اصطلاح کلیم کردن(claim) در امور پیمانکاری

salman hatami

کاربر فعال
سلام
هیچ کس موضوعی رو مطرح نکرده بود . امیدوارم لا اقل در مورد موضوعات زیر دوستان تو بحث شرکت کنند . مواردی رو که میخوام مطرح کنم ، موضوعات فانتزی در ذهنم نیست . این مقدمه رو گفتم که دوستان بدونن این اختلاف نظر ها کاملاً جاری در کارگاه هاست و متأسفانه مرجع سهل الوصول و سریعی هم برای پاسخ دهی نیست

1- در ذیل ردیف های فهرست بها در فصل سوم نحوه تشخیص نوع خاک (classification) رو به عهده بولدوزر گذاشته . سوال من این است آیا فارغ از نحوه خاک برداری یا وسیله آن نوع خاک قابل تشخیص است ؟ آیا خاکی که در یک محلی هم با دست و هم با ماشین برداشته شده ، بسته به نوع برداشتن متفاوت است یا یکسان در نظر گرفته می شود ؟

2- اگر در اسناد مناقصه (اسنادی که پیش از اعلام قیمت به متقاضیان واجد شرایط داده می شود) مورد مطرح شود (که احتمالاً اشتباه باشد) و بعد از اعلام قیمت و اعلام برنده و در نهایت عقد پیمان این مورد اصلاح گردد و با توجه به اینکه بار مالی این اشتباه بیش از 75 درصد مبلغ پیمان می باشد ، آیا محل ادعا (claim) برای پیمانکار باقی می ماند یا خیر ؟

در نهایت ضمن اینکه نظر و قضاوت مهندسی دوستان برای من خیلی مهمه و هم اینکه نظر اونها می تونه مفید باشه یا دید نسبت به مسائل بده ، ولی خواهشم از دوستان اینه مستندات آیین نامه ای (محکمه پسند) که بشه تو جلسات بهش استناد کرد رو هم اگه می شناشند بگن .

حاتمی

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام

1- در ذیل ردیف های فهرست بها در فصل سوم نحوه تشخیص نوع خاک (classification) رو به عهده بولدوزر گذاشته . سوال من این است آیا فارغ از نحوه خاک برداری یا وسیله آن نوع خاک قابل تشخیص است ؟ آیا خاکی که در یک محلی هم با دست و هم با ماشین برداشته شده ، بسته به نوع برداشتن متفاوت است یا یکسان در نظر گرفته می شود ؟

حاتمی

سلام . خوب خوشحالم یک دوستی اومد اینجا سوال کرد :) ببین دوست عزیز ، من خودم به شخصه اگر طرف پیمانکار باشم ( تهیه صورت وضعیت ) 75% خاکبرداری و دستی میزنم ، نوع زمین رو هم سخت در نظر میگیرم ، در جاهایی هم که نوع زمین معلوم نیست ، کلاً با نگاه چشمی به خاک میشه فهمید ، به هر حال اگر کوه و سنگ نباشه مطمئناً زمین سنگی نیست چون باید با انفجار زمین خاکبرداری بشه ، ولی زمین نوع سخت رو قرار دادند که برای خاکبرداری با ماشین باشه و البته مقداری ضررهای سایر جاهای فهرست بها از توش در بیاد .
سوال دومتون رو باید به مقررات پیمان مراجعه کنم ، به محض اینکه جواب دقیق رو پیدا کردم حتماً قرار میدم .

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
این هم 1سری مطالب اولیه که از این ور و اون ور جور کردم. :smile:
یکی از فاکتور های اساسی در پروژههای عمرانی و ساخت و ساز، تعیین و محاسبه مقادیر مصالح مورد نیاز و سپس برآورد ریالی پروژه از روی آن مقادیر محاسبه شده میباشد .در ابتدا مشخص شدن دو بعد از مسئله برای مجریان پروژه نقش اساسی دارد :الف) مقدار مصالح مورد نیاز ، در طول پروژه چقدر بوده تا در طول پروژه با توجه به زمان بندی نسبت به تهیه آنها یا سفارش مصالح اقدام نمایند .ب) هزینه مالی پروژه در صورت اجرا شدن چقدر خواهد بود ؟
بنابر این در طرح های عمرانی ، از یک بعد مقادیر مصالح مورد نیاز مطرح است و از طرف دیگر بحث هزینه ها. این دو موضوع در متره و برآورد مورد بررسی قرار میگیرد.

behzad_behzad99

عضو جدید
اصطلاح کلیم کردن(claim) در امور پیمانکاری

با سلام خدمت مهندسین محترم
به تازگی با اصطلاح کلیم کردن برخورد کردم.میخواستم بدونم معنی و مفهوم اجرایی آن در امور پیمانکاری چیه.ممنون میشم پاسخ بدین

آخرین ویرایش توسط مدیر:

ali1362

عضو جدید
با سلام خدمت مهندسین محترم
به تازگی با اصطلاح کلیم کردن برخورد کردم.میخواستم بدونم معنی و مفهوم اجرایی آن در امور پیمانکاری چیه.ممنون میشم پاسخ بدین
سلام دوست عزیز
توی حرفه پیمانکاری به ادعاهای پیمانکارمثلا درخصوص موارد منتهی به دریافت پول بیشتر "کلیم" میگن.

free surveyer

عضو جدید
سلام دوست عزیز
توی حرفه پیمانکاری به ادعاهای پیمانکارمثلا درخصوص موارد منتهی به دریافت پول بیشتر "کلیم" میگن.
با سلام
همانطور که همکار گرامی فرموده اند، اعتراضاتی که پیمانکار از جهت اجرای آیتمها و از این قبیل، به کارفرمای خود داره در صورتیکه تصویب این اعتراض از سوی کارفرما به نفع پیمانکار ( از نظر مالی ) تمام بشه، در این حالت میگن پیمانکار کلیم کرده. البته بصورت خیلی عامیانه دبه کردن پیمانکار را کلیم کردن میگن.
امید وارم عرایضم مثمر ثمر بوده باشد.

pj_civil

عضو جدید
سلام همانطور که همکاران پاسخ دادند. claim د لغت به معنی ادعا کردن و طلب کردن میباشد.ادعایی که پیمانکار از راهای قانونی میتونه ادعا کنه مثلا کارهایی رو که در موقعیتی خاص انجام داده و ان ایتم در فهرست بهای منظم به پیمان گنجانده نشده باشه،پیمانکار با ذکر دلایل منطقی نظارت و کارفرمای محترم را مجاب به تائید و پرداخت نماید. معمولا در شرکتهای بزرگ پیمانکاری ، افرادی که دارای هنر کلیم کردن وجود دارند که در پروژه های ان شرکت مچرخند و با بررسی مدارک نکاتی را برای کلیم پیدا میکنند،در واقع پولهای مرده را زنده میکنند. و این کار بسیار ظریف و هنرمندانه میباشد و کسانی که تحت عنوان کلیم کار در شرکت کار میکنند از حقوق بالایی برخوردارند.