***** اخبار نفت و گاز*****

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :مروري بر مهمترين رويدادهاي علم پزشكي در سالي كه گذشت
اخبار علمی آموزشی 1 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۶‬
علمي آموزشي. علومپزشكي
علوم پزشكي در كل جهان در دهه‌هاي اخير از پيشرفت‌هاي قابل توجهي برخوردار بوده كه بنا براذعان بسياري از محققان حوزه علم پزشكي در داخل كشور، اين سير پيشرفت در ايران نيز به خوبي محسوس است نگاهي اجمالي به مهمترين اين رويدها اين گفته را بيشتر تاييد مي‌نمايد.
از جمله مهمترين رويدادهاي پزشكي كه به همت محقققين ايراني در سال ‪ ۸۶‬به انجام رسيده است مي‌توان به موفقيت پژوهشگران رويان در توليد موش با استفاده از سلول‌هاي بنيادي و موفقيت آنها در درمان بيماري پوستي لك و پيس، درمان سوختگي‌هاي شديد، ساخت ناي مصنوعي، انجام نخستين عمل جراحي سيالوآندوسكوپي، رونمايي از داروي زخم پاي ديابتي، ساخت رگ مصنوعي و راه اندازي نخستين بانك تخمك در ايران اشاره كرد.

* موفقيت محققان پژوهشكده رويان در درمان بيماري پوستي لك و پيس محققان پژوهشكده رويان با پيوند سلول‌هاي ملانوسيت موفق به درمان بيماران مبتلا به بيماري پوستي ويتيليگو شدند پيش بيني مي‌شود از اوايل تابستان آينده اين درمان در اختيار بيماران كشور قرار گيرد.
بيماري ويتيليگو (لك و پيس ) بيماري است كه با از دست دادن موضعي سلول هاي رنگدانه و ايجاد لكه‌هاي سفيد رنگ در پوست فرد ظاهر مي‌شود.
مشكل اصلي اين بيماران ناكارآمد بودن سلول‌هاي ملانوسيت است كه با جايگزيني اين سلول‌ها مي‌توان درمان مناسبي براي برطرف كردن اين ضايعات به كار برد.
در اين تحقيق در يك قسمت از پوست بيمار كه سلول‌هاي رنگدانه‌اي آنها سالم بود سلول‌هاي سالمي را با استفاده از جداسازي آنزيمي تحت شرايط كاملا استريل جدا و براي درمان به بيمار منتقل شد.
يكي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد در اين تحقيق تفاوت روش انتقال سلول در اين تحقيق در مقايسه با روش‌هاي متداول دنيا است .
بيماري پوستي ويتيليگو بين يك دهم درصد تا دو درصد در كل دنيا شيوع دارد و در ايران نيز حدود ‪ ۶۰۰‬هزار نفر مبتلا به آن هستند كه از اين بين حدود ‪ ۲۰۰‬هزار بيمار با روشهاي متداول قابل درمان نيستند كه به كمك اين روش جديد مي‌توان درمانشان كرد.

***** محققان پژوهشكده رويان ، با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني ، موفق به توليد موش شدند.
در مرحله اول اين تحقيق با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي، يك موش كامل توليد شد و قرار است در مرحله بعدي ، موش‌هايي با صفات مورد نظر توليد شود.
دكتر حسين بهاروند مدير گروه سلول‌هاي بنيادي پژوهشكده رويان در اين خصوص گفت براي توليد اين موش سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي كه قبلا از موش سياه توليد شده بودند به داخل بلاستوسيست‌هاي موش سفيد تزريق شد.
وي افزود جنين‌هاي حاصل شده به داخل رحم موش ديگري انتقال يافت و سپس فرزندي متولد شد كه سياه و سفيد (كايمر) بود.
فرض بر آن بود كه تعدادي از سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي تزريق شده در تكوين گنادهاي (بيضه‌هاي ) موش سياه و سفيد وارد شوند. موش سياه و سفيد پس از بلوغ با موش سياه ديگري جفت‌گيري نمود كه تعدادي بچه موش به دنيا آمد.
دكتر بهاورند ادامه داد بعضي از بچه موشها سياه بودند كه بيانگر توليد اسپرم از سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي تزريق شده (موش سياه ) در موش گورخري (موش سياه و سفيد توليد شده ) بود در نتيجه آن بچه موشهاي سياه حاصل سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي بود.
وي افزود در نظر است در گام بعد با دستكاري ژنتيكي سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي ، موش‌هايي با صفات ژنتيكي خاص توليد شود.
از جمله اين ويژگي‌ها و صفات خاص مورد نظر در توليد موش‌هاي ترانس، ژن توليد موشهايي كه مدل يك بيماري انساني هستند و همچنين بررسي عملكرد يك ژن در موجود زنده است .
در توضيح اين امر بايد گفت به عنوان مثال اگر شما قصد داريد نقش يك ژن را در يك فرايند در موجود زنده بررسي نماييد مي‌توانيد ژن مورد نظر را در سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي خاموش كنيد و يا بيان آن را زياد كنيد و سپس از آنها موشي را با صفات مورد نظر بوجود آوريد .
حتي به اين ترتيب مي‌توان بخش عملكردي يك ژن را مشخص كرد.

****** موفقيت محققان ايراني در درمان بيماران دچار سوختگي‌هاي شديد پوستي محققان ايراني موفق به ساخت پوست پيوندي آلوژنيك انساني شدند كه جانشين مناسبي براي پوست در بيماران دچار سوختگي‌هاي شديد به شمار مي‌رود.
در كل جهان سالانه يك ميليارد و ‪۳۰۰‬ميليون سال ، عمر از دست رفته وجود دارد كه از اين بين ‪۱۰‬ميليون و ‪۵۰۰‬هزار سال عمرهاي از دست رفته ناشي از سوختگي است .
سالانه حدود ‪۵۰‬هزار مورد سوختگي به مراكز درماني مراجعه مي‌كنند اين در حاليست كه آمار واقعي بيشتر از اين ميزان است .
با استفاده از فيبروبلاست‌هاي كشت داده شده آلوژنيك مي‌توان از عوارضي همچون نفوذ ميكروب از محيط بيرون زخم و از دست دادن آب و الكتروليت جلوگيري كرد و بيماران مبتلا به سوختگي را از مرگ نجات داد.
علاوه بر اين از اين سلول‌ها مي‌توان در درمان زخم‌هاي مزمن سياهرگي ساق پا و ديابتيك استفاده نمود.

****** محققان و پزشكان ايراني براي اولين بار در جهان به كمك تكنيك‌هاي مهندسي بافت موفق به ساخت ناي مصنوعي شدند.
در اين طرح تحقيقاتي كه برروي مدل حيواني با ‪ ۷۰‬درصد موفقيت به اتمام رسيده است با استفاده از بافت‌هاي خود بيمار بافت غضروفي ناي ساخته شد.
براساس اعلام پژوهشكده سل و بيماريهاي ريوي دانشگاه علوم پزشكي شهدي بهشتي، با توجه به اينكه در ساخت ناي مصنوعي از سلول‌هاي خود بيمار و از هر كدام از اجزاي بدن او مي‌توان استفاده كرد ، پيوند آن راحت تر صورت مي گيرد و احتمال پس زدن پيوند تقريبا به صفر مي‌رسد.
ناي مجراي تنفسي است كه از حلق شروع مي‌شود و به طول حدودا ‪ ۱۲‬سانتي متر به ريه‌ها ختم مي‌شود. اين عضو حياتي‌ترين بخش تنفس است .
در اين روش بافت‌هاي غضروفي ناي به كمك مهندسي بافت و با استفاده از سلول هاي گرفته شده از خود شخص ساخته مي‌شود و ناي توليد شده همان بافت ناي طبيعي را دارد و از هيچ گونه سلول اضافي برخوردار نيست .
دستيابي به تكنيك ساخت ناي مصنوعي كه هيچ تفاتي با ناي طبيعي ندارد نويد بخش تحولي در آينده علم پزشكي و بيماري‌هاي مرتبط با دستگاه تنفسي و ناي خواهد بود.

***** نخستين عمل جراحي سيالوآندوسكوپي (جراحي غدد بزاقي با استفاده از آندوسكوپ ) در بخش گوش و حلق و بيني و جراحي سر و گردن بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص ) تهران انجام شد.
دكتر احمد دانشي جراح و متخصص گوش و حلق و بيني بيمارستان حضرت رسول گفت : غدد بزاقي غدد كوچك موجود در ناحيه بناگوش هستند كه ترشحات آنزيمي دهان را بر عهده دارند.
وي افزود گاهي اوقات وجود لخته ، سنگ و يا عفونت موجب مسدود شدن مجراي اين غدد مي‌شود كه متورم و دردناك شدن آنها را در پي دارد.
دانشي خاطرنشان كرد، پزشكان براي درمان اين بيماري به عمل جراحي متوسل مي شوند كه ناگزير بايد كل غده را از بدن بيمار خارج كنند كه اين اقدامات پيامدهايي را براي بيمار در پي دارد.

****** رونمايي از داروي درمان زخم پاي ديابتي
داروي آنژي پارس (براي درمان زخم پاي ديابتي ) بهمن ماه در بيمارستان امام خميني رو نمايي شد. اين دارو به صورت خوراكي ، تزريقي و موضعي توسط محققان كشور در مدت هفت سال توليد شده است .
اين دارو منشا گياهي دارد و با تلاش محققان داخلي ساخته و توليد شده است آنژي پارس بدون عارضه است و اختلالات سلولي ايجاد نمي‌كند.
اين دارو در فازهاي مختلف تزريقي ، خوراكي و موضعي مورد بررسي قرار گرفته است ، فاز اول مطالعات آنژي پارس به صورت تزريقي كه بر روي تعدادي از بيماران مبتلا به زخم پاي ديابتي انجام شد، نشان داد كه با تزريق روزانه ‪ ۱۰۰‬سي سي دوز از اين دارو هيچ عارضه‌اي در افراد ايجاد نشد.
فاز دوم مطالعات اين دارو به صورت تزريقي توسط محققان ديابت در شيراز و فاز سوم نيز توسط محققان مركز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشكي تهران و تبريز انجام شد كه موفقيت آميز بود.
استفاده از اين دارو باعث كاهش قطع عضو و هزينه‌هاي ناشي از بستري بيمارمي شود.
بر اساس تحقيقات صورت گرفته در مناطق مختلف كشور ، شيوع زخم پاي ديابتي بين ‪ ۶/۲‬درصد تا ‪ ۴/۳‬درصد برآورد شده كه ‪ ۱۵‬تا ‪ ۲۰‬درصد از اين بيماران نياز به قطع عضو پيدا مي‌كنند در حالي كه مي‌توان از ‪ ۵۰‬درصد موارد زخم پاي ديابتي پيشگيري كرد.

