monalizza
عضو جدید
اتمام رابطه بحث مهمی در مجموعه مباحث رابطه عاطفی است. بسیاری از ما نه بلد هستیم درست وارد رابطه بشویم نه بلد هستیم درست از رابطه خارج بشویم. اولین سوال اینست که از کدام روابط خارج بشویم ، نامزدی های 100% طلاق کدامند ؟
1- با فردی رابطه دارید که مشکلات شخصیتی دارد :
· خیلی خود کم بین است و دائم فکر میکند شما از او خوشتان نمی آید یا تقلای زیاد میکند طوری دیگر باشد تامطلوب شما باشد. اساسا وقتی کسی خیلی تقلا میکند که مطلوب ما بشود احتمالا به دردسرخواهد افتاد و ما را نیز گرفتار خواهد کرد.
· شکاک است یعنی در مجموع فکر میکند شما مساله ای دارید که هنوز نتوانسته است مچتان را بگیرد . شکاکها هوش خوبی دارند و از انواع شیوه ها استفاده میکنند تا یک وقت فریب نخورند . خیلی اوقات یک آدم شکاک مرد یا زن موفقی در اجتماع است و هیچ کس باور نمیکند که اینقدر بدبین باشد . خیلی اوقات آدم رفتار آدم شکاک را به حساب دوست داشتنش میگذارد در حالیکه اینطور نیست. شکاک اشتغال ذهنی MENTAL INVOLVEMENT شدیدی دارد که همه چیز را کنترل کند و کم ک شما را نیز بیمار میکند. اتمام نامزدی با فرد شکاک ساده نیست و پیشنهاد میکنم یا خانواده تان یا خودتان صریحا به او اعلام کنید کمه ادامه رابطه برایتان مقدرو نیست. قبل از این اعلام قاطع حتما عکسها و ..که نزد او دارید پس بگیرید تا خدای نکرده امنیت اجتماعی شما بعد از پایان رابطه به خطر نیفتد
· نامزد کنترل کننده خطرناک است. او کسی است که از همه چیز باید خبر داشته باشد تا احساس امنیت کند . معمولا افرادی دقیق هستند و موفق و در خانواده ایی بزرگ شده اند که کنترلر های قدرتمندی اطرافشان بوده است. خیلی سخت است که به شیوه ای غیر از شیوه خودشان قانع شوند . معمولا وقتی دست از کنترل بر میدارند هم خودشان هم نامزدشان نفس راحتی میکشد. این افراد کمی سبک زندگی خد را تغییر دهند لازم نیست ارتباطتون را باهاشون قطع کنید
· نامزد توجه طلب / خیلی وابسته به خانواده کسی است که فردیت خودش را هنوز پیدا نکرده است. بین احترام به خانواده و اطاعت بدون فکر از آنها هنوز نتوانسته است تمایزی قائل شود. چنین فردی شما را کلافه میکند و حتی کم کم تنتطار دارد شما نیز چنین رفتاری با خانواده او داشته باشید. توصیه من اینست که خودتن را به دردسر نیندازید و با کسی که بند نافش را از خانواده اش نبریده وصلت نکنید و حتی ادامه ارتباط ندهید . مرد یا زنی که جنبه های مستقل در زندگیش ندارد ، شریک عاطفی پر دردسری است و مادر یا پدر خوبی نیز برای فرزندان شما نمیشود زیرا آنها را نیز وابسته به خودش بار می آورد
· نامزد خودشیفته خطرناک است. او موقعیت خوبی در اجتماع دارد ( تحصیلی/ شغلی / مالی) و واقعا یه چیزی تو زندگیش هست که خیلی بهش حس قدرت بدهد اما اشکالش اینست که فقط خودش را قبول دارد و در مسائل ارتباطی نیز این اعتماد به نفس کاذب را دخیلی میکند و حال بهم زن میشود. بدی چنین فردی اینست که همیشه در برابرش یک چیزی آدم کم داره
· نامزدی که برای شما جذاب نیست: گاهی به ما میگویند برو تو رابطه بعدا از نامزدت خوشت می آید . معملا این حرف غلط است. خوش آمدن فیزیکی یعنی در مجموع من از تیپ و قایفه و رفتار این فرد خوشم بیاید و به او کشش جنسی نیز احساس بکنم. چنین رخدادی نیازی به فکر کردن و رابطه طولانی داشتن ندارد زیرا بخشی از قضیه ناشی از ترشحات مغز و عملکرد هورمونها میباشد . ممکن است شما برای او جذاب باشدی اما او برای شما مطلوبیت ندارد . ازدواج با این آدم خیانت به اوست زیرا او با این توقع همسر شما میشود که برای شما نیز در بالای لیست جذابیت قرار گرفته باشد .

