال نگهداری کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربا توت فرنگی مجلسی و خوشمزه در ۳۰ دقیقه بدون شکرک​



طرز تهیه مربا توت فرنگی مجلسی و خوشمزه در 30 دقیقه


مربا توت فرنگی از جمله محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین مرباهای مجلسی است. در واقع یکی از روش‌های بهره بردن از خواص توت فرنگی پخت مربای آن یا کمپوت کردن توت فرنگی است. روش درست کردن و پخت مربای توت فرنگی پیچیدگی خاصی ندارد.

روش صحیح ضدعفونی کردن توت فرنگی​


روش صحیح ضدعفونی کردن توت فرنگی در دوران کرونا به توصیه سازمان بهداشت جهانی


طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی بهترین روش ضدعفونی کردن توت فرنگی این است که ابتدا توت فرنگی‌ها را در یک قابلمه پر از آب غوطه‌ور کنید و به صورت عادی گل و لای و نوک سبز آن‌ها را بگیرید و سپس با آب تمیز آبکشی کنید.
سپس در قابلمه مناسب با حجم ۵ لیتر توت فرنگی‌ها را بریزید و آب اضافه کنید. آب باید روی سطح توت فرنگی را بپوشاند. سپس با ۱۵ الی ۲۰ قطره مایع ظرفشویی آب را کف‌آلود کنید. ۵ دقیقه صبر کنید، سپس توت فرنگی‌ها را آبکشی کنید.
در مرحله بعد دوباره ۵ لیتر آب (هر ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار معادل یک لیتر آب است) روی توت فرنگی‌ها بریزید، دو قاشق غذاخوری محلول ضدعفونی کننده سبزیجات اضافه کنید و دوباره ۵ دقیقه زمان دهید. سپس توت فرنگی‌ها را آبکشی کنید. وقتی آب توت فرنگی خشک شد، در ظرف درب‌دار و در یخچال نگهداری کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله روش‌های صحیح شستن توت فرنگی را مطالعه کنید.

طرز تهیه مربا توت فرنگی درسته خانگی خوشرنگ و بدون کپک​


طرز تهیه شربت و مربا توت فرنگی درسته خانگی خوشرنگ و بدون کپک

کالری در ‍۱۰۰ گرم مربای توت فرنگی: ۱۲۰ کیلو کالری

مدت زمان آماده سازی مواد: ۱۵ دقیقه

مدت زمان مورد نیاز برای پخت مربای توت فرنگی: ۳۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه مربا توت فرنگی​

  • توت فرنگی: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۸۰۰ گرم (اگر مربا را شیرین‌تر می‌پسندید ۹۰۰ گرم)
  • آبلیمو: ½ قاشق چای‌خوری
  • هل، وانیل و گلاب: به میزان دلخواه

مراحل طرز تهیه مربای توت فرنگی​


طرز تهیه شربت و مربا توت فرنگی درسته خانگی خوشرنگ و بدون کپک


برای درست کردن و پختن مربای توت فرنگی، بعد از شستن توت فرنگی‌ها، آن‌ها را همراه با شکر به مدت ۱ شبانه‌روز در یک قابلمه استراحت دهید. سپس محتویات داخل قابلمه که شامل توت فرنگی و شکر است را بجوشانید و گلاب، آبلیمو و هل را به مواد مربا اضافه کنید.
پختن مربای توت فرنگی به حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. در ضمن بهتر است مربا توت فرنگی را بعد از پختن زیاد نجوشانید.

مرحله اول: توت فرنگی‌ها را آماده کنید​

ابتدا کلاهک توت فرنگی‌ها را جدا کنید و سپس طبق دستور بالا بشورید. اگر دوست دارید مربا توت فرنگی درسته داشته باشید توت فرنگی‌ها را خرد نکنید و همان‌طور درسته نگه دارید. اگر هم مربا توت فرنگی خرد شده دوست دارید آن‌ها را به اندازه دلخواه خرد کنید یا از وسط نصف کنید.

بهتر است برای مربای توت فرنگی درسته از توت فرنگی‌های کوچک و برای مربای توت فرنگی خرد شده از توت فرنگی‌های درشت استفاده کنید. توت فرنگی‌ها را در یک قابلمه بریزید و لا به لای آن‌ها شکر بپاشید.
نکته: میزان شکر در مربای توت فرنگی برای یک کیلوگرم ۸۰۰ گرم است اما اگر مربای شیرین‌تر می‌پسندید به ازای یک کیلوگرم توت فرنگی ۹۰۰ گرم شکر اضافه کنید. مخلوط توت فرنگی و شکر را باید به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی آب بیندازد.
قابلمه را روی شعله زیاد گاز بگذارید تا به دمای جوش برسد. مراقب باشید سر نرود.

مرحله دوم: توت فرنگی‌ها را بپزید​

وقتی مربا به جوش آمد شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مربای توت فرنگی روی شعله ملایم گاز به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. در این مدت مرتب کف روی مربا را جمع کنید و دور بریزید.

مرحله سوم: گلاب، وانیل و هل را اضافه کنید​

اگر دوست دارید مربا طعم هل، وانیل و گلاب داشته باشد در ۱۰ دقیقه پایانی یک قاشق غذاخوری گلاب یا عرق هل و نوک قاشق چای‌خوری وانیل به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم: به مربای توت فرنگی آبلیمو اضافه کنید​

اگر خواستید از مربای توت فرنگی، شربت توت فرنگی هم بگیرید بعد از ۳۰ دقیقه با ملاقه شربت را جمع کنید و در یک شیشه تمیز بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود. سپس به مربا آبلیمو بزنید. مربا را هم بزنید تا کاملا آبلیمو به خورد مربا برود. اجازه دهید مربا حسابی خنک شود و سپس در ظروف شیشه‌ای درب‌دار تمیز، خشک و بدون بو بریزید.
درب شیشه مربا را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکات مهم طرز تهیه مربا توت فرنگی خوشرنگ و درسته خانگی​


نکات مهم و طرز تهیه شربت و مربا توت فرنگی درسته خانگی خوشرنگ بدون کپک و شکرک


*در کتاب مستطاب آشپزی، اثر استاد «نجف دریابندری» آمده است در روش درست کردن مربا توت فرنگی این نکته مهم را در نظر بگیرید: اگر بعد از ۲۴ ساعت توت فرنگی و شکر هنوز آب ننداخته بود و شکر در آن حل نشده بود، قابلمه را به مدت ۵ الی ۶ دقیقه روی شعله ملایم گاز حرارت بدهید و صبر کنید خنک شود و دوباره در یخچال بگذارید و ۲۴ ساعت دیگر صبر کنید (یا شب تا صبح) و سپس مربا را بپزید.

*اگر می‌خواهید مربای توت فرنگی شما کپک نزند حتما اجازه دهید توت فرنگی‌ها بعد از شسته شدن کاملا خشک شوند.

*برای این‌که مربا توت‌ فرنگی خوشرنگ‌تری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی، روحی یا لعابی برای درست کردن مربا استفاده کنید.

*حین درست شدن مربای توت فرنگی به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر می‌شود و هم روی گاز سر می‌رود.

*یکی از مشکلات انواع مربای خانگی شکرک زدن مربا است. اگر مربا را با شعله زیاد گاز پخته باشید حتما شکرک خواهد زد چون آب آن سریع تبخیر شده است. اگر مربای شما شکرک زد دوباره کمی آب جوش به آن اضافه کنید و دوباره مربا را روی شعله ملایم گاز بپزید.


*برای این‌که مربای توت فرنگی شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب (مثل عسل) برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.

*اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.

*در صورتی که مربا شکرک زد می‌توانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آب‌ جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.

*قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر می‌داریم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.

*مربای توت فرنگی را بیشتر از ۳۰ دقیقه نپزید چون کدر و تیره می‌شود و توت فرنگی‌ها له می‌شوند.

*همیشه مربا و مارمالاد را با قاشق چوبی هم بزنید.

*از مربای توت فرنگی برای تهیه کیک توت فرنگی خامه‌ای و ساده هم می‌توانید استفاده کنید.

*طرز تهیه مربای توت فرنگی گلخانه‌ای هم به همین ترتیب است.

چه کار کنیم که مربا توت فرنگی خوشرنگ شود؟​


چه کار کنیم که مربا توت فرنگی خوشرنگ شود؟


برای این که مربای توت فرنگی رنگ شفاف داشته باشد و کدر نشود، بعد از جوش آمدن توت فرنگی‌ها، کف روی مایه مربا را بگیرید و دور بریزید. همچنین در هنگام جوشیدن مربا درب قابلمه را کیپ نکنید. اجازه دهید آب اضافی مربا بخار شود و به داخل مربا برنگردد. آبلیمو را هم در آخرین مرحله به مواد مربا اضافه کنید.

مدت زمان ماندگاری مربای توت فرنگی چقدر است؟​


هر چه مربای توت فرنگی را زودتر مصرف کنید بهتر است. ولی اگر قرار است مربا بیش از ۶ ماه در یخچال بماند، بهتر است آن را در فریزر قرار دهید تا از فاسد شدن و تغییر رنگ و طعم در امان بماند.

چه کار کنیم که مربای توت فرنگی کپک نزند؟​


چه کار کنیم که مربای توت فرنگی کپک نزند؟


  • اگر مربای توت فرنگی که درست می‌کنید به اندازه کافی قوام نداشته باشد و غلیظ نباشد، احتمال این که کپک بزند بالا است. پس غلظت آن را به اندازه عسل در نظر بگیرید.
  • دومین عامل کپک زدن مربا، ریختن مربا در بطری‌های شیشه‌ای است که نمدار هستند. فراموش نکنید که مربا را حتما باید در بطری‌های خشک، تمیز و استریل شده بریزید.
  • سعی کنید از بطری‌های شیشه‌ای کوچک برای نگهداری مربا استفاده کنید تا زود تمام شوند و درب بطری زیاد باز و بسته نشود.
  • قاشقی که با آن مربا را از بطری برمی‌دارید، نباید خیس و نمدار باشد.
  • پیشنهاد می‌کنیم مقاله دلایل شکرک و کپک زدن انواع مربا را مطالعه کنید.

سوالات متداول​

علت کپک زدن مربای توت فرنگی چیست؟​

مهم‌ترین دلیل کپک زدن مربای توت فرنگی نداشتن قوام و استفاده از قاشق خیس برای ریختن مربا در شیشه است.

برای شفاف شدن رنگ مربا چه کار کنیم؟​

برای این که مربای شما شفاف شود باید کف روی مربا را با دقت بردارید تا رنگ مربا شفاف شود.

بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت مربای توت فرنگی چیست؟​

برای نگهداری طولانی مدت مربای توت فرنگی بهتر است آن را در ظرف درب‌دار بریزید و در فریزر قرار دهید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۲ طرز تهیه مربای انجیر براق و بدون شکرک + مارمالاد انجیر​





معمولا درست کردن مربای انجیر به اندازه درست کردن سایر انواع مربا چندان رایج نیست اما مربای انجیر در سرتاسر دنیا از جمله محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین مرباها است که حتی در کنار غذای اصلی هم گاهی به عنوان طعم‌دهنده و برای گارنیش (تزیین) غذا استفاده می‌شود.

مواد لازم برای درست کردن مربای انجیر تازه​


مواد اولیه مقدار مورد نیاز
انجیر تازه و سالم (زرد یا سیاه)۱ کیلوگرم
شکر۷۵۰ گرم (اگر انجیرها زیاد شیرین نیستند ۱ کیلوگرم شکر لازم است)
هل۴ یا ۵ عدد
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
وانیل (یا گلاب)۱ قاشق چای‌خوری

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۲۴ ساعت
مدت زمان پخت مربای انجیر: ۴۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه مربای انجیر سیاه و زرد​


مراحل طرز تهیه مربای انجیر سیاه


طرز تهیه مربای انجیر سیاه و مربای انجیر زرد با انجیر تازه شبیه یکدیگر است با این تفاوت که انجیر سیاه نسبت به انجیر زرد در برابر حرارت مقاوم‌تر است و البته کیفیت مربای انجیر زرد بهتر از انجیر سیاه است. مرحله به مرحله با تهیه مربای انجیر همراه ما باشید.

مرحله اول: انجیر و شکر را مخلوط کنید​

انجیرها (زرد یا سیاه) را بشورید، شاخ و برگ آن‌ها را جدا کنید. انجیرها را آبکش کنید و صبر کنید خشک شوند (قطره آب روی انجیرها نباشد). سپس انجیرها را در یک قابلمه بریزید. شکر را لابه لای انجیرها بریزید و شب تا صبح در یخچال بگذارید تا انجیرها در شکر آب بیندازند.

مرحله دوم: انجیر، شکر و هل را بپزید​

روز بعد انجیر و شکر به همراه دانه‌های هل را روی شعله متوسط گاز بپزید. شهد مربا باید کاملا غلیظ شود و قوام پیدا کند (مثل عسل)، یک روش برای این‌که متوجه شویم شهد مربا به غلظت کافی رسیده است این است که مقدار کمی از شهد را در یک قاشق تمیز و خشک بریزید، صبر کنید شهد خنک شود. پس از خنک شدن اگر شهد مربا کشدار بود یعنی به قوام و غلظت مناسب رسیده است. ۳۵ تا ۴۰ دقیقه برای پخت مربای انجیر زمان لازم است.

مرحله سوم: وانیل یا گلاب و آبلیمو را اضافه کنید​

در ۵ دقیقه پایانی پخت مربا وانیل یا گلاب و آبلمیو را هم اضافه کنید. ظاهر انجیرها هم باید شیشه‌ای و براق شود. اجازه دهید مربا انجیر کاملا سرد شود سپس آن را در شیشه‌های کاملا خشک و تمیز و بدون بو بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه مارمالاد انجیر​


مواد اولیهمقدار مورد نیاز
انجیر کاملا نرم و رسیده زرد یا سیاه۱ کیلوگرم
شکر۷۵۰ گرم تا ۱ کیلوگرم
پودر ژلاتین۱ قاشق مرباخوری سرپر
آب سرد۱/۴ لیوان
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری
هل۴ یا ۵ عدد

مراحل طرز تهیه مارمالاد انجیر​


طرز تهیه مارمالاد انجیر زرد و سیاه تازه

مرحله اول: انجیرها را میکس کنید و بپزید​

برای درست کردن مارمالاد انجیر ابتدا باید انجیرها را در غذاساز یا میکسر کمی خرد کنید. ۱ تا ۲ دور میکس کردن کافی است چون نمی‌خواهیم انجیرها کاملا له شوند. سپس انجیرهای خرد شده را به همراه شکر و هل در یک قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز بپزید. صبر کنید تا مثل روش قبل شهد مربا حسابی قوام پیدا کند.

مرحله دوم: پودر ژلاتین را بن ماری کنید​

بعد از قوام آمدن شهد، ژلاتین را روی ¼ لیوان آب بپاشید. لیوان آب را روی بخار کتری بگذارید (اگر لیوان شما روی حرارت مقاوم نیست آب را در یک ظرف مقاوم در برابر حرارت بریزید) تا ژلاتین به روش بن‌ماری آب و حل شود.

مرحله سوم: ژلاتین و آبلیمو را به مارمالاد انجیر اضافه کنید​

ژلاتین حل شده را روی مواد مارمالاد انجیر بریزید و اجازه دهید مارمالاد کاملا غلیظ شود و قوام پیدا کند. رنگ مارمالاد باید کاملا براق و شیشه‌ای شود. حالا آبلیمو را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید تا مارمالاد حسابی سرد شود و سپس آن را در ظروف شیشه‌ای کاملا خشک، تمیز و بدون بو بریزید. از مارمالاد انجیر برای تهیه انواع دسر و انواع کیک یا برای انواع وعده‌های غذایی به خصوص صبحانه استفاده کنید.