***** براي اولين بار در دنيا، محققان ايراني موفق به ساخت رگ مصنوعي با استفاده از نانو الياف شدند.
دكتر يوسف محمدي داراي دكتري مهندسي پزشكي از دانشگاه اميركبير و رئيس گروه پژوهشي بايومتريال و نانوتكنولوژي مركز تحقيقات بن ياخته مسئوليت اين طرح پژوهشي را به عهده داشته است .
وي در خصوص اين طرح پژوهشي گفت نمونه اوليه اين رگ مصنوعي از حدود ‪ ۹‬ماه پيش در گردن يك گوسفند پيوند زده شده كه پس از گذشت اين مدت كاركرد مطلوبي داشته است و اين گوسفند همچنان به حيات طبيعي خود ادامه مي‌دهد.
محمدي گفت از جمله امتيازات خاص اين نوع رگ مصنوعي نسبت به انواع ديگر آن كه در جهان ساخته شده است ، مي‌توان به نانوساختاري بودن ، دولايه بودن و به كار بردن مواد كامپوزيتي در ساخت آن اشاره كرد.
ساخت اين نوع از رگ با استفاده از فناوري مهندسي بافت صورت گرفته است در فناوري مهندسي بافت در محيط آزمايشگاهي مي‌توان انواع مختلف بافت را ساخت رييس گروه پژوهشي بايومتريال و نانوتكنولوژي مركز تحقيقات بن ياخته اضافه كرد محققان اين مركز سال گذشته نيز با بهره‌گيري از تكنيك‌هاي مهندسي بافت و توليد بسترهاي نانومتري زيست تخريب پذير موفق به كشت و تكثير سلول هاي بنيادي و توليد بافت پوستي به منظور بازسازي آسيب‌هاي پوستي شده بودند.
بعد از موفقيت در ساخت بافت پوست ، محققان مركز تحقيقات بن ياخته فعاليت هاي پژوهشي خود را براي ساخت عروق شروع كردند و امروز موفق به دستيابي به تكنيك ساخت رگ مصنوعي زيست سازگار شده اند.



***** عمل زايمان بدون درد به روش سزارين و با استفاده از علم هيپنوتيزم توسط
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :ژن تنظيم‌كننده دي اكسيد كربن در گياهان شناسايي شد
اخبار علمی آموزشی 1 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۶‬
علمي آموزشي. اكتشافات علمي
دانشمندان آمريكايي و فنلاندي ژني را شناسايي كرده‌اند كه در تنظيم جذب دي اكسيد كربن در گياهان نقش دارد.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، محققان دانشگاه هلسينكي و دانشگاه كاليفرنيا در سن ديه گو مي‌گويند كشف ژن تنظيم‌كننده جذب دي اكسيد كربن براي فتوسنتز و تبخير آب، مي‌تواند به ژنتيك شناسان كمك كند ابزار جديدي براي توليد گياهان مقاوم در برابر خشكسالي ارائه كنند.
پروفسور ياكو كانگاس واري از محققان دانشگاه هلسينكي مي‌گويد آنها مسير آنيوني را شناسايي كرده‌اند كه اهميت بسزايي در تنظيم فعاليت روزنه‌اي در گياهان دارند.
روزنه ها، منافذ بسيار كوچكي بر روي سطح برگ گياهان هستند كه گياهان از طريق آنها دي اكسيد كربن لازم براي فتوسنتز را جذب و رطوبت را به هوا آزاد مي‌كنند.
اين منافذ روزنه‌اي توسط سلولهاي مدور محافظ ، احاطه شده‌اند و حاوي چندين نوع مسير يوني هستند كه باز و بسته شدن اين سلولها را در زماني كه گياه با استرسهايي مانند افزايش اوزون در هوا و يا خشكسالي مواجه مي‌شود، كنترل مي‌كنند.
اين پژوهشگران با ايجاد جهشي در آرابيدوپسيس تاليانا‪Arabidopsis talaiana‬ , يك مسير آنيوني را شناسايي كردند.
آنها در اين مطالعه دريافتند اين گياه جهش يافته برخلاف گياه سالم، در واكنش به اوزون بالا و يا غلظت دي اكسيد كربن در هوا منافذ روزنه‌اي خود را نبست.
گروهي از محققان دانشگاه كاليفرنيا در سان ديه گو با استفاده از اندازه گيري‌هاي الكتروفيزولوژيكي نشان دادند كه اين ژن شناسايي شده مسير آنيوني را به رمز در مي‌آورد كه در تنظيم فعاليت‌هاي روزنه‌اي نقش دارد.
كارشناسان معتقدند مطالعه آنها مي‌تواند به ارائه اقداماتي براي رشد محصولات مقاوم در مناطق خشك كمك كند.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :روسيه و قزاقستان رصد خانه فضايي جهاني مي‌سازند
اخبار علمی آموزشی 2 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۶‬
علمي آموزشي. علومرايانه = علوم كامپيوتر
آژانس فدرال فضايي روسيه (روس كاسموس) اعلام كرده است قصد دارد با آژانس ملي فضايي قزاقستان (كاز كاسموس) در چارچوب طرح بين‌المللي ايجاد و راه اندازي رصد خانه فضايي جهاني ماوراء‌بنفش همكاري كند.
به گزارش ماهنامه فضا، يادداشت تفاهم در رابطه با اين مساله بين آژانس هاي فضايي روسيه و قزاقستان امضا شده است.
رصدخانه بين‌المللي ماوراء‌بنفش با حضور دانشمنداني از روسيه، اسپانيا، ايتاليا و چين در چارچوب برنامه فدرال فضايي روسيه در سال‌هاي ‪- ۲۰۰۶‬ ‪ ۲۰۱۵‬ايجاد مي‌شود.
پيشتر آناتولي پرمينوف رييس آژانس فدرال فضايي روسيه اطلاع داده بود كه رصدخانه قرار است تا سال ‪ ۲۰۱۰‬از خاك قزاقستان به مدار منتقل شود.
هدف از اين پروژه ايجاد رصدخانه فضايي براي انجام تحقيقات مختلف و نظارت در فواصل ماوراء‌بنفش است كه از زمين ممكن نيست، از جمله تحقيق درباره مرموزترين عرصه‌هاي تكامل كائنات، شكل‌گيري و تركيب شيميايي سياره‌هاي منظومه شمسي و اتمسفر سياره‌هاي خارج از منظومه از ديگر اهداف راه اندازي اين رصد خانه به شمار مي‌رود.
رصد خانه درباره اجسام نامرئي كهكشان نيز تحقيق خواهد كرد، اين پروژه تحت حمايت آكادمي علوم فدراسيون روسيه اجرا مي‌شود.
چين در اين پروژه، دستگاه‌هاي علمي در عرشه ايستگاه قرار مي‌دهد و شبكه ايستگاه‌هاي زميني در خاك چين ايجاد مي‌كند، ايتاليا نيز به رصدخانه، دوربين‌هايي براي دريافت تصاويري از كهكشان‌هاي دوردست ارايه مي‌دهد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
نوزادي با دو صورت و چهار چشم در هند به دنيا آمد

تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۶‬
علمي آموزشي. علومپزشكي
يك زن هندي نوزاد دختري را به دنيا آورده است كه چهار چشم و دو صورت دارد به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، برخي از اهالي روستايي كه نوزاد چهار روزه در آن متولد شده است، اين نوزاد عجيب الخلقه را تناسخ يكي از خدايان هندي موسوم به گانشا مي‌دانند.
اين نوزاد دختر و مادرش كه اهل روستايي درنزديكي هند هستند در سلامت كامل بسر مي‌برند.
اين نوزاد دو سال پس از تولد نوزاد ديگري به نام لاكشيما تاتما به دنيا آمده است كه چهار دست و چهار پا دارد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :يك شهاب سنگ فرضيات دانشمندان را دگرگون كرد
اخبار علمی آموزشی 3 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۶‬
علمي آموزشي. نجوم = ستاره شناسي
گروهي از دانشمندان مي‌گويند شهاب سنگي كه سال گذشته ميلادي در كشور پرو به كره زمين اصابت كرد طبق فرضيات آنان اصلا نمي‌بايست موفق به عبور از جو زمين مي‌شد.
به گزارش بي‌بي‌سي اين شهابكه از سنگ تشكيل شده است بدون نقص به سطح زمين رسيد و اين رويدادي است كه دانشمندان قبل از مطالعه حفره ناشي از اصابت اين سنگ آسماني به زمين آن را غيرممكن مي‌دانستند.
پيش از اين گمان مي‌رفت فقط شهاب سنگ‌هايي كه از فلز تشكيل شده‌اند مي توانند بصورت دست نخورده به سطح زمين برسند.
پروفسور شولتز از دانشگاه براون آمريكا در يك كنفرانس مطبوعاتي درباره شهاب سنگي كه روز ‪۱۵‬سپتامبر ‪۲۰۰۷‬به زمين اصابت كرد با اشاره به غير منتظره بودن اين رويداد گفت بسياري گمان كردند اين خبر نادرست و جعلي است زيرا اين اتفاق كاملا مخالف درك ما از رفتار شهاب‌هاي سنگي است .
اين شهاب سنگ در پي اصابت به زمين حفره‌اي به عرض ‪۱۲‬متر و عمق ‪۳‬متر ايجاد كرد.
پرويي‌هايي كه اندكي بعد از اصابت سنگ از محل اصابت ديدن كردند گفتندكه دچار احساس سرگيجه و تهوع شده‌اند كه برخي از دانشمندان گفتند كه اين حالت مي‌تواند از هيستري دستجمعي ناشي شده باشد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :انجمن نجوم آماتوري ايران براي برنامه‌هاي سال جهاني نجوم آماده است
اخبار علمی آموزشی 13 دقيقه پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۸‬
علمي آموزشي. نجوم = ستاره شناسي
مدير انجمن نجوم آماتوري ايران گفت: اين انجمن همگام با ديگر كشورها آماده اجراي برنامه‌هاي متنوعي در سال جهاني نجوم است.
مهندس مسعود عتيقي روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود:
سال ‪ ۲۰۰۹‬ميلادي به عنوان سال جهاني نجوم اعلام شده و اين سال از دي ماه سال ‪ ۱۳۸۷‬آغاز و تا اوايل زمستان ‪ ۱۳۸۸‬ادامه دارد.
وي با بيان اينكه شعار اين سال وحدت ملي - پيشرفت جهاني در عرصه اختر شناسي است اظهار داشت: ايران نيز همگام با ديگر كشورها در اجراي برنامه هاي اين سال از تقويم جهاني تبعيت مي‌كند از اين رو برنامه‌هاي متنوعي براي اين سال تدارك ديده است.
به گفته وي دربرنامه‌هاي اين سال اقشار مختلف مردم از جمله ناشنوايان و نابينايان نيز مد نظر هستند و ابراز اميدواري كرد كه رشته نجوم دوباره احيا شود و همچون قرون اوليه پس از ظهور اسلام، شاهد معرفي انديشمندان متفكر در اين زمينه به جهانيان باشيم.
وي در ادامه به ساير برنامه‌هاي نجومي در سال آينده اشاره كرد و گفت:
برگزاري همايش‌هايي درروز جهاني نجوم، مراسم هشتمين سالروز تاسيس انجمن، بزرگداشت ابوريحان بيروني به همراه نكوداشت چهره معاصر برتر در نجوم كشور ، ويژه برنامه شب يلدا ،ويژه برنامه آغاز سال ‪ ۲۰۰۹‬سال جهاني نجوم و بزرگداشت خواجه نصيرالدين طوسي از جمله برنامه‌هاي اين انجمن در سال آينده است.
عتيقي رصد ويژه هفته جهاني نجوم، رويت هلال رجب ‪ ،۱۴۲۹‬ويژه جشن چله تابستان ،رصد ويژه استقبال از مهرماه (وداع با هلال صبحگاهي شوال)، ويژه عكاسي از ماه، آشنايي با آسمان پاييز، رصد ويژه آشنايي معلولان ، رقابت رصد شكار اجرام مسيه را از برنامه‌هاي رصدي اين انجمن در سال آينده عنوان كرد.
مدير انجمن نجوم آماتوري ايران با بيان اينكه برگزاري كلاس‌ها و دوره‌هاي آموزشي نيز جزو برنامه‌هاي اين انجمن است گفت: انجمن نجوم اماتوري ايران سال آينده همچون سنوات گذشته براي رويت سراسري هلال رمضان و شوال گروه ويژه‌اي را اعزام خواهد كرد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :امكان ابتلا به كزاز از طريق زخم‌هاي ايجاد شده با اشياي آلوده وجود دارد
اخبار علمی آموزشی 13 دقيقه پیش
اردبيل، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۸‬
داخلي. اجتماعي. علمي. بهداشت. كزاز.
كزاز نوعي بيماري عفوني است كه انسان از طريق ورود نوعي باكتري به بدن به آن مبتلا مي‌شود.
كارشناس بيماري‌هاي مركز بهداشت استان اردبيل گفت: علت اين بيماري خود باكتري نيست، بلكه سمي است كه به محض ورود باكتري به بدن توسط آن ترشح مي‌شود.
دكتر بابك گروسي، روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين باكتري در خاك، كودهاي حيواني و فلزات پوسيده بيشتر ديده مي‌شود و با ورود آن به بدن اگر محيط بي‌هوازي ايجاد شود، باكتري مزبور رشد و توليد سم خواهد كرد.
او گفت: با آزاد شدن تدريجي سم در بدن انسان گرفتگي عضلاني كه علامت عمده بيماري كزاز است، بروز مي‌كند.
وي افزود: گرفتگي عضلاني با پيشرفت سم در بدن به تدريج گسترش يافته و با درگير كردن عضلات تنفسي و انسداد راه تنفس منجر به مرگ بيمار مي‌شود.
دكتر گروسي ، تاكيد كرد بيماري كزاز اغلب گروه‌هايي از جامعه كه سر و كارشان با خاك و فلزات آلوده است از جمله كشاورزان و آهنگران را تهديد مي‌كند.
به گزارش خبرنگار ايرنا او گفت: همچنين نوزاداني كه هنگام تولد بند ناف آنان با اشياي آلوده و بدون ضد عفوني بريده مي‌شود، امكان ابتلا آنان به اين بيماري وجود دارد.
وي افزود: در زخم‌هاي سطحي و تميز سابقه واكسيناسيون بيمار بررسي مي‌شود و اگر سابقه تكميل و از آخرين نوبت تزريق واكسن كمتر از ‪ ۱۰‬سال سپري شده باشد هيچ اقدامي انجام نمي‌شود و اگر بيش از ‪ ۱۰‬سال باشد واكسن تزريق مي‌شود.
وي افزود: در زخم‌هاي عميق و كثيف اگر سابقه واكسيناسيون بيش از پنج سال باشد و نيز در افرادي كه زخم برداشته‌اند اما سابقه واكسيناسيون كزاز ندارند بدون استثنا واكسن زده مي‌شود.
به گزارش خبرنگار ايرنا وي به مردم توصيه كرد كه در صورت ايجاد هرگونه زخم و خراش در بدن محل زخم را با آب و صابون شست و شو دهند و آن را از هر گونه جسم و مواد پاك و به مراكز بهداشتي و درماني مراجعه كنند.
وي تجويز آنتي‌بيوتيك‌هاي مخصوص توسط پزشك را نيز از مواردي اعلام كرد كه بعد از ايجاد زخم بايد انجام گيرد.
او گفت: طبق برنامه زمان‌بندي شده كشوري هر فرد در پنج نوبت شامل دو ، چهار ، شش و ‪ ۱۸‬ماهگي و در سنين چهار تا شش سالگي واكسن كزاز دريافت مي‌كند اما توصيه مي‌شود كه تزريق واكسن براي تمام افراد بزرگسال در هر ‪۱۰‬ سال يكبار تكرار شود.
وي افزود : واكسن كزاز بسيار كم هزينه است و در صورت نبود ضرورت يعني در موارد زخم‌هاي كثيف كه سابقه واكسيناسيون فرد كامل نباشد كه هم واكسن كزاز و هم تتابولين تزريق مي‌شود نيازي به تزريق تتابولين كه گران قيمت است وجود ندارد.
او گفت : در چهار سال اخير هيچ موردي از كزاز نوزادي و كزاز شغلي كه به تاييد مراكز بهداشتي استان برسد در استان اردبيل ديده نشده است.ك/‪۳‬ ‪۵۸۷/۶۱۸/۵۹۲‬
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :نگراني از شيوع يك بيماري عفوني در تايلند افزايش يافت
اخبار علمی آموزشی 1 ساعت پیش
كوالالامپور- خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۸‬
علمي.
درپي درگذشت يك زن ‪ ۳۷‬ساله درجنوب تايلند،موجي ازنگراني شيوع يك بيماري عفوني مسري ، ازجمله در مناطق جنوبي اين كشور را فرا گرفت .

به گزارش خبرگزاري رسمي تايلند(تنا)، اين زن تايلندي در استان پراچواب در جنوب اين كشور و بر اثر ابتلا به بيماري كشنده تلريما كه ازطريق تماس با خرگوش به وي منتقل شده بود، درگذشته است .
بنابه اين گزارش ، در پي وقوع اين حادثه، رييس دپارتمان كنترل بهداشت تايلند نسبت به شيوع اين بيماري مهلك در اين كشور هشدار داد.
دكتر تاوات در ارتباط با اين بيماري اظهارداشت : بيماري تلريما، كه به تب خرگوش معروف است ، شبيه سل و طاعون بوده و سي و سومين بيماري عفوني شناخته شده در تايلند محسوب مي‌شود.
به گفته رييس دپارتمان كنترل بهداشت تايلند، اين بيماري از طريق هوا، تنفس ، تراوش بزاق حيوانات خزنده مانند موش و انواع حشرات نيز قابل انتقال است .
بنابه اين گزارش ، ازجمله علائم ابتلا به اين بيماري ، تب شديد، سردرد، معده درد، سردي ، سختي ادرار، درد قفسه سينه، تهوع و حالت شوك اعلام شده است .
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :مبتكر اردبيلي موتور بادي با كارايي صنعتي اختراع كرد
اخبار علمی آموزشی 1 ساعت پیش
اردبيل، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۸‬

داخلي. فرهنگي. علمي. اختراعات. موتور بادي.
سعيد پيرصمدي، جوان مبتكر اردبيلي موتور بادي با كارايي متنوع صنعتي اختراع كرد.
اين مخترع روز سه‌شنبه در خصوص عملكرد اين موتور به خبرنگار ايرنا گفت:
اين اختراع كه به شماره ‪ ۴۵۷۴۸‬به تاريخ ‪ ۱۷‬بهمن ماه ‪ ۸۶‬در اداره كل ثبت اختراعات به ثبت رسيده و گواهينامه اختراعات اخذ كرده است با استفاده از انرژي باد در محوري با دو جهت گردشي چپ و راست كار مي‌كند.
وي افزود:اين اختراع در اندازه‌هاي متفاوت قابل توليد است و براي استفاده در اماكني كه فعاليت موتور موجب آتش سوزي و يا احتراق شود كارايي مطلوبي دارد.
وي گفت: اين موتور انرژي بادي ذخيره شده در كمپرسورها را به انرژي مكانيكي و يا الكتريكي تبديل مي‌كند و در واقع انرژي باد ذخيره شده در كمپرسورها براي چرخاندن محور اين موتور مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
وي همچنين گفت: اين موتور به شكل استوانه‌اي طراحي شده و آن را مي‌توان در موتور خودروها، نيروگاههاي توليد انرژي و صنايع ديگر به كار گرفت.
پيرصمدي بيان كرد: نمونه آزمايشي اين موتور مورد استفاده قرار گرفته و آزمايشات نشان داده كه هرچه فشار هواي ورودي به اين موتور بيشتر باشد، سرعت و قدرت آن نيز به همان اندازه افزايش مي‌يابد.
اين مخترع اردبيلي جلوگيري از آلودگي هوا ، كار با سوخت پاك باد ، هزينه پايين توليد و كاربرد آسان موتور را از جمله ويژگيهاي منحصر به فرد اين اختراع ذكر كرد.ك/‪۳‬







