***** اخبار نفت و گاز*****

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مناطق نفت خیز جنوب افتخار صنعت نفت ایران است
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 ارديبهشت 1388
حسین الشهرستانی، وزیر نفت عراق در دومین روز از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی از غرفه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بازدید کرد و گفت: مناطق نفت خیز جنوب افتخار صنعت نفت ایران است. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، وزیر نفت عراق دیروز (پنج شنبه، سوم اردیبهشت) به همراه مهندس عادل نژادسلیم معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از غرفه های شرکت های اصلی و تابعه وزارت نفت بازدید کرد و در جریان فعالیت های مختلف صنعت نفت ایران قرار گرفت.
حسین الشهرستانی با حضور در غرفه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، فعالیت های انجام شده در این شرکت را سند معتبر و تاریخی برای صنعت نفت در ایران و خاورمیانه ذکر کرد و افزود: بسیاری از فعالیت های انجام شده در مناطق نفت خیز جنوب، تجربه ارشمندی بوده که منجر به گسترش و توسعه این صنعت مهم در نقاط مختلف ایران و کشورهای همسایه شده است. وی تصریح کرد: بیش از 83 درصد نفت ایران در مناطق نفت خیز جنوب تولید می شود و این خود اهمیت استراتژیک و ویژه این حوزه عظیم نفتی را اثبات می کند. الشهرستانی همچنین با اشاره به ویژگی های مناطق نفت خیز جنوب و وجود محورهای برجسته مذاکرات بین دو کشور عراق و ایران از این حوزه عظیم نفتی، یادآور شد: در نشست مشترک اخیر با مهندس نوذری، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، در باره توسعه میدان های مشترک و انتقال نفت خام عراق به پالایشگاه آبادان از طریق خط لوله و تصفیه آن در این پالایشگاه گفت و گو خوبی داشته ایم.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
وسعه همکاری های پتروشیمی ایران با بزرگ ترین انجمن نفتی هلند
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 ارديبهشت 1388


با برگزاری یک نشست مشترک در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، همکاری های انجمن نفت و گاز هلند(IRO) و شرکت ملی صنایع پتروشیمی توسعه پیدا می کند. به گزارش ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تشریح جزئیات مذاکرات صورت گرفته با گروه هلندی توضیح داد: این انجمن به عنوان بزرگ ترین انجمن نفت و گاز هلند به مدت سه روز در حاشیه برگزاری نمایشگاه با مدیران ارشد صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور گفت وگویی انجام خواهد داد.
هادی زنوزی اصل با اشاره به این موضوع که این انجمن نفتی متشکل از چهارده شرکت بزرگ نفت، گاز و پتروشیمی کشور هلند است، تصریح کرد: این گروه به مدت سه روز در تهران حضور دارد و در حاشیه برگزاری نمایشگاه، با مدیران و مسئولان مختلف صنعت نفت کشور گفت و گوهایی انجام خواهد داد. رئیس روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که پیش بینی می شود در آینده همکاری های این انجمن در طرح توسعه سایت 2 پتروشیمی های منطقه ویژه اقتصاد انرژی پارس آغاز شود، بیان کرد : این شرکت در تهیه لیسانس های موردنیاز مجتمع های پتروشیمی می تواند همکاری هایی را با شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران آغاز کند. به گفته این مقام مسئول، شرکت های عضو این انجمن در زمینه های مهندسی پایه، مهندسی تفضیلی، مدیریت پروژه(MC)، ساخت تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت پتروشیمی همچون کابل، *****، رأکتور و واحدهای هیدورژنی دارای تجربیات بین المللی هستند. گفتنی است انجمن نفت و گاز هلند علاوه بر مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در حاشیه برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی با مدیران شرکت های نفت فلات قاره ایران، پتروپارس و پتروایران نیز مذاکراتی را انجام داده اند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ظرفیت تمام شرکتهای داخلی را در طرحهای صنعت نفت به کار گرفته ایم
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 ارديبهشت 1388


وزیر نفت گفت: هم اکنون ظرفیت تمامی شرکت های داخلی برای انجام طرح های مختلف صنعت نفت تکمیل شده است. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، مهندس نوذری در حاشیه بازدید خود از سالن های نمایشگاه نفت گفت: در این بازدید حتی یک پیمانکار و مشاور ایرانی اعلام نکرد که پروژه ای در دست نداریم.
ی با تأکید بر این موضوع که با سیاست های تدوین شده در وزارت نفت در طی فعالیت های دولت نهم سعی کرده ایم که شرایط را برای حضور هر چه گسترده تر شرکت های توانمند ایرانی در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی فراهم کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر با تدوین این سیاست ها و حمایت های وزارت نفت کلیه پیمانکار، مشاوران و سازندگان داخلی طرح های در دست اقدام دارند. به گفته وزیر نفت برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی و حضور چشمگیر شرکتهای داخلی و خارجی حاکی از این واقعیت است که تحریم ها و فشارهای سیاسی به هیچ وجه تأثیرگذار نبوده است. گفتنی است چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی از اول اردیبهشت ماه امسال به مدت 5 روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی آغاز به کار کرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
علاقه مندی چینی ها برای حضور در پروژه های صنعت نفت
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1388
مدیر امور مهندسی و طرح های شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از علاقه مندی سازندگان و شرکت های چینی برای حضور در پروژه های صنعت نفت کشورمان خبر داد. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، مهندس ساجدی در باره حضور شرکت های خارجی در این نمایشگاه گفت: حضور بیش از 417 شرکت خارجی در این نمایشگاه بستری مناسب برای آشنایی آنها با پروژه های بخش های مختلف صنعت نفت را فراهم کرده است.
وی یادآور شد: پیش از برگزاری نمایشگاه قرار بود برای هماهنگی و برنامه ریزی برای برگزاری همایشی در زمینه سرمایه گذاری در پروژه های نفت عازم کشور چین شویم، ولی با توجه به برگزاری نمایشگاه یک هیئت 150 نفره از سازندگان سطح بالای این کشور برای انجام مذاکرات در نمایشگاه حاضر شدند و قرار است در روزهای برگزاری نمایشگاه جلساتی با آنها داشته باشیم، همچنین دو گروه از سرمایه گذاران چینی نیز در دو نوبت تا چند ماه آینده به ایران سفر خواهند کرد که این مهم نشان دهنده علاقه مندی سازندگان و سرمایه گذران چینی برای سرمایه گذاری در پروژه های صنعت نفت است. ساجدی افزود: طرح افزایش ظرفیت و بهینه سازی پالایشگاه اراک و پالایشگاه اصفهان با مشارکت شرکت چینی «سی.یی.آی» در حال انجام است. وی برگزاری این نمایشگاه را فرصتی مناسب برای ارتقای توانمندی های شرکت های داخلی و خارجی خواند و افزود: شرکت های خارجی با حضور در این نمایشگاه در جریان مراحل مختلف پیشرفت طرح ها و پروژه های صنعت نفت قرار می گیرند و علاقه مندی آنها برای حضور و مشارکت در طرح های صنعت نفت افزایش خواهد یافت؛ ما نیز آمادگی کامل خود را برای همکاری با همه سرمایه گذاران بخش داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در پروژه های صنعت نفت اعلام کرده ایم. مدیر مهندسی و طرح های شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از استقبال شرکت های خارجی برای حضور در پروژه های صنعت نفت خبر داد و گفت: برخی از شرکت های غربی به ویژه شرکت های اروپایی به دلیل داشتن ظرفیت کاری بالا و زیاد بودن پروژه ها جواب استعلام همکاری و مشارکت در اجرای پروژه ها را نمی دادند ولی بسیاری از این شرکت ها از شش ماه گذشته با توجه به شدت گرفتن بحران اقتصادی و کمبود پروژه ها در جهان خواستار مشارکت در پروژ ه های صنعت نفت شده اند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
صنعت نفت باید برای خصوصی سازی پیشقدم شود
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1388
مدیرعامل شرکت پتروپارس با تأکید بر اینکه صنعت نفت باید برای خصوصی سازی، خود پیشگام شود، گفت: مسئولان صنعت نفت باید مدل هایی که از لحاظ فنی و اقتصادی تعریف شده و کارآمد است را برای نظارت بر بخش خصوصی و به ویژه شیرین سازی سرمایه گذاری در این بخش فراهم کنند. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، غلامرضا منوچهری با اشاره به حضور گسترده شرکت های خارجی در این نمایشگاه، تصریح کرد: حضور شرکت های ایرانی و شرکت های خارجی در نمایشگاه چهاردهم نفت تهران هم از نظر تعداد و هم از نظر تنوع در قیاس با نمایشگاه های سال های گذشته، بسیار چشمگیر است.
وی افزود: در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، تأمین کنندگان، سازندگان، توسعه دهندگان، پیمانکاران و ... به طور فراگیر حضور یافته اند و حضور طیف بسیار گسترده شرکت های نفتی، کار بازدید کنندگان را سخت می کند. منوچهری ادامه داد: امید است نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی در سال آینده، تخصصی تر شده و به حوزه هایی که کشور نیازمند ارائه ظرفیت های بیشتر و همچنین نیازمند مقابله و تبادل اطلاعات بین ظرفیت هاست، به طور ویژه توجه شود؛ لازم است در کنار برگزاری نمایشگاه های تخصصی صنعت نفت، بخش های کارشناسی و مبادله اطلاعات نیز دایر شده و با برگزاری سمینارهای تخصصی، فرصتی برای ارائه نتایج و دستاوردهای فعالیت شرکت ها در یک سال گذشته فراهم شود. وی در ارزیابی از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران، با بیان اینکه خوشبختانه در کشور به برگزاری نمایشگاه های سالانه توجه ویژه ای می شود، اظهار داشت: بعضی از شرکت های خارجی فقط برای اینکه حضور داشته باشند، در این نمایشگاه شرکت کردند و برخی دیگر از این شرکت ها به منظور انجام فعالیت های جدی در ایران در نمایشگاه چهاردهم حضور یافته اند. مدیرعامل شرکت پتروپارس یادآور شد: امید است با برطرف کردن موانع سرمایه گذاری و حل مشکلات تأمین منابع مالی بتوان ظرفیتی را به کار گرفت تا ضمن افزایش حجم سرمایه گذاری در صنعت نفت، اجرای پروژه ها تسریع شود؛ همچنین سهم شرکت های ایرانی در ساخت تجهیزات و فعالیت های پیمانکاری افزایش یابد و به ویژه بخش تجهیز منابع مالی در صنایع نفت و گاز از کانال شرکت های داخلی، بانک ها و شرکت های سرمایه گذاری افزایش پیدا کند . وی با بیان اینکه باید به دنبال راهکارهایی برای تجهیز منابع داخلی به منظور سرمایه گذاری در صنعت نفت بود، توضیح داد: باید شکل و مدل قراردادها و پروژه ها و اساسا تعریف پروژه ها به گونه ای باشد که شرکت های سرمایه گذاری داخلی علاقمند شوند و مسئولان صنعت نفت نیز باید انعطاف پذیری بیشتری برای واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی نشان دهند. منوچهری تأکید کرد: با توجه به موضوع خصوصی سازی و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی، باید صنعت نفت خود پیشگام شود و مدل هایی که از لحاظ فنی و اقتصادی تعریف شده و کارآمد است را برای دخالت بر بخش خصوصی و به ویژه شیرین کردن سرمایه گذاری در این بخش فراهم کند. اعلام آمادگی 10 شرکت برای خرید سهام پتروپارس مدیرعامل شرکت پتروپارس، در باره واگذاری این شرکت، توضیح داد: تاکنون تعداد 10 شرکت و از جمله شرکت مپنا برای خرید سهام این شرکت اعلام آمادگی کرده و پیشنهاد قیمت داده اند؛ امید است 50 درصد از سهام شرکت پترو پارس به وسیله شرکت هایی که صلاحیت دارند و صاحب توان فنی و مالی هستند، خریداری شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نفت اوپک پایین تر از 49 دلار
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1388


های سبد نفتی اوپک پنجشنبه گذشته (سوم اردیبهشت) با 9سنت افزایش نسبت به روز چهارشنبه، به بشکه ای 48 دلار و 60 سنت رسید. به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، بهای سبد نفتی این سازمان روز چهارشنبه گذشته (دوم اردیبهشت ماه)، هر بشکه 48 دلار و 51 سنت بود.
گفتنی است سبد نفت خام اوپک در بردارنده 12 نوع نفت خام اعضای این سازمان شامل مخلوط الجزایر، گریسول آنگولا، اورینته اکوادور، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، اس ‌سیدر لیبی، سبک «بونی» نیجریه، مارین قطر، سبک عربی عربستان سعودی، موربان امارات و بی.سی.اف 17 ونزوئلا است. بسیاری از اعضای اوپک قیمت های کنونی نفت را برای تشویق سرمایه گذاری در اکتشاف و تولید را مناسب ارزیابی نمی کنند. حسین الشهرستانی، وزیر نفت عراق، در دیدار خود از نمایشگاه چهاردهم نفت ایران در تهران، در پاسخ این سوال که به عنوان یک کشور عضو اوپک نظرتان در مورد قیمت های نفت چیست، گفت: تردیدی نیست که قیمت های نفت درسطح کنونی پایدار نخواهد بود. وی گفت: این قیمت ها مشوق سرمایه گذاری در پروژه های نفتی جدید نیست و شمار قابل توجهی از تولید کنندگان حاشیه ای با قیمت های کنونی نخواهند توانست به تولید ادامه دهند. وی افزود: من فکر می کنم قیمت قابل قبول برای تشویق سرمایه گذاری باید 70 دلار و یا بیشتر باشد. همچنین اعضای اوپک در نشست فوق العاده ماه مه دوباره وضعیت عرضه و تقاضا را بررسی خواهند کرد و در مورد قیمتی که عادلانه بوده و شرکت ها رابرای سرمایه گذاری تشویق کند، بحث و گفتگو خواهند کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
شعار استفاده از توانمندی های داخلی در صنعت نفت تحقق یافته است
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1388


مدیرعامل شرکت گروه داده ورز جویا، چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران را بسیار گسترده تر از نمایشگاه های مشابه ابوظبی و قطر ارزیابی کرد و گفت: در این نمایشگاه شعار دولت در باره استفاده از توانمندی شرکت های داخلی در صنعت نفت محقق شده است. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، مهندس مسعود شکرانی بیان کرد: زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت ایران بسیار مساعد و مطلوب و شعار دولت در باره استفاده از توانمندی شرکت های داخلی در صنعت نفت گسترش یافته و محقق شده است.
شکرانی، با تأکید بر اینکه در سال های گذشته توانمندی های شرکت های داخلی به شکل مطلوبی گسترش یافته است، تصریح کرد: شرکت های ایرانی در چند سال گذشته با حضور فعال در طرح های عظیم صنعت نفت، ضمن بومی سازی دانش فنی و تکنولوژی خارجی، توانسته اند پا به پای شرکت های نفتی معتبر خارجی در پروژه های صنعت نفت فعالیت کنند. وی افزود: حضور شرکت های نفتی معتبر خارجی در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران بسیار گسترده تر و متنوع تر از سال های گذشته بوده است، به طوری که با وجود تحریم ها، چند شرکت آمریکایی نیز در این نمایشگاه به صورت فعال حضور یافته اند. شکرانی ادامه داد: با توجه به تأکید دولت بر استفاده از توان نیروهای داخلی، در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران، شرکت های خارجی به منظور شرکت در پروژه های صنعت نفت ایران، به طور جدی با شرکت های ایران ملاقات و مذاکره کرده اند و در این نمایشگاه تفاهم ها و گفت و گوهای زیادی بین شرکت های داخلی و خارجی انجام شده است که امید است در سال جاری موجب جذب سرمایه گذاری ها و همکاری های مشترک داخلی و خارجی شود. وی با بیان اینکه شرکت گروه داده ورز جویا با شرکت های نفتی داخلی قراردادهای متعددی برای تأمین سخت افزارها و نرم افزارهای پر کاربرد در صنعت نفت کشور منعقد کرده ، یادآور شد: این شرکت با حضور در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، ضمن معرفی خود و شناسایی مشتریان جدید در صنعت نفت، توانسته با شرکت های نفتی متعددی برای تأمین نرم افزارها و سخت افزار مذاکره کند. مدیرعامل شرکت گروه داده ورز جویا یادآور شد: صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در بخش سخت افزاری پیشرفت چشمگیری داشته و به مرز خودکفایی رسیده اند، اما در بخش نرم افزاری لازم است تلاش های بیشتری برای بومی سازی و تولید نرم افزارهای مورد نیاز صنعت نفت صورت گیرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
کشف دو میدان نفت و گاز جدید در کشور
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1388


مهندس غلامحسین نوذری از کشف یک لایه نفتی جدید در میدان بند کرخه و همچنین ذخایر جدید گاز در میدان سفیدباغون در استان فارس خبر داد. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی، وزیر نفت امروز (شنبه پنجم اردیبهشت) و در آخرین روز از برگزاری نمایشگاه، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: با انجام فعالیتهای اکتشافی از سوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، لایه سروک در میدان بند کرخه کشف شد و با احتساب حجم ذخایر لایه ایلام که پیشتر در این میدان کشف شده بود، مجموع ذخایر نفتی میدان بند کرخه به 4 میلیارد و 500 میلیون بشکه رسید. وی ادامه داد: میدان سفید باغون نیز در استان فارس، با حجم ذخیره 6 تریلیون فوت مکعب گاز کشف شد. بر پایه این گزارش، مهندس نوذری بازدهی پروژه های اکتشاف در ایران را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ساختارهای زمین شناسی در ایران به نوعی است که حدود 65 تا 70 درصد عملیات اکتشاف در ایران منجر به کشف می شود؛ این در حالیست که این آمار در سایر کشورها 25 تا 30 در صد است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
افزودن 30 میلیون مترمکعب به ظرفیت گاز
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:هموطن سلام) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1388
مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران گفت: با ذخیره سازی گاز، تا سال آینده 30 میلیون مترمکعب به ظرفیت گاز کشور افزوده می شود. مسعود سامی وند در نشست خبری افزود : تا امروز 217 مخزن زیرزمینی جدید برای ذخیره سازی گاز ایران شناسایی شده است که گنجایش ذخیره سازی 57 میلیارد متر مکعب گاز را دارد. وی گفت : مخازن البرز، آران و بیدگل، فخره ، قره و کاشان از مهم ترین مخازن هیدروکربوری مناسب ذخیره سازی گاز در منطقه ایران مرکزی هستند که به تازگی شناسایی شده اند.
وی افزود: همچنین مخزنی در استان ایلام به ظرفیت 33 میلیارد مترمکعب شناسایی شده است که در صورت آماده سازی می تواند یکی بزرگترین مخازن ذخیره سازی گاز در جهان باشد و گاز غرب کشور را تامین کند. سامی وند گفت : برای پیشگیری از کمبود احتمالی گاز در پایتخت مانند بحرانی که بر اثر سرمای سال 86 بوجود آمد، آماده سازی مخزن سراجه قم با ظرفیت 3 / 3 میلیارد متر مکعب در اولویت کار این شرکت قرار گرفته است. مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران افزود: مخزنی با ظرفیت شش میلیارد متر مکعب در شهرستان یاسوج شناسایی شده است که می توان از آن روزانه 40 تا 50 میلیون مترمکعب گاز برداشت کرد. مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران گفت: تقریبا 15و نیم درصد گاز جهان به ایران تعلق دارد و بخش دولتی نمی تواند در همه بخش های این حوزه فعالیت داشته باشد بنابراین ضروری است بخش خصوصی نیز در عرصه گاز کشور فعالیت کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
امضای قرارداد فازهای 20 و 21 پارس جنوبی در هفته آینده
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 6 ارديبهشت 1388
مهندس سیف الله جشن ساز از امضای قرارداد فازهای 20 و 21 پارس جنوبی در هفته آینده و فازهای 27 و 28 پارس جنوبی در هفته های آتی خبر داد. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مراسم تقدیر از کارکنان توسعه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی اظهار داشت: برای تامین منابع مالی پروژه های شرکت ملی نفت ایران دغدغه هایی داریم که امید است با همکاری دولت این موضوع رفع و اعتباری برای پیش پرداخت 4 فاز یاد شده به پیمانکاران پروژه تخصیص یابد.
جشن ساز توسعه فاز 12 و فازهای 15 و 16، 17 و 18 میدان گازی پارس جنوبی را از پروژه های اولویت دار در سال جاری برشمرد و افزود: با تاکید وزیر نفت، پیگیری های خاصی برای به نتیجه رسیدن هر چه سریع تر پروژه های یاد شده انجام خواهد شد. وی به میزان سرمایه گذاری انجام شده در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: سال 1386 سال بسیار خوبی از نظر سرمایه گذاری بود به طوری که در سال یاد شده بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت ایران انجام شد که از این میزان 7/3 میلیارد دلار آن به توسعه فازهای جنوبی اختصاص داشت. وی اعتبار تخصیص یافته سال جاری برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی را حداقل 3 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: از این میزان یک میلیارد دلار از محل بانک مرکزی و یک و نیم میلیارد دلار از محل فروش نفت تخصیص خواهد یافت. جشن ساز توسعه میدان گازی کیش را از دیگر پروژه های اولویت دار در سال جاری برشمرد و گفت: توسعه میدان گازی پارس شمالی که قرارداد آن در بخش بالادستی امضا شده و قرارداد بخش پایین دستی نیز با تعیین نرخ خوراک گاز نهایی خواهد شد، از دیگر پروژه های مهم در سال جاری خواهد بود. وی با بیان این که طی شش ماه گذشته 450 میلیارد تومان پروژه به مناقصه گذاشته شده است، افزود: توسعه میدان های گلشن و فردوسی با شرکت مالزیایی به طور جدی در دستور کار شرکت ملی نفت قرار دارد، همچنین توسعه میدان نفتی مسجد سلیمان نیز از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در حال پیگیری است، همچنین توسعه میدان های جفیر، یادآوران، چنگوله و آذر از دیگر پروژه های شرکت متن است که اجرای آن در دستور کار قرار دارد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از تولید 4 میلیون و 300 هزار بشکه ای نفت در سال جاری خبر داد و افزود: در سال گذشته به دلیل تعهد شرکت ملی نفت ایران به توافق های انجام شده در اوپک کمتر از ظرفیت مان تولید کرده ایم. جشن ساز به تولید گاز در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: تولید متوسط سال گذشته گاز کشور روزانه 552 میلیون مترمکعب بود که نسبت به سال پیش از آن (1386) افزایش قابل توجهی داشته است. وی تولید میعانات گازی سال گذشته را روزانه 443 هزار بشکه اعلام و تصریح کرد: این میزان تولید نسبت به سال پیش از آن (1386) 40 هزار بشکه افزایش داشته است. وی از بهره برداری طرح تزریق گاز میدان نفتی آغاجاری با حضور رئیس جمهوری در هفته های آینده خبر داد و گفت: سکوی نیمه شناور ایران البرز طی روزهای آینده و خط لوله پنجم سراسری و 5 کارخانه نمک زدایی نیز به بهره برداری رسمی خواهد رسید. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تشکر از تمام افرادی که در توسعه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی نقش داشتند، اظهار داشت: این پروژه برای کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. جشن ساز همچنین افزایش ظرفیت تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی به میزان روزانه بیش از 20 میلیون مترمکعب را از دیگر پروژه های بسیار مهم در سال گذشته یاد کرد و گفت: دو پروژه ذکر شده در فضای سیاسی ملتهب و فضایی که بسیاری از افراد بهره برداری از آنها را غیر ممکن می دانستند، میسر شد. جشن ساز گفت: تدبیر شایسته وزیر نفت برای افزایش تولید گاز شرکت نفت مناطق مرکزی و پیگیری های ایشان برای بهره برداری از فازهای 9 و 10 پارس جنوبی موجب شد تا در زمستان سال گذشته با هیچ نوع قطعی گازی حتی در بخش صادرات مواجه نشویم. وی اظهار داشت: موفقیت های یاد شده در سال گذشته در شرایطی عملی شد که با تحریم شدید از سوی شرکت های خارجی مواجه بودیم به طوری که سه شرکت آمریکایی با تحریم ایران قراردادهای پیشین خود در تحویل تاسیسات سر چاهی لغو کردند و مانع از ارسال تجهیزات یاد شده به کشور شدند. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: اسامی این شرکت ها در کارنامه شرکت ملی نفت ایران باقی خواهد ماند. جشن ساز نمونه دیگر این قبیل تحریم ها را توقف ارسال کمپرسور به ایران از سوی یک شرکت بلژیکی ذکر کرد و گفت: آمریکا به بهانه آن که یکی از قطعات به کار رفته در این کمپرسور مربوط به آن کشور است، از ورود کمپرسور یاد شده به ایران جلوگیری کرد. وی در همین حال گفت: تحریم های یاد شده باعث نشان دادن توانایی های پیمانکاران داخلی و سپردن بخش بسیاری از کارها به آنها شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهره برداری از طرح تولید زودهنگام میادین نفت مرکزی ایران در سال 88
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 6 ارديبهشت 1388
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی از بهره برداری از طرح تولید زود هنگام میادین خشت، سروستان و سعادت آباد در نیمه دوم سال جاری خبر داد. به گزارش شانا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، مهندس علیرضا ضیغمی افزود: همچنین توسعه میدان گشو به منظور تولید 15 میلیون مترمکعب گاز به اعتباری افزون بر 2/1 میلیارد دلار نیاز دارد که در دست توسعه است
وی یادآور شد: بین 60 تا 65 درصد گاز کشور در سال گذشته از سوی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تولید شده است، هم اکنون نیز این شرکت توان تولید روزانه 325 میلیون مترمکعب گاز، 164 هزار بشکه نفت خام و حدود 80 هزار بشکه میعانات گازی را داراست. ضیغمی با بیان این که زمستان گذشته در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به طور متوسط روزانه 5/313 میلیون مترمکعب گاز تولید شده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود بر اساس برنامه ها این میزان تولید با به تولبد رسیدن بلوک های اکتشافی تا سال 1390 به 350 میلیون مترمکعب و تا سال 1395 به روزانه 390 میلیون مترمکعب در روز برسد. وی با اشاره به این که شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، تولید نفت از میادین خود را از 45 هزار بشکه در روز آغاز کرد و امروز از 23 میدان در دست بهره برداری خود روزانه بیش از 164 هزار بشکه نفت تولید می کند، افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده در شرکت پیش بینی می شود این میزان تولید تا سال 1390 به 400 هزار بشکه و تا سال 1395 به 500 هزار بشکه و بر اساس چشم انداز 20 ساله نیز تولید گاز از میادین نفت مناطق مرکزی به 450 میلیون مترمکعب در روز برسد. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ادامه داد: هم اکنون 38 میلیون مترمکعب گاز تولیدی از مخزن آغار و دالان در 10 ماه از سال از طریق یک خط لوله 42 اینچ به طول حدود 170 کیلومتر برای تزریق به میادین نفت خیز جنوب ارسال می شود. وی اظهار داشت: از سال های گذشته با توسعه میادین تابناک، شانول، وراوی و پارسیان طرح افزایش تولید گاز محقق شده و بر اساس برنامه توسعه 16 میدان نفتی در مناطق مرکزی ایران، برنامه افزایش تولید نفت نیز کلید خورده که بر این اساس از میدان خشت روزانه 30 هزار بشکه و از میدان های سروستان و سعادت آباد 15 هزار بشکه افزایش تولید حاصل خواهد شد. ضیغمی گفت: طرح توسعه میادین مشترک آذر و چنگوله به منظور تولید حدود 80 هزار بشکه نفت از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در دست اجراست، همچنین سه میدان بوشهر، بوشکان و کوکاکی روزانه 15 هزار بشکه افزایش تولید خواهند داشت. وی با بیان این که توان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس به عنوان یکی از سه شرکت زیر مجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تولید بیش از 250 میلیون مترمکعب گاز در روز است، یادآور شد: این میزان تولید حدود 60 درصد از تولید گاز کشور را به خود اختصاص داد. وی با بیان این که تعداد 68 میدان اکتشافی برای توسعه، به شرکت نفت مناطق مرکزی ایران معرفی شده است، افزود: از این تعداد 23 میدان در مدار تولید قرار دارند و بقیه آنها مانند خشت، سروستان و سعادت آباد، گشوی جنوبی، بوشهر، بوشکان و کوکان در مرحله انجام فعالیت مقدماتی است. وی تصریح کرد: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در نظر دارد، توسعه تعدادی از میادین تحت مدیریت خود را به شرکت های ایرانی و خارجی واگذار کند، بر این اساس توسعه این میدان ها از طریق بیع متقابل یا فاینانس و از طریق برگزاری مناقصه یا مذاکره انجام می شود. ضیغمی با بیان این که طرح های تولیدی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از طریق منابع داخلی نفت اجرا شده است، ادامه داد: میادین سروستان، خشت، سعادت آباد، بخشی از توسعه میدان دهلران و افزایش تولید میدان چشمه خوش از جمله طرح های تولیدی این شرکت است که امید است با تأمین نقدینگی در دو سال آینده، بهره برداری از این پروژه ها انجام شود. به گفته مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، برخی از پروژه های شرکت نفت مناطق مرکزی ایران مانند آذر و چنگوله به صورت بیع متقابل و از سوی شرکت متن در دست اجراست. وی ادامه داد: چند ماه گذشته مناقصه میدان های ویزن هارت (لرستان)، قم (البرز)، بوشکان و کوکان و کوه موند و بوشهر (بوشهر) در قالب بیع متقابل برگزار شد، بر این اساس حدود 35 شرکت داخلی و خارجی برای حضور اعلام آمادگی کردند و از میان آنها 10 شرکت برای حضور در مناقصه تأیید شدند. در میان این شرکت های تایید شده، شرکت های اروپایی و شرکت های ایرانی دارای شریک خارجی نیز حضور دارند که تا دو ماه آینده مدارک مناقصه بین آنها توزیع می شود. ضیغمی 7 میدان گازی گردان (فارس)، عسلویه (بوشهر)، مختار (کهکیلویه و بویر احمد)، سلخ (هرمزگان)، کویر کوه (ایلام)، کوه موند (بوشهر) و گشوی جنوبی را، میدان های قابل واگذاری در شرکت خود برشمرد و توضیح داد: با توسعه این میادین بیش از 85 میلیون مترمکعب به توان تولید 325 مترمکعبی گاز در مناطق مرکزی افزوده می شود. همچنین توسعه میادین سفید زاخور و دی با مجموع تولید 13 میلیون مترمکعب از محل منابع داخلی آغاز شده است. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با تأکید بر این که جمهوری اسلامی ایران تاکنون تسلیم تحریم ها نشده است، یادآور شد: هم اکنون بیش از 60 درصد از اقلام مورد نیاز پروژه ها از منابع داخلی تامین می شود. این در حالی است که تحریم ها باعث شده تا توانایی ساخت داخل افزایش یابد. وی با بیان این که تولید تاسیسات سرچاهی و درون چاهی - مانند رشته های تکمیلی- در انحصار شرکت های آمریکایی چون هالیبرتون قرار دارد، گفت: پس از این که این شرکت قرارداد تامین رشته های تکمیلی را به طور یکطرفه لغو کرد، شرکت های توانمند داخلی توانستند پس از 14 ماه این کالا را در داخل تولید کنند. به طوری که فولاد و آلیاژ مورد نیاز این کالا نیز در اسفراین و اصفهان تهیه و تولید شده است. ضیغمی از تولید 96 میلیارد متر مکعب گاز در این مناطق در سال گذشته خبر داد و گفت: سال آینده سه میدان گازی به حوزه نفت مناطق مرکزی ایران افزوده می شود. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره مذاکرات اخیر ایران و عراق درباره توسعه میادین مشترک توضیح داد: یک گروه مشترک ایرانی و عراقی فعالیت های مقدماتی لازم برای تهیه ام. دی.پی و توسعه میادین مشترک بین دو کشور را بر عهده گرفته اند و بر این اساس برای پاکسازی این میادین از مین نیز توافق هایی صورت گرفته است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تمهیدات جدید وزارت نفت برای عضویت ایران در انجمن او.جی.پی
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 ارديبهشت 1388


رئیس اچ.اس.یی شرکت گاز از اقدام های جدید وزارت نفت برای عضویت ایران در انجمن بین المللی تولید کنندگان نفت و گاز (او.جی.پی) خبر داد. به گزارش شانا، مهندس احمد باهوش با اعلام این خبر گفت: این اقدام ها با هدف استقرار گسترده سیستم مدیریت یکپارچه ایمنی و محیط زیست اچ.اس.یی انجام می شود.
وی افزود: ارائه پیاپی گزارش عملکرد وضعیت محیط زیست در شرکت ملی گاز ایران و شرکت های زیرمجموعه و مدیریت کاهش آلاینده ها در مجتمع های گازی پارس جنوبی رتبه این شرکت را در میان صنایع سبز ایران ارتقا خواهد داد. وی بومی سازی و اجرای قوانین بین المللی در وزارت نفت را یک تحول بزرگ و تازه خواند و گفت: کسب و انتقال تجربه های برگزاری همایش بین المللی اچ.اس.یی ایمنی، بهداشت و محیط زیست نفت و گاز، مقام ایران در میان تولید کنندگان صاحب استاندارد نفت و گاز جهان ارتقا خواهد یافت. او افزود: شرکت ملی گاز با بازنگری و اجرای دستورعمل های اچ.اس.یی پیمانکاران، ممیزی های دوره ای، تشکیل شورای اچ.اس.یی برگزاری دوره های آموزشی به سمت بهبود رتبه ایمنی صنعت نفت و گاز پیش رفته است. به گفته باهوش، آشنایی با شرکت های توانمند دارای این سیستم، فرهنگ سازی و اجرای همگام مقررات اچ.اس.یی، آسیب ها و حوادث انسانی و صنعتی نفت و گاز را کاهش خواهد داد. همایش بین المللی اچ.اس.یی در صنعت نفت و گاز به همت شرکت پتروپارس روزهای شنبه و یکشنبه (12 و 13) اردیبهشت ماه سال جاری در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بزرگ ترین میدان نفتی عربستان ژوئیه 2009 به بهره برداری می رسد
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 ارديبهشت 1388


بزرگ ترین میدان نفتی عربستان موسوم به «خریص» ژوئیه امسال به بهره برداری می رسد. به گزارش شانا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن، شرکت آرامکو سعودی، ژوئیه آینده میدان نفتی خریص عربستان را با ظرفیت تولید روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز، وارد مدار تولید خواهد کرد. با بهره برداری از این میدان نفتی، ظرفیت تولید نفت خام عربستان سعودی تا پایان امسال به 12 میلیون و 500 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
عربستان سعودی تا پیش از سپتامبر 2008 روزانه بیش از 9 میلیون و 500 هزار بشکه نفت خام تولید می کرد، ولی هم اکنون و پس از تصمیم اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مبنی بر کاهش چهار میلیون و 200 هزار بشکه از مقدار تولید این سازمان، عربستان سعودی نیز تولید خود را به هفت میلیون و 950 هزار بشکه در روز رسانده است. یک مقام مسئول در صنعت نفت عربستان سعودی که خواست نامش اعلام نشود، گفت: میدان نفتی «خریص» در ژوئیه 2009 به بهره برداری می رسد و تاکنون 10 میلیارد دلار در این میدان نفتی سرمایه گذاری شده است. به گفته مقام های مسئول، بهره برداری از این میدان نفتی، دو ماه پیش از موعد تعیین شده صورت می گیرد. با بهره برداری از این میدان، روزانه 550 هزار متر مکعب گاز طبیعی همراه با نفت، به ظرفیت تولید گاز عربستان سعودی اضافه می شود که این میزان گاز طبیعی، برای مصرف داخلی این کشور است. ظرفیت تولید میدان نفتی خریص روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه نفت خام است. این میدان از نظر مقدار تولید نفت در جهان کم نظیر است. این میدان نفتی نیز مانند بسیاری از میدان های نفتی و طرح های وابسته به آن در استان الشرقیه در شرق عربستان سعودی واقع است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
رگزاری مناقصه برای حفاری 60 حلقه چاه نفتی در عراق
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 ارديبهشت 1388


شرکت دولتی نفت میسان عراق اعلام کرد این شرکت برای حفاری 60 حلقه چاه نفتی مناقصه برگزار می کند. به گزارش شانا به نقل از آسوشیتدپرس از بغداد، عراق از شرکت های نفتی برای شرکت در مناقصه حفاری 60 حلقه چاه در پنج میدان نفتی مهم واقع در جنوب این کشور دعوت کرد.
شرکت دولتی نفت میسان با بیان این که پیشنهادها باید تا 15 مه آینده (25 اردیبهشت) ارائه شود، تاکید کرد: فعالیت در برخی از چاه ها باید ظرف یکسال به پایان برسد. استان میسان در 320 کیلومتری جنوب شرقی بغداد واقع شده است. برگزاری این مناقصه، بخشی از برنامه عراق برای افزودن روزانه 300 تا 500 هزار بشکه نفت تا پایان سال 2010 به تولید روزانه نزدیک به دو میلیون و 400 هزار بشکه این کشور است. در پی کاهش شدید بهای نفت، عراق با بحران جدی در تامین منابع مالی بودجه خود روبه رو شده است. شرکت جدید نفت میسان از شرکت نفت جنوب بصره جدا شده است و به عنوان شرکتی مستقل شناخته می شود. این شرکت همه منابع نفت و گاز در استان میسان عراق را مدیریت می کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
وزیر نفت کویت: بهای 50 دلاری نفت منطقی است
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 ارديبهشت 1388


وزیر نفت کویت قیمت نفت بشکه ای 50 دلار را با توجه به شرایط کنونی اقتصاد جهان، منطقی خواند. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، خبرگزاری رسمی کویت به نقل از شیخ احمد عبدالله الصباح گفت: هنوز زود است که بگوییم سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) باید درباره کاهش سهمیه تولید نفت خود به منظور افزایش بهای نفت در نشست 28 ماه مه (7 خرداد) تصمیم گیری کند.
وی در سومین کنفرانس انرژی وزیران آسیایی که روز گذشته (6 اردیبهشت) در توکیو آغاز به کار کرد، گفت: تولیدکنندگان نفت باید منتظر نتایج بسته های محرک برای اقتصاد بزرگ جهان باشند. اوپک به منظور افزایش بهای نفت، از سال گذشته تاکنون در مجموع تولید خود را به میزان چهار میلیون و 200 هزار بشکه در روز کاهش داد؛ این در حالی است که قیمت نفت از رکورد اواسط
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تلاش بلغارستان برای حضور در خط لوله ساوث استری
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 7 ارديبهشت 1388


سرگئی استانیشوف، نخست وزیر بلغارستان برای مذاکره در باره شرایط حضور این کشور در خط لوله انتقال گاز «ساوث استریم» و دیدار با همتای روس خود به مسکو سفر می کند. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری فرانسه، جورجی پروانوف، رئیس جمهوری بلغارستان روز شنبه (5 اردیبهشت) در حاشیه اجلاس گازی صوفیه، وظیفه نخست وزیر این کشور را در این گفت و گوها در مسکو دشوار خواند.
این در حالی است که پروانوف در حاشیه اجلاسی سخن می گفت که پیشتر از سوی ولادیمیر پوتین به دلیل آماده نبودن بلغارستان برای امضای قرارداد پروژه ساوث استریم تحریم شده بود. رئیس جمهوری بلغارستان همچنین بر علاقه مندی کشورش برای مشارکت در این خط لوله که گاز روسیه را از مسیر دریای سیاه به اروپای غربی انتقال می دهد، تاکید کرد. وی ضمن قبول این که میان دو کشور تعارض منافعی در باره این قرارداد وجود دارد، تاکید کرد: کشورش از منافع خود در این پروژه دفاع می کند. وی گفت: اگر هم اکنون موفق به امضای قرارداد نشویم، هیچ اتفاق ناگواری نیفتاده است، زیرا برای امضای این قرارداد عجله ای نداریم. مسکو و صوفیه درباره محورهای اصلی مشارکت 50 درصدی در این پروژه گازی در ژانویه گذشته به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، خط لوله انتقال گاز روسیه با عبور از شرق به غرب خاک بلغارستان و قبل از رسیدن به مرز کشور اتریش به دو قسمت تقسیم می شود که شاخه ای به اتریش و شاخه دیگر به مرز یونان و ایتالیا می رسد. این پروژه که قرار است تا سال 2014 به بهره برداری برسد و با ظرفیت انتقال سالانه 31 میلیارد متر مکعب گاز، به وسیله شرکت های گازپروم روسیه و انی ایتالیا ساخته می شود. اما تصمیم اخیر روسیه برای کاهش هزینه های پروژه ساوث استریم با استفاده از خط لوله انتقال گاز موجود در بلغارستان که گاز روسیه را به کشورهای یونان، ماسادونیا و ترکیه انتقال می دهد، خشم بلغارستان را برانگیخته است. بلغارستان نیز به منظور کاهش وابستگی کلی کشورش به گاز روسیه، از پروژه خط لوله نابوکو که مورد حمایت اتحادیه اروپاست و گاز منطقه دریای خزر را بدون عبور از خاک روسیه به اروپا انتقال می دهد، حمایت کرده است. سرگئی اشماتکو، وزیر انرژی روسیه روز شنبه گذشته در جمع خبرنگاران در اجلاس صوفیه ضمن انتقاد از این پروژه گفت: به شما این اطمینان می دهم که روسیه همیشه توانایی ارائه گاز با قیمتی بهتر از قیمت پروژه نابوکو را دارد. بلغارستان که تمام گاز مصرفی خود را از روسیه و از طریق اوکراین دریافت می کند، ژانویه گذشته و همزمان با کشمکش های گازی روسیه و اوکراین به شدت با مشکل روبه رو شد؛ با وجود این صوفیه تاکنون از دریافت هر گونه خسارت برای آسیب های وارد شده خودداری کرده است. به دنبال این کشمکش، بلغارستان به دنبال مذاکره مجدد برای قراردادهای پیشین خود با شرکت گازپروم و عقد قرارداد مستقیم با این شرکت بوده است. قراردادهای قبل روسیه از طریق سه شرکت واسطه امضا شده بود. پیتار دیمیتروف، وزیر اقتصاد و انرژی روز جمعه گذشته تاکید کرد: روسیه برای پیشامدهای احتمالی قطع گاز تضمین دولتی ارائه خواهد داد. اما یک نماینده گازپروم در این اجلاس دو روزه که تولید کنندگان، مصرف کنندگان و کشورهای ترانزیتی گاز را برای مذاکره درباره راه های تامین گاز اروپا گردهم آورده بود، به دولت بلغارستان امید اندکی داد که تقاضای این کشور مورد توجه دولت روسیه قرار گیرد، زیرا روسیه تمیلی به مذاکره مجدد برای تغییر شرایط قراردادهای موجود ندارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
عضا مي‌خواهند قيمت نفت بالاي 70 دلار باش
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:ایسنا) :: تاريخ:: 7 ارديبهشت 1388


سازمان اوپك مي‌خواهد قيمت نفت به بالاي 70 دلار درهر بشكه برسد. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عبدالله البدري ـ دبيركل اوپك ـ اعلام كرد: اوپك مايل است قيمت نفت در بازارهاي جهاني به بالاي 70 دلار برسد. وي به خبرنگاران گفت: قيمت 50 دلاري براي هربشكه نفت كافي نيست؛ اين قيمت هزينه‌هاي انجام شده براي سرمايه‌گذاري در آينده را پوشش نمي‌دهد
دبيركل اوپك در ادامه تصريح كرد: قيمتي كه مي‌تواند منجر به درآمدهاي قابل قبول و منطقي براي اعضاي اوپك باشد بالاي 70 دلار است. او روز گذشته نيز گفته بود كه انتظار نمي‌رود اين سازمان در نشست ماه مي توليد نفت خود را كاهش دهد. وي گفت: باوجود كاهش تقاضاي نفت و افزايش ذخيره‌هاي نفتي، انتظار نمي‌رود كه توليد نفت اوپك در نشست ماه آينده اين سازمان با تغييري مواجه شود. به گفته البدري، سازمان اوپك بايد ابتدا توافقنامه مورد تاييد قرار گرفته در ماه دسامبر را اجرايي كرده و بعد براي هرگونه تغيير ديگر خود را آماده كند. دبيركل اوپك گفت كه بايد ابتدا با ديگر وزيران نفت اوپك درخصوص نشست ماه اينده صحبت كند و حتي با اين شرايط نيز ممكن است وزيران اوپك در نشست ماه مي تصميمي پيش‌بيني نشده داشته باشند
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ره برداری کامل از فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی در نیمه نخست امسال
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 8 ارديبهشت 1388
دکتر غلامحسین منوچهری درآمد حاصل توسعه فازهای 6، 7 و 8 میدان گازی پارس جنوبی را تاکنون 5/1 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: نیمه نخست امسال مجموع سه فاز این پروژه با ظرفیت روزانه 104 میلیون متر مکعب گاز به بهره برداری می رسد. مهندس منوچهری مدیرعامل شرکت پتروپارس دیروز (دوشنبه 7 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران در تشریح آخرین وضعیت توسعه فازهای6، 7 و 8 پارس جنوبی گفت: تمام عملیات احداث پالایشگاه فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی در بخش خشکی به پایان رسیده، اما با توجه به آن که گاز این پالایشگاه باید به پالایشگاه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی منتقل می شد، از زمان راه انذازی پروژه به طور دائم در مدار تولید نبود.
وی با اشاره به محصولات تولید شده از فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی اظهار داشت: از آبان ماه و همزمان با راه‌اندازی نخستین سکوی دریایی این پروژه، تاکنون 11 میلیون بشکه مایعات گازی و 290 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی تولید شده است و در آمد این پروژه تاکنون 5/1 میلیارد دلار محاسبه شده است، در همین حال امکان تولید ال.پی.جی را داشتیم اما به دلیل انتقال گاز این فازها به فازهای 9 و 10 پارس جنوبی، امکان تولید آن وجود نداشت. وی درباره آخرین وضعیت این فازها گفت: طی دو هفته گذشته آخرین سکوی این پروژه در دریا نصب شد و هم اکنون کارهای نهایی آن با مدیریت شرکت استات اویل هیدور به عنوان اوپراتور بخش دریایی و با حضور پیمانکار ایرانی در حال انجام است. منوچهری با بیان این که تمام عملیات این فازها در بخش خشکی به پایان رسیده است، گفت:‌ نیمه نخست سال جاری مجموع پروژه فازهای 6، 7 و 8 میدان گازی پارس جنوبی به بهره برداری می رسد. مدیرعامل شرکت پتروپارس مجموع هزینه توسعه فازهای 6، 7 و 8 در دو بخش خشکی و دریا را 5/3 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: از این مبلغ 600 تا 700 میلیون دلار بابت طرح افزایش ظرفیت تولید (که در قرادادپیش بینی نشده بود) صرف شد و از سوی دیگر حدود 700 تا 800 میلیون دلار نیز صرف هزینه های اضافی پروژه شد،تامین مالی این پروژه با شرکت نیکو و قرارداد به صورت بیع متقابل بوده است. جذب 100 میلیون دلار اعتبار از سوی یک شرکت خارجی برای توسعه فاز 12 پارس جنوبی مدیر عامل شرکت پتروپارس، درباره آخرین وضعیت فاز 12 پارس جنوبی گفت:‌ توافق های کلی برای تامین مالی این پر.ژه با شرکت نیکو انجام شده ولی تا کنون نهایی نشده، ضمن آن که یک شرکت افریقایی 20 درصد هزینه این پروژه به میزان 100 میلیون دلار را تقبل کرده است. منوچهری، با بیان این که سال گذشته پتروپارس موفق به جذب سرمایه 300 میلیون دلار اعتبار از منابع خارجی شده است، تصریح کرد: از این اعتبار، 100 میلیون دلار از سوی یک شرکت افریقایی برای اجرای توسعه فاز 12 پارس جنوبی و 200 میلیون دلار از سوی شرکت استات اویل هیدرو برای توسعه فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی تامین شده است. مدیرعامل شرکت پتروپارس روند مذاکرات با شرکت نیکو برای تامین مالی فاز 12 پارس جنوبی را امیدوارکننده خواند و گفت: این شرکت اعلام کرده است در صورتی که سهم مشارکت خارجی در این پروژه به 40 درصد افزایش یابد، 60 درصد باقی مانده را تامین خواهد کرد. به گفته منوچهری بر اساس مصوبه شرکت ملی نفت ایران، پیش بینی می شود هزینه نهایی تویعه فاز 12 پارس جنوبی به 5/7 میلیارد دلار برسد. وی تصریح کرد: بر اساس نوع قرارداد بیع متقابل و توافق های صورت گرفته مقرر شد پس از پایان عملیات توسعه فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی، حق بهره برداری از آن به وزارت نفت داده شود. توسعه یک میدان جدید نفتی در ونزوئلا منوچهری درباره قرارداد مشترک با شرکت دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA) برای توسعه میدان نفتی «آیاکوچو» گفت: پس از دو سال مطالعه عمیق با کمک مشاوران ایرانی در این میدان نفتی توانستیم میزان ظرفیت ذخیره مخزن و مشخصات کلی در باره تولید از آن را در چندین گزارش تهیه و به کارفرما ارائه دهیم، همچنین توانستیم تایید یک شرکت آمریکایی را درباره گزارش های مقدار سنجی و تایید ذخیره مخزن اخذ کنیم. مدیرعامل شرکت پتروپارس یادآور شد: تا پیش از انجام این مطالعات، PDVSA ظرفیت تولید از مخزن را روزانه 200 هزار بشکه اعلام کرده بود، ولی پس از انجام مطالعات از سوی مشاوران ایرانی مشخص شد این میدان حداکثر ظرفیت تولید روزانه 100 هزار بشکه نفت خام را دارد. وی درباره مشخصات نفت خام میدان آیاکوچو گفت: با توجه به این که نفت خام این میدان نفتی سنگین و دارای ای.پی.آی بسیار بالایی است، باید در محل چاه رقیق شود و این امر مستلزم احداث پالایشگاه میان بخشی است، ولی طرف ونزوئلایی اعلام کرد برای آنکه توسعه این بلوک توجیه اقتصادی داشته باشد باید تولید روزانه آن حداقل 200 هزار بشکه باشد. منوچهری ادامه داد: به این ترتیب به شرکت دولتی نفت ونزوئلا پیشنهاد کردیم برای سبک کردن نفت خام تولیدی این چاه میعانات گازی لازم را از آنها خریداری و بعد نفت سبک را به آنها بفروشیم، اما این شرکت این پیشنهاد ما را نیز نپذیرفت. مدیرعامل شرکت پتروپارس، هزینه توسعه بلوک 7 میدان آیاکوچو را 14 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: برای تامین منابع مالی توسعه این بلوک، پیشنهاد کردیم توسعه یک میدان قدیمی این کشور که تولید کنونی آن روزانه 6 هزار بشکه است اما ظرفیت افزایش تولید به میزان 50 تا 60 هزار بشکه را دارد، دردستور کار قرار گیرد و شرکت PDVSA نیز با این پیشنهاد موافقت کرد، از این رو با مشارکت 20 درصدی شرکت ساینوپک چین و 20 درصدی شرکت ملی نفت ایران، همچنین مشارکت 60 درصدی PDVSA، این میدان توسعه خواهد یافت. همه تعهدات مالی شرکت پس از خصوصی شدن آن پابرجاست منوچهری در باره نحوه واگذاری شرکت پتروپارس به بخش خصوصی گفت: واگذاری شرکت به بخش خصوصی به صورت مرحله ای انجام می شود و پیش بینی شده است 51 درصد از سهام این شرکت به بخش خصوصی،10 درصد به کارکنان این شرکت واگذار شود و 39 درصد آن نیز در اختیار شرکت ملی نفت ایران بماند. وی تصریح کرد: با توجه به واگذاری شرکت پتروپارس به بخش خصوصی، همه تعهدهای مالی در بخش قراردادهای داخلی و خارجی شرکت پابرجاست. مدیر عامل شرکت پتروپارس از گشایش پاکت‌های مالی پیشنهادی بخش خصوصی برای خرید شرکت پتروپارس در امروز خبر داد و گفت: بر اساس هماهنگی هایی که میان وزارت نفت و سازمان خصوصی سازی انجام شده، مقرر شده است واگذاری این شرکت مرحله ای انجام شود. منوچهریی چهار پیشنهاد کلی برای واگذاری این شرکت به بخش خصوصی را مطرح و تصریح کرد: انتخاب مدیریت و هیئت مدیره شرکت در دوره‌ای با تایید وزارت نفت انجام شود، همچنین با توجه به این که برای تامین مالی پروژه‌ در فاز 12 هم اکنون با شرکت نیکو در حال مذاکره‌ هستیم امیدواریم پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، همکاری‌ها در خصوص تامین مالی ادامه پیدا کند. وی ادامه داد: ضروری است برندگان مناقصه برای واگذاری شرکت به بخش خصوصی مرتبط با صنعت نفت و گاز باشند و تجربه لازم را در این زمنیه داشته باشند، همچنین حمایت بانک مرکزی از پروژه‌های این شرکت ادامه داشته باشد. ثبت شرکت حفاری مشترک پترو ایران و پتروپارس منوچهری از ثبت شرکت حفاری توسط پتروپارس و پتروایران خبر داد و افزود: پیش از مطرح شدن بحث واگذاری شرکت‌ پتروپارس، با هدف تشکیل شرکت مقتدر حفاری در پروژه‌های نفت و گاز،تفاهمی میان دو شرکت پتروایران و پتروپارس برای ثبت شرکت مشترک به امضا رسید.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
حفاری بیش از 32 هزار متر چاه نفت و گاز در فروردین 88
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 8 ارديبهشت 1388
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از 32 هزار و 173 متر حفاری چاه های نفت و گاز در مناطق نفت خیز و گازخیز خشکی و دریایی کشور به دست کارکنان سختکوش این شرکت در فروردین ماه سال جاری خبر داد. مهندس حیدر بهمنی در گفت وگو با خبرنگار شانا گفت: در نخستین ماه سال جاری عملیات حفاری 9 حلقه چاه به پایان رسید و مراحل تکمیل آنها انجام شد که از این تعداد حفاری دو حلقه چاه به مدت 6 روز و 6 ساعت زودتر از برنامه مورد نظر کارفرما صورت گرفت.
وی در باره اجرای 13 عملیات حفاری جهت دار در فروردین امسال افزود: در این زمینه 3 هزار و 796 متر حفاری شد که 723 متر بیشتر از مدت مشابه سال قبل است. مهندس بهمنی درباره انجام عملیات خدمات فنی و ویژه توضیح داد: در این بخش ها نیز به ترتیب 562 و 61 عملیات محقق شد که در قیاس با فروردین سال قبل 105 و 4 عملیات افزایش دارد. مدیرعامل شرکت ملی حفاری با اشاره به پیوستن پنجاه و هفتمین دستگاه حفاری خشکی به ناوگان حفاری شرکت اظهار داشت: این دستگاه با عنوان 21 فتح در شرف راه اندازی است. شرکت ملی حفاری ایران سال گذشته در عملیات حفاری 174 حلقه چاه در مناطق نفت خیز و گاز خیز خشکی و دریایی 10 استان کشور در مجموع متراژ 391 هزار و 630 متر را ثبت کرد که این رقم بالاترین رکورد سال حفاری از زمان تاسیس این شرکت در سال 1358 به شمار می آید.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
صادرات 480 هزار تنی آریاساسول در سال گذشت
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 8 ارديبهشت 1388
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی آریاساسول از صادرات 480 هزار تنی این مجتمع در سال گذشته خبر داد. عباس شعری مقدم در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار داشت: این مجتمع در سال گذشته 700 هزار تن اتیلن و 82 هزار تن پلی اتیلن تولید کرده است.
وی با بیان این که هم اکنون تمام واحدهای این مجتمع در سرویس قرار دارند، گفت: واحدهای پلی اتیلنی مجتمع با 100 درصد ظرفیت در مدار تولید قرار دارند، ولی واحد الفین به دلیل دریافت ناکافی خوراک از پتروشیمی پارس با 62 درصد ظرفیت در حال تولید است. شعری مقدم تصریح کرد: مجتمع پتروشیمی پارس می بایست 160 تن اتان در ساعت به مجتمع آریاساسول تحویل دهد که هم اکنون این رقم به 92 تن در ساعت می رسد که البته با قول مسئولان مجتمع این مشکل تا تابستان رفع خواهد شد و خوراک کافی به آریاساسول خواهد رسید. وی درباره بازارهای جهانی تولیدات مجتمع پتروشیمی آریاساسول گفت: فروش این محصولات در بازارهای جهانی با استقبال خوبی روبرو شده ولی باتوجه به رکود اقتصادی که در جهان حاکم است قیمت محصولات به سطح مطلوب پیش از رکود نرسیده است. شعری مقدم ادامه داد: به عنوان مثال قیمت پلی اتیلن پیش از رکود هزار و 800 دلار در هر تن بوده است درحالی که الان 750 دلار است و همچنین قیمت اتیلن از هزار و 500 دلار در هر تن به 650 دلار رسیده است. مدیرعامل مجتمع پتروشیمی آریاساسول سرمایه گذاری اجرای این طرح را یک میلیارد و ‪ ۲۰۰‬میلیون دلار از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ساسول آفریقای جنوبی عنوان کرد و افزود: سرمایه اجرای طرح به طور مشترک و مساوی از محل وام دو شریک ایرانی و آفریقای جنوبی تأمین شده است. به گفته او شرکت ساسول آفریقا با توجه به رضایتی که در اجرا و مشارکت این طرح داشته اند تمایل خود را برای حضور در پروژه های طرح الفین نهم (پتروشیمی آریاساسول) در زمینی به مساحت بیش از 78 هکتار از سال 1381 در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس آغاز شد. در همسویی با سیاست گذاری‌های اقتصادی برنامه سوم توسعه و با توجه به اعلام آمادگی شرکت ساسول آفریقای جنوبی در مشارکت و سرمایه گذاری پروژه الفین نهم، شرکت پلیمر آریا ساسول با مشارکت مساوی 50 درصدی شرکت آفریقایی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاسیس شد. اتیلن، پلی اتیلن سنگین و متوسط، پلی اتیلن سبک، برش های سه کربنه و سنگین تر، از تولیدهای این مجتمع است که به عنوان ماده اولیه در تولید پلی اتیلن ها، اتیلن گلایکول ها و مصارف انواع پلاستیک ها (لوازم خانگی، قطعات صنعتی، فیلم، ظروف، لوله، بطری های پلاستیکی، کابل و ...) کاربرد دارد
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
احتمال مشارکت 50 درصدی یک شرکت خارجی در توسعه فازهای 27و 28 پارس جنوبی
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 8 ارديبهشت 1388


دکتر غلامرضا منوچهری از مذاکره با یک شرکت خارجی برای مشارکت 50 درصدی آن در توسعه فارهای 27 و 28 میدان گازی پارس جنوبی خبر داد. مدیر عامل شرکت پتروپارس در گفت و گوبا خبرنگار شانا با بیان این که شرکت پتروپارس پیشتر از سوی شرکت نفت و گاز پارس (کارفرمای پروژه) به عنوان پیمانکار توسعه فازهای 27 و 28 پارس جنوبی برگزیده شده است، اظهار داشت: تاکنون مذاکرات مطلوبی با یک شریک خارجی برای مشارکت 50 درصدی آن در پروژه داشته ایم.
دکتر غلامرضا منوچهری نوع قرارداد این پروژه را فاینانس اعلام و تصریح کرد: به کارفرما پیشنهاد کردیم به منظور جذب سرمایه گذاری از سوی منابع خارجی و با توجه به این که یک شریک خارجی با مشارکت 50 درصدی برای حضور در این پروژه داوطلب است، نوع قرارداد از فاینانس به بیع متقابل تغییر کند. وی اظهار داشت: بر اساس آخرین مذاکرات انجام شده با شرکت ملی نفت ایران، درصورتی که مشارکت شرکت خارجی در این پروه قطعی شود، نوع قرارداد از فاینانس به بیع متقابل تغییر می کند. مدیر عامل شرکت پتروپارس، اظهار داشت: فازهای 27 و 28 بر اساس مدل فازهای 4 و 5 میدان گازی پارس جنوبی طراحی شده است و گاز تولیدی آن با ظرفیت روزانه 50 میلیون متر مکعب، شیرین سازی و به خط لوله سراسری منتقل می شود. منوچهری محل توسعه فازهای 27 و 28 پارس جنوبی را در منطقه تنبک اعلام و تصریح کرد: به گفته مهندس جشن ساز مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، قرارداد توسعه این دو فاز در چند هفته آینده با پتروپارس امضا می شود. به گزارش خبرنگار شانا، شرکت پتروپارس به عنوان یک شرکت پیمانکار عمومی هم اکنون توسعه فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی را با ظرفیت تولید روزانه 104 میلیون متر مکعب و توسعه فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی را با مقدار گاز تولیدی سه فاز پارس جنوبی و به عنوان بزرگ ترین فاز این منطقه گازی، در دستور کار دارد. بر پایه ابن گزارش، اولین فاز پروژه توسعه فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی سی ام مهر ماه امسال به طور رسمی با حضور رئیس جمهوری و فاز دوم آن اوایل دی ماه به بهره برداری رسید و فاز سوم این پروژه در مرحله گاز رسانی به بخش خشکی است. با بهره برداری کامل از فازهای 6، 7 و 8 میدان گازی پارس جنوبی، روزانه 104 میلیون متر مکعب گاز، 4700 تن گاز مایع بوتان و پروپان (LPG) و 158 هزار بشکه میعانات گازی تولید می شود. توسعه فاز 1 و فازهای 4 و 5 میدان گازی پارس جنوبی، از دیگر پروژه هایی بود که پتروپارس به عنوان پیمانکار، اجرای آنها را به عهده داشت. قرارداد توسعه فاز یک پارس جنوبی در شهریور 1377 به پتروپارس تنفیذ شد، البته این اقدام نیز به این دلیل بود که بخش ناچیزی از این پروژه پیش از این از سوی شرکت نفت و گاز پارس انجام شده بود و پس از مصوبه شورای اقتصاد عملا پتروپارس به عنوان پیمانکاری عمومی، پیگیر احداث اولین فاز پارس جنوبی شد؛ قرارداد توسعه فازهای 4 و 5 پارس جنوبی نیز در تاریخ 27 جولای سال 2000 میلادی (1379) به صورت بیع متقابل با کنسرسیومی متشکل از شرکت آجیب ایتالیا با حق السهم 60 درصد و شرکت پتروپارس با حق‌السهم 40 درصد منعقد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهای نفت در بازار آسیا بازهم کاهش یافت
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 8 ارديبهشت 1388


های نفت خام در معاملات امروز (8 اردیبشهت) بازار آسیا نزدیک به یک دلار دیگر کاهش یافت و به نزدیک بشکه ای 49 دلار رسید. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از سنگاپور، به دنبال تمرکز معامله گران بر این موضوع که به چه میزان فاجعه جهانی شیوع آنفولانزای خوکی می تواند بر تقاضای نفت خام تاثیرگذار باشد، بهای نفت خام در معاملات امروز بازار آسیا به نزدیک بشکه ای 49 دلار کاهش یافت.
بهای نفت خام سبک شیرین پایه بورس نیویورک برای تحویل در ماه ژوئیه در معاملات الکترونیک امروز بازار آسیا، 95 سنت کاهش یافت و بشکه ای 49 دلار و 19 سنت معامله شد. این نوع نفت خام در پایان معاملات روز گذشته با یک دلار و 41 سنت کاهش، به 50 دلار و 14 سنت برای هر بشکه رسید. همچینن بهای نفت خام برنت دریای شمال نیز برای تحویل در ماه ژوئیه با یک دلار و دو سنت کاهش، بشکه ای 49 دلار و 30 سنت معامله شد. برپایه این گزارش، آنفولانزای خوکی تاکنون جان 149 نفر را در مکزیک گرفته است و مواردی از ابتلا به این بیماری در ایالات متحده آمریکا و کانادا نیز مشاهده شده است. مقام های سراسر جهان در اقدامی پیشگیرانه مسافران فرودگاه های کشورهای مکزیک و آمریکا را به منظور یافتن موارد ابتلا به این بیماری، مورد بازرسی قرار دادند. کریستفر مولتک لس، مدیر بخش فروش موسسه ساکسو کپیتال مارکتز در سنگاپور در این باره گفت: اگر این موضوع به محدود شدن سفرها و ماندن مردم در خانه هایشان بینجامد، تاثیرهای مختلفی برای دارایی های مختلف خواهد داشت. این بیماری می تواند به طور بالقوه عظیم باشد، اما می تواند به سرعت کنترل شود. بهای نفت در یک ماه اخیر در سطح حدود بشکه ای 50 دلار باقی مانده است که به نظر می رسد به دنبال تلاش سرمایه گذاران برای پیش بینی زمان بهبود وضع کنونی اقتصاد جهانی بوده است
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
های تازه برای ساخت خط لوله انتقال گاز نیجریه به اروپا
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 8 ارديبهشت 1388


