انسان ----- جبر یا اختیار؟

انسان ----- جبر یا اختیار؟

• جبر مطلق

رای: 2 9.1%
  • اختیار مطلق

رای: 5 22.7%
  • بینابین

رای: 15 68.2%

• مجموع رای دهندگان
    22
  • نظرسنجی بسته .

.MosTaFa.

کارشناس تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
نظر شما در مورد جبر و اختیار انسان چیه؟

دنیای انسان کاملا جبریه ؟

کاملا اختیاریه ؟

یا بینابین؟

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزگترین فیلسوفان هم نتونستن این مساله رو حل کنند

من که نمیدونم :redface:

ram_call17

عضو جدید
شخصا بینابین فکر می کنم.مثلا اونی که سیل میبرش یا ماشین میزنه بهش،تقدیر واسش رقم میزنه و خودش هیچ کارس.

@spacechild@

عضو جدید
شخصا بینابین فکر می کنم.مثلا اونی که سیل میبرش یا ماشین میزنه بهش،تقدیر واسش رقم میزنه و خودش هیچ کارس.
من میگم همه چی اختیاره مطلقه.
این مثالی رو هم گفتی بر میگرده به طرز تفکر اون طرف در مورد خودش دنیا و زندگی.اون یه چیزی رو تو ذهنش چیده یه جور فکرو و طبیعتم متناسب با اون براش یه همچین اتفاقی رو انتخاب کرده.

.MosTaFa.

کارشناس تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
بزگترین فیلسوفان هم نتونستن این مساله رو حل کنند

من که نمیدونم :redface:

من میگم همه چی اختیاره مطلقه.
این مثالی رو هم گفتی بر میگرده به طرز تفکر اون طرف در مورد خودش دنیا و زندگی.اون یه چیزی رو تو ذهنش چیده یه جور فکرو و طبیعتم متناسب با اون براش یه همچین اتفاقی رو انتخاب کرده.

ممنون از نظراتتون
صرفا برای بالا آوردن تاپیک

jovhar

عضو جدید
کاربر ممتاز
بقولی

لا جبرَ ولا تفویضَ، بل امرٌ بین الامرینِ

chalipa123

عضو جدید
من جبر مطلق رو زدم چون فکر میکنم پا نهادن به این دنیا واسه همگیمون یه امر اجباریه اونم از نوع مطلق پس؟....
اما اگه تولد رو کنار بذاریم و بعد از اونو فقط در نظر بگیریم میشه بینابین

گزیزه

عضو جدید
هم جبر هست هم اختیار ....
ولی این اختیار در طول تقدیر الهیه وبا اون هیچ منافاتی نداره ....:w16:

jujushow

عضو جدید
سلام دوستان ...:gol:
راستش من فکر کردم در مورد دین هست اما خوب بازم فرقی نمیکنه . چه دین چه دنیا و زندگی به نظر من اول تا اخرش جبر مطلق هست .

اما در مورد دنیا در اینکه همه ما اجبارا به دنیا اومدیم که شکی نیست .... طبیعتا هر کاری که به دنیا مربوط بشه هم وابسته به اونه و باز هم جبر مطلق هست .

شما جبرا به دنیا اومدید اما فرض کنید به اختیار خودتون دوست دارید در یک جنگل قدم بزنید . خوب ظاهرا قدم زدن در جنگل وابسته به خواست شماست پس اختیاریه اما واقعیت اینه که چون اجبارا در دنیا هستند پس هر عملی هم که در دنیا انجام بدید اجباریه ....

از اونهایی هم که میگند عملی مثل قدم زدن در جنگل اختیاریه این سوال رو میپرسم ... ایا اگر همون لحظه بخوایید میتونید در کره مریخ قدم بزنید ؟!!!
نمیتونید ... چون اختیاری از خودتون ندارید :confused:

دقیقا مثل دین . خدا اومده گفته منو بپرستید و مسلمون بشید تا بعد از مرگ وارد بهشت بشید . از نعمتهای بهشتی استفاده کنید ....
اما اگر مسلمون نشید و خدا رو هم نپرستید ... چی ؟ یه راست میرید توی جهنم ! :D

خوب کسی که عقل سالمی داشته باشه میبینه تنها راه پرستش خداست ... این جبر نیست ؟ :eek:

*Essi*

اخراجی موقت
به نظر من انسان برای انجام هر کاری ، کاملا مختار است.