تصاوير مرتبط
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :شيوه جديدي در درمان يك نوع سرطان نادر چشم ابداع شد
اخبار علمی آموزشی 3 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۸‬
علمي آموزشي
پژوهشگران يك شيوه آزمايشي جديد در درمان نوعي سرطان نادر چشم ابداع كرده اند كه مانع از دست رفتن بينايي در برخي بيماران شده است و حتي در چند مورد بينايي را به شخص بازگردانده است.
به گزارش خبرگزاري رويترز از شيكاگو، در اين شيوه جديد پزشكان يك كاتتر را از طريق بدن به ناحيه چشم وارد كردند و سپس دارو را از طريق سرخرگ چشم به طور مستقيم در تومورهاي رتينوبلاستوما تزريق نمودند. اين كار امكان استفاده از دوز بسيار بالاتر داروي شيمي درماني ملفالان را در مقايسه با شيوه عادي وريدي ميسر ساخت. اين دارو با نام تجاري آلكران ساخت شركت گلاسكواسميت كلاين است.
دكتر پير گوبين از بيمارستان پرسبييترين نيويورك و مركز پزشكي ويل كورنل مي‌گويد اين شيوه پيشرفت قابل توجهي در درمان ريتينوبلاستوما فراهم مي سازد. درمان اين بيماري اغلب شامل خارج كردن چشم به منظور جلوگيري از گسترش سرطان است.
گوبين گفت روش درماني جديد امكان حفظ بينايي و در برخي موارد بازگردندان بينايي را براي بيماران ميسر مي‌سازد.
اين تحقيق در اجلاس ساليانه انجمن بين‌المللي راديولوژي در واشنگتن ارايه شده است.
رتينوبلاستوما از هر ‪ ۱۵‬هزار كودك يكي را مبتلا مي‌كند. اين بيماري زماني بروز مي‌كند كه تكثير سلولهاي داخل شبكيه از كنترل خارج مي‌شود.
گوبين و همكارانش توانستند بينايي را در سه چهارم چشم‌ها را ‪ ۲۲‬بيمار حفظ كنند و از بروز نابينايي در نيمي از آنها جلوگيري نمايند.
در بسياري از بيماران مبتلا به تومورهاي پيشرفته ، سرطان فقط يك چشم را مبتلا مي‌كند. در اين بيماران برداشتن تومور امكان حفظ كامل بينايي را عملي مي‌سازد. اما در كودكاني كه در هر دو چشم خود تومور دارند اين شيوه جديد مي‌تواند به جلوگيري از نابينايي در برخي بيماران كمك كند.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :نگاهي به فعاليت‌هاي انجمن نجوم اماتوري ايران در سالي كه گذشت
اخبار علمی آموزشی 21 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۷‬
علمي آموزشي. نجوم = ستاره شناسي
انجمن نجوم آماتوري ايران در سالي كه گذشت فعاليت‌هاي تخصصي و آموزشي ويژه‌اي در راستاي نجوم و رصد اجرام آسماني داشته است كه اهم انان در زير آورده مي‌شود.
مهندس مسعود عتيقي مدير انجمن نجوم آماتوري ايران روز دوشنبه در خصوص فعاليت‌هاي اين انجمن به خبرنگار علمي ايرنا گفت: برگزاري همايش‌هاي بزرگداشت روز جهاني نجوم همراه با كارگاه‌ها نقاشي ، ساعت آفتابي ، رصد و پخش تصاوير نجومي ، هفتمين سالروز تاسيس انجمن با حضور سياره شناسان ايراني در زمينه سياره مريخ ، بزرگداشت ابوريحان بيروني و سالروز بزرگداشت خواجه نصيراادين طوسي از جمله برنامه‌هاي اين انجمن بود.
وي افزود: همچنين برنامه‌هاي رصدي زيادي با اعزام علاقه مندان به نقاط مختلف كشور نيز انجام شد كه رصد آسمان تابستان در كاروانسري مرنجاب، بارش شهابي پرساوشي، قصر بهرام ، رصد آموزشي، آموزش شكار اجرام مسيه از مهمترين اين برنامه بودند.
وي اظهارداشت: گروه ويژه رويت هلال انجمن نجوم اماتوري ايران در طرح سراسري استهلال ماه‌هاي رمضان و شوال شركت فعال داشته و با استفاده از تجهيزات كامل گردآوري شده، با اعزام گروه به شهرستان تفرش در استان مركزي و آذربايجان شرقي در آغازماه اقدام به رصد هلال كرده است.
به گفته عتيقي برنامه ويژه سالمندان در طول هفته نجوم و ويژه برنامه روز جهاني نجوم از جمله برنامه‌هاي شامگاهي اين انجمن است.
مدير انجمن نجوم آماتوري ايران برگزاري دوره‌هاي آموزشي مقدماتي ترم بهار، تابستان و پاييز و راه اندازي گروه نجوم راديويي را ازديگر فعاليت هاي اين انجمن عنوان كرد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :نوروز در پيش است مراقب مسموميت‌هاي غذايي باشيد
اخبار علمی آموزشی 21 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۷‬
علمي آموزشي
در روزهاي تعطيل سال نو شاهد افزايش مسموميت‌هاي غذايي هستيم. رعايت توصيه‌هاي كارشناسان تغذيه براي پيشگيري از اين مسموميت‌ها مي‌تواند اوقات شيرين تري را در نخستين روزهاي بهاري و سال نوبراي همه به ويژه مسافران نوروزي رقم بزند.
يكي از مهمترين علل مسموميت غذايي، عدم رعايت بهداشت مواد غذايي و در نتيجه وارد شدن ميكروب‌ها به دستگاه گوارش است.گروههاي آسيب پذير جامعه مثل سالمندان، زنان باردار، كودكان و افرادي كه در سيستم ايمني بدنشان نقص دارند ،در معرض خطر بيشتري هستند و بيش از بقيه از مسموميتهاي غذايي آسيب مي‌بينند.
خانم الناز سيفي كارشناس تغذيه و رژيم درماني روز دوشنبه در گفت و گويي با خبرنگار علمي ايرنا درباره علت افزايش مسموميتهاي غذايي در ايام نوروز و راه‌هاي پيشگيري به مردم توصيه‌هايي كرده است.
وي مي‌گويد علت شيوع مسموميت‌هاي غذايي در اين ايام افزايش سفرهاي نوروزي و صرف غذا در مكانهاي عمومياست. علت عمده بروز مسموميتها نيز عدم رعايت اصول بهداشتي در غذاخوريها است به علاوه اينكه به دنبال افزايش مراجعه به رستورانها ممكن است ضدعفوني كردن و شست و شوي سبزي و سالاد به؟خوبي انجام نشود.
نكته ديگر عدم توجه به اصول نگهداري مواد غذايي توسط خانوادهها در طول سفر است.بر اساس نظر سازمان جهاني بهداشت ، از ميان مهمترين علل ايجاد مسموميتهاي غذايي، اشتباه در نگهداري و آماده‌سازي غذا در منزل و ساير مكان‌هاي غذاخوري شايع تر است.
نگهداري غذا در محدوده دمايي خطر :
يكي از اشتباهات، نگهداري غذا در محدوده دمايي خطرناك است كه كارشناسان مي گويند ميكروب‌هاي بيماري زا بهترين رشد را در محدوده دمايي ‪ ۲۰‬تا ‪۶۰‬ درجه سانتيگراد دارند.
اين محدوده، دمايي به نام محدوده دماي خطر ناميده ميشود.
آماده‌سازي طولاني مدت غذا در دماي اتاق، دماي مناسب براي تقسيم و تكثير باكتريها است لذا هرگز غذاها را در دماي اتاق براي مدت بيش از دو ساعت نگهداري نكنيد.
انتقال آلودگي از غذاهاي خام به پخته :
باكتري‌ها از غذاي خام مي‌توانند به غذاي پخته و آماده مصرف منتقل شوند.
در طول سفر غذاهاي خام و پخته را بايد بدون تماس با يكديگر در يخدان نگهداري كرد.
همه غذاها بايد در ظروف در بسته نگهداري شود.
آلودگي در حين آماده‌سازي و حمل غذا :
طي آماده‌سازي غذا، دست‌ها ، كارد و تجهيزات بر اثر آلودگيهاي غذاي خام، آلوده ميشوند و اگر بدون شستشو با غذاي پخته تماس پيدا كنند باعث انتقال آلودگي ميشوند و از آنجا كه اين نوع غذاها دوره پخت را طي كردند و معمولا ديگر پخته نميشوند آلودگي ميكروبي آنها از بين نخواهد رفت.
اگر نميخواهيد لذت سفر را به علت مسموميت غذايي از دست بدهيد نكات زير را رعايت كنيد :
؟توصيه كارشناسان به شما اين ست كه سعي كنيد تا حد امكان در رستورانها ي بين راهي غذا صرف نكنيد. و غذاي خود را از منزل تهيه كرده و با خود ببريد ؟در رستورانهاي معتبر غذا ميل كنيد. اگر مجبور به صرف غذا در رستوران شديد،به رستورانهاي معتبر كه اصول بهداشتي در آنها بهتر رعايت ميشود مراجعه كنيد ، وضعيت بهداشت سالن، دستشوييها، كارگران و... تا حدي ميتواند معيار ارزيابي سطح؟بهداشت رستوران باشد.
؟از مصرف سبزيجات خام مانند سالاد و سبزي حتي الامكان در مكانهاي عمومي بپرهيزيد. و براي اينكه نياز بدن شما به سبزيجات و سالاد تامين شود مي توانيد آنها را در خانه شسته ،ضد عفوني كنيد و براي مصرف چند روزتان ان را در ظرف‌هاي دربسته نگهداري كنيد.
؟اگر در سفر نميتوانيد سبزيها را ضد؟عفوني؟كنيد بهتر است آنها را آب پز كرده و مصرف كنيد.
؟از مصرف لبنيات محلي تا حد امكان بپرهيزيد. اگر مجبور به مصرف شيرمحلي شديد حتما آن را به صورت خانگي پاستوريزه كنيد.
؟غذاهاي از پيش پخته شده مانند الويه يا مرغ پخته شده و سوخاري كه به صورت سرد سرو ميشوند و يا در گرمكن نگهداري ميشوند خطرناك محسوب مي‌شوند.
؟اگر قصد داريد با خود غذا به سفر ببريد،غذاهايي كه پتانسيل فساد پذيري كمتري دارند مانند كوكو سيب زميني، كوكو سبزي و... را انتخاب كنيد.
؟غذاهاي كنسروي بهترين ره توشه هستند. البته فراموش نكنيد كه قوطي كنسرو حتما مي‌بايستي پيش از مصرف ‪ ۲۰‬دقيقه در آب جوشيده شود تا اگر به صورت احتمالي محتوي سم كلستريديوم باشد از بين برود. كنسروهاي كه سر و ته بادكرده دارند يا نشتي دارند را هرگز مصرف نكنيد.
؟ترجيحا گوشت و مرغ را از مبدا با خود نبريد ولي اگر مجبور به اين كار شديد. حتما از يخدان استفاده كنيد. گوشت و مرغ را كاملا يخ زده از فريزر خارج كرده و در يخدان بگذاريد و مطمئن باشيد كه يخ به مقدار كافي موجود است.
؟در سفر از مصرف آب چاه و چشمهها جدا بپرهيزيد. بهتر است از آبهاي بطري شده استفاده كنيد و يا از آب لوله كشي قابل شرب استفاده كنيد. اگر دسترسي به آب بطري شده نداريد، آب را بجوشانيد.
و آخرين توصيه اين كارشناس تغذيه اين است كه داروهاي ضروري مانند ضد تهوع را حتما همراه داشته باشيد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایسنا :ابداع روشي جديد براي توليد نانولوله‌هاي کربني
اخبار علمی آموزشی 35 دقيقه پیش

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك

گروهي از دانشمندان آزمايشگاه تحقيقاتي «ناوال» (NRL) براي نخستين بار موفق به توليد نانولوله‌هاي کربني از مواد آروماتيک (از قبيل رزين‌هاي معمولي) شدند.

به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين روش برخلاف ديگر شيوه‌هاي توليد نانولوله‌هاي کربني (روش‌هاي گازي مانند CVD و نظير آن) نانولوله‌ها بدون استفاده از گاز و تنها به‌وسيلة فرآيند کربني کردن توده جامد در دماي بالا (حدود 500 -300 درجه سانتي‌گراد) توليد مي‌شوند؛ ضمن آنکه به آساني مي‌توان آنها و نانوذرات فلزي به‌ کار رفته را برحسب نياز تغيير داد.

مزيت ديگر اين روش، استفاده از پيش سازها و تجهيزات ارزان و قابليت توليد انبوه نانولوله‌هاي چند جداره (MWNT) است که موجب پايين آمدن هزينه‌هاي توليد مي‌شود.

محققان NRL در اين روش حالت جامد از تجزيه حرارتي پيش سازهاي مذابي از نوع ترکيبات فلزي آلي يا نمک‌هاي فلزي در مجاورت مقادير زيادي ترکيبات آروماتيک استفاده کرده و دريافتند که مقدار نانولوله‌ها و کربن‌هاي بي شکل بدست آمده در اين روش متغير بوده و به پارامترهايي از قبيل غلظت کاتاليزور، دماي فرآيند کربني کردن و نوع پيش سازهاي به‌کار رفته بستگي دارد.

در نهايت آنها با حذف کربن‌هاي بي شکل نانولوله‌هاي کربني خالص (CNT) بسيار متخلخلي با مساحت سطح 500 مترمربع بر گرم به دست آوردند.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، اين دانشمندان تا کنون موفق شده‌اند شکل‌هاي مختلفي از اين CNTها را توليد کنند و به باور آنان رزين‌هاي تجاري که از خواص حرارتي مناسبي برخوردارند منابع کربني بسيار خوبي براي توليد انبوه و ارزان نانولوله‌هاي کربني مي‌باشند.

همچنين به عقيده آنها با توجه به انعطاف پذيري فوق‌العاده اين روش، حتي مي‌توان از پيش‌سازهاي کربني محتوي اتم‌هاي مختلفي از قبيل نيتروژن، اکسيژن و بور نيز در توليد نانولوله‌هاي کربني جامد استفاده كرد.

