آیا می دانید... دانستنی های کشاورزی

عجیب ترین پروژه مهندسی کشاورزی جهان




حدود 3 هزار سال پیش مردمان مناطق کوهستانی فیلیپین، یکی از شگفت انگیزترین پروژههای کشاورزی را پیاده کردند. آنها برای اینکه بتوانند در کوهها کشاورزی کنند، شروع به تسطیح و پلکانی کردن کوهها کردند.

ارزش کار آنها وقتی نمایان میشود که بدانیم، مردم فیلیپین در آن زمان هیچ وسیله و ماشین مدرنی در اختیار نداشتند.




البته ایده کشت پلکانی چیز تازهای نیست که مختص به مردم فیلیپین باشد، ولی عظمت کشت پلکانی در فیلیپین وقتی نمایان میشود که بدانیم اگر زمینهای کشاورزی موجود در کوههای فیلیپین در کنار هم قرار داده شوند، طولی به اندازه نصف دور زمین خواهند داشت و مساحت آنها 10360 کیلومتر مربع برآورد میشوند.



اما برای کشاورزی در ارتفاعات فقطپلکانی کردن زمین کافی نیست و فیلیپینیها باید کار مهمتری هم انجام میدادند و آن انتقال آب! بود. برای این کار آنها شبکه پیچیدهای از کانالها و دریچه های آب ایجاد کردند، طوری که آب با استفاده از لوله های چوبی به مزارعی در ارتفاع بالا میرسید. وقتی زمینهای واقع در ارتفاع از آب سیراب میشدند، آب به سمت زمینهای با ارتفاع پایینتر حرکت میکرد.




شالیزارهای پلکانی فیلیپین اکنون یکی از جاذبه های توریستی این کشور هستند. البته همین توریستها، ناخواسته تدریجا صدماتی به این کشتزارهای عجیب و غریب وارد میآورند، چرا که درآمد ناشی از توریسم تمرکز مردمان این نواحی را از حرفه کشاورزی منحرف کرده است و درآمد جایگزینی برای آنها ایجاد کرده است. مشکل دیگر کمبود آب است که متعاقب زلزله سال 1990 شروع شده است و آب مصرفی در صنعت توریسم این میزان کمبود را تشدید کرده است.

یونسکو این زمینهای کشاورزی را در لیست اماکن میراث جهانی قرار داده است.



 

ژنتیک

عضو جدید
گیاهان عجیب

گیاهان عجیب

”گیاه حسـاس“ یا ”میـمـوزا“ هنگام شب و همچنین هنگامی که برگ هایش لمس شوند، برگچه هایش را به طرف بالا تا می کند و برگ هایش پژمرده و جمع می شوند.​
علت جمع شدن برگ های گیاه حساس در شب، نگهداری اندوخته آب گیاه و در روز (در اثر تماس و لمس) محافظت از برگ ها در برابر حیوانات چرنده (علفخوار) می باشد.​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.jpg​
Touch-Me-Not or Sensitive Plant(Mimosa punica)
گیاهان اپی فیتی وجود دارند که به کمک گیاهان دیگر، در هوا رشد می کنند؛ اغلب این گیاهان روی پوست درختان زندگی می کنند. ریشه های گیاهان اپی فیت به پوست درختان می چسبند.​
هنگامیکه بارش صورت می گیرد، خرده آشغال، ذرات کوچک خاک، شن و ... از روی شاخ و برگ ها به سمت پایین و تنه شسته می شوند.​
گیاهـان اپی فیت خرده آشغال ها، خرده سنـگ، خـاک، شـن و ذرات ریـز شسته شده را جذب می کنند و به این ترتیب عناصر غذایی مورد نیاز خود را تامین می کند.​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image004.jpg​
Epiphytic Bromeliad(Bromeliad)
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image006.jpg​
Ball Moss(Tillandsia recurvata)
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image008.jpg​
Epiphytic Tank Bromeliad(Bromeliad)
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image010.jpg​
Epiphytic Orchid(Cattleya)
”سنگ زنده“ گیاهی گوشتی کوچکی است که در بیـابان ها زیست می کند. این گیاه تقریبا هم سطح زمین رشد می کند و دقیقا شکل سنگ است؛ به همین دلیل تشخیص آن به سختی امکان پذیر است.​
شاید برای در امان ماندن از شرّ حشرات و حیوانات جونده و خورده نشدن، این گیاه شبیه به سنگ است.​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image011.jpg​
Living Rocks(Lithops)
بذر های این گیاه شبیه به سنگ های کوچک می باشند؛ پرندگان بذر های سنگریزه ای شکل این گیاه را می خورند. به دلیل پوشش سختی که بذر ها دارند، دستگاه گوارش پرنده نمی تواند بذور را هضم و از مواد غذایی داخل آن استفاده کند؛ لذا پرندگان بذر ها را در مناطق مخـتلف دفع می کنـند. در نتیـجه این گـیاه از این طریـق تکـثیر می شود.​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image012.jpg
Texas Bluebonnet Seeds(Lupinus texensis)
گل های این گیاهان بوی بدی می دهند؛ بویی شبیه به گوشت گندیده یا حیوان مرده! گیاه به دلیل جذب دانه های گرده برای گرده افشانی گلهای خود، این بو را تولید می کند.​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image013.jpg​
Stapelia(Stapelia gigantea)
”سوسن لاشه“ یکی از بزرگترین گیاهان روی زمین است. این گیاه بویی شبیه به گوشت گندیده یا لاشه حیوانات تولید می کند. فردی که ماسک بر صورت دارد، تا حدی بوی گند این گـل را قابـل تصـوّر می سازد!​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image014.jpg​
Corpse Lily(Amorphophallus titanium)
بذر های فیکوس، روی شاخۀ درختان جوانه می زنند و ریشه نابجا تولیـد می کنـند؛ این ریشـه های نابـجا دور تا دور تنـۀ درخت می پیچند و به سمت زمین حرکت می کنند، در اعماق خاک فرو رفته و به مرور زمان قطور تر و ضخیم تر می شوند.​
با گذشت چندین سال، ریشه های این فیکوس سرتاسر تنه درخت بیچاره را احاطه کرده و گیاه میزبان را خفه می کنند.​
اگر شما نیز به جای درخت میزبان فیکوس باشید چنین سرنوشتی در انتظار شما خواهد بود؛ البته اگر دو دهه بدون حرکت باشید!​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image015.jpg​
Strangler Fig(Ficus)
”سرخس رستاخیز“ که تصویرش را بالا مشاهده می کنید، به نوعی تداعی کنندۀ زنده شدن مردگان است.​
این گیاه در مناطقی با آب و هوای بسیار خشک زندگی می کند.​
زمانی که حتی یک قطره باران هم نمی بارد، سرخس رستاخیز به شکل توپ چروکیده در می آید. البته در این حالت گیاه زنده است حتی توانایی بقا در این شکل را برای سالیان زیاد دارد.​
سرانجام با شروع بارندگی، برگ ها قطرات آب را جذب کرده و باز می شوند، گیاه ظاهری سرسبز به خود گرفته و رشد می کند.​
مادامی که به این سرخس آب داده شود، گیاه سرسبز، کوچک و شاداب باقی می ماند. اما با قطع آبیاری دوباره گیاه تبدیل به یک توپ خشکیده می شود.​
سرخس رستاخیز هیچگاه نمی میرد؛ می توان گفت این گیاه عملکردی شبیه به بذر های خشک گیاهان دارد.​
file:///C:/DOCUME%7E1/mahdi/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image016.jpg​
Resurrection Fern(Selaginella lepidophylla)
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
عکساش باز نمیشه!
با اجازه من تکرار میکنم:



”گیاه حسـاس“ یا ”میـمـوزا“ هنگام شب و همچنین هنگامی که برگ هایش لمس شوند، برگچه هایش را به طرف بالا تا می کند و برگ هایش پژمرده و جمع می شوند.
علت جمع شدن برگ های گیاه حساس در شب، نگهداری اندوخته آب گیاه و در روز (در اثر تماس و لمس) محافظت از برگ ها در برابر حیوانات چرنده (علفخوار) می باشد.

