انواع مربا

n*@*f*@*s

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]مربای آناناس :[/h]
مواد لازم:

آناناس 1 كيلو

شكر 1 كيلو

آب چهار و نيم پيمانه

جوهر ليمو 1 قاشق چايخوري

طرز تهيه:

آناناس را پوست بكنيد و آن را به صورت حلقه‌حلقه برش دهيد.

شكر را با آب مخلوط كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا شكر ذوب شود سپس آناناس‌ها را اضافه كنيد و صبر كنيد تا شيره مقداري بجوشد و قوام بيايد بعد جوهرليمو را اضافه كنيد و بعد از چند دقيقه ظرف را از روي حرارت برداريد.

نكته:

اگر آناناس از نوع سفت بود ابتدا مقداري آن را در آب بپزيد تا كمي نرم شود بعد به آن شكر را اضافه كنيد ولي اگر نرم بود نيازي به اين كار نيست.







منبع : هنر آشپزی
 

fantastic.fati

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مربای زرشک

مربای زرشک

مواد اولیه :

زرشك نيم كيلوگرم
شكر نيم كيلوگرم
آب سه پيمانه


طرز تهيه:



شكر را با آب در ظرفي ريخته، روي حرارت قرار مي‌دهيم تا زماني كه غليظ شود. سپس زرشك را داخل آن مي‌ريزيم تا به مدت 15 دقيقه بجوشد، وقتي كه جوشيده شد مي‌گذاريم تا سرد شود.


 

fantastic.fati

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مربای لیمو ترش

مربای لیمو ترش

مواد اولیه :

ليمو ترش تازه يك كيلوگرم
شكر به ميزان لازم

طرز تهيه:

ليموترش‌ها را شسته و به دو نيم کنيد. در ظرف مورد نظر يك لايه ليموترش و دو قاشق شكر و دوباره يك لايه ليموترش و دو قاشق شكر ريخته و همين‌طور تكرار کنيد تا ظرف‌ پر شود در ظرف را بسيار محكم بسته و به مدت دو هفته در جلوي آفتاب گذاشته تا جا بيفتد.

 

fantastic.fati

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اینم یه روش دیگه
البته شبیه هستش
با چند تا نکته جدید


مواد اولیه :

ليموترش نيم كيلوگرم
شكر به ميزان لازم

طرز تهیه

ابتدا ليموترش‌ها را كه رنگ پوست آن زرد شده است را شسته و در آبكش مي‌ريزيم، وقتي كه آب آن رفت به صورت حلقه‌هاي باريك برش داده و در شيشه يك رديف چيده و روي آن كمي شكر مي‌پاشيم اين كار را تا پرشدن ادامه مي‌دهيم. در نهايت روي لايه آخر هم شكر مي‌پاشيم در ضمن مي‌توانيم لابه‌لاي آن از چوب دارچين و گل‌محمدي نيز استفاده كنيم. سپس در شيشه را بسته و 20 روز در آفتاب مي‌گذاريم.


 

n*@*f*@*s

عضو جدید
کاربر ممتاز
مربای پاپيون هويج

مربای پاپيون هويج

مواد لازم:

هويج 200 گرم

آب‌نمك به مقدار لازم

آب‌آهك به مقدار لازم

شكر 400 گرم يا 2 پيمانه

آب 2 پيمانه

هل 10 عدد

طرز تهيه:

هويج‌ها را پوست كنده و به صورت ورقه‌هاي بسيار نازك 6 الي 7 سانتي‌متري برش بزنيد. به تعداد برش‌هاي هويج نوارهاي بلند باريكي را نيز ببريد سپس آن‌ها را چند ساعت در محلول آب‌نمك قرار دهيد. بعد هويج‌ها را به آرامي در دست چين داده و مانند پاپيون درست كنيد. نوار باريك را نيز وسط آن ببنديد، سپس به آن يك خلال دندان بزنيد. پاپيون‌هاي آماده شده را به مدت 12 ساعت در آب آهك قرار دهيد سپس به مدت 4 الي 5 ساعت در آب معمولي قرار دهيد. بعد از مدت تعيين شده هويج‌ها را در آب‌جوش ريخته و حدود 5 دقيقه بگذاريد تا بجوشد.شكر و آب را مخلوط كرده و روي حرارت قرار دهيد تا شكر ذوب شده به صورت شيره در بيايد و بجوشد. سپس هل و هويج را نيز اضافه كنيد. به محض جوشيدن مجدد شيره، حرارت را خاموش كنيد و صبر كنيد تا مربا سرد شود (بهتر است در اين مرحله مربا را از شيره جدا كنيد و 1 پيمانه ديگر شكر به شيره اضافه كرده و بگذاريد تا شيره قوام بيايد و بعد از سرد شدن مرباها را به شيره مجدداً اضافه كنيد) سپس مربا را به مدت چند روز و بدون درب در يخچال قرار دهيد تا شيره به خرد مربا برود سپس در ظرف مورد نظر بريزيد. اين مربا را مي‌توان براي مدت طولاني در فريزر نگهداري كرد.