اين روش در آينده کاربرد فراواني در صنايع دريايي، هوافضا و محصولات الکترونيکي خواهد داشت
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایسنا :ساخت پلاستيكي كه خودش را بازسازي مي‌كند
اخبار علمی آموزشی 35 دقيقه پیش

خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: فناوري استراتژيك

محققان فرانسوي موفق به ساخت گونه‌اي ماده مصنوعي پلاستيكي شدند كه خودش را بازسازي مي‌كند.

به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خوزستان، اين ماده پلاستيكي از مواد موجود در «اورين» به همراه روغن گياهي تشكيل شده است.

اين ماده حتي بعد از دو تكه شدن مي‌تواند به حالت اول خود برگردد.

قابليت برگشتن به حالت اوليه در اين ماده به اين دليل است كه قسمت‌هاي جدا شده كشش شيميايي شديدي را نسبت به هم حفظ مي‌كنند، به شكلي كه اين ماده بدون استفاده از عوامل خارجي مانند مواد چسبنده قادر است بعد از جدا شدن دوباره به هم بپيوندد.

دكتر ليبر، سرپرست تيم تحقيقاتي در آزمايشگاه خود دريافت يكي از قابليت‌هاي اين پلاستيك آن است كه پس ازتكه تكه شدن با فشار دادن به حالت اول برمي‌گردد.

پس از يك ساعت، پيوندهاي جديد اين پلاستيك آن قدر محكم شده بودند كه مي‌شد ماده را تا دو برابر كشي
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایسنا :تلاش محققان نانو براي ساخت محفظه‌هايي از جنس DNA با اندازه متغير
اخبار علمی آموزشی 35 دقيقه پیش

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك

محققان با انجام تحقيقات بر روي DNA توانسته‌اند زنجيره‌هاي اين مولکول را به شكل‌هاي ساختاري مؤثر مختلفي درآورند که شامل مکعب، پريسم، چهاروجهي و ساير اشکال چندوجهي است.

به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اما اين اشکال چندوجهي که هر گوشه‌شان از يک قطعه دورشته‌يي DNA تشکيل شده‌است، معمولاً ساختاري محکم و غير قابل انعطاف دارند.

هانادي اسليمن و فايزل آلداي، دو محقق از دانشگاه مک‌گيل کانادا، يک سال پيش، نخستين تلاش را براي ساخت محفظه‌ها(بلورهاي) قابل انعطاف انجام دادند.

آنان اشکالي سه‌بعدي از مولکول DNA را به شكل سه‌گوش و چهارگوش ساختند که گوشه‌هايشان از جنس قطعات تک‌رشته‌اي DNA بود.

به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، اين مولکول‌هاي تک‌رشته‌يي در داخل خود پيچ‌خوردگي‌هايي همانند گره‌هاي موجود بر روي يک نخ داشتند که با باز کردن اين گره‌ها، طول گوشه‌ها افزايش يافته و بر حجم داخل محفظه افزوده مي‌شد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
كوكاكولاي رژيمي, قاتل خاموش!

مترجم: مهندس آرزو آرياني


برخي از توليدات غذايي و دارويي در آمريكا كه گاه چندين سال با تبليغات فراوان مورد استفاده مردم اين كشور و ساير ممالك جهان قرار مي گيرد، هرازگاه، به دليل زيانبخش بودن تا حد ايجاد بيماريهاي وخيم و حتي مرگ غافلگيرانه، از بازار فروش حذف مي شود.
پس از كشف زيانبار بودن انواعي از مواد دارويي طي چند سال گذشته در ايالات متحده، آخرين پديده از اين دست، كشف مرگبار بودن كوكاكولاي رژيمي است.
از آنجا كه اين محصول در سطح خاورميانه، به ويژه كشورهاي عربي آن سوي خيلج فارس به مقدار زياد توزيع شده و مقاديري از آن به داخل كشور نفوذ پيدا كرده و احياناً در بازار وجود دارد، خواندن گزارش زير را به همگان به ويژه بيماران ديابتي (استفاده كنندگان اصلي كوكاكولاي رژيمي ساخت آمريكا) و نيزجوانان توصيه مي كنيم.
همچنين به جوانان و ساير مصرف كنندگان مواد غذايي و دارويي خارجي، يادآور مي شويم كه در استفاده از مواد ياد شده كه با مارك ها و عنوانهاي تبليغاتي چشمگير به بازار راه پيدا مي كند، نهايت دقت و توجه را داشته باشند. استفاده از مواد خوراكي و دارويي، هرچند با برندهاي خارجي
مي تواند جانكاه و خطرناك باشد.


چندي پيش تصوير يك قوطي مچاله شده كوكاي رژيمي در مقاله اي در مجله آتلانتا، داستاني تلخ از دنياي تجارت را بيان كرد، داستاني تراژيك براي شركت معروفي كه زماني جزو »محبوبترين پيشگامان تجارت جهاني« شناخته مي شد. امروزه ديگر اين محصول توليد نمي شود. فروش آن متوقف شده، سود حاصل از اين فروش از بين رفته و6 هزار كارمند كار خود را از دست داده اند.
اين موضوع بسيار نگران كننده بود كه6 هزار شغل از دست رفت اما بخش غم انگيز ماجرا به صدها هزار نفر از مشتريان ناآگاه و بي گناهي باز مي گشت كه تحت تأثير عوارض حاصل از مصرف اين محصول، دچار مشكلات عمده شده بودند.
اين بحران با تبليغات و فضاسازي، قابل رفع و رجوع نبود. وضعيت به اندازه اي نگران كننده بود كه شركت كوكاكولا نمي توانست هيچ بيانيه اي صادر كند، زيرا به شدت مورد انتقاد و برخورد مشتريان خود واقع مي شد.
آنچه كه موجبات اين همه نگراني را ايجاد كرده بود، ماده اي به نام اسپرتيم(1) بود، كه به كارگيري آن تا مدتهاي مفيد از سوي شركت كوكا انكار مي شد و تبليغات شركت براي رفع نگراني و پوشش اين مسأله مدتها ادامه داشت.


اما حقيقت در قوطي بهم پيچيده كوكاي رژيمي نهفته بود: يك سم!
سمي كه موجب مرگ جنين در رحم مادر، رشد تومور سرطاني و گسترش آن در بين افراد، تهديد سلامت كودكان، پايين آوردن توانايي كاركردن، بروز علائم بيماري MS ، كم شدن حافظه، كم شدن بينايي و حتي نابينايي مي شود.
در مورد عوارض مصرف كوكاي رژيمي، وزارت مواد غذايي و دارويي آمريكا (FDA) ، گزارش محرمانه اي را تهيه كرد كه هرگز انتشار نيافت! در اين گزارش به92 مورد عوارض جانبي اين ماده اشاره و كوكاي رژيمي به عنوان منبع بروز بيماريهاي ناشي از اسپرتيم معرفي شده بود. در ميان اين92 مورد، به احتمال مرگ افراد نيز اشاره شده بود. در حقيقت كوكاي رژيمي يك سم بود! اين محصول همچنين به شدت اعتياد آور بود. برخي از قربانيان، چندين ليتر از اين محصول را در طول روز مصرف كرده و برخي حتي به عنوان نوشيدني شبانه از آن استفاده مي كردند.
اگر شركت كوكا، فرمول محصول خود را تغيير مي داد تا ماده اسپرتيم را از آن حذف كند و گامي در راستاي حفظ سلامت مشتريان خود در سراسر جهان بردارد، اين احتمال وجود داشت كه با خشم و انتقاد گروهي گسترده از مشتريان محروم شده از اين ماده اعتياد آور روبرو مي شد. به عنوان مثال يكي از اعضاي »انجمن ملي نوشيدني هاي سبك«، شركت كوكا با انتشار گزارش FDA به شدت مخالفت كرد. اين شركت همچنين مخالفت خود را با انتشار چندين مقاله و گزارش علمي مرتبط ديگر نشان داد و اعلام كرد كه ماده اسپرتيم به صورت مجزا و طبيعي در قوطي هاي حاوي كوكاي رژيمي تجزيه مي شود!
حقيقت اين بود كه اسپرتيم بعد از تجزيه به فرمالئيد، متيل الكل، اسيد فرميك، ديكتوپاپرازين و ديگر مواد سمي تبديل مي شود. طي يك آزمايش مطالعاتي روي7 ميمون مشخص شد كه پس از مصرف اين نوشابه،5 ميمون دچار حملات شديد قرار گرفتند و يك ميمون نيز جان خود را از دست داد. در نهايت، درصد صدمه اين ماده، عددي نزديك به86 درصد گزارش شد.
شركت كوكا مي دانست كه بايستي قرار دادهاي سودآور و كلان خود با مشتريان عمده اش را فسخ كند. بنابراين براي جلوگيري از فسخ قراردادها از »آب شيرين طعم دار به همراه اسيدفسفريك« به عنوان جايگزيني براي فرمول اعتيادآور محصول»رژيمي« استفاده كرد. اما خطر كماكان پابرجا بود، مواد اعتيادآور همچنان در بازار گسترش مي يافت و جايگاه كوكاي رژيمي در جدول هاي فروش بالا و بالا تر مي رفت. در ادامه، شماري از كارشناسان و بازرسان FDA ، روش خود را تغيير داده و در كارخانه Nutra Sweet (يكي از زير مجموعه هاي كوكا كولا) مشغول به كار شدند. اين افراد به همراه6 كارمند ديگر و دو وكيل فدرال، مأمور بودند كه فعاليت اين كارخانه را مورد تعقيب قانوني قرار داده و مدارك كامل و قابل ارايه و معتبري، عليه آزمايشات غيرقانوني اين كارخانه جمع آوري كنند. تلاش آنها در نهايت به تدوين گزارش تأسف انگيز و ارايه آن به يكي از سناتورهاي با نفوذ به نام »متزنباوم« شد. اين مدارك پس از اثبات در اختيار انجمن مواد غذايي رژيمي آمريكا، انجمن ديابتي هاي آمريكا و كليه فروشندگان عمده محصول ياد شده قرار گرفت. پس از مدتي، موضوع به رسانه ها راه يافت، در نتيجه ميليونها نفر در جهان، از اثر اسپرتيم آگاه شدند و مصرف اين ماده زيان آور، خاتمه يافت.
به اين ترتيب سود شركت كوكا37 درصد كاهش يافت و افراد مهم دخيل در اين مسأله از شركت استعفا دادند. شركت
(Nutra Sweet Company) NSC نيز پس از يك سال به قيمت125 ميليون دلار به مديريت و تيم جديد واگذار شد.