Touch-Me-Not or Sensitive Plant(Mimosa punica)

گیاهانی که در هوا رشد می کنند




گیاهان اپی فیتی وجود دارند که به کمک گیاهان دیگر، در هوا رشد می کنند؛ اغلب این گیاهان روی پوست درختان زندگی می کنند. ریشه های گیاهان اپی فیت به پوست درختان می چسبند.
هنگامیکه بارش صورت می گیرد، خرده آشغال، ذرات کوچک خاک، شن و ... از روی شاخ و برگ ها به سمت پایین و تنه شسته می شوند.
گیاهـان اپی فیت خرده آشغال ها، خرده سنـگ، خـاک، شـن و ذرات ریـز شسته شده را جذب می کنند و به این ترتیب عناصر غذایی مورد نیاز خود را تامین می کند.

Epiphytic Bromeliad(Bromeliad)

Ball Moss(Tillandsia recurvata)

Epiphytic Tank Bromeliad(Bromeliad)

Epiphytic Orchid(Cattleya)


گیاهانی که شبیه به سنگ هستند



”سنگ زنده“ گیاهی گوشتی کوچکی است که در بیـابان ها زیست می کند. این گیاه تقریبا هم سطح زمین رشد می کند و دقیقا شکل سنگ است؛ به همین دلیل تشخیص آن به سختی امکان پذیر است.
شاید برای در امان ماندن از شرّ حشرات و حیوانات جونده و خورده نشدن، این گیاه شبیه به سنگ است.

Living Rocks(Lithops)
بذر های این گیاه شبیه به سنگ های کوچک می باشند؛ پرندگان بذر های سنگریزه ای شکل این گیاه را می خورند. به دلیل پوشش سختی که بذر ها دارند، دستگاه گوارش پرنده نمی تواند بذور را هضم و از مواد غذایی داخل آن استفاده کند؛ لذا پرندگان بذر ها را در مناطق مخـتلف دفع می کنـند. در نتیـجه این گـیاه از این طریـق تکـثیر می شود.

Texas Bluebonnet Seeds(Lupinus texensis)

گیاهانی که بوی تعفّن می دهند



گل های این گیاهان بوی بدی می دهند؛ بویی شبیه به گوشت گندیده یا حیوان مرده! گیاه به دلیل جذب دانه های گرده برای گرده افشانی گلهای خود، این بو را تولید می کند.

Stapelia(Stapelia gigantea)
”سوسن لاشه“ یکی از بزرگترین گیاهان روی زمین است. این گیاه بویی شبیه به گوشت گندیده یا لاشه حیوانات تولید می کند. فردی که ماسک بر صورت دارد، تا حدی بوی گند این گـل را قابـل تصـوّر می سازد!

Corpse Lily(Amorphophallus titanium)
گیاهان خفه کننده (Strangler Plants)




بذر های فیکوس، روی شاخۀ درختان جوانه می زنند و ریشه نابجا تولیـد می کنـند؛ این ریشـه های نابـجا دور تا دور تنـۀ درخت می پیچند و به سمت زمین حرکت می کنند، در اعماق خاک فرو رفته و به مرور زمان قطور تر و ضخیم تر می شوند.
با گذشت چندین سال، ریشه های این فیکوس سرتاسر تنه درخت بیچاره را احاطه کرده و گیاه میزبان را خفه می کنند.
اگر شما نیز به جای درخت میزبان فیکوس باشید چنین سرنوشتی در انتظار شما خواهد بود؛ البته اگر دو دهه بدون حرکت باشید!

Strangler Fig(Ficus)

گیاهانی که در حالت خشکیده نیز زنده اند




”سرخس رستاخیز“ که تصویرش را بالا مشاهده می کنید، به نوعی تداعی کنندۀ زنده شدن مردگان است.
این گیاه در مناطقی با آب و هوای بسیار خشک زندگی می کند.
زمانی که حتی یک قطره باران هم نمی بارد، سرخس رستاخیز به شکل توپ چروکیده در می آید. البته در این حالت گیاه زنده است حتی توانایی بقا در این شکل را برای سالیان زیاد دارد.
سرانجام با شروع بارندگی، برگ ها قطرات آب را جذب کرده و باز می شوند، گیاه ظاهری سرسبز به خود گرفته و رشد می کند.
مادامی که به این سرخس آب داده شود، گیاه سرسبز، کوچک و شاداب باقی می ماند. اما با قطع آبیاری دوباره گیاه تبدیل به یک توپ خشکیده می شود.
سرخس رستاخیز هیچگاه نمی میرد؛ می توان گفت این گیاه عملکردی شبیه به بذر های خشک گیاهان دارد.

Resurrection Fern(Selaginella lepidophylla)





گیاهان گوشت خوار (Carnivorous Plants)




در حقیقت این گیاهان گوشت نمی خورند؛ بلکه از حشرات تغذیه می کنند.
این گیاهان معمولا حشره را به دام می اندازند، شکار به مرور زمان مرده و پوسیده می شود؛ سپس گیاه از آن تغذیه می کند.
برگ های گیاه، مواد غذایی و آمینو اسید ها را از حشره پوسیده جذب می کنند.
این گیاهان در خاک های فقیر (از نظر مواد غذایی) رشد می کنند؛ لذا برای کسب مواد غذایی مورد نیازشان مجبور به شکار حشرات هستند.
افتادن حشره در دام گیاه Venus Fly
وقتی حشره وارد تله می شود و به کرک های سطحی گیاه برخورد می کند، تله سریعا بسته شده و شکار به دام می افتد.



Venus Fly Trap(Dionaea muscipula)
افتادن حشره در دام اندام های قیفی شکل
وقتی حشره وارد اندام لوله ای یا قیفی شکلِ این گیاهان می شود، دیگر نمی تواند خارج شود! سطح داخلی قیف ها لغزنده، لزج و همچنین دارای کرک های روبه پایین می باشد که به حشرات اجازۀ خارج شدن نمی دهد.

Darlingtonia Californica)

Nepenthes(Nepenthes alata)

Pitcher Plant(Sarracenea flava)
افتادن حشره در دام سطوح چسبنده
برخی از گیاهان روی سطح برگ های خود، کرک های غده ای دارند که مایعی چسبناک ترشح می کنند. هنگامی که شکار روی برگ ها می نشیند، در دام این مواد چسبناک گرفتار می شود.

Sun dew (Drosera)










منبع: http://zistedu5.blogfa.com/post-112.aspx
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
اینم بود:




گیاهانی که بوی تعفّن می دهند! •گل های این گیاهان بوی بدی می دهند؛ بویی شبیه به گوشت گندیده یا حیوان مرده! گیاه به دلیل جذب دانه های گرده برای گرده افشانی گلهای خود، این بو را تولید می کند.
Stapelia
(Stapelia gigantea)


•”سوسن لاشه“ یکی از بزرگترین گیاهان روی زمین است. این گیاه بویی شبیه به گوشت گندیده یا لاشه حیوانات تولید می کند. فردی که ماسک بر صورت دارد، تا حدی بوی گند این گـل را قابـل تصـوّر می سازد!
Corpse Lily (Amorphophallus titanum)

گیاهانی که شبیه به سنگ هستند!
•”سنگ زنده“ گیاهی گوشتی کوچکی است که در بیـابان ها زیست می کند. این گیاه تقریبا هم سطح زمین رشد می کند و دقیقا شکل سنگ است؛ به همین دلیل تشخیص آن به سختی امکان پذیر است.
•شاید برای در امان ماندن از شرّ حشرات و حیوانات جونده و خورده نشدن، این گیاه شبیه به سنگ است.

