***** اخبار نفت و گاز*****

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نمایشگاه هفدهم اقدام غربی ها علیه صنعت نفت را خنثی کرد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با تشریح دستاوردهای برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: نمایشگاه هفدهم اقدام غربی ها علیه صنعت نفت را خنثی کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، اسحق رویور روز گذشته (دوشنبه چهارم اردیبهشت) در نشست با مسئولان ستاد اجرایی هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، تصریح کرد: نمایشگاه نفت امسال با حضور گسترده شرکت های داخلی و خارجی برگزار شد و بسیاری از مسئولان در جریان بازدید از نمایشگاه نفت امسال اظهار رضایت کردند. مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت تصریح کرد: پوشش گسترده خبری نمایشگاه نفت امسال و بازتاب اخبار آن در رسانه های داخلی و خارجی، بسیاری از اقدام هایی که غربی ها علیه صنعت نفت کشور انجام داده بودند، را تحت تاثیر قرار داد. وی گفت: خروجی و نتیجه کار نمایشگاه نفت امسال در بخش های مختلف باید در قالب کتاب و نرم افزار دسته بندی و مستندسازی شود و در اختیار مدیران و کارکنان بخش های مختلف صنعت نفت قرار گیرد. مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت گفت: با موافقت وزیر نفت، در آینده نزدیک برنامه ای با عنوان "مجله" در سیمای جمهوری اسلامی ایران برای انعکاس رویدادها و دستاوردهای توسعه صنعت نفت پخش خواهد شد و قراردادهای آن نیز هم اکنون بسته و مجوزهای آن دریافت شده است. وی افزود: وزیر نفت همچنین با برگزاری جشنواره بین المللی فیلم نفت با حضور سینماگران داخلی و خارجی موافقت کرده است. رویور همچنین از زحمت ها و خدمات همه دست اندرکاران نمایشگاه نفت امسال از جمله بخش های مختلف روابط عمومی و خبرنگاران رسانه ها تشکر کرد. مشاور رسانه ای وزیر نفت نیز در این نشست گفت: ضروری است همه دستاوردها و فعالیت هایی نمایشگاه نفت امسال، مکتوب و مستندسازی شود تا همه کاستی ها و مشکلات آن شناسایی و رفع شود. قدیمی افزود: وزیر نفت در جریان بازدید از روند برگزاری نمایشگاه نفت امسال اظهار رضایت کرد ولی نباید به وضع موجود قانع بود و سال آینده نمایشگاه را مطلوب تر برگزار کرد. بر پایه این گزارش، نتایج نظرسنجی نمایشگاه در قالب کتابچه هایی منتشر خواهد شد ونتیجه مستندسازی نمایشگاه امسال نیز در مدت یک تا دوهفته آینده جمع آوری خواهد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
زیرساخت های نفتی سودان آسیب دید
نويسنده : عليرضا قنبري(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه بین الملل: تصاویر ماهواره ای نشان می دهد در پی درگیری های مرزی چند روز گذشته، زیرساخت های نفتی سودان آسیب دیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از خارطوم، ستلایت سنتینل پراجکت، یک گروه بین المللی پیگیر مسائل سودان اعلام کرد تصاویر ماهواره ای نشان می دهد در درگیری های مرزی چند روز گذشته سودان جنوبی و سودان، زیرساخت های نفتی منطقه هگلیگ سودان تخریب شده اند. چندی پیش سودان جنوبی به بهانه پاسخگویی به تعرض های مرزی سودان، منطقه هگلگ را اشغال کرده و مدعی بود نیروهای سودانی از این منطقه به خاک همسایه جنوبی خود حمله می کرده اند. فشارهای بین المللی سبب شد سودان جنوبی مجبور شود جمعه (اول اردیبهشت) از این منطقه عقب نشینی کند. سودان جنوبی ادعا کرد این اقدام را داوطلبانه انجام داده اما سودانی ها اعلام کردند به فشار نظامی این منطقه را پس گرفته اند. مؤسسه ستلایت سنتینل اعلام کرد بررسی تصاویر ماهواره ای نشان می دهند در این درگیری ها، یک پایانه تجمیع و تقسیم خط لوله های مختلف به کلی نابود شده است. طبق اعلام این مؤسسه، مشخص نیست کدام طرف مسئول این تخریب است و یا این حادثه در چه زمانی روی داده است. سودان جنوبی برای صادرات تولید روزانه 350 هزار بشکه نفت خود، راهی جز استفاده از زیرساخت های ترانزیتی سودان ندارد اما اختلاف دو کشور درباره تعرفه ترانزیتی و درگیری های مرزی، سودان جنوبی را وادار به تعطیلی تولید نفت خود کرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
میلیون سهم پتروشیمی کازرون واگذار می شود
نويسنده : عليرضا قنبري(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه پتروشیمی: 19 درصد سهام پتروشیمی کازرون به ارزش کل پایه 195 میلیارد ریال روز 17 اردیبهشت در فرابورس عرضه می شود.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، 19.8 درصد سهام پتروشیمی کازرون معادل 90 میلیون و 177 هزار و 96 سهم به ارزش پایه هر سهم 2174 ریال و به ارزش کل پایه 195 میلیارد و 864 میلیون و 652 هزار و 512 ریال به وکالت از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، 17 اردیبهشت در فرابورس عرضه می شود. مبلغ سپرده شرکت در این مزایده 5 میلیارد و 875 میلیون و 939 هزار و 575 ریال تعیین شده است و برنده این مزایده می بایست 30 درصد مبلغ پیشنهادی خود را طی 20 روز کاری پرداخت کند و بقیه را به صورت قسطی در مدت 3 سال بپردازد. "احداث و راه اندازی و بهره برداری مجتمع های پتروشیمی و کارخانه های صنعتی به منظور تولید، بازاریابی مجاز، فروش، صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره، صادرات، واردات و تبدیل مواد پتروشیمی و شیمیایی و فرآورده های فرعی و مشتقات ذیربط آنها" مهمترین فعالیتهای پتروشیمی کازرون را تشکیل می دهند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تولید میدان های نفت جنوب عراق به 2.75 میلیون بشکه می رسد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 4 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه بین الملل: رئیس شرکت دولتی ساوث اویل عراق پیش بینی کرد برداشت نفت خام از میدان های نفت جنوب تا پایان سال جاری میلادی به دو میلیون و 750 هزار بشکه در روز می رسد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ضیا جعفر افزود: انتظار می رود تولید نفت خام میدان رمیله، بزرگ ترین میدان نفتی عراق تا پایان امسال روزانه 250 هزار بشکه افزایش یابد. عراق در نظر دارد ظرف چند سال آینده به یکی از عرضه کنندگان اصلی نفت خام در جهان تبدیل شود و تولید خود را در سه سال آینده دو برابر کند. جعفر تصریح کرد: تولید کنونی میدان نفتی رمیله که به وسیله دو شرکت انگلیسی بی پی و شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی) توسعه داده می شود، یک میلیون و 316 هزار بشکه در روز است در حالی که به ترتیب تولید میدان های قرنه غربی-1 و زبیر 406 هزار و 254 هزار بشکه در روز است. وی در یک کنفرانس خبری در شهر بندری بصره در جنوب عراق گفت: ما امیدواریم تولید میدان های نفتی بصره از رقم کنونی دو میلیون و 150 هزار بشکه به دو میلیون و 750 هزار بشکه تا پایان سال جاری افزایش یابد. رئیس شرکت ساوث اویل همچنین اعلام کرد: یک نفتکش با ظرفیت بارگیری دو میلیون بشکه نفت خام در دومین پایانه نفتی شناور عراق در خلیج فارس لنگر انداخته است و بارگیری نفت از این پایانه را به زودی آغاز می کند. با بهره برداری از نخستین پایانه نفتی شناور عراق، صادرات نفت خام این کشور در ماه مارس به بالاترین سطح از سال 2003 رسید.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اطلاعات اصلی وزارت نفت آسیبی ندیده است
نويسنده : عليرضا قنبري(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: سخنگوی وزارت نفت درباره حمله سایبری به شبکه مخابرات و اینترنت وزارت نفت تاکید کرد که به دلیل جداسازی سرورهای عمومی از سرورهای اصلی، آسیبی به اطلاعات اساسی وزارت نفت وارد نشده است.
علیرضا نیکزاد رهبر در گفت و گو با خبرنگار شانا با تاکید بر اینکه از همه اطلاعات اصلی و غیر اصلی وزارت نفت نسخه پشتیبان گرفته شده است، گفت: وزارت نفت توان فنی و مهندسی قوی برای مقابله با حمله سایبری را دارد. وی با اشاره به آسیب دیدگی جزیی اطلاعات عمومی اظهار داشت: البته اینکه گفته شود هیچ بخشی از اطلاعات آسیب ندیده، درست نیست و صرفا اطلاعات بخشی از کاربران دچار صدمه شده است. به گفته نیکزاد این حمله به شکل ویروس بوده است که موجب بروز مشکل برای دیسک سخت سیستم کاربران شده و موضوع بازآوری اطلاعات کاربران نیز در حال بررسی است. شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) در جریان این اختلال اینترنتی هیچ آسیبی ندیده و روند انتشار اخبار صنعت نفت از طریق این رسانه مانند گذشته ادامه دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بخش عمده سیستم های رایانه ای وزارت نفت راه اندازی شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 5 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: سخنگوی وزارت نفت با تاکید بر ضریب بالای امنیت شبکه در این وزارتخانه، از راه اندازی بخش عمده ای از سیستم های رایانه ای وزارت نفت پس از حمله سایبری دو روز گذشته خبرداد.
