[اخبار سینما] - جشنواره فیلم فجر

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]هم‌نشینی افسونگر شاعرانگی و خشونت[/h]در این فیلم قزاقی- آلمانی، سمبولیسم و فیلمبرداری تماشایی اثر به مخاطب کمک می‌کند تا در میان چشم‌اندازهای پیچیده ذهن پسرکی نوجوان حرکت کند و به اکتشاف بپردازد.

داستان فیلم در سال‌های پس از فروپاشی بلوک شوروی جریان دارد. امیر بایگازین در مقام فیلمنامه‌نویس، کارگردان و تدوینگر این اثر، نخستین فیلم بلند سینمایی خود را به مسحورکننده‌ترین شکل ممکن از لابه‌لای تصاویر ساکن و بی‌حرکت خلق کرده و پیش چشم مخاطب قرار داده است. به گفته منتقدان، کارگردانی بایگازین در این فیلم ما را به یاد آثار برسون فقید و بهترین بخش‌های سینمای نوآر ژاپن می‌اندازد. «یادداشت‌های هم‌آوازی» نخستین بار در شصت‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین به نمایش درآمد و «عزیز زامباکیف» توانست به خاطر فیلمبرداری خیره‌کننده و متمایزش در این اثر جایزه خرس نقره‌ای این جشنواره را از آن خود کند. داستان فیلم در روستایی کوچک در سرزمین قزاقستان می‌گذرد؛ جایی که اسلان، نوجوان ۱۳ ساله‌ای که با مادربزرگش زندگی می‌کند، دانش‌آموز سختکوشی است که توسط دسته‌ای از نوجوانان شرور روستا مورد آزار و تمسخر قرار می‌گیرد. پیرنگ داستان با آزار و اذیت اسلان و حس کینه و انتقامی که رفته‌رفته شکل می‌گیرد، در ارتباط است. دیوید رونی در «هالیوود ریپورتر» درباره «یادداشت‌های هم‌آوازی» می‌نویسد: «این فیلم اثری خشن و سوررئال، عجیب و زیبا است و اگرچه در پایان فیلم اندکی آمیخته به اغراق است، با این حال کلیت اثر بسیار منسجم و بی‌نقص است.»
دیوید رونی، در ادامه یادداشت خود درباره این فیلم می‌نویسد، «یادداشت‌های هم‌آوازی»، درامی شاعرانه است درباره پسر نوجوانی که به حاشیه رانده شده است. رونی همچنین می‌افزاید: «این‌که این فیلم توسط فردی کارگردانی شده که هنوز به سن سی سالگی هم نرسیده، تماشای این اثر با چنین بصیرت روشنگرانه‌ای را هیجان‌انگیزتر می‌سازد.» بایگازین بااستعداد توانسته نخستین اثر بلند خود را به رسانه‌ای قصه‌گو هم از بعد احساسی و هم از بعد بصری بدل کند. آن‌چه یادداشت‌های آوازی را بیش از پیش افسونگر و مسحورکننده می‌سازد، آن دسته از المان‌های تماتیک مشخص است که بر ضد صحنه‌پردازی و رویکردهای رایج طراحی شده‌اند. این فیلم را می‌توان هم‌نشینی خشونت و شاعرانگی دانست که توسط صدایی متمایز به تصویر کشیده شده است.
یادداشت‌های هم‌آوازی
نویسنده و کارگردان: امیر بایگازین
بازیگر ستاره: تیمور آیداربکوف
فیلمبردار: عزیز زامباکیف
مدت زمان: ۱۲۰ دقیقه
ژانر: درام
محصول: قزاقستان، فرانسه، آلمان ۲۰۱۳

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]حاتمی کیا: این قدر ما را در قاب نگذارید[/h]نشست پرسش و پاسخ فیلم «چ» صبح امروز ۱۴ بهمن بعد از نمایش فیلم در کاخ جشنواره برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، اين فيلم از روز بيست و پنجم تا بيست و هفتم مرداد ۱۳۵۸ زندگی شهيد چمران را روايت می‌كند. روزهایی که امام (ره) در فرمانی مهلت ۲۴ ساعته ای به دولت و ارتش داد تا حصر پاوه را بشکنند و منطقه را از وجود تروریست های کومله و دموکرات پاکسازی کنند.
ابراهیم حاتمی کیا کارگردان این فیلم درباره این موضوع که چرا سراغ چمران رفته است توضیح داد: «نزدیک سال هشتاد این ایده مطرح شد و ده دوازده سال در ذهنم بود؛ ولی زمان شروع سه سال پیش بود. این فیلم برایم سه برابر یک فیلم، عمر و انرژی گرفت. در این فیلم هفتاد دقیقه دخالت های دیجیتالی شده است، ساختن درباره شخصیتی که شناخته شده است همیشه کار سختی برایم به حساب می رود و همیشه از آن دوری می کردم.»
او متذکر شد:«ساختن فیلم درباره چمران و اصغر وصالی خیلی سخت بود و دست و دلم می لرزید کسانی که در آن قضیه حاضر بودند، نظرات منفی داشته باشند. برای این فیلم با تیم تحقیقاتی مفصل تحقیق کردم؛ حتما آدم های دیگری هم در قضیه بودند.»
حسین جعفریان فیلمبردار این اثر نیز یادآور شد:«من معمولا در این جلسات شرکت نمی کنم؛ چون فکر می کنم این جلسات بیشتر برای گفتگو با کارگردان است و با توجه به فرصت کم نمی شود درباره فیلمبرداری کار حرف زد. پیشنهادم این است که از سال های آینده مجلات تخصصی با عوامل فنی جلسه بگذارند و در این باره حرف بزنند.»
عباس بلوندی طراح صحنه این فیلم نیز توضیح داد که هفتاد درصد از فیلمبرداری «چ» در محلی به نام دهکده مقاومت در شرق تهران انجام شده است و فضاهای داخلی و خیابان ها همگی در آن فضا ساخته شده و در جلوه های ویژه تکمیل شده اند.
سعید راد، بازیگر دیگر این فیلم نیز گفت: «با کلمه تشکر خالی نمی توان تشکر کرد. بدنه سینمای حرفه ای ما دارد دنیا را فتح می کند.»
او تاکید کرد: «ما بازیگران هر کدام روانیات مختلف و جنس متفاوتی از بازیگری را داریم. در طول سالیان گذشته بازیگرانی مثل رضا کیانیان و خسرو شکیبایی و فریبرز عرب نیا در ایران خلق شدند. من خیلی شرمنده هستم که اگر مزاحم دست اندکاران جشنواره شدم؛ من یک بازیگرم که دچار احساسات شخصی می شوم و چیزی می گویم لطفا وقتی چیزی می گویم با من طرف شوند.»
این بازیگر پیشکسوت درباره بازی در این نقش گفت: «زمانی که از طرف آقای حاتمی کیا برای بازی در این فیلم دعوت شدم، قرار بود که در فیلم مسعود کیمیایی بازی کنم. به آقای کیمیایی زنگ زدم و گفتم که آقای حاتمی کیا از من برای بازی دعوت کرده است او گفت که چه شانسی داری و من اگر فیلمم را بخوابانم این کار می کنم که تو در فیلم او بازی کنی.»
سید علی قائم مقامی مدیر تولید این فیلم نیز به این موضوع اشاره کرد که این فیلم از فیلم های سنگین سینمای ایران بود و زمان عوامل صحنه و طراحی بسیار کوتاه بود.»
بابک حمیدیان که در این فیلم در نقش اصغر وصالی بازی می کرد هنگام صحبت کردن دچار احساسات شدیدی شد و با بغض گفت:«کاش در دنیای بهتری زندگی می کردیم که اگر قرار است احساساتی شویم آدم ها فکر نکنند که دارم ریا می کنیم. این فیلم را امروز اولین بار دیدم و به بچه های اصغر وصالی فکر می کنم به بچه های دستمال سرخ فکر می کنم نمی دانم باید به چه کسی خسته نباشید بگویم.»
فردین خلتعتبری نیز درباره ساخت موسیقی این فیلم گفت:«خیلی خوشحالم که یک پروژه سینمایی باعث می شود که آدم ها ارتباط روانی و روحی خوبی داشته باشند. نشست های تخصصی خیلی چیز خوبی است که ما مزاحم صحبت های کارگردان نشویم. ولی درباره موسیقی این فیلم باید بگویم که از یکسری آوازهای کردی که قبلا ساخته شده بود استفاده کردیم و همچنین از سرودهای اوایل انقلاب هم ایده هایی برای ساخت موسیقی فیلم گرفتیم.
مریلا زارعی که نقش هانا یک زن کرد را در این فیلم ایفا کرده است نیز در این نشست یادآور شد:« توفیق این را داشتم جلوی دوربین حاتمی کیا برای بار سوم بیاستم، ولی الان افتخار می کنم که جلوی دوربین او ایستاده ام.»
مهدی سلطانی دیگر بازیگر این فیلم نیز گفت: «اولین بار بود که فیلم را می دیدم و بسیار خوشحالم که در این فیلم عظیم و تاثیر گذار حضور داشتم. فیلم چ فیلم مفیدی است از این نظر که افراطیون را به صلح طلبی دعوت می کند و این چیزی است که در این زمان و هر زمان دیگری به آن نیاز داریم.»
حاتمی کیا نیز درباره سوالی که به نظر می رسد که او بازگشت به سینمای جنگ داشته است گفت: « این جمله قدری ما کارگردان ها را عصبی می کند. من فیلمساز هستم و هر چه می سازم همین است، این قدر در ما را قاب ما نگذارید. بدم می آید که بعضی ها می خواهند که بعضی از فرزندانم را نادیده بگیرند، هر آن چه می بینید دغدغه من است؛ بازگشت کدام است؟ من دارم راهم را می روم.
او همچنین درباره پایان بندی این فیلم گفت: پایان بندی راضی کننده نبود
اگر منظور وداع چمران با بچه هایش است باید بگویم روزی که می خواستم چمران را بسازم فکر کردم فضا خیلی مردانه است و فقط این نیست. به نظرم چمران روزی چمران شد که این انقطاع را صورت داد؛ زیرا در ایران هیچوقت نمی گویند که او خانم امریکایی و چهار فرزند داشت.
این کارگردان درباره این موضوع که قرار بود که چاووشی در تیتراژ پایانی بخواند این موضوع را تکذیب کرد و گفت که این خواننده فیلم را دیده بود و من خواستم درباره چمران آهنگی بخواند.
حاتمی کیا درباره این موضوع که به نظر می رسد شخصیت چمران در این آرمان گرا بود و عملگرا نیست تاکید کرد:«من این نظر را قبول ندارم، آن چه که گفتم در حد بضاعتم بود؛ امیدوارم دوستان قلم هایشان را دست بگیرند و در این باره بنویسند.»
سقوط هلیکوپتر امداد یکی از صحنه های درخشان فیلم عنوان شد که حاتمی کیا درباره فیلمبرداری این صحنه توضیح داد: «این سقوط را چمران هم در نوشته هایش دارد. روزی که شروع کردم فکر می کردم که این سکانس یک طرف و همه فیلم یک طرف دیگر. فکر می کردم این صحنه قرار است که تاریخ سینمای ما باشد. این صحنه ۲۵ روز از ما انرژی گرفت. می توانستم از یک اسکار گرفته خارجی برای این صحنه استفاده کنم، ولی فکر کردم با بچه های ایرانی کار را انجام دهم. سال گذشته ۲۹ اسفند ماه مونتاژ تمام شد؛ از اول می دانستم که تدوین ۵ ماه زمان می برد، یک ماه پیش تازه این بار به زمین نشست. البته تمام نشد؛ این سینماها استاندارد صدای دالبی دیجتیال ندارد. فضای وسترنی فیلم برایم خیلی اهمیت داشت که روی این پرده در این قاب دیده نمی شود.»