Living Rocks (Lithops)



Texas Bluebonnet Seeds
(Lupinus texensis)



•بذر های این گیاه شبیه به سنگ های کوچک می باشند؛ پرندگان بذر های سنگریزه ای شکل این گیاه را می خورند. به دلیل پوشش سختی که بذر ها دارند، دستگاه گوارش پرنده نمی تواند بذور را هضم و از مواد غذایی داخل آن استفاده کند؛ لذا پرندگان بذر ها را در مناطق مخـتلف دفع می کنـند. در نتیـجه این گـیاه از این طریـق تکـثیر می شود.
گیاهانی که در هوا رشد می کنند!
•گیاهان اپی فیتی وجود دارند که به کمک گیاهان دیگر، در هوا رشد می کنند؛ اغلب این گیاهان روی پوست درختان زندگی می کنند. ریشه های گیاهان اپی فیت به پوست درختان می چسبند.
•هنگامیکه بارش صورت می گیرد، خرده آشغال، ذرات کوچک خاک، شن و ... از روی شاخ و برگ ها به سمت پایین و تنه شسته می شوند.
•گیاهـان اپی فیت خرده آشغال ها، خرده سنـگ، خـاک، شـن و ذرات ریـز شسته شده را جذب می کنند و به این ترتیب عناصر غذایی مورد نیاز خود را تامین می کند.
Ball Moss
(Tillandsia recurvata)

Epiphytic Bromeliad
(Bromeliad)

Epiphytic Tank Bromeliad
(Bromeliad)

Epiphytic Orchid
(Cattleya)

گیاهانی که حرکت می کنند!
•”گیاه حسـاس“ یا ”میـمـوزا“ هنگام شب و همچنین هنگامی که برگ هایش لمس شوند، برگچه هایش را به طرف بالا تا می کند و برگ هایش پژمرده و جمع می شوند.
•علت جمع شدن برگ های گیاه حساس در شب، نگهداری اندوخته آب گیاه و در روز (در اثر تماس و لمس) محافظت از برگ ها در برابر حیوانات چرنده (علفخوار) می باشد.



منبع: .:: Hortilover ::.
 

sey

عضو جدید
آیا می دانید....

آیا می دانید....

آیا می دانید قرمزی درون کالباس از گوشت تاج خروس است.( زیر دندان خود حس کرده اید ) ا
· آیا می دانید سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد در کنفرانسهای علمی به عنوان سم کبد معرفی می شود
· آیا می دانید ساندیسها, نوشابه ها, بیسکویتها, کیکها و... با قندهای مصنوعی چون ساخارین که 1000 برابر شیرین تر از قند معمولی است ساخته می شود که دشمن کبد و کلیه می باشد
· آیا می دانید رنگهای افزودنی در نوشابه ها, ساندیس ها, کیکها, آدامسها و ... همه سرطان زا هستند
· آیا می دانید قیمت روغن ها مایع مثل آفتابگردان اگر واقعی باشد حدود 12 الی 15 هزار تومان خواهد بود ولی الان در بازار 900 الی 800 تومان است که از یک کیلو تخم آفتابگردان ارزانتر است.
· آیا می دانید بیشتر محتوای روغن های مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاهای نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزوده موجب چربی خون و... می شود که کشنده است.
· آیا می دانید در اکثر کارخانه های آبلیموهای صنعتی حتی یک عدد لیمو هم وارد نمی شود و آب لیمو صنعتی از (( آب کاه)) بعلاوه برخی اسانسها و جوهر نمک تولید می شود که همین امر موجب ته نشین نشدن محتوای آب لیمو می باشد
· آیا می دانید کره گیاهی دروغی بیش نیست و با مواد پایه ای نفت و در برخی کشورها فضولات انسانی تولید می شود و موجب تشکیل پلاک اتروم در عروق کرونر قلب و بیماری های ایسکمیک قلبی می شود و شعار ((کره مارگارین(گیاهی)دوست قلب شما)) فریب افکارعمومیست.
· آیا می دانید مواد قندی موجود در نوشابه ها موجب پوسیدگی دندانها می شود (دندان شکسته داخل نوشابه پس از 7 ساعت حل می شود).
· آیا می دانید سس مایونز از همه غذاها مضرتر برای صدمه به پوست و جوش صورت است.
· آیا می دانید پنیر پفک اغلب پنیر تلخ( پنیر فاسد) و گندیده تاریخ مصرف گذشته می باشد چسبندگی پفک براساس تحقیقات تا 7 بار مسواک هم تمیز نمی شود و موجب بی اشتهایی میشود و آمار مصرف پفک در ایران روزانه هر نفر 2 عدد می باشد
و اما چه کنیم؟
بهترین غذا آبگوشت با گوشت گوسفند است و بهترین روغن, روغن حیوانی است. روغن کنجد و زیتون هم بهترین روغن گیاهیست.
بهترین نان نانهاي سبوس دار است مثل نان سنگک بهترین نوشابه سکنجبین است که ترکیب مقداری عسل سرکه و ... می باشد بیش از صد نوع چای هم اکنون در کشور ما موجود است که متناسب با مزاجها مصرف انواع آنها توصیه می شود مثل( چای کوهی, گل گاو زبان, سنبل الطیب, گزنه, زنجبیل, گل نسترن, پونه, بابونه, دارچین, آویشن, استخودوس,...) همراه کمی نبات بجای قند وشکر استفاده از خرما, ارده شیره انواع میوه ها کشمش, توت خشک, عسل بسیار بجاست.
بهترین ظرف که هم کمبودهای خون بدن را جبران کرده و هم موجب میکروب زدائی از غذا می شود ظرف سنگی و مسی می باشد
بهترین تنقلات آجیل های طبیعی هستند که به جهت طبع گرمشان بسیار مفید می باشند( مصرف آجیل ها جزء فرهنگ عمومی بوده است) غذاهای خورشی سنتی, غذاهای سرخ نشده، سبزی خوردن بویژه نعنا بجای سالادهای امروزی, لبنیات پرچرب و دست نخورده(شیر و لبنیات باید جوشانده شود) حبوبات بخصوص نخود( اگر خیس شده و آب آن بدور ریخته شود موجب نفخ نمی شود) سس دست ساز طبیعی(مخلوط تخم مرغ وسرکه) بطور تازه قابل استفاده است. کلیه غذاهای طبیعی بطور تازه استفاده شود از خوردن میوه در غیر فصل آن خودداری شود. ضمناً عمده میوه در محل جغرافیای رویش طبیعی آن مفیدتر است. پوست میوه ها بعنوان ماسک جهت نرمی و زیبایی پوست بسیار مفید است میو ها و سبزی جات هرچه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند مفیدترند و فقط سنگ نمک و پودر آن, نمک سالم و قابل استفاده هستند استفاده از چوب مسواک(بنام چوب اراک) بعد از خلال دندان بهترین مسواک و ضدعفونی کننده طبیعی و مالش دهنده لثه ها خواهند بود
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
آیا می دانید قیمت روغن ها مایع مثل آفتابگردان اگر واقعی باشد حدود 12 الی 15 هزار تومان خواهد بود ولی الان در بازار 900 الی 800 تومان است که از یک کیلو تخم آفتابگردان ارزانتر است.
· آیا می دانید بیشتر محتوای روغن های مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاهای نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزوده موجب چربی خون و... می شود که کشنده است.



من اینو با چشمای خودم دیدم....... ما آشغال بخوریم بهتر از اینه که اینجوری روغن بخوریم.

در آمریکا و همه کشورهای اروپایی... حتی کوزو و بوسنی و هرزگوین و خیلی های دیگه.... حتی بدبخت ترینشون... در سال 1938 تولید این گونه روغن ها ممنوع اعلام شده... اما ایران هر روز داره تولیداتشو بیشتر میکنه و تازه وارد هم میکنه. پایان نامه من به بخشی از این موارد اشاره میکنه.... کلاً ایران 600 سالی از دنیا عقبه... البته در بعضی چیزا از خیلیا جلوتره... خیلی چیزا... خیلی...