علیرضا نیکزاد رهبر در گفت و گو با خبرنگار شانا، با اشاره به راه اندازی بخش اعظمی از سیستم های رایانه ای وزارت نفت گفت: بعدازظهر روز گذشته (دوشنبه چهارم اردیبهشت) اکثر سیستم های موجود از قبیل سیستم اتوماسیون اداری راه اندازی شد. مدیرکل دفتر وزارتی وزارت نفت تصریح کرد: بحمدالله در حال حاضر امکان استفاده از این سیستم ها با ضریب ایمنی بالا میسر و کاربران در حال استفاده از آن هستند. سخنگوی وزارت نفت با اشاره به تلاش کارشناسان صنعت نفت برای راه ندازی سایر سیستم های رایانه ای افزود: سایر بخش های موجود ظرف امروز و فردا راه اندازی خواهد شد. سخنگوی وزارت نفت روز گذشته درباره حمله سایبری به شبکه مخابرات و اینترنت وزارت نفت تاکید کرده بود که به دلیل جداسازی سرورهای عمومی از سرورهای اصلی، آسیبی به اطلاعات اساسی وزارت نفت وارد نشده است. علیرضا نیکزاد رهبر با تاکید بر اینکه از همه اطلاعات اصلی و غیر اصلی وزارت نفت نسخه پشتیبان گرفته شده است، گفته بود: وزارت نفت توان فنی و مهندسی قوی برای مقابله با حمله سایبری را دارد. وی با اشاره به آسیب دیدگی جزیی اطلاعات عمومی اظهار کرده بود: البته اینکه گفته شود هیچ بخشی از اطلاعات آسیب ندیده، درست نیست و صرفا اطلاعات بخشی از کاربران دچار صدمه شده است. به گفته نیکزاد این حمله به شکل ویروس بوده است که موجب بروز مشکل برای دیسک سخت سیستم کاربران شده و موضوع بازآوری اطلاعات کاربران نیز در حال بررسی است. شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) در جریان این اختلال اینترنتی هیچ آسیبی ندیده و روند انتشار اخبار صنعت نفت از طریق این رسانه مانند گذشته ادامه دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
20 درصد سهام پتروشیمی کازرون در فرابورس عرضه می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه پتروشیمی: عرضه سهام 9 شرکت دولتی از جمله حدود 20 درصد سهام پتروشیمی کازرون از طریق مزایده و فرابورس در برنامه واگذاری های اردیبهشت 91 قرار دارد.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، سهام 9 شرکت دولتی در سبد واگذاری های دومین ماه سال 91 سازمان خصوصی سازی برای عرضه از طریق مزایده و فرابورس قرار دارد. براساس این گزارش، یکی از این واگذاری ها عرضه سهام پتروشیمی کازرون خواهد بود و قرار است که 19.8 درصد سهام پتروشیمی کازرون معادل 90 میلیون و 177 هزار و 96 سهم به ارزش پایه هر سهم 2174 ریال و به ارزش کل پایه 195 میلیارد و 864 میلیون و 652 هزار و 512 ریال به وکالت از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به صورت نقد و اقساط، 17 اردیبهشت ماه جاری در فرابورس عرضه می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
معرفی 60 طرح پتروشیمی به بانک های داخلی برای جذب سرمایه گذاری
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که در طول برنامه پنجم باید 70 طرح در صنعت پتروشیمی اجرا شود، از معرفی 60 طرح به بانک های داخلی برای جذب سرمایه خبر داد.
عبدالحسین بیات در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: صنعت پتروشیمی برای تحقق اهداف برنامه پنجم، به 50 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد که اگر در سال اول برنامه این رقم از سوی سرمایه گذاران و بانک های عامل به طرح های پتروشیمی اختصاص پیدا نکند، روند اجرای آنها با وقفه رو به رو می شود. وی با تاکید بر این که باید سالانه 6 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری شود، گفت: تامین منابع مالی، یکی از نگرانی ها و دغدغه های اصلی صنعت پتروشیمی است. معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به روند کند بررسی طرح های پتروشیمی در بانک ها گفت: به منظور جلوگیری از آسیب دیدن روند اجرای طرح ها، انتظار داریم سیستم های بانکی به بررسی های خود شتاب بیشتری بدهند. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که در برنامه ششم صنعت پتروشیمی 20 میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری وجود دارد اضافه کرد: امروز با شناسایی این فرصت ها آماده ارائه آنها به سرمایه گذاران علاقه مند هستیم. معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی سرمایه گذاری و حمایت همه جانبه از توسعه و گسترش صنعت پتروشیمی را نماد بارز اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی دانست. وی ایجاد تنوع تولید محصولات پتروشیمی از 25 محصول پایه به 85 محصول و تکمیل زنجیره ارزش این محصولات را از دیگر برنامه های شاخص شرکت ملی صنایع پتروشیمی در طول برنامه پنجم اعلام کرد و افزود: سرمایه گذاران بخش خصوصی و غیردولتی نیز می توانند با مشارکت در ساخت واحدهای پایین دستی و شکل گیری این زنجیره یاریگر صنعت پتروشیمی باشند. وی به ایجاد 5 هاب پتروشیمی در مناطق چابهار، سرخس لاوان قشم و کیش اشاره کرد و گفت: ایجاد این مناطق در کنار ساخت شیمی شهرها با اولویت عسلویه و ماهشهر، از دیگر فرصت های سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
سیستم اسکادا برای کنترل چاه های گاز ترش به بهره برداری رسید
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: برای نخستین بار در بخش بالادستی صنعت نفت، سیستم کنترل مرکزی، همچنین نظارت و اکتساب اطلاعات در منطقه عملیاتی خانگیران با هزینه 21 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
به گزارش شانا به نقل از روابط عمومی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی (روز پنج شنبه 7 اردیبهشت ) در منطقه عملیاتی خانگیران درباره اجرای این سیستم اظهار کرد: این پروژه به مدت چهار سال با استفاده از شبکه محلی LAN با بستر کامل فیبر نوری به صورت مستقل و بدون ارتباط با شبکه های دیگر روی خطوط فشار قوی به عنوان بستر ارتباطی به بهره برداری رسید. مهندس مهدی فکور افزود: با اجرای این پروژه به طول 215 کیلومتر، ضریب امنیت شبکه به طور کامل تضمین شده و نفوذ ناپذیری بدافزارهای رایانه ای از دیگر شبکه ها را ناممکن می کند. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به دیگر کاربردهای این سیستم افزود: این سیستم می تواند وضعیت باز و بسته شدن شیرآلات، نمایش تعدادی از اعلام وضعیت های فرآیند، نمایش سیگنال های آنالوگ از قبیل درجه حرارت و فشار وضعیت جریانی چاه ها را کنترل و دستورهایی از قبیل راه اندازی، بستن و توقف اضطراری در تمام مراکز و تغییر مقداری دبی جریانی گاز چاه ها را اجرا کند. بر اساس این گزارش، منطقه عملیاتی خانگیران در 185 کیلومتری مشهد مقدس با توان تولید روزانه 65 میلیون متر مکعب گاز، خوراک پالایشگاه شهید هاشمی نژاد را برای مصارف خانگی و صنعتی پنج استان خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، مازندران، گلستان و نیروگاه نکا را به عهده دارد.
نسخه قابل چاپ
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نصب 2 سکوی میدان نفتی رشادت تا پایان اردیبهشت 91
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت صدرا گفت: با پایان یافتن عملیات بارگیری و حمل نقل سکوهای w3 و w4 میدان نفتی رشادت، نصب سکوهای این میدان تا پایان اردیبهشت امسال انجام می شود.
مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: عملیات ساخت و نصب چهار سکوی میدان رشادت به عهده شرکت صدرا است. مهدی اعتصامی گفت: این شرکت هم اکنون در بخش دریایی فازهای 13، 22 تا 24 و 17 و 18 پارس جنوبی مشغول فعالیت است و درمجموع ساخت 10 سکو و 10 جکت و خطوط دریایی را به عهده دارد. وی گفت: ساخت این تجهیزات با موفقیت در حال انجام است و تنها کمی از برنامه عقب هستیم که امیدوارم این عقب ماندگی جبران شود. اعتصامی در باره روند تامین تجهیزات موردنیاز ساخت سکو و خطوط لوله دریایی گفت: خرید مواد اصلی مورد نیاز برای ساخت سکو و جکت انجام و این تجهیزات به یارد منتقل شده، ضمن آن که بیش از 80 درصد کالاهای مورد نیاز ساخته شده است. مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران گفت: تلاش می شود تاپ سایدهای (عرشه فوقانی سکوها) فازهای 22 تا 24 و فاز 13 بر اساس برنامه زمان بندی 35 ماه تحویل داده شود. وی از پیشرفت بیش از 60 درصدی بخش خشکی فازهای 13 و 22تا 24 پارس جنوبی خبر داد و افزود: این میزان پیشرفت در 21 ماه محقق شد و در صورت حمایت های مالی و پشتیبانی برای تامین تجهیزات مورد نیاز رکورد تازه ای در ساخت پالایشگاه های نفت و گاز کشور ایجاد خواهد شد و بر اساس برنامه زمان بندی پروژه ها به بهره برداری خواهد رسید. اعتصامی با بیان این که تا کنون عملیات رول آپ (عمودسازی) چهار جکت فازهای پارس جنوبی از سوی شرکت صدرا انجام شده است، اظهار امیدواری کرد تا اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد امسال، عملیات لودآت جکت فاز 17 و 18 پارس جنوبی انجام و جکت برای نصب به خلیج فارس منتقل شود. وی افزود: جکت فازهای 13 و 22 تا 24 نیز به زودی لودآت می شود و از اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد امسال نهضت نصب جکت در پارس جنوبی شکل می گیرد. اعتصامی افزود: ساخت دو تاپ ساید فازهای 17 و 18 پارس جنوبی به عنوان سکوهای اقماری به صورت الحاقیه به شرکت صدرا واگذار شده است، همچنین به دلیل شرایط متفاوت عمق آب در فازهای 13 و 22 تا 24 تغییرهایی در طراحی و محل نصب جکت این فازها ایجاد شد؛ از این رو حدود چهار ماه به زمان اجرای پروژه این فازها افزوده شد. تامین بیش از 80 کیلومتر از خطوط لوله دریایی اعتصامی در باره آخرین وضعیت تامین خطوط لوله دریایی فازهای پارس جنوبی گفت: 60 کیلومتر از خطوط لوله انتقال را تحویل گرفتیم و کوتینگ (بتن اندود کردن) این خطوط در حال انجام است. وی افزود: 21 کیلومتر خط لوله در یارد خرمشهر و ماهشهر تحویل گرفته شده است و در صورت دریافت 40 کیلومتر دیگر، عملیات لوله گذاری در فازهای در دست اجرا آغاز می شود. مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران با بیان این که تا کنون 80 کیلومتر لوله گذاری در دریا به وسیله کشتی لوله گذار شرکت صدار انجام شده است، افزود: کشتی لوله گذار پی.ال.وی این شرکت توان لوله گذاری 1000 متر در روز را دارد. مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران ارزش قراردادهای شرکت صدرا را برای اجرای طرح توسعه فازهای پارس جنوبی و میدان رشادت را سه هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مطالعه طرح جامع انرژی کشور امسال به پایان می رسد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: معاون پژوهشی موسسه مطالعات بین المللی انرژی از پیشرفت 60 درصدی مطالعه طرح جامع انرژی کشور خبر داد و گفت: کار تدوین این طرح امسال به پایان می رسد.