نکات مهم و ترفندهای مربای انجیر براق، بدون شکرک و کپک​


نکات مهم و ترفندهای مربای براق، بدون شکرک و کپک با انجیر زرد یا سیاه


  • اگر برای درست کردن مربای انجیر عجله دارید به جای نگهداری شب تا صبح انجیر و شکر در یخچال ۲ لیوان آب را روی شعله ملایم گاز داغ کنید. وقتی آب داغ شد شکر را اضافه کنید و هم بزنید. وقتی شکرها کاملا در آب حل شدند انجیرها را به ترکیب آب و شکر اضافه کنید.
  • برای این‌که مربای انجیر (یا مربا با هر میوه دیگری) خوشرنگ‌تری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی یا روحی برای درست کردن مربا استفاده کنید.
  • حین درست شدن مربا به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر می‌شود و هم روی گاز سر می‌رود.
  • برای این‌که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد مربا به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. سایر روش‌های پیشگیری از شکرک و کپک زدن مربا را بلد هستید؟
  • در صورتی که مربای انجیر شکرک زد می‌توانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آب‌ جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
  • قوام شهد مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شهد مربا کمی از آن را با قاشق برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود، اگر شهد مربا مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود و به آسانی از قاشق ریخته شد کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.
  • به جای وانیل یا گلاب می‌توانید یک قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه رنده شده به مربای انجیر اضافه کنید.
  • اگر از هل استفاده می‌کنید می‌توانید دیگر از وانیل، زنجبیل یا گلاب استفاده نکنید، هل طعم انواع مربا و مارمالاد را حسابی دلنشین می‌کند.

سوال متداول​

چطور مربای انجیر خرد شده درست کنیم؟​

اگر انجیرهای شما کوچک و یکدست هستند می‌توانید مربای انجیر را به صورت درسته تهیه کنید، اما در مورد انجیرهای درشت بهتر است انجیرها را خرد کنید تا یک مربای انجیر له شده و یکدست داشته باشید. با این‌همه انجیرها را زیادی خرد و ریز نکنید. هر انجیر را به دو یا چهار تکه تقسیم کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۲ طرز تهیه مربای زنجبیل تازه با شکر و عسل بدون شکرک و کپک​



2 طرز تهیه مربای زنجبیل تازه با شکر و عسل بدون شکرک و کپک


مربای زنجبیل هم از انواع مرباهای مجلسی ایرانی است. طرز تهیه مربای مجلسی سیب و زنجبیل و مربای زنجبیل با پرتقال از قدیم در آشپزی تبریز و سایر شهرهای سردسیر مرسوم بوده است.


طرز تهیه مربای زنجبیل تازه با شکر​

طرز تهیه مربای زنجبیل تازه با شکر

مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه​


مدت زمان پخت مربای زنجبیل با شکر: ۴۰ دقیقه​


کالری هر قاشق غذاخوری مربا زنجبیل: ۳۲ کیلوکالری​

مواد لازم برای تهیه مربا زنجبیل با شکر​


  • زنجبیل تازه: ۵۰۰ گرم
  • شکر: ۸۰۰ گرم
  • آب: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای زنجبیل خانگی​


مربای زنجبیل یکی از ساده‌ترین و خوش‌طعم‌ترین مرباهای خانگی است که تنها با استفاده از ترکیبات ساده‌ای مثل زنجبیل تازه، آب، شکر و آبلیمو درست می‌شود. در ادامه می‌توانید با طرز تهیه مربا زنجبیل خانگی آشنا شوید.

مرحله اول؛ آماده کردن زنجبیل برای مربا​


برای درست کردن مربای زنجبیل ابتدا پوست زنجبیل را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید. سپس زنجبیل رنده شده را در یک قابلمه بریزید، مقداری آب اضافه کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد ۵ دقیقه روی حرارت نگه دارید و سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید.


مرحله دوم؛ پختن کردن مربای زنجبیل​


چند بار زنجبیل آبکش شده را با آب سرد (۵ یا ۶ بار) بشورید تا تندی زنجبیل گرفته شود. سپس در این مرحله از طرز تهیه مربای زنجبیل خانگی باید زنجبیل را در یک قابلمه ترجیحا مسی یا لعابی بریزید، شکر و ۳ لیوان آب را اضافه کنید و روی شعله بسیار ملایم گاز به مدت ۱ ساعت مربا را بپزید. در ۳ دقیقه پایانی پخت آبلیمو را اضافه کنید.

مرحله سوم؛ نگهداری مربای زنجبیل​


بعد از پخت مربا یک شب تا صبح درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و سپس مربای زنجبیل را در شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.



طرز تهیه مربای زنجبیل بدون شکر با عسل​

طرز تهیه مربای زنجبیل با عسل

مواد لازم برای تهیه مربای زنجبیل تازه با عسل​


  • زنجبیل تازه: ۲۵۰ گرم
  • عسل: ۴۰۰ گرم
  • آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آبلیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)


مراحل طرز تهیه مربای زنجبیل در طب سنتی​


در طرز تهیه مربا زنجبیل بدون شکر می‌توانید از عسل برای شیرین کردن مربا استفاده کنید. مربای زنجبیل با عسل فوق‌العاده سالم است و به خاطر خواص عسل و زنجبیل برای بدن بسیار مفید است. در ادامه می‌توانید با طرز تهیه مربا زنجبیل تازه با عسل آشنا شوید.

مرحله اول؛ گرفتن تندی زنجبیل​


برای درست کردن مربای زنجبیل با عسل ابتدا پوست زنجبیل را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید. سپس زنجبیل رنده شده را در یک قابلمه بریزید، مقداری آب اضافه کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد ۵ دقیقه روی حرارت نگه دارید و سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید.

مرحله دوم؛ آماده کردن مربا زنجبیل​


چند بار زنجبیل آبکش شده را با آب سرد (۵ یا ۶ بار) بشورید تا تندی زنجبیل گرفته شود. سپس در این مرحله از طرز تهیه مربای زنجبیل با عسل باید زنجبیل را در یک قابلمه ترجیحا مسی یا لعابی بریزید، عسل و آب را هم اضافه کنید. مربا را روی شعله ملایم گاز به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا مربا قوام بیاید. در ۳ دقیقه پایانی پخت آبلیمو و زعفران (اختیاری) اضافه کنید و سپس شعله را خاموش کنید.

مرحله سوم؛ نگهداری مربای زنجبیل​


یک شب تا صبح دم‌کنی روی درب قابلمه بگذارید و وقتی مربای زنجبیل سرد شد در شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربا زنجبیل​


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربا زنجبیل


*در دستور پخت مربای زنجبیل تازه می‌توانید از مقداری دانه هل و زعفران دم کرده برای خوش عطر و طعم شدن مربا استفاده کنید.
*بعد از آماده شدن مربا زنجبیل خانگی برای اینکه مطمئن شوید شهد مربا به قوام مناسب رسیده یا خیر، باید مقداری از شهد مربا را با دو انگشت خود بردارید و ببینید اگر شهد مربا کش آمد یعنی به قوام مناسب رسیده است.
*بعد از این که مربای زنجبیل را آماده کردید، درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید مربا برای یک شب بیرون بماند. سپس می‌توانید آن را در شیشه بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
*اضافه کردن آبلیمو به مربا زنجبیل از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند. در صورت تمایل می‌توانید به جای آبلیمو از مقداری جوهر لیمو نیز استفاده کنید.
*در صورتی که مربای زنجبیل شما بعد از مدتی شکرک زد، می‌توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید و مربا را برای چند دقیقه با شعله ملایم بجوشانید.


سوالات متداول​


طرز تهیه مربای زنجبیل با پرتقال چگونه است؟​


در طرز تهیه مربا زنجبیل با پرتقال باید پرتقال را تکه تکه کنید و در آب جوش بریزید. بعد از این که پرتقال کمی نرم شد شکر را همراه با زنجبیل اضافه کنید و صبر کنید تا مربا به قوام مناسب برسد.

در طرز تهیه مربای زنجبیل با سیب از چه مقدار سیب و زنجبیل استفاده می‌شود؟​


برای درست کردن مربای زنجبیل و سیب می‌توانید از مقدار برابر سیب و زنجبیل استفاده کنید. برای تهیه این مربا باید ابتدا زنجبیل را همراه با آب در قابلمه بریزید. بعد از ۵ دقیقه سیب خرد شده و شکر را اضافه کنید. سپس صبر کنید تا مربا به غلظت مناسب برسد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۲ طرز تهیه مربای کدو حلوایی نرم و مجلسی با آهک و بدون آهک​





مربای کدو حلوایی را هم می‌توانید با آهک درست کنید و هم بدون آهک. برای درست کردن مربای کدو حلوایی به عنوان یک خوراکی خوشمزه با کدو حلوایی.

مواد لازم مربا کدو حلوایی با آهک​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
کدو حلوایی۲ کیلوگرم
شکر۲ کیلوگرم
گلاب۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
دارچین۱ تکه
هل خرد شده۱ قاشق مرباخوری
آب۶ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آهک۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک​

مربای کدو حلوایی خوشمزه به روش خانگی

طرز درست کردن مربای کدو حلوایی آسان است به شرطی که مرحله به مرحله آن را انجام دهید. با طرز تهیه مربا کدو تنبل با آهک همراه ما باشید.

مرحله اول؛ برش زدن کدو حلوایی

برای درست کردن مربای کدو تنبل با آهک، باید آهک بهداشتی را از مغازه‌های فروش لوازم قنادی تهیه کنید. ابتدا کدو حلوایی را بشورید و تخم کدو را جدا کنید و سپس کدو را پوست بگیرید. سپس کدو تنبل را برش بزنید. نحوه برش زدن کدو به سلیقه شما بستگی دارد، می‌توانید به صورت مکعبی برش بزنید یا با چاقوهای دالبر به صورت دالبری یا به صورت رشته‌های نواری.

مرحله دوم؛ ریختن آب آهک روی کدوها​

آهک را در یک کاسه بریزید و حدود ۳ لیتر آب هم روی آهک بریزید. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که آهک در آن حل شود و زمانی که آب آهک را روی کدوها می‌ریزیم کاملا روی کدوها را بپوشاند. آب آهک را با قاشق هم بزنید. آهک باید ته نشین شود، پس بعد از حل کردن آهک اجازه دهید تا آهک کاملا ته‌نشین شود، سپس آب آهک زلال را در یک ظرف مناسب بریزید و آهک ته‌نشین شده را دور بریزید تا روی کدوها ریخته نشود.

مرحله سوم؛ کدوها را آبکشی کنید و با آب سرد بشویید​

کدوها را در یک قابلمه مناسب بریزید و آب آهک زلال را روی کدوها بریزید. به مدت ۱۲ ساعت باید کدوها در آب آهک بمانند. در این فاصله هرازگاهی کدوها را در آب آهک هم بزنید تا تمام کدوها به آب آهک آغشته شوند. بعد از ۱۲ ساعت کدوها را خوب با آب سرد بشویید.

مرحله چهارم؛ قرار دادن کدوها در آب سرد​

در یک ظرف مناسب آب سرد بریزید و کدوهای شسته شده را به مدت ۸ ساعت در آب سرد بگذارید. در این مدت چند بار آب سرد را عوض کنید و دور بریزید. بعد از ۸ ساعت یک بار دیگر کدوها را بشویید و آبکشی کنید. کدوها را در یک آبکش بریزید تا خوب خشک شوند و اصلا نم و خیس نباشند.

مرحله پنجم؛ پختن مربای کدو تنبل

برای طرز تهیه مربا کدو حلوایی با آهک، در یک قابلمه مناسب شکر و ۵ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب را بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا جوش بیاید. سپس شعله گاز را کم کنید تا شهد مربا غلیظ شود و قوام پیدا کند. کدوهای شسته شده و خشک شده را در این شربت بریزید و مربا را روی شعله ملایم گاز بپزید. مدت زمان لازم برای تهیه مربا کدو تنبل خوب و جا افتاده حداقل ۲ ساعت است.

مرحله آخر؛ اضافه کردن گلاب، هل و آبلیمو به مربا کدو تنبل​

در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای کدو تنبل، وقتی کدوها کاملا پخت، نوبت اضافه کردن آبلیمو، گلاب و هل (به جای هل می‌توانید از ۱ عدد چوب دارچین اضافه کنید) به مربا است. بعد از ۱۰ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک شود.
در صورت تمایل می‌توانید آبلیمو، گلاب، دارچین و هل را از فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش به روش‌های تلفنی، آنلاین یا حضوری خریداری کنید.
وقتی مربای کدو تنبل خنک شد، مربا را در ظروف شیشه‌ای درب‌دار و تمیز و کاملا خشک بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.


مواد لازم طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون آهک​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
کدو حلوایی۲ کیلوگرم
شکر۲ کیلوگرم
زعفران دم‌کرده غلیظبه مقدار دلخواه
آبلیمو۲ قاشق غذاخوری
آب۶ لیوان فرانسوی دسته‌دار
هل سبز خرد شده۱۰ عدد

مراحل روش درست کردن مربای کدو تنبل بدون آهک​

برای طرز تهیه مربا با کدو تنبل، می‌توانید آهک را حذف کنید. در واقع نقش آهک در این میان نرم کردن کدوها برای درست کردن مربا است.

مرحله اول؛ برش دادن و پختن کدو​

کدو را بشویید. پوست کدو را بگیرید، تخمه‌های کدو را جدا کنید و به شکل دلخواه برش بزنید. (مربای کدو حلوایی رنده شده هم مرسوم است). سپس کدوها را با یک لیوان آب نیم‌پز کنید. وقتی کدوها نیم‌پز شد آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خشک شوند.

مرحله دوم؛ شهد مربا را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه مربا کدو تنبل، آب و شکر را مخلوط کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا جوش بیاید. سپس شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید شهد مربا قوام پیدا کند و غلیظ شود. حالا کدوهای نیم‌پز شده را به شهد اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقه بپزید. اگر کدوها سفت بود مدت زمان پخت را بیشتر کنید.

مرحله آخر؛ اضافه کردن هل، آبلیمو و زعفران به مربا کدو حلوایی​

در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای کدو حلوایی، در ده دقیقه پایانی پخت دانه هل خرد شده، آبلیمو و زعفران دم کرده غلیظ را به مربا اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید تا مربا خنک شود. مربای کدو با آهک نرم‌تر می‌شود اما اگر نمی‌خواهید از آهک استفاده کنید به همین روش عمل کنید.

فوت و فن پخت مربای کدو حلوایی و کپک نزدن و شکرک آن​

فوت و فن مربای کدو حلوایی، کپک نزدن و شکرک نزدن انواع مربا

  • در طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک یا بدون آهک برای اینکه مربای خوش‌رنگ‌تری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی یا روحی برای درست کردن مربا استفاده کنید.
  • حین درست شدن مربا به هیچ‌وجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر می‌شود و هم روی گاز سر می‌رود.
  • برای این‌ که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند، تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.
  • اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می‌شود.
  • در صورتی که مربای کدو حلوایی شکرک زد می‌توانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آب‌ جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
  • قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.