مرسی دوست عزیزم مطالبتون همش درست و به جا و مفیده :gol:
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
تخـم مـرغ در سـرکـه!

تا حالا تصور کرده‌اید که اگر تخم مرغی را دو روز در محلول سرکه قرار دهید، چه اتفاقی برای آن روی می‌دهد؟

















سرکه ماده‌ای اسیدی است که کلسیم را به رحتی در خود حل می‌کند، از آنجا که پوسته تخم مرغ از کربنات کلسیم تشکیل شده، با گذشت دو روز سرکه پوسته تخم را در خود حل کرده و آن را به شکلی در می‌آورد که در تصاویر مشاهده کردید.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیا میدانید گیاهان جیغ می زنند؟؟



دانشمندان متوجه شده اند هنگامی که حشرات به گیاهان هجوم می برند ، جیغ شیمیایی پخش میکنند و به شکارچیان آگاهی میدهند تا آفتهای مهاجم را از بین ببرند. پژوهشگران اداره کشاورزی امریکا در گینرویل فلوریدا به دستگاه دفاعی پیشرفته ای در گیاه ذرت پی برده اند که وقتی کرم پروانه برگهای آن را می جوند زنبورها با علائم شیمیایی حاصل از گیاه مورد هجوم جذب آن میشوند و تخمهای خود را در لارو کرم میگذارند تا وقتی نوزاد زنبور از لارو تغذیه کند لارو از بین میرود .
جیـــــــغ شیمیایی کاملا" اختصاصی است و تنها پس از مخلوط شدن بزاق کرم پروانه با بخش خراب شده برگ تولید میشود. اگر برگ به نحو دیگری بریده شود همان علامت شیمیایی تولید نمیشود ، گیاه سالم هم علامت نمیدهد . به این ترتیب معلوم میشود زنبور چگونه کرم پروانه را در کشتزار بزرگ پیدا میکند .
لوبیا ، سویا ، گیاه پنبه و شاید خیلی از گیاهان دیگر از همین وسیله دفاعی بر ضد آفت بهره میگیرند د یکی از کارشناسان میگوید با تقویت و بهبود این واکنش طبیعی در گیاهان ، شاید بتوانیم نیاز برای حشره کش ها را از بین ببریم یا کم کنیم که به محیط زیست زیان نرساند . مثلا" دانشمندان شاید بتوانند گیاهانی با خصلت ویژه با انتقال ژنهای خاص پرورش دهند که تولید این ماه شیمیایی را زیادتر کند .


 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
عجیب‌ترین پروژه مهندسی کشاورزی

عجیب‌ترین پروژه مهندسی کشاورزی

حدود ۳ هزار سال پیش مردمان مناطق کوهستانی فیلیپین، یکی از شگفت‌انگیزترین پروژه‌های کشاورزی را پیاده کردند:
آنها برای اینکه بتوانند در کوه‌ها کشاورزی کنند، شروع به تسطیح و پلکانی کردن
کوه‌ها کردند. ارزش کار آنها وقتی نمایان می‌شود که بدانیم، مردم فیلیپین در
ان زمان هیچ وسیله و ماشین مدرنی در اختیار نداشتند.
البته ایده کشت پلکانی چیز تازه‌ای نیست که مختص به مردم
فیلیپین باشد، ولی عظمت کشت پلکانی در فیلیپین وقتی نمایان می‌شود که بدانیم اگر
زمین‌های کشاورزی موجود در کوه‌های فیلیپین در کنار هم قرار داده شوند، طولی به
اندازه نصف دور زمین خواهند داشت و مساحت آنها ۱۰۳۶۰
کیلومتر مربع برآورد می‌شوند.

اما برای کشاورزی در ارتفاعات
فقط پلکانی کردن زمین کافی نیست و فیلیپینی‌ها باید کار مهم‌تری هم انجام
می‌دادند: انتقال آب! برای این کار آنها شبکه
پیچیده‌ای از کانال‌ها و دریچه‌های آب ایجاد کردند، طوری که آب با استفاده از
لوله‌های چوبی به مزارعی در ارتفاع بالا می‌رسید. وقتی زمین‌های واقع در ارتفاع از
آب سیراب می‌شدند، آب به سمت زمین‌های با ارتفاع پایین‌تر حرکت می‌کرد.


شالیزارهای پلکانی فیلیپین
اکنون یکی از جاذبه‌های توریستی این کشور هستند. البته همین توریست‌ها، ناخواسته
تدریجا صدماتی به این کشتزارهای عجیب و غریب وارد می‌آورند، چرا که درآمد ناشی از
توریسم تمرکز مردمان این نواحی را حرفه کشاورزی منحرف کرده است و درآمد جایگزینی
برای آنها ایجاد کرده است. مشکل دیگر کمبود آب است که متعاقب زلزله سال ۱۹۹۰ شروع
شده است و آب مصرفی در صنعت توریسم این میزان کمبود را تشدید کرده است.

یونسکو این زمین‌های کشاورزی
را در لیست اماکن میراث جهانی قرار داده است
.



 

parla_69

کاربر فعال تالار هنر ,
کاربر ممتاز
آیا می دانید؟؟؟ (مطمئنا خیلیاشو نمی دونید!)

آیا می دانید؟؟؟ (مطمئنا خیلیاشو نمی دونید!)