شاهین دزدار در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: تدوین این پروژه از دو سال پیش آغاز شده و هدف اصلی آن بهینه کردن نظام عرضه و تقاضای انرژی در سطح ملی است. وی با بیان اینکه طرح جامع انرژی برای کلیه بخش های کشور که با این مقوله انرژی سر و کار دارند، تدوین شده است، تصریح کرد: این طرح قرار است پس از اتمام مراحل تدوین و تصویب در سطح ملی و با مشارکت وزارتخانه های نفت و نیرو، سازمان انرژی های نو، دولت و مجلس اجرایی شود. دزدار افزود: برای اجرای این طرح، کمیته ای تلفیقی متشکل از کلیه ذینفعان تشکیل شده است تا ابعاد گوناگون طرح را در سازمان ها و وزارتخانه های خود به مرحله اجرا درآورند. به گزارش شانا، شدت مصرف انرژی در کشور و تاکیدات مقام معظم رهبری بر افزایش کارآیی انرژی با بکارگیری از راهکارهای بهینه‌سازی و مدیریت انرژی در قالب اصلاح الگوی مصرف‌، تدوین طرح جامع انرژی کشور را که مدت ها پیش مسکوت مانده بود ضروری کرد. به این ترتیب این طرح از دو سال پیش با تصویب دوباره مجلس و واگذاری انجام امور به وزارت نفت در دستور کار موسسه مطالعات بین المللی انرژی قرار گرفت. این طرح دارای ابعاد و سطوح مختلفی مانند عرضه و تقاضای انرژی، جنبه‌های فنی‌، اقتصادی‌، محیط زیستی‌، اجتماعی‌، حقوقی و ارزشی است که در ابعاد استانی‌، ملی‌، منطقه‌ ای و بین‌المللی مطرح و اجرا می شود. در بخش عرضه های انرژی این طرح روی حامل‌های اولیه انرژی شامل نفت‌، گاز‌، برق‌، زغال سنگ‌، انرژی هسته‌ای‌، انرژی‌های نو و تجدید‌پذیر و در بخش تقاضا نیز به روی مصرف‌کنندگان انرژی شامل بخش های ساختمان‌، حمل و نقل‌، صنعت‌ و کشاورزی بررسی های لازم انجام شده است. افزون بر اینکه نیروگاه ها و پالایشگاه های نفت و گاز نیز در این طرح جز مصرف‌کنندگان دیده شده اند. از طرف دیگر عواملی مانند سطح در آمد جامعه‌، سطح فعالیت‌ها در جامعه‌، نرخ تورم‌، نرخ بهره و‌... شاخص‌های کلان اقتصادی هستند که سیستم عرضه و تقاضای انرژی را در کشور تحت تاثیر قرار می‌دهند‌، ضمن اینکه در بخش بین‌الملل قیمت‌های جهانی نفت خام‌، سهم‌ایران در سبد اوپک‌ و نقش‌ایران در بازارهای جهانی میز می‌تواند روی عرضه و تقاضا و بالانس انرژی در کشور تاثیر‌گذار باشد‌. همچنین در بخش اجتماعی این طرح، بر فرهنگ و رفتار مصرف‌کننده به خصوص در بخش‌های حمل‌ و ‌نقل، خانگی و شرایط آب و هوایی منطقه‌ای که از جمله پارامترهای مهم در مصرف هستند، مطالعاتی شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
نفت آمریکا به مرز 105 دلار رسید
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه بین‌الملل: بهای هر بشکه نفت خام در پایان معاملات روز گذشته (جمعه هشت اردیبهشت) بازار نیویورک، با 38 سنت افزایش، به 104 دلار و 93 سنت رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک، با افزایش امیدواری به اتخاذ سیاست های تشویقی از سوی بانک مرکزی آمریکا، بهای نفت خام برای ششمین روز پیاپی افزایش یافت. بهای هر بشکه نفت خام شیرین سبک پایه بورس نیویورک (دبلیو.تی.آی) برای تحویل در ماه ژوئن، با 38 سنت افزایش، به 104 دلار و 93 سنت رسید. در بازار آی.سی.یی لندن نیز بهای نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئن، با نه سنت کاهش، در سطح 119 دلار و 83 سنت برای هر بشکه تثبیت شد. برآوردهای اولیه نشان می دهد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماه نخست سال جاری میلادی تنها 2.2 درصد رشد داشته در حالی که رشد این شاخص در سه ماه چهارم سال گذشته میلادی سه درصد بوده است. این رقم، کمتر از رقم 2.5 درصد است که کارشناسان درباره رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا پیش بینی کرده بودند و به همین دلیل، احتمال اتخاذ تشویقی از سوی بانک مرکزی آمریکا افزایش می یابد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
احداث پتروشیمی شهرها صنایع تکمیلی را متحول می کند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه پتروشیمی: تکمیل زنجیره ارزش و تنوع بخشی به تولید محصولات پتروشیمی با تشکیل پتروشیمی شهرها محقق خواهد شد.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار کرد: هدایت و توسعه شهرک های تخصصی شیمیایی در قالب خوشه های صنعتی با محوریت صادرات همگام با تولید محصول های میانی پتروشیمیایی از برنامه های توسعه ای صنعت پتروشیمی است. مهندس رمضان اولادی افزود: پس از تاکید ریاست محترم جمهوری در سال 89 مبنی بر احداث و توسعه پتروشیمی شهرها، در استان های خوزستان، بوشهر، منطقه ویژه ماهشهر و منطقه ویژه پارس اکنون ساخت این پتروشیمی شهرها در سراسر کشور مورد توجه قرار گرفته است. وی ادامه داد: پارک های شیمیائی و پتروشیمی شهرها بر اساس مزیت های موجود در صنعت پتروشیمی مدنظر قرار گرفته است. مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: برنامه ریزی صنعت پتروشیمی باید به سمتی باشد که با توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی زمینه مصرف حداکثری محصولات بالادستی این صنعت و تبدیل آن به محصولات با بیشترین ارزش افزوده را در داخل کشور فراهم کند. وی گفت: ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی یکی از هدف های صنعت پتروشیمی ایران است. به گزارش شانا، چندی پیش تفاهمنامه همکاری مشترک میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران به امضا رسید. این تفاهمنامه به منظور ایجاد زیرساخت های مورد نیاز برای توسعه شهرک های صنعتی، هماهنگی و همکاری حداکثری برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه صنایع تکمیلی شامل پایین دستی پتروشیمی، همکاری برای آسان سازی توسعه وضعیت صنایع پتروشیمی و نظارت مشترک بر طرح های صنایع پتروشیمی به امضا رسید. بر اساس بندهایی از این تفاهمنامه، مهندس عبدالحسین بیات، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مهندس فخرالله مولایی، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت توافق کردند شرکت های متبوعشان در زمینه های جذب سرمایه در طرح های صنعت پتروشیمی در حوزه صنایع تکمیلی و زیرساخت های توسعه متوازن تکمیلی پتروشیمی مطالعه و بررسی احداث شهرک های جدید (پتروشیمی شهرها) شناسایی و معرفی فرصت های سرمایه گذاری و تدوین آیین نامه تسهیلات و مشخصات لازم برای جذب سرمایه گذاری و نیز تقویت و ایجاد خوشه های صنعتی جدید در حوزه صنایع تکمیلی پتروشیمی در شهرک های تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی با یکدیگر همکاری مستمر داشته باشند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
حقق ذخیره سازی 14 میلیارد مترمکعب گاز تا پایان برنامه پنجم توسعه
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه گاز: مسعود سامی وند با تاکید بر اهمیت ذخیره سازی گاز در کشور، از ذخیره سازی 14 میلیارد متر مکعب گاز در مخازن زیر زمینی تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار شانا، مسعود سامی وند با تاکید بر تکلیف تعیین شده برای این شرکت به منظور ذخیره سازی گاز در مخازن زیر زمینی، افزود: بنابراین تکلیف، می بایست تا پایان برنامه پنجم توسعه، روزانه 130 میلیون مترمکعب گاز (معادل پنج تا 6 فاز پارس جنوبی) برداشت و به شبکه سراسری تزریق شود. وی با بیان این که به طورکلی در دنیا سه نوع مخزن برای ذخیره سازی مناسب تشخیص داده شده است، اظهار کرد: هیدرو کربوری تخلیه شده از گاز یا نفت، آب های زیرزمینی (آکروفر) و گنبدهای نمکی، مخازنی هستند که ایران هر سه آنها در اختیار دارد. به گفته سامی وند، سراجه و شوریجه، مخازن هیدرو کربوری هستند که از قابلیت مناسبی برای ذخیره سازی گاز برخوردارند و تاکنون فعالیت های چشمگیری در مورد آنها انجام شده است. مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران گفت: این مخازن قابلیت ذخیره سازی نزدیک به هشت میلیارد مترمکعب گاز را دارا هستند و در زمان اوج مصرف می توانند به بخش مهمی از نیازهای کشور پاسخ دهند وی درباره روند اجرای طرح ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه قم گفت: تزریق گاز به این مخزن از سال گذشته آغاز شده است و در اوایل خرداد امسال، بهره برداری رسمی از آن آغاز خواهد شد. سامی وند همچنین از پیشرفت 70 درصدی عملیات اجرایی مخزن شوریجه دی، در شرق کشور خبر داد و گفت: با توجه به پایان مرحله فنی این طرح در تابستان و و مرحله فرآورشی آن تا آخر امسال، انتظار می رود مخزن شوریجه دی، پایان سال جاری آماده تزریق گاز شود. مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران بهره گیری از دانش فنی متخصصان ایرانی در اجرای این دو طرح (سراجه و شوریجه) را جمله برجستگی های مهم این طرح برشمرد و گفت: در طرح مخزن سراجه قم 220 میلیارد ریال هزینه شده که 68 درصد تجهیزات مورد نیاز آن با تکیه بر توانمندی های داخلی تامین شده است. وی صرفه جویی انجام شده در اجرای طرح ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه قم را (نسبت به بودجه 3800 میلیارد ریالی مصوب در سال 1385) 1600 میلیارد ریال اعلام کرد. به گفته سامی وند، دانش فنی مخازن هیدروکربوری با خودباوری ایجاد شده در متخصصان داخلی، بومی سازی شده است. مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران با بیان این که اجرای طرح های ذخیره سازی گاز در دنیا سه تا پنج سال زمان طول می کشد، تصریح کرد: توان، تعهد و تخصص متخصصان ایرانی این امکان را فراهم کرده است تا اجرای آن در کمتر از سه سال انجام شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
دریافت گواهینامه سیستم مدیریت انرژی از سوی شرکت نفت و گاز آغاجاری
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 9 ارديبهشت 1391