سوالات متداول

چکار کنیم که مربای کدو حلوایی شکرک نزند؟​

در طرز تهیه مربای کدو حلوایی اگر به هنگام پخت آبلیمو اضافه کنید، امکان شکرک زدن آن به صفر می‌رسد.

۲- چه کار کنیم تا مربای کدو حلوایی کدر و بد‌ رنگ نشود؟

در طرز تهیه مربا کدو حلوایی به هیچ عنوان در هنگام پخت درب قابلمه را نگذارید و حتی‌الامکان از قابلمه مسی یا لعابی استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای نارنگی مجلسی بدون تلخی، شکرک و کپک​





مربای نارنگی از جمله خوشمزه‌ترین مرباهای مجلسی خانگی است. برای تهیه مربا فرقی نمی‌کند که نارنگی شما ترش است یا شیرین. این مربا به خاطر وجود ویتامین C موجود در نارنگی، در فصل زمستان برای تقویت سیستم ایمنی بدن و در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه می‌شود. علاوه بر این از پوست نارنگی هم می‌توانید استفاده کنید و بعد از رفع تلخی پوست نارنگی، مربا پوست نارنگی تهیه کنید ولی در اینجا طرز تهیه مربای نارنگی خوشرنگ و خوشبو بدون شکرک و کپک را به صورت مرحله به مرحله بخوانید.


طرز تهیه مربای نارنگی خانگی​


طرز تهیه مربای نارنگی خانگی


مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه​

مدت زمان تقریبی پخت: ۱ ساعت​


مواد لازم برای تهیه مربای نارنگی خانگی​


  • نارنگی: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۱ کیلوگرم
  • آب: ۱ تا ۱/۵ لیتر
  • نمک: ۱ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کشیده: ۴/۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • وانیل: ۱/۸ قاشق چای‌خوری

مراحل طرز تهیه مربای نارنگی خوشمزه​


مراحل طرز تهیه مربای نارنگی خوشمزه


اگر دستی بر درست کردن انواع مربای خانگی داشته باشید، می‌دانید که طرز تهیه مربای نارنگی در خانه بسیار ساده است. اضافه کردن مقداری وانیل و زعفران دم کرده به این مربا طعم بی نظیری می‌بخشد. در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل طرز تهیه مربای نارنگی خوشمزه خانگی آشنا شوید.

مرحله اول؛ آماده کردن نارنگی‌ها​


برای شروع تهیه مربای نارنگی، نارنگی‌ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سعی کنید پوست سفید نارنگی و رگه‌های موجود روی آن هم تا حد ممکن جدا کنید تا هم یکدست شود و هم مربای نارنگی‌تان طعم خود را حفظ کند. اگر نارنگی‌ از نوع هسته‌دار است، هسته آنها را هم خارج کنید. نارنگی‌ها را می‌توانید به صورت حلقه حلقه ببُرید یا اینکه به صورت حبه حبه جدا کنید.

مرحله دوم؛ جوشاندن نارنگی در شربت​


در این مرحله از طرز تهیه مربای نارنگی خانگی و خوشمزه باید در یک ظرف جدا، آب و شکر را بجوشانید. پس از جوشیدن، نارنگی‌های پوست‌ کنده و بدون هسته را به همراه نمک به آن اضافه کنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن زعفران و وانیل به مربا​


در سومین مرحله از طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست در خانه باید پس از حدود ۴۵ دقیقه، یعنی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله، زعفران و وانیل را به مربای خود اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ آماده شدن مربای نارنگی​


آماده شدن مربای نارنگی بدون تلخی، شکرک و کپک


در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای نارنگی در خانه، هنگامی که مربای نارنگی شما به غلظت مورد نظرتان رسید، آبلیمو را اضافه کرده و به هم بزنید. شعله گاز را خاموش کنید و پس از سرد شدن مربا، آن را در ظرف در بسته شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگه دارید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه مربای نارنگی​


نکات و فوت و فن‌ های تهیه مربای نارنگی


*برای اینکه یک مربای نارنگی مجلسی شفاف و براق داشته باشید، پنج دقیقه قبل از خاموش کردن شعله زیر مربا، یک قاشق چایخوری کره به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود کف مربا هم گرفته شود.


*اگر پوست سفید روی نارنگی به سختی جدا می‌شود، آن‌ها را برای مدت کوتاهی درون آب سرد بگذارید.

*برای طرز تهیه مربای نارنگی اگر نارنگی‌هایتان ترش است از مقدار بیشتری شکر استفاده کنید.

*می‌توانید به‌ جای شکر از عسل هم استفاده کنید.

*به یاد داشته باشید که جوشیدن بیش از حد، احتمال تلخی مربای نارنگی را بالا می‌برد پس برای رفع تلخی مربای نارنگی سعی کنید بیش از حد آن را روی شعله نگذارید.

*باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود.

*بعد از آماده شدن مربای نارنگی مجلسی در خانه حتما آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید تا مربای شما شکرک نزند و ماندگاری بیشتری داشته باشد.

طرز تهیه مرحله به مرحله مربای نارنگی بدون تلخی، شکرک و کپک



سوالات متداول​


علت کپک زدن مربای نارنگی چیست؟​


اگر در طرز تهیه مربای نارنگی خانگی، آن را به اندازه کافی نجوشانید و آب موجود در شهد مربا در زمان پخت بخار نشود، مربای شما خیلی زود کپک خواهد زد.

در طرز تهیه مربای نارنگی مجلسی در خانه از چه طعم‌دهنده‌هایی استفاده می‌شود؟​


در طرز پخت مربا نارنگی می‌توانید برای خوش عطر و طعم شدن مربا از مقداری زعفران دم کرده به همراه عصاره وانیل استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای کیوی له شده با نکات کلیدی برای طعم عالی​



طرز تهیه مربای کیوی له شده با نکات کلیدی برای طعم عالی


طرز تهیه مربای کیوی واقعاً ساده است، اما طعم آن آن‌قدر خوشمزه و متفاوت است که احتمالاً بعد از خوردن این مربای خوشمزه و جذاب، آن را با چای و نوشیدنی‌هایتان نیز خواهید خورد.


طرز تهیه مربای کیوی​


طرز تهیه مربای کیوی+فوت و فن مربای کیوی بدون شکر و کپک

زمان آماده سازی مواد: ۱۵ دقیقه

مدت زمان مورد نیاز برای پخت مربای کیوی: ۳۰ دقیقه


مواد لازم برای تهیه مربای کیوی له شده​


  • شکر: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • کیوی: کمی بیشتر از ۱/۵ کیلوگرم
  • آب لیموترش تازه: ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مراحل طرز تهیه مربای کیوی بدون آب​


برای طرز تهیه مربا کیوی له شده، بعد از گرفتن پوست کیوی و له کردن آنها، باید شکر را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. بعد از جوشیدن مواد داخل قابلمه و حل شدن شکرها، شعله را روی ملایم‌ترین حالت قرار دهید تا مربا کاملا بپزد.
در آخر نیز آبلیمو یا چاشنی‌های دلخواه مثل وانیل، زعفران، گلاب و … را به دلخواه خود اضافه کنید. برای آموزش روش پخت مربای کیوی خوشمزه و بدون آب، مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول: کیوی‌ها را آماده و له کنید​


برای درست کردن مربای کیوی ابتدا پوست کیوی‌ها را جدا کنید. سپس کیوی‌ها را به اندازه دلخواه برش دهید و یا آن‌ها را کاملاً له کنید تا یکدست شود. در این دستور تهیه ما قصد داریم مربای له شده کیوی درست کنیم، اما شما می‌توانید این مربا را به هر شکلی که دوست دارید، تهیه کنید. بعد از له کردن کیوی‌ها آن را داخل یک قابلمه استیل بریزید. سپس شکر و آبلیمو را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.


مرحله دوم: کیوی‌ها را با شکر بجوشانید​


طرز تهیه مربای کیوی+فوت و فن مربای کیوی بدون شکر و کپک


در این مرحله از طرز تهیه مربای کیوی باید گاز را با حرارت متوسط روشن کنید تا کیوی به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید کیوی‌ها برای ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت به آهستگی بجوشند. در این مدت چند بار مربای کیوی را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد و حالت مارمالاد به خودش بگیرد.
معمولاً اگر مربا به اندازه کافی قوام پیدا نکند، بعد از مدتی کپک می‌زند، بهتر است مربای کیوی را به اندازه بجوشانید و اگر حس کردید بعد از سرد شدن، هنوز رقیق است باز هم مربا را روی گاز بگذارید تا غلظت مناسبی بگیرد.

مرحله سوم: مربای کیوی را در شیشه بریزید​


طرز تهیه مربای کیوی+فوت و فن مربای کیوی بدون شکر و کپک


در مرحله سوم از طرز تهیه مربای کیوی باید شیشه مربا و درب آن را استریل کنید تا مربای شما کپک نزند و خراب نشود. برای این کار شیشه مربا‌هایتان را داخل یک قابلمه بزرگ که تا نیمه آن آب داغ است قرار دهید. قابلمه را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید.
برای استریل کردن درب شیشه مربا نیز آن را داخل یک قابلمه کوچک بیندازید و بجوشانید. شیشه و درب آن را از درون آب جوش بردارید و کمی صبر کنید تا خشک شود. سپس مربای کیوی را داخل شیشه بریزید و درب آن را محکم کنید. (برای تهیه تمام مرباها و پیشگیری از کپک زدن مربا می‌توانید این کار را انجام دهید.)

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای کیوی بدون شکر و کپک​


فوت و فن‌های طرز تهیه مربای کیوی بدون شکر و کپک


*برای این که یک مربای کیوی بدون شکرک و کپک داشته باشید، شیشه مربا را داخل آب جوش قرار دهید. آب باید کاملاً روی سطح شیشه را بپوشاند. گاز را روشن کنید و شیشه مربای کیوی را برای مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. این کار موجب می‌شود مربای شما بعد از مدتی کپک و شکرک نزند. در نهایت مربای کیوی را از آب جوش خارج کنید و اجازه دهید سرد شود و سپس داخل یخچال نگهداری کنید.


*زمانی که برای برداشتن مربا از قاشق خیس یا کثیف استفاده کنید، بعد از مدتی مشاهده می‌کنید که روی مربا کپک‌هایی ظاهر شده است.

*شکرک زدن مربا معمولاً به دلیل استفاده بیش از اندازه از شکر و همچنین جوشاندن مربا با دمای بالا اتفاق می‌افتد. برای درست کردن مربای کیوی باید شعله گاز را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند. از طرف دیگر زمانی که بعد از پخت مربا آن را در آب جوش بجوشانید و در زمان پخت مربا از آب لیموترش استفاده کنید، مربا به هیچ عنوان شکرک نمی‌زند.

*اگر بعد از مدتی حس کردید مربای شما شکرک زده، بهتر است مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرک مربا از بین برود.

*اگر می‌خواهید کیوی‌ها را به صورت ورقه ورقه برش بزنید و بعد آنها را مربا کنید، ورقه‌های کیوی را در قابلمه بچینید و روی لا به‌ لای آنها را شکر بپاشید. اجازه دهید کیوی و شکر، به مدت ۱۲ ساعت در یخچال بماند و آب بیندازد. سپس آنها را بدون اضافه کردن آب بپزید. بقیه مراحل تهیه این روش پخت مربا کیوی نیز با طرز تهیه مربای کیوی له شده یکسان است.

سوالات متداول​


با کیوی له شده چی درست کنم؟​


اگر کیوی‌ نرم شده و نمی‌خواهید آن را در ظرف میوه قرار دهید، می‌توانید از کیوی در طرز تهیه مربای مارمالاد کیوی استفاده کنید.

چه کار کنیم که مربای کیوی غلیظ و کشدار شود؟​


برای غلیظ شدن مربای کیوی، از آنجایی که کیوی به اندازه کافی آب دارد، بهتر است به آن آب اضافه نکنید و اجازه دهید مربا با آب کیوی‌ها بپزد. برای کشدارتر شدن مربای کیوی نیز می‌توانید در ۱۰ دقیقه پایانی، به مربا ژلاتین ذوب شده در آب داغ اضافه کنید.
 

ALIREZA.F.1988

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
از هرکدوم یه شیشه بپز بفرست برای من ببینم خوشمزه میپزی یا نه؟
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای پوست هندوانه خوشمزه و مجلسی بدون آهک​



طرز تهیه مربای پوست هندوانه بدون آهک بدون شکرک و کپک


مربای پوست هندوانه از مجله مرباهای خانگی خوشمزه است. درست کردن انواع مربا با میوه‌های هر فصل، بهترین روش‌های بهره بردن از خواص انواع میوه و صیفی است. با این کار هم به برنامه غذایی‌تان تنوع می‌دهید و هم قیمت تمام شده مربا برایتان بسیار مقرون به صرفه‌تر خواهد شد. مربای پوست هندوانه یکی از روش‌های استفاده از خواص هندوانه و پوست آن است. البته در کنار طرز تهیه مربا باید اصولی را هم رعایت کنید که در نهایت مربا کپک یا شکرک نزند.



فوت و فن‌های طرز تهیه مربای پوست هندوانه​


فوت و فن های طرز تهیه مربای پوست هندوانه


*در طرز تهیه مربای پوست هندوانه بهتر است از هندوانه‌هایی استفاده کنید که پوست سالمی دارند و فرم‌شان بیضی شکل است.

*برای درست کردن این مربا، تا جای ممکن، قسمت صورتی هندوانه را جدا کنید و پوست سبز خارجی آن را هم بگیرید. فقط از قسمت سفید پوست هندوانه استفاده کنید.

*هر چه قسمت پوست سفید هندوانه ضخامت بیشتری داشته باشد، مربای شما بهتر از آب در خواهد آمد.

*برای ظاهر بهتر مربا، می توانید از قالب‌های مخصوص استفاده کنید و پوست هندوانه را به شکل گل، ستاره، لوزی و … شکل بدهید.

*شکل و ضخامت برش‌های پوست هندوانه را به یک اندازه بزنید تا در زمان پخت، راحت‌تر باشید.

*بعد از جوشاندن پوست هندوانه در آب، کف‌های سفیدی را که روی آب جمع می‌شوند، با قاشق جمع کنید و دور بریزید. این کار باعث شفافیت مربا می‌شود. هر بار که کف روی آب تشکیل شد، آن را دور بریزید.

*بعد از آبکش کردن پوست هندوانه‌های جوشیده در آب، روی آن‌ها را آب سرد بریزید تا شکل و رنگ پوست حفظ شود و تغییر شکل ندهد.

*استفاده از پودر یا عصاره هل، میخک، گلاب، دارچین، زنجبیل و … در طرز تهیه مربا پوست هندوانه، باعث ایجاد عطر و طعم بهتر آن خواهد شد.

*اگر در روند پخت مربا پوست هندوانه، از آب هندوانه هم استفاده کنید، باعث خوشرنگ‌تر شدن مربا خواهد شد. البته این مورد به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید آب هندوانه را از طرز تهیه مربا پوست هندوانه حذف یا آن را با آب جایگرین کنید.

فوت و فن های طرز تهیه مربای پوست هندوانه


*در طرز تهیه مربای پوست هندوانه می‌توانید برای معطر کردن مربا از چند عدد هل و ۱ قاشق غذاخوری عرق گلاب استفاده کنید.

*در طرز تهیه مربای پوست هندوانه مجلسی اگر دوست دارید رنگ مربای شما قرمز شود، می‌توانید به جای زعفران از مقداری رنگ خوراکی قرمز استفاده کنید.