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]رویا تیموریان: بازی پشت دوربین را بلد نیستم[/h]نشست پرسش و پاسخ فیلم «برف» امروز ۱۴ بهمن با حضور مهدی رحمانی کارگردان این فیلم و عوامل در کاخ جشنواره برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، «برف» سومین ساخته بلند مهدی رحمانی است که خود تهیه‌کنندگی آن را نیز برعهده دارد و داستان آن شرح حال یک روز از زندگی خانواده‌ای شهری است که در تدارک برگزاری مراسم خواستگاری دخترشان هستند.
مهدی رحمانی کارگردان این فیلم بعد از نمایش فیلم در نشست پرسش و پاسخ گفت:«خیلی ها می گویند فیلم هایم شبیه فیلم های اصغر فرهادی است ولی اصلا این گونه نیست.»
او درباره این پرسش که چرا لوکیشن فیلم در فضای بسته است با لحن شوخی گفت:«مگر در خیابان های ما بزم شادی است یا شیرینی پخش می کنند که لوکیشن را به خیابان بیاوریم. فیلم من یک فیلم مستقل است که از ابتدا تصمیم گرفتیم که لوکیشن آن درخانه باشد. »
رحمانی همچنین گفت:«مساله این خانواده مساله یک روزه ای نیست که یک روزه حل شود. خانواده درگیر مساله ای هستند و آبروداری برایشان مهم است. این آبروداری مساله یک برهه تاریخی است و ما همچنان خود را به یک فرهنگ چند هزار ساله گذشته متصل می دانیم که همه چیز را در جهان اولین بار اختراع کردیم و به جامعه بیرونی خود را جور دیگر نشان می دهیم. آن خانواده هم همین طور هستند.»
حسن حسندوست تدوین گر این فیلم نیز گفت:«چرا تماشاگر نمی خواهد فکر کند به چه دلیل پایان فیلم این طور است. در مورد سینمای اصغر فرهادی هم گفتند که شباهت هایی هست. این را چند بار شنیده ایم. اساسا این حرف غلط است زیرا سینمای اصغر فرهادی منبعث از سهراب شهید ثالث است. باید دوستان مطبوعاتی تحقیق کنند و این چیزی نیست که اصغر فرهادی درست کرده باشد.»
او همچنین درباره این موضوع که چرا فیلم بیشتر در آپارتمان می گذرد توضیح داد: «سینمای آپارتمانی در چند سال اخیر باب شده است؛ زیرا فیلم هایی که دوربین به خیابان می رود مجوز نمی دهند. حالا اگر کارگردان خوبی مثل رحمانی توانسته این کار را کند جای تشکر دارد.»
در این نشست همچنین با اشاره به نقش کوتاه میلاد کی مرام از رحمانی پرسیده شد که این نقش انگار جا نیفتاده است که رحمانی گفت که حضور کوتاه این بازیگر و شیرین یزدانبخش خیلی تاثیرگذار بود.
آناهیتا افشار بازیگر این فیلم نیز گفت:« بازی در این فیلم دومین تجربه ام با آقای رحمانی بود. در تجربه اولی که داشتم مقداری کار کردن با ایشان عجیب بود؛ زیرا نوع بازی گرفتن شان با بقیه کارگردان ها فرق می کرد. روز اولی که رفتم و لوکیشن را دیدم خودم را سپردم و بخش اعظم بازی من به خاطر آقای رحمانی بود و چون قبلا کار رده بودم می دانستم چه می خواهد.»
رویا تیموریان نیز درباره بازی در این فیلم و سوالی که پرسیده شد چرا همیشه نقش زن های غمگین را بازی می کند متذکر شد: «من سال هاست که در سینما و تلویزیون کار کرده ام، چندین بار کاندید جایزه ها بودم، شاید جایش باشد که حتما این موضوع را مطرح کنم که من همیشه نقش های غمگین بازی نمی کنم. من بازیگری و بازی را فقط جلوی دوربین بلدم و پشت دوربین بلد نیستم بازی کنم.نخواسته ام هم یاد بگیرم.»
او یادآور شد:« شما چرا بازی های دیگر را نمی بینید؛ من بازی کمدی هم داشتم، هیچ کس راجع به این ها حرف نمی زند. شاید به این خاطر است که من زیاد اهل مطبوعات نیستم؛ من بازیگر مستقلی هستم.»
محمدرضا غفاری، رابعه مدنی، شیرین یزدانبخش دیگر بازیگران این فیلم نیز در نشست حاضر بودند.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]امید به ساخت تولیدات مشترک را برای سینمای ایران[/h] هفدهمین بازار بین المللی جشنواره فیلم فجر امسال در ساختمان اصلی برج میلاد ، در فضایی باز تر و با میهمانان بیشتری برگزار شده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر ، وحید اسفندیاری مدیر بازار فیلم در روز دوم بعد از بازگشایی اعلام کرد که امسال ۸۱ تولید کننده بین المللی به بازار دعوت شده اند و این امید وجود دارد که دعوت از این تولید کنندگان خارجی شرایط اولیه ساخت تولیدات مشترک را برای سینمای ایران فراهم کند .
وی در ادامه اظهار داشت : بیش از هفتاد نماینده از جشنواره های بین المللی نیز در بازار فیلم حضور دارند که می تواند زمینه ساز دعوت از فیلم های بلند،کوتاه و مستندی باشد که توسط ۴۲ شرکت تولید و پخش ایرانی در بازار عرضه می شوند.
اسفندیاری از تلویزیون اسلونی ، تلویزیون مجارستان و تی وی پلسکا لهستان به عنوان بهترین خریداران سالهای اخیر بازار فیلم فجر نام برد وگفت : امسال هم از این تلویزیون ها دعوت کرده ایم تا در بازار فیلم فجر حضور داشته باشند و از بین فیلم های ایرانی انتخاب کنند .
او تاکید کرد : نتیجه نشست ها و دیدارهایی که در بازار فیلم اتفاق می افتد ، مدتی بعد مشخص می شود و مهم این است که بتوانیم در جشنواره فیلم فجر شرایط کلید خوردن پروژه ها ، و سرمایه گذاری و خرید و فروش ها را ایجاد کنیم . مثلا امسال « تاجیک فیلم » که نهادی شبیه به بنیاد سینمایی فارابی در تاجیکستان است در یکی از بهترین غرفه های مارکت حضور دارد و علاقمند به تولید مشترک با ایران هم هست ؛باقی کار می ماند به اینکه فیلمسازان و تهیه کنندگان بتوانند از این فرصت به خوبی استفاده کنند .
وحید اسفندیاری در پایان گفت : امسال حضور کشورهای عربی در بازار فیلم کنترل شده و از بین تعداد زیاد شرکت های عربی متقاضی حضور در بازار فیلم ایران کمپانی ها ی مشخصی گزینش شدند .
وی دلیل این اقدام را تلاش و انگیزه این شرکت ها برای فروش آثارشان در بازار ایران دانست و گفت ما در این دوره سعی کردیم بیشتر خریدار دعوت کنیم .
هفدهمین بازار بین المللی فیلم فجر فردا سه شنبه ۱۵ بهمن به کار خود پایان می دهد .

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]نمایش عمومی عکس و پوسترهای سینمایی[/h]نمایشگاه مسابقه مواد تبلیغی فجر سی و دوم در خانه هنرمندان پذیرای علاقمندان این بخش است.

به گزارش مدیریت ارتباطات ، نمایشگاه مواد تبلیغی سی و دومین جشنواره فیلم فجر(پوستر و عکس) در حال برگزاری است.
در این نمایشگاه تعداد ۱۵ عنوان شامل ۹۰ قطعه عکس از صحنه و پشت صحنه و ۲۱ عنوان پوستر از فیلم های سینمای ایران برای علاقمندان این بخش به نمایش گذاشته شده است.
این آثار هنری در گالری های استاد ممیز و پاییز از ساعت ۱۳ الی ۲۰ برای عموم قابل بازدید است. همچنین آثار نامزدهای هر دوبخش عکس و پوستر در محل برگزاری سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر واقع در برج میلاد برای اهالی رسانه و هنرمندان به نمایش در خواهد آمد.
گفتنی است این بخش پس از سالها برای عموم قابل بازدید شده است.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]ننگ برپاسداری که بمیرد وتو خشاب اسلحه اش فشنگ مونده باشه[/h]هرسال با حلول سال نو سینمایی وآغاز جشنواره فجر از محصولات تازه سینمایی کشورمان رونمایی می شود . وحالا در دهه ی چهارم این رویداد عظیم فرهنگی می شود گفت :فیلم فجر تجلی چند نسل سینمای ایران با آدم ها واندیشه های متفاوت است .

ولی برای ما که از دریچه رسانه در شهرستان درحال و هوای جشنواره نفس
می کشیم درکنار فیلم ها ، نام ها برجسته تر و پررنگ ترند .
کیمیایی و نگاهش ،درویش و صداقتش ،میرکریمی و تعهدش وحاتمی کیا و اسطوره هایی که هرسال از پستوی
خاطرات جنگ و خاکریز بیرون می کشد وحالا از فراز برج میلاد وپرده ی نقره ایش مردم را به تماشا می خواند.
برای نسل من که چمران در سرکلاس درس دینی ،ادبیات و فیزیک تحلیل می شد یک مبارز دانشمند بود و درفضا
ی صمیمی آن روزها چون این خاطرات و حرف ها سیال و روان بودند هرگز به اسطوره بودنش فکر نمی کردیم.
چند سال قبل بود با خودم فکر می کردم سینما از حاتمی کیا عبور خواهد کرد ......
شاید فضای ذهنی من در سیالیت گذشته معلق مانده بود . تا این که چندی پیش سفری به کرج داشتم . نشانی منزل
یکی از بستگان را پرسیدم ،پسر نوجوان اش همراهم شد درراه می گفت:سر کوچه شان عکس سلطان سلیمان است !
لبخندی زدم و چیزی نگفتم . وقتی سر کوچه رسیدیم دیدم نام کوچه شهید چمران است و عکس اش کنار آن ....
تا به خودم آمدم ساعتی گذشته بود و باید فاصله ها را حس و باور می کردم . این بچه ها که درسال های افتخار آفرینی
چمران زندگی نکرده اند و معلم شان که چمران را ندیده و فرمانده شان نبوده .
حالا !خوب می فهمم که سینما نمی تواند از حاتمی کیا عبور کند . حاتمی کیا میراث دار یک نسل ،یک تاریخ و یک
حماسه است و اکنون دغدغه هایش را کم کم باور می کنم .
وبرای نسل ما حاتمی کیا دنباله ی همان اسطوره هاست .!!!!!!
مرتضی اکبری صحت

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]چرا چ همان مصطفي چمران است؟[/h]«غمگين، کمي خسته، دلزده از اسلحه و آرام تر از هميشه». آخرين تصويري که مصطفي چمران در ذهن همرزمان لبنايش برجاي گذاشت او را در حالي نشان مي داد که همچنان دلبسته خانواده اش در امريکا، نگران از آينده اش در ايران و افسرده از غيبت ناگهاني مرادش امام موسي صدر در ليبي بود.

مصطفي چمران حداقل به روايت نزديکانش هنگامي که قدم به فرودگاه مهرآباد تهران گذاشت، متفاوت از روزهايي بود که ازهمين فرودگاه خاک وطن را به قصد تحصيل در امريکا ترک کرد.
نيايش هاي عارفانه، نقاشي هاي چشم نواز ودل نوشته هاي غمزده او در لبنان همگي نشاني از تغيير رفتارهاي مصطفي چمراني داشت که در دهه پنجم زندگيش متفاوت از دهه سي دوران مبارزه اش رفتار مي کرد. مردي که در سالن ورودي سازمان ملل براي اعتراض به حضور شاه در امريکا، زمين و زمان را بهم دوخته بود، هنگامي که از لبنان راهي تهران و از تهران راهي کردستان شد مانند گذشته رفتار نمي کرد.
حضور او در جمع مبارزان منطقي و درس خوانده ملي- مذهبي تا همراهيش با امام موسي صدر روحاني روشنفکر ايراني همگي نمايي تازه از مصطفي چمراني را مي سازد که حداقل به اسطوره هاي رسمي رسانه هاي دولتي و حاکميتي ايران شباهت ندارند.
نگاه رسمي و کليشه اي رسانه اي از همان ايام تا همين لحظه تصوير مصطفي چمران را همچنان با اسلحه روي ديوارهاي شهر با نقاشي هاي گلدرشت به تصور مي کشد. مصطفي چمران وقتي به ايران بازگشت دلبستگي به اسحله نداشت. دلنگران مبارزه هم نبود. او در انتخابات مجلس نام نويسي کرد و نماينده دولت شد. از سوي راي مردم را گرفت و از طرف ديگر معتمد دولت شد.
چمران در ايران جلوه اي متفاوت از گذشته دانشگاهي اش در امريکا، سابقه مبارزاتش در لبنان و انديشه سازمان يافته اش در ميان جنبش امل داشت. او هنگامي که وادار شد کت و شلوار را ازتنش درآورد، به سرعت مسوليت گروهي را برعهده گرفت که نام «جنگ هاي نامنظم» را برپيشاني داشتند.
همين انتخاب نمايشي از تفاوت رفتارهاي چمران بود. تصويري که ابراهيم حاتمي کيا، در آخرين ساخته اش «چ» به نمايش گذاشته، دگرگوني هاي مصطفي چمران را به رخ مي کشد. حاتمي کيا، چمران را در قامت مردي نمايش مي دهد که تنها به اجبار اسلحه در دست مي گيرد و تا آخرين لحظه مذاکره براي صلح را بر جنگ براي نجات ارجح مي داند.
اما آنچه شهروندان ايراني از چمران مي شناسند، آميخته اي از عرفان و شعار است. چمراني که محصول هم انديشي برادر او و رسانه ملي است.
نجواي نيايش هاي شبانه همچنان با صداي مهدي چمران و با نام مصطفي چمران از شبکه هاي تلويزيوني ايران پخش مي شود ودر سالگردش عده اي از نزديکان او به مجاهدت ها و مبارزاتش اشاره مي کنند ولي هيچکس نشاني از خانواده امريکايي چمران، پروانه همسرش که به تازگي چهره در نقاب خاک کشيده، دخترش و دو پسرش نمي گيرد. اين ها همگي در «چ» ابراهيم حاتمي کيا آمده است. او گذشته چمران را نه در ميان چريک هاي لبناني که در کنار پروانه و سه فرزندش سوار برخودرو استيشني خانوادگي و در راه کنار دريا ديده است.
آنهايي که چمران را به اسطوره رسانه اي تبديل کرده اند هيچگاه عکس هاي يادگاري او با پيراهن آستين کوتاه، ريش هاي تراشيده و دست در گردن همسر و فرزندانش در شهربازي هاي امريکا را نمي بينند. شايد تنها فيلمسازي در قامت حاتمي کيا مي تواند رنگ از رخ کليشه هاي مرسوم ايراني بردارد.
ابراهيم حاتمي کيا براي اولين بار جسورانه ذهنيت شهروندان ايراني در مورد اسطوره هاي تلويزيوني را برهم زده است. او مصطفي چمراني را ساخته که بيش از قصه هاي خام داستانه مدافعانش به او شباهت دارد. نزديک ترين رفيق چمران در امريکا و ايران ابراهيم يزدي و بهترين دوست خانوادگي همسر امريکايي او همسر وزيرامور خارجه دولت بازرگان بوده است. همين يک نشانه سيمايي متفاوت از چمران مي سازد. چهره اي که به نظرمي رسد نگاه هاي رسمي و قاب هاي تنگ طي تمامي سال هاي گذشته سعي در محو آن داشته اند.

«چ» همان مصطفي واقعي در ايران است نه نقاشي وهم انگيزش در حاشيه اتوبان شمالي تهران و تصوير مخدوش برنزيش در موزه هاي ايران.
پرسشي که ابراهيم حاتمي کيا پيش روي شهروندان ايراني مي گذارد، ساده و صريح است:« چمران اگر شهيد نشده بود، اکنون کجا بود و چه مي کرد؟»

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]رئیس سازمان سینمایی به برج میلاد آمد[/h]دکتر ایوبی عصر دیروز با حضور در برج میلاد از بخش های مختلف ستاد اجرایی جشنواره فیلم فجر بازدید کردند.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنوارهب ین المللی فیلم فجر، دکتر حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر دیروز با حضور در برج میلاد از بخش های مختلف جشنواره بازدید کردند.
دکتر ایوبی در این بازدید با حضور در واحد مدیریت ارتباطات جشنواره فیلم فجر با اعضای ستاد خبری و بخش بولتون خبری دیدار کردند.
در این دیدار محمد حیدری، جواد رمضانی، رسول صادقی و..... دکتر ایوبی را همراهی می کردند.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]همه چیز درباره بخش تجلی اراده ملی؛[/h][h=1]از هیات داوران تا نهادهای شرکت کننده[/h]بخش تجلی اراده ملی یکی از بخش های جشنواره فیلم فجر است که ۲۴ نهاد و سازمان امسال در این بخش حضور دارند.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، ناصر باکیده مدیر بخش تجلی اراده ملی و استانهای سی و دومین جشنواره بین المللی فجر درباره این بخش توضیح داد: «بخش تجلی اراده ملی جشنواره، در راستای ایجاد فضای متناسبی برای حضور سازمانها و ارگانهایی است که نسبت به بازبینی و ارزیابی آثار بخش مسابقه سینمای ایران - شامل سودای سیمرغ و نگاه نو –تمایل دارند تا این سازمانها بتوانند در جهت ارتباط با هنرمندان و فیلمسازانی است که در راستای اهداف فعالیتهای آن سازمان ها آثاری را تولید کرده اند.
او یادآور شد: «امسال با توجه به فراخوان عمومی این بخش و پایبندی به اصل مقررات و ضوابط آن،ارتباطات خود را با نهادهای مختلف برقرار کردیم که ماحصل آن حضور موثر ۱۳۰ داور که متشکل از فیلمسازان و کارشناسان حوزه های مختلف نهادها و سازمانها هستند و حضور ۲۴ سازمان و نهاد می باشد.»
باکیده در ادامه ۲۴ نهادی که امسال در این بخش حضور دارند را نام برد: «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (پژوهشکده اندیشه)، معاونت فرهنگی قوه قضاییه، روزنامه فرهیختگان، انجمن مدیران تولید سینمای ایران، جشنواره روحانی در باب سینما، جمعیت هلال احمر جمموری اسلامی ایران، فرهنگسرای انقلاب اسلامی، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، موسسه فرهنگی هنری ناجی هنر، بنیاد شهید و ایثارگران، سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری، شرکت ملی پالایش فراورده های نفتی ایران، سازمان بهزیستی، سازمان تحقیقات و ترویج وزارت جهاد و کشاورزی(جشنواره روستا)،ستاد اقامه نماز، سازمان بسیج جامعه زنان کشور، ستاد رسیدگی به امور بیمه و کمک به زندانیان نیازمند(ستاد دیه کشور)، سازمان بسیج دانشجویی ، کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین، شرکت آب و فاضلاب تهران ، واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو سازمان ها و نهادهای حاضر در بخش تجلی اراده ملی جشنواره امسال هستند.»
او همچنین درباره ترکیب هیات داوران جشنواره امسال گفت: «امسال بالغ بر ۱۳۰ نفر در هیات داوران حضور داشتند که در سالن اختصاصی موزه سینما کار داوری آثار را انجام دادند. از شنبه ۱۲ تا ۲۲ بهمن کار این هیات شروع شده و ادامه دارد. فرشته طائر پور، علیرضا رییسان، جمال شورجه، محمد خزائی، مهدی فرجی، محمدعلی باشه آهنگر، علی معلم، امیر قادری و جواد طوسی.... از جمله هیات داوران این بخش هستند.»
مدیر بخش تجلی اراده ملی تصریح کرد: « این بخش در جهت پیوند متناسب بین هنرمندان سینما و این نهادها و سازمان ها است. در مراسم اختتامیه جداگانه ای؛ تحت عنوان آیین اختتامیه بخش تجلی اراده ملی آرای هیات داوران اعلام و جوایز به منتخبان از سوی این نهاد اهدا می شود.»
او همچنین درباره این موضوع که آیا این نهادها در طول سال هم به ساخت فیلم کمک می کنند یا این که یک حرکت نمادین در جشنواره است تاکید کرد: «این نهادها اصلا سمبلیک نیستند و جشنواره تلاش دارد پیوندی را ایجاد کند. شخصا احساس می کنم که پایان گرفتن جشنواره آغازی در ارتباطات هنرمندان، سینماگران با نهادها و سازمان هایی است که بتوانند در راستای تعامل با یکدیگر نسبت به تولید فیلم های خاص خود اقدام کنند.»
باکیده متذکر شد: «قطعا سرمایه هایی که در این نهادها و سازمان ها وجود دارد می تواند منجر به تولید فیلم های شاخص و تاثیر گذاری در جامعه ما باشد و سینما می تواند به ارتقای اهداف آن سازمان ها و نهادها در جامعه کمک کند.»

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]نظر سنجی مردمی ادامه دارد[/h]نظر سنجی آرا مردمی آثار سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر ادامه دارد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، اگر فیلمی تا پایان امروز۱۵ بهمن ماه در سینما های مردمی اکران نشودبه صورت خود به خودی از گردونه نظر سنجی مردمی به استناد تبصره ماده ۴ شیوه نامه ضوابط جمع آوری و جمع بندی آرا تماشاگران حذف شده و ارزیابی نخواهد شد.
۱۴ بهمن ماه یکی از خبرگزاری های کشورمان نوشته بود« فیلم معراجی ها به دلیل محدودیت تعداد نمایش آثار از بخش آرا مردمی حذف می شود» اما دفتر جشنواره عصر دیروز جدول نمایش فیلم معراجی ها را به ستادبرگزاری آرا مردمی ابلاغ کرد. از آنجایی که بیش از ۱۸ نمایش برای آن پیش بینی شده به این ترتیب فیلم معراجی ها هم در بخش آرا مردمی حضور خواهد داشت.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
برگزاری مراسم اختتامیه بخش بین الملل

مراسم اختتامیه بخش بین الملل سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر ساعت ۱۸ و سی دقیقه عصر امروز در هتل پارسیان آزادی و در سالن زرین برگزار می شود.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، در این مراسم بهترینهای بخش سینمای سعادت با اهداء سیمرغ بلورین به دستاوردهای فنی یا هنری، فیلم نامه، فیلم ، جایزه ویژه هیات داوران، کارگردانی و جایزه ویژه بیرق طلایی(جایزه مصطفی عقاد) ادامه می یابد.
بهترین های جام جهان نما با تقدیر و اهداء سیمرغ بلورین به دستاورد فنی یا هنری، بازیگر مرد، بازیگر زن، فیلمنامه و کارگردانی ادامه خواهد داشت.
در بخش جام جهان نما هم سیمرغ بلورین اهدا می شود به دستاورد فنی با هنری، بازیگر مرد، بازیگر زن، فیلمنامه، کارگردانی.
در این مراسم برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم آسیایی هم معرفی خواهد شد.
گفتنی است در طول مراسم از ویتوریو استرارو با حضور آقایان مجید مجیدی و محمد مهدی عسگرپور تقدیر می شود.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]مدیر جشنواره بنگلادش :[/h][h=1]سینمای ایران از مدعیان سینمای هنری است[/h] احمد مجتبی جمال ، مدیر جشنواره بنگلادش میهمان بازار فیلم فجر است . او می گوید در بازار فیلم فجر می توان جدیدترین فیلم های ایرانی را پیدا کرد و دید و با آخرین پروژه های سینمای ایران آشنا شد .

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر ، احمد مجتبی جمال در دوره های مختلف در بازار بین المللی فیلم فجر شرکت کرده و از بین فیلم هایی که در این بازار ارائه می شوند ، آثاری را به جشنواره فیلم بنگلادش دعوت کرده است . « دربند » در دوره قبلی این جشنواره که درژانویه ۲۰۱۴(ماه گذشته ) برگزار شد ، شرکت کرد و جایزه بهترین کارگردانی را گرفت .
احمد مجتبی جمال گفت : جشنواره فیلم بنگلادش بخش ها ی مختلفی دارد که بخش بهترین فیلم از نگاه تماشاگران یکی از این بخش ها است و اهمیت زیادی برای ما دارد . در جشنواره امسال بنگلادش ۲۱ فیلم ایرانی شرکت کرد که از بین آنها فیلم کوتاه «پلاستیک » توانست جایزه تماشاگران را دریافت کند؛ این برای ما بسیار جالب بود که یک فیلم کوتاه اینقدر برای مخاطبان جشنواره جذاب بود .
تا کنون تعداد زیادی از سینماگران ایرانی در جشنواره فیلم بنگلادش مورد تقدیر قرار گرفته و یا داور بوده اند ، تهمینه میلانی ، منیژه حکمت و رسول صدر عاملی از آن جمله اند . همچنین برپایی بزرگداشت برای عباس کیارستمی و دعوت از بزرگان سینمای ایران مانند داریوش مهرجویی و جعفر پناهی نشانه علاقه بنگلادشی ها به سینمای ایران است . احمد مجتبی جمال ضمن تایید این مطلب گفت : تمرکز و علاقه ما در جشنواره متوجه سینمای هنری و شاخه های غیر تجاری سینما است و سینمای ایران به عنوان یکی از مهمترین مدعیان این عرصه در جشنواره بنگلادش جایگاه خاصی دارد؛ بنابراین ما هر سال حتما فیلم های ایرانی را دعوت می کنیم که بخش عمده ای از کار انتخاب و آشنایی ما با سینمای ایران در همین بازار فیلم فجر انجام می شود . هر سال در ایام برگزاری این بازار دی وی دی های بسیاری از آثار ایرانی به دست من می رسد و این فرصت درخشانی برای انتخاب فیلم از بین آنها است .
احمد مجتبی جمال در پایام از فیلم « فرش ایرانی » به عنوان یکی دیگر از آثار ایرانی موفق نام برد و گفت : به نظر من این فیلم تمام جنبه های لازم برای یک فیلم هنری خوب را دارد .
جشنواره فیلم بنگلادش هر سال پذیرای تعداد زیادی از فیلم های ایرانی است . فیلم های بلند ،کوتاه و مستندایرانی در بخش های رقابتی و غیر رقابتی این جشنواره حضور پیدا می کنند ،سهم سینمای ایران از جوایز این جشنواره نیز کم نبوده است .

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]سید محمد غرضی به کاخ جشنواره آمد[/h]سید محمد غرضی ظهر امروز برای بازدید به کاخ جشنواره آمد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، سید محمد غرضی ظهر امروز برای بازدید به محل ببرگزاری جشنواره آمد. ابراهیم داروغه زاده به همراه گروه اجرایی برای استقبال و همراهی وی رفتند.
سید محمد غرضی پس از دیدار با اهالی رسانه به تماشای فیلم با دیگران ساخته ناصر ضمیری نشست.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]حاتمی کیا جایزه ویژه و درویش جایزه بیرق طلایی را برد[/h]برندگان بخش بین الملل سی ودومین جشنواره فیلم فجر عصر امروز(۱۵ بهمن) با حضور بازیگران ایرانی و مهمانان خارجی در هتل آزادی معرفی شدند.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، برندگان بخش سینمای سعادت (فیلم‌سازان جهان اسلام) به این شرح اعلام شد: دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی هنری به «محمود بهرازنیا» برای فیلم «شاهزاده» محصول مشترک آلمان و افغانستان اهدا شد. سمیرغ بلورین این بخش به «استفان واربک» برای موسیقی متن فیلم «رستاخیز» از ایران داده شد.
همچنین دیپلم افتخار بهترین فیلم‌نامه به «باختیگور کریم‌اف» برای فیلم‌نامه فیلم «آیینه مات» از تاجیکستان اهدا شد و همچنین «فیصل سوئیسال» برای فیلم‌نامه فیلم «تقاطع» از ترکیه داده شد.
اما سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه به «زازا یوروشاتزه» برای فیلم‌نامه فیلم «فصل برداشت» از گرجستان و استونی اهدا شد.
در بخش کارگردانی سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به «هانی ابواسد» برای کارگردانی فیلم «عمر» از فلسطین اهدا شد و دیپلم افتخار ویژه هیئت داوران به«ناصر ضمیری» نویسنده و کارگردان فیلم «با دیگران» از ایران اهدا شد و سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران به «امیر بایگازین» نویسنده و کارگردان فیلم «درس‌های هم‌آوازی» محصول مشترک قزاقستان، فرانسه و آلمان اهدا شد.
همچنین جایزه مصطفی عقاد (بیرق طلایی) به «احمدرضا درویش» نویسنده و کارگردان فیلم «رستاخیز» از ایران تعلق گرفتت و سیمرغ بلورین بهترین فیلم به «زازا یوروشاتزه» و «ایوو فِلْت» برای فیلم «فصل برداشت» از گرجستان و استونی داده شد.
عصر امروز همچنین جوایز بخش جام جهان‌نما نیز اهدا شد. سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی هنری به«یرمک تورسونف» برای فیلم «مرد پیر» از قزاقستان اهدا شد و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن به «بیانکا کریکزمن» برای فیلم «جهان تازه» از هلند تعلق گرفت.
همچنین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد به «ایساکا ساوادوگو» برای فیلم «جهان تازه» از هلند داده شد.
«محمدمهدی عسگرپور» نیز سیمرغ بلورین بهترین فیلم آسیایی را برای کارگردانی فیلم «میهمان داریم» از آن خود کرد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه در این بخش به نویسندگان فیلم‌نامه «حلقه‌ها» «سِردان گُلوبوویچ، سِریان کولیویچ، میلِنا پوتا کولیویچ» محصول مشترک صربستان، فرانسه، آلمان، اسلوونی و کرواسی تعلق گرفت و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به «رِیس چِلیک» برای کارگردانی فیلم «شب سکوت» از ترکیه داده شد، همچنین سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران به «یوری بایکوف» کارگردان فیلم «سرگرد» از روسیه اهدا شد..
سیمرغ بلورین جایزه ویژه بین‌الملل هم «ابراهیم حاتمی‌کیا» برای نویسندگی و کارگردانی فیلم «چ» از ایران داده شد و «مارک بَری» برای تهیه‌کنندگی فیلم «جهان تازه» از هلند سمیرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کرد.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]ارائه الگوهایی برای فيلم نامه نويس به عنوان يك همكار[/h]کارگاه آموزشی «فيلم نامه نويس به عنوان يك همكار » ۱۵ بهمن ماه در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر،این کارگاه با حضور آقاي رييس چليك" از تركيه، مومن اسميهي از مراكش و آقايان محمد علي سجادي، مهران كاشاني و شادمهر راستين با همكاري واحد بين الملل سي و دومين جشنواره فيلم فجر و كانون فيلم نامه نويسان برگزار شد.
این نشست که به صورت صمیمانه ای برپا شد به صورت پرسش و پاسخ و ارائه تجربیات تک تک میهمانان ادامه یافت. ميهمانان در این نشست نظرات و تجربيات خود را در زمينه فيلم نامه نويسي و همكاري فيلم نامه نويس با كارگردان و ديگر عوامل با شركت كنندگان در ميان گذاشتند.
در ادامه اسميهي با صحبت از عنواع فيلم ها با ارائه نظراتي درباره نگرش كارگردان در عملي ساختن محتويات فيلم نامه پرداخت. همچنين رئیس چليك در رابطه با تامل ٢ طرفه كارگردان و فيلم نامه نويس بياناتي داشتند و شراكت مثبت و سازنده اين دو را لازمه يك كار موفق دانست..
در انتهاي نشست مهران كاشاني جمع بندي كلي از جلسه داشت و سپس به پاسخ سوالات شركت كنندگان پرداخت.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]سینمای ایران به ترویج ویژگی های انسانی می پردازد[/h]علیرضا داد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر گفت که جشنواره فجر در جستجوی آن است که نقش و سهم بیشتری در اعتلای فرهنگ جهانی پیدا کند.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر؛ رضا داد در مراسم پایانی اهدای جوایز بخش بین الملل جشنواره فجر که امشب ۱۴ بهمن در هتل پارسیان آزادی برگزار شد با تشکر از اعضای هیات انتخاب و داوری متذکر شد: «این داوران در برنامه ای فشرده، فیلم ها را دیدند و انتخاب و داوری کردند.»
او همچنین یادآور شد: «جشنواره فیلم فجر با پیروزی انقلاب اسلامی متولد شد؛ اما گسترش سینمای ایران در دنیا باعث شد این انقلاب وجه بین المللی یابد. این جشنواره در جستجوی آن است که نقش و سهم بیشتری در اعتلای فرهنگ جهانی پیدا کند. سینمای ایران در جهان به گونه ای متفاوت و ممتاز شناخته شده است و چون پیام انقلاب علاقمند به گسترش فرهنگ به دنیا بود؛ به ترویج ویژگی های انسانی پرداخت و بر خلاف سینمای جهان که برای جذاب کردن فیلم ها به ترویج *** و خشونت می پردازند از آن پرهیز کرد و این تمایز مورد توجه جهان قرار گرفته است.»
دبیر جشنواره فجر همچنین یادآور شد: «آثار سینمای ایران در راستای نجات بشر از گرفتاری ها است و جشنواره فیلم فجر در جستجوی آن است که راه را برای گسترش راه جدیدی از طریق فرهنگ هموارتر کند. لذا جشنواره فجر دست همه منتقدان و فیلم سازان را می فشارد تا به هم سویی و همجواری هم سطحی بتوانیم این نقش و سهم را در جهان ایفا کنیم.»

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]فیلمبردار محمد(ص):[/h][h=1]وقتی چیزی را عمیقا آرزو کنید به دست می آورید[/h]ویتوریو استورارو فیلمبردار فیلم محمد(ص) مجید مجیدی است که در مراسم اختتامیه بخش بین الملل جشنواره فجر از او تقدیر شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر؛ این فیلمبردار که جوایز اسکار و هچنین جایزه های بین المللی زیادی را در کارنامه خود دارد بعد از دریافت تابلو خط به زبان ایتالیایی صحبت کرد و گفت:«معذرت می خواهم که بعد از دو سال هنوز فارسی یاد نگرفته ام.»
او همچنین درباره این که چگونه به پروژه فیلم محمد (ص) وارد شده است، گفت: «در زندگی وقتی یک چیزی را عمیقا آروز می کنید، آن را به دست می آورید. سه سال پیش برای پروژه یک فیلم در الجزایر بودم؛ فکر کردم که باید با فرهنگ آن جا آشنا شوم. کتاب هایی خریدم که درباره اسلام و حضرت محمد(ص) بود؛ نیاز داشتم که آن ها را به تصویر دربیاورم.»
او یادآور شد:«ممکن است باور نکنید، کتاب هایم که تمام شد؛ کامپیوترم پیغام داد که ایمیلی آمده و از من به این پروژه دعوت شده است. این بهترین چیزی بود می شد که در آن لحظه آرزو کرد. وقتی این تقاضا از من شد؛ حاضر بودم حتی پیشتر هم این کار را بکنم.»
این فیلمبردار تاکید کرد: «معمولا در سن سال من وقتی جایزه ای می گیرند؛ برای کارهای انجام شده است، اما این جایزه راه مرا باز می کند. راهی که یک هنرمند می رود معمولا راهی است که به تنهایی می رود، ولی کار فیلمبرداری به تنهایی نمی شود.»
او در پایان اظهار امیدواری کرد جوانانی که در این چند سال با او همکاری کردند این راه را ادامه دهند و با نور به آشنایی بیشتری برسند.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=4]روزشمار جشنواره / روز اول[/h] امروز فیلمهای :
زندگی مشترک آقای محمودی و بانو (خارج ار مسابقه)
عاشق ها ایستاده میمیرند
بیگانه بهرام توکلی
گنجشکک اشی مشی
در کاخ جشنواره به نمایش در آمد.

بولتن ویژه افتتاحیه
نشریه روزانه جشنواره (روز اول ۱۲ بهمن ۱۳۹۲)

[h=4]روزشمار جشنواره / روز دوم[/h] امروز فیلمهای
قصه ها به کارگردانی (رخشان بنی اعتماد )
زندگی جای دیگری است (منوچهر هادی)
مردن به وقت شهریور
ملبورن
در کاخ جشنواره به نمایش در آمد

نشریه روزانه جشنواره (روز دوم ۱۳ بهمن)

[h=4]روزشمار جشنواره / روز سوم[/h] امروز فیلمهای :
چ (ابراهیم حاتمی کیا)
لامپ 100 (سعید آقاخانی)
خط ویژه (مصطفی کیایی)
برف (مهدی رحمانی)
پایان خدمت (حمید زرگرنژاد)
در کاخ جشنواره به نمایش در آمد.

ضمنا عکس هنرمندان در روز برفی را مشاهده کنید.

بولتن روز سوم جشنواره
[h=4]
روزشمار جشنواره / روز چهارم (۱۵ بهمن ماه)
[/h] امروز در کاخ جشنواره فیلم های زیر اکران شد :

متروپل (مسعود کیمیایی) : بعلت عدم حضور کارگردان نشست خبری فیلم برگزار نشد.
فصل فراموشی فریبا
ناخواسته (برزو نیکنژاد)

امشب مراسم اختتامیه بخش بین الملل جشنواره در هتل اوین برگزار میشود.

بولتن روز چهارم

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]عهد کرده بودم که فیلمی درباره نهضت عاشورا بسازم[/h]نشست پرسش و پاسخ فیلم «رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش با حضور عوامل ۱۶ بهمن بعد از نمایش فیلم در کاخ جشنواره برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، داستان فیلم درباره واقعه عاشوراست که با همراهی بکیر (فرزند حر ابن یزید ریاحی) به قیام حسین بن علی و متن حوادث واقعه عاشورا می‌پردازد. این فیلم مقطع زمانی مرگ معاویه تا قیام امام سوم شیعیان را در بر می‌گیرد.
احمدرضا درویش کارگردان فیلم در ابتدای نشست گفت:«تقریبا ده سالی است که چنین میزانسنی ندیده ام و شاید بهترین و جدی ترین نمایشی بود که در میلاد در میان اهل رسانه دیدم. به هر حال همه ما همکار هستیم و حلقه رسانه حلقه مهمی از تولید هنری است و شما نقش مهمی در انتقال آثار تولید شده دارید. شنیده بودم که کیفیت سالن از نظر تصویر و صدا خوب نیست ولی به نظرم اشکالی نداشت.»
او درباره پروژه این فیلم توضیح داد: «حدود ۱۴ سال پیش به همراه احمد مسجد جامعی به دمشق رفته بودیم و از زیارت مزار حضرت زینب(س) بر می گشتیم؛ در یک روز بارانی زیر حفاظی ایستادیم و دو ساعت گفتگو کردیم. آن جا گفتم که آرزو دارم درباره واقعه عاشورا اثری در کارنامه ام داشته باشم. در مورد حضرت عباس هم صحبت شد و بحث شد چرا نباید چهره او را نشان دهیم و چرا باید به جای معصومین نور جای چهره شان بگذاریم. زیر باران عهد بستیم که این کار صورت بگیرد، در هر صورت آن عهد به ظهور رسید. مسجد جامعی سوای سمت هایی که داشت به اعتبار شخصیت فرهنگی شان شخصا در کنار این پروژه به ما کمک کردند.»
او درباره منابع هم گفت:«در انتهای تیتراژ به تعدادی از منابع اشاره شده است. واقعیت این است هر قدر منابع در این فیلم به کار گرفته شده باشد آن قدر زیاد است که دهها سال زمان می برد. در مورد نهضت عاشورا در طول تاریخ هر کسی که به ایشان علاقه داشت سعی کرده کاری انجام دهد؛ مورخین، شعرا و نقاشان هر کدام کارهایی کرده اند. این منابع فقط مربوط به ایران نیست. بعضی آثار خارجی در این زمینه هست و مورخین غیرمسلمان هم کلی کتاب در این باره نوشته اند. در هر صورت عنصر تحقیق تا انتهای پروژه ادامه داشت.»
درویش یادآور شد: «اگر قرار بود که نعل به نعل تاریخ در دو ساعت و نیم پرداخت شود نمی شد. بعد از مراحل تحقیق چیزی که مهم بود این بود که رابطه منطقی بین تخیل، سینما و تاریخ بسازیم. ما می خواستیم روابط تاریخی را ارایه دهیم و در عین حال ساختار دراماتیک فیلم رعایت شود.»
او ادامه داد:«یک فیلم درباره نهضت عاشورا ساخته شده است، توقع نیست که ما همه حرف ها را درباره واقعه عاشورا بزنیم. امیدوارم که راهی شود برای ساخت فیلم های دیگر در این باره.»
محمدحسین جعفریان، فیلمبردار این پروژه نیز درباره فیلمبرداری این کار توضیح داد: «وقتی فیلمنامه را می خوانیم ایده ای به ذهنمان می رسد بعد با کارگردان صحبت می کنیم و بعد وارد کار عملی می شویم در این کار هم همین روش اعمال شد و از یک فیلمبردار پشت دوربین استفاده شد و بعضی صحنه ها دو دوربین استفاده شد و من و آقای درویش پشت مونیتور می نشستیم و نقطه نظر او را می شنیدیم و سعی می کردیم که نظرات او را اعمال کنیم.»
او ادامه داد:«در این فیلم با همان امکاناتی که در سینمای ما هست استفاده کردیم. حتی امکاناتی که در سینمای ما الان هست در سال ۸۷ نبود و ما از تجهیزات آن دوره استفاده کردیم. یکی از تلخ ترین خاطراتم این بود که یکی از اعضای گروهم به نام محمد صاحبی از بالای دوربین افتاد و جانش را از دست داد.»
تقی علیقلی زاده تهیه کننده فیلم هم درباره هزینه این فیلم گفت:«این فیلم همان طور که جعفریان گفت امکانات فوق العاده نداشت و تنها با عشق و علاقه گروه پیش رفت. شروع کار از بهمن ۸۸ بود که یازده ماه و یک سال و نیم هم پست پروداکشن آن طول کشید. اما درباره هزینه که سوال شد؛ این سوال سر «دوئل» هم تکرار شد، حق افکار عمومی این است که درباره منابع عمومی بدانند. این سیاستی که دولت یازدهم دارد که میزان هزینه فیلم ها را در سایت قرار خواهد داد کار درستی است؛ ولی وقتی فیلمی هزینه خصوصی دارد، او حق دارد که بعضی اطلاعات را نزد خود نگه دارد. این پروژه هم از هزینه دولتی استفاده نکرده و از منابع خصوصی داخلی و خارجی استفاده کرده است پس اجازه دهید از این سوال بگذریم.»
مجید میرفلاح طراح صحنه این فیلم نیز گفت:«من اولین کارم را با درویش شروع کردم و آخرین کارم که بهترین هم بود، با او انجام دادم. خیلی از منابع را آقای درویش در اختیار ما گذاشت. یکسری از دکور صحنه را ساختیم و یکسری را انتخاب کردیم و تغییر دادیم. اشکالی نمی بینم که چرا قلعه رودخان انتخاب شد. بقیه لوکیشن ها را هم دیدیم بسیار خوب بود.»
او تاکید کرد:«این کار از نظر تصویری مطابق کارهایی که آن طرف آب ها می شود است.»
علی قائم مقامی مدیر تولید نیز توضیح داد: «چیزی که دراین فیلم مشهود است این بود زمانی که رفتیم سر فیلم می دانستیم که در فلان سکانس چقدر ادوات داریم و این طور نبود که سر فیلمبرداری بگوییم چه می خواهیم. کار تولید رستاخیر خیلی سخت بود؛ چیزی در حدود یک سال ۳۵۰ سوارکار داشتیم که تغذیه و جایشان باید مشخص می بود. در صحنه کوفه ۲هزار سیاهی لشکر داشتیم و این کار سختی در سینمای ایران بود.»

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]تنور جشنواره فیلم در استان ها هم داغ شد[/h]کاروان نمایش فیلم های جشنواره فیلم فجر که از تهران آغاز شده بود از امروز ۱۶ بهمن به ۱۷ استان کشور رسید و فردا هم استان های دیگری همراه این کاروان می شوند.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، ناصر باکید ه مدیر بخش تجلی اراده ملی و استانهای سی و دومین جشنواره بین المللی فجر درباره اکران فیلم ها در استان های کشور توضیح داد: «سی ودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر که به صورت همزمان امسال در سی استان کشور برگزار می شود، از امروز ۱۶ بهمن مصادف با ایام دهه فجر کار خود را در دو گروه نمایش آغاز می کند. گروه اول ۱۷ استان کشور است که از امروز(۱۶ بهمن) نمایش فیلم ها در آن ها آغاز شده و گروه دوم ۱۳ استان دیگر هستند که ۱۷ بهمن نمایش فیلم ها را آغاز می کنند.»
به گفته باکیده استان هایی که از امروز کار خود را آغاز کرده اند به این شرح هستند: البرز، فارس، قزوین، کرمانشاه، همدان، آذربایجان شرقی، بوشهر، خوزستان، زنجان، کردستان، لرستان، اردبیل، کرمان، کهکیلویه و بویر احمر، مرکزی، هرمزگان و یزد که نمایش فیلم ها در این استان ها تا ۲۵ بهمن ادامه دارد. نمایش فیلم های جشنواره در ۱۳ استان باقی مانده از فردا آغاز می شود و تا ۲۶ بهمن ادامه می یابد.
مدیر بخش استان های سی و دومین جشنواره فیلم فجر همچنین درباره پیش بینی استقبال مردم از فیلم ها در این استان ها متذکر شد: «در هر استان بیست عنوان از فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران در سانس های مختلف به نمایش در می آید که در سی سالن نمایش، هر سانس بالغ بر ۲۳ هزار ظرفیت پذیرش مخاطب را دارد.»
او درباره چگونگی نمایش فیلم ها در استان های کشور توضیح داد: «این رخداد سینمایی با توجه به علاقمندی استان های کشور که برای دیدن آثار فیلم فجر وجود داشت برای اولین بار با همکاری سازمان امور سینمایی، وزارت کشور، دبیر جشنواره و همراهی جامعه تهیه کنندگان سینمای ایران این امکان فراهم شد که جشنواره فیلم فجر به این شکل گسترده و به صورت همزمان در کلیه استان ها برگزار شود. در هر استان شوراهای برگزاری جشنواره تشکیل شد و این شوراها با حضور مدیران کل فرهنگ ارشاد اسلامی به عنوان مدیر جشنواره استانی و استانداری ها و سازمان ها و نهادهای فرهنگی هر استان، ستادهای اجرایی خود را تشکیل دادند تا برنامه های خود را به اجرا درآورند.»
باکیده تاکید کرد:«طبیعتا این برنامه ریزی بر مبنای علاقمندی های مختلف مخاطبان است که همزمان با روزهای برفی و ایام مبارک دهه فجر که در بهمن عزیز است برگزار می شود و ما شاهد برپایی جشنواره به صورت گرم در استان های کشور خواهیم بود.»
او درباره نحوه ارایه بلیت در استان ها توضیح داد:«هر استان یک سالن سینما فیلم نمایش می دهد و خود استان این موضوع را تعین می کند که بر مبنای برنامه ریزی های فرهنگی؛ نحوه توزیع بلیت، قیمت و دعوت از مخاطبان ترتیب دهد.»

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]بريت مدسن:[/h][h=1]مستند از ديدگاه توريستي هم مي تواند جذاب باشد[/h]کارگاه آموزشی «شهر در سينما» با همكاري واحد بين الملل سي و دومين جشنواره فيلم فجر و انجمن فيلم نامه نويسان و كانون برنامه ريزان و دستياران كارگردان صبح امروز(۱۶/ بهمن ) در سالن استاد جليل شهناز در خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات، این برنامه با مديريت شادمهر راستين و با حضور آقايان كامبيز پرتوي و سروش صحت و همچنين خانم بريت مدسن كارگردان فيلم "سپيده" و بازيگر نقش اول خانم سپيده هوشيار صورت گرفت.
بریت مدسن با اشاره به نحوه انتخاب ساخت فيلم هاي مستند،گفت: مستند سازی حرفه اصلی من است. معمولا" براي ساخت يك فيلم مستند و مستند داستاني به فيلم نامه اي اتكا نمي كنند و با ذهن باز به ساخت فيلم مي پردازند.
وی متذكر شد: نگاه يك مستند ساز بايد از ديد خود مستند و بازيگران باشد و نه يك ديد توريستي.
در ادامه کامبیز پرتوي گفت: يك مستند از ديدگاه توريستي هم مي تواند جذاب و خوب جلوه دهد.
بریت مدسن تاكيد کرد: نبايد در فيلم مستند نظر شخصي و سليقه فيلم ساز اعمال شود و چه بسي بيننده خود بايد از ديد خود و با سليقه خود در مورد داستان قضاوت كند.
شادمهر راستين از بریت مدسن و سپيده هوشیار در مورد چگونگي ساخت فيلم و آشنايي آنها و همچنين چقدر سپيده نقش بازي كرده و چقدر خودش بوده سوالاتي پرسيد. بریت مدسن در پاسخ گفت: با توجه به ايراني بودن همسرش بارها به ايران سفر کرده است.
وی افزود: درست زماني كه در يكي از سفرها از سعادت شهر استان فارس بازديد مي كردم در يكي از مراسم ستاره شناسي با خانم هوشيار آشنا شدم و بعد از شنيدن شرح حال او و بازديد از خانه وی علاقه مند به ساخت اين مستند شدم.
سپيده هوشیار بازیگر فیلم سپیده هم در ادامه گفت: او و خانواده اش در طي چهار سال همكاريشان با عوامل خانم مدسن با آنها احساس صميميتي پيدا كرده بودند كه حتي در زمان هايي فراموش مي كردند گروهي از آنها فيلم برداري مي كنند.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]بريت مدسن:[/h][h=1]مستند از ديدگاه توريستي هم مي تواند جذاب باشد[/h]کارگاه آموزشی «شهر در سينما» با همكاري واحد بين الملل سي و دومين جشنواره فيلم فجر و انجمن فيلم نامه نويسان و كانون برنامه ريزان و دستياران كارگردان صبح امروز(۱۶/ بهمن ) در سالن استاد جليل شهناز در خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات، این برنامه با مديريت شادمهر راستين و با حضور آقايان كامبيز پرتوي و سروش صحت و همچنين خانم بريت مدسن كارگردان فيلم "سپيده" و بازيگر نقش اول خانم سپيده هوشيار صورت گرفت.
بریت مدسن با اشاره به نحوه انتخاب ساخت فيلم هاي مستند،گفت: مستند سازی حرفه اصلی من است. معمولا" براي ساخت يك فيلم مستند و مستند داستاني به فيلم نامه اي اتكا نمي كنند و با ذهن باز به ساخت فيلم مي پردازند.
وی متذكر شد: نگاه يك مستند ساز بايد از ديد خود مستند و بازيگران باشد و نه يك ديد توريستي.
در ادامه کامبیز پرتوي گفت: يك مستند از ديدگاه توريستي هم مي تواند جذاب و خوب جلوه دهد.
بریت مدسن تاكيد کرد: نبايد در فيلم مستند نظر شخصي و سليقه فيلم ساز اعمال شود و چه بسي بيننده خود بايد از ديد خود و با سليقه خود در مورد داستان قضاوت كند.
شادمهر راستين از بریت مدسن و سپيده هوشیار در مورد چگونگي ساخت فيلم و آشنايي آنها و همچنين چقدر سپيده نقش بازي كرده و چقدر خودش بوده سوالاتي پرسيد. بریت مدسن در پاسخ گفت: با توجه به ايراني بودن همسرش بارها به ايران سفر کرده است.
وی افزود: درست زماني كه در يكي از سفرها از سعادت شهر استان فارس بازديد مي كردم در يكي از مراسم ستاره شناسي با خانم هوشيار آشنا شدم و بعد از شنيدن شرح حال او و بازديد از خانه وی علاقه مند به ساخت اين مستند شدم.
سپيده هوشیار بازیگر فیلم سپیده هم در ادامه گفت: او و خانواده اش در طي چهار سال همكاريشان با عوامل خانم مدسن با آنها احساس صميميتي پيدا كرده بودند كه حتي در زمان هايي فراموش مي كردند گروهي از آنها فيلم برداري مي كنند.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]اسامی فیلم های انتخابی فجر برای اکران در خراسان شمالی اعلام شد[/h]سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی اسامی ۲۰ فیلم سینمایی انتخابی از بخش سودای سیمرغ سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در نظر گرفته برای اکران در این استان و نیز زمان به روی پرده رفتن این فیلم ها را اعلام کرد.

به گزارش کمیته اطلاع رسانی بخش استانی سی ودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در خراسان شمالی؛ابوالحسن حیدری، سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با اعلام اسامی۲۰ فیلم سینمایی انتخابی از بخش سودای سیمرغ سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در نظر گرفته برای اکران در این استان گفت: "خط ویژه " به کارگردانی مصطفی کیایی و "عاشق ها ایستاده می میرند" کاری از شهرام مسلکی شنبه ۱۹ بهمن ماه جاری در سینما گلشن بجنورد به روی پرده می رود.
وی در ادامه افزود: "بیگانه " فیلمی از بهرام توکلی "پنج ستاره" به کارگردانی مهشید افشار زاده یک شنبه؛۲۰ بهمن ماه جاری در محل سینمای مذکور برای علاقمندان اکران می شود.
حیدری، به دوشنبه ۲۱ بهمن ماه اشاره کرد و گفت: دراین روز و سومین روز اکران فیلم های فجر دراستان نیز دو فیلم "زندگی جای دیگری است" به کارگردانی منوچهر هادی "خانوم" کاری از تینا پاکروان بهروی پرده گلشن می رود.
وی سه شنبه ۲۲ بهمن را با اکران " رد کارپت" به کارگردانی رضا عطاران و فیلم سینمایی " پایان خدمت" کاری از حمید زرگر نژاد همراه دانست و در ادامه افزود: چهار شنبه ۲۳ بهمن نیز دو فیلم " مردن به وقت شهریور" فیلمی از هاتف علیمردانی و " خانه ای کنار ابرها" به کارگردانی سید جلال اشکذری برای علاقمندان به سینما اکران می شود.
سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی همچنین در ادامه اعلام کرد: پنج شنبه ۲۴ بهمن فیلم "کلاشینکف" به کارگردانی سعید سهیلی و "چند متر مکعب عشق" کاری از جمشید محمودی اکران می شود و در جمعه ۲۵ بهمن نیز شاهد اکران فیلم های "خانه پدری" به کارگردانی کیانوش عیاری و "چ" کاری از ابراهیم حاتمی کیا خواهیم بود.
حیدری با عنوان این که اکران فیلم ها تا ۲۸ بهمن ماه ادامه خواهد داشت اسامی باقی آثار سینمایی مدنظر دراین باره را نیز اعلام کردو گفت: دو فیلم "پنجاه قدم آخر" به کارگردانی کیومرث پور احمد و " ارسال یک آگهی تسلیت" کاری از ابراهیم ابراهیمیان در تاریخ شنبه ۲۶ بهمن ماه و نیز "اشباح" فیلمی از داریوش مهرجویی و "حق سکوت" به کارگردانی محمد هادی نانجی نیز در تاریخ یکشنبه ۲۷ بهمن برای عموم علاقمندان در سینما گلشن بجنورد اکران می شود.

وی با بیان اینکه دوشنبه ۲۸ بهمن نیز سینما گلشن بجنورد اکران دو فیلم از سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را در برنامه خواهد داشت، گفت: فیلم سینمایی "سایه روشن" به کارگردانی فرزاد موتمن یکی از دو فیلم مورد نظر است که یک فیلم دیگر متعاقبا اعلام می شود.
وی درتکمیل این خبر با اعلام اینکه این فیلم ها در هر روز ، دو بار و در دو نوبت بعد از ظهر و نیز پس از اذان مغرب برای علاقمندان اکران می شود، گفت: سانس اول ساعت ۱۴، سانس دوم ساعت ۱۶، سانس سوم ساعت ۱۸ و سانس آخر هر روز هم در ساعت ۲۰ خواهد بود.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]۱۹ تا ۲۸ بهمن در خراسان شمالی؛[/h][h=1]اکران ۴۰ سانس فیلم فجر با پیش بینی ۱۶ هزار تماشاگر بجنوردی[/h]مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با اعلام اینکه ۴۰ سانس فیلم در بخش استانی سی و دومین جشنواره فیلم فجر در سینما گلشن بجنورد اکران می شود،گفت: این اتفاق بستر را برای بهره مندی ۱۶ هزار نفر از مردم استان فراهم می کند.

به گزارش کمیته اطلاع رسانی بخش استانی سی ودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در خراسان شمالی؛ حسین ثابت قدم وحید، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان شمالی امروز (۱۶ بهمن) در نشستی با خبرنگاران، با اشاره به ایام شکوهمند سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: استان خراسان شمالی برای نخستین بار شاهد رویداد بزرگ فرهنگی و هنری در عرصه سینماست تا از این طریق امکان بهره مندی بیشتر علاقمندان به عرصه هنر هفتم فراهم شود.

وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره ۲۰ فیلم از ۱۹ تا ۲۸ بهمن ماه جاری هر روز در ۴ سانس برای علاقمندان روی پرده می رود، اظهارداشت: این اتفاق بستر را برای بهره مندی ۱۶ هزار نفر از مردم استان فراهم می کند.

وی دعوت از منتقدان برجسته کشور در طول برگزاری جشنواره به منظور نقد و بررسی آثار ارائه شده، برپایی نمایشگاه عکس، افتتاح رسمی دفتر انجمن سینمای جوان استان ونیز دیجیتالی شدن سینمای گلشن را از برنامه های این دوره از جشنواره ذکر کرد.

ثابت قدم وحید با اشاره به اینکه بهترین داوران و منتقدان آثار هنری عموم مردم هستند، گفت: خوشبختانه در این دوره از جشنواره نیز بستر برای داوری مردم فراهم شده است به گونه ای که ۳ صندوق برای جمع آوری آراء مردمی در طول جشنواره و انتخاب بهترین فیلم در نظر گرفته شده است.
وی به نقش رسانه ها در توسعه و رونق سینما و استقبال گسترده مردم از این ابزار فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: نمی توان حضور اهالی رسانه و انعکاس اخبار استقبال از این حرکت فرهنگی نایده گرفت
از تشکیل کانون فیلم سینمای جوان تا اعلام مکان های فروش بلیط فیلم های فجر در بجنورد
سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی اکران فیلم های فجر را بستری مناسب برای ارتقاء سینما در ستان ها نام برد و دراین باره از تشکیل کانون فیلم سینمای جوان دراین استان خبر داد.
به گزارش کمیته اطلاع رسانی بخش استانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در خراسان شمالی؛
ابوالحسن حیدری،سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان شمالی امروز در جمع اصحاب رسانه گفت: سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در خراسان شمالی بستر مناسبی را برای بروز و ظهور استعدادها در استان فراهم می کند که از این طریق می توان با شناسایی استعدادها کارهای ارزنده ای را در رونق فعالیت های این بخش ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ فیلم در ۴۰ سانس برای عموم علاقمندان به نمایش در می آید، مراکز تهیه بلیط این فیلم ها را عکاسی رامرنگ، آبرنگ و گیشه سینما گلشن در شهر بجنورد اعلام کرد.
وی همچنین اعلام کرد: در این دوره جایگاه ویژه ای نیز برای اهالی رسانه وهنرمندان در نظر گرفته شده است.
وی بهره مندی از این اتفاق فرهنگی را فرصتی مغتنم دانست و در این باره گفت: قصد داریم سال آتی نخستین جشنواره فیلم و عکس این استان را برگزار کنیم تا بدین وسیله هنرمندان وظرفیت های این عرصه را بشناسیم.

حیدری همچنین افزود: از آنجایی که انجمن سینمای جوان استان به عنوان بازوان اجرایی هستند در این دوره از جشنواره تلاش می کنیم تا زمینه بهره مندی هنرمندان را از آثار را فراهم و با تشکیل کانون فیلم سینمای جوان برای رونق این بخش گام برداریم.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]معرفی فیلم های خارجی برگزیده در جشنواره[/h][h=1]فیلمی درباره روابط انسانی در جنگ رومانی دو سیمرغ از فجر گرفت[/h]فیلم « فصل برداشت » ساخته « زازا یوروشادزه » از برگزیدگان بخش سینمای سعادت(فیلمسازان جهان اسلام) سی و دومین جشنواره فیلم فجر ، داستان مردمانی را روایت می کند که در رومانی و در زمان جنگ در شهر آبخاز زندگی می کنند . قصه این فیلم درباره دو کشاورز است که در زیر سقف خانه‌شان با حضور دشمنانی در بیرون از خانه ، بر سر برداشت کردن یا برداشت نکردن محصول (در بحبوحه جنگ )با هم دعوا می کنند .

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر این فیلم توانست دو سیمرغ بلورین بخش بین الملل را از آن خود کند .« زازا یوروشاتزه» سیمرغ بلورین بلورین بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم( مشترک با ایوو فِلْت) را دریافت کرد.

این کارگردان و فیلنامه‌نویس رومانیایی دررشته سینما و تئاتر از دانشگاه ایالتی تفلیس، تحصیل کرده و پیش از این فیلم های بلند سپیده‌دم در پیش است (نویسنده و کارگردان ۱۹۹۸)، با من بمان(۲۰۱۱) و قیّم(۲۰۱۲) را ساخته است .
او تاکنون جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران از جشنواره فیلم ورشو، جایزه ویژه هیات داوران و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران از جشنواره فیلم مانهایم – هایدلبرگ، بهترین فیلم از کشور استونی، را دریافت کرده است .

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]استعداد فيلم نامه نويسي آموختني نيست[/h]کارگاه آموزشی فیلم نامه نویسی با حضور فيلمنامه نويسان و كارگردانان با همكاري بخش بين الملل سي و دومين جشنواره فيلم فجر و انجمن فيلم نامه نويسان در سالن استاد جليل شهناز در خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، شادمهر راستين، پيمان قاسم خاني ، عليرضا شجاع نوري ، بروس برس فورد كارگردان استراليايي از اعضاي هيات داوران بخش جهان نماي جشنواره و آقاي گوردن پاسكاليوويچ برنده سيمرغ بلورين جشنواره براي فيلم فصل برداشت از صربستان در این کارگاه حضور داشتند.
این کارگاه با موضوع « تعامل كارگردانان با فيلم نامه نويسان» برگزار می شد پاسكاليوويچ با بیان تجربيات گذشته خود و همچنين سوابق كاري خود درداخل و خارج از صربستان، گفت: هميشه سعي می کنم كه تغييري در فيلم نامه ها صورت نگیرد.
پیمان قاسم خاني فیلم نامه نویس کشورمان با تشکر از پاسکالیوویچ از دغدغه هاي فيلم نامه نويسان ايراني از جمله موارد مالي سخن گفت: از این نظر میان فیلم نامه نویسان ایرانی و صرب و استراليا وجوددارد.
برس فورد نيز در ارتباط با اين موضوع اظهار داشت: در هاليوود فيلم ها در دو دسته ساخته مي شوند يا توسط استوديو كه از جمعي فيلم نامه نويس كه با طرح هاي مختلف يك فيلم نامه منظم با بيش از ١٢٠ صفحه تنظيم مي كنند و از يك فرمول خاص پيروي مي شود و نوع ديگر فيلم نامه هاي مستقل كه تعداد صفحات كمتري دارند ولي مفهومي تر هستند.
وی كه بيش از ١٠ فيلم در هاليود ساخته است، اعتقاد دارد: در ارتباط با فيلم نامه هاي مستقل اعمال تغيير واجب است ولي با همفكري نويسنده و شنيدن دلايل و نظر او همچنين به رعايت حقوق فيلم نامه نويس و اينكه چون خودشان علاقه ايي به نوشتن ندارند هميشه از حضور فيلم نامه نويس استفاده مي كنند.
در ادامه شادمهر راستین رئیس کانون فیلم نامه نویسان کشورمان از برس فورد در مورد اينكه آيا واقعاً در هاليوود امكان تحقق دادن هر طرحي امكان پذير است سوال كرد.
برس فورد با تصديق اين مطلب گفت: تهيه كننده نقش بسزايي در موفقيت فيلم دارد.
وی اظهار داشت: هم تجربه كار با تهيه كننده خوب را داشته ام و هم تهيه كننده بد و اين تاثير زيادي در نتيجه کار داشت.
پیمان قاسم خاني سوالی در رابطه با درآمد فيلم نامه نويسان در کشورهای خارجی مطرح کرد. اينكه چرا اكثر كارگردانان خود نويسنده فيلم هاي خود هستند كه دغدغه مشتركي با هم صنف هايشان در استراليا و صربستان بود ولي آقاي برس فورد به خلاف اين موضوع در امريكا اشاره داشتند.
شادمهر راستين از امكان دخالت سوپر استار ها در كارگرداني از ميهمانان سوال كرد و برس فورد در پاسخ وی به قدرت برخي از ستارگان در سينما اشاره کرد و اينكه ايشان در ابتداي كار همه دست اندركاران را در نقش خود تفهيم مي كنند ولي از ايده هاي درست و به جا استقبال مي كنند.
در انتها بحث آموزش و كلاس هاي فيلم نامه نويسي در ايران و جهان شد كه آقاي پاسكاليوويچ در مورد خاطره اي از يكي از فيلم هايش سخن گفت و اشاره کرد كه استعداد فيلم نامه نويسي آموختني نيست .
در انتها به سوالات پاسخ داده شد و همچنين جوايزي به رسم يادبود تقديم شد.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]از اشک های زارعی تا تقدیم فیلم «چ» به «شیار ۱۴۳»[/h]نشست پرسش و پاسخ فیلم «شیار ۱۴۳» به کارگردانی نرگس آبیار با حضور عوامل فیلم ۱۶ بهمن در کاخ جشنواره برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، این فیلم برگرفته از یک نگاه زنانه به دفاع مقدس است و سعی کرده انتظار یک مادر که نمونه‌ای از زنان منتظر در جنگ تحمیلی ایران و عراق بوده است، به تصویر بکشد.
نرگس آبیار کارگردان این فیلم گفت:«این کار رمانی بود به نام «اختر و روزهای تلواسه» که نوشته بودم؛ یکی از شخصیت های این رمان را به فیلم آوردم و قصه های فرعی هم به آن اضافه کردم که تبدیل به شیار ۱۴۳ شد.»
مریلا زارعی بازیگر نقش مادر شهید در این نشست تحت احساسات شدیدی قرار گرفت و چند بار با گریه حرف هایش را قطع کرد او گفت: «خیلی خوشحالم که در این نقش بازی کردم. عذرخواهی می کنم که خیلی تحت تاثیر فیلم قرار گرفتم؛ زیرا با این نقش زندگی کرده بودم.»
او ادامه داد: «خیلی حرف برای گفتن دارم، اگر تحلیل بر این احساس من نبود نمی توانستم بعد از نمایش فیلم به جلسه پرسش و پاسخ بیایم و از انرژی های خوبی که از شما در سالن گرفتم تشکر کنم. از خانم آبیار که این متن زیبا را نوشتند از همه عوامل و بازیگران خوب کرمانی در کنار من بودند تشکر می کنم.»
این بازیگر یادآور شد:«واقعیت این است که اگر تحت تاثیر قرار گرفتم، مثل مخاطب تحت تاثیر قرار گرفتم. تمام فیلم را با دقت و وسواس کار کردم تا به ساحت آدمی که من نقشش را بازی می کنم توهین نشود. از آقای حاتمی کیا تشکر می کنم. الان یکی از خبرگزاری ها پیامک داده که من فیلم «چه» را به «شیار ۱۴۳» تقدیم می کنم.»
او درباره این که چه شد که بازی در این نقش را پذیرفت توضیح داد:«وقتی سناریو به دستم رسید ایران نبودم؛ کنار رود راین این فیلمنامه را خواندم و دقیقا این حالت را داشتم که قهرمان کرخه تا راین کنار رود راین داشت، فکر کردم باید برگردم و نقشی ایفا کنم که خیلی در حق شان کوتاهی کرده ایم.»
زارعی همچنین متذکر شد:«وقتی فیلمنامه ای به دستم می رسد و مطالعه می کنم و قرار است بازی کنم ناخودآگاه موسیقی در ذهنم می آید و تمام آن فیلم را با موسیقی می گذارنم. در فضای سخت و سنگین سرچشمه من سازم را با مناجات سحرگاهی رمضان کوک کردم و فضا بسیار خوب بود و بیش از همه عوامل بیرونی این موضوع روی من تاثیر گذاشت و احوالم را پر کرد.»
پیمان شادمان فر نیز درباره این که چرا فیلمبرداری فیلم دوربین روی دست بود گفت: «می خواسیتم فیلم حالت روایت گونه داشته باشد با خانم آبیار مشورت کردم خواسته ایشان هم همین بود.»
آبیار نیز در این باره توضیح داد: «در مورد اصرار دوربین روی دست باید توضیح دهم که ما در حقیقت با دید الفت جلو می رفتیم، در همه صحنه هایی که الفت بود از زاویه دید او دوربین روی دست بود و فکر می کردم که باید برای تماشاگر باورپذیر باشد. اصلا سعی نکردیم در فیلمبرداری خودنمایی کنیم، فیلمبرداری در خدمت روایت فیلم بود.»
او یادآور شد: «دفاع مقدس چیزی نیست که برای ما تمام شود؛ هنوز اثراتش را در زندگی خود می بینیم. جنگ هشت ساله پتانسیل خیلی خوبی برای فیلمسازان و هنرمندان فراهم می کند، ولی نحوه مقوله پرداختن به آن فرق دارد.»
پیمان خاکسار تدوین گر این فیلم نیز گفت:«من خیلی حسی و غریزی مونتاژ می کنم؛ یعنی خود فیلم این حس را به من داد. من بیشتر تدوین گر فیلم مستند هستم شاید خانم آبیار به این خاطر سراغ من آمد. اساس برنامه ریزی مونتاژم را روی شخصیت مریلا زارعی گذاشته بودم و می خواستم روند خسته شدن و انتظار از اول فیلم حس شود.»
سودابه خسروی طراح گریم فیلم نیز درباره گریم توضیح داد: «وقتی فیلنامه را خواندم فکر می کردم که مقاطع را با توجه به این که تاریخی ذکر نمی شود چگونه با گریم نشان دهیم که در عین حال شخصیت الفت نیز نشان داده شود و تا جایی که شد که حداقل گریم را بگیریم تا میمیک صورتش از بین نرود.»
محمدحسین قاسمی درباره حضور سید محمد حسینی وزیر ارشاد دولت قبلی در کلید خوردن این فیلم توضیح داد: «دوره ای که پروانه ساخت گرفتیم یکسری مشکلات داشتیم که فرصت نشد که در این مورد توضیح دهیم. فیلم مثل عوامل فیلم مستقل است؛ از لحاظ فکری هم این استقلال وجود دارد. ما از ارشاد چیزی دریافت نکردیم. این فیلم در رفسنجان که شهر وزیر قبلی است کلید خورد و ایشان هم سر صحنه فیلم تشریف آوردند و نمی خواهم بگویند خوب شد یا بد شد؛ ولی ما کمک نگرفتیم.»
گفتنی است که یکی از حاضرین جمع با تشکر از عوامل فیلم گفت: با دیدن این فیلم خیلی شناختم به مادران شهید بهتر شد و با اکران این فیلم مطمئنا مردم شناخت بهتری به مادران شهدا پیدا می کنند.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]عارف و همسرش بر روی فرش قرمز[/h]«دکتر محمدرضا عارف» به همراه همسرش به کاخ جشنواره آمدند.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، دکتر محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شب ۱۶ بهمن به همراه همسرش در کاخ جشنواره حضور یافت.
«دکتر عارف» پس از استقبال مدیران ستاد جشنواره به تماشای فیلم مستند «شش قرن و شش سال» ساخته مجتبی میر تهماسب نشست.

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]نیکی کریمی:[/h][h=1]تصمیم این بود با فیلمسازان جوان همکاری کنم[/h]نشست پرسش و پاسخ «تمشک» سامان سالور ۱۶ بهمن با حضور عوامل فیلم در کاخ جشنواره برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، داستان این فیلم درباره حمید و هما زوج ناباروری است که تصمیم گرفته اند از راه اجاره رحم بچه دار شوند این دو در راه پیگیری و انتخاب شخص مورد اطمینان برای این منظور به زن جوانی به نام رضوان برمی خورند که با وجود شرایط مساعد دارای مشکلاتی است. اتفاقی که برای این زوج پس از آشنایی با رضوان می افتد سبب می‌شود تا آنها به شناخت تازه ای از خود و پیرامونشان برسند.
سامان سالور کارگردان این فیلم گفت:«فیلمساز تا داستانی را دوست نداشته باشد آن را نمی سازد. در اواخر دولت قبلی شرایط خوبی بر اهالی سینما نگذاشت بعد از هفت بار نوشتن فیلمنامه و رسیدن به کلمه تعامل بعد از یک سال و چهار ماه اتفاق افتاد. بهانه های دوستان این بود چه لزومی دارد که چنین مسایلی مطرح شود؛ چرا می خواهی در مورد رحم اجاره ای کار کنی. خوشبختانه فیلمسازان نسل جدید دوست دارند روی سوژه هایی کار کنند که تفکر بر می انگیزد.»
او همچنین درباره سوژه این فیلم توضیح داد:«قصه رحم اجاره ای بهانه ای برای این بود که ما روابط میان آدم ها را نشان دهیم. ما دوست داشتیم قصه ای را روایت کنیم که در عین توانایی ارتباط با مخاطب بتواند غافلگیری مخاطب بتواند ریتم مناسبی را ایجاد کند و در رفت و برگشت های قصه بیننده قصه را از دست ندهد.»
سالور همچنین درباره فیلمنامه این کار تاکید کرد:«به نظرم فیلمنامه «تمشک» ویژگی های زیادی دارد؛ از جمله شخصیت های درست و اندازه و پایان امیدوار کننده مرا وا داشت که این فیلم را بسازم.»
هایده صفی یاری تدوینگر این فیلم نیز گفت: «وقتی وارد کار می شوم هر ایده ای که دارم به کارگردان پیشنهاد می دهم رفت و برگشت ها در فیلمنامه هم بود پیشنهادهایی هم من دادم که آن ها اعمال شد.»
نیکی کریمی بازیگر این فیلم نیز متذکر شد: «از سال پیش تصمیم گرفتم که انتخابم برای بازی، در کار فیلمسازان جوان و کسانی که می خواهند تجربه های نو انجام دهند و هدفشان سرگرمی نیست باشد. دو فیملی که امسال دارم هر دو فیلم های آبرومند و وسالمی هستند.»
وظیفه شناس مسوول جلوه های ویژه این فیلم نیز توضیح داد:«فیلم ها در ایران بودجه محدود دارد. به هر حال در صحنه تصادف تا جایی که توانستم سعی کردم که آن را طبیعی در بیاورم.»
سمیرا حسن پور که اولین تجربه بازی در یک فیلم سینمایی را دارد گفت:«این اولین تجربه سینمایی ام بود و خوشحالم که این اولین تجربه ام بود؛ زیرا کار کردن در چنین فیلمی با این عوامل بسیار لذت بخش است، اما در عین حال برای اولین کار سینمایی کار سنگینی بود.»
مهدی پاکدل هم درباره بازی دراین فیلم توضیح داد: «در دوره پیش تولید جلسات دور خوانی متعددی داشتیم. هر کدام از بازیگران شناسنامه افرادی که قرار است بازی کنند هر جلسه می آوردند. در آن جلسات یک نمای کلی از کاراکتری که قرار است بازی کنیم به دست آوردیم.»

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]آنا نعمتی: لهجه ام ساختگی بود[/h]نشست پرشس و پاسخ فیلم «انارهای نارس» به کارگردانی مجیدرضا مصطفوی ۱۶ بهمن با حضور عوامل این فیلم در کاخ جشنواره برگزار شد.

به گزارش مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره فیلم فجر، این فیلم اولین ساخته مجیدرضا مصطفوی است که به طبقه کارگری جامعه می پردازد.
مجیدرضا مصطفوی درباره ساخت اولین فیلمش گفت: «چهار سال گذشته یک روز در میان برای فیلمنامه هایی که تم اجتماعی داشت به وزارت ارشاد می رفتم، اما دوستان مجوز ندادند تا این که به «انارهای نارس» رسیدیم که با بودجه شخصی تهیه شده است. اگر قرار است فیلم اجتماعی ساخته شود باید به مستندات اجتماعی توجه کنیم. من دارم با این مردم زندگی می کنم و نمی توانم تعدیل نیروها و بیکاری را نبینم.»
او همچنین درباره این که چرا این سوژه را برای فیلمش انتخاب کرده و این که پیش بینی پایان فیلم میسر بود، توضیح داد: «این سوژه دغدغه من بود. این که امکان پیش بینی پایان فیلم وجود داشت را قبول ندارم اتفاق های دیگری ممکن بود بیفتد.»
آنا نعمتی بازیگر این فیلم نیز درباره نقشش گفت:«در سال هایی که در سینما حضور دارم همین طور که پله پله سعی کرده ام بالا بیایم که بتوانم نقش های بهتری بگیرم، همیشه دغدغه ام این بود به خاطر شرایطی که پیش آمده بود نقش های تکراری به من پینشهاد می شد، دوست داشتم که کاری پیش بیاید که تجربه جدیدی را کسب کنم و این قالب همیشگی آنا نعمتی را بشکنم.»
او متذکر شد: «پذیرش این نقش ریسک بود اما قاطعیتی که آقای مصطفوی داشت و با تحقیقاتی که انجام شد سعی کردم این نقش را بازی کنم. هنرپیشه های ایران را به خاطر چارچوبی که دارند در یک نقش قرار ندهند و کارگردان ها بازیگران را در یک نقش تکرار نکنند.»
مصطفوی همچنین درباره چهره پردازی بازیگران و چهره هایی که جراحی زیبایی روی آن ها انجام شده توضیح داد: «وقتی فیلمنامه را می نوشتم روزهای آخر به این نتیجه رسیده بودم که باید برای بازیگرم آشنازدایی کنم و در همان ابتدا به آنا نعمتی و پژمان بازغی رسیدم. در جهان بازیگرانی داریم که جراحی زیبایی داشته است مثلا خانم نیکول کیدمن. از سوی دیگر ما چهره پردازی با جلوه های ویژه انجام دادیم که این برای فیلم های مستقل کار سختی است.»
پژمان بازغی نیز درباره بازی در این فیلم گفت:«ما چندین بار برای این نقش تست گریم زدیم و تمام تلاش خود را کردیم که به یک ذبیح جدید برسیم. برای من بازی در این نقش سخت بود زیرا دوست داشتم که در بخش اول که ذبیح آن قدر شاد و سرزنده است این شادی در زندگی اش هم جریان داشته باشد و وقتی نیست نبودش احساس شود.»
روزبه رایگا فیلمبردار این فیلم نیز گفت:«ما کار فیلمبرداری را با دوربین فایو دی انجام دادیم. انتخاب این دوربین و لنز به دلیل پرتابل بودن آن باعث شد که در کار تسریع صورت گیرد و سعی کردیم تصاویر خلق کنیم در شأن فیلم و فیلمنامه حفظ شود.»
قطب الدین صادقی بازیگر دیگر کار نیز که نقش کوتاهی در این فیلم بازی کرده گفت:« نقش کوتاهی بود اما در مونتاژ کوتاه تر شده است. اگر می دانستم این قدر کوتاه می شود بازی نمی کردم. بازیگر باید فرصت داشته باشد خودش را نشان دهد. باز هم فکر می کنم که این فیلم باید ده دقیقه کوتاه تر شود تا ضرباهنگ فیلم بهتر شود. اشکالی ندارد فیلم دارای محتوای اجتماعی انسانی است نقش بزرگ و کوچک ندارد.»
او همچنین درباره این که آیا باز هم با کارگردان های فیلم اولی کار می کند گفت:«هر کس که در اعتلای فرهنگ و هنر بکوشد کتفش را می بوسم. دوست دارم نقش های بزرگ و با آدم ها خوشفکر کار کنم. هر نیروی فعال و خوش فکری را ببینم با نهایت اشتیاق بازی می کنم.»
نعمتی درباره لهجه ای که در این فیلم دارد توضیح داد:«قرار نبود لهجه داشته باشم یا لهجه دهاتی داشته باشم. در این جریان خیلی رها و آزاد بودم و برنامه ریزی قبلی وجود نداشت و کاملا ساختگی بود.»

بالا