منبع : هنر آشپزی
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
انواع مربا



مواد لازم :

پوست پسته تازه 1 کیلو
شکر 1 کیلو
هل یا وانیل به قدر لازم
آبلیمو نصف استکان
گلاب در صورت تمایل 1 فنجان
خلال پسته1 فنجان


طرز تهیه مربا پوست پسته :
پوست پسته را شسته و آن را 4 بار و هر بار 20 دقیقه می جوشانیم تا تلخی پوست گرفته شود و آن را در آب سرد می ریزیم.
یک ساعت بعد آن را صاف می کنیم.
شکر را با 3 لیوان آب و گلاب می جوشانیم تا کمی قوام بیاید.
پس از سرد شدن شربت پوست پسته ها را در شربت می ریزیم و بعد از 3-2 ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا مربا جا بیفتد و شربت قوام بیاید.
آبلیمو و خلال پسته را هم اضافه می کنیم و بعد از سه تا چهار جوش ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم مربا خنک شود.
منبع : tebyan.net
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربای به با عسل(پخته)

مربای به با عسل(پخته)

طرز تهیه : به راتمیز کرده وقسمت وسط آن رابیرون آوریدوسپس آن راقطعه قطعه کرده دریک ظرف آب ریخته وبجوشانید تا نرم شود.سپس آن راآبکش کرده ویک ونیم لیوان آب حاصله رامجددا"درظرف ریخته ودوبرابرآن آب عسل اضافه نموده وبجوشانیدسپس قطعات آبکش شده راتوی شیره جوشان ریخته وباحرارت کم آهسته بجوشد وقتی قطعات به شفاف شدآن راازروی آتش برداریدودرظرفهای مخصوص ریخته ومصرف نمایید.
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
پخت مربای بهار نارنج

پخت مربای بهار نارنج


مواد لازم :
بهار نارنج دو لیوان
شکر یک و نیم لیوان
آب دو لیوان
آب لیمو یک قاشق غذا خوری
عرق بهار نارنج به مقدار لازم


طرز تهیه :
بهارنارنج را در آب ریخته و روی حرارت گذاشته تا جوش آید چند دقیقه که جوشید حرارت را خاموش و بگذارید تا سرد شود بعد بهار نارنج را از آب خارج کرده و فشار داده تا آبش گرفته شود دوباره بهار نارنج را در آب گرم ریخته و مدتی بگذارید تا بماند و دو باره آب آنرا عوض کنید .پنج بار این کار را تکرار کرده و روی آن آب ریخته و مدت یک شبانه روز بماند تکرار این مراحل برای گرفتن تلخی بهار نارنج است . بعد مانند سایر مرباها اقدام به پخت این مربا کنید .
آب و شکر و بهارنارنج را روی حرارت بگذارید و وقتی که جوش آمد حرارت را کم کنید و بگذارید تا بهار پخته و نرم شود و گلبرگها کاملا شیشه ای و شفاف شود آبلیمو و سپس عرق بهار نارنج هم اضافه کنید و شربت که قوام آمد شعله را خاموش کنید.
اگر دسترسی به بهار نارنج تازه ندارید از بهار نارنج خشک شده هم میتوانید استفاده کنید تنها فرقش این است که قبل از تهیه در آب خیس کنید ووقتی گلبرگها از هم باز شد و نرم شد بقیه مراحل را مانند توضیحاتی که در بالا نوشتم انجام دهید .


منبع : ashpazierangin.blogfa.com
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربای انار

مربای انار

مقدار تهیه: 3 تا 4 پیمانه

مواد لازم:


آب انار
سه و نیم پیمانه
دانه انار
یك پیمانه
شكر
سه پیمانه
آب لیمو
به مقدار لازم








طرز تهیه:
1- ابتدا برای تعیین غلظت نهایی مربا، یك بشقاب را در جای خنكی مثل یخچال قرار دهید.