*اضافه کردن مقداری خلال پسته و خلال بادام به مربا پوست هندوانه خانگی موجب می‌شود تا هم ظاهر زیباتری پیدا کند و هم خوشمزه‌تر شود.


*برای تهیه مارمالاد پوست هندوانه می‌توانید بعد از نرم شدن پوست هندوانه آن را میکس کنید و یا با گوشتکوب برقی له کنید و بعد مربا را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.

*در روش درست کردن مربای پوست هندوانه با آهک باید ۴ تا ۵ قاشق آهک را با ۴ لیوان آب ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس حدود ۵۰۰ گرم پوست خرد شده هندوانه را برای ۷ تا ۸ دقیقه در این ترکیب قرار دهید و بعد پوست‌ها را بشویید. سپس در این مرحله از درست کردن مربا با پوست هندوانه باید اجازه دهید پوست‌ها برای ۳ ساعت در آب بمانند و بعد دوباره آن‌ها را آبکشی کنید و سپس سایر مراحل پخت مربا را همانند روش قبل انجام دهید.

*طرز تهیه مربای هندوانه با آهک هم مرسوم است.

طرز تهیه ادویه مخلوط مخصوص تهیه انواع مربا​


معمولا برای تهیه مربا، ادویه خاصی را به آن اضافه می کنند که به «ادویه مخلوط مربا» معروف است. برای درست کردن ادویه مخلوط مواد زیر را با هم ترکیب کنید:
چوب دارچین: ۹ سانتی متر، تخم گشنیز: ۲ قاشق غذاخوری، جوز هندی: ۲ قاشق چای‌خوری، پودر زنجبیل: ۲ قاشق چای‌خوری، میخک به صورت درسته و سالم: ۱ قاشق چای‌خوری
همه مواد بالا را با هم در آسیاب‌کن برقی بریزید و پودر کنید و هر بار به اندازه لازم از آن به مربای خود اضافه کنید.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه​


طرز تهیه مربای پوست هندوانه


مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه​

زمان مورد نیاز برای پخت: ۶۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه بدون آهک


  • پوست هندوانه: ۱ کیلو و ۵۰۰ گرم
  • شکر: ۱ کیلو و ۷۰۰ گرم
  • آب هندوانه بدون هسته و صاف شده: ۱ لیتر
  • پوست لیمو: به اندازه ۱ عدد (رنده شده)
  • آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق غذاخوری
  • جوهر لیمو: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • ادویه مخلوط برای مربا: ۱/۴ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مربای پوست هندوانه خانگی بدون آهک​


مرحله اول: پوست هندوانه را برای پخت مربا آماده کنید​


در اولین مرحله از نحوه تهیه مربا پوست هندوانه بدون آهک، قسمت داخلی هندوانه یعنی قسمت قرمز یا صورتی رنگ را از قسمت سفید آن جدا کنید. پوست سبز روی هندوانه را هم با چاقو ببرید یا با پوست‌کن بتراشید. در انتها باید فقط از قسمت سفید هندوانه در طرز تهیه مربا پوست هندوانه استفاده کنید. پوست هندوانه را بشویید.

مرحله دوم: پوست هندوانه را برش بزنید​


پوست هندوانه را برش بزنید


با قالب شروع به شکل دادن قسمت سفید پوست هندوانه کنید. اگر قالب در دسترس ندارید، می‌توانید پوست سفید را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. سعی کنید برش‌ها به یک اندازه باشند.

مرحله سوم: پوست هندوانه را با آب بجوشانید​


برش‌های پوست هندوانه را در یک قابلمه بریزید و روی آن را تا جایی آب سرد بریزید که سطح پوست هندوانه‌ها را کاملا بپوشاند. قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند. بعد از این که آب جوشید و روی ظرف کف تشکیل شد، کف‌ها را با قاشق دور بریزید. ۶ تا ۱۰ دقیقه، بسته به ضخامت پوست هندوانه، اجازه دهید پوست هندوانه بجوشد. بعد از این که پوست هندوانه نرم شد، آن‌ها را در آبکش بریزید و روی پوست ها را آب سرد بگیرید.

مرحله چهارم: شهد مربای پوست هندوانه را درست کنید​


در یک قابلمه به اندازه ۱۲۰۰ گرم از شکر را با آب هندوانه و پوست هندوانه جوشیده و آبکش شده بریزید و روی حرارت متوسط روی به بالا قرار دهید تا آب هندوانه شروع به جوشیدن کند. کف‌های روی سطح آب هندوانه را دوباره بگیرید و دور بریزید. بقیه شکر را اضافه و حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید. درب ظرف را نیمه باز بگذارید.


مرحله پنجم: بقیه مواد را به مربا اضافه کنید​


۱۰ دقیقه بعد پوست لیموی رنده شده همراه با آبلیمو، جوهر لیمو و ادویه مربا (ادویه مخلوط) را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مربا، کاملا غلیظ شود و قوام پیدا کند. در آخرین مرحله از طرز تهیه مربا پوست هندوانه، مقداری از شهد یا شربت مربا را با قاشق در یک بشقاب بریزید. اگر شهد پخش نشد و شکل دایره‌ای ماند، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا از دما بیفتد سپس، دانه‌های میخک را جدا کنید و مربا را در بطری‌های تمیز و خشک بریزید.

راه‌هایی برای جلوگیری از کپک زدن مربای پوست هندوانه​


راه‌هایی برای جلوگیری از کپک زدن مربای پوست هندوانه


۱- از پوست هندوانه تازه، سالم و بدون لک برای درست کردن مربای پوست هندوانه استفاده کنید.

۲- در طرز تهیه مربا پوست هندوانه از سرکه، آبلیمو یا جوهر لیمو استفاده کنید تا مایه مربا حالت اسیدی به خودش بگیرد. در این صورت قند دیرتر متبلور می‌شود و از شکرک زدن مربا جلوگیری به عمل می آید.

۳- اضافه کردن اسانس‌هایی مثل گلاب یا هل را برای خوش طعم و خوش عطر شدن مربا، به مراحل پایانی پخت مربا پوست هندوانه موکول کنید.

۴- به خاطر داشته باشید که اگر در حین پخت مربا، حرارت را بالا ببرید، آب میوه و شربت زود تبخیر می‌شوند. هر چند با این کار پخت مربا سریع‌تر اتفاق می‌افتد ولی بعد از مدتی باید منتظر دانه‌های شکرک روی لبه و دیواره ظرف مربا باشید.


برای این که مربای پوست هندوانه کپک نزند چه کنیم؟​


برای این که مربای پوست هندوانه کپک نزند چه کنیم؟


۱- اگر شکر مربا کم باشد، حتما به مرور زمان کپک می‌زند.

۲- اگر مربای پوست هندوانه به اندازه کافی نجوشیده و غلظت کافی پیدا نکرده باشد، بعد از مدتی کپک می‌زند. پس تا جایی مربا را بپزید که کاملا غلیظ و بدون آب باشد.

۳- جنس بطری‌هایی که برای نگهداری مربا استفاده می‌کنید، بهتر است شیشه‌ای باشد که از واکنش دادن با مواد داخل بطری جلوگیری شود. در بطری هم حتی الامکان فلزی و بدون زنگ باشد.

۴- بطری‌هایی را که مربا در آن می‌ریزید، کاملا بشویید و خشک کنید. برای اطمینان بیشتر قبل از ریختن مربا در بطری شیشه‌ای، آن را استریل کنید. برای استریل کردن، بطری‌ها را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید.

۵- تا جای ممکن، شیشه‌هایی را که برای نگهداری مربا پوست هندوانه انتخاب می‌کنید، سایز کوچکی داشته باشند تا مربا زودتر تمام شود و به دفعات زیاد، درب آن‌ها باز و بسته نشود.

اصول نگهداری از مربای پوست هندوانه​


اصول نگهداری از مربای پوست هندوانه


۱- بعد از هر بار استفاده از مربا درب بطری را کاملا ببندید تا هوا به آن نفوذ نکند.

۲- مرباها را در جای خنک مثل یخچال قرار دهید تا باکتری‌ها امکان رشد نداشته باشند. (حداکثر دمایی که مربا را می‌توانید در آن قرار دهید، ۲۵ درجه سانتیگراد است.)

۳- مربای پوست هندوانه و سایر مرباها را در مجاورت نور خورشید قرار ندهید.

۴- اگر به هر دلیلی مربایتان کپک زد، کل مربا را دور بریزید.

سوالات متداول​


در طرز پخت مربای پوست هندوانه بدون آهک از چه موادی استفاده می‌شود؟​


برای درست کردن مربای پوست هندوانه بدون آهک شما به پوست هندوانه، شکر، آب هندوانه، پوست لیمو، آب لیمو ترش، جوهر لیمو و مقداری ادویه مخصوص مربا نیاز دارید.

در طرز تهیه مربای پوست هندوانه خانگی با آهک، پوست هندوانه چند دقیقه باید در آب و آهک بماند؟​


به عنوان آموزش مربای پوست هندوانه باید پوست‌ها را برای حدود ۷ تا ۸ دقیقه در آب آهک بگذارید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار


طرز تهیه مربای کامکوات مجلسی به ۲ روش با آهک و بدون آهک​



طرز تهیه مربای کامکوات


طرز تهیه مربای کامکوات به روش بازاری کار سختی نیست. مربای کامکوات حلقه‌ای و مربا کامکوات درسته یکی از خاص‌ترین و خوش عطرترین انواع مربای خانگی است که معمولاً به روش‌های متفاوتی درست می‌شود. طرز تهیه مربای کامکوات خانگی بدون آهک یک روش آسان برای درست کردن مربا کامکوات ساده و سریع مجلسی است. درست کردن مربای کامکوات با آهک هم به کمی دقت و حوصله نیاز دارد.

طرز تهیه مربای کامکوات​


طرز تهیه مربای کامکوات


مواد لازم برای پخت مربای کامکوات حلقه‌ای بدون آهک​


  • کامکوات: ۱ کیلوگرم
  • آب: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • شکر: حدود ۱ کیلوگرم
  • جوهر لیمو: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • هل: ۲ عدد


مراحل طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه مجلسی​


مراحل طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه مجلسی


مربای کامکوات مزه بی‌نظیری دارد و به خاطر عطر ملایم و دلپذیر کامکوات شباهت زیادی به مربای پرتقال و همچنین طرز تهیه مربای پوست پرتقال دارد. شما می‌توانید این مربا را به شکل‌های مختلف آماده کنید. در ادامه این بخش می‌توانید با طرز تهیه مربای کامکوات اسلایسی و حلقه‌ای آشنا شوید.


مرحله اول؛ کامکوات‌ها را حلقه‌ای خرد کنید​


طرز تهیه مربای کامکوات حلقه ای


در اولین مرحله از طرز تهیه مربای کامکوات حلقه‌ای، کامکوات‌ها را با دقت بشویید. سپس با استفاده از یک چاقوی تیز کامکوات‌ها را با دقت به صورت حلقه‌ای برش بزنید و هسته داخل آن را خارج کنید.


مرحله دوم؛ از بین بردن تلخی کامکوات​


در این مرحله از طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه مجلسی برای از بین بردن تلخی کامکوات باید یک قابلمه آب را بجوشانید. سپس کامکوات‌ها را به آب اضافه کنید. بعد از حدود یک دقیقه کامکوات‌ها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی از آن‌ها خارج شود. سپس یک کاسه آب سرد در کنار خود قرار دهید و کامکوات‌ها را داخل آن بریزید.


مرحله سوم؛ تست کردن میزان تلخی کامکوات​


بعد از این که یک بار کامکوات‌ها را جوشاندید، یکی از آن‌ها را بچشید و یا برای اطمینان یک بار دیگر مراحل بالا را تکرار کنید. معمولاً بهتر است کامکوات را در دو مرحله بجوشانید تا تلخی آن به طور کامل گرفته شود. در انتها کامکوات‌ها را داخل آب سرد بریزید.


مرحله چهارم؛ قرار دادن کامکوات در آب یخ​


قرار دادن کامکوات در آب یخ


در این مرحله از طرز تهیه مربای کامکوات بهتر است کامکوات ها را برای حدود ۱ ساعت در آب یخ قرار دهید. این کار موجب می‌شود تا کامکوات‌ها شکل و بافت سفت خود را بعد از جوشاندن از دست ندهند.



مرحله پنجم؛ آماده کردن ترکیب آب و شکر برای شربت مربا​


در این مرحله از دستور پخت مربای کامکوات باید شکر و آب را با هم ترکیب کنید و داخل قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید تا مخلوط آب و شکر یا همان شربت مربا جوش بیاید.


مرحله ششم، اضافه کردن کامکوات‌ها به شربت مربا​


بعد از اینکه ترکیب آب و شکر به جوش آمد و این ترکیب کمی غلیظ‌تر شد، می‌توانید کامکوات ها را به شربت بار اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.

نکته: یک روش برای تشخیص غلظت مناسبت شربت مربا این است که یک قاشق از شربت را داخل فریزر بگذارید تا سریع خنک شود، سپس آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شربت داخل آب حل نشود یعنی شربت مربا به قوام رسیده و آماده است.


مرحله هفتم؛ اضافه کردن هل و جوهر لیمو و زعفران به مربا کامکوات​



اضافه کردن هل و جوهر لیمو و زعفران به مربا


در این مرحله به منظور جلوگیری از شکرک زدن مربا کمی جوهر لیمو به آن اضافه کنید. در ادامه هل و زعفران را برای عطر و طعم بخشیدن به مربا به آن اضافه نمایید.


مرحله هشتم؛ غلیظ شدن و جا افتادن مربا کامکوات​


بعد از این که همه مواد را به مربا کامکوات بدون آهک اضافه کردید، در این مرحله از دستور پخت مربای کامکوات باید اجازه دهید مربای شما برای حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه با شعله ملایم بجوشد تا به قوام مورد نظر برسد و جا بیفتد.


مرحله نهم، آماده شدن مربا کامکوات​


در این مرحله از آموزش مرحله به مرحله مربای کامکوات خانگی باید بررسی کنید که غلظت مربا به حد مناسب رسیده باشد. زمانیکه مربا آماده شود کامکوات ها حالت شیشه‌ای و شفاف پیدا می‌کنند و شیره مربا نیز کمی غلیظ می‌شود. بعد از آماده شدن مربا شعله گاز را خاموش کنید و سپس اجازه دهید مربا برای ۲۴ ساعت در دمای آشپزخانه بماند.


مرحله دهم؛ ریختن مربا کامکوات در شیشه​


ریختن مربا کامکوات در شیشه


بعد از آماده شدن مربای کامکوات خانگی در این مرحله از دستور پخت مربای کامکوات باید یک ظرف شیشه‌ای کاملاً خشک و تمیز را برای مربا انتخاب کنید. سپس مربا را با استفاده از یک قاشق تمیز و خشک داخل شیشه بریزید و درب آن را محکم کنید.


مرحله یازدهم؛ مربا کامکوات را در یخچال نگهداری کنید​


شیشه مربا کامکوات را در یخچال نگهداری کنید. می‌توانید مربا کامکوات را برای وعده صبحانه میل کنید و از طعم و عطر دلپذیر این مربا لذت ببرید.


مرحله دوازدهم؛ تزیین مربای کامکوات​


برای تزیین مربای کامکوات می‌توانید از خلال پسته و یا خلال بادام استفاده کنید یا برای تزیین چند عدد چوب دارچین روی مربا قرار دهید.


