طالبی:
طالبی که آمریکائیها آنرا cantaloupe می نامند و در واقع یک خربزه می باشد. طالبی ها بیشتر در اروپا می رویند و دارای سطحی زبر و آبدارهستند که با سطح هندوانه هایی که در آمریکا می روید متفاوت است. طالبی ها از تمامی خربزه ها مغذی تربوده و به خانواده کدو تعلق دارند ؛ گاهی اوقات از نظرمواد غذایی بین کدوی زمستان و تابستان قرار دارند.
طالبی به اندازه کدوی تابستان مقادیر زیادی آب و مقدار کمی کالری و به اندازه کدوی زمستان ازقبیل کدو تنبل و گردوی سفید مقدار زیادی کاروتنبتا ، پتاسیم و ویتامین ث دارد.
طالبی در آب و هوای گرم و داغ بهتر رشد می کند. کالیفرنیا تولید کننده شماره 1 طالبی می باشد. در آغاز فصل رشد خربزه از ژوئن تا اکتبر دره San Joaquin در کالیفرنیای مرکزی 95 درصد طالبی های خریداری شده در آمریکای شمالی را تامین می کند. بیشترین صادرات ازمکزیک و آمریکای مرکزی بخصوص کاستاریکا ، گواتمالا و هندوراس می باشد.
فواید تغذیه ای طالبی:
طالبی یكی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد ولی 129% نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می كند كه تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.
طالبی یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است.
طبق نمودار بالا طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC ومنبع بسیار خوب ویتامینB6 و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذكر شده است.همانطور كه ویتامینA آنتی اكسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اكسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سكته و سرطان را كاهش می دهد . وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یك ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل كرده است. از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.
خواص درمانی گرمك و طالبی
1- طالبی میوه ای اشتها آور است.
2- طالبی، ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجبطراوت و شادابی پوست بدن است.
3- خوردن طالبی، بعد از غذا برایدرمان كم خونی مفید است.
4- مصرف طالبی برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
5- گرمك سرشار از ویتامین هایA وC و سلولز است.
6- گرمك ملّین است؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست می نالند مفید است.
7- گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می دهد.
8- گوشت طالبی برای تسكین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست موثر است.
9- آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
10-به علت داشتن پتاسیم و عطر مطبوع، مقوی برای قلب بوده و عروق را باز میکند.
11-خوردن طالبی و گرمک را به مادران شیرده توصیه میکنیم که باعث افزایش شیر میشوند.
12-برای کم خونی و نقرس و روماتیسم مفید میباشد.
احتیاط لازم در مصرف طالبی
1- كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند و یا آن را مصرف نكنند.
2- كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی كنند.
طالبی که آمریکائیها آنرا cantaloupe می نامند و در واقع یک خربزه می باشد. طالبی ها بیشتر در اروپا می رویند و دارای سطحی زبر و آبدارهستند که با سطح هندوانه هایی که در آمریکا می روید متفاوت است. طالبی ها از تمامی خربزه ها مغذی تربوده و به خانواده کدو تعلق دارند ؛ گاهی اوقات از نظرمواد غذایی بین کدوی زمستان و تابستان قرار دارند.

طالبی به اندازه کدوی تابستان مقادیر زیادی آب و مقدار کمی کالری و به اندازه کدوی زمستان ازقبیل کدو تنبل و گردوی سفید مقدار زیادی کاروتنبتا ، پتاسیم و ویتامین ث دارد.
طالبی در آب و هوای گرم و داغ بهتر رشد می کند. کالیفرنیا تولید کننده شماره 1 طالبی می باشد. در آغاز فصل رشد خربزه از ژوئن تا اکتبر دره San Joaquin در کالیفرنیای مرکزی 95 درصد طالبی های خریداری شده در آمریکای شمالی را تامین می کند. بیشترین صادرات ازمکزیک و آمریکای مرکزی بخصوص کاستاریکا ، گواتمالا و هندوراس می باشد.
فواید تغذیه ای طالبی:
طالبی یكی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد ولی 129% نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می كند كه تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.
طالبی یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است.
طبق نمودار بالا طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC ومنبع بسیار خوب ویتامینB6 و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذكر شده است.همانطور كه ویتامینA آنتی اكسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اكسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سكته و سرطان را كاهش می دهد . وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یك ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل كرده است. از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.

خواص درمانی گرمك و طالبی
1- طالبی میوه ای اشتها آور است.
2- طالبی، ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجبطراوت و شادابی پوست بدن است.
3- خوردن طالبی، بعد از غذا برایدرمان كم خونی مفید است.
4- مصرف طالبی برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
5- گرمك سرشار از ویتامین هایA وC و سلولز است.
6- گرمك ملّین است؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست می نالند مفید است.
7- گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می دهد.
8- گوشت طالبی برای تسكین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست موثر است.
9- آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
10-به علت داشتن پتاسیم و عطر مطبوع، مقوی برای قلب بوده و عروق را باز میکند.
11-خوردن طالبی و گرمک را به مادران شیرده توصیه میکنیم که باعث افزایش شیر میشوند.
12-برای کم خونی و نقرس و روماتیسم مفید میباشد.
احتیاط لازم در مصرف طالبی
1- كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند و یا آن را مصرف نكنند.
2- كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی كنند.