2- انار را به اندازه ی یک پیمانه، دانه دانه كنید و به اندازه ی سه و نیم پیمانه، آب بقیه را بگیرید.

3- در ظرف بزرگی، آب انار و شكر را با هم تركیب كنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت 30 دقیقه آن ها را بجوشانید.
مربای انار

4- دانه‌های انار و آب لیمو را به ظرف اضافه كنید و 30 دقیقه ی دیگر آن‌ ها را بپزید.

5- برای این كه غلظت مربا را بفهمید، با استفاده از یك قاشق، یك قطره از مربا را روی ظرف سرد شده بچكانید و ظرف را سرازیر كنید، اگر به سختی روان شد، مربای شما آماده است.

6- مربا را در ظرف تمیزی بریزید. درب آن را ببندید و در جای تاریك و خنك قرار دهید.
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربا زرشک

مربا زرشک



مواد لازم :

زرشک
1 کیلو
شکر
1/5 کیلو
هل
2 قاشق چایخوری




طرز تهیه :
زرشک را پاک کنید و خوب بشویید . ( بهترین راه برای شستن زرشک این است که زرشک را در صافی ریخته و صافی را در کاسه ای پر از آب بگذارید تا شن و سنگ موجود در زرشک کاملاٌ در آب ته نشین شود . ) شکر را در آب بریزد و بگذارید بجوشد . زرشک را در شیره بریزید تا بپزد . هل را در پارچه نازکی بگذارید و سر آن را ببندید و در قابلمه بیندازید . بعد از قوام آمدن شکر ، مربا آماده است . www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربای هویج خوش رنگ

مربای هویج خوش رنگ



مواد لازم:

هویج
3 كیلوگرم
شكر
یك كیلوگرم
آب
به مقدار نیاز
آب لیمو
دو قاشق سوپخوری






طرزتهیه:
هویج ها را شسته و آن ها را چرخ كرده و یا خرد می كنیم وبعد شكر را در آب جوش می آوریم و وقتی شكر به نقطه جوش رسیده، هویج ها را به آن اضافه می كنیم و می گذاریم ملایم بجوشد تا هویج ها خوب پخته شوند و وقتی شكر آن قوام آمد از روی شعله برمی داریم و میگذاریم تا خنك شود و آنرا در ظرف مخصوص ریخته و در جای خنك نگه می داریم.
تذكر: برای اینكه مربا شكرك نزند، چند قطره آب لیمو به آن اضافه می كنیم.
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربای هویج و خیار

مربای هویج و خیار

مواد لازم :
هويج و خیار

از هر کدام 500 گرم

جوهر ليمو

1/4قاشق چايخوري

آهك سفيد

دو پيمانه

آب

هشت پيمانه

شکر
12 پيمانه
وانیل
نصف قاشق چايخوري


طرز تهيه : هويج و خيار را بشوييد سپس هويج را پوست بكنيد. خيار و هويج را با رنده ورقه‌كن از طول ورقه كنيد و حدود يك تا دو ساعت در آب نمك قرار داده تا نرم شوند، سپس ورقه‌‌هاي هويج را برداشته يك ورق خيار روي آن قرار داده لوله كنيد. بعد از هر دور پيچيدن يكبار كل نوار هويج و خيار را برگردانيد و دوباره به پيچيدن ادامه دهيد. در پايان با يك خلال دندان انتهاي گل را ببنديد و گل‌ها را يكساعت در آب معمولي قرار دهيد تا نمك آنها برود. آهك را با آب مخلوط كرده و صبر كنيد تا آهك ته‌نشين شود. آب صاف روي ظرف را گرفته و گل‌ها را به آب زلال آهك منتقل كنيد و 12 ساعت گل‌ها را در اين آب قرار دهيد. پس از آن دوباره سه تا چهار ساعت گل‌ها را در آب معمولي قرار دهيد. ظرفي را پر از آب كنيد و روي حرارت قرار داده تا جوش بيايد. گل‌ها را به آبجوش اضافه كرده و پنج دقيقه بجوشانيد سپس آبكش كنيد. شكر و آب را مخلوط كرده، روي حرارت گذاشته تا بجوشد جوهر ليمو را اضافه كنيد تا داخل شربت حل شود، گل‌هاي هويج و خيار را به شربت اضافه كرده و پس از جوش آمدن شعله را خاموش و صبر كنيد تا خنك شود. مربا را به ظرف‌هاي مورد نظر با شيره فراوان منتقل كنيد چون شيره آرام‌آرام به خورد ميوه مي‌رود. www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربای کیوی