طرز تهیه مربا کامکوات با آهک​


معمولاً استفاده از آهک در تهیه مرباهایی مثل کامکوات یا مربای کدو حلوایی موجب می‌شود تا مربای شما حالتی ترد به خود بگیرد. از طرف دیگر آب آهک موجب از بین رفتن تلخی کامکوات می‌شود. در طرز تهیه مربای کامکوات با آهک باید به ازای هر یک کیلوگرم کامکوات، از ۱ قاشق غذاخوری آهک استفاده کنید.

آهک را در ۱/۵ لیتر آب حل کنید. سپس اجازه دهید آهک ته نشین شود. بعد از ته نشین شدن آهک، آب زلال روی آهک را روی میوه مورد نظر بریزید (مراقب باشید آهک ته نشین شده روی مربا ریخته نشود). سپس حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت صبر کنید و بعد کامکوات را آبکشی نمایید و مراحل تهیه مربای را طبق روش بالا انجام دهید.


طرز تهیه مربای کامکوات درسته​



طرز تهیه مربای کامکوات درسته کاملا شبیه به کامکوات حلقه‌ای است. اگر قصد دارید مربای کامکوات را به صورت درسته آماده کنید، باید با خلال دندان یا نوک چنگال چند سوراخ روی پوست میوه ایجاد کنید تا طعم خوب کامکوات بیشتر در مربا پخش شود و تلخی آن نیز برطرف شود.


کالری مربای کامکوات​


کالری مربای کامکوات


میزان کالری مربای کامکوات معمولاً به مقدار شکری که به مربا اضافه می‌کنید، بستگی دارد. هر قاشق غذاخوری از مربای کامکوات حدود ۳۵ کالری دارد.


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربای کامکوات​


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربای کامکوات


  • در طرز تهیه مربای کامکوات مقدار شکر مورد نیاز به میزان ترش بودن یا شیرینی کامکوات ها بستگی دارد. هر چقدر کامکوات شما ترش‌تر باشد باید از شکر بیشتری استفاده کنید. معمولاً برای ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار کامکوات باید از ۱/۸ تا ۲ لیوان شکر استفاده کنید.

  • بعد از جوشاندن کامکوات در آب بهتر است آن را برای چند دقیقه در آب یخ قرار دهید.

  • برخی افراد برای غلظت بیشتر و مارمالادی شدن آب مربای کامکوات مقداری پودر ژله نیز به آن اضافه می‌کنند. برای این کار باید بعد از اضافه کردن کامکوات ها به شربت مربا، کمی پودر ژله به آن اضافه کنید.

  • اضافه کردن هل و زعفران به دستور پخت مربای کامکوات کاملاً اختیاری است. اما این ترکیبات موجب می‌شود تا مربای شما خوش‌طعم‌تر شود و عطر بهتری پیدا کند.

  • فراموش نکنید قبل از این که مربا را داخل شیشه بریزید، مربا باید کاملاً به دمای محیط رسیده باشد. از همین رو بهتر است چند ساعت در دمای اتاق بماند و بعد آن را داخل شیشه بریزید.

  • برای جلوگیری از شکرک زدن مربا می‌توانید به جای جوهر لیمو از مقداری آب لیمو ترش نیز استفاده کنید.

  • برخی افراد در طرز تهیه مربای کامکوات خانگی از پودر زیره سبز، دارچین، گلاب و پودر هل سبز برای عطر و طعم بخشیدن به مربا استفاده می‌کنند. در صورتی که از گلاب در طرز پخت مربای کامکوات خانگی استفاده می‌کنید، باید مقدار آب را کمتر کنید و کمی گلاب به مربا اضافه نمایید.

  • به عنوان آموزش مرحله به مرحله مربای کامکوات می‌توانید به جای اضافه کردن آب به مربا از آب پرتقال استفاده کنید.

  • اگر دوست دارید طعم مربای کامکوات شما کمی رو به ترش و ملس باشد از شکر کمتر و در صورتی که به طعم شیرینی علاقه بیشتری دارید، از شکر بیشتری استفاده کنید.

  • در صورتی که در طرز تهیه مربای کامکوات خانگی از آب پرتقال استفاده می‌کنید، دیگر نیازی به اضافه کردن آب لیمو ترش یا جوهر لیمو نخواهد بود.

  • مهم‌ترین علت سفت شدن مربای کامکوات جوشاندن بیش از حد مربا است. از همین رو سعی کنید مربا را به اندازه بجوشانید.

  • مربای کامکوات یکی از خوشمزه‌ترین انواع مربای خانگی است که طعم و مزه آن شباهت زیادی به مربای پرتقال دارد. معمولاً اکثر افراد برای درست کردن مربای کامکوات ابتدا تلخی آن را می‌گیرند، اما اگر مشکلی با تلخی این میوه ندارید، می‌توانید بدون گرفتن تلخی کامکوات هم مربا را آماده کنید.


سوالات متداول​


بهترین طعم‌دهنده‌های مربای کامکوات خانگی چه افزودنی‌هایی هستند؟​


شما می‌توانید برای خوش‌طعم‌تر شدن مربای کامکوات خانگی از پودر زیره سبز، دارچین، گلاب، هل سبز و زعفران استفاده کنید.

چرا کامکوات را در آب جوش می‌ریزند؟​


ریختن کامکوات در آب جوش موجب می‌شود تا تلخی کامکوات گرفته شود.

چرا کامکوات را بعد از جوشاندن در آب سرد قرار می‌دهند؟​


در طرز تهیه مربای کامکوات بهتر است کامکوات‌ها را برای حدود ۱ ساعت در آب یخ قرار دهید. این کار موجب می‌شود تا کامکوات‌ها شکل و بافت سفت خود را بعد از جوشاندن از دست ندهند.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای شقاقل بدون شکرک و کپک + نحوه آماده سازی شقاقل​



طرز تهیه مربای شقاقل


مربای شقاقل یکی از انواع مربا محلی و خوشمزه اصالتا شمالی است که طرفداران زیادی هم دارد. شقاقل را با نام زردک هم می‌شناسند. به جای خرید مربای شقاقل می‌توانید در خانه به راحتی آن را درست کنید. درست کردن این مربا به کمی صبر و حوصله نیاز دارد ولی آنقدر خوشمزه است که زحمت درست کردن آن را بکشید.


درباره شقاقل بیشتر بدانید​

درباره شقاقل بیشتر بدانید


شقاقل (shaghaghol) که به نام هویج قمی یا زردک یا هویج وحشی شمالی هم شناخته می‌شود، گیاهی بومی‌ از جنگل‌های شمال کشور است که در شرق اروپا و غرب آسیا هم رشد می‌کند. رنگ این گیاه به نخودی می‌زند و مایل به زرد است که طعم شیرینی هم دارد. بافت آن هم سخت و سفت است و به صورت خودرو در مناطق حاصلخیر می‌روید.

در ضمن این گیاه در مقابل یخبندان مقاوم و سرشار از نشاسته است. از موارد مصرف گیاه شقاقل درست کردن مربا است که به خاطر دیرهضم بودن و سنگین بودن ریشه آن، همراه با شکر پخته و به خاطر ویتامین‌ها، مواد معدنی مغذی و خواص دارویی زیادی که دارد، خوردن آن توصیه می‌شود. شقاقل برای درمان بیماری‌های رماتیسم و بیماری نقرس به کار می‌رود.

نام‌های دیگر شقاقل، «مهر سلیمان» یا «خاتم سلیمان» است و ظاهری شبیه هویج عادی دارد. البته معمولا درشت‌تر از هویج‌های عادی است. برای درست کردن مربای شقاقل باید از قبل آن را آماده کنید که آماده سازی آن به خاطر بافت سفتی که دارد، کمی زمان‌ بر است.

طبع شقاقل در طب سنتی گرم و تر است و برای افزایش میل جنسی، سلامت کبد و کلیه، همچنین برای بهبود عملکرد قلب و مجاری عروقی بسیار مفید است. این گیاه را در حالت خام نباید بیشتر از ۲۰ گرم مصرف کنید چون احتمال مسمومیت وجود دارد، اما در صورت استفاده به صورت مربا، می‌توان بیش از این میزان از آن مصرف کرد. از این گیاه در طرز تهیه انواع سوپ هم می‌توانید استفاده کنید.


طرز تهیه مربای شقاقل شمالی​

تهیه مربای شقاقل شمالی

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم: حدود ۴۰ کالری

زمان آماده سازی: ۴ روز

زمان لازم برای پخت: ۳ ساعت


مواد لازم برای تهیه مربای شقاقل وحشی​



• شقاقل: ۱ کیلوگرم
• شکر: ۱ کیلوگرم
• هل یا عصاره آن: به میزان دلخواه
• گلاب: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
• آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری


مراحل طرز تهیه مربای شقاقل شمال​


برای طرز تهیه مربای شقاقل، باید ابتدا این میوه ساقه‌ای را آماده کنید. چند روز آن‌ها را در آب بخیسانید و آب آن را دور بریزید. سپس آنها را برش زده و در قابلمه با مواد دیگر بجوشانید تا مربای شما آماده شود. آماده کردن شقاقل‌ها برای درست کردن مربا، به حدود ۴ روز زمان نیاز دارد و در این مدت باید چند بار شقاقل‌ها را بجوشانید و آب آن‌ها را عوض کنید.


مرحله اول: شقاقل‌ها را در آب بخیسانید​


برای درست کردن مربای شقاقل ابتدا باید شقاقل یا زردک را به طور کامل با آب بشویید تا کاملا تمیز شود. پوست آن را نگیرید. شقاقل‌ها را بعد از شستن به صورت سالم و درسته در مقداری آب بخیسانید. روزی ۳ بار آب شقاقل‌ها را دور بریزید. این کار را به مدت دو روز انجام دهید. یعنی دو روز شقاقل را خیس کرده و در این مدت ۶ بار آب آن را عوض کنید.

مرحله دوم: شقاقل‌ها را پوست بگیرد​


در این مرحله، شقاقل‌ها را بعد از ۲ روز از آب خارج کنید و پوست آن‌ها را بگیرید. هویج قمی یا زردک را به شکل دلخواه برش بزنید. می‌توانید از قالب‌های طرح‌دار هم برای برش زدن شقاقل‌ها کمک بگیرید. سپس در یک قابلمه به میزان لازم آب بریزید و شقاقل‌ها را به آن اضافه کنید.

مرحله سوم: شقاقل‌ها را در آب بجوشانید​


قابلمه را روی حرارت بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید. اجازه دهید آب قابلمه شروع به جوشیدن کند. ۱ ساعت صبر کنید تا شقاقل‌ها به خوبی بپزند. سپس آن‌ها را آبکش کنید. دوباره برش‌های شقاقل را در یک قابلمه آب سرد بریزید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید که یک ساعت دیگر هم شقاقل‌ها بجوشند و بپزند.

مرحله چهارم: شقاقل‌ها را در آب سرد بخیسانید​


بعد از جوشیدن و پختن شقاقل‌ها برای بار دوم، آن‌ها را آبکش کنید و در یک قابلمه آب سرد بریزید و کنار بگذارید. دوباره مثل مرحله اول، ۲ روز شقاقل‌ها را در آب سرد قرار دهید و هر روز ۳ مرتبه آب آن را عوض کنید، یعنی هر ۸ ساعت ۱ بار.

مرحله پنجم: شقاقل‌ها را با آب و شکر بجوشانید​


بعد از اینکه آماده سازی شقاقل‌ها به اتمام رسید، شقاقل‌های آماده شده را آبکش کنید. آن‌‌ها را در یک قابلمه (ترجیحا با جنس روحی) بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. روی شقاقل را آب بریزید تا سطح بالای آن را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت بگذارید.

مرحله ششم: گلاب و هل را به مربای شقاقل اضافه کنید​


بعد از این که آب جوش آمد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. در(ب) قابلمه را باز بگذارید و به مدت ۱/۵ ساعت آن را بجوشانید تا غلیظ شود و قوام پیدا کند. در ۱۵ دقیقه پایانی، پودر یا عصاره هل را به آن اضافه کنید. گلاب را هم در همین مرحله از طرز تهیه مربای شقاقل اضافه کنید.


مرحله هفتم: مربای شقاقل را در شیشه بریزید​


در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای شقاقل، شعله گاز را خاموش و صبر کنید تا از دما بیفتد. اگر مربا آب انداخت، دوباره آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آب خود را از دست بدهد. سپس آن را در بطری شیشه‌ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. مربا را در یخچال قرار دهید.


فوت و فن های طرز تهیه مربای شقاقل​

فوت و فن های طرز تهیه مربای شقاقل

*برای آماده کردن شقاقل‌ها، باید آن‌ها را به مدت ۲ روز در آب بخیسانید و به صورت مداوم آب آن را عوض کنید. حتما این آب را هر ۸ ساعت دور بریزید چون ماندن بیش از حد شقاقل‌ها در آب، باعث له شدن شقاقل‌ها می‌شود.

*شقاقل‌ها را در آب سرد خیس کنید. آب ولرم یا گرم باعث نرم شدن شقاقل می‌شود.

*زمان نگهداری مربای شقاقل حدود ۶ ماه تا ۱ سال است ولی اگر می‌خواهید آن را به مدت طولانی نگه دارید، مربا را در فریزر قرار دهید. تا قبل از باز کردن درب شیشه‌ مربای شقاقل، می‌توانید شیشه مربا را در دمای محیط قرار دهید ولی به محض باز کردن درب شیشه، مربا را به یخچال منتقل کنید.

*اگر می‌خواهید مربای شقاقل رژیمی باشد، شکر سفید را با شکر قهوه‌ای جایگزین کنید. بهتر است از عسل برای طرز تهیه مربای شقاقل استفاده نکنید چون عسل در صورت جوشیدن حاوی سمومی می‌شود که برای سلامتی خطرناک است.

*اگر آثاری از کپک در مربا مشاهده کردید، از مصرف آن خودداری کنید چون مربا به کپک‌هایی آلوده می‌شود که قابل مشاهده نیستند و احتمال ایجاد مسمومیت در آن‌ها بالا است.

*برای اطمینان از کپک نزدن مربا شقاقل، می‌توانید آن را به صورت کنسروی هواگیری کنید. در این روش، وقتی مرباها را در شیشه مربا ریختید و درب آن را محکم بستید، شیشه مربا در یک قابلمه بگذارید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب آن به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. سپس شیشه مربا را ۱ شب تا صبح وارونه بگذارید تا هوای احتمالی خارج شود.

*مربای شقاقل را می‌توانید به عنوان دسر همراه با صبحانه یا در طرز تهیه انواع دسر مثل چیزکیک یا انواع کیک‌ مربایی هم به کار ببرید. *برای خوش‌رنگ و براق شدن مربا در تمام طول پخت مربا درب قابلمه را بگذارید.

*برای این‌که مربا شکرک نزند اولین نکته این است که بعد از پختن کامل میوه باید شکر را اضافه کنید چون شکر روی میوه‌ای که کاملا نپخته سفت می‌شود و همین باعث شکرک زدن مربا می‌شود.


سوالات متداول​


شقاقل چیست؟​


شقاقل یک گیاه خودرو است که با نام زردک یا هویج قمی و هویج وحشی شمالی هم شناخته می‌شود. این گیاه خواص درمانی زیادی دارد و معمولا به صورت مربا مصرف می‌شود.

