اتصال زنراتور به شبکه

با سلام
یک سوال دارم از دوستانی که میتونن کمک کنند ممنون میشم.
یک ژنراتور گازسوز1مگاوات برای اتصال به شبکه 20کیلوولت باحفاظت کامل با نرم افزار دلخواه طراحی کنید.
من خودم با هیچ نرم افزاری آشنایی ندارم!راهنمایی کنید.
باتشکراز همکاری شما

rashidishahram

مشاور صنعت برق
1- حفاظت کدوم قسمت رو میخوای؟ خود ژنراتور یا قسمتی که به شبکه وصل میشه؟ خود ژنراتور معمولا یه تابلو داره.
2- منظورت از شبکه چیه؟ شبکه ملی یا منظورت یه سیستم 20 کیلو ولت برای توزیع داخل یک پلنت هست.

با سلام
این نیروگاه dgمی باشد و حفاظت خود زنراتور وخطوط اتصال تا محل پست 20کیلو ولت مورد سوال است.که باید پخش بار وانواع اتصال کوتاه گذرا وپایدار وهمچنین حفاطت دیفرانسیل ژنراتور و زمان راه اندازی ورمانی که شبکه به تولید برق نیاز ندارد و....را در نظر گرفت و شبیه سازی کرد .
در صورت امکان کمک کنید.باتشکر

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
با سلام
یک سوال دارم از دوستانی که میتونن کمک کنند ممنون میشم.
یک ژنراتور گازسوز1مگاوات برای اتصال به شبکه 20کیلوولت باحفاظت کامل با نرم افزار دلخواه طراحی کنید.
من خودم با هیچ نرم افزاری آشنایی ندارم!راهنمایی کنید.
باتشکراز همکاری شما

ژنراتورها با استفاده از يك كليد به شبكه وصل مي شوند هنگامي كه شبكه مصرف هم ولتاژ با خروجي ژنراتور باشد ژنراتور بدون ترانس و به صورت مستقيم مصرف كننده ها را تغذيه مي كند كليد قبل از ترانس بالابر استفاده مي شود و قبل از ترانس بالابر يك شين وجود دارد كه از آن براي مصرف داخلي ژنراتور استفاده مي شود به منظور راه اندازي نيروگاه به نيروي كمكي نياز مي باشد انرژي مورد نياز براي راه اندازسيستم هاي خنك كننده و سيستم هاي روغن كاري مدار تحريك پمپ سوخت و … به مصرف داخلي ژنراتور معروف مي باشد
هنگامي كه قدرت ژنراتور از حدود 100مگاوات تجاوز مي نمايد نصب كليد در خروجي ژنراتور با مشكلات زيادي همراه خواهد بود چون قطع وصل اين كليد جريان زيادي را طلب مي كند و براي قطع ووصل اين جريان بايد كنتاكت هاي بسيار بزرگي داشته باشيم كه اين كنتكت ها وزن زيادي خواهند داشت و عملا براي ژنراتور ها ي به اين بزرگي استفاده
از كليد بعد ازترانسفورماتور بالابر استفاده مي شود.
چون اتصالي در خروجي ژنراتورهاي بزرگتر از 100 مگاوات خطرناك است به همين دليل شين متصل بين ترانسفورماتور بالابر و ژنراتور داخل كانالهاي بلوكي قرار مي گيرد تا احتمال اتصالي فاز به فاز در آن كاهش يابد

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
البته اینم اضافه کنم
ما اولا احتیاج به یک ترانس افزاینده ولتاژ جهت رساندن سطح ولتاژ ترمینال ژنراتور به سطح 20 کیلو ولت لازم داریم
دوما یک دژنکتور در قسمت ثانویه
سوما یک سنکرونایزر جهت بررسی و دادن فرمان به طرف ثانویه ترانس
بحث پروتکشن هم بسیار مفصله ولی معمولا از رله های 50 ، 51، و 51g و46... استفاده میشه

razmjoo144

عضو جدید
سلام دوست عریز

برای شبیه سازی که فرمورید ، بهترین گزینه سیم پاور متلب هستش .
البته تو ژنراتور گاز سوز شما ، نگفتین که نوع توربین گازی هست یا بخار در متلب همهی اینها باهم فرق میکنن و بلوک جداگانه ای دارن!