اهواز _ شانا _ گروه نفت: شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری موفق به دریافت گواهینامه سیستم مدیریت انرژی ISO 50001:2011 شد.
به گزارش خبرنگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب، دریافت گواهینامه های مدیریت انرژی، با توجه به اهمیت موضوع آموزش و فرهنگ سازی مداوم کارکنان برای استفاده بهینه از منابع انرژی برای نخستین بار در سطح وزارت نفت محقق شد. به این منظور کلاس آموزشی به صورت ویژه برای 34 نفر از کارشناسان این شرکت به مدت سه روز و زیر نظر مدرسان مجرب در اداره آموزش شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری برگزار و گواهینامه های مدیریت انرژی ISO 50001:2011 به آنان اعطا شد. این گواهینامه ها با هدف ارزیابی، کنترل و بهبود نحوه مدیریت انرژی که نتیجه حاصل از آن برابر است با کاهش هزینه های تولیدی و افزایش سود، برای شرکت صادر شده است. این کارشناسان از جمله افرادی هستند که ضمن یادگیری این فرهنگ و دریافت گواهینامه فوق می توانند به عنوان ممیز مدیریت انرژی در این شرکت یا شرکت های دیگر انجام وظیفه کنند. با کسب این موفقیت می توان امیدوار بود از این پس با بهره گیری و پیروی از الگوهای این استاندارد معتبر جهانی، اقدام های موثری در برای بهینه سازی مصرف انرژی در شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری صورت گیرد. شرکت بهره‌ بردارى نفت و گاز آغاجارى، یکی از شرکت‌هاى تابع شرکت ملى مناطق نفت خیز جنوب است که راهبرى عملیات، تولید و فرآورش و انتقال نفت و گاز را با فعالیت مستمر 12 واحد بهره‌بردارى، دو تلمبه خانه نفت، دو پالایشگاه گازمایع، 6 کارخانه گاز و گاز مایع، 18 ایستگاه تقویت فشار و تزریق گاز و چهار واحد نمک زدایى به عهده دارد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
دلایل کاهش قیمت نفت‏ خام‌های شاخص در دو هفته گذشته
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مذاکرات ایران و گروه 1+5 پس از وقفه 15 ماهه در استانبول ترکیه و ارزیابی مثبت طرفین از مذاکرات و همین طور توافق برای انجام دور بعدی مذاکرات در بغداد موجب شد تا قیمت نفت‏ خام‌های شاخص به غیر از WTI روند نزولی داشته باشد.
مهدی یوسفی، کارشناس موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی به خبرنگار شانا گفت: از روز نهم تا بیست آوریل قیمت نفت برنت دریای شمال با 5.22 دلار کاهش از 123.01 دلار در بشکه به 117.79 دلار در بشکه رسیده است. وی افزود: قیمت سبد اوپک نیز با 4.15 دلار کاهش از 120.40 دلار در بشکه به 116.25 دلار در هر بشکه رسیده است، ضمن اینکه قیمت نفت‏خام دوبی نیز در بازار تک محموله به 115.34 دلار رسید در حالی که 32.4 دلار کاهش داشته است. یوسفی با بیان اینکه در این دوره قیمت نفت WTI با 1.03 دلار افزایش 102.46 دلار در بشکه به 103.45دلاررسید، مهمترین دلیل روند افزایشی قیمت این نقت خام شاخص را اعلام افتتاح زود هنگام یک خط ‏لوله در منطقه کوشینگ اوکلاهاما دانست و تصریح کرد: با افتتاح این خط‏ لوله، نفت منطقه کوشینگ اوکلاهاما به خلیج مکزیک منتقل می شود و مشکل کنونی این نوع نفت‏خام که باعث اختلاف قیمت شدید آن با سایر نفت‏ خام ‏ها شده را رفع می کند. به گفته او در 4 آوریل سال جاری میلادی اختلاف قیمت WTI با سبد اوپک بیش از 20 دلار بود که با اعلام این خبر اختلاف قیمت آن ها تا 20 آوریل به کمتر از 15 دلار در بشکه کاهش پیدا کرد. یوسفی پذیرش طرح کوفی ‏عنان و برقراری آتش ‏بس در سوریه و اعزام ناظران سازمان ملل به این کشور، افزایش سطح ذخیره‏ سازی‏ های نفت‏ خام آمریکا برای چند هفته متوالی، ابراز نگرانی تحلیلگران اقتصادی از ادامه بحران بدهی در منطقه یورو و احتمال تاثیرگذاری آن بر تقاضای نفت منطقه اروپا، کاهش ارزش یورو در مقابل دلار و کاهش واردات روزانه نفت خام چین را عوامل تضعیف کننده قیمت نفت خام های شاخص در دو هفته گذشته اعلام کرد. این کارشناس موسسه موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی ادامه داد: تجدید نظر نزولی اداره اطلاعات انرژی آمریکا در برآوردهای خود از رشد تقاضای روزانه نفت در سال 2012 از 890 هزار بشکه به 170 هزار بشکه، افت واردات کالاهای عمده چین، رشد کمتر از انتظار اقتصاد چین در سه ماه نخست 2012، افت شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان در آمریکا، افزایش صادرات نفت‏خام عراق در 16 روز نخست ماه آوریل، افزایش ذخایر نفت‏خام چین در ماه مارس، کاهش تقاضای نفت ‏خام آمریکا در ماه مارس و بهبود اختلافات سیاسی بین سودان و سودان جنوبی و احتمال از سر گیری صادرات نفت سودان جنوبی از دیگر عوامل تضعیف کننده قیمت ها بوده اند. وی درباره عوامل تقوت کننده نیز اظهار داشت: تجدید نظر صعودی صندوق بین ‏المللی پول از رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی، فروش بیش از مقدار پیش‌بینی شده اوراق قرضه اسپانیا، افزایش بیش از مقدار پیش بینی شده خرده فروشی در آمریکا، پیش بینی مؤسسه مالی کردیت سوییس درباره رشد بهای نفت خام برنت و حمله شورشیان مسلح به یک خط ‏لوله متعلق به شرکت انی در منطقه دلتای نیجر در نیجریه از این دست عوامل هستند. یوسفی انفجار و آتش ‏سوزی در تأسیسات نفتی شرکت مصری نصر پترولیوم در شهر سوئز، افزایش سطح اعتماد تجاری در آلمان که رشد غافلگیرکننده‌ای داشت و اعلام آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر اینکه ژاپن در سال 2012 نسبت به زمان پیش از بحران هسته‌ای سال 2011، روزانه 300 هزار بشکه نفت بیشتری مصرف خواهد کرد را از دیگر این عوامل عنوان کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ثبت نام در هشتمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از فردا آغاز می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه پتروشیمی: مدیر نمایشگاه ایران پلاست از آغاز ثبت نام اولیه هشتمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست خبرداد.
به گزارش شانا، مدیر روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: ثبت نام اولیه از فردا (10 اردیبهشت) آغاز می شود و تا 25 اردیبهشت ادامه دارد. شمس اله جشنی افزود: در مرحله اول متقاضیان باید ابتدا فرم های ثبت نام در نمایشگاه را در مهلت تعیین شده از طریق وب سایت نمایشگاه به آدرس www.iranplast.ir تکمیل و ارسال کنند. وی افزود: با توجه به همکاری تمام انجمن ها و تشکل های مرتبط با موضوع نمایشگاه در این دوره و تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی شورای سیاست گذاری نمایشگاه برای اعضای این تشکل ها، تمام متقاضیانی که به هر شکل عضو یکی از تشکل ها و انجمن های مرتبط با موضوع نمایشگاه هستند، به غیر از تکمیل فرم های ثبت نام از طریق وب سایت نمایشگاه می بایست درخواست مشارکت و متراژ مورد نیاز خود را به انجمن یا تشکل مربوطه برای اعلام تاییدیه به ستاد اجرایی نمایشگاه نیز ارسال کنند. جشنی تصریح کرد: در مرحله دوم ثبت نام پس از بررسی و جمع بندی درخواست‌های واصل شده از سوی شورای سیاست گذاری نمایشگاه ایران پلاست، متقاضیان می بایست در مهلت تعیین شده یعنی از تاریخ 10 تا 20 خردادماه سال جاری نسبت به تعیین محل غرفه خود براساس گروه‌های کالایی مشخص شده در سالن‌های مربوطه از طریق وب سایت نمایشگاه اقدام کنند. بدیهی است پس از این مرحله به مدت 72 ساعت غرفه مزبور برای شرکت متقاضی تا پرداخت مبلغ اجاره بهای غرفه و ارسال تصویر فیش بانکی از طریق وب سایت نمایشگاه برای ستاد اجرایی نمایشگاه، رزرو نگه داشته می شود؛ در غیر این صورت امکان واگذاری محل تعیین شده برای متقاضی بعدی بطور خودکار از طریق وب سایت میسر می شود. به گفته جشنی، در مرحله سوم ثبت نام پس از بررسی اصالت فیش های واریزی و تایید ثبت نام اولیه، در مرحله سوم ثبت نام مشارکت کنندگان می بایست اصل همه فرم های ثبت نام و شرایط و مقررات را پس از مهر و امضا از تاریخ 25 تا 31 خرداد امسال به نشانی ستاد اجرایی نمایشگاه ارسال کنند. هشتمین دوره از نمایشگاه بین المللی ایران پلاست 14 تا 17 شهریور 1391 برگزار خواهد شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