مربای کیوی

مواد لازم :
کیوی
یک کیلوگرم
شکر
یک و نیم کیلوگرم
جوهر لیمو
یک قاشق سوپ‌خوری
وانیل
نصف قاشق چای‌خوری


طرز تهیه :
۱) کیوی‌ها را شسته و پوست آن را به صورت نازک با چاقو بکنید و سروته آن را نیز بزنید. سپس هرکدام را به قطر یک سانتی‌متر حلقه حلقه کنید.
۲) در یک قابلمه استیل یا لعابی، حدود یک استکان آب بریزید و مقدار یک و نیم کیلوگرم شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.پس از حل‌شدن شکر، حرارت‌دادن را ادامه دهید تا شیره جوشیده و قوام آید.
کیوی‌های حلقه‌حلقه‌شده را داخل شیره بریزید و کمی حرارت دهید. سپس جوهرلیمو را به همراه وانیل به آن اضافه کنید.
توجه داشته باشید که این مربا نباید زیاد بجوشد زیرا بافت کیوی نرم بوده و به سرعت له می‌شود. بنابراین با اولین جوش، زیر اجاق‌گاز را خاموش کنید و پس از سردشدن، داخل شیشه بریزید.
نکته۱) به‌دلیل آنکه کیوی پس از جوشیدن، رنگ اصلی خود را از دست می‌دهد، می‌توانید از رنگ سبز خوراکی مخصوص غذا استفاده کنید. این رنگ به صورت محلول در آب بوده یا به صورت پودری است که می‌توانید مقدار خیلی کمی از آن را در یک قاشق سوپ‌خوری آب حل کرده و سپس به مربا اضافه کنید.
نکته۲) باتوجه به اینکه رنگ مخصوص غذا معمولا خیلی غلیظ است، ابتدا یکی دو قطره از آن را در مربا بریزید و هم بزنید، اگر کافی نبود، دوباره کمی دیگر اضافه کنید تا رنگ مربا به صورت دلخواه درآید.
نکته۳) به جای وانیل از هل یا کمی گلاب نیز می‌توانید استفاده کنید. www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربای زردآلو

مربای زردآلو



مواد لازم:
زردآلوی تقریباً سفت
2/5 كیلو
شكر
1/5 كیلو
آب
2 لیوان
آبلیمو
2 قاشق غذا خوری


طرز تهیه: زردآلوها را شسته وهسته آنها را با دقت درآورید و كنار بگذارید . شكر را با 2 لیوان آب بگذارید بجوشد. وقتی شربت قوام آمد، بگذارید تا خنك شود. سپس زردآلوها را درشربت بریزید و ظرف را روی حرارت ملایم و یكنواخت قراردهید تا شربت بجوشد و زردآلوها بپزد ولی له نشود. در انتها آبلیمو را هم اضافه كنید و بعد از قوام آمدن شربت، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مربا خنك شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهدارید.
نكات تغذیه ای :

همان طوری كه در مطلب تغذیه ای مربوط به خواص زردآلو در همین سایت اشاره شد، زرد آلو برای تقویت سیستم ایمنی بدن، نوسازی پوست و جلوگیری از آفتاب سوختگی مفید است. همچنین به علت دارا بودن بتاكاروتن به عنوان پیش ساز ویتامینA ، در تقویت بینایی مؤثر است و باعث دید بهترحتی در تاریكی می شود. بنابراین اگر احساس می كنید شب ها و در طلوع آفتاب خوب نمی توانید ببینید، زرد آلوی بیشتری مصرف كنید. البته هر ماده غذایی باید به مقدار مناسب و متعادل مصرف شود . بعضی اوقات خوردن زرد آلوی خام نفخ آور است و علاج نفخ آن، خوردن هسته زرد آلوی شیرین می باشد ولی پخته شده آن مشكلی ایجاد نمی كند. همچنین بایستی از زیاده روی در مصرف زرد آلو خودداری نمود ، زیرا مصرف زیاد آن، باعث اختلال در هضم و یا به هم خوردگی عمل روده می شود و در نتیجه فرد به اسهال مبتلا می گردد. www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مربا گلابی