ایا میدانید قهوه تقویت کننده قلب می باشد:
قهوه تقویت کننده ی قلب- کلیه و مثانه است و در روی جریان خون اثر کرده ضربان نبض و نیروی انقباض ماهیچه های قلب راافزایش می دهد . جوشانده ی قهوه تقویت کننده ی دستگاه اعصاب مرکزی بوده و نوشیدن آن سبب نشاط و سرعت انتقال و درک مسائل مختلف می شود و این خاصیت منحصرا" مربوط به کافئین آن است زیاده روی در خوردن قهوه باعث بی خوابی می شود . جوشانده ی قهوه ضعف قوا را از بین می برد و پزشکان توصیه می کنندکه بیماران امراض عفونی در دوران نقاهت از جوشانده ی قهوه استفاده کنند . محمد بن زکریای رازی طبیب مشهور ایران قهوه را گرم و سوزاننده دانسته و خوردن آن راباعث عطش می داند . برای رفع عطش بایستی بعد از قهوه کمی سرکه بنوشند . درباره اثر قهوه بر دیابت مطالب زیادی وجود ندارد ولی ممکن است اثر آن بر دیابت بدلیل افزایش عطش بعد از خوردن قهوه باشد ایرانیان به آن قهوه و اعراب به آن "بن" می گویند . زادگاه اولیه ی آن یمن و شمال آفریقا است و اکنون بهترین نوع قهوه محصول برزیل است.
*
ایا میدانید مصرف گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را در مردان کاهش میدهد:
در یک آزمایش جدید معلوم شد مصرف گوجه فرنگی و سایر مواد غذایی غنی از نوعی آنتی اکسیدان موسوم به لیکوپن خطر سکته مغزی را در مردان کاهش می دهد.
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، پزشکان در این مطالعه دریافتند مردانی که بالاترین سطح لیکوپن را در خونشان دارند ۵۵ درصد کمتر با خطر ابتلا به سکته مغزی مواجهند.
یافته جدید تاییدی بر ضرورت مصرف پنج وعده میوه و سبزی در طول روز است. رعایت این توصیه تغذیه ای می تواند از عوامل مهم کاهش موارد سکته در سراسر جهان باشد. در مطالعات قبلی نیز معلوم شد لیکوپن می تواند توان کلسترول بد را در ایجاد پلاک های درون سرخرگی، کاهش دهد. این پلاک ها اگر در عروقتشکیل شوند خطر سکته قلبی و مغزی افزایش پیدا می کند. لیکوپن همچنین از تولید کلسترول، تشکیل لخته های خونی و تجمع پلاکت های خونی جلوگیری می کنند.
*
ایا می دانید مصرف محصولات پروبیوتیک ریسک ابتلا به پوسیدگی دندان را می کاهند:
براساس پژوهش های صورت گرفته در آمریکا و اروپا، مصرف لبنیاتپروبیوتیک 5 روز در هفته به مدت 3 هفته 50 درصد ریسک ابتلا به پوسیدگی دندانو بیماریهای لثه را کاهش می دهد.پروبیوتیک هاباکتری های مفیدی هستند که با رقابت با باکتری های پوسیدگی زای دندان، جایگاه باکتری های پوسیدگی زا را در محیط دهان اشغال می کنند. این باکتری هادرپلاک دندانی جایگزین باکتری های پوسیدگی زا (باکتری هایی که روی دندان هاچسبیده، پس از فرایند تخمیرو ایجاد اسید، سبب تخریب دندان ها می شود) می گردند. تولید مواد ضد میکروبیو تنظیم و تحریک سیستم ایمنیمیزبان که منجر به کاهش بیماریهای لثه ای می شود، از دیگر فواید باکتری های پروبیوتیکدر محیط دهان شناسایی شده اند.
باکتری های پروبیوتیکبر اساس تعاریف سازمان جهانی بهداشت (wHO)، میکروارگانیسم های زندهای هستند که در صورت استفاده کافی ومناسب به حفظ سلامتمیزبان کمک می کنند. این باکتری هاطی سال های اخیر با هدف کمک به حفظ سلامتساختمان بدن به محصولات مختلف غذایی به ویژه شیرو سایر فراورده های لبنیافزوده می شود.
از باکتری ها، مواد غذاییومحیط مناسب (محیط دهان) به عنوان سه فاکتور پوسیدگی دنداننام برده می شود که با حذف عامل باکتری، پوسیدگی دندانکاهش یافته یا از بین می رود. دکتر باقی، کاهش بیماریهای لثه و عفونتهای قارچی در محیط دهان را از دیگر مزایای بهره گیری از فرآورده های پروبیوتیکعنوان کرد و گفت: باکتری های پروبیوتیکعفونتقارچی "کاندیدیا" را که از عفونتهای بسیار شایع قارچی است و همچنین "هایتوزیس"یا بوی بد دهانبا منشا دهانی یا گوارشی را برطرف می کند. در گذشته، باکتری های پروبیوتیکبرای پیشگیری و درمان بیماریهای عفونی یا بیماریهای دستگاه گوارشمورد استفاده قرار می گرفت. در چند دهه اخیر و با شناخته شدن خواص دیگر این محصولات به ویژه نقش آنها در افزایش پاسخ سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از بیماریهای دستگاه ادراری و بیماریهای آلرژیک در نوزادان به تدریج نقش این باکتری هادر حفظ سلامتبدن پررنگ تر شد.
*ایا میدانید برای كاهش وزن باید ماست در رژیم غذایی گنجانده شود:
محققان توصیه می‌كنند، برای كاهش وزن باید ماست در رژیم غذایی گنجانده شود. بسیاری از افرادی كه برای لاغر شدن رژیم غذایی دارند، فرآورده‌های لبنی را از فهرست مواد غذایی حذف می‌كنند. این در حالی است كه محققان دریافته اند ماست کم چرب در واقع توانایی بدن را برای سوزاندن چربی‌های زائد تقویت كرده و حفظ عضلات در وضعیت مناسب را تسهیل می‌كند. افرادی كه در رژیم لاغری خود ماست كم چربی را می‌گنجانند، بیشتر از افرادی كه صرفا دریافت كالری خود را كم می‌كنند، كاهش وزن دارند. همچنین افرادی كه ماست می‌خورند، در مقایسه با افراد دیگر 22 درصد وزن بیشتر، 61 درصد چربی بدن بیشتر و 81 درصد بیشتر چربی شكم بیشتری را در طی 12 هفته كم می‌كنند.
*
ایا میدانید تا نیم ساعت پس از خوردن نوشیدنی های اسیدی نباید مسواک زد:
حدودنیم ساعتبرای مسواک زدن دندان‌های‌تان پس از نوشیدن نوشیدنی‌های به شدت اسیدی مثل نوشابه یا آب پرتقال صبر کنید. خبرگزاری آلمان از برلین گزارش داد، انجمن داروسازان فدرال آلمان هشدار می‌دهد این اسیدها مینای دندان را ضعیف می‌کند و به همین خاطر مسواک به آن آسیب می‌رساند. فرصت نیم ساعته اجازه می‌دهد مواد معدنی از دست رفته دوباره جذب مینا شوند به طور کلی قانون 30 دقیقه درباره هر نوع آبمیوه یا شربت کاربرد دارد، زیرا بیشتر آبمیوه‌ها البته به جز آب هلو به شدت اسیدی هستند. چای و قهوه سطح اسیدی پایینی دارند.
* آیا می دانید ماکارونی ، نان سبوس دار و غلات سیستم عصبی را تقویت می کنند :
فیبر غذایی که غیر قابل حل می باشد مانع از بروز یبوست شده و از اختلالات روده ای ناشی از فشارهای روحی جلوگیری می کند. یکی از متخصصان تغذیه در کشورمان با هشدار درباره دوری از منابع فشار و تنش روحی ، اعلام کرد افرادی که ناگزیر از این فشارهای روحی هستند باید از انواع نان های سبوس دار ، کیک های کم شیرین ، غذاهای غلات غنی شده ، غذاهای خمیری مثل ماکارونی و برنج که سرشار از ویتامین های گروه B هستند استفاده کنند تا دستگاه عصبی آن ها تقویت شود . فشار روحی در طولانی مدت سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده که نتیجه آن ابتلای مکرر به بیماری هایی نظیر سرفه و سینه درد ، سرما خوردگی و تبخال دهانی و خستگی بیش از حد پوست است . فشار روحی منجربه بی اشتهایی یا پرخوری در فرد می شود و در کودکان بیشتر از بزرگسالان قابل مشاهده است .
* آیا می دانید تاثیر کافئین بر عملکرد خاص مغز چگونه است :
۱- کافئین تاثیر مثبتی بر قدرت درک و نیروی حافظه دارد و به انسان توانایی می‌دهدتا کارهای پیچیده را به خوبی به انجام برساند. ۲- بین مصرف کافئین و بروز بیماریپارکینسون رابطه عکس وجود دارد، به عبارتی دیگر، کافئین از احتمال بروز بیماریپارکینسون پیشگیری می‌کند. ۳- مصرف مقدار متعادل کافئین، اختلالات شناختی دررابطه با افزایش سن و نیز بروز بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد. ۴- کافئین باایجاد تعادل در عملکرد مغز، از نقایص حرکتی و نیز زوال عقل پیشگیری می‌کند. تحقیقاتدیگر نشان داده است . ۵- کافئین احساس خوب بودن، شادی، انرژی، هشیاری و اجتماعیبودن را در فرد تقویت می‌کند. ۶- کافئین تحمل انجام حرکات ایروبیک را افزایشمی‌دهد. ۷- مصرف کافئین منجر به کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. ( قهوهدر برابر دیابت) ۸- قهوه دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است. آمریکایی‌ها۱,۲۹۹میلی‌گرم آنتی‌اکسیدان از ۱٫۶۴ فنجان قهوه خود در روز دریافت می‌کنند. نزدیک‌ترین رقیب قهوه، چای است که دارای ۲۹۴ میلی‌گرم آنتی‌اکسیدان است و پس از آنموز با ۷۶ میلی‌گرم، لوبیای خشک با ۷۲ میلی‌گرم و ذرت با ۴۸ میلی‌گرم در ردیف‌هایبعدی جای دارند.
* آیا می دانید شیرین کننده های کم کالری دارای مجوز کدام یک از شیرین کننده ها هستند :
شيرين كننده
هاى كم كالرى مزه شيرين ايجاد مى كنند ولى فاقد كالرى هستند يا ميزان كالرى كمىدارند، بنابراين باعث افزايش وزن نمى شوند. اين مواد پيش از آنكه مجوز مصرف بگيرندبايد استاندارد هاى لازم از لحاظ ايمنى را كسب كنند. از جمله بايد براى كودكان وزنان باردار بى خطر باشند. در حال حاضر شش شيرين كننده قوى كم كالرى توسط سازمانغذا و داروى آمريكا به تصويب رسيده است كه شامل اين مواد مى شود: آيس سولفام پتاسيم (ace-k)، آسپارتام، نئوتام، ساكارين، سوكرالوز و تاگاتوز و دو ماده ديگر آلتيام وسيكلامات نيز در بسيارى كشور ها مجوز مصرف گرفته اند.
آسپارتام در بسيارى از غذاها و نوشابه ها و . . . به صورت شيرين كننده سر ميز غذا مصرف مى شود. آسپارتام به ازاى هرگرم داراى چهار كالرى است، اما در مقايسه با قند معمولى ۲۰۰ برابر شيرين تر است،بنابراين مقدار بسيار كمى از آن براى شيرين كردن كفايت مى كند و لذا كالرى زيادى رابه غذا ها نمى افزايد.
اضافه كردن ساكارين كه يكى از قديمى ترين شيرين كننده هاىكم كالرى است، كالرى به غذا ها اضافه نمى كند. آيس سولفام پتاسيم (ace-k) در بسيارىاز نوشابه ها و غذا ها و به عنوان تشديد كننده رايحه هم كاربرد دارد. اين ماده نيزفاقد كالرى است و در مقابل حرارت هم پايدار است. هنگامى كه آن را با ساير شيرينكننده هاى كم كالرى مخلوط مى كنند يك اثر افزاينده دارد و طعم شيرينى و پايدارى غذاها و نوشابه هاى كم كالرى را مى افزايد.
* آیا می دانید شکلات های بدون قند یا به اصطلاح رژیمی ، به منظور پیشگیری از امراض مختلف جایگزین مناسبی برای قندهای ساده هستند :
یک شکلات بدون قند مرغوب ، حاوی مخلوطی از ویتامین ها و املاح است و کل کربوهیدرات های آن بین ۱۰ تا ۱۵ گرم می باشد. بسیاری از شرکت های بزرگ شکلات سازی جهان برای تهیه شکلات بدون قند از قند مالتیتول Maltitol به منظور جایگزین شکر استفاده می کنند. مالتیتول که یک شیرین کننده طبیعی است ، خواص منحصر به فردی دارد . از جمله این خواص ، می توان به موارد زیر اشاره کرد: ۱- مالتیتول یک قند طبیعی است که از هیدروژناسیون مالتوز (قند نشاسته) به دست می آید و حدود ۹۰ درصد شکر معمولی شیرینی دارد. این قند سرطانزا نیست و کالری دریافتی را کاهش می دهد. ۲- برای افرادی که مشکل دیابت دارند، مفید است و سبب افزایش قند و انسولین نمی شود. این قند به کندی جذب می شود و در نتیجه مشکل ترشح انسولین که با دریافت گلوکز همراه است ، کاهش می یابد. ۳- اغلب به عنوان جایگزین چربی در تهیه برخی غذاها استفاده می شود. ۴- مالتیتول در برابر باکتری های دهانی که نشاسته و قند را تجزیه می کنند، مقاوم است. بنابراین دریافت آن منجر به پوسیدگی دندان نمی شود. این فرضیه به تایید سازمان غذا و داوری امریکا FDA رسیده است. ۵- مالتیتول برای تولید محصولاتی نظیر آب نبات ، آدامس ، شکلات و بستنی مناسب به نظر می رسد ۶- تجزیه این قند در بدن نیازی به انسولین ندارد .
*آیا میدانید نان های مصرفی به دلیل فاقد سبوس بودن از مهمترین قسمت ریز مغذی که گروه ویتامین های Bمی باشد محرومند.
* آیا می دانید اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) در چه موادی یافت می شوند : روغن های گیاهی مانند آفتابگردان، ذرت، سویا، کلزا (کانولا)، دانه ها، مغزها و ماهی های چرب از مهمترین منابع غذایی اسیدهای چرب چند غیر اشباع به شمار می روند. اسید لینولئیک (W6) یکی از متداول ترین اسیدهای چرب چند غیر اشباع است که معمولا” در روغن های گیاهی نظیر آفتابگردان وجود دارد. اسیدهای چرب دکوزاهگزاننوئیک و ایکوزاپنتانوئیک (W3) به طور معمول در ماهی های چرب مانند ساردین، سالمون، هالیبوت، ماهی خال مخالی و قزل آلا وجود دارند.
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
....ترین های کشاورزی