کارکنان عملیاتی برای دریافت خدمات رفاهی و تفریحی در اولویت قرار گرفتند
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: به دستور رستم قاسمی، وزیر نفت، ارائه خدمات رفاهی و تفریحی صنعت نفت برای کارکنان مناطق عملیاتی در اولویت قرار گرفت.
به گزارش شانا، رستم قاسمی در نامه ای خطاب به معاون توسعه منابع انسانی و مدیریت وزیر نفت گفته است: با توجه به لزوم رسیدگی جدی به مشکلات رفاهی کارکنان و بازنشستگان عزیز، مناطق عملیاتی در زمان انجام ماموریت اداری یا هنگام اعزام از سوی مراکز درمانی سازمان بهداشت و درمان به تهران، به این وسیله به جنابعالی ماموریت داده می شود تا با همکاری معاون محترم وزیر و مدیران عامل چهار شرکت اصلی، ظرف مدت سه ماه، ضمن بررسی ساختمان های در اختیار شرکت های تابعه، محل مناسبی برای اسکان موقت کارکنان (و حسب مورد با همراه) تعیین شود تا نسبت به ارائه خدمات مطلوب به این عزیزان، اقدام مقتضی را معمول و گزارش آن را به اینجانب ارائه کنید. وی در نامه ای دیگر خطاب به معاونان وزیر و مدیران عامل چهار شرکت اصلی، مدیران و روسای واحدهای مستقل ستادی و مشاوران وزیر با تاکید بر ضرورت در اولویت قراردادن کارکنان عملیاتی برای استفاده از مراکز رفاهی و تفریحی تاکید کرده است: تلاش کارکنان صنعت نفت کشور در عرصه تولید بر کسی پوشیده نیست؛ بنا بر این لازم است به نحوی برنامه ریزی شود تا کارکنان عملیاتی در اولویت اول از خدمات مراکز رفاهی، تفریحی، فرهنگی و ... استفاده کنند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
استقرار یک دکل برای حفاری در لایه نفتی پارس جنوبی تا پایان اردیبهشت
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت گلوبال پتروتک از استقرار یک دکل دریایی این شرکت برای فعالیت در لایه نفتی پارس جنوبی تا پایان اردیبهشت ماه امسال خبرداد.
مهدی حسینی در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار کرد: یک دکل دیگر نیز برای استفاده در فاز 14 پارس جنوبی در هفته های آینده در موقعیت این فاز مستقر می شود که با احتساب آن شمار دکل های دریایی این شرکت به 8 دستگاه می رسد. مدیرعامل شرکت گلوبال پتروتک افزود: این شرکت دارای 6 دکل حفاری است که در پروژه های شرکت نفت فلات قاره و نفت و گاز پارس حضور دارند. وی تصریح کرد: این شرکت همچنین دارای دو دکل خشکی است و با ترخیص یک دکل دیگر که در میدان پایدار غرب نصب خواهد شد، شمار این دکل ها به 3 دستگاه خواهد رسید. مدیرعامل شرکت گلوبال پتروتک ادامه داد: مدیریت دو دکل دریایی دیگر واقع در خلیج فارس نیز به عهده این شرکت است. وی با بیان این که برنامه ها و طرح های توسعه ای وزارت نفت سبب شده است زمینه برای حضور بخش خصوصی در پروژه های صنعت نفت فراهم شود، گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که رفاقت همگام با رقابت میان شرکت های حفاری توان حفاری کشور را افزایش داده است. حسینی درباره قرارداد منعقد شده با شرکت نفت فلات قاره در حاشیه نمایشگاه هفدهم نفت، گاز پالایش و پتروشیمی اظهار کرد: در این قرارداد گلوبال پتروتک متعهد شده است چهار دکل حفاری 300 فوتی برای استفاده در میدان های نفتی خلیج فارس در اختیار این شرکت قرار دهد. وی ادامه داد: این قرارداد افزون بر تامین دکل ها که به صورت جک آپ خواهند بود، پشتیبانی و خدمات جانبی را نیز در بر خواهد گرفت. مدیرعامل شرک گلوبال پتروتک افزود: این قرارداد پنج ساله به ارزش 1.2 میلیارد یورو است و حمل و نقل دریایی این دکل ها نیز به عهده شرکت گلوبال پتروتک خواهد بود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
عملیات حفاری میدان نفتی رشادت ماه آینده آغاز می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 10 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: عملیات حفاری در میدان نفتی رشادت اواسط خرداد امسال آغاز می شود.
معاون مهندسی و تامین شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا، تصریح کرد: برای نخستین بار حفاری 30 حلقه چاه در میدان رشادت به صورت یکپارچه به این شرکت واگذار شده است. غلامعباس جوکار گفت: بر اساس برنامه، پس از انجام حفاری، ظرفیت تولید نفت در میدان رشادت از هشت تا 10 هزار بشکه به 70 هزار بشکه افزایش خواهد یافت. وی ارزش قرارداد حفاری 30 حلقه چاه در میدان رشادت را 264 میلیون یورو اعلام و تصریح کرد: زمان اجرای این پروژه 44 ماه در نظر گرفته شده است و بر اساس پیش بینی، زودتر از این زمان به بهره برداری خواهد رسید، ضمن آن که دکل حفاری مورد نیاز در این پروژه از سوی شرکت فلات قاره تامین و اواسط خرداد ماه در محل مستقر خواهد شد. جوکار تصریح کرد: در طرح توسعه میدان فرزاد B شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران برای ساخت همه سازه های دریایی، نصب، لوله اندازی و مشارکت در حفاری اعلام آمادگی کرده است. به گزارش شانا، میدان نفتی رشادت (رستم) در سـال 1345 (1965میلادی) در 110 کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان در آب های خلیج فارس کشف شد و شرکت نفت ایران و ایتالیا (IMINICO) توسعه این میدان را آغاز کرد. این میدان نفتی از نظر زمین شناسی از سه لایه نفتی شعیبا، عرب و میشریف تشکیل شده است که هم اکنون بیشترین نفت آن در لایه شعیبا قرار دارد، اما از هر سه لایه نفت با درصد آب بالا و گاز پایین، نفت خام تولید می شود. با حفاری 33 حلقه چاه و ساخت سکوهای رشادت سه، چهار و هفت، تولید نفت سبک از این میدان از سال 1347 آغاز شد؛ نفت مرغوب این میدان با درجه ای پی آی 36 در بازارهای بین المللی مشتریان زیادی دارد. تولید طبیعی این میدان تا سال 1351 ادامه داشت و از آن پس تا کنون از تلمبه های درون چاهی برای استخراج نفت استفاده می شود؛ هم اکنون تولید نفت از میدان رشادت تنها از سکوی رشادت چهار (R-4) در جریان است. این سکو در چهار کیلومتری شمال سکوی رشادت هفت واقع شده و دارای ١٤ حلقه چاه با تولید کنونی روزانه افزون بر 9 هزار بشکه است؛ نفت این سکو به وسیله خط لوله ١٨ اینچ به طول 108 کیلومتر همراه با نفت رسالت برای ذخیره سازی به جزیره لاوان ارسال می‌شود. سکوی رشادت سه (R-3)، فاقد تأسیسات اقامتی است و هم اکنون با داشتن تنها یک حلقه چاه غیر فعال به عنوان سکوی مشعل استفاده می‌شود. بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره، تولید میدان رشادت برای سومین بار امسال افزایش یافت و به بیش از 20 هزار بشکه در روز رسید. در هفته های ابتدایی سال جاری، افزایش تولید از چاه های یک و پنج میدان رشادت محقق شد و با به تولید رسیدن چاه شماره سه این میدان، تولید از مرز 20 هزار بشکه فراتر رفت.
 