منبع : ماهنامه نفت پارس
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :استفاده از شبكه ارتباطاتي نسل آينده در ژاپن به زودي آغاز مي‌شود
اخبار علمی آموزشی 1 ساعت پیش
توكيو،ايرنا ‪۸۶/۱۲/۲۹‬
خارجي. شبكه ارتباطي.
توكيو - ارائه خدمات براي استفاده از شبكه ارتباطاتي نسل آينده از اواخر ماه جاري ميلادي در ژاپن آغاز مي‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه رسانه‌هاي ژاپني ، در اين سيستم ارتباطاتي نوين كه ان .جي .ان نام دارد از خطوط فيبرنوري استفاده مي‌شود.
به گزارش ايرنا به نقل از اين رسانه ها، اين شبكه ارتباطاتي نسل آينده به گونه‌اي برنامه ريزي شده است كه مي‌توان به طور همزمان از خطوط اينترنتي پرشتاب ، تلفن آي .پي و تلفن تصويري تلويزيوني بهره برد.
شركت ارتباطاتي ان .تي .تي ارايه‌كننده شبكه ارتباطاتي نسل آينده است و هزينه اشتراك آن همانند هزينه‌هاي اشتراك شبكه‌هاي ارتباطاتي فيبر نوري كنوني در ژاپن مي‌باشد.
يكي از ويژگي‌هاي شبكه ارتباطاتي ان .جي .ان ، امكان پذير شدن فرستادن فيلم با كيفيت بالا (هاي ويژن ) است .
شركت ان .تي .تي برنامه ريزي كرده كه با دريافت ماهانه نزديك به دو دلار (‪ ۲۰۰‬ين ) حق اشتراك بيشتر از مشتركين خود ، شتاب خطوط تا سطح ‪ ۱۰‬مگا بيت در هر ثانيه را تضمين كند.
آخرين آمار وزارت مديريت عمومي ژاپن نشان مي‌دهد كه، در اين كشورنزديك به ‪ ۵/۳۲‬ميليون قرارداد اشتراك براي استفاده از شبكه اينترنت وجود دارد.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایسنا :گياه‌خواري خطر سکته قلبي و مغزي را کاهش مي دهد
اخبار علمی آموزشی 6 ساعت پیش

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده

بر اساس يک مطالعه انجام شده رژيم غذايي مبتني بر گياه‌خواري خطر سکته قلبي و مغزي را براي افرادي که بيماري هاي قلب و عروق دارند کاهش مي دهد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حمله قلبي و سکته مغزي يکي از اصلي ترين علل مرگ به شمار مي روند، اما تحقيقات انجام شده نشان مي دهد افرادي که گياهخوار هستند کلسترول بد کمتري دارند.

بسته شدن رگ هاي قلب علت اصلي مشکلات قلبي است اما پژوهشگران موسسه کارولينسکا در استکلهم مي‌گويند خطر اين بيماري ها با خوردن غذاهايي که فاقد مواد حيواني است کاهش مي يابد.

در اين مطالعه 28 داوطلب يک رژيم غذايي مبتني بر گياهخواري گرفتند که شامل پروتئين، کربو هيدرات و مواد نشاسته اي و چربي بود.

اين رژيم غذايي شامل سبزيجات، ميوه، ذرت، تخمه آفتاب گردان و ارزن مي شد.

28 نفر ديگر نيز يک رژيم غذايي سالم گرفتند که همين ميزان پروتئين، کربو هيدرات و چربي داشت.

در اين رژيم غذايي چربي هاي اشباع شده کمتر از 10 درصد از انرژي روزانه را تامين مي کرد و از غلات سبوس دار نيز تا حد امکان استفاده مي شد.

مقايسه نتايج اين مطالعه نشان داد که گروهي که داراي رژيم غذايي گياهي بودند ميزان کلسترول به خصوص نوع بد يعني ال اس ال خود را توانستند به ميزان قابل توجهي کاهش دهند، اما در مقابل تغيير محسوسي در کلسترول افرادي که رژيم غذايي غيرگياهي داشتند، حاصل نشد.

پژوهشگران به شواهد زيادي اشاره مي کنند که نشان مي دهد اين تغييرات براي پيشگيري از گرفتگي رگ‌هاي قلبي بسيار موثر هستند.

با اين وجود کارشناسان هشدار مي دهند: رژيم غذايي گياهي ممکن است در کاهش کلسترول موثر باشد، اما به راحتي نمي تواند همه مواد غذايي مورد نياز بدن را تامين کند.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :ديد و بازديدهاي نوروزي باعث كاهش استرس در افراد مي‌شود
اخبار علمی آموزشی 7 ساعت پیش امروز: ‪چهارشنبه، ۲۹ اسفند ۱۳۸۶‬ ديد و بازديدهاي نوروزي باعث كاهش استرس در افراد مي‌شود شهركرد، ايرنا ‪۸۶/۱۲/۲۹‬
داخلي. علمي. نوروز‪. ۸۷‬
عضو سازمان نظام روانشناسي ايران گفت: ديد و بازديدهاي نوروزي، استرس و اضطراب را تا حد زيادي در افراد كاهش مي‌دهد و آن را درمان مي‌كند.

دكتر عبدالله معتمدي شلمزاري روز چهارشنبه در آستانه سال نو در گفت و گو با ايرنا افزود: ديد و بازديدهاي نوروزي سطح بهداشت روان را در افراد افزايش مي‌دهد.
به گفته وي، ديد و بازديدهاي نوروزي موجب ايجاد روحيه تعلق و پيوند در فرد مي‌شود و موضوع دوست داشتن را در افراد تقويت مي‌كند.
رييس دانشگاه شهركرد تصريح كرد: انسان دوست دارد، كه هم دوست داشته شود و هم دوست بدارد، به همين دليل ديد و بازديد نوروزي از نظر روانشناسي موجب دوست داشتن و دوست داشته شدن خواهد شد.
وي گفت: ايجاد احساس تعلق در ديد و بازديدهاي نوروزي با افزايش سطح بهداشت روان، باعث بروز انرژي مثبت در افراد مي‌شود.
به گفته وي، در اين نوع ديد و بازديدها كه فرد از لحاظ ايجاد شرايط آمادگي در پذيرايي و شرايط فيزيكي و بروز ارتباطات عاطفي در بالاترين سطح قرار مي‌گيرد، تا حدود بسيار زيادي از بروز استرسها جلوگيري مي‌شود.
وي گفت: كاهش استرسها و اضطرابها در ديد و بازديدهاي نوروزي، علاوه بر افزايش سطح سلامت فرد،موجب فراهم شدن شرايط جديد زندگي در افراد خواهد شد.
معتمدي اظهار داشت:انجام صله رحم و ديد و بازديدها كه در متون اسلامي نيز بر آن تاكيد شده، در علوم جامعه شناختي و روانشناسي بسيار مهم است و يكي از عوامل كاهش‌دهنده استرس محسوب مي‌شود.
اين روانشناس در خصوص سفرهاي نوروزي نيز گفت: اگر سفرهاي نوروزي با مديريت خانواده همراه باشد و فقط مقصد و رسيدن به مقصد مطرح نباشد، در كاهش استرسهاي افراد بسيار چشمگير است.
به گفته وي،اين سفرها موجب كاهش استرس در افراد بزرگسال و بروز روحيه خلاقيت در كودكان و نوجوانان خواهد شد.
به گزارش ايرنا، مردم ايران براساس يك سنت ديرين در روزهاي نوروز و سال نو به ديدن يكديگر مي‌روند.ك/‪۳
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :پژوهشگران ژاپني تجهيزات نويني براي سوپر رايانه نسل آينده ساختند
اخبار علمی آموزشی 8 ساعت پیش
خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۲/۲۹‬
توكيو - پژوهشگران وابسته به دانشگاه صنعتي توكيو و شركت الكترونيكي ان .
ايي .سي موفق به ساخت تجهيزات نويني شدند كه وجود آن براي ساخت سوپر رايانه‌هاي نسل آينده ضروري است .
به گزارش ايرنا، روزنامه ژاپني نيهون كيزاي نوشت: كار ين تجهيزات ساخته شده ، پيوند دادن مدارهاي ال. اس. آي رايانه به يكديگر با استفاده از سيگنال‌هاي نوري است .
پژوهشگران در جريان يك آزمايش موفق شدند،با بهره‌گيري از اين تجهيزات كه اندازه آن ‪ ۱۰‬سانتيمتر مربع است ، در هر ثانيه ‪ ۲۵‬گيگا بيت اطلاعات ارسال كنند.
اين براي نخستين بار در جهان است كه با اين شتاب فراوان اطلاعات در داخل رايانه ارسال مي‌شود.
به نوشته اين روزنامه، دولت ژاپن برنامه ريزي كرده است تا سال ‪۲۰۱۰‬ ميلادي سوپررايانه نسل آينده‌اي را بسازد كه در هر ثانيه بتواند ‪ ۱۰‬پتا بار محاسبه انجام دهد و احتمال اين وجود دارد كه از اين دستاورد نوين پژوهشگران دانشگاه صنعتي توكيو و شركت ان .ايي .سي در آن استفاده شود.
هر پتا برابر با هزار تريليون است .
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایسنا :کشف روشي براي توليد انبوه ويفرهاي نانولوله‌يي
اخبار علمی آموزشی 2 ساعت پیش

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك

نانولوله‌هاي کربني به‌دليل برخورداري از خواص الکتريکي و مکانيکي و شيميايي استثنايي و ظرفيت بالاي حمل جريان و اندازه کوچکي که دارند بسيار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و جايگزين مناسبي براي سيليکون در نسل آينده قطعات الکترونيکي (ترانزيستورهاي اثر ميداني، نشردهنده‌هاي ميدان کاتدي سرد، حسگرها و. . .) به شمار مي‌آيند، اما يکي از موانع عمده‌اي که تا کنون در برابر کاربرد گسترده آنها وجود داشته چگونگي اتصال آنها به سيستم‌هاي مکانيکي و الکتريکي خارجي و نيز فرآيند مناسب براي توليد انبوه ابزارهاي محتوي اين نانولوله‌ها بوده است.

به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اخيرا ً گروهي از دانشمندان دانشگاه «جان هاپکينز» توانسته‌اند با استفاده از روش دي الکتروفورز (DEP) به کمک تعداد زيادي الکترود کوچک الگودهي شده به روش ليتوگرافي، شبکه‌اي از نانولوله‌هاي کربني را روي يک ويفر ايجاد کنند. سابق بر اين از اين روش در توليد ابزارهاي تک نانولوله‌يي (از جمله مدارهاي منطقي و حسگرهاي با عملکرد بالا) استفاده شده بود اما تکثير آنها در سطح يک ويفر و به کارگيري اين ويفرها در ابزارهاي الکترونيکي کار جديدي است. بعنوان مثال مي‌توان از آن در توليد فيلم‌هاي دوبعدي نيمه رسانا يا حسگرهاي بزرگتر استفاده نمود.

به اين منظور اين محققان با پايش موضعي و اندازه گيري جريان، ولتاژ و زاويه فاز و بر اساس تصاوير SEM، دريافتند که ضخامت شبکه به دست آمده با چگالي مخلوط معلق نانولوله‌هاي کربني رابطه دارد و بر قابليت تکثير اين شبکه روي ويفر تأثير مي‌گذارد
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایسنا :كشف يك مجموعه ژني درمان كننده عارضه تصلب شرائين
اخبار علمی آموزشی 2 ساعت پیش

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي

دانشمندان موفق به كشف ژن‌هايي شدند كه مي توانند از بدن در برابر عارضه تصلب شرائين حفاظت كنند.

به گزارش سرويس علمي ايسنا، پژوهشگران انستيتو كارولينسكا در دانشگاه پزشكي سوئد موفق به كشف اين ژن‌ها شده اند.

تصلب شرائين عارضه‌اي است كه مي تواند به بروز بيماري هاي قلبي عروقي و سكته مغزي منجر شود.

اين پژوهشگران يك شبكه ژني سي و هفت تايي را شناسايي كرده‌اند كه مي‌توانند سطح كلسترول بد را كاهش داده و به حد بي‌خطر برساند.