....ترین های کشاورزی

بلند ترین درخت :
بلندترین درخت در سال 1872 در استرالیا کشف شد که از نوع اکالیپتوس بود و ارتفاع آن به 152 متر می رسید. ولی فعلا درختی که از نوع سکویا و در کالیفرنیا است بزرگترین درخت محسوب می شود که بالغ بر 120 متر ارتفاع دارد و این نوع درخت گاهی 140 متر درازا پیدا می کند.

سالخورده ترین درخت : سالخورده ترین درخت در دنیا صنوبری است به ارتفاع 3275 متر در نوادا بنابر پژوهشهای که در سال 1964 انجام شده این درخت 4900 سال سن دارد.

قطور ترین درخت :
قطور ترین درخت جهان سکویای کالیفرنیا معروف به ژنرال شرمن به ارتفاع 83 متر و قطر 83/8 متر وزن آن 2500 تن است و محیط آن به 24/10 متر می رسد عمر این درخت به 4000 سال می رد و قطور ترین شیی زنده بر روی زمین است . از چوب آن می توان 40 خانه هر یک مرکب از 15 اطاق ساخت.

کند ترین رشد در درختان :
گرچه رشد درختان اغلب بستگی به شرایط گوناگون رشد دارد ، معهذا برخی از درختان مانند شمشاد و درخت سرخدار معمولا رشد کندی دارند . دکتر چارلز پیترزبین سالهای 1981 و 1984 در مکزیک درختی را زیر نظر گرفت . تحقیقات او نشان داد که میزان رشد این گیاه 0/76 میلیمتر در سال است و اینکه یک نمونه 120 ساله این درخت فقط 9/9 سانتیمتر ارتفاع داشت.

اولین گونه درخت:
اولین گونه درختی که هنوز باقی مانده درخت جینکو یا چهل سکه یاشجره المعبد بومی منطقه ژزیانگ در چین است این گیاه که اولین بار در دوره ژوراسیک رشد کرده در سال 1690 میلادی توسط کمفر هلندی کشف و در سال 1754 به انگلستان برده شد.البته این گیاه از سال 1100 میلادی در ژاپن میروئیده است

سنگین ترین و سبک ترین چوب:
سنگینترین چوب متعلق به درختی است به نام درخت آهن سیاه که به درخت آهن آفریقایی جنوبی نیز شهرت دارد وزن مخصوص چوب آن 1/49 می باشد و وزن هر متر مکعب آن 1490 کیلوگرم است .

سبک ترین چوب هیسپیدا می باشد که در کوبا یافت می شود . وزن مخصوص آن معادل 0/044 و وزن هر متر مکعب آن 44 کیلوگرم است.

عمیق ترین و انبوه ترین ریشه ها بیشترین عمقی که یک گیاه توانسته به آن نفوذ کند 120 متر است . ریشه یک درخت انجیر وحشی در نواحی غارهای اکو در شرق منطقه ترانسوال تا این عمق فرو رفته است . چاودار زمستانه رکورد فشرده ترین ریشه ها را به خود اختصاص داده است چه این گیاه می تواند 622/8 کیلومتر ریشه را در 0/051 متر مکعب خاک تولید کند.