cheshmac

عضو جدید
اختصاصی مهر /
ایران یک پارس جنوبی جدید در خوزستان کشف کرد
تاريخ: 10 ارديبهشت 91
همزمان با کاهش اکتشافات جدید گازی در کشورهای حاشیه‌جنوبی خلیج فارس، ایران یکی از بزرگترین میدان گازی خاورمیانه را در استان خوزستان کشف کرد که پیش‌بینی می‌شود حجم ذخایر گاز این سازند مخزنی به ذخایر گاز پارس‌جنوبی نزدیک باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آمارهای رسمی وزارت نفت در حال حاضر حجم ذخایر گاز طبیعی ایران به بیش از 33 تریلیون متر مکعب رسیده که با این حجم ذخایر پس از روسیه، ایران جایگاه دومین دارنده ذخایر گاز جهان را به خود اختصاص داده است.
در حالی که فعالیت‎‌های اکتشافات جدید گاز طبیعی در بسیاری از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان همچون امارات متحده عربی، عمان، عربستان سعودی و کویت نتایج مطلوبی به همراه نداشته است اما ایران در کشف میادین گازی گوی سبقت را از رقبای منطقه‌ای خود ربوده است.

سال گذشته با کشف و شناسایی سه میدان و سازندهای مخزنی جدید در مجموع بیش از 847 میلیارد متر مکعب به ذخایر گاز طبیعی ایران افزوده شد که کشف این حجم گاز حدود سه برابر بیش از برنامه‌های مصوب شرکت ملی نفت ایران در سال نخست اجرای برنامه پنجم توسعه بوده است.

پیگیری‌های خبرنگار مهر از شرکت ملی نفت ایران نشان می‌دهد که فعالیت جدید اکتشافی در برخی از سازندهای مرزی در مناطق جنوب شرق کشور (استان خوزستان) منجر به کشف یک میدان نسبتا عظیم گاز طبیعی شده است.

سیدمحمود محدث مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در گفتگو با مهر درباره جزئیات کشف این ذخایر جدید گاز طبیعی در سازند "ژوراسیک" یکی از میادین بزرگ نفت کشور در استان خوزستان، گفت: در این میدان نفتی تاکنون چاه‌های اکتشافی حفاری شده منجر به کشف ذخایر عظیم نفت سنگین و نیمه سنگین در سازندهای فهلیان، زبیر و گرگان شده است.

این مقام مسئول با اشاره به کشف ذخایر عظیم گاز طبیعی در سازند ژوراسیک این میدان نفتی، تصریح کرد: بر این اساس توسعه فعالیت‌های مطالعاتی، زمین شناسی و حفاری در سازند ژوراسیک این میدان نفتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اعلام اینکه به زودی حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در سازند ژوراسیک آغاز می شود، تاکید کرد: عمق چاه جدید به بیش از پنج هزار متر می رسد که با حفاری آن اطلاعات کامل تری از وضعیت مخزن، حجم ذخایر گاز طبیعی و برخی از مشخصات گاز حاصل خواهد شد.

این در حالی است که مطالعات اولیه انجام گرفته در سطح شرکت ملی نفت نشان می دهد که حجم ذخایر گاز طبیعی در این سازند مخزنی نزدیک به ذخایر گاز ایران در میدان پارس جنوبی است اما این موضوع هنوز به تایید رسمی مقامات وزارت نفت نرسیده است.

در صورت حفاری یک حلقه چاه جدید اکتشافی می‌توان درباره حجم دقیق ذخایر گاز طبیعی و مقایسه آن با ذخایر گازی ایران در میدان پارس جنوبی اظهار نظر کارشناسی شده‌تری ارائه کرد.

به گزارش مهر، میدان پارس جنوبی بزرگترین منبع گاز جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد.

مساحت این میدان گازی حدود 9 هزار و 700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران سه هزار و 700 کیلومتر مربع وسعت دارد.

بر اساس برآوردهای انجام شده، ذخیره گاز در بخش ایرانی این میدان 14 تریلیون متر مکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی بوده که حدود هشت درصد از کل گاز دنیا و نزدیک به 50 درصد از ذخایر گاز ایران را تشکیل می دهد.

 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس تا 2 ماه آینده بورسی می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه پتروشیمی: هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با تکمیل مراحل پذیرش و تکمیل مدارک تا دو ماه آینده وارد بورس خواهد شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار صبح امروز(سه شنبه 12 اردیبهشت) در یک نشست خبری درباره آخرین وضعیت ورود هلدینگ خلیج فارس به بورس به خبرنگار شانا گفت: پذیرش این هلدینگ آخرین مراحل اجرایی را طی می کند و پیش بینی می شود تا دو ماه دیگر به طور کامل مدارک مورد نیاز تکمیل و هلدینگ خلیج فارس به طور کامل پذیرش شود. دکترعلی صالح آبادی افزود: سازمان بورس آماده همکاری با وزارت نفت برای عرضه نفت خام، نفت کوره و بنزین در بورس کالاست، ضمن آن که تمام زیر ساخت های لازم برای عرضه آماده است و مذاکره با شرکت ملی نفت ایران همچنان ادامه دارد. وی تصریح کرد: زیرساخت های لازم برای عرضه اوراق سلف نفتی آماده است و هر زمان که وزارت نفت قصد انتشار اوراق سلف را داشته باشد، سازمان بورس و بورس کالای ایران آماده همکاری هستند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار حجم تامین مالی بازار سرمایه در سال 90 را 10 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد. وی افزود: این حجم تامین مالی از طریق افزایش سرمایه، انتشار اوراق مشارکت و اجاره در بازار سرمایه انجام شده است. سخنگوی سازمان بورس گفت: 201 شرکت جدید در سال 90 همسو با اجرای ماده 99 قانون پنجم توسعه نزد این سازمان به ثبت رسیدند. رئیس سازمان بورس ارزش بازار بورس تهران سال گذشته را 128 هزار و 250 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت : این شاخص رشدی 4/15 درصدی را نسبت به ابتدای سال 90 از سر گذراند. وی به رشد چهار درصدی ارزش معاملات بورس تهران در سال 90 اشاره کرد و افزود: ارزش معاملات این بورس، سال گذشته به 22 هزار و 543 میلیارد تومان رسید که کاهش معاملات عمده و سهام عدالت، مهم ترین دلایل رشد کم این شاخص بود. رئیس سازمان بورس گفت: دفعات معاملات بورس تهران سال گذشته با رشدی 40 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم چهار میلیون و 378 هزار دفعه رسید. وی تعداد دفعات معاملات شرکت فرابورس در سال 90 را یک میلیون و 495 هزار دفعه اعلام کرد و افزود: این رقم رشدی 390 درصدی را در سال گذشته تجربه کرد که گسترش سطح دسترسی مردم به بازار سرمایه از طریق معاملات بر خط (آنلاین) مهم ترین دلیل این افزایش بوده است. صالح آبادی ارزش معاملات نقدی بورس کالا در سال 90 را 17 هزار میلیارد تومان خواند و گفت : معاملات قراردادهای آتی سکه با رشدی 2591 درصدی به بیش از 13 هزار میلیارد تومان رسید. سخنگوی سازمان بورس با اشاره به تصویب دستورالعمل انتشار اوراق مرابحه و قرض الحسنه گفت : در صورت درخواست شرکت ها، این اوراق جدید امسال در بازار سرمایه منتشر خواهد شد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر گفت: ششمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه به عنوان بزرگ ترین نمایشگاه صنعت مالی خاورمیانه روز 19 اردیبهشت ماه جاری با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بیمه و بانک مرکزی در محل دائم نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار می کند. وی افزود : تاکنون حضور 251 شرکت در این نمایشگاه قطعی شده و از رشد 65 درصدی مشارکت کنندگان برخوردار است. صالح آبادی با بیان این که 13 نهاد و کشور خارجی در ششمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه حضور خواهند داشت، گفت : این نمایشگاه با 80 درصد افزایش فضای نمایشگاهی (24 هزار متر مربع) به مدت چهار روز در تهران برگزار خواهد شد که امیدواریم میزبان شایسته ای برای مشارکت کنندگان داخلی و خارجی باشیم.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ساخت توربین با حمایت صنعت نفت بومی می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از انعقاد قرارداد ساخت توربین‌ با انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت خبر داد.
مهندس مهدی فکور در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به ساخت قطعه ها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در داخل کشور از امضای قرارداد ساخت توربین با ( استصنا ) خبر داد و گفت: سال گذشته با تعمیر و نگهداری توربین‌ها، ثابت کردیم که می‌توان انحصار شرکت‌های خارجی را شکست و پس از سرویس‌های انجام شده، حدود 9 ماه است که ایستگاه تقویت فشار نار بدون مشکل در حال فعالیت است. فکور همچنین از انعقاد مجموعه قراردادهایی با هدف ساخت، نصب، راه‌اندازی و طراحی بومی با برآورد اولیه یکصد میلیارد تومان در حاشیه نمایشگاه هفدهم با شرکت‌های داخلی خبر داد و افزود: در 6 ماه نخست امسال 70 درصد این قراردادها اجرایی خواهد شد. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی، امضای قرارداد با انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت را گام مثبتی برای استفاده از توان داخل برشمرد و اظهار کرد: قرار است پروژه‌هایی که تامین کالای آنها بیش از 70 درصد است، به ‌صورت مستقیم با سازندگان داخلی منعقد شود. فکور قرارداد یادشده را نگرشی جدید در میان قراردادهای اجرایی خواند و افزود: در گذشته ما با یک پیمانکار قرارداد می‌بستیم و این پیمانکار قرارداد بخش‌های دیگر را نیز خود منعقد می‌کرد، اما با انجام این کار، دیگر بهانه‌هایی مانند دیر رسیدن یا کمبود کالا پذیرفته نمی‌شود. وی تصریح کرد: با انجام این کار، پویایی و شکوفایی در کارگاه‌های سازندگان ایجاد می شود، همچنین به لحاظ مالی، هم کالا و قطعات سازندگان داخلی به فروش می‌رسد و هم در بخش بازگشت سرمایه، سود قابل توجهی از سرمایه‌گذاری روی پروژه نصیب آنها خواهد شد. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: امیدواریم با حمایت از کار و سرمایه ایرانی، از توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت استفاده مناسبی شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
جکت 4 هزار تنی میدان نفتی فروزان به آب انداخته شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: جکت 4 هزار تنی فروزان برای حمل روی بارج قرار دارد و پس از پایان عملیات مهاربندی برای نصب وارد آب های نیلگون خلیج فارس منتقل می شود.
به گزارش خبرنگار شانا، عملیات بارگیری جکت شش پایه فروزان از روز یکشنبه (10 اردیبهشت) آغاز شد و بر اساس برنامه برای زمان بندی، بارگیری و مهاربندی تا نصب آن به 17 تا 20 روز زمان نیاز خواهد داشت. به گفته قائم مقام امور پروژه‌های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی، عملیات مهاربندی این جکت در مدت پنج روز تا یک هفته انجام و از طریق رودخانه اروند وارد بندر آبادان و پس از پیمودن مسافت 250 تا 300 مایلی در خلیج فارس برای نصب در میدان فروزان آماده می شود. امیر سعید نجفی از درآمد روزانه 10 میلیون دلاری کشور در صورت تکمیل طرح توسعه این میدان خبر داد و گفت: با توجه به اولویت وزیر نفت در تکمیل میادین مشترک نفت و گاز قرار شد ساخت دو عرشه مورد نیاز میدان نفتی فروزان از سوی یک شرکت آسیای جنوب شرقی انجام شود وهم اکنون در میدان نفتی فروزان روزانه 40 هزار بشکه نفت تولید می‌شود که در صورت توسعه آن این عدد به 100 هزار بشکه خواهد رسید. جکت FY فروزان به وزن حدود چهار هزار تن سنگین‌ترین جکت شش پایه نصب شده در خلیج فارس است. این جکت 55 متری قرار است در عمق 47 متری خلیج فارس نصب شود، همچنین نفوذ شمع های این جکت در عمق 72 متری آب خواهد بود. به گفته قائم مقام مدیرعامل در امور پروژه های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی، دو جکت FY (به عنوان جکت اصلی) و FZ (به عنوان جکت مسکونی) در میدان فروزان نصب خواهد شد که جکت FY در 8 ماه و صرف 493 هزار نفر ساعت کار ساخته شده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
هم اندیشی معاون وزیر نفت در منابع انسانی با مدیران مناطق نفت خیز
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