نتايج اين پژوهش در مجله PLoS Genetics به چاپ رسيده است.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایسنا :قمر كيوان زماني يك اقيانوس پنهان در زير سطح يخي خود داشته است
اخبار علمی آموزشی 2 ساعت پیش

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي - پژوهشي

دانشمندان اعلام كردند كه يكي از اقمار سياره كيوان به نام تتيس احتمالا زماني يك اقيانوس پنهان در زير سطح يخي خود داشته است.

به گزارش سرويس علمي ايسنا، شواهد علمي از سابقه آبهاي اين قمر نشان مي‌دهد كه تتيس بر سطح خود يك دره بسيار عميق داشته است كه ايتاسا چاسما نام دارد.

اين دره عميق حدود 65 كيلومتر عرض داشته است.

دانشمندان احتمال مي‌دهند كه آب اين دره عميق به مروز زمان سرد و منجمد شده است. اين مطالعات از سوي پژوهشگران دانشگاه كاليفرنيا صورت گرفته است.

البته اين دانشمندان خاطر نشان كردند كه هنوز نمي توان دانست كه عمق اين اقيانوس دقيقا چقدر بوده است.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :صدها نفر در آمريكا به باكتري سالمونلا آلوده شدند
اخبار علمی آموزشی 4 ساعت پیش
خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۷/۰۱/۰۶‬
علمي آموزشي. علومپزشكي. آسيبشناسي = پاتولوژي. بيماريها
نيويورك - بدنبال آلودگي آب آشاميدني در يكي از شهرهاي ايالت كلورادو در آمريكا، صدها نفر دچار عفونت سالمونلا شدند.

تاكنون علائم عفونت به اين باكتري در حداقل ‪ ۲۱۶‬نفر از مردم شهر آلاموزا بروز كرده و حداقل ‪ ۹‬نفر بستري شده اند.
مقامات شهر آلاموزا روز دوشنبه اعلام كردند كه آب آشاميدني شهر بايد با محلول كلر در چند مرحله ضدعفوني شود.
آنان به مردم گفتند كه آب آشاميدني شهر را حتي براي پخت و پز هم استفاده نكنند.
مسئولان تلاش مي‌كنند تا بطريهاي آب را ميان مردم اين شهر توزيع كنند.
آلودگي سالمونلا در آب آشاميدني، تنها در كشورهاي جهان سوم ديده مي شود. بيماريهاي ناشي از سالمونلا شامل تب روده يا حصبه و مسموميتهاي غذايي و عفونتهاي ديگر اعضاي بدن است.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :اينديور آماده جدا شدن از ايستگاه فضايي مي‌شود
اخبار علمی آموزشی 21 ساعت پیش
تهران ، ايرنا ‪۸۷/۰۱/۰۵‬
علمي. آموزشي.
سفينه رفت و برگشت اينديور روز دوشنبه خود را براي جدا شدن از ايستگاه بين‌المللي فضايي و براي بازگشت به زمين آماده مي‌كند.

به گزارش ايرنا، خبرگزاري رويترز روز دوشنبه اعلام كرد: شاتل اينديور با گذراندن ‪۱۲‬روز ماموريت در ايستگاه بين‌المللي ، يكي ازطولاني‌ترين ماموريت هاي مربوط به اين ايستگاه فضايي را پشت سر مي‌گذارد.
بنابر اين گزارش، هفت سرنشين شاتل اينديور به همراه سه خدمه ايستگاه بين- المللي در اين مدت، اولين قسمت از آزمايشگاه فضايي ژاپن موسوم به كيبو ( اميد) و بازوي روبوتي يك و نيم تني دكستر ساخت كانادا را بر روي اين ايستگاه نصب كردند.
به گزارش اين منبع خبري، فضانوردان براي نصب تجهيزات جديد بر روي ايستگاه بين‌المللي فضايي پنج راه پيمايي فضايي انجام دادند.
در اين ماموريت، يك فضانورد ژاپني به نام تاكا او دويي جزو هفت سرنشين شاتل فضايي اينديور بود كه در تاريخ ‪ ۲۱‬اسفند از پايگاه فضايي كيپ كاناورال واقع در فلوريداي آمريكا براي يك ماموريت ‪۱۶‬روزه راهي فضا شد.
رويترز افزود: خدمه شاتل يك استراحت كوتاه، پيش از جدا شدن از ايستگاه بين‌المللي فضايي خواهند داشت.
قرار است، اينديور ساعت ‪ ۲۳‬و ‪ ۵۶‬دقيقه بوقت گرينويچ از ايستگاه بين المللي فضايي جدا شود.
پس از جدا شدن شاتل از سفينه، اينديور سفر دو روزه خود را براي بازگشت به زمين و فرود در مركز فضايي كندي واقع در فلوريداي آمريكا آغاز خواهد كرد بازگشت اينديور به همراه خدمه آن به زمين، براي روز چهارشنبه اين هفته برنامه ريزي شده است.
برپايه اين خبر، سازمان فضايي آمريكا ناسا براي تكميل ايستگاه بين‌المللي فضايي يكصد ميليارد دلاري ‪۱۰‬پرواز شاتل در نظر گرفته است.
ناسا در نظر دارد، تا پيش از سال ‪ ۲۰۱۰‬ميلادي كه زمان بازنشسته شدن فضاپيماهاي رفت و برگشت موسوم به شاتل است، كار تكميل اين ايستگاه بين المللي فضايي را به پايان رساند.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :محقق ايراني : تصويرگري پزشكي در بهينه‌سازي اعمال جراحي موثر است
اخبار علمی آموزشی 23 ساعت پیش
خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۷/۰۱/۰۵‬
توكيو- محقق ايراني فوق دكترا دانشكده ابزار دقيق دانشگاه توكيو، گفت :
تصوير گري پزشكي در بهينه‌سازي اعمال جراحي با كمك رايانه بسيار موثر است علي گويا روزدوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، خاطرنشان كرد: جراحي مدرن امروزه با جراحي متداولي كه اكثر مردم مي‌شناسند،فاصله زيادي گرفته و پيشرفتهاي بسياري نيز در اين بخش حاصل شده است .
گويا به مزاياي انجام اعمال جراحي با كمك رايانه اشاره كرد و افزود:
از مشخصات بارز اين نوع جراحي آن است كه جراح حتي تماس مستقيم با بيمار ندارد بلكه واسطه مابين جراح و بيمار روباتهاي جراحي هستند.
وي ادامه داد: براي موفقيت در استفاده از اين روش جراحي نياز به آن است كه ما بتوانيم از رايانه ،علوم رايانه و علوم تصويرگري پزشكي به شكل بهينه بهره برداري كنيم تا رايانه بتوان روبات را به نحو احسن كنترل كرد تا جراح به هدف مورد نظر خود دست يابد.
گويا افزود: در اين ميان نقش تصويرگري پزشكي همانند چشم‌هاي پيشرفته اي است كه براي جراح مورد استفاده قرار مي‌گيرد و بدين شكل اين تصاوير پزشكي مي‌توانند اطلاعات را در قالب هدايت جراح در حين جراحي و پيش بيني وضعيت بيمار بعد از جراحي و يا حتي براي جلوگيري از تصادم ابزار آلات جراحي با يكديگر به هنگام اعمال جراحي با بافت‌هاي حساس بيمار بكار روند.
اين محقق ايراني گفت : در جراحي‌ها معمولا از تصاوير دستگاههاي اسكن سريع ام .آر.آي و يا تصاويرجي .ال .تايم سونوگرافي و يا حتي سي .تي .
اسكن استفاده مي‌شود.
گويا افزود: صنعت جراحي روباتيك با كمك تصويرگري پزشكي هم اينك گستردگي خوبي در دنيا پيدا كرده و به طور مثال روبات داوينچي كه يكي از روباتهاي مشهور جراحي محسوب مي‌شود ، هم اينك به تعداد ‪ ۷۰۰‬يونيت در سراسر جهان از جمله آسيا، اروپا و آمريكا نصب شده است .
وي گفت : كيفيت و برتري كه اين گونه جراحي‌ها نسبت به جراحي‌هاي متداول دارند بر همه ثابت شده است و كشورهاي مختلف جهان به دنبال آن هستند كه اين صنعت را تهيه كرده و كشورشان را به اين صنعت تجهيز كنند.
گويا اضافه كرد: ما بايد انرژي زيادي را بر روي اين صنعت متمركز كنيم و تحقيقات بيشتري در اين زمينه انجام دهيم تا جوانان مستعد ايراني در داخل كشور بتوانند در خدمت اين شاخه از علم و فناوري قرار بگيرند.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :سازمان‌هاي پزشكي از پارلمان انگليس خواستار حمايت از جنين پيوندي شدند
اخبار علمی آموزشی 23 ساعت پیش
تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۷/۰۱/۰۵‬
علمي آموزشي. نوآوريها
بيش از ‪ ۲۰۰‬سازمان خيريه پزشكي در انگليس از اعضاي پارلمان اين كشور خواسته اند، از لايحه تحقيقاتي جنجالي دولت درباره جنين پيوندي حمايت كنند.
شبكه خبري بي.بي.سي روز دوشنبه در گزارشي افزود: اين سازمان‌ها كه عضو انجمن سازمان‌هاي پزشكي خيريه بريتانيا هستند، بنياد قلب و سازمان تحقيقات سرطان اين كشور را شامل مي‌شوند.
بنابر اين گزارش، آن‌ها در حمايت از لايحه تحقيقاتي جنين پيوندي كه از تركيب دي ان‌اي انسان و تخمك حيوانات پديد مي‌آيد، به تمام اعضاي پارلمان نامه نوشته اند.
براساس اين گزارش، جنين پيوندي نوعي سلول پايه است كه از تركيب دي ان اي ‪ ))DNA‬انسان و تخمك حيوانات حاصل مي‌شود، اما چنين اقدامي، حتي در سطح آزمايشگاهي بسيار بحث برانگيز است.
حاميان آن مي‌گويند كه اين كار، هرچند ريسك‌هايي در بر دارد، اما در سطح آزمايشگاهي و محدود، مي‌تواند به يافتن دارو براي بيماري‌هاي غير قابل درماني مانند پاركينسون منجر شود.
بي .بي.سي افزود: اما گروه‌هاي مذهبي بويژه برخي از سياستمداران كاتوليك بريتانيا بشدت با تركيب دي ان‌اي انسان و تخمك حيوان مخالفند و اين اقدام را غير اخلاقي مي‌دانند.
شماري از اعضاي كاتوليك حزب كارگر- يعني حزب گوردون براون نخست وزير بريتانيا هم، از جمله مخالفان لايحه ياد شده هستند.
آلن جانسون وزير بهداشت بريتانيا، ابراز اميدواري كرده است كه امكان يافتن راهي براي جلب رضايت مخالفان وجود دارد.
مقام‌هاي ارشد كليساي كاتوليك بريتانيا از دولت خواسته‌اند كه به هوادارانش در پارلمان اجازه دهد كه آزادانه و بدون قيد و شرطهاي حزبي به لايحه پيشنهادي دولت راي بدهند.
موضوع تحقيق بر روي سلول‌هاي پايه در آمريكا هم جنجال زيادي برپا كرده است. جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا، دست كم دو بار يك مصوبه كنگره را كه بودجه فدرال به تحقيقات درباره سلول‌هاي پايه اختصاص مي‌داد، وتو كرده است.
سلول‌هاي پايه قابليت بدل شدن به انواع سلول‌هاي بدن را دارند، اما از آن جايي كه آن‌ها بايد در جريان آزمايش نابود شوند، گروه‌هاي مذهبي اين كار را مثابه كشتن انسان مي‌دانند و با آن مخالفند.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :اوريون بيماري نه چندان خطرناكي كه اغلب كودكان را مبتلا مي‌كند
اخبار علمی آموزشی 1 روز پیش
اردبيل، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۷/۰۱/۰۵‬