مربا گلابی


مواد لازم :
شکر ۸۰۰ گرم
گلابی یا سیب ۱ کیلو
آب مقداری
سرکه۱/۳ پیمانه
زعفران سائیده ۱/۲ قاشق چایخوری
گلاب ۳ قاشق سوپخوری
آب لیموی تازه ۲ قاشق سوپخوری


طرز تهیه :
گلابی ها یا سیب ها را پس از شستن پوست گرفته , بوسیله لوله ای که مخصوص در آوردن دانه های سیب و گلابی به کار می رود , دانه ها را بیرون آورده بطوریکه که دم گلابیها یا سیبها جدا نشود, سپس در مقدرای آب و سرکه می اندازیم تا گلابیها یا سیبها سیاه نشود, بعد از مدتی آنها را بیرون آورده و در ظرف لعابی می ریزیم و روی آنها اب ریخته بطوری که سطح گلابیها یا سیبها را بپوشاند . ظرف را روی حرارت قرار می دهیم تا گلابی ها یا سیب ها بپزند . (باید توجه داشته باشیم که گلابی ها یا سیب ها له نشود ). پس از پخته شدن آنها را در صافی ریخته , شکر و زعفران را به اب گلابی یا سیب اضافه کرده تا چند جوش بزند و شربت تقریباً قوام بیاید , بعد شربت را صاف می کنیم, گلابی ها یا سیب ها و اب لیمو را به شربت اضافه کرده روی حرارت قرار می دهیم . تا شربت کاملاص قوام بیاید. در آخر گلاب را اضافه کرده , چند جوش که زد از روی حرارت بر می داریم . منبع : cooking.persianmax.com
/www.beytoote.com/
 

M I N A

دستیار مدیر مهندسی معماری
کاربر ممتاز
مربای بالنگ

مربای بالنگ

مواد لازم
:

[FONT=tahoma, geneva, sans-serif] بالنگ (تلخی گرفته) / 500 گرم
[/FONT]
[FONT=tahoma, geneva, sans-serif] آب / به میزان لازم
[/FONT]
[FONT=tahoma, geneva, sans-serif] شکر / 3/2 6 پیمانه (1 کیلو‌گرم)
[/FONT]
[FONT=tahoma, geneva, sans-serif] سفیده تخم مرغ / 1 عدد (30 گرم)
[/FONT]
[FONT=tahoma, geneva, sans-serif] آب لیموترش / 1 قاشق سوپخوری (14 میلی لیتر)[/FONT]
روش تهيه :

[FONT=Tahoma, Verdana, sans-serif]پوست بالنگ را تراشیده، تلخی آن را بگیرید. در قابلمه‌ای مناسب به نسبت دو برابر وزن بالنگ شکر بریزید. هفت پیمانه آب روی آن ریخته، سفیده تخم‌مرغ را نیز اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن، شربت را از پارچه نازک و تمیزی رد کنید و بالنگ‌های آماده را در آن بریزید و مجدداً روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام آید. در آخر آب لیمو را اضافه کرده، پس از یکی‌-‌ دو جوش از روی حرارت بردارید و پس از سرد شدن در ظرف شیشه‌ای بریزید.[/FONT]
نکته:

اگر از بالنگ خشک استفاده می‌کنید آن را یک روز در آب سرد قرار دهید تا کاملاً نرم شود، سپس پوست آن را بگیرید. دقت داشته باشید که پوست بالنگ را از ته نگیرید، زیرا عطر آن از بین می‌رود.

منبع : سانازسانیا
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
مربای آلوئه ورا


مواد لازم:
 آلوئه ورا تازه پوست گرفته و خردشده یک کیلوگرم
 شکر یک کیلوگرم
 آب ۷۰۰ گرم
 اسانس آلوئه ورا ۲ قطره
 آبلیموی تازه یک قاشق غذاخوری





روش تهیه:

۱ – آلوورا را پوست بگیرید و ژل‌های وسط آن را بیرون بیاورید و به صورت حبه‌ای خرد کنید.
۲ – آلوورای خرد شده را به مدت ۲ ساعت داخل فریزر بگذارید.
۳ – بعد از اینکه آلوورا را از داخل فریزر بیرون آوردید آنها را درون ظرف ریخته و ۲۰۰ گرم از شکر را روی آنها بریزید. سپس اجازه دهید ترکیب شکر و آلوورا به مدت ۲ تا ۳ ساعت در دمای محیط قرار بگیرد.
۴ – ترکیب شکر و آلوورا را روی حرارت بالا قرار‌دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه به جوش آمد به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه و البته با در بسته اجازه دهید با حرارت سوزنی به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دیگر بجوشد.
۵ – ۸۰۰ گرم باقیمانده از شکر را در این مرحله داخل ظرف ریخته و ۷۰۰ گرم آب را هم اضافه کنید. با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.
۶ – سپس ترکیب آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا زمانی که به نقطه جوش برسد.
۷ – هنگام جوشیدن کف شکر سطح آب می‌آید که باید آنها را با یک قاشق بردارید.
۸ – حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت همین‌طور بجوشد.
۹ – وقتی که ترکیب کمی غلیظ شد آلوورا و شکری را که قبلا پخته‌‌اید روی شربت بریزید و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد، آبلیمو را هم اضافه کنید.
۱۰ – مربای شما آماده است فقط اجازه دهید که کاملا خنک شود و بعد اسانس آلوورا را به آن اضافه کنید.


نکته:
اگر نتوانستید اسانس آلوورا پیدا کنید می‌توانید وانیل را جایگزین آن کنید.
 

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز
مربای انگور فرنگی!

مربای انگور فرنگی!

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]مواد لازم:[/FONT]
انگور                       ۵۰۰گرم
شکر                       ۷۰۰گرم                            
آب                           ۵/۲لیوان
آبلیمو                     1 قاشق سوپخوری
وانیل                      ۴/1 قاشق چایخوری
 [FONT=arial, helvetica, sans-serif]طرز تهیه:[/FONT]
۱.ساقه های کوچک انگور رو جدا و بعد هم دون دون میکنیم و میشوریم.
۲.آب و شکر رو در قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدیم تا بجوشه و غلیط بشه(به قوام برسه)*بعد انگورهای شسته شده که آبش هم کشیده شده رو اضافه میکنیم.
 ۳.بعد از یکربع تا ۲۰دقیقه آبلیمو و وانیل رو اضافه میکنیم.
 ۴.و بعد از یکی دو جوش از روی حرارت برمیداریم و میذاریم کنار تا خوب خنک بشه بعد در شیشه میریزیم و در یخچال قرار میدیم..



