من واقعا هنوز نميدونم كاربرد اين دياگرام كشيدنا چيه؟
و به چه درد ميخوره
ميفهمم اون پلان رو از رو طايفه كشيدي
اون مارپيچ هم از رو مفاهيم پايه
اما نميدونم به چه درد مي خوره؟؟؟شفاف سازي لطفا
سلام
وروجک جون خوب معلومه اینا رو از کتاب کشیدم....! دارم مطالب موزه با پلان رو به صورت فشرده یکجا مینویسم! اینی که گذاشتم یه جور خلاصه نویسی مصوره! یا روکشی های فشرده و طبقه بندی شده! !

ایـــــــــــن همه میگن کتاب مفاهیم پایه مهمه ، پس اگه نکاتشو ننویسم ،این کتاب چه استفاده ای داره!
اون پلان هم از نویفرت کشیده بودم!!!! از کتاب طایفه و صدیق و امیدآذری و هرکــــی در زمینه اسکیس عکس و کتاب و جزوه ای منتشر کرده باشه و به دستم برسه میکشم
تو همین تاپیک چند صفحه قبل گفتم که اول مطالب هر موضوع رو جدا میکنم + پلان هایی که هست میکشم ، بعد پلان خودمو میکشم....!
بیا برات تعریف کنم این صفحه اول چی بود! >>>>
موزه>>> تعریف و اهداف + ریز فضاهای موزه + انواع موزه / همیشه فضای اصلی هر مکان مربوط به فضایی است که مهمان { ارباب رجوع } از آن استفاده میکنه و بخش های مربوط به خدمات دهنده در محور فرعی جای میگیرد ..... اون جدول که کشیدم رو نگاه کن >>> ارباب رجوع در موزه = بازدید کننده / فضای اصلی = گالری ها ===> پس در یک موزه شاخص فرمی میتونه گالری ها باشه و مثلا با نورگیری هایی که دربالای گالری قرار داره به نوعی بر فضای اصلی تاکید کنه و محور اصلی دسترسی به بنا رو تعریف میکنه....
در فضایی مثل موزه که مراجعه کننده با همه ی فضا آشنایی نداره ، این مسیر مشخص و اصلی کمک میکنه که نیازی به پرسیدن از اطلاعات نداشته باشه ، اما در یک اداره که کارمندان با فضا آشنایی دارند ، مسیر میتونه پیچیده تر باشه.....
فضاهای دیگری هم هستند که مورد استفاده ارباب رجوع قرار میگیرند ، و در اولویت فرعی هستند مثل کتابخونه و فروش آثار و پارکینگ و ...
فضاهای خدمات دهنده که میتونند حتی ورودی فرعی ای {هم } داشته باشند و در محور اصلی نیستند مثل فضاهای اداری ، مدیریت و ...
یک موزه میتونه بر اساس دوره های تاریخی مسیر حرکت داشته باشه مثلا در موزه هنر : بعد از ورودی > قسمت ما قبل تاریخ > باستانی > قرون وسطی > رنسانس > معاصر ..... {دیاگرام زیر جدول !}
بر اساس توالی زمانی ممکنه مسیر تعیین شه { دیاگرام کناریش! }
اون دیاگرام کنار پلان هم نشون میده که این موزه قسمت مجسمه ها رو بعد لابی در محور اصلی قرار داده و بطور شعاعی گالری ها با لابی ارتباط دارند .... فضاهای شلوغ هم در یک سمت تجمع دارند ، مثل سالن سخنرانی و مدرسه موسیقی و رستوران! { شاید اکه کتاب خونه ای در طبقه همکف بود سمت چپ گذاشته میشد... طبقه اولشو نمیدونم چجوریه .....! } باید کتاب استرلینگ رو ببینم!
درباره ی تغییرات و توسعه پذیری پلان هم اون دیاگرام نشون میده که در قسمت نمایش های دایم توسعه میتونه در مقیاس بزرگ و در قسمت نمایشهای غیر دایم در مقیاس کوچیک باشه .....
اون گشایش بصری و ... هم به نظرم برای پلان موزه کشیدن خوبه ، شاید بعدا یه جایی ازش استفاده کردم! یه پلان-کولاژ طراحی کردم!
بقیه مطالب موزه مونده ..... ادامه دارد.....!