انواع صیفی جات و مزاج آن ها
    
صیفی جاتی که رنگ زرد دارند موادی بنام بتاکاروتن هستند که در بدن انسان تبدیل به ویتامین A شده و برای دیده چشم بسیار مفیدند( در صورتی که بعد از آن ها روغن زیتون خورده شود) سیفی جاتی که از رنگ سبز برخوردار هستند دارای موادی بنام کلروفیل و اسید فولیک بوده و برای خون سازی مفیدند.
  
  
  
 
  
بادمجان:
تقویت کننده معده، مسکن دردهای گرم، خوشبو کننده عرق و مدر می باشد. موجب انسداد مجاری کبد و طحال، درد پهلو و لگن و تولید سودا شده و مصرف زیاد آن باعث تیرگی پوست، درد چشم سوداوی و بواسیر و کولیت می شود. مصرف آن با روغن های ملین، ملین طبع و با سرکه قابض می باشد. برای مصرف بادمجان باید آن را پوست کنده و خرد کنید. سپس روی آن نمک بپاشید و در یک کاسه اب قرا دهید تا اب ان سیاه شود. این کار را چند بار تکرار کنید تا دیگر آب سیاه نشود.
خربزه:
مدر، ملین شیرافزا، عرق آور، محرک اشتها و دافع سودا بوده، باعث تقویت نیروی جنسی می شود. آشامیدن جوشانده 6 گرم پوست خشک ان، جهت دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است. ماسک خربزه جهت شفافیت پوست و رفع لک صورت مفید است. مصرف زیاد ان در گرم مزاجان باعث التهاب ملتحمه می شود. خربره و هندوانه باید مابین دو وعده غذای مصرف شوند. خوردن ان ها بلافاصله بعد از غذا، باعث فساد غذا در معده شده و ناشت خوردن ان نیز مضر است.
 
کدو سبز:
ملین، مدر ادرار و عرق تسکین دهنده تشنگی و باز کننده انسداد می باشد . سریع به هر خلطی که در معده غالب باشد تبدیل می شود پس باید در مزاج های گرم با آبغوره و یا سرکه و در مزاج های سرد با زیره سیاه و ادویه های گرم مصرف شود در غیراین صورت اخلاط مضر در بدن تولید خواهد کرد. مربای کدو برای تولید خلط صالح، دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب موثر است. ترشی کدو و لطیف کننده هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا می باشد.
هنداونه:
مدر، تصفیه کننده خون تسکین دهنده صفرا و خون و تشنگی است. اشامیدن آن با سکنجبین جهت یرقان و مواد صفراوی سوخته و سنگ کلیه مفید می باشد. مربای پوست آن با عسل و شکر جهت وسواس، درد سینه، ضعف معده و تقویت هاضمه مفیداست. مصرف آن برای سرد مزاجان و کسانی که مشکل معده و طحال درند مضر است هنداونه به جهت لطافتی که درد به سرعت تبدیل به صفرا می شود لذا مصرف زیاد ان به صفراوی مزاجان توصیه نمی شود.
  
 
 
  
http://masiid.blogfa.com/
			
			صیفی جاتی که رنگ زرد دارند موادی بنام بتاکاروتن هستند که در بدن انسان تبدیل به ویتامین A شده و برای دیده چشم بسیار مفیدند( در صورتی که بعد از آن ها روغن زیتون خورده شود) سیفی جاتی که از رنگ سبز برخوردار هستند دارای موادی بنام کلروفیل و اسید فولیک بوده و برای خون سازی مفیدند.
|  صیفی ها |  نوع مزاج |  درجه |  مصلح | 
|  بادمجان |  گرم و خشک |  2 |  پختن با گوش بره، روغن گاوی تازه، سرکه زیره، گلپر، انارو دانه انار | 
|  خربزه |  گرم و تر |  2 |  اب انار ترش سرکه | 
|  خیار بوته ای |  سرد و تر |  2 |  نمک، رازیانه، زنیان، مویز، عسل، زیره، پوست کندن | 
|  خیار چنبر |  گرم و تر |  1 |  مصطکی انیسون | 
|  طالبی |  گرم و تر |    |   انار ترش، سرکه | 
|  فلفل سبز |  گرم و خشک |    |  صمغ عربی، صندل، گلاب | 
|  اقسام کدو |  سرد و تر |  2 |  اب عسل، میخ، زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل، آب غوره | 
|  گرمک |  گرم و تر |  معتدل |  آب انار ترش، سرکه | 
|  گوجه فرنگی |  سرد و تر |    |  روغن زیتون | 
|  هندوانه |  سرد و تر |  2 |  پوست هنداونه، عسل ، گلنگبین | 
بادمجان:
تقویت کننده معده، مسکن دردهای گرم، خوشبو کننده عرق و مدر می باشد. موجب انسداد مجاری کبد و طحال، درد پهلو و لگن و تولید سودا شده و مصرف زیاد آن باعث تیرگی پوست، درد چشم سوداوی و بواسیر و کولیت می شود. مصرف آن با روغن های ملین، ملین طبع و با سرکه قابض می باشد. برای مصرف بادمجان باید آن را پوست کنده و خرد کنید. سپس روی آن نمک بپاشید و در یک کاسه اب قرا دهید تا اب ان سیاه شود. این کار را چند بار تکرار کنید تا دیگر آب سیاه نشود.
خربزه:
مدر، ملین شیرافزا، عرق آور، محرک اشتها و دافع سودا بوده، باعث تقویت نیروی جنسی می شود. آشامیدن جوشانده 6 گرم پوست خشک ان، جهت دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است. ماسک خربزه جهت شفافیت پوست و رفع لک صورت مفید است. مصرف زیاد ان در گرم مزاجان باعث التهاب ملتحمه می شود. خربره و هندوانه باید مابین دو وعده غذای مصرف شوند. خوردن ان ها بلافاصله بعد از غذا، باعث فساد غذا در معده شده و ناشت خوردن ان نیز مضر است.
کدو سبز:
ملین، مدر ادرار و عرق تسکین دهنده تشنگی و باز کننده انسداد می باشد . سریع به هر خلطی که در معده غالب باشد تبدیل می شود پس باید در مزاج های گرم با آبغوره و یا سرکه و در مزاج های سرد با زیره سیاه و ادویه های گرم مصرف شود در غیراین صورت اخلاط مضر در بدن تولید خواهد کرد. مربای کدو برای تولید خلط صالح، دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب موثر است. ترشی کدو و لطیف کننده هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا می باشد.
هنداونه:
مدر، تصفیه کننده خون تسکین دهنده صفرا و خون و تشنگی است. اشامیدن آن با سکنجبین جهت یرقان و مواد صفراوی سوخته و سنگ کلیه مفید می باشد. مربای پوست آن با عسل و شکر جهت وسواس، درد سینه، ضعف معده و تقویت هاضمه مفیداست. مصرف آن برای سرد مزاجان و کسانی که مشکل معده و طحال درند مضر است هنداونه به جهت لطافتی که درد به سرعت تبدیل به صفرا می شود لذا مصرف زیاد ان به صفراوی مزاجان توصیه نمی شود.
http://masiid.blogfa.com/