داخلي. علمي. پزشكي. اوريون.
اوريون بيماري خطرناكي نيست و انسان‌ها اغلب در دوران كودكي به آن مبتلا مي شوند.
كارشناس بيماري‌هاي مركز بهداشت استان اردبيل گفت : عامل بيماري اوريون يك نوع ويروس است كه از طريق تنفس فرد مبتلا به افراد ديگر منتقل مي‌شود.
دكتر بابك گروسي، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: علايم عمده اين بيماري تب ، بي‌حالي و تورم غدد بزاقي است و گاهي ممكن است كه فردي به اوريون مبتلا شود اما هيچ علايمي از اين بيماري در او ظاهر نشود.
او گفت: به اين بيماري در قديم گوشك مي‌گفتند و علت آن اين است كه اغلب غدد بزاقي بناگوشي را درگير مي‌كند.
وي افزود: ممكن است شاخص‌ترين علامت بيماري كه تورم غدد بناگوشي است در يك يا دو طرف فك پايين افراد پديدار شود و بطور معمول بين يك هفته تا ‪۱۰‬ روز ادامه يابد.
به گزارش خبرنگار ايرنا دكتر گروسي ، تاكيد كرد اوريون بيماري خطرناكي نيست اما گاهي به ندرت ممكن است كه مغز افراد را درگير كند.
او گفت: همچنين اين بيماري ممكن است كه درنوجوانان و جوانان پسر بيضه‌ها را درگير كند و تاثيراتي احتمالي در ناباروري اينگونه افراد برجاي بگذارد.
استراحت كافي و پرهيز از تحرك در اين گونه موارد توصيه مي‌شود و غذاي فرد مبتلا براي بلع آسان بايد آبكي باشد و بيمار به منظور خشكي دهان از مايعات بيشتر استفاده كند.
او گفت: گذاشتن حوله گرم روي روي ناحيه غدد بزاقي بهبودي تورم ناشي از بيماري را تسريع مي‌كند.
وي افزود: فردي كه به اوريون مبتلا مي‌شود بطور دايم در مقابل اين بيماري ايمني پيدا مي‌كند.
او گفت: از سال ‪ ۱۳۸۴‬برنامه واكسيناسيون منظم عليه بيماري اوريون در ايران شروع شده‌است و به همراه واكسن‌هاي سرخك و سرخچه واكسن اين بيماري نيز به كودكان تزريق مي‌شود.
وي افزود: واكسن اين بيماري در دو نوبت يك و شش سالگي به افراد تزريق مي‌شود.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :موارد جديد آنفلوانزي پرندگان در شمال غرب تركيه ديده شد
اخبار علمی آموزشی 1 روز پیش
آنكارا ،‌ايرنا ‪۸۷/۰۱/۰۴‬
خارجي
موارد جديد آنفلوانزاي پرندگان در استان ادرنه واقع در شمال غرب تركيه ديده شد.

به گزارش روز يكشنبه رسانه‌هاي تركيه ، موارد جديد آنفلوانزاي پرندگان در روستاي استچه از توابع شهرستان ايپسالا در مرز تركيه و يونان ثبت شده است .
در پي ثبت موارد جديد آنفلوانزاي پرندگان ، ماكيان موجود در اين روستا امحاء شد و روستاي ياد شده تحت قرنطينه در آمد.
متعاقب اعلام شيوع آنفلوانزاي پرندگان در شمال غرب تركيه ، جمهوري آذربايجان در اوايل بهمن ماه گذشته واردات گوشت و لبنيات از تركيه را تا اطلاع ثانوي متوقف كرد.
سال گذشته مواردي از آنفلوانزاي پرندگان در استان‌هاي سامسون ، ساكاريا در شمال غرب تركيه و نيز مواردي در شرق تركيه مشاهده شده بود.
دولت تركيه با اعزام نمايندگان ويژه به مناطق يادشده و با همكاري مردم با امحاي پرندگان آلوده اقدام به مبارزه با اين بيماري مي‌كند.
نمايندگان دولت بهاي پرندگان امحاء شده را نقدا به صاحبان آنها مي پردازند.
تركيه قبل از شيوع آنفلوانزاي پرندگان يكي از كشورهاي عمده تامين كننده گوشت مرغ در اروپا به شمار مي‌رفت ، اما درحال حاضر صنعت مرغ داري اين كشور به دليل سابقه اين بيماري خسارت‌هاي فراواني را متحمل شده است .
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ایرنا :تكثير نسل گوزن زرد ايراني نياز به توجه ويژه دارد
اخبار علمی آموزشی 1 روز پیش
اهواز، ايرنا ‪۸۷/۰۱/۰۴‬
داخلي. اجتماعي. محيط زيست. گوزن زرد ايراني.
گوزن زرد ايراني يكي از گونه‌هاي نادر گوزنهاي جهان محسوب مي‌شود كه زماني بخش عظيمي از جنوب غربي ايران را جولانگاه خود ساخته بود.

اين گونه *****دار جثه‌اي درشتر از گونه اروپايي دارد و در قسمت پشت و پهلو داراي خالهاي مشخص سفيد است.
دير زماني نخستين زيستگاه گوزن زرد ايراني منطقه دز و كرخه و جنگلهاي گرمسيري خوزستان با دشتهاي كم ارتفاع و رودخانه‌هاي پر آب و درجه حرارت بالاي اين استان بوده است.
در سال ‪ ۱۳۳۵‬در زمانيكه تصور ميشد نسل اين *****دار زيبا براي هميشه منقرض گشته است گزارشي از مشاهده تعداد اندكي گوزن زرد در حاشيه رودخانه كرخه اعلام گرديد.
اين امر باعث شد كانون شكار ايران اين حيوان را تحت گونه حمايت شده معرفي كند و به منظور تكثير اين گونه نادر يك راس گوساله نر و يك راس ماده را طي قراردادي به باغ وحش شخصي جورج فون اپل آلماني منتقل كند.
در سال ‪ ۱۳۴۳‬براي نخستين بار سه راس گوزن زرد ايراني شامل يك راس نر و دو راس ماده از كرخه ، به پناهگاه حيات وحش دشت ناز واقع در شمال شرق ساري منتقل گرديد.
اما در اين نقل و انتقالات و دقيقا زماني كه گوزنها هنوز هم در قرنطينه به سر مي‌بردند يكي از گوزنهاي ماده هنگام پرش از حصار قرنطينه دچار شكستگي گردن شد و تلف گرديد.
يكسال بعد مجددا دو راس ديگر به دشت ناز منتقل شد و مجموع گوزنهاي اين منطقه به شش راس افزايش يافت.
از سوي ديگر در سال ‪ ۱۳۵۱‬تعداد هفت راس گوزن زرد شامل پنج راس ماده و دو راس نر از آلمان به تهران حمل شدند و در سال ‪ ۱۳۵۶‬يك محوطه شش هكتاري در سمسكنده ساري محصور گرديد و گوزنهاي انتقالي از آلمان و توليدات آنان كه مجموعا ‪ ۲۷‬راس بودند به اين محوطه منتقل شدند.
در سال ‪ ۱۳۵۷‬در پي توافقات دولت ايران و رژيم اشغالگر قدس چهار راس گوزن به اين سرزمين انتقال يافت كه بر اساس اطلاع واصله تعداد موجود آنان تا سال ‪ ۱۳۶۲‬به ‪ ۱۲‬راس افزايش يافته است.
همچنين در طول سالهاي ‪ ۱۳۵۶‬تا ‪ ۱۳۶۲‬جمعا ‪ ۲۲‬راس گوزن زرد ايراني به جزيره اشك اروميه منتقل گرديدند و اين جزيره سومين منطقه‌اي بود كه توسط سازمان حفاظت محيط زيست براي نجات نسل گوزنها از نابودي و به منظور تكثير و ازدياد نسل آنان در نظر گرفته شد.
در سال ‪ ۱۳۶۸‬گوزن زرد به مناطق ديگري مانند زردلان در استان كرمانشاه ، جزيره كيش ، جزيره سيري ، حاشيه رود كرخه و جزيره كبودران در استان آذربايجان شرقي منتقل شدند كه متاسفانه به دلايلي همچون عدم قدرت تطبيق با محيط جديد و وجود دشمنان و شكارچيان طبيعي و انساني اين انتقالات با موفقيت همراه نبود و سالهاست كه از مناطق مزبور مشاهده گوزن زرد گزارش نشده است.
از جمله اين نقل و انتقالات مي‌توان به انتقال اين گونه به منطقه ميانكتل استان فارس در سال ‪ ۸۲‬و باغ شادي در سال ‪ ۸۴‬اشاره كرد.
اگر چه امروزه جمعيت گوزن زرد ايراني در دو استان آذربايجان غربي و مازندران رشد خوبي داشته است اما متاسفانه تراكم جمعيت گوزنها در اين مناطق در حال ايجاد نوعي بحران جمعيتي براي آنان شده و عدم توجه به اين نكته مي‌تواند يكي از دلايل تلفات گسترده جمعيت اين گونه نادر باشد.
در حال حاضر جمعيت گوزن زرد ايراني در كل كشور بيش از ‪ ۴۰۰‬راس است كه غالب آنان در جزيره اشك زيست مي‌كنند.
كارشناسان محيط زيست بر اين باورند كه با توجه به مشكلات متعدد زيستگاه هاي فعلي گوزن زرد و نيز عدم هماهنگي برخي از اين زيستگاهها با شرايط مطلوب زيستي آنان ، لازم است با اتخاذ تدابيري صحيح از هر گونه بحران در جمعيت موجود آنان جلوگيري كرد.
تجارب و اقدامات كمكي انجام شده نشان مي‌دهد كه بهترين راه خروج از اين بحران ، احياي زيستگاه اصلي آنان در استان خوزستان و انتقال آنان به اين استان جهت زندگي در شرايط طبيعي است.
اگر چه خوشبختانه با تلاش اداره محيط زيست استان خوزستان در شهريور ماه سال گذشته گوزن زرد ايراني پس از ‪ ۵۰‬سال دوري از موطن خود به زادگاه نخستينش يعني خوزستان برگشت و در اين سال بود كه تعداد ‪ ۲۰‬راس گوزن زرد ايراني در منطقه حفاظت شده دز و ‪ ۲۰‬راس ديگر به منطقه حفاظت شده كرخه منتقل گرديد.
براي بازگشت گوزن زرد ايراني به وطن اصلي خود ‪ ۶۰۰‬ميليون ريال از محل اعتبارات ملي و دو ميليارد و ‪ ۱۰۰‬ميليون ريال از محل اعتبارات استاني هزينه شد و براي به پايان رساندن اين پروژه پيش بيني شد كه ‪ ۷۰۰‬ميليون ريال اعتبار ديگر لازم است.
به اعتقاد كارشناسان محيط زيست بازگشت اين گونه حيواني به زادگاه خود كه مطابق با شرايط زيستي اين حيوان است منجر به افزايش جمعيت آن خواهد شد و دستيابي به اين مهم اهتمام مسوولان سازمان محيط زيست را طلب مي‌كند.
 
بالا