کوچکترین گیاه گل دار و میوه دار :موسوم به "علف اردک" در آبهای قاره استرالیا به صورت شناور یافت میشود . طولش 0/6 میلیمتر و پهنایش 0/33 میلیمتر است و 0/000015 گرم وزن دارد.میوه آن شبیه انجیر است و 0/0007 گرم وزن دارد.

سریعترین رشد:
نوعی زنبق بومی جزایر سیلی در انگلستان سریع ترین رشد را در میان گیاهان دارد طبق گزارش این گیاه ظرف 14 روز 3/65 متر رشد کرده است.

کندترین رشد:
نوعی گیاه نادر بومی کشور بولیوی دارای کمترین رشد است این گیاه اولین بار در سال 1870 در ارتفاعات 3/960 متری دیده شد . سنبله آن بین 80 تا 150 سال پس از کاشت ظاهر می شود.

بزرگترین کاکتوس: نوعی کاکتوس به نام ساگوآرو که در ایالت آریزونا در جنوب شرقی ایالت کالیفرنیا و در منطقه سونورا می روید بزرگترین کاکتوس جهان محسوب می شود ارتفاع آن به 16 متر می رسد . یک نمونه بیش از حد رشد کرده این کاکتوس که در آوریل 1978 در آریزنا اندازه گیری شد، 24 متر ارتفتع داشت . این کاکتوس در ژوئیه 1986 در اث یک طوفان باد از جا کنده شد و در آن زمان 150 سال عمر کرده بود.

بزرگترین شکوفه ها : گل زنبق رنگارنگ که به صورت انگلی زندگی می کند و بوی زننده ای نیز دارد. در بین گلها دارای بزرگترین شکوفه می باشد اندازه این شکوفه ها 91 سانتی متر و ضخامت آنها 1/9 سانتی متر و وزنشان 7 کیلوگرم است.بزرگترین گیاه گلدار : نوعی گیاه موسوم به ویستریا ، یا غول پیکر چینی که در ایالت کالیفرنیا نگاهداری می شود بزرگترین گیاه گل دهنده محسوب می شود این گیاه که در سال 1892 کاشته شد هم اینک دارای شاخه هایی به طول 152 میلیمتر است . ویستریا در دوره 5 هفته ای گل دادن خود 1500000 شکوفه می دهد.

سنگین ترین قارچ خوراکی:
در 15 اکتبر 1990 شخصی به نام جیووانی پابا ساکن شهر بروراستون در جنگل نیو فارست در انگلستان قارچی خوراکی از تیره لائتیپوروس سولفوروس یافت که 45/4 کیلوگرم وزن داشت و این بالاترین رکورد وزن قارچهای خوراکی محسوب مط گردد.

کم کالری ترین و پر کالری ترین میوه :
خیار از جمله کم کالری ترین میوه ها است و در هر 100 گرم آن فقط 16 کالری موجود می باشد. آوکادو با 163 کالری در هر 100 گرم پر کالری ترین و مغذی ترین میوه ها است .تند ترین ادویه:تندترین ادویه از "هابانرول " که گیاهی از جنس کاپسیکوم بومی مکزیک و مناطق حوزه دریای کاراییب است تهیه می شود یک گرم از این ادویه تندی قابل تشخیص و خاصی به 200 کیلوگرم سس می بخشد.
 

redfox3020

عضو جدید
این مطالب مزخرف و دروغ چی هست که به عنوان مهندس کشاورزی به مردم خوراندید بیشتر مطالبی که نوشتید کاملا اشتباه و یک خطای نابخشودنی هست که از یک رسانه به جای آموزش درست به عنوان وسیله ای برای پخش مطالب اشتباه استفاده کنید. متن ها هیچگونه منبعی ندارند و فرد تدوین کننده کمترین دانشی درباره مهندسی صنایع غذایی ندارد و این ازشیوه نگارش متن مشهود است. بدون منبع معتبر علمی یا مقاله معتبر هیچ پند بهداشتی علمی معتبر نیست. به خاطر داشته باشید سند یک پیام علمی به عنوان منبع از خود اون پیام مهمتر است.



آیا می دانید قرمزی درون کالباس از گوشت تاج خروس است.( زیر دندان خود حس کرده اید ) ا
قرمقرمزی درون کالباس به خاطر اضافه کردن نیترات و نیتریت سدیم جهت تغییر نکردن رنگ وبه عنوان آنتی اکسیدان به گوشت است. هر بیسوادی میداند که رنگ تاج خروس تا زمانی که زنده است حاصل جریان و فشار خون در این بافت است که در پرنده مرده بی رنگ و سفید می شود. اصلا کدوم آدم بیکار میاد تاج خروس به عنوان قطعات گوشت نمایشی برای کالباس جدا کند؟
منبع جهت بررسی نیترات سدیم و کاربرد آن در گوشت و غیره
(
https://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_nitrite)
(
http://www.meatsafety.org/sodium-nitrite)

· آیا می دانید سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد در کنفرانسهای علمی به عنوان سم کبد معرفی می شود
ترکیب سس مایونز چیزی جز تخم مرغ و سرکه و روغن مایع نیست و یک پایدار کننده و قوام دهنده که همگی کاملا بیخطر و سالم هستند. بسته به این دارد که شما حتی مفیدترین و بهترین غذا را هم درست و به مقدار نخورید تبدیل به سم می شود و مضر است. حتی خوردن بیش از حد آب هم مضر است پس این نوشته کاملا اشتباه است.
منبع (
https://en.wikipedia.org/wiki/Mayonnaise)
· آیا می دانید ساندیسها, نوشابه ها, بیسکویتها, کیکها و... با قندهای مصنوعی چون ساخارین که 1000 برابر شیرین تر از قند معمولی است ساخته می شود که دشمن کبد و کلیه می باشد
تا کنون در مورد شیرین کننده های مصنوعی اطلاعات اشتباهی به مردم داده شده است. مصرف بیش از حد حتی یک ماده مفید ولو یک ویتامین ضروری هم میتواند خطرناک و سرطانزا و حتی کشنده باشد. سالیان درازی روی اثرات ساخارین تحقیق شده استاین شیرین کننده بیش از 100 سال استفاده شده و همچنان برای انسان حتی در استفاده های طولانی هم خطراتی نداشته است. تمام داروهای معتبر از این شیرین کننده سالهاست بهره می برند. حتی از لیست مواد سرطانزا خارج شد و مطمعن شدند که برای انسان بی خطر است. این شیرین کننده در دوزهای بسیار بالا به موش های صحرایی آزمایشگاهی مدت طولانی خورانده شده و تنها در این حیوانات مشکل مثانه و کلیه ایجاد کرده. تاکنون هیچ گزارشی از انسان در اثر این ماده در کلیه و مثانه دیده نشده. درضمن این ماده در بدن متابولیزه نمی شود که به کبد آسیب برساند و صددرصد آن از کلیه کلیرانس یا فیلتر و پاکسازی می شود. اطلاعات درست حتی در مورد شیرین کننده های طبیعی مانند آسپارتام هم به مردم داده نمی شود این شیرین کننده طبیعی کم کالری هم بی خطر است و تنها در حرارت بالا و پخت و پز توصیه نمی شود. تاکنون در مورد ثبت جهانی کسی با عوارض خوردن ساخارین که سرطان کلیه و مثانه گرفته باشد ثبت نشده است و همچنان تحقیقات تنها در مورد حیوانات آزمایشگاهی ریسک را نشان داده اند و در سال 2000کلیه برچسب های اعلام خطر مواد غذایی در آمریکا به علت ثابت شدن بی خطری این ماده حذف شد ثابت شد که در مورد موش ها و جوندگان به علت نوع و دفع ادرار با تراکم بالای فسفات کلسیم و اسیدیته خاص و ایجاد بلور در مثانه و کلیه جونده عوارض دارد و در مورد انسان چنین رخدادی اتفاق نمی افتد.
منابع
(
http://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/artificial-sweeteners-fact-sheet)
(
https://en.wikipedia.org/wiki/Saccharin)
· آیا می دانید رنگهای افزودنی در نوشابه ها, ساندیس ها, کیکها, آدامسها و ... همه سرطان زا هستند
در بسیاری از غذاهای امروزی و کیک ها و نوشیدنی ها از رنگ های طبیعی و یا بی خطر و استاندارد استفاده شده مثلا سان ست یلو سالهاست زیر تحقیق است و تاکنون هیچ عوارض خاصی از این رنگ ساختگی مشاهده نشده. متاسفانه بعضی مواد غذایی غیر استاندارد ممکن است از رنگهای غیر مجاز استفاده کنند مثلا پفک هندی و غیره که باید با اطلاع و آگاهی و مشاهده نکردن کد بهداشتی رنگ استاندارد مصرف نکرد.
(
https://en.wikipedia.org/wiki/Food_coloring)