اما به دلیل زندگی در طبیعت و ارتباط با سایر انسانها، یک سری محدودیت ها برای او ایجاد میشود.

به هر حال به نظر من، اکثر انسانها (بالای 90 درصد) ، ضعیف هستند و توانایی مواجهه با مشکلات را ندارند،بنابر این

ترجیح میدهند توجیهاتی همچون دست تقدیر و قضا و قدر و...... را برای خودشان بیاورند تا

از بار مشکلاتشان کم شود.

jovhar

عضو جدید
کاربر ممتاز
نقطه تقابل اختیارات انسانها و جریان امور در طبیعت که از اراده نوع بشر خارج می باشد و بر روی تصمیم انسانها با ضرایب مختلف موثر می باشد جبر زندگی می باشد+ اختیارات تصمیم هر فرد= بینابین

همانطور که

قالَ الصّادقُ (علیه السلام) :

«لا جَبرَ ولا تَفویضَ لکِن أمرٌ بَینَ أمرَین»

نه جبر است و نه تفویض ، بلکه چیزی میان این دو است.

@spacechild@

عضو جدید
سلام دوستان ...:gol:
راستش من فکر کردم در مورد دین هست اما خوب بازم فرقی نمیکنه . چه دین چه دنیا و زندگی به نظر من اول تا اخرش جبر مطلق هست .

اما در مورد دنیا در اینکه همه ما اجبارا به دنیا اومدیم که شکی نیست .... طبیعتا هر کاری که به دنیا مربوط بشه هم وابسته به اونه و باز هم جبر مطلق هست .

شما جبرا به دنیا اومدید اما فرض کنید به اختیار خودتون دوست دارید در یک جنگل قدم بزنید . خوب ظاهرا قدم زدن در جنگل وابسته به خواست شماست پس اختیاریه اما واقعیت اینه که چون اجبارا در دنیا هستند پس هر عملی هم که در دنیا انجام بدید اجباریه ....

از اونهایی هم که میگند عملی مثل قدم زدن در جنگل اختیاریه این سوال رو میپرسم ... ایا اگر همون لحظه بخوایید میتونید در کره مریخ قدم بزنید ؟!!!
نمیتونید ... چون اختیاری از خودتون ندارید :confused:

دقیقا مثل دین . خدا اومده گفته منو بپرستید و مسلمون بشید تا بعد از مرگ وارد بهشت بشید . از نعمتهای بهشتی استفاده کنید ....
اما اگر مسلمون نشید و خدا رو هم نپرستید ... چی ؟ یه راست میرید توی جهنم ! :D

خوب کسی که عقل سالمی داشته باشه میبینه تنها راه پرستش خداست ... این جبر نیست ؟ :eek:
آره.کافیه مراقبه رو یاد بگیری.
میتونی یه کم فک کنی اون وقت میبینی بهشت و جهنمی وجود نداره که تو بخوای بابت ترسش خدا رو بپرستی...یه کم دیگه که بیشتر فک کنی میبینی اصلا خدایی وجود نداره که بخوای بحث پرستشش و جبر و این چیزا رو راه بندازی.
من فقط به قدرت انسان معتقدم و میگم هر کاری که بخواد بکنه میتونه بکنه فقط کافیه بخواد.ولی ما این خواستن رو بلد نیستیم.

MaFia

عضو جدید
انسان ، اختيار است !

جبر ساخته ي دست بشره ! قوانين ديني حكومتي جبر اند ، همين .

به قولي ، مگه كوه رو ميشه به بند كشيد ؟

به قضا و قدر معتقدم ، كه البته اون هم به دست خود انسان ، و وابسته به خودش و ماهيتش هستش .

@spacechild@

عضو جدید
انسان ، اختيار است !

جبر ساخته ي دست بشره ! قوانين ديني حكومتي جبر اند ، همين .

به قولي ، مگه كوه رو ميشه به بند كشيد ؟

به قضا و قدر معتقدم ، كه البته اون هم به دست خود انسان ، و وابسته به خودش و ماهيتش هستش .

:w17::w17::w17: