این کار برای دانشجویان جواب می ده. یعنی کسانی که امتحان اسکیس ندارند. فکر می کنم وقتی 2-3 ماه به امتحان اسکیس باقی مونده، تمرین کتابخونه ای خیلی بهتر جواب می ده.
منظور من از پوستی، انداختن روی کتابهای و کپی کردن بود، نه تمرین دست آزاد با پوستی

من به شخصه فکر می کنم دیدن کارهای خوب، (یعنی کتابها، عکس ها و اینترنت) بیشتر ذهن آدم را باز می کنه..تا کارهای به نسبت بد ما در ایران

به هر حال هر نوع کشیدنی به شدت توصیه میشه
در مورد این دو تا اسکیس ، به نظر میاد که هر دو کار یکنفره، سبک کاملا مشابه دارند. من نقد اسکیس معماری انقدر نمی دونم ، چیزایی که تو نگاه اول به نظر میاد ایناست
اول از نقاط مثبت:

شیت خوب بسته شده.
اون شخص سبک خاص خودش را در اسکیس زدن پیدا کرده
خط در نوشتن عنوان شیت خیلی خوب تمرین شده.
تمام عناصر اسکیس را در شیت به کار برده. (به جز اسکیس از معماری داخلی)
نقاط ضعف:
برای فرایند طراحی و کانسپت هنوز جای مشخصی در شیت در نظر گرفته نشده.
آدم و مقیاس انسانس در هیچ کجای شیت دیده نمیشه و این از ضعف های بزرگه.
پرسپکیتوش خیلی جای زیادی را در شیت گرفته، به نظرم کمی کوچکتر می شد وقت نبود.
و این تکنیک دو تا پرسپکتیو کنار هم، زیاد جالب نیست..شاید اگه کمی با فاصله می ذاشت یا جای دیگه ای در شیت براش در نظر می گرفت خوب بود.
یک نکته هم اینکه نقشه هاش علامت شمال نداره
نتظر نظر بقیه دوستان هم هستم
امیدوارم دوستان عزیز با نقد این آثار و نظرات خودشون در کمک به همه سهیم بشند .
سلام
به نظر ( البته با احترام به صاحب اثر و خسته نباشید به ایشون به خاطر کار قشنگشون )من نقاط قوت و ضعف این شیت میتونه به شرح زیر باشه :
نقاط ضعف :
1- دور شیت کادر گذاشته شده !! به تعبیری ارتباط مابین عوامل داخل شیت با یک کادر برقرار شده که امتیاز منفی خواهد داشت یعنی باید نحوه ترسیم کار به شکلی باشه که کل موضوعات بتونن یک مدار بسته رو تشکیل بدن و نیازی به محدود کردن شیت نباشه
2- راندوی یک شیت نباید از 5% بیشتر بشه تا کل طرح رو تحت الشعاع قرار بدم و بیشتر از خود طرح به نظر برسه
3- اگر چه با یک پرسپکتیو ناظر خوب و اتودی که بتونه گویای حجم در ارتباط با موضوع باشه نمره اسکیس بالای 50 است ولی در این شیتها اهمیت بیش از حد به پرسپکتیو ناظر باعث شده تا باقی مدارک به شکلی به حاشیه برن و از درجه اهمیتشون کم بشه
4- بهتر بود پرسپکتیو ناظر از سمتی زده می شد که ورودی هم دیده بشه و هدایت به سمت ورودی مورد توجه قرار بگیره
5- پرسپکتیو داخلی نداره !!
6- مقطع به عنوان یکی از اصلی ترین موارد شیت در این طرحها دیده نمیشه . همه میدونیم که یک طرح در صورت نداشتن مقطع نمیتونه اطلاعاتی رو که معمار برای داخل فضا ها پیش بینی کرده رو به بیننده بده و این نمره اسکیسی زیر 30 رو برای صاحب طرح به همراه خواهد داشت !
لازم میدونم یاد آوری کنم برای تمرین رو مقطع می بایست کار های خوب معماری رو دید و از روی اونها روکشی کرد و بالا و پایین رفتن ها و همسطح نبودن فضاها دقت زیادی داشت . یک مقطع پویا نمایانگر ایده ها و نظرات پخته معمارشه البته فعلا تو اسکیس !! وگرنه کار اجرایی با توجه به شرایطش بررسی میشه
7- در شیت دوم یعنی پایینی که تفریگاه ساحلیه اتصال به زمین درست نیست !!! گربه رو در طراحی های شمال کشور باید وجود داشته باشه تا باعث عبور و جریان هوا بشه
8- اندازه فونت شیت با اینکه زیباست و در جای خوبی هم قرار گرفته بزرگتر از حد معموله و اگر دقت کنید به اندازه پلان ، دید پرنده و دیاگرام ارتباطی بزرگه .
اندازه حدودی فونت در شیت باید داخل یک کادر 3*10 باشه نه بیشتر و نه کمتر (قانون نیست )
9- برای چندمین بار تکرار میکنم کپی مستقیم از روی کتاب و یا کار دیگران مساوی است با صفر . تعدادی از مدارک این شیتها کپی مستقیم از کتاب هستند !!!
نقات قوت :
1- پرزانته طرح ، تک رنگ اجرا شده و این یکی از بزرگترین نقاط قوت طرحه
2- کمپوزیسیون کلی شیت بغیر از چند قسمت کوچیک در نظر گرفته شده و نقاط پر و خالی به ترکیب خوبی با هم پیوند خوردن
3- پرسپکتیوها چه ناظر ، چه پرنده از نقاطی زده شدن که میتونن اطلاعات خوبی رو به بیننده طرح بدن
4- استفاده از مبانی طراحی اقلیمی در طرح کاملا مشاهده میشه و با تاکید خوب بر روی عناصر لازم در این اقلیم میشه گفت به خوبی با طرح همراه شده
5- فونتها در مکانهای خوبی در شیت قرار داده شدن . و نوع فونت کمک شایانی به بسته شدن شیت کرده
6- اقتضای این شیتها و خصوصا شیت دوم در گذاشتن درخت بوده که اگر چه زیباست ولی نمره منفی داره !! گذاشتن درخت شانسی ممنوع !!!!!!!!!
درختی که میگذارید باید با اقلیم هماهنگ باشه و نه برای خوشگلی شیت . درختکاربردهای بسیار اساسی و مهمی در شیت اسکیس داره و همینطور در اجرا که در یک پست دیگه به اونها خواهم پرداخت
توضیح اینکه : کار خودم هزاران اشکال بیشتر از این کار داره ولی اگه رو این کارها نظراتم رو میدم فقط به خاطر کمک به دوستانه که این اشتباهات رو تکرار نکنن و نه چیز دیگه . امیدوارم به دردتون بخوره