افزایش خطر ابتلای زنان به هیپرپاراتیروئیدیسم با کمبود کلسیم

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
آن دسته از زنانی که در رژیم غذایی خود به میزان کافی کلسیم مصرف نمی‌کنند با خطر بیشتر ابتلا به هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه روبه‌رو هستند. هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه بیماریی است که به علت افزایش هورمون پاراتیروئید و دگرگونی در هموستاژ کلسیم و فسفر ایجاد و موب اختلال در متابولیسم استخوان می‌شود. هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه بیماری نسبتا شایعی است که در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود.

این بیماری در کشورهای در حال توسعه به صورت علامت‌دار و در کشورهایی که سیستم غربالگری فعالی دارند، اغلب به صورت بدون علامت، شناخته و درمان می‌شود. محققان آمریکایی در تحقیقات جدید خود، ۵۸ هزار زن آمریکایی ۳۹ تا ۶۳ساله را مورد بررسی قرار دادند.
در این تحقیقات، افراد را براساس میزان مصرف کلسیم به پنج گروه مساوی تقسیم و اطلاعات مربوط به مصرف کلسیم آنها را به مدت ۲۲ سال با فاصله زمانی هر چهار سال گردآوری کردند. محققان آمریکایی در طول این مدت، ۲۷۷ مورد هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه را در بین این زنان شناسایی کردند.
در مجموع، خطر ابتلا به بیماری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه در آن دسته از زنانی که بیشتری میزان مصرف کلسیم را داشتند (نسبت به زنانی که میزان مصرف کلسیم اندکی داشتند)، ۴۴ درصد کاهش نشان داد. خطر ابتلا به بیماری‌ هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه در آن دسته از زنانی که روزانه ۵۰۰ میلی‌گرم مکمل کلسیم مصرف می‌کردند (در مقایسه با زنانی که اصلا مکمل کلسیم مصرف نکردند)، ۵۹ درصد کاهش نشان می‌داد. افزایش مصرف کلسیم می‌تواند خطر ابتلای زنان را به بیماری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه کم کند.




نوسنده: دکتر ملیحه جعفری
منبع: نشریه تخصصی بهداشت پوست و مو و زیبایی
 
بالا