انتقال دهنده هاي پنوماتيكي

javadaria61

عضو جدید
انتقال توده جامدات دانه‌اي و پودرها هميشه درطرحهاي فرايندهاي صنعتي و شيميايي كاربرد دارد .(CPI) انتقال سيالات در هر قسمت از لوله به آساني صورت مي‌گيرد ولي انتقال جامدات دانه‌اي به وسيله تجهيزات مكانيكي نظير belt، serew، aeromechanical يا drag conveyors صورت مي‌گيرد. استفاده از روشهاي فوق داراي محدوديت خاصي مي‌باشد. محدوديت طرح، تهيه و ظرفيت و محتواي مواد، در معرض تماس قرار گرفتن مواد با سطح مكانيكي در حال حركت، از جمله از محدوديتها مي‌باشند. انتقال پنوماتيكي و هيدروليكي دو راه آسان و با ظرفيت خوب براي انتقال جامدات مي‌باشند. دستگاه‌ها و سيستم‌هاي انتقال پنوماتيكي در مقايسه با انتقال هيدروليكي ساده‌تراند: تقسيم بندي پودرها و جامدات دانه‌اي ‌، سيال درآودرن آنها و فرستادن به درون خط لوله و جدا كردن آنها كليه مراحل اين سيستم مي‌باشند. هر دو سيستم انتقال پنوماتيكي و هيدروليكي از زمانهاي خيلي قبل براي انتقال جامدات به كار گرفته شده‌اند، اما انتقال پنوماتيكي بيشتر از انتقال هيدرولييكي در صنعت متداول شده است.
يكي از قديمي‌‌ترين موارد استفاده از انتقال پنوماتيكي براي جا به جايي جامدات، تخليه گندم از كشتي به آسيا براي آرد كردن گندم بوده است كه، در قرن 19 ميلادي و در لندن به ثبت رسيده است. غلات و ساير محموله‌هاي كشتي‌ها مانند آلومين، Cement (چسب)، رزين‌هاي پلاستيكي، هنوز با همان متد اساسي تخليه مي‌شوند.كاربرد معمول ديگر اين سيستم تخليه مواد از كاميونها و قطارها و كشتي‌ها و انتقال و ذخيره سازي آنها در انبار و تزريق جامدات به كلكتورها و محفظه‌هاي احتراق، جمع‌آوري غبارهاي فرار بوسيله مكش مي‌باشد.
علاوه بر منافع ذكر شده براي اين نوع انتقال مواد زير از مهمترين مزاياي انتقال پنوماتيكي مي‌باشند:
1- تميزي سيستم
در سيستم‌‌هاي انتقال پنوماتيكي غبارهاي آزاد وجود ندارد، زيرا سيستم مكش در انتقال پنوماتيكي از نشت غبار به داخل لوله جلوگيري مي‌كند، بدون اينكه خسارتي به محصول وارد آيد.
2- آلودگي كم
درزگيري سيستم باعث جلوگيري از‌ آلودگي شده و تماس مكانيكي اجزا را به حداقل مي‌رساند، سيستم‌هاي فشار از نشت دروني جلوگيري مي‌كنندو تمام گازهاي ورودي را خشك كرده و اكسيژن و رطوبت را خارج مي‌كنند. اگر چه انتقال پنوماتيكي داراي محدوديتهايي هست، براي هر كاربردي مناسب نيست ولي با اين وجود مصرف بالايي دارد. هزينه سرمايه گذاري به ازاي وزن ماده حمل شده و فاصله كه منتقل مي‌شود بسيار بالاست. اما هزينه زياد هميشه عامل بازدارنده نمي‌باشد بلكه در برخي موارد كاري معقول و منطقي است، زيرا طرحهاي ديگر به خاطر انتشار آلودگي و ظرفيت پايين قابل اجرا نيستند.
سيستم‌هاي انتقال پنوماتيكي به ميزان فاصله انتقال و ظرفيت انتقال مواد دسته بندي مي‌شوند. بزرگترين و بيشترين ظرفيت انتقال t/h 300 و بيشترين فاصله انتقال ft 3000 (بطور غير همزمان) مي‌باشند كه در ادامه به اين دسته بندي‌ها اشاره مي‌شود. سيستم‌هاي كمي ساخته شده‌اند كه هم مسافت انتقال و هم ظرفيت انتقال بالايي داشته باشند.
اگر سيستم انتقال پنوماتيكي به خوبي طراحي و ساخته نشده باشد، فرسايش ذزات و فساد تدريجي توده ذرات حتمي است با وجود همه محدوديتها انتقال پنوماتيكي يكي از مهمترين و عملي‌ترين روشهاي انتقال است كه تقريباً در هر بخش از CPI كاربرد دارد. محدوده موادي كه مي‌توانند با اين روش منتقل شوند بسيار وسيع است، از پودرهاي ريز گرفته تا مواد دانه‌اي در هر نوع مي‌توانند با اين سيستم منتقل شوند.
محدوديتهاي مربوطه به انتقال مواد، به خواص طبيعي مواد بستگي دارد. اندازه سختي ذرات، مقاومت در برابر خسارت، ويژگيهاي چسبندگي ماده، پارامترهاي كليدي در مشخص كردن موادي كه براي انتقال پنوماتيكي مناسب هستند مي‌باشند. ذرات بزرگتر و سنگين‌تر به سرعت بالاتري براي انتقال نياز دارند. انتقال مواد چسبنده بطور پنوماتيكي اغلب دشوار است. اگر رطوبت مواد به اندازه‌‌اي باشد كه به ديواره خط لوله بچسبند، نمي‌‌توان به طور موفقيت آميزي‌ آنها را انتقال داد. انتقال مواد روغني و پفكي شكل نيز عملي نيست. درك سيستمهاي انتقال پنوماتيكي نياز به يك دانشي در زمينه ويژگيهاي توده جامدي كه منتقل مي‌شود، جريان گاز داخل خط لوله و ديناميك ذرات جامد در داخل جريان گاز، نياز دارد.
توضيح: اطاعات بيشتر در اين زمينه در بانك اطاعاتي وبلاگ مو جود است.


آدرس وبلاگ:

http://www.jajachem.persianblog.com/.
 
بالا