با افزایش تقاضای گاز در اروپا و تلاش این قاره برای کاهش وابستگی به گاز روسیه، طرح انتقال گاز نیجریه به اروپا از طریق صحرای آفریقا برای اروپایی ها جذاب تر شده است. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری فرانسه، با افزایش تقاضای گاز در اروپا و تلاش این قاره برای کاهش وابستگی به گاز روسیه، طرح انتقال گاز نیجریه به اروپا از طریق صحرای آفریقا موسوم به «ترانس-صحرا» برای اروپایی ها جذاب تر شده است.
فران تارادلاس اسپونی، سخنگوی کمیسیون اروپا در زمینه انرژی، گفت: اتحادیه اروپا به پروژه انتقال گاز ترانس–صحرا علاقه مند است. وی گفت: با توجه به محدود بودن تعداد عرضه کنندگان گاز و افزایش جهانی تقاضا برای گاز طبیعی، گسترش زیرساخت های جدید برای اروپا حائز اهمیت است. این مقام کمیسیون اروپا گفت: بروکسل هرگز زمانی را که به دلیل کشمکش گازی مسکو-کی یف، بخش وسیعی از اروپا در اوج سرمای زمستان در ژانویه گذشته از گاز محروم شد، فراموش نخواهد کرد. تارادلاس اسپونی افزود: در حالی که تولید در داخل قاره اروپا رو به کاهش است، پیش بینی می شود تقاضای گاز در این قاره سالانه 7/1 درصد افزایش یابد؛ بنابراین واردات گاز اروپا که در سال 2000، در حدود 50 درصد پیش بینی شده بود، تا سال 2030 بهبیش از 85 درصد افزایش خواهد یافت. وی افزود: از آنجا که گاز طبیعی سوخت نسبتا پاکی است، افزایش استفاده از این سوخت، اقدامی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی است. خط لوله ترانس–صحرا (تی.اس.جی.پی) که در مراحل طراحی به سر می برد و هزینه ای افزون بر 10 تا 12 میلیارد دلار برای احداث آن در نظر گرفته شده است، ساحل جنوبی نیجریه را با عبور از نیجر، به شمال الجزایر متصل می کند و پس از گذر از بستر دریای مدیترانه به اروپا امتداد می یابد. بر اساس مطالعه امکان سنجی صورت گرفته، این خط لوله باید تا سال 2015 -1017 اجرایی شود. این خط لوله ظرفیت انتقال سالانه 710 میلیارد تا 1060 میلیارد فوت مکعب گاز (20 و 30 میلیارد متر مکعب) را خواهد داشت. از سوی دیگر، منابع صنعتی بر این باورند که زمانبندی صورت گرفته بسیار خوشبینانه است. این منابع اظهار می کنند که احداث زیرساخت های گازی در شرایط عادی به بیش از 10 سال زمان نیاز دارد. تارادلاس اسپونی گفت: بحران اخیر گازی میان روسیه و اوکراین قطعا آسیب پذیری امنیت انرژی اتحادیه اورپا را آشکار ساخته است. نیجریه با در اختیار داشتن 187 تریلیون فوت مکعب ذخیره گاز (5 تریلیون و 290 میلیارد متر مکعب) هفتمین کشور بزرگ دارنده ذخایر گازی جهان است. امانوئل اگبوگا مشاور ویژه نفتی عمر موسی یارادوا، رئیس جمهوری نیجریه، به تازگی اعلام کرد: احتمال افزایش این ذخایر وجود دارد، زیرا تا کنون هیچ جست و جوی واقعی برای کشف گاز صورت نگرفته است. تمام ذخایر گازی اثبات شده کنونی در نتیجه عملیات اکتشافی نفت کشف شده اند. وی در باره مطالعات سازمان زمین شناسی آمریکا (یو. اس.جی.اس) و برآورد این مرکز از ذخایر گازی نیجریه تا 600 تریلیون فوت مکعب اظهار داشت: دور از انتظار نیست که با تمرکز بر فعالیت های اکتشافی در بخش گاز، به برآوردهای سازمان زمین شناسی آمریکا دست یابیم؛ این موضوع به سادگی نیجریه را در فهرست چهار کشور عمده دارنده ذخایر گازی جهان قرار می دهد. پس از سفر آندریس پیبالگز، کمیسنر اتحادیه اروپا، به نیجریه در سپتامبر 2008، اگبوگا نیز در مارس گذشته برای پیگیری موضوع همکاری ها در بخش انرژی به بروکسل سفر کرد. «اودین اجوموگوبیا» وزیر مشاور در امور نفت نیجریه به خبرگزاری فرانسه گفت: علاقه مندی زیادی از سوی شرکت ها برای حضور در پروژه خط لوله ترانس-صحرا در ماه های اخیر ایجاد شده است که برخی شرکت های بین المللی فعال در نیجریه نیز از آن جمله اند. رئیس شرکت توتال در نیجریه نیز با بیان این که این شرکت فرانسوی آماده ایفای نقش در پروژه خط لوله ترانس-صحراست، گفت: هم اکنون برای صحبت در باره اعداد و ارقام این پروژه خیلی زود است. ولادیمیر ایلیانین، رئیس شرکت گازپروم در نیجریه، نیز افزود: که این شرکت گازی روسیه تاکنون تجربه اجرای پروژه های بزرگ مشابهی را داشته است. با این که نیجریه یک کشور دارنده ذخایر عظیم نفتی است، اما این کشور با کمبود برق روبه رو است. اغلب نیروگاه های برق این کشور به طور نامنظم و با توربین های گازی، برق تولید می کنند. بسیاری از تحلیلگران با توجه به افزایش تقاضای داخلی نیجریه و احتمال کمبود گاز، این سوال را مطرح می کنند که آیا با درنظر گرفتن این شرایط صادرات گاز نیجریه به دیگر کشورها منطقی است. اودین اجوموجوبیا با حمایت از پروژه ترانس-صحرا گفت: این پروژه نه تنها باعث کسب درآمد برای نیجریه می شود، بلکه به دلیل مسیر عبوری این خط لوله، انتقال گاز به شمال نیجریه نیز آسان تر می شود. منطقه تولید گاز نیجریه که در جنوب دلتای نیجر قرار دارد، صحنه درگیری های مسلحانه ای است که بخش های نفتی این کشور را هدف گرفته است. اواخر فوریه گذشته، یکی از این گروه ها اعلام کرد به محض شروع پروژه های نفتی، دست به اقدام خرابکارانه خواهد زد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهره برداری از هفت پروژه در واحدهای نمک زدایی مناطق نفت خیز جنوب
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 8 ارديبهشت 1388


مدیر امور مهندسی و ساختمان مناطق نفت خیزجنوب گفت: در سال گذشته هفت پروژه و زیر پروژه در بخش های احداث و توسعه واحدهای نمک زدایی در حوزه های مختلف عملیاتی مناطق نفت خیز جنوب با صرف اعتباری بیش از 148میلیارد ریال اعتبار انجام شد و به بهره برداری رسید. مهندس بیژن عالی پور در گفت وگو با خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب افزود: احداث واحد نمک زدایی گچساران-2 از جمله این پروژه ها بود که با هدف ساخت یک واحد نمک زدایی به ظرفیت 110 هزار بشکه در روز برای فرآورش نفت نمکی واحد بهره برداری شماره 2 گچساران و به منظور اجتناب از حفر چاه های جدید با صرف 101 میلیارد و 959 میلیون ریال (اعتبار ریالی) و 10 میلیون و 64 هزار دلار (اعتبار ارزی) انجام شد و به بهره برداری رسید
وی ادامه داد: با احداث این واحد علاوه بر بهبود و افزایش میزان تولید نفت نمکی در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، برای 15 نفر فرصت شغلی ایجاد شد. عالی پور گفت: پروژه استفاده از لوله های فلزی در واحدهای نمک زدایی اهواز شماره 1 و 3 نیز از دیگر پروژه های مهم در مناطق نفت خیز جنوب بود که با صرف دو میلیارد و 650 میلیون ریال اعتبار با استفاده از لوله های فلزی در بخش فرآورش پساب واحدهای نمک زدایی شماره 1 و3 اهواز وبا هدف جلوگیری از آلودگی محیط واحدهای عملیاتی (با توجه به مشکلات ناشی از خوردگی لوله های فلزی در سیستم فرآورش و دفع پساب واحدهای یادشده) اجرا شد و به بهره برداری رسید. وی افزود: نصب پیش گرمکن در واحدهای بهره برداری اهواز 2،1و3 از دیگر پروژه های مهم در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون است که این پروژه نیز با صرف پنج میلیارد و 550 میلیون ریال اعتبار به بهره برداری رسید. عالی پور تصریح کرد: با توجه به ویژگی خاص میدان های نفتی منطقه کارون و سردی هوا در فصل زمستان که باعث از کارافتادن تلمبه ها و کاهش کارآیی برج ها می شود، استفاده از پیش گرمکن برای فرآروش نفت آنها و راهبری صحیح سیستم های موجود اجتناب ناپذیر است که این پروژه با این هدف بهبود کارایی برج های گوگردزدا و جلوگیری از آلودگی محیط زیست اجرا شد. مدیر امور مهندسی و ساختمان مناطق نفت خیز جنوب، خرید و نصب مبدل های حرارتی در واحدهای نمک زدایی اهواز 1، 2، 3و 4، خرید و نصب مبدل های حرارتی در واحدهای نمک زدایی رگ سفید 2و بی بی حکیمه2 و پازنان 2 را از دیگر پروژه های مهم توسعه واحدهای نمک زدایی مناطق نفت خیز جنوب برشمرد و افزود: این دو پروژه با صرف 11میلیارد و 826 میلیون ریال اعتبار در سال گذشته به بهره برداری رسید. عالی پور یادآور شد: به منظور بهینه سازی تسهیلات موجود واحدهای نمک زدایی در سطح مدیریت تولید مناطق خشکی، با توجه به اصل بازیافت انرژی و با هدف بهبود وضعیت فرآورشی در مخزن نمک گیر ثقلی، همچنین جلوگیری از هرز رفت نفت بر اثر افزایش دمای آن و نیز دسترسی به ظرفیت اسمی واحدهای نمک زدایی، در نظر است یک دستگاه مبدل حرارتی در هریک از این واحدها نصب شود، ضمن این که با نصب این دستگاه ها کیفیت نفت در واحدهای نمک زدایی بهبود می یابد. وی نصب پمپ های تزریق پساب در واحدهای اهواز 1 و 3 را از دیگر پروژه های راه اندازی شده در سال گذشته در مناطق نفت خیز جنوب برشمرد و گفت: این پروژه با صرف 9 میلیارد و 800 میلیون ریال اعتبار با هدف تامین تلمبه های تزریق به منظور امکان دفع کامل پساب و حل مشکلات موجود در تلمبه های کنونی با توجه به وقفه بیش از حد در کار تلمبه های موجود و خرابی بیش از 75 درصد از آنها و از سوی دیگر عدم امکان سری سازی پمپ ها برای دستیابی به فشار لازم در سر چاه راه اندازی شده است. مدیر امور مهندسی و ساختمان مناطق نفت خیز جنوب گفت: همچنین بهره برداری از پروژه استفاده از لوله های فلزی در واحدهای مارون 1،4،6 با صرف 15 میلیارد و 288 میلیون ریال اعتبار، با هدف جلوگیری از آلودگی محیط زیست از دیگر پروژه های مهم در بخش توسعه واحدهای نمک زدایی حوزه عملیاتی مارون در سال گذشته بود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهای سبد نفتی اوپک افزایش یافت
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1388
بهای سبد نفتی اوپک روز چهاشنبه (9 اردیبهشت) با 1 دلار و28 سنت افزایش نسبت به روز سه شنبه، به بشکه ای 49 دلار و 98سنت رسید. به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک)، بهای سبد نفتی این سازمان در روزسه شنبه (8 اردیبهشت)، هر بشکه 48 دلار و 70 سنت بود.
گفتنی است سبد نفت خام اوپک در بردارنده 12 نوع نفت خام اعضای این سازمان، شامل مخلوط الجزایر، گریسول آنگولا، اورینته اکوادور، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، اس ‌سیدر لیبی، سبک «بونی» نیجریه، مارین قطر، سبک عربی عربستان سعودی، موربان امارات و بی.سی.اف 17 ونزوئلا است
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
واگذاری 60درصد از سهام شرکت پتروپارس به بخش خصوصی
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1388
معاون امور آماده سازی سهام و شرکت های دولتی سازمان خصوصی سازی از واگذاری 60 درصدازسهام شرکت پتروپارس به سه خریدار خبر داد. دکتر اسماعیل غلامی در گفت و گو با خبرنگار شانا، درباره واگذاری سهام شرکت پتروپارس، توضیح داد: روز دوشنبه (7 اردیبهشت)، 60 درصد از سهام شرکت پتروپارس به صورت مزایده عرضه و سه خریدار برنده این مزایده شدند.
وی افزود: هم اکنون 60 درصد از سهام شرکت پتروپارس معامله شده که از این میزان، 5 درصد مربوط به کارکنان، 5 درصد مربوط به مدیران باتجربه و 50 درصد از سهام نیز مربوط به عرضه عمومی است. معاون امور آماده سازی سهام و شرکت های دولتی سازمان خصوصی سازی در باره خریداران 60 درصد از سهام شرکت پتروپارس اظهار داشت: این میزان سهام، سه خریدار داشته که یک خریدار به عنوان خریدار اصلی و دو خریدار دیگر به عنوان شریکان خریدار اصلی، معرفی شده اند. غلامی گفت: مشخص نیست سه خریدار یاد شده در قالب یک کنسرسیوم فعالیت کنند یا خیر و این موضوع در روزهای آینده مشخص می شود. وی احتمال داد که یکی از خریداران، جزو شرکت های زیرمجموعه موسسه مالی اعتباری ثامن الائمه باشد. معاون امور آماده سازی سهام و شرکت های دولتی سازمان خصوصی سازی، گفت: خریداری نیز خود را از سوی شرکت ایرانی-انگلیسی کیسون معرفی کرده که احتمال داده می شود در زمره شرکت های زیرمجموعه کیسون باشد. غلامی تاکید کرد: تا زمانی که اساسنامه تعیین نشود، نام شرکت های خریدار به صورت دقیق اعلام نمی شوند. وی با بیان این که ابلاغیه های لازم از سوی سازمان خصوصی سازی حداکثر تا روز شنبه (12 اردیبهشت) به خریداران ارائه می شود، اظهار داشت: از زمان صدور این ابلاغیه، خریداران 20 روز فرصت دارند تا 20 درصد از مبلغ معامله را به صورت نقدی پرداخت کنند. غلامی گفت: مابقی مبلغ معامله ظرف مدت 5 سال از سوی خریداران پرداخت می شود. معاون امور آماده سازی سهام و شرکت های دولتی سازمان خصوصی سازی ارزش کل سهام شرکت پتروپارس را 250 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون با واگذاری 60 درصد از کل سهام، ارزش این میزان 150 میلیارد تومان برآورد شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بهای نفت خام به بالاتر از 51 دلار رسید
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1388
بهای نفت خام در معاملات امروز (10 اردیبهشت) بازار آسیا به بالاتر از هر بشکه 51 دلار افزایش یافت. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از سنگاپور، در پی برخی اظهارنظرهای خوشبینانه از سوی بانک مرکزی آمریکا مبنی بر احتمال بهبود وضع اقتصادی، بهای نفت خام در معاملات امروز بازار آسیا افزایش یافت
بهای نفت خام سبک شیرین پایه بورس نیویورک برای تحویل در ماه ژوئن در معاملات الکترونیک نیمروزی بازار آسیا 52 سنت افزایش یافت و به هر بشکه 51 دلار و 49 سنت رسید. این نوع نفت خام در پایان معاملات روز گذشته با یک دلار و پنج سنت افزایش، به هر بشکه 50 دلار و 97 سنت رسیده بود. همچنین بهای نفت خام برنت دریای شمال با 39 سنت کاهش، بشکه ای 49 دلار و 60 سنت داد و ستد شد. برپایه این گزارش، سیاستگذاران بانک مرکزی آمریکا در پایان نشست دو روزه خود در روز گذشته (9 اردیبهشت) اعلام کردند در حالیکه اقتصاد جهانی هنوز رو به افول است، اما به نظر می رسد سرعت این افت نسبت به نشست قبلی آنها در اواسط مارس گذشته کمتر شده است. همچنین به نظر می رسد سرمایه گذاران از علائمی که نشان از رشد مخارج مصرفی آمریکا و در نتیجه رشد میانگین شاخص داوجونز به میزان 1/2 درصد در روز گذشته داشت، خرسندند. ویکتور شام تحلیلگر موسسه پوروین اند گرتز در سنگاپور با اشاره به اینکه سرمایه گذاران به آینده می نگرند و بر پایان بدترین رکود اقتصادی در دهه های اخیر شرط بندی می کنند، تاکید کرد: سرمایه گذاران در چند هفته گذشته هر خبر بدی را نادیده می گرفتند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
امضای چند توافقنامه نفت و گاز میان پاکستان و لیبی
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 13 ارديبهشت 1388
همکاری های اقتصادی اسلام آباد و طرابلس در سفر آصف علی زرداری به لیبی با امضا چند توافقنامه نفت و گاز گسترش بیشتری یافت. به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری فرانسه از طرابلس، خبرگزاری رسمی لیبی (جانا نیوز) روز گذشته (12 اردیبهشت) گزارش داد: در حاشیه سفر آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان به لیبی، یک رشته توافقنامه ها به منظور تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور امضا شد.
بنابر این گزارش، لیبی و پاکستان علاوه بر امضای توافقنامه هایی در زمینه نفت و گاز، توافقنامه هایی با هدف توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری نیز امضا کردند. بر پایه ارقام رسمی، حجم مبادلات تجاری پاکستان و لیبی سالانه حدود شش میلیون دلار است و هم اکنون نزدیک به 10 هزار پاکستانی در لیبی مشغول به کار هستند که تعداد آنها نسبت به رکورد 150 هزار نفر در دهه 1970 کاهش یافته است. زرداری همچنین در نخستین سفر رسمی خود از زمان آغاز دوره ریاست جمهوری اش در سپتامبر 2008 به این کشور شمال آفریقا، با معمر قدافی، همتای لیبیایی خود نیز دیدار کرد. رئیس جمهوری پاکستان شب گذشته به سفر سه روزه خود به لیبی پایان داد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
برنامه هند برای سرمایه گذاری 4 میلیارد دلاری در بخش گاز ایران
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 13 ارديبهشت 1388
سه شرکت هندی در نظر دارند برای بهره برداری از یک میدان گازی دریایی در ایران، چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری کنند. به گزارش شانا به نقل از سایت خبری ردیف نیوز هند، یک مقام شرکت او.ان.جی.سی ویدش از احتمال سرمایه گذاری حدود چهر میلیارد دلاری شرکتش و شرکت های ایندین اویل و اویل ایندیا برای تولید از یک میدان گازی فلات قاره ایران در سه تا چهار سال آینده خبر داد. یک مقام شرکت او.ان.جی.سی ویدش در این باره اظهار کرد: ایران در سپتامبر 2008 تجاری بودن این اکتشاف را تایید کرد و این سه شریک هندی در حال آماده سازی طرح توسعه این میدان هستند.
وی افزود: سرمایه گذاری ها احتمالا در حدود چهار میلیارد دلار خواهد بود. این میدان گازی موسوم به میدان «فرزاد» افزون بر 21 تریلیون و 680 میلیارد فوت مکعب ذخیره درجا دارد که برآورد شده است 12 تریلیون و 800 میلیارد فوت مکعب آن قابل استحصال باشد. شرکت های هندی قصد دارند گاز این میدان را به مایع تبدیل و آن را در قالب ال.ان.جی به هند صادر کنند. این مقام هندی تصریح کرد: این ذخایر کشف شده نفت و گاز متعلق به شرکت ملی نفت ایران است و این شرکت حق بازاریابی آن را در اختیار دارد و ما از مقام های این شرکت خواسته ایم این گاز را به صورت ال.ان.جی به ما عرضه کنند. شرکت او.وی.ال که با40 درصد سهم، مجری این پروژه است، گزارش امکان سنجی را نیز از وجود یک ذخیره میلیارد بشکه ای نفت ارائه کرده است. این ذخیره نفتی با نام بینالود در سال 2006 کشف شده است. این مقام شرکت او.ان.جی.سی. یادآور شد: گزارش امکان سنجی این میدان نفتی در 26 نوامبر سال گذشته به شرکت ملی نفت ایران ارائه شد. این مقام هندی ادامه داد: در مرحله اکتشاف، سه شرکت «او.وی.ال»، «ایندین اویل» و «اویل ایندیا» در قالب کنسرسیوم مشترکی، سه حلقه چاه در بلوک فارسی واقع در 90 کیلومتری بندر بوشهر حفر کردند که به کشف نفت و در یکی از آنها به کشف گاز منجر شد. بر همین اساس، «او.وی.ال» به عنوان شاخه خارجی شرکت دولتی نفت و گاز طبیعی هند، ایندین اویل و اویل ایندیا، یک قرارداد خدماتی برای بلوک فارسی در اختیار دارند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نخستین جکت فاز 12 به آب های خلیج فارس منتقل شد
نويسنده : نازیا کبیری(منبع:منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس) :: تاريخ:: 13 ارديبهشت 1388


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه به نقل از روابط عمومی شرکت ایزوایکو، نخستین جکت فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی چهارم اردیبهشت ماه سال جاری برای نصب در موقعیت تعیین شده در آب های خلیج فارس حرکت کرده است. پروژه فاز 12 که شامل سه عدد جکت چهار پایه و پایل های مربوط به وزن تقریبی 11 هزار تن است، به صورت EPCI (مهندسی، خرید، ساخت و نصب) به شرکت ایزوایکو واگذار شده است.
با حفر و بهره برداری از 15 حلقه چاه گازی در فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز اشباع شده و میعانات گازی بخش اول این پروژه (SPD12A) به یک میلیارد فوت مکعب در روز خواهد رسید. جکت های دوم و سوم این پروژه در سال جاری به وسیله این شرکت نصب خواهد شد، همچنین این شرکت در حال ساخت پروژه های فاز 16 پارس جنوبی و میدان نفتی هندیجان است که جاکت 1700 تنی فاز 16 ظرف یک ماه آینده آماده نصب در دریا خواهد شد. طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی به منظور تولید روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی، طراحی و اجرا خواهد شد. هدف از توسعه این فاز، تولید روزانه 78 میلیون متر مکعب گاز طبیعی برای تزریق به خط لوله ششم سراسری گاز کشور، تحویل بخشی از آن به صورت غنی و ترش به واحدهای تولید گاز مایع صادراتی (ال ان جی)، همچنین تولید روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی و 750 تن گوگرد است. همچنین در تاسیسات دریایی این طرح، ساخت سه سکوی مستقل با تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز در هر یک از آنها، نصب سکوی مشعل سه پایه در فاصله 160 متری از سکوی اصلی برای تخلیه اضطراری و ایجاد سه خط لوله دریایی 32 اینچی برای انتقال گاز تولیدی پالایشگاه و سه خط لوله دریایی 5/4 اینچی برای انتقال محلول گلایکول هر یک به طول 145 کیلومتر، پیش بینی شده است.
 
بالا