چه کار کنیم که مربای شقاقل شکرک نزند؟​


برای جلوگیری از شکرک زدن مربای شقاقل، حتما در مراحل پایانی پخت مربا، به آن مقداری آبلیمو یا جوهرلیمو اضافه کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای بالنگ مجلسی به ۲ روش با آهک و بدون آهک​



طرز تهیه مربای بالنگ مجلسی به ۲ روش با آهک و بدون آهک


مربای بالنگ یکی از خوشمزه‌ترین انواع مربا است که به راحتی می‌توانید در منزل با میوه بالنگ درست کنید. طرز درست کردن مربای بالنگ با آهک و بدون آهک مرسوم است. برای پخت مربای بالنگ خانگی که خواص زیادی برای دستگاه گوارش، کلیه و کبد دارد، باید فوت و فن‌هایی را رعایت کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ بدون آهک​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
بالنگ۱ کیلوگرم
شکر۱ تا ۱ و نیم کیلوگرم
گلاب۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب۵ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آبلیمو۳ قاشق مرباخوری


میزان کالری در ۱۰۰ گرم مربای بالنگ: حدود ۶۰ کالری
مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱ ساعت
مدت زمان پخت مربای بالنگ بدون آهک: ۱ ساعت

مراحل طرز تهیه مربای بالنگ بدون آهک​


تهیه مربای بالنگ بدون آهک

برای درست کردن مربای بالنگ بدون آهک به حدود ۱ ساعت زمان برای آماده‌سازی مواد نیاز دارید. این مربا حدود ۱ ساعت هم باید بپزد تا کاملا جا بیفتد. وقتی مربا بالنگ به غلظت کافی رسید، می‌توانید آن را یا در یخچال نگهداری کنید و همراه با صبحانه میل کنید یا در تهیه انواع دسر، انواع کیک، چیزکیک و … از آن‌ استفاده کنید.

مرحله اول: بالنگ‌ها را خرد و آماده کنید​

در اولین قدم از طرز تهیه مربای بالنگ، پوست زرد رنگ بالنگ را خیلی نازک برش بزنید. بالنگ‌ها را از وسط با چاقو برش بزنید و پرده‌های بالنگ یا مغز آن را بیرون بیاورید. حالا بالنگ‌ها را به شکل دلخواه برش بزنید.

مرحله دوم: بالنگ‌‌های برش‌زده را بجوشانید​

در این مرحله از طرز تهیه مربای بالنگ بدون آهک باید بالنگ‌های برش زده را در قابلمه بریزید و روی آن‌ها را با آب سرد بپوشانید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا آب داخل قابلمه شروع به جوشیدن کند. بعد از این که آب جوشید، به مدت ۵ دقیقه صبر کنید ولی در این مدت درب ظرف را باز بگذارید.

مرحله سوم: بالنگ‌ها را چند بار بجوشانید و آبکش کنید​

بعد از جوشیدن بالنگ‌ها، در این مرحله از طرز تهیه مربای بالنگ خانگی باید آن‌ها را آبکش کنید. روی بالنگ‌ها مقداری آب سرد بریزید و کاملا آن‌ها را بشویید. سپس برای گرفتن تلخی مربای بالنگ برای بار دوم بالنگ‌های آبکش شده را در قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و ۵ دقیقه دیگر بجوشانید. دوباره آن را آبکش کنید. این کار را ۳ تا ۴ مرتبه انجام دهید تا تلخی بالنگ‌ها به طور کامل گرفته شود.

مرحله چهارم: بالنگ‌ها را با شکر بجوشانید​

در این مرحله از طرز تهیه مربای بالنگ بعد از این‌که بالنگ‌ها را چندین مرتبه جوشاندید و آب آن‌ها را دور ریختید، با دست روی بالنگ‌ها را فشار دهید تا آب اضافی خود را از دست بدهند و تقریبا بدون آب و خشک شوند تا مربای بالنگ کپک نزند. بالنگ‌‌ها را بچشید تا طعم تلخ نداشته باشند. آن‌ها را دوباره در قابلمه بریزید و شکر را اضافه کنید. صبر کنید تا مربا به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت گاز بمانند و بجوشد.

مرحله پنجم: گلاب و آبلیمو را به مربای بالنگ اضافه کنید​

در این مرحله از طرز تهیه مربای بالنگ درب قابلمه را روی آن قرار ندهید تا شهد مربا بجوشد و غلظت کافی پیدا کند. در ۱۵ دقیقه پایان پخت، گلاب را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. دوباره اجازه دهید گلاب هم طعم و عطر خودش را به مربای بالنگ بدهد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت هم آبلیمو را به مربای بالنگ اضافه کنید. وقتی شربت مربا غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله ششم: مربای بالنگ را در بطری‌های شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید​

مربای بالنگ باید در قابلمه سرد شود. سپس مربا را در ظروف شیشه‌ای تمیز و استریل شده و خشک بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. ظرف شیشه‌ای مربای بالنگ را به مدت یک شبانه‌روز به صورت وارونه قرار دهید تا هوای اضافی داخل شیشه‌ها گرفته شود. سپس شیشه‌های حاوی مربای بالنگ را در یخچال نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ مجلسی با آهک​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
آب۱ لیتر
آهک۱ کیلوگرم
بالنگ۱ کیلوگرم
شکر۱ کیلوگرم
گلاب۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای بالنگ مجلسی با آهک​

طرز تهیه مربای بالنگ با آهک

در شیوه طرز تهیه مربا بالنگ با آهک، بعد از پخت بالنگ، مربا ظاهر زیباتری خواهد داشت و شکل خود را بیشتر حفظ می‌کند. در این روش میزان پروتئین مربا بیشتر خواهد بود، چون مواد مغذی بالنگ همراه با آب جوش از بین نخواهد رفت. آهکی که در طرز تهیه مربا بالنگ با آهک استفاده می‌شود، باید از نوع آهک هیدراته یا هیدروکسید کلسیم باشد که درجه خلوص بالایی هم داشته باشد.

مرحله اول: آب آهک را درست کنید​

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای بالنگ با آب آهک، آهک و آب را مخلوط کنید. به ازای هر یک کیلوگرم بالنگ، یک کیلوگرم آهک هیدراته استفاده کنید. یک لیتر آب را با یک کیلوگرم آهک مخلوط کنید و هم بزنید. آب آهک را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در مکان دور از دسترس قرار دهید تا ته‌نشین شود.

مرحله دوم: بالنگ‌ها را در آب آهک بخوابانید​

در این مرحله از طرز تهیه مربای بالنگ مجلسی، بعد از این‌که آب روی آهک، صاف و شفاف شد، آب‌ آهک شفاف را در ظرف دیگری بریزید. بالنگ‌ها را به روشی که در طرز تهیه مربای بالنگ شرح دادیم، خرد کنید و آن‌ها را در ظرف آب آهک بریزید. ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید تا آب آهک تلخی بالنگ را بگیرد و بافت بالنگ تردتر شود. سپس بالنگ‌ها را در آبکش بریزید و آن‌ها را به خوبی بشویید تا آهک خود را از دست بدهد.

مرحله سوم: مربای بالنگ را بپزید​

در این مرحله از طرز تهیه مربا بالنگ با آهک، بالنگ‌های آبکش شده را در یک قابلمه بریزید و روی آن را با آب بپوشانید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید. شکر را اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم بجوشند و مایه مربا یا شربت آن غلیظ شود. در ۱۰ دقیقه پایانی گلاب و آبلیمو را هم اضافه کنید. بعد از پخت مربای بالنگ، آن را در بطری‌های شیشه‌ای درب‌دار بریزید و سرو کنید.

تست غلظت مربای بالنگ​

شهد مربای بالنگ مثل تمام انواع مربا باید به غلظت مناسب برسد تا شکرک نزند. برای تست غلظت مربا یک روش آسان به شما یاد می‌دهیم. بعد از ۱ ساعت که از پخت مربا گذشت یک قطره از شهد مربا را با قاشق خشک و تمیز بردارید و در یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد به ته لیوان رسید و متلاشی نشد (مثل عسل) غلظت مربا به قوام کافی رسیده است. اما اگر شهد متلاشی شد مربا هنوز برای غلیظ شدن به زمان بیشتری نیاز دارد. در این صورت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دیگر به مربای بالنگ زمان بدهید تا شهد مربا غلیظ شود.
یک روش دیگر هم این است که مقداری از شهد مربا را در کاسه بریزید تا سرد شود سپس آن را بین دو انگشت خود فشار دهید. اگر شهد مربا حالتی چسبنده دارد، یعنی آماده است.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربای بالنگ خانگی​

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربای بالنگ خانگی

  • نکته مهمی در دستور پخت مربای بالنگ این است که بالنگ‌هایی برای مربا بهتر هستند که روی پوستشان برجستگی کمتری داشته باشد چون پوستشان بهتر جدا می‌شود.
  • اگر بخواهیم مربای بالنگ شبیه به گل رز شود، باید بالنگ را به صورت نازک مثل پوست گرفتن برش بدهیم.
  • بالنگ‌هایی که اندازه کوچک‌تری دارند، عطرشان نیز قوی‌تر است. معمولا بالنگ‌های کوچک‌تر، پوستی صاف و ضخیم‌تر نسبت به انواع درشت آن دارند.
  • بهتر است میزان شکر و بالنگ را به صورت یکسان در نظر بگیرید. یعنی به ازای هر ۱ کیلوگرم بالنگ، ۱ کیلوگرم شکر استفاده کنید. البته میزان استفاده از شکر به سلیقه خودتان هم بستگی دارد و می‌توانید آن را کمتر یا بیشتر هم در طرز تهیه مربای بالنگ استفاده کنید.
  • بهترین بطری‌ها برای نگهداری مربای بالنگ، بطری‌های شیشه‌ای با در(ب) فلزی سالم و بدون هرگونه زنگ‌زدگی است. سعی کنید مرباهای خود را در بطری‌هایی که سایز کوچک‌تر دارند، بریزید تا زودتر تمام شود.
  • مربای بالنگ را می‌توانید به مدت حدود ۵ تا ۶ ماه در یخچال نگهداری کنید ولی هر چه زودتر آن را مصرف کنید، بهتر است.
  • بد نیست بدانید در صورتی که مربا بیش از اندازه بجوشد و آب و عصاره خود را از دست بدهد، شکرک خواهد زد.
  • استفاده از ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو یا کمی جوهر لیمو در طرز تهیه مربای بالنگ، باعث پیشگیری از کپک زدن مربا خواهد شد. این مواد را در ۵ یا ۱۰ دقیقه پایانی زمان پخت، به مربای خود اضافه کنید.
  • اگر تا قبل از اینکه مربای بالنگ را در شیشه بریزید، مشاهده کردید که مربا کمی آب انداخته است، دوباره به آن حرارت دهید تا آب آن تبخیر شود.
  • برای این که طعم و عطر مربای بالنگ قوی‌تر و خوشمزه‌تر شود، کمی دارچین و هل هم به مواد لازم طرز تهیه مربا می‌توانید اضافه کنید. میزان استفاده از این چاشنی‌ها، به سلیقه خودتان بستگی دارد.
  • برای زیباتر شدن ظاهر مربای بالنگ، می‌توانید آن را به شکل دلخواه قالب بزنید. مثلا از قالب‌های با طرح گل رز یا قلب و … می‌توانید استفاده کنید.
  • برای طرز تهیه مربای بالنگ حتما لازم نیست پوست میوه را از مغز آن جدا کنید. بهتر است برش‌ها را طوری بزنید که پوست و گوشت میوه به هم وصل باشند. پوست میوه بالنگ دارای عطر خاص و فوق‌العاده و ماده اصلی در طرز تهیه مربای بالنگ خواهد بود پس پوست آن را نازک برش بزنید.
  • در مدت زمانی که بالنگ را می‌جوشانید تا تلخی آن گرفته شود، بهتر است شعله گاز را زیاد کنید تا آب زود به جوش بیاید و بعد هم آن را آبکش کنید.
  • درب ظرف را تا زمان پخت مربا روی آن قرار ندهید چون باعث تیره شدن رنگ مربای بالنگ خواهد شد.
  • بهترین ظرف برای درست کردن انواع مربا از جمله مربای بالنگ قابلمه مسی یا قابلمه لعابی است. این ظروف باعث می‌شوند رنگ مربا شفاف و خوشرنگ شود.
  • برای این‌که مربا شکرک نزند اولین نکته این است که بعد از پختن کامل میوه باید شکر را اضافه کنید چون شکر روی میوه‌ای که کاملا نپخته سفت می‌شود و همین باعث شکرک زدن مربا می‌شود.
  • در طرز تهیه مربای بالنگ خانگی می‌توانید با استفاده از قالب پوست بالنگ را به شکل دلخواه برش دهید و سپس تلخی آن را بگیرید.
  • بعد از این که مربای بالنگ شما آماده شد، به مدت یک روز آن را در آشپزخانه بگذارید. در صورتی که در مربا آب جمع شد، می‌توانید ۱۰ دقیقه دیگر آن را بجوشانید.
  • اضافه کردن مقداری بهار نارنج، خلال پسته و خلال بادام به مربای بالنگ عطر و طعم بی‌نظیری می‌بخشد.
  • برای این که مربای بالنگ شما خوشرنگ شود، می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. البته به خاطر داشته باشید که این مربا عطر فوق‌العاده‌ای دارد و نیازی به اضافه کردن هیچ طعم‌دهنده‌ای به آن نیست.
  • مربای بالنگ مثل دیگر انواع مرباهای خانگی باید به اندازه بجوشد و شهد مربا غلیظ شود، در غیر این صورت ممکن است پس از مدتی کپک بزند.
  • طبع مربای بالنگ معمولا متعادل است و از همین رو همه افراد می‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند.
  • از مهم‌ترین خواص مربای بالنگ می‌توان به تقویت قلب، تقویت معده و کبد، سم‌زدایی کبد و از بین بردن نفخ معده اشاره کرد.

سوالات متداول
چطور تلخی بالنگ را بگیریم؟

چطور تلخی بالنگ را برای مربا بگیریم؟​

برای گرفتن تلخی بالنگ می‌توانید از آب آهک استفاده کنید. اگر آب آهک در دسترس نداشتید، ‌بالنگ‌های خرد شده را ۳ تا ۴ مرتبه با آب بجوشانید و آبکش کنید.

آب آهک را چطور درست کنیم؟​

آهکی که برای درست کردن مربای بالنگ استفاده می‌کنید، باید آهک کُشته یا آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) باشد. باید یک کیلو آهک را با یک لیتر آب حل کنید تا محلول شیری‌ رنگ داشته باشید. سپس آب آهک را در مکانی ساکن بگذارید تا ته‌نشین شود و آب روی آهک را استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای تمشک به ۲ روش خوشمزه با طعم بازاری​



طرز تهیه مربای تمشک به 2 روش


مربای تمشک یکی از خاص‌ترین و خوشمزه‌ترین مرباهایی است که در شمال کشور تهیه می‌شود. به مربای تمشک جنگلی «مربای ولش» هم گفته می‌شود. این مربا در اصل یک مربای تابستانی است ولی اگر تمشک را در فریزر نگهداری کرده باشید، می‌توانید در فصل زمستان هم از طعم بی‌نظیر مربای آن لذت ببرید. مربای تمشک قرمز و مربای تمشک سیاه معمولا به دو روش با شکر و با شیره انگور درست می‌شود که ما در این مقاله به آموزش طرز تهیه مربای تمشک مرحله به مرحله به هر دو روش رژیمی و ساده می‌پردازیم. همچنین شیوه نگهداری مربای تمشک، راه‌های جلوگیری از کپک زدن آن و فوت و فن‌های پخت مربای تمشک را هم به شما خواهیم گفت.



فوت و فن‌های طرز تهیه مربای تمشک​


فوت و فن‌های طرز تهیه مربای تمشک


*مربای تمشک را می‌توانید به عنوان دسر همراه با صبحانه، یا در طرز تهیه انواع چیزکیک، انواع کیک مربایی و دسرهای دیگر مصرف کنید.

*در طرز تهیه انواع مربا معمولا میزان شکر و میوه به یک اندازه در نظر گرفته می‌شود، یعنی مثلا معمولا به ازای هر یک کیلوگرم از میوه‌، ۱ کیلوگرم شکر هم به کار می‌رود ولی در مورد تمشک، این میزان بستگی به میزان ترشی یا شیرینی این میوه دارد. اگر تمشک‌ها شیرین هستند، می‌توانید میزان شکر را کمتر در نظر بگیرید.

*استفاده از گلاب و وانیل در طرز تهیه مربای تمشک اختیاری است و بستگی به سلیقه شما دارد.

*اگر از تمشک‌های فریز شده و یخ زده استفاده می‌کنید، سعی کنید حتما از شب قبل آن‌ها را از فریزر خارج کنید و در یخچال بگذارید تا یخ‌زدایی شوند.

*برای اینکه رنگ مربای تمشک تیره‌تر شود، در مراحل پایانی پخت، می‌توانید به اندازه دلخواه رنگ خوراکی قرمز هم به مربا اضافه کنید.

*برخی افراد برای غلظت بیشتر مربا، به مواد مورد استفاده در طرز تهیه مربای تمشک، به اندازه ۱ قاشق غذاخوری ژله‌ای را که همرنگ با رنگ تمشک باشد، به آن اضافه می‌کنند که این کار نیز کاملا اختیاری است.

*بعد از جوش آمدن مواد مربای تمشک، کف روی مربا را جدا کنید تا مربا در نهایت شفاف و خوشرنگ شود. این کار البته روی طعم مربا تاثیر نخواهد گذاشت.

*طرز تهیه مربای تمشک بدون دانه هم مرسوم است.


طرز تهیه مربای تمشک به روش ساده با شکر​


طرز تهیه مربای تمشک به روش ساده با شکر


میزان کالری در ۱۰۰ گرم: حدود ۲۷۵ کیلو کالری
زمان آماده سازی مواد: ۱۵ دقیقه
زمان مورد نیاز برای پخت: ۴۰ دقیقه



• تمشک: ۱ کیلوگرم
• شکر: ۱ کیلوگرم
• گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
• وانیل: به اندازه نوک قاشق


مراحل طرز تهیه مربای تمشک جنگلی با شکر​


برای درست کردن این مربا، باید در ابتدا تمشک‌ها را با شکر مخلوط و صبر کنید تا آب بیندازد. سپس آن‌ها را روی حرارت قرار دهید و در آخر گلاب و وانیل را هم اضافه کنید. وقتی مربا غلیظ شد، می‌توانید آن را سرو کنید


مرحله اول: تمشک‌ها را به خوبی بشویید​


در اولین مرحله از طرز تهیه مربای تمشک جنگلی قرمز یا سیاه، ابتدا تمشک‌ها را به خوبی بشویید. بهتر است تمشک‌ها را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید تا گل و لای آن‌ها خارج شود. سپس آن‌ها را آبکش کنید و در یک قابلمه بریزید.


مرحله دوم: شکر را به تمشک‌ها اضافه کنید​


روی تمشک‌ها را شکر بریزید و قابلمه یا ظرف را در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد. همان طور که گفته شد، می‌توانید میزان شکر را کمی کمتر یا بیشتر هم در نظر بگیرید. حدود ۶ ساعت صبر کنید تا تمشک‌ها کاملا نرم شوند و طعمشان با شکر یکدست شود.


مرحله سوم: کف روی مواد مربای تمشک را بگیرید​



در این مرحله از طرز تهیه مربای تمشک، قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شعله را روی متوسط رو به بالا تنظیم کنید. صبر کنید تا مواد داخل قابلمه شروع به جوشیدن کنند. در این فاصله روی مایه یا شربت شروع به ایجاد شدن کف می‌کند. این کف‌ها را با کمک قاشق جدا کنید.


مرحله چهارم: گلاب و وانیل را به مربای تمشک اضافه کنید​


بعد از اینکه کف‌ها را گرفتید، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم و صبر کنید تا مربا غلیظ شود. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، گلاب را به مواد مربای تمشک خانگی اضافه کنید. بعد از اینکه مربای تمشک جنگلی به غلظت کافی رسید، وانیل را به مواد اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه بعد، شعله را خاموش کنید.


مرحله پنجم: مربای تمشک را در یخچال نگه دارید​


در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای تمشک، بعد از این که مربا پخت و سرد شد، مربا را در بطری‌های شیشه‌ای تمیز و استریل شده بریزید و در(ب) آن‌ها را محکم ببندید. مربا را تا زمانی که در آن را باز نکرده‌اید، می‌توانید در دمای محیط نگه دارید ولی به محض باز کردن، بطری را به یخچال منتقل کنید.

این بود طرز تهیه مربای تمشک جنگلی قرمز؛ روش درست کردن مربای تمشک سیاه و مربای تمشک وحشی هم به همین روش است.


طرز تهیه مربای تمشک رژیمی با شیره انگور​


طرز تهیه مربای تمشک رژیمی با شیره انگور


مواد لازم برای تهیه مربای تمشک رژیمی​


• شیره انگور: ۱ کیلوگرم
• تمشک: ۱ کیلوگرم
• آبلیمو: ۱ قاشق چای خوری
• آب: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی


مراحل طرز تهیه مربای تمشک رژیمی با شیره انگور​


در این روش از طرز تهیه مربای تمشک رژیمی بدون شکر، باید شیره انگور را با تمشک‌‌ها مخلوط کنید و صبر کنید تا آب بیندازد. سپس تمشک و شیره انگور را به همراه آب روی حرارت بگذارید و در آخر آبلیمو را اضافه کنید. وقتی مربا کشدار و غلیظ شد، می‌توانید آن را سرو کنید. مربای تمشک جنگلی و مربای تمشک قرمز و مربای تمشک سیاه را به همین روش رژیمی می‌توانید درست کنید.



مرحله اول: تمشک‌ها را بشویید​


در اولین قدم برای درست کردن مربای تمشک، ابتدا برگ و دم تمشک‌ها را جدا کرده و آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در یک تشت آب بخیسانید تا تمیز شوند. سپس آنها را آبکشی کنید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهند.


مرحله دوم: تمشک را با شیره انگور مخلوط کنید​


تمشک‌ها را به همراه شیره انگور در یک ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید. به مدت ۶ تا ۸ ساعت صبر کنید تا شیره و تمشک‌ها طعم یکدیگر را بگیرند و مخلوط آب بیندازد. سپس قابلمه را از یخچال خارج کنید و آن را روی حرارت قرار دهید.


مرحله سوم: مربای تمشک رژیمی را بپزید​


در این مرحله از طرز تهیه مربای تمشک، آب را اضافه کنید و مانند روش قبل، حرارت را زیاد کنید. وقتی مواد شروع به جوشیدن کردند، کف روی مایه مربا را بگیرید تا شفاف شود. سپس حرارت را ملایم کنید و حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت صبر کنید تا مربای تمشک غلیظ شود.


مرحله چهارم: آبلیمو را اضافه کنید​


بعد از این‌که مربا به غلظت مناسب رسید، آبلیمو را به مواد اضافه و ۵ دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید. بعد از اینکه مواد داخل قابلمه از دما افتادند و سرد شدند، آن ها را در بطری شیشه‌ای در بسته بریزید و در یخچال نگه دارید.

این بود طرز تهیه مربای رزبری یا تمشک به روش رژیمی و بدون شکر. نوش جان!


چه کار کنیم که مربای تمشک شکرک نزند؟​


چه کار کنیم که مربای تمشک شکرک نزند؟


*غلظت مناسب مربای تمشک باعث جلوگیری از شکرک زدن مربا خواهد شد. در طرز تهیه مربای تمشک، اجازه دهید تا مربا به اندازه کافی قوام پیدا کند سپس شعله زیر آن را خاموش کنید. اگر بعد از سرد شدن مربا، شهد مربا آبکی و رقیق بود، دوباره مربا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ‌تر شود.

*اگر بعد از درست کردن مربای تمشک، مربایتان شکرک زد، کمی آب جوش را با ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید و دوباره مربا را روی حرارت قرار دهید تا کمی بجوشد. بعد از غلیظ شدن، غلظت مربا باید به اندازه عسل و کشدار باشد.

*کم بودن میزان شکر گاهی اوقات موجب کپک زدن مربا می‌شود. در این صورت دوباره کمی شکر و آب به مربا اضافه کنید و مربا را روی حرارت قرار دهید. بعد از رسیدن به غلظت مناسب، حرارت را خاموش کنید.

*در مورد میوه‌هایی که ترشی آن‌ها زیادتر است، لزومی به استفاده از آبلیمو یا جوهرلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن آن‌ها نیست ولی استفاده از آن نیز بدون مانع است و بستگی به سلیقه شخصی‌ شما دارد.


سوالات متداول​


مدت زمان ماندگاری مربای تمشک چقدر است؟


مدت زمان ماندگاری مربای تمشک چقدر است؟​


حدود ۶ ماه تا ۱ سال می‌توانید مربای تمشک را در یخچال نگه دارید ولی اگر آثاری از کپک روی آن مشاهده کردید، مربا را دور بریزید.


نسبت میزان تمشک و شکر برای درست کردن مربا چقدر باید باشد؟​


معمولا این میزان را به یک نسبت مساوی در نظر می‌گیرند ولی می‌توانید مقدار شکر را بنا به سلیقه خود کم یا زیاد کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای بهار نارنج به ۳ روش آسان بدون تلخی​



طرز تهیه مربای بهارنارنج


مربای بهار نارنج را با شکوفه‌های بهارنارنج خشک و تازه می‌توانید درست کنید. این مربای خوشمزه به خاطر عطر قوی و طعم لذیذ و خاصیت آرام‌بخشی که دارد، بسیار محبوب است. برای درست کردن مربای بهار نارنج بدون طعم تلخی باید فوت و فن‌های مربا بهار نارنج را بلد باشیم.

طرز تهیه مربای بهار نارنج بدون آهک​

طرز تهیه مربای بهار نارنج بدون آهک

میزان کالری: حدود ۲۳۰ کالری در ۱۰۰ گرم
مدت زمان آماده سازی مواد: ۲ ساعت
مدت زمان لازم برای پخت: ۳ ساعت


مواد لازم برای تهیه مربای بهار نارنج بدون آهک​


  • شکوفه بهار نارنج تازه: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۱ کیلوگرم
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش: ۱ عدد
  • گلاب: ۱ قاشق غذاخوری


مراحل طرز تهیه مربای بهار نارنج زعفرانی​


برای درست کردن مربای بهار نارنج بدون آهک به روش اصیل و سنتی ابتدا باید طعم تلخ و گس بهار نارنج‌ها را بگیرید و سپس همراه با آب و شکر آن را بپزید. با این میزان مواد، یک بطری شیشه‌ای تقریبا بزرگ مربای بهار نارنج خواهید داشت. در صورتی‌ که می‌خواهید این میزان کمتر یا بیشتر باشد، کافی است نسبت‌ها را به یک اندازه کم یا زیاد کنید.


مرحله اول: شکوفه‌های بهار نارنج را تمیز کنید و بشویید​


در اولین مرحله از طرز تهیه مربای بهار نارنج، ابتدا شکوفه‌های بهار نارنج را پاک کنید و کاسبرگ آن را جدا کنید. فقط باید با برگ‌ها و قسمت سفید شکوفه‌های بهار نارنج مربا درست کنید. سپس شکوفه‌های بهار نارنج را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک قابلمه بریزید و روی آن را با آب بپوشانید. سپس آن را آبکش کنید.


مرحله دوم: بهارنارنج‌ تازه را بجوشانید​


در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید، گلبرگ‌های بهار نارنج‌ تازه و آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه بدهید آب شروع به جوشیدن کند، نیازی نیست حرارت را کم کنید، بعد از ۵ دقیقه از جوشیدن بهار نارنج‌ها، آن‌ها را با آب سرد آبکش کنید.


مرحله سوم: بهار نارنج‌ها را در آب بخیسانید​


دوباره قابلمه را پر از آب کنید و بهار نارنج‌ها را مانند قبل بجوشانید و آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید. این کار را ۳ تا ۴ مرتبه انجام دهید تا وقتی که تلخی شکوفه‌های بهار نارنج گرفته شود. بار آخر که این کار را انجام دادید، دوباره در یک قابلمه آب سرد بریزید و برگ‌های شکوفه‌‌ بهار نارنج را در آن بریزید و به مدت ۲۴ ساعت آن را کنار بگذارید.


مرحله چهارم: شکوفه‌های بهار نارنج را آبکش کنید​


بهتر است در طول زمانی که گلبرگ بهار نارنج را در آب سرد خیسانده‌اید، ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض کنید. بعد از این مدت، تلخی بهار نارنج‌ها به طور کامل گرفته می‌شود. سپس شکوفه‌ها را در آبکش بریزید و روی آن‌ها را آب سرد بگیرید و بشویید.


مرحله پنجم: مربای بهار نارنج را بپزید​


در این مرحله از طرز تهیه مربای بهار نارنج، در یک قابلمه مناسب به اندازه ۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی آب بریزید و شکر و شکوفه‌های بهار نارنج‌ آبکش شده را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شکر (شربت بهار نارنج) بجوشد. سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید.


مرحله ششم: آبلیمو و زعفران و گلاب را اضافه کنید​


بعد از حدود ۳ ساعت بهار نارنج‌ها کاملا روی حرارت ملایم با شهد یا شربت می‌پزند و نرم می‌شوند. در این مدت، درب ظرف را باز بگذارید و مراقب بخار شدن آب باشید. وقتی شربت بهار نارنج به غلظت عسل رسید، (حدود ۱۰ دقیقه پایانی پخت مربا)، آبلیمو را اضافه کنید. در ۵ دقیقه پایانی پخت هم زعفران و گلاب را اضافه کنید.


مرحله ششم: مربای بهار نارنج را در شیشه تمیز بریزید​


۵ دقیقه بعد از اضافه کردن زعفران و گلاب شعله گاز را خاموش کرده و بعد از سرد شدن، مربا را در شیشه تمیز و خشک بریزید و در(ب) آن را محکم ببندید.



طرز تهیه مربای بهار نارنج با آب آهک​


طرز تهیه مربای بهار نارنج با آب آهک


به جای این‌که تلخی بهار نارنج را تنها با آب بگیرید، می‌توانید از آهک هم برای این کار کمک بگیرید. در این روش، ۱ لیتر آب را با ۱ کیلوگرم آهک تصفیه شده حل کنید و آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت کنار بگذارید تا آهک کاملا ته نشین شود. بعد از این‌که آب روی آهک‌های ته نشین شده کاملا شفاف شد، آن را در ظرف دیگری بریزید.

شکوفه‌های بهار نارنج را به روش قبل پاک کنید و تمیز بشویید، سپس آن‌ها را به آب‌ آهک اضافه کنید. ۱۰ تا ۱۲ ساعت بعد، بهار نارنج‌ها را آبکش کنید و بقیه مراحل طرز تهیه مربای بهار نارنج را طبق روش بالا ادامه دهید.


طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک​


در این روش از طرز تهیه مربای بهار نارنج با بهار نارنج خشک، کافی است شکوفه‌های خشک شده بهار نارنج را در آب بخیسانید تا نرم شوند. حدود ۱ تا ۲ ساعت آن‌ها را در آب سرد قرار دهید و بعد آبکش کنید. در ادامه تلخی بهار نارنج‌ها را با آب آهک یا آب جوش بگیرید و مانند روش اول، مربای بهار نارنج خشک را تهیه کنید.


فوت و فن‌های طرز تهیه مربای بهار نارنج​


فوت و فن‌های طرز تهیه مربای بهار نارنج


*استفاده از آبلیمو باعث جلوگیری از شکرک زدن خواهد شد. ولی می‌توانید آب نارنج را با آبلیمو جایگزین کنید که در این صورت مربای شما خوشمزه‌تر هم خواهد شد.
*اگر شهد شکر زیادی بجوشد و غلیظ شود، احتمال شکرک زدن مربا زیادتر خواهد شد. در این صورت دوباره به مربا به اندازه نصف لیوان آب اضافه کنید و آن را بجوشانید.
*غلظت مناسب برای مربای بهار نارنج در حدی است که اگر مربا را در قاشق ریختید و قاشق را کج گرفتید، حالت کشدار و غلیظ داشته باشد.
*برای جلوگیری از کپک زدن مربای بهار نارنج، حتما درب شیشه مربا را کاملا محکم ببندید و یک شب تا صبح بطری را وارونه بگذارید تا هوای اضافی آن خارج شود.
*به محض باز کردن درب شیشه مربا و استفاده، شیشه مربا را داخل یخچال بگذارید.
*سعی کنید از شیشه با اندازه کوچک‌تر استفاده کنید تا مربا زودتر تمام شود.
*استفاده از گلاب و هل یا چوب دارچین در طرز تهیه مربای بهار نارنج الزامی نیست، چون خود شکوفه‌های بهار نارنج به اندازه کافی خوشبو و معطر هستند ولی در صورت دلخواه می‌توانید به اندازه‌ای که باب طبعتان است، از چاشنی‌های دیگر هم استفاده کنید.
*اضافه کردن موادی مثل آبلیمو، گلاب، زعفران و یا عصاره هل را به دقایق پایانی پخت مربای بهار نارنج موکول کنید. این کار باعث ماندگاری بیشتر عطر و طعم این چاشنی‌‌های معطر خواهد شد.

برای گرفتن تلخی بهار نارنج، از آب استفاده کنیم یا آب آهک؟​


هر دو روش برای گرفتن تلخی بهار نارنج برای درست کردن مربای بهار نارنج و شربت بهار نارنج مناسب هستند و مزیت‌های خاص خودشان را دارند. اگر از آب آهک استفاده کنید، زمان و دردسر کمتری برای گرفتن تلخی بهار نارنج خواهید داشت. همچنین در این روش، شکل و ظاهر بهار نارنج سالم و شاداب می‌ماند و له نمی‌شود، در نتیجه مربا جلوه زیباتری خواهد داشت.
اگر روش اصیل گرفتن تلخی با آب را پیش می‌گیرید، باید بگوییم که شیوه سالم‌تر را انتخاب کرده‌اید، همچنین نیاز به آهک و به عمل آوردن آب‌ آهک هم نخواهید داشت. شما می‌توانید بنا به سلیقه و معذوریت‌های سلامتی یا امکانات در دسترس، یکی از دو روش بالا را انتخاب کنید.

سوالات متداول​


زمان ماندگاری مربای بهار نارنج چقدر است؟


زمان ماندگاری مربای بهار نارنج چقدر است؟​


این مربا اگر به صورت خانگی و با رعایت اصول بهداشتی تهیه شود، به مدت ۱ سال در یخچال قابلیت نگهداری دارد. ولی در صورتی که متوجه رشد کپک‌ها روی سطح مربا شدید، از مصرف آن خودداری کنید.


طعم مربا با بهار نارنج خشک بهتر است بهار نارنج تازه؟​


این دو مدل مربا بهار نارنج خشک و تازه تفاوت چندانی از نظر طعم و کیفیت نخواهند داشت ولی به هر حال گرفتن تلخی شکوفه‌های تازه بهار نارنج، به زمان بیشتری نیاز دارد، عطر آن هم بیشتر است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه مربای پرتقال به ۲ روش حلقه ای و بدون پوست + روش نگهداری​



طرز تهیه مربای پرتقال به ۲ روش حلقه ای و بدون پوست + روش نگهداری


مربای پرتقال یکی از انواع مرباهای خوش‌طعم و خوش‌عطر پاییزی و زمستانی است که می‌توانید از طعم لذیذ آن در دیگر فصل‌های سال هم لذت ببرید. مربای پرتقال ساده و بدون پوست و مربای پرتقال حلقه‌ای با پوست و مربای گوشت پرتقال یا مربای پرتقال بدون پوست از انواع پرطرفدار مربای پرتقال هستند. ما


مواد لازم برای تهیه مربای پرتقال حلقه‌ای​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
پرتقال۱ کیلوگرم
شکر۱ کیلوگرم
نمک۱ قاشق سوپ‌خوری
گلوکز۱ قاشق سوپ‌خوری
آب پرتقال۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آببه مقدار لازم

میزان کالری مربای پرتقال: حدود ۲۴۶ کیلوکالری در ۱۰۰ گرم
مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۵ ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت مربای پرتقال حلقه‌ای: ۱ ساعت

مراحل طرز تهیه مربای پرتقال حلقه‌ای​

طرز تهیه مربای پرتقال حلقه‌ای

برای درست کردن مربای پرتقال حلقه‌ای با پوست باید ابتدا پرتقال‌ها را در آب نمک برای چند ساعت بخوابانید. سپس آن‌ها را آبکش کنید و با شکر، گلوکز و آب بپزید. وقتی مربا به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید.

مرحله اول: آب نمک درست کنید​

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای پرتقال، در یک ظرف غیر‌فلزی، آب نمک درست کنید. ۳ لیتر آب را با نمک مخلوط کنید و هم بزنید تا دانه‌های نمک در آب حل شوند.

مرحله دوم: پرتقال‌ها را در آب نمک بخوابانید​

سپس پرتقال‌ها را بشویید و سر و ته آن‌ها را برش بزنید و به صورت حلقه‌های نازک درآورید. این حلقه‌ها را در آب نمک قرار دهید و به مدت ۵ ساعت آن‌ها را در دمای محیط نگه دارید. سپس حلقه‌های پرتقال را از آب نمک بیرون بیاورید و در یک آبکش بریزید. روی پرتقال‌ها آب سرد بگیرید و آن‌ها را بشویید تا نمک اضافی‌شان خارج شود.

مرحله سوم: آب، شکر و گلوکز را برای تهیه شربت مربای پرتقال روی حرارت بگذارید​

در یک قابلمه روحی، به اندازه ۲ تا ۳ لیوان آب بریزید و شکر و گلوکز را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا دانه‌های شکر حل شوند. بعد از اینکه محلول شروع به جوشیدن کرد، برش‌های پرتقال را به شربت مربا اضافه کنید.

مرحله چهارم: آب پرتقال را به شربت مربا اضافه کنید​

در این فاصله کف‌های تشکیل شده روی مایع را با قاشق جدا کنید تا رنگ مربا شفاف شود. سپس حرارت را پایین بیاورید تا مربای پرتقال شروع به نرم شدن و قوام گرفتن کند. سپس آب پرتقال را به قابلمه اضافه کنید. این مرحله کاملا اختیاری است و می‌توانید آب پرتقال را حذف کنید.

مرحله پنجم: تست غلظت مربای پرتقال​

در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای پرتقال حلقه‌ای با پوست، میزان غلظت مربا را تست کنید. برای «تست غلظت مربا» یا «تست چروک»، یک روش این است: با یک قاشق مقداری از شهد مربای داغ را در یک بشقاب بریزید. با لبه قاشق یک خط را بین شهد مربا بکشید. اگر مربا شروع به پر کردن خط کرد، هنوز آبکی و روان است و باید غلظت بیشتری پیدا کند. اگر خط و شکاف پر نشد، می‌توانید حرارت را خاموش کنید.

یک روش دیگر برای تست غلظت مربای پرتقال (و سایر انواع مربا) هم این است: بعد از ۱ ساعت که از پخت مربا گذشت یک قطره از شهد مربا را با قاشق خشک و تمیز بردارید و در یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد به ته لیوان رسید و متلاشی نشد (مثل عسل) غلظت مربا به قوام کافی رسیده است. اما اگر شهد متلاشی شد مربا هنوز برای غلیظ شدن به زمان بیشتری نیاز دارد. در این صورت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه دیگر به مربا زمان بدهید.
روش دیگر استفاده از دماسنج است: دمای ۱۰۵ درجه سلسیوس را برای قوام آمدن مربای پرتقال کافی می‌دانند ولی روش اول و دوم، مناسب‌تر است.

مرحله آخر: مربای پرتقال را در شیشه بریزید​

اجازه دهید مربا کاملا سرد شود و از دما بیفتد. سپس مربا را در ظروف شیشه‌ای درب‌دار تمیز و استریل شده بریزید و در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگه دارید.


مواد لازم برای تهیه مربای پرتقال بدون پوست​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
پرتقال۱ کیلوگرم
شکر۱ کیلوگرم
آب۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آبلیمو یا آب لیموترش۲ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای گوشت پرتقال​

طرز تهیه مربای پرتقال بدون پوست

برای درست کردن مربای پرتقال بدون پوست و ساده یا همان مربای گوشت پرتقال ابتدا باید با مغز یا گوشت پرتقال مربا درست کنید. سپس تلخی پوست پرتقال را که جدا کرده بودید، بگیرید و با مربای پرتقال بدون پوست ترکیب کنید. در آخر آبلیمو را هم اضافه کنید و وقتی مربا به قوام مناسب رسید، آن را سرو کنید.

مرحله اول: پوست پرتقال را بگیرید​

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای پرتقال ساده پرتقال‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. لایه نازک سفید روی مغز پرتقال‌ها را هم جدا کنید چون باعث تلخی مربا خواهند شد.

مرحله دوم: با مغز یا گوشت پرتقال مربا درست کنید​

در این مرحله، پرتقال‌های پوست گرفته شده یا گوشت پرتقال را در یک قابلمه بریزید و نصف شکر را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شروع به نرم و غلیظ شدن کند. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید پرتقال‌ها از دما بیفتند. پرتقال‌های نرم شده را با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: پوست پرتقال‌ها را بجوشانید​

برای اینکه طعم مربای گوشت پرتقال قوی‌تر شود، پوست پرتقال‌ها را که جدا کرده بودید، به مدت یک شبانه‌روز یا ۲۴ ساعت در آب سرد بخیسانید و ۲ تا ۳ بار در این مدت آب آن‌ها را عوض کنید. سپس پوست پرتقال‌ها را ۲ تا ۳ بار به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و آب آن‌ها را دور بریزید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود، مثل طرز تهیه مربای پوست پرتقال.

مرحله چهارم: پوست پرتقال را با گوشت آن بپزید​

بعد از اینکه پوست پرتقال تلخی خود را از دست داد، آن را چرخ و نصف دیگر باقی‌مانده شکر را اضافه کنید. این ترکیب را روی حرارت قرار دهید تا قوام پیدا کند و در آخر مربای گوشت پرتقال را به آن بیفزایید و آبلیمو را اضافه کنید.

مرحله پنجم: مربای پرتقال را در شیشه‌های تمیز بریزید​

در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای پرتقال با گوشت، اجازه دهید مربا کاملا به قوام برسد (تست غلظت مربا را که در بالا گفته شد انجام دهید) و حرارت را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا سرد شود و بعد آن را در بطری‌های شیشه‌ای درب‌دار بریزید.

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای پرتقال​

فوت و فن‌های طرز تهیه مربای پرتقال

  • در طرز تهیه مربای پرتقال استفاده از آب پرتقال باعث ایجاد عطر و طعم قو‌ی‌تر خواهد شد. اگر از آب پرتقال استفاده می‌کنید، سعی کنید نوع طبیعی آن را به کار ببرید.
  • یادتان باشد اضافه کردن آب پرتقال به مربا، باعث کدر شدن و از بین رفتن شفافیت مربا خواهد شد، بنابراین می‌توانید آن را حذف کنید.
  • اگر آب پرتقال را به مربا اضافه می‌کنید، به همان میزان از مقدار آبی که برای تهیه مربا به کار می‌برید، کم کنید.
  • در زمان پختن و آماده کردن مربا، درب قابلمه یا ظرف را روی آن نگذارید. این کار باعث نرم شدن زیادی مربا و تیره شدن رنگ آن خواهد شد.
  • مدت زمان لازم برای پختن و قوام آمدن مربای پرتقال به میزان آبدار بودن پرتقال هم بستگی دارد. هر چه پرتقال آبدارتر باشد، زمان بیشتری برای پخت و غلیظ شدن نیاز دارد.
  • اگر می‌خواهید مربای پرتقال حلقه‌ای با پوست درست کنید، بهتر است از پرتقال‌هایی استفاده کنید که آب کمتری دارند.
  • به مواد مورد استفاده در طرز تهیه مربای پرتقال می‌توانید ادویه‌ها و عصاره‌های دیگر مثل زعفران دم کرده غلیظ، عصاره هل، گلاب، آویشن، زنجبیل و … اضافه کنید. به کار بردن این مواد به سلیقه و طبع شما بستگی دارد.
  • اضافه کردن آبلیمو یا جوهر لیمو به مربای پرتقال باعث جلوگیری از شکرک زدن آن خواهد شد ولی اگر پرتقال‌هایتان خیلی ترش هستند، می‌توانید آبلیمو را حذف کنید.
  • میزان شکری را که در طرز تهیه مربای پرتقال به کار می‌برید، می‌توانید بنا به طعم و میزان شیرینی یا ترشی پرتقال تغییر دهید. در حالت عادی اندازه شکر و پرتقال باید یکسان باشد.

روش صحیح نگهداری از مربای پرتقال​

روش صحیح نگهداری از مربای پرتقال

  • حتما قبل از این‌که مربای پرتقال را در بطری شیشه‌ای بریزید، از سرد شدن و از دما افتادن مربا مطمئن شوید.
  • ظروف شیشه‌ای که برای نگهداری مربای پرتقال استفاده می‌کنید حتما باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه رطوبت و آلودگی و چربی باشند.
  • درب شیشه مربا را به خوبی ببندید تا از نفوذ هوا جلوگیری شود و آن را یک شب تا صبح وارونه بگذارید تا هوای داخل شیشه خارج شود.
  • از شیشه درب‌دار با سایز و اندازه کوچک برای نگهداری مربای پرتقال استفاده کنید تا محتویات شیشه مربا زودتر تمام شود و کپک نزند.
  • به محض این‌که مربا را برای اولین بار استفاده کردید، در یخچال بگذارید تا کپک نزند.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن مربای پرتقال از جوشاندن بیش از حد مربا خودداری کنید. اما نباید مربایتان هم زیادی رقیق باشد.
  • طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک هم جالب است.

سوالات متداول​

مربای پرتقال باید چقدر بجوشد تا آماده شود؟

مربای پرتقال باید چقدر بجوشد تا آماده شود؟​

مربای پرتقال باید حداقل ۱ ساعت بجوشد ولی بسته به آبدار بودن پرتقال می‌تواند این زمان متغیر باشد.

مربای پرتقال را با آب درست کنیم یا با آب پرتقال؟​

اضافه کردن آب پرتقال باعث کم شدن و از بین رفتن شفافیت مربا می‌شود، ولی در صورت استفاده از آن، طعم مربا قوی‌تر خواهد شد.
 
بالا