آیا کیفیت گاز ایران با روسیه فرق دارد؟

reza bonabiyan

عضو جدید
باسلام خدمت دوستان عزیز.یه سوالی پیش آمده برامن.از دوستانی که در این زمینه اطلاع دارن کمک کنن
همه میدانیم روسیه وایران در منابع گاز طبیعی به ترتیب نفر اول ودوم هستن.میخواستم بدونم آیا از نظر کیفیت گاز با هم فرق دارن ؟چه فرقی؟

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ببینید تفاوت در گاز به تفاوت در ترکیبات گازی هست که از مخزن برداشت میشه.
ممکنه یه گازی موقع استخراج مقداری بیشتر سولفید هیدروژن داشته باشه و یه گاز کمتر.
هر چی گاز خالص تر باشه هزینهای تصفیه اون کمتره.

مثل نفت که هر چی سبکتر باشه فراوری اون آسونتره و هزینه کمتری رو شامل میشه.

reza bonabiyan

عضو جدید
باتشکر از مهندس عزیز.من یکم تحقیق کردم وتا اینجا رسیدم که کیفیت میزان ناخالصی های همراه با گاز یا میزان کاندنسیتهای استحصالی از گاز سرچاهی هست،بدلیل شور بودن و گوگردی بودن منابع نفت و گاز ایران میتونیم بگیم ازنظر کیفی کمی پایین تر از منابع گازی امریکایی یا روسی هست ولی قطعا از نظر کمی بالا تره.
ولی من به یه منبع دقیق نیاز دارم.از کجا میشه یه منابعی پیدا کرد؟
با تشکر

sadeghforghani

کاربر فعال
مهندس جان حتی ترکیب گازی دو چاه مجاور یا دو سکوی مجاور هم متفاوت است چه برسه به ایران و روسیه!
موقع استحصال گاز از چاه، ترکیبات مختلف با درصدهای مولی متفاوت داریم. مقادیر C1, C2, C3, C4 عمده هست ولی تا C20 هم از چاه برداشت می شود که البته مقادیرشان کم است. علاوه بر این ها، مقداری لجن، آب، کاندنسیت و جیوه هم از چاه به همراه گاز بالا می آید. گوگرد هم معمولا به صورت H2S در گاز هست. مشخصه که وجود گوگرد در هر هیدروکربن، بیانگر ترش بودن آن است و هرچقدر مقدار گوگرد بیشتر باشد، آن ترکیب ترش تر و بی کیفیت تر است.
درضمن از نظر حجم منابع، تا دو سال پیش، روشیه اول و ایران دوم بود. وضعیت فعلی رو دقیق نمی دونم ولی میتونی با یک سرچ کوچولو پیدا کنی.
برای منبع به نظرم به سایت موسسه بین المللی انرژی مراجعه کنی به جواب برسی.
موفق باشی
یا علی

engmr

عضو جدید
از نظر کیفیت کلی گاز روسیه بهتره ودرمورد گاز ایران باید گفته دوستان درسته چاه باچاه فرق داره مثلا اگه شماتهران باشی درصد چگالی گازرمیشه 65واگه سیستان باشی میشه 75ازنظرچگالی گفتم

engmr

عضو جدید
گاز روسیه کلابهتره ایران نفتوگازش کیفیت زیادی نداره اماتوایران بهترین گاز گازی هست که معروف به خط بیدبلنده چون ارزش حرارتی بالاتری داره

بالا