 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه مربای آلبالو

مواد لازم:
آلبالو
1 كيلو
شكر
5/1 كيلو
آبليمو
1 قاشق غذاخوري
وانیل
در صورت تمایل

طرز تهيه:مرباي آلبالو را نيز مانند مرباي توت فرنگي آماده مي كنيم فقط براي هر يك كيلو آلبالو تقريباً 5/1 كيلو شكر لازم است به شرط آنكه آلبالوي خراب نداشته باشد.ابتدا آلبالوها را شسته و تميز مي كنيم.بعد يك ظرف پيركس آماده كرده و هسته آلبالو را از آن خارج كرده داخل ظرف مي ريزيم (يا با هسته گير يا اينكه آلبالو را بين دو انگشت شست و اشاره كمي ورز داده تا آلبالو شل شود بعد با كمي فشار هسته را از قسمتي كه آلبالو سوراخ است خارج ميكنيم به نحوي كه آلبالو شكل اوليه خود را حفظ كند) .درحال انجام اينكار لايه اي از آلبالو كه ته ظرف را پوشاند يك لايه شكر مي پاشيم به طوريكه شكر روي آلبالو را بپوشاند و دوباره يك لايه آلبالو , اينكار را ادامه داده تا شكرها و آلبالو ها لايه لايه درون ظرف را پر كند . سپس آنرا به مدت نصف روز يا بيشتر داخل يخچال ميگذاريم تا آلبالو كاملاً آب بيندازد .حالا آلبالوها را داخل قابلامه مي ريزيم و بقيه شكري كه از 5/1 كيلو اضافه آمده را نيز درون قابلامه مي ريزيم (بهتر است از قابلامه ي بزرگتر استفاده كنيم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) . وقتي آلبالو ها جوش آمد تقريباً يك ربع تا بيست دقيقه زمان داريم تا مربا آماده شود تو اين زمان زير شعله را زياد كرده و مرتباً كفهاي بالا آمده را با يك كفگير از سطح مربا جمع ميكنيم بطوريكه تمام كفها گرفته شود براي سر نرفتن مربا بعضي وقتها زير شعله را كمتر مي كنيم .بعد از بيست دقيقه زير شعله را خاموش كرده و 1 قاشق غذاخوري آبليمو اضافه ميكنيم و ميگذاريم مربا سرد شود .بعد مقداري از آب مربا را به عنوان شربت جدا كرده و مربا را نيز در ظرف مورد نظر ميريزيم .
نكته:
1- بهتر است تمام كف مربا را قبل از سرد شدن از روي سطح آن جمع كنيم .تا هنگام درست كردن شربت كف روي سطح آن جمع نشود.
2- اين مربا احتياج به اضافه كردن آب ندارد فقط ته ظرف پيركس را بعد از خالي كردن آلبالوها ميتوان كمي آب ريخت تا شكرهاي ته آن حل شود و آن را داخل قابلامه مورد نظر مي ريزيم.3- بهتر است مربا را زياد نجوشانيم چون رنگ آن تيره مي شود.
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مربای سیب
یک کیلو سیب
یک کیلو شکر
4 لیوان آب
مقدار خیلی کمی وانیل
یک قاشق آب لیمو یا آب نارنج
گلاب به دلخواه ...
.
.
.
سیب ها را بعد از شستن با پوست نگینی خورد میکنیم بعد با 4 لیوان آب و شکر در قابلمه ی مناسبی روی شعله قرار می دهیم و شعله را به اندازه ای میکنیم که خیلی آروم بپزه ...برای خوشرنگ شدن مربا میتونیم از دم کنی استفاده کنیم بهتره حتما اگه دم کنی هم استفاده نمی کنیم در قابلمه رو بذاریم بعد حدود 1.5 دو ساعت وقتی مربا غلیظ تر شد و سیب ها پخت مقدار خیلی خیلی کمی وانیل میریزیم و مقدار یک قاشق آب لیمو برای اینکه مربا شکرک نزنه ...اگه دوس داشتیم میتونیم یکم گلابم بریزیم ...بعد این مراحل میذاریم یخرده دیگه رو شعله بمونه بعد اون ان شاءالله مربا آمادست و باید خنک بشه ...
برای اینکه مطمئن بشیم مربا پخته میتونیم بعد 1.5-2 ساعت دو قاشق از مربارو تو یه نعلبکی بریزیم بذاریم تو یخچال بعد چند دقیقه بینیم چه شکلی شده و پخته یا نه
 

SEVDA.14

عضو جدید
کاربر ممتاز
مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی




مواد لازم:

توت فرنگی : یک کیلو

شکر : شیک کیلو

طرز تهیه:

ابتدا توت فرنگیها را به مدت نیم ساعت خیس کنید تا گل و لای آن خارج شود. سعی کنید از توت های ریز و یکدست استفاده نمایید تا مربای شکیل تری داشته باشید. شکر را لابه لای توت ها بریزید و ظرف مورد نظر را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید.

این کار باعث میشود تا توت ها آب بیاندازد. هر چه توت ها رسیده تر باشد، آبی که از آن خارج میشود بیشتر است. موقع پخت این مربا معمولا آب اضافه نمیشود. یا اگر هم اضافه شود یک استکان کوچک.

وقتی توت فرنگی روی گاز است انجام چند کار ضروریست:

جمع کردن کف روی مربا.

نگذاشتن در قابلمه.

موقع درست کردن هر گونه مربایی مراقب باشید که سر نرود. کنار اجاق ایستاده و مربا را طوری هم بزنید تا توت فرنگی ها له نشود. مدت پخت مربا کوتاه است. هرچه توت فرنگی ها ریزتر باشد زودتر آماده میشود.

برای تست غلظت مربا، مقداری از شیره آنرا در بشقاب یا نعلبکی ریخته و صبر کنید تا سرد شود. وقتی که سرد شد نباید درون ظرف شره کند.اگر به نظرتان مربای رقیقی شد، کمی شکر به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند قل بزند.

اگر موقع استفاده از قاشق تمیز استفاده کنید و پس از هر بار مصرف در ظرف را خوب ببندید مربا کپک نمیزند. ظروف شیشه ای با دربهای فلزی مناسب تر هستند.
امیدوارم خوشتون بیاد

 
بالا