2- نامزدی دارید که معتاد به کار است مشکلش اینست که اگر کار کمتر کند احساس بی ارزشی دارد . بخشی از این اعتیاد به کار به خاطر لذت خود کار مردن و پیشرفت و درآمد است. بخشیش به خاطر رقایت با هم طرازان است و احساسا رشد و مقایسه و بخشیش هم شلاقی است که از کودکی در این خانواده ها به بچه ها اصابت میکند که موفق شو...بتاز....قوی باش و چنین افراطی ( که خیلی از پدرو مادرها هرکز نمیدانند چقدر ناخودآگاه افراط در این زمینه کرده اند ! ) باعث میشود فرد نتواند لذت ببرد از رشدهای خودش و هر چیزی که بدست می آورد ، هنوز نفس تازه نکرده بجنبد برای چیز جدید . فرقی هم ندارد میتونه تو دانشگاه و درس و مدرک لیسانس و فوق لیسانس و دکترا و..باشه ؛ میتونه تو کار و تجارت و ...باشد . از نظر روانشناختی همه اینها باعث میشود که فرد نتواند از داشته های خودش لذت ببرد و همیشه از رسیدنها و بدست آوردنها فقط لذت میبرد نه از نگه داشتنها
3- نامزدی که در دسترس نیست خطرناک است. میتونه نامزدی از راه دور باشد و یکی این شهر یکی دیگه اون شهر یا حتی کشور که چنین روابطی بالای 6 ماه دردسر ساز میشوند و سوء تفاهمها بیشتر میشود و با تلخی تمام میشود نوع دیگری از نامزد غیر در دسترس کسی است که اجازه صمیمت به شمانمیدهد و رفتارش عوض میشود . صحبتهای مهم زندگیش را به شما نمیگوید اما در خودش فرو میرود و روی رابطه اش نیز اثر دارد . ما معتقد نیستیم که همه چیز خود را باید به هم بگوییم ( جالبه خیلی ها فکر میکنند رابطه صمیمی یعنی رابطه ای که توش همه چیز هم را بدانیم در حالیکه این یعنی عدم فردیت تو رابطه و خطرناک است و کم کم حوصله سر بر میشود ) . من از نامزدی دارم مینویسم که اسرار ناگفتنی زیاد دارد که نتواد به شما بگوید
4- نامزد بلاتکلیف خطرناک است. او در 26 سالگی نمیداند درس بخواند کار بکند یا سربازی برود یا کلاس گلدوزی برود یا زبان بخواند برای مهاجرت یا...این سردرگمی به وادیهای دیگر نیز کشیده میشود یعنی فرد درباره نحوه دین داری ، رفتار با اجتماع و ...پر از سوال است . چنین سوال مند بودنی البته در پروسه رشد شخصیتی ، نیک است اما در بحث ازدواج خطرناک است. یعنی با کسی ازدواج نکنید که خیلی از مسائل زندگیش حل نشده است
5- نامزد نبش قبر کن خطرناک است. منظورم کسی است که هنوز آب باریکه هایی از رابطه قبلیش را به هر دلیلی حفظ کرده است. بسیار مهم است که اگر رابطه ای را تمام کردیم و میخواهیم رابطه جدیدی آغاز کنیم ، قصه قبلی کاملا حذف شده باشد تا امنیت رابطه جدیدمان بهم نخورد . گوش به هیچ بهانه ای هم ندهید . خاطرم هست پسری به نامزدش میگفت که نامزد قبلی من بیمار است و فقط میخواهد با من احوال پرسی کند. بهش توصیه کردیم که اگر توافق نامزد فعلی هست و نفر اول میداند که نفر دومی در زندگی تو وارد شده است ، مشکلی نیست وگرنه 90 درصد کسانی که رابین هود زندگی بهم ریخته یکی دیگه میشوند ، خودشان تو چنین روابطی گرفتار میشوند
چگونه از نامزدی اشتباه بیرون بیایم ؟
· در درجه اول واضحا دلایل خود را با لحنی قاطع اعلام کنید . نه تلفنی نه نامه بلکه حضوری .خیلی ها لحن قاطع را با لحن عصبی اشتباه میگیرند . در قاطعیت شما صدایی محکم و ارام دارید و صورت شما نیز آرام است و درست می ایستید و شانه های خود را صاف میکنید و با تانی به گفتار خود اقدام میکنید
· موقع اعلام دلایل خود نگید " تو اینطوری هستی" بلکه بهتر است بگید "من اینطور فکر میکنم که کم حوصله هستی "
· بعضی اوقات میتوان فرصتهایی داد که فرد در بازه ای مشخص از زمان به تصحیح رفتار خود بپردازد. اگر آدرس دار و قاطع مساله خود را گفته باشید مشخص است که چه تغییری مد نظر شماست و فرد را گیج نکرده اید. مثلا کسی میگوید برام جذاب نیستی و باید جذاب تر بشوی.این نحوه گفتن با نگفتنش فرقی ندارد ولی همین خانم میتواند به نامزدش بگوید : من سلیقه ام طوریه که وقتی فرد لاغر تر باشد برام جذابتر است. برام مهمه تو دو سایز کم کرده باشی تا بعد از ماه رمضان( توقع خود را دقیق بیان کردن )
· اگر نمیخواهید فرصت بدهید بهتر است محترمانه رابطه را رسما قطع کنید . بعد از اتمام رابطه بدگویی نکنید . اگر او بدگویی کرد شما وارد این تله نشوید که از خودتان دفاع کنید . هر قدر قاطع تر باشید ، زودتر غائله ختم خواهد یافت
· ما مجاز نیستیم موقع جدا شدن از کسی او را تخریب کنیم ، مقایسه های سنگین کنیم و او را به بی ارزشی و ...بکشانیم. بهتر است موقع ذکر دلایل خود فردی اخلاقی تر باشیم. اگر دلایل شما به علت عدم مطلوبیت فیزیکی طرف است میتوانید به او محترمانه بگویید که شما در سلیقه من نیستید هر چند میدانم برای افراد متعددی جذاب هستید ( این خیلی بهتر است از اینکه به فرد بگویید استخاره کرده اید بد اومده یا الان میخواهید ادامه تحصیل بدهید )
· بعد از اتمام رابطه دلایل خود را فراموش نکنید زیرا با فراموشی آنها بزودی وجدان دردهای بیهوده ای را تجربه خواهید کرد که مانع زندگی خوبتان خواهد شد
www.doctorshiri.com