البته اینم بگم هیچ وقت و در هیچ جایی ، ژنراتور بریکر نداره که به صورت یک دفعه از سیستم خارج بشه
آنچه دارد گاورنر است و در مقابل تغییرات بار این گاورنر هست که تغییر میکنه
اگه قرار باشه هر ساعت ژنراتور را که در سرعت نامی در حال کار کرد هستش با بریکر جدا کنیم ! مطمعنا دفعهی بعد چیزی به نام ژنراتور نخواهیم داشت تا برای ما برق تولید کند

به حر حال ، شما میتوانید از متلب استفاده کنید هر چند ریزه کاری هاش زیاده ولی قابل انجامه
من یک نمونه از این شبیه ساز که ژنراتور بخار رو شبیه سازی میکنه رو در اینجا قرار میدم .
باز اگه سوالی باشه در خدمتم

این ژنراتوگازسوز واز نوع تولید پراکنده ی باشد وبا چند نفر که مشورت کردم گفتند که با pscad میشه کاملا حفاظت کامل رو داشته باشیم ومن هم کار با این نرم افزار و یا نگرفتم و راهنماهای این نرم افزار هم نتونستند بهم کمک کنند!بحث حفاظت کامل شامل پخش بار و اتصال کوتاه گذرا وپایدار ودیفرانسیل و زمان راه اندازی و لحظه قطع و وصل است.

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوست عریز

برای شبیه سازی که فرمورید ، بهترین گزینه سیم پاور متلب هستش .
البته تو ژنراتور گاز سوز شما ، نگفتین که نوع توربین گازی هست یا بخار در متلب همهی اینها باهم فرق میکنن و بلوک جداگانه ای دارن!

البته اینم بگم هیچ وقت و در هیچ جایی ، ژنراتور بریکر نداره که به صورت یک دفعه از سیستم خارج بشه
آنچه دارد گاورنر است و در مقابل تغییرات بار این گاورنر هست که تغییر میکنه
اگه قرار باشه هر ساعت ژنراتور را که در سرعت نامی در حال کار کرد هستش با بریکر جدا کنیم ! مطمعنا دفعهی بعد چیزی به نام ژنراتور نخواهیم داشت تا برای ما برق تولید کند

به حر حال ، شما میتوانید از متلب استفاده کنید هر چند ریزه کاری هاش زیاده ولی قابل انجامه
من یک نمونه از این شبیه ساز که ژنراتور بخار رو شبیه سازی میکنه رو در اینجا قرار میدم .
باز اگه سوالی باشه در خدمتم

ممنون دوست خوبم ولی اینکار رو معمولا با tab changer انجام میدن نه گاورنر کار tab changer تغیر تعداد دور سیم پیچ ثانویه ترانسفورماتوره
چون در نیروگاهای بزرگ امکان تغییر دور خیلی محیا نیست

rashidishahram

مشاور صنعت برق
گارونر برای تنظیم سرعت نامی ژنراتور استفاده میشه و اکسایتور برا تنظیم ولتاژ نامی.

Tap chnager روی ترانس برای افزایش و یا کاهش ولتاژ خروجی ترانس بصورت موضعی استفاده میشه و در هر کجای سیستم توزیع که ترانس باشه قابل اعمال است.

آخرین ویرایش:

hamid01

عضو جدید
سلام دوست عزیز
یکی از نرم افزارهای بسیار کاربردی که در عمل برای طراحی و محاسبه پخش بار، اتصال کوتاه و هماهنگی رله های حفاظتی در چنین شرایطی استفاده می شود، نرم افزار ETAP است. داده هالی اولیه شامل پارامترهای الکتریکی ژنراتور (در حالت کار عادی و حالت گذرا) ، مشخصات شبکه ای که قرار است ژنراتور به آن متصل شود (قدرت اتصال کوتاه در نقطه وصل) بایستی به طور کامل در دسترس باشد.
در این صورت می توان سایر تجهیزات مرود نیاز مانند بریکر را انتخاب و انواع حفاظت های مورد نیاز را تنظیم نمود.

ازهمه دوستان برای نظراتی که دادند ممنونم.منظور من از این سوال طراحی (کشیدن شکل )کلیه تجهیزات مورد استفاده در حفاظت ژنراتور و ترانسفورمر بعد از آن میباشد که شامل ژنراتور ورله های حفاظتی و سویچگیر بعد از ترانسفورمر میباشد(برقگیرودژنکتور و ***یونرو.....).لذا اگر دوستان نرم افزاری سراغ دارند که بتونه تمام این تجهیزات رو داشته باشه وکار با اون آسان باشه
ممنون میشم.