· آیا می دانید قیمت روغن ها مایع مثل آفتابگردان اگر واقعی باشد حدود 12 الی 15 هزار تومان خواهد بود ولی الان در بازار 900 الی 800 تومان است که از یک کیلو تخم آفتابگردان ارزانتر است.
تمامی روغن های تولید داخل یا بیشتر آنها از مواد خام خارجی که از مخلوطی از روغن های مختلف مانند پنبه دانه، سویا، آفتابگردان، پالم، و سایر روغن های گیاهی است تهیه می شود و روغن آفتابگردان خالص مسلما گران است ولی با مخلوط درصدی از سایر روغن ها قیمت نهایی ازرانتر می شود. در ضمن شما وقتی یک کیلو تخمه آفتابگردان می خرید با کشوری که هزاران تن از آن را وادر می کند و کشوری که روغن خام آفتابگردان را در مقیاس بسیار حجیم می فروشد انتظار قیمت یکسان دارید؟ کارخانه های فراوری گوشت هر کیلو گوشت برزیلی را کمتر از نصف قیمت اصلی در مقیاس عمده می خرند و پس از فراوری و درصد خاصی مواد پر کننده یا فیلر در حدود قیمت گوشت به شما می فروشند. چرا محتوای بطری روغن را به افرادی که در شیمی تجزیه خبره هستند نمی دهید تا آنالیز کنند چه محتوایی دارد و به مردم دروغ نگویید!.

· آیا می دانید بیشتر محتوای روغن های مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاهای نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزوده موجب چربی خون و... می شود که کشنده است.
این خنده دار ترین پند بهداشتی شماست من با خواندن این متن مدت ها خندیدم. دوست عزیز محصولات پالایشگاهی فراوری نفت معمولا بسیار گرانتر و خوش فروش تر از مواد غذایی با دردسرهای بهداشتی هستند. کلسترول یک چربی جانوری است و در پالایشگاه چه می کند؟ اگر کشنده است چرا این همه سال مردم مصرف کرده و نمرده اند؟؟اصلا از شیمی تجزیه و مواد و ترکیبات اطلاعی دارید یا شایعه سازی می کنید؟

· آیا می دانید در اکثر کارخانه های آبلیموهای صنعتی حتی یک عدد لیمو هم وارد نمی شود و آب لیمو صنعتی از (( آب کاه)) بعلاوه برخی اسانسها و جوهر نمک تولید می شود که همین امر موجب ته نشین نشدن محتوای آب لیمو می باشد
این متن تقریبا درست است اما اکثر نیست و تعدادی تولید کننده می توانند از این تکنیک ها استفاده کرده و تقلب در محصول کنند در ضمن اون اسید هم جوهر لیمو یا اسید سیتریک است نه نمک.

· آیا می دانید کره گیاهی دروغی بیش نیست و با مواد پایه ای نفت و در برخی کشورها فضولات انسانی تولید می شود و موجب تشکیل پلاک اتروم در عروق کرونر قلب و بیماری های ایسکمیک قلبی می شود و شعار ((کره مارگارین(گیاهی)دوست قلب شما)) فریب افکارعمومیست.
شما فکر کنم علاقه شدیدی به دروغهای پالایشگاه و نفتی دارید. مارگارین همان پربی اشباع شده گیاهی است با روغن پالم و غیره که کمی اشباع تر است ساخته می شود نه مواد نفتی. در ضمن چربی های گیاهی کلسترول ندارند که تصلب شراین بیاورند دوست عزیز. البته مواد نفتی مد نظر شما هم کلسترول ندارند.

· آیا می دانید مواد قندی موجود در نوشابه ها موجب پوسیدگی دندانها می شود (دندان شکسته داخل نوشابه پس از 7 ساعت حل می شود).عته اسد
پوسیدگی دندان در اثر تخریب مواد قندی توسط باکتری های دهان است نه اسید نوشابه که دندان در آن حل شود یک اسید با مولار کم و قدرت بالا می تواند دندان را حل کند. وجدانا خودتان این کار را امتحان کرده اید؟ هفت ساعته اسید فسفریک مردنی توانسته مینای دندان و کل دندان را حل کند؟؟؟؟؟؟. مواد قندی موجود در هر ترکیبی درصورتی که در دهان باقی بماد می تواند در دراز مدت پوسیدگی را با کمک باکتری هایی که قند را تجزیه و مواد اسیدی حاصل از این تجزیه باکتری ها دندان را به تدریج می پوساند.

· آیا می دانید سس مایونز از همه غذاها مضرتر برای صدمه به پوست و جوش صورت است.
ممکن است پوست شما به این مواد حساسیت دارد.!!!

· آیا می دانید پنیر پفک اغلب پنیر تلخ( پنیر فاسد) و گندیده تاریخ مصرف گذشته می باشد چسبندگی پفک براساس تحقیقات تا 7 بار مسواک هم تمیز نمی شود و موجب بی اشتهایی میشود و آمار مصرف پفک در ایران روزانه هر نفر 2 عدد می باشد
پنیر پفک همان آب پنیر است و کاملا سالم و دارای پروتئین بالاست. در تولید پنیر بعد از آبگیری شدن آب پنیر را به صورت خشک شده جهت بعضی غذاها به کار می برند و پفک یکی از عمده مصرف کننده آب پنیر است که داری پروتئین و کلسیم بالایی است. این یارو مسواکش مشکل داشته یا اون چیزی که خورده اصلا پفک نبوده.

و اما چه کنیم؟
بهترین غذا آبگوشت با گوشت گوسفند است (مخصوصا گوسفندانی که نمیدانیم کجا چریده اند و چه آنتی بیوتیک هایی خورده و چه بیماری هایی داشته اند) و بهترین روغن, روغن حیوانی است (که اصلا کلسترول ندارند و به گفته نویسنده کلسترول در مواد و روغن های نفتی است. حتی ابوعلی سینا هم میدانست چربی حیوانی مضر قلب است). روغن کنجد و زیتون (در ایران به علت عدم تصفیه مناسب و ویرجین بودن جهت پخت و پز مناسب نیست) هم بهترین روغن گیاهیست.
بهترین نان نانهاي سبوس دار است مثل نان سنگک بهترین نوشابه سکنجبین است که ترکیب مقداری عسل سرکه و ... می باشد بیش از صد نوع چای هم اکنون در کشور ما موجود است که متناسب با مزاجها مصرف انواع آنها توصیه می شود مثل( چای کوهی, گل گاو زبان, سنبل الطیب, گزنه, زنجبیل, گل نسترن, پونه, بابونه, دارچین, آویشن, استخودوس,...) همراه کمی نبات بجای قند وشکر استفاده از خرما, ارده شیره انواع میوه ها کشمش, توت خشک, عسل بسیار بجاست.
بهترین ظرف که هم کمبودهای خون بدن را جبران کرده و هم موجب میکروب زدائی از غذا می شود ظرف سنگی و مسی(ظروف مسی به علت سمیت مس و اکسید مس برای بدن خطرناکند مس برای همه مهره داران حتی قارچ ها هم سمیت بالایی دارد. ظروف سنگی هم حرارت را خوب انتقال