اهواز _ شانا _ گروه نفت: معاون وزیر نفت در منابع انسانی و مدیریت با مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت های تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نشست هم اندیشی و پرسش و پاسخ برگزار کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، در این نشست که روز دوشنبه (11 اردیبهشت) در اهواز برگزار شد، مهم ترین مسائل حوزه نیروی انسانی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از جمله جذب نیروهای جدید، حفظ و نگهداشت نیروها، افزایش امکانات رفاهی کارکنان و ارتقای ساختار سازمانی مطرح و از سوی معاون وزیر نفت توضیح هایی مطرح شد. معاون وزیر نفت در منابع انسانی و مدیریت در این نشست با اشاره به نام گذاری سال جاری به "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" اظهار کرد: سیاست محوری و اصلی وزارت نفت در سال جاری توجه ویژه به تولید است و مناطق نفت خیز جنوب به عنوان خط مقدم تولید مورد توجه ویژه قرار دارد. دکتر کریم سلحشور افزود: منابع انسانی محوری ترین عامل تولید است و بنابراین سال جاری، سال پر تلاشی برای حوزه منابع انسانی وزارت خواهد بود. وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت تولید، حمایت و پشتیبانی از شرکت ها باید متناسب با نقش و جایگاه آنها در تولید باشد. دکتر سلحشور با اشاره به جایگاه مهم شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در تولید نفت کشور گفت: برای بررسی وضعیت منابع انسانی در این شرکت و شرکت های تابع آن 6 کارگروه تخصصی تشکیل خواهد شد. معاون وزیر نفت در منابع انسانی و مدیریت افزود: این کارگروه ها شامل کارگروه جذب و نگهداشت، کارگروه فرآیند، ساختار و سازمان، کارگروه خدمات اسکان، فرهنگی و رفاهی، کارگروه آسیب های اجتماعی و بهداشت و درمان، کارگروه مقررات و دستورالعمل ها و کارگروه آموزش است. وی اضافه کرد: این کارگروه ها از کارشناسان و مسئولان منابع انسانی وزارت نفت و نمایندگان ستاد و شرکت های تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تشکیل و در زمان مناسب، اولویت های منابع انسانی بررسی و تصمیم های لازم گرفته خواهد شد. در ابتدای این نشست مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با ارائه گزارشی از گستره فعالیت های این شرکت گفت: این شرکت با تولید روزانه 3 میلیون بشکه نفت و 110 میلیون متر مکعب گاز، حدود 80 درصد نفت و 16 درصد گاز تولیدی کشور را تامین می کند. دکتر هرمز قلاوند افزود: تولید نفت و گاز این شرکت از 80 میدان صورت می گیرد که عمده آن مربوط به 45 میدان و 60 مخزن نفتی است. وی با ارائه گزارشی از عملکرد هیئت مدیره این شرکت گفت: با تلاش مدیران و مجموعه کارکنان سختکوش این شرکت در سال گذشته 99.8 درصد یعنی نزدیک به 100 درصد برنامه مصوب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران در زمینه تولید نفت محقق شده است. دکتر قلاوند افزود: در سال گذشته 7 هزار قلم کالا برای ساخت داخل به سازندگان داخلی سفارش شده است در حالی که مجموع کالایی که در 10 سال قبل بومی سازی شد 3 هزار قلم بوده است. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: امسال نیز که سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گذاری شده است، وظیفه بزرگی در زمینه تولید، همچنین حمایت از کالا و تولیدات داخلی به عهده داریم. وی در ادامه با اشاره به افزایش فعالیت های توسعه ای به منظور تثبیت و نگهداشت تولید در این شرکت گفت: ساختار سازمانی باید متناسب با افزایش فعالیت ها ارتقا یابد. دکتر قلاوند افزود: یکی از برنامه های مهم این شرکت در سال جاری افزایش دکل های حفاری از 46 به 60 دستگاه و نصب 65 تلمبه درون چاهی است که می باید متناسب با افزایش این حجم فعالیت نیروی جدید در اختیار این شرکت قرار گیرد. وی اظهارکرد: بخش زیادی از فعالیت های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب عملیاتی و پروژه ای است؛ بنابراین بهترین گزینه برای تامین نیروهای این بخش، فارغ التحصیلان کاردانی هستند. دکتر قلاوند گفت: باید در این شرکت از نیروهای با تحصیلات کارشناسی و بالاتر استفاده شود اما برای بخش های عملیاتی ناچار به استفاده از تکنیسین ها هستیم. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ادامه داد: همچنین با توجه به شرایط خاص مناطق نفت خیز جنوب انتظار داریم سهم نیروهای بومی در آزمون های استخدامی این شرکت افزایش یابد. در این نشست مدیر منابع انسانی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز گزارشی از وضعیت ساختار و نیروی انسانی این شرکت ارائه داد و گفت: این شرکت حدود 15 هزار نیروی رسمی و حدود 24 هزار نیروی ارکان ثالث در اختیار دارد. محمدرضا دزفولی زاده با اشاره به نقش فارغ التحصیلان هنرستان ها و آموزشکده های فنی صنعت نفت در راهبری واحدهای عملیاتی گفت: حداقل مدرک تحصیلی برای بخش زیادی از سمت های نیروی انسانی این شرکت دیپلم و فوق دیپلم است که در گذشته از طریق جذب فارغ التحصیلان هنرستان ها و آموزشکده های فنی تامین می شد. وی افزود: پیشنهاد می شود برای تامین تکنیسین های واحدهای عملیاتی مناطق نفت خیز جنوب و تربیت نیروهای مهارتی آموزشکده های فنی تاسیس شود. دزفولی زاده ادامه داد: با توجه به ویژگی خاص فعالیت در مناطق نفت خیز جنوب و گستردگی حوزه فعالیت آن، افزایش خدمات رفاهی و امتیازهای شغلی به نیروی انسانی باعث افزایش بهره وری خواهد شد. دکتر سلحشور در سفر امروز (سه شنبه 12 اردیبهشت) خود به مناطق نفت خیز جنوب، با کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره مسائل مربوط به حوزه منابع انسانی دیدار و گفت و گو می کند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
آغاز عملیات اجرایی فاز سوم پالایشگاه هاشمی نژاد در خرداد ماه
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


مشهد _شانا_ گروه گاز: مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از آغاز عملیات اجرایی فاز سوم این پالایشگاه با افزایش ظرفیت روزانه 10 میلیون مترمکعب در خردادماه امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار اعزامی شانا از مشهد، مسعود حسنی امروز (سه شنبه 12 اردیبهشت) در حاشیه نخستین همایش تولید پایدار گاز با بیان این که پالایشگاه شهید هاشمی نژاد هم اکنون با بهره گیری از 5 واحد فرآورش گاز توان دریافت و فرآورش 50 میلیون مترمکعب گاز ترش از مخزن مزدوران را دارد، به خبرنگار شانا گفت: با افزایش واحد ششم شیرین سازی دراین پالایشگاه که در قالب طرح توسعه فاز سوم انجام خواهد شد، ظرفیت نهایی دریافت و پالایش گاز از 50 میلیون مترمکعب به 60 میلیون مترمکعب خواهد رسید. وی تصریح کرد: از آنجا که طراحی، ساخت و راه اندازی فاز سوم پالایشگاه شهید هاشمی نژاد به وسیله متخصصان ایرانی انجام خواهد شد، می توان آن را نمادی برجسته از یک پالایشگاه ملی تلقی کرد. حسنی هزینه اجرایی طرح توسعه فاز سوم پالایشگاه شهید هاشمی نژاد را 120 تا 150 میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: این پتانسیل در مجموعه شرکت ملی گاز ایران برای ساخت یک پالایشگاه ملی وجود دارد. وی بر ضرورت اجرای فاز سوم تاکید کرد و گفت: با توجه به برنامه ریزی انجام شده برای تزریق روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز به این مخزن در هشت ماه نخست سال و برداشت از آن به میزان 20 میلیون مترمکب در روز، اجرای فاز سوم پالایشگاه شهیدهاشمی نژاد امری مهم و اجتناب ناپذیر تلقی می شود. حسنی تصریح کرد: مصوبه اجرای فاز سوم این پالایشگاه به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ابلاغ شده است و در هماهنگی هفته آینده با این شرکت، انتظار می رود عملیات اجرایی فاز سوم همزمان با سال روز آزادسازی خرمشهر (3 خرداد) آغاز شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
همکاری بیشتر گمرک منطقه آزاد اروند با صنعت نفت ضروری است
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


خرمشهر_ شانا _ گروه نفت: قائم مقام مدیرعامل در امور پروژه های شرکت مهندسی وساخت تاسیسات دریایی از انجام مکاتبه هایی میان رئیس جمهوری و وزیر نفت برای حل مشکل تاخیر در ترخیص کالاهای مورد نیاز فازهای پارس جنوبی در گمرک منطقه آزاد اروند خبر داد.
به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به خرمشهر، قائم مقام مدیرعامل در امور پروژه های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: یکی از بزرگ ترین مشکلات این شرکت در خرمشهر، محدودیت ها و ممانعت هایی است که منطقه آزاد اروند برای شرکت تاسیسات دریایی در زمینه ترخیص کالا و دریافت عوارض سنگین ایجاد کرده است. امیر سعید نجفی افزود: مکاتبه ای از سوی وزیر نفت با رئیس جمهوری برای حل مشکل تاخیر زیاد کالاها و تجهیزات موردنیاز پروژه ها (به ویژه فازهای 35 ماهه پارس جنوبی) و تاثیری که این تاخیرها در روند اجرای پروژه ها می گذارد، در شرف انجام است. وی افزود: برخی از کالاهای شرکت تاسیسات دریایی تا 155 روز در گمرک منطقه آزاد اروند معطل می مانند و برای مثال 598 قلم از "بال ولوهای" مورد نیاز فاز 12 پارس جنوبی (به عنوان مهم ترین فاز) با مشکلات زیادی تهیه و خریداری شد ولی چند ماه است در گمرک منطقه آزاد مانده است. نجفی گفت: عوارضی که گمرک منطقه آزاد برای کالا تعیین می کند، مصوبه قانونی دارد و بر اساس قانون مجاز هستند از صفر درصد تا 10 درصد عوارض از کالاهای وارداتی دریافت کنند؛ در حالی که هم اکنون عوارض بر لوله های وارداتی شرکت یک درصد و برای بقیه کالا سه درصد است و گاهی این رقم تا 15 درصد نیز می رسد. وی افزود: چنانچه عوارض درخواستی قانونی باشد، شرکت تاسیسات دریایی مشکلی در پرداخت آنها ندارد ولی یکی از مشکلات این است که این عوارض را در قراردادهایی که با شرکت های کارفرما می بندیم، در نظر نگرفتیم. نجفی اظهار کرد: هیئت مدیره منطقه آزاد، عوارض را تعیین می کند، ضمن آن که در سال های گذشته عوارض دریافتی کمتر ولی امسال بیشتر شده است. قائم مقام مدیرعامل در امور پروژه های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی تاکید کرد: در صورت ادامه این مشکل، شرکت تاسیسات دریایی چاره ای جز ترک منطقه خرمشهر ندارد؛ این در حالی است که این شرکت در زمان حضور خود در خرمشهر برای حدود چهار هزار نفر از مردم منطقه اشتغال ایجاد کرده است.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ظرفیت تولید نفت میدان منصوری 50 هزار بشکه در روز افزایش می یابد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیر مهندسی شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: در پی امضای موافقتنامه توسعه فاز دو میدان منصوری، ظرفیت تولید نفت این میدان از 100 هزار بشکه کنونی به 150 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.
به گزارش خبرنگار شانا، رجبعلی رحمتی امروز (سه شنبه 12 اردیبهشت) در آیین امضای موافقتنامه توسعه فاز دو میدان منصوری، شرکت انرژی تدبیر را توسعه دهنده این فاز اعلام کرد و افزود: براساس این موافقتنامه، ظرف 20 ماه به تولید زودهنگام 20 هزار بشکه در روز دست خواهیم یافت. وی ادامه داد: زمان بهره برداری کامل از فاز دو، 48 ماه پیش بینی شده است. رحمتی زمان کشف میدان نفتی منصوری را سال 1342 و زمان بهره برداری اولیه از آن را 1353 خواند و گفت: فاز یک توسعه این میدان از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت در سال 85 انجام و به موجب آن حدود 40 هزار بشکه افزایش تولید در میدان منصوری ایجاد شده است. به گفته او این میدان 3 هزار و 300 میلیون بشکه ذخیره نفت دارد و تاکنون نزدیک به 900 میلیون بشکه نفت از آن برداشت شده و پیش بینی می شود حدود 600 میلیون بشکه دیگر نیز بتوان از این میدان برداشت کرد. رحمتی درباره ساخت یک واحد نمک زدایی به ظرفیت 75 هزار بشکه در این میدان گفت: این واحد هم اکنون مراحل پایانی ساخت خود را طی می کند و به زودی برای بهره برداری تحویل مناطق نفت خیز جنوب می شود. وی افزود: قرار است در فاز دو نیز یک واحد نمک زدایی با همین ظرفیت ساخته شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
قرارداد توسعه میدان های نفت و گاز هفتگی امضا می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: روند امضای قراردادها و موافقتنامه های توسعه میدان های نفت و گاز کشور امسال نیز همانند سال گذشته ادامه می یابد
به گزارش خبرنگار شانا، احمد قلعه بانی امروز (سه شنبه 12 اردیبهشت) در آیین امضای موافقتنامه توسعه فاز دو میدان منصوری با اشاره به این که هر هفته یکی از میدان های مستقل یا مشترک کشور را به مرحله قرارداد یا عقد موافقتنامه خواهد رسید، افزود: سال گذشته حدود 25 میلیارد دلار قرارداد و موافقتنامه منعقد کردیم و پیش بینی می شود تا پایان امسال نیز به همین میزان قرارداد امضا کنیم. به گفته او طرح ها و میدان هایی که قراردادهای آنها سال گذشته امضا شده است، در حالت خوش بینانه ظرف 2 تا 3 سال آینده به بهره برداری می رسند. معاون وزیر نفت همچنین از آغاز تولید نفت از میدان های خشت و سروستان و سعات آباد در سال جاری خبر داد و افزود: با بهره برداری از این میدان ها 45 هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده می شود. قلعه بانی یادآور شد: تولید نفت کشور تا پایان برنامه پنجم باید به 5 میلیون و 100 هزار بشکه و تولید گاز به هزار و 400 میلیون مترمکعب در روز برسد. کشف میدان های جدید پس از قطعی بودن نتایج اکتشاف اعلام می شود وی درباره اکتشاف های جدید در مناطق گوناگون کشور نیز گفت: آنچه سال گذشته و پیش تر درباره کشفیات جدید اعلام کردیم، براساس نتایج قطعی بوده است و در سال جاری نیز هر زمان به نتایج قطعی دست پیدا کنیم، آن را اعلام خواهیم کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
موافقتنامه توسعه میدان یاران جنوبی هفته آینده امضا می شود
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 12 ارديبهشت 1391


شانا _ گروه نفت: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) از امضای موافقتنامه توسعه میدان نفتی یاران جنوبی در هفته آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار شانا، ناجی سعدونی امروز (سه شنبه 12 اردیبهشت) در آیین امضای موافقتنامه توسعه فاز دو میدان منصوری، ارزش این موافقتنامه را 800 میلیون تا یک میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: روش های تامین منابع مالی اجرای این طرح در گذشته پیش بینی شده است. وی با بیان این که برنامه تولید زودهنگام از این میدان 20 ماه پیش بینی شده است، افزود: کارفرما و پیمانکار در تلاشند برنامه تولید زودهنگام را در صورتی که شرایط مناسب باشد، ظرف مدت 12 تا 14 ماه به سرانجام برسانند. به گفته سعدونی، نفت این میدان سبک و با درجه API 27 است. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان ای نکه توسعه فاز دو میدان منصوری به صورت EPCF به شرکت انرژی تدبیر سپرده شده است، گفت: این شرکت از توانمندی بالایی در اجرای پروژه ها برخوردار است؛ به گونه ای که با حضور در میدان یاران موفق شده است کارهای توسعه ای این میدان را به نحو مطلوب پیش ببرد. سعدونی درباره وجود میدان های نفتی قدیمی و قابل توسعه در کشور گفت: شرکت متن برای بهبود فرآیند تولید؛ از میان این میدان ها برای چند مورد، برنامه توسعه پیش بینی کرده است.
 
بالا