rashidishahram

مشاور صنعت برق
سلام
ژنراتور مورد نظر شما با توجه به توانش احتمالا در ولتاژ پایینتر از 20 کیلوولت استفاده خواهد شد ولی چه در در سطح 20 کیلوولت بخواهید استفاده کنید چه سطح پایینتر
چیزی که شما فرمودید شامل چهار قسمت هست یکی حفاظت خود ژنراتور که معمولا سازنده ژنراتور همراه ژنراتور اون رو میده و فقط یک سری I/O وضعیت و command برای تبادل با سیستم شما در اختیار شما می گذاره (که احتمالا فعلا شما این قسمت رو لازم ندارید). قسمت دوم طراحی خود ترانس و تابلو و ... لازم برای رساندن به سطح 20 کیلو ولت و نیز اتصال به پست 20 کیلو ولت است. قسمت سوم شبیه سازی شبکه طراحی شده به همراه پست 20 کیلو ولت و زیر مجموعه آن در نرم افزار مربوطه و نیز انجام محاسبات لازم از قبیل پخش بار و اتصال کوتاه و پایداری و ... که مورد نظر شماست و تحلیل آنها و در صورت لزوم اصلاح طراحی. قسمت چهارم هم تجهیزات حفاظتی است که برای هر قسمت تجهیزات مربوط به ان بایست بر اساس فلسفه بهره بردای و موارد حفاظتی انتخاب گردد.
خیال شما رو راحت کنم که برای هیچ کدام از این قسمت ها در کل هیچ نرم افزار برای شما طراحی این قسمت ها و انتخاب تجهیزات رو انجام نمی دهد و این خود شما هستید که بایستی تجهیزات و آرایش های مربوطه رو انتخاب کنید و بدانید که کجا چه حفاظتی لازم دارید یا کجا را باید قطع کنید یا وصل کنید یا مقادیر چقدر باید باشند بر اساس اطلاعات لازم و انواع و مشخصات مصرف کننده ها.
نرم افزار تنها کاری که برای شما خواهد کرد این است که سیستمی را که شما طراحی کردید در نرم افزار شبیه سازی کرده و نتیجه طراحی و مطالعات لازم رو ببینید و در صورت لزوم با تشخیص موارد لازم پارامترهای هر قسمت لازم از سیستم را تغییر دهید و دوباره نتیجه رو ببینید. نرم افزار دقیقا مثل ماشین حساب برای شما عمل خواهد کرد یعنی برای شما تصمیم گیری نخواهد نمود ولی اگری کاری بخواهید یا محاسبه ای بخواهید برای شما انجام خواهد داد. مثلا وقتی شما پخش بار انجام می دهید فقط میزان افت ها رو به شما نشان میدهد ولی این شما هستید که تصمیم می گیرید این افت قابل قبول هست یا نه و اگر نه چکار باید بکنید. یا اینکه اگر یک رله حفاظتی انتخاب کنید و پارامترهای مربوطه رو وارد کنید فقط منحنی عملکرد آن را به شما نشان میدهد و این شما هستید که باید تشخیص دهید آیا این منحنی قابل قبول هست یا نه.
پس بهترین کار اینه که نمونه های مشابه طراحی را برای شروع ببینید و تجهیزات حفاظتی مورد نیاز و نحوه عملکردشان و نیز اینکه هر قسمت چه تجهیز حفاظتی لازم دارید بعد سراغ نرم افزار بروید.
اما نرم افزارهای که برای شما شبیه سازی و مطالعاتی رو که خواستید انجام میدهند از قبیل neplan و سایم و etap و desiglent هستند یا نرم افزارهای دیگری هم ممکنه باشند. من خودم به شخصه فقط با etap کار کردم و در مورد توانایی های بقیه زیاد اطلاع زیادی ندارم ولی تا جایی که دیدم و خبر دارم در این زمینه etap بهترین است.

در پایان خلاصه بگم که چیزی که خواستید گسترده است ولی با چند تا نمونه میتونین راه بیفتید. برای انتخاب آرایش و تجهیزات بهتره یه چند تا دیاگرام تک خطی مربوطه رو ببینید. برای انتخاب تجهیزات حفاظتی لازم و نیز آرایشها power engineering guide زیمنس هم خوبه.
برای شبکه توزیع قسمت Switchgear and Substations رو ببین
و برای تجهیزات حفاظتی Protection and Substation Automation
اگه خواستی دانلود کنی اینم آدرسش: http://rapidshare.com/files/447680755/Siemens_Power_Engineering_Guide_2008.pdf
بعد از این که آرایش مورد نظر و تجهیزاتت رو انتخاب کردی با etap شبیه سازی کن و نتایج رو ببین.

این پست رو 2 روز پیش من نوشتم ولی بدلیل اشکال در سایت نمیتونستم پست کنم.

بالا