اثرات آب شور روی رشد ونمو گیاهان زراعی

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
اثرات آب شور روی رشد ونمو گیاهان زراعی
كيفيت آب آبياري به مقدار كل نمك ، ماهيت نمك هاي موجود در آب ، نسبت سديم به مجموع كلسيم و منیزيم ،بي كربنات و ساير كاتيون ها بستگي دارد.
دامنه مناسب براي نسبت سديم به مجموع كلسيم و منيزيم بين 4-0 ميلي اكي والانت در ليتر مي باشد .


اگر در هر لیتر آب یک گرم نمک وجود داشته باشد مصرف یک مترمکعب آن حدود یک کیلو گرم نمک وارد خاک می کند. در صورت عدم آبشويي و نداشتن زهكش مناسب و در بافت سنگين در مدت زمان كوتاه تجمع نمك در خاك تا حد غير قابل تحمل براي گياهان افزايش خواهد يافت.
سديم زياد در آب آبیاری كه مي تواند براي گياهان سمي باشد ، موجب صدمه ديدن خاكهاي بافت متوسط و ريز می شود. وقتي سطح سديم در خاك بالا باشد، خاك ساختمان خود را از دست مي دهد,متراكم مي شودو سله هاي سخت روي سطح خاك تشكيل مي شود.
در خاك هاي قليايي با افزايش غلظت نمك در محلول خاك جوانه زني بذور گياهان زراعي به طور موقتي يا نامحدود به تاخير مي افتد و علت آن عدم جذب آب توسط بذور مي باشد. با افزايش مقدار غلظت نمك در محلول خاك احتمال خشك شدن بذور و گياهچه گياهان زراعي بيشتر مي شود. بطور كلي گياهان زراعي در خاك هاي قليايي توليد رضايت بخشي ندارد
 

masood98

عضو جدید
باسلام خدوت شما
اگه براتون مقدور هست در مورد اینکه چرا بعضی گیاهان نسبت به شوری مقاوم اند ومکانیسم عملشون چگونه می باشد مطلبی ذکر کنید .ممنونم
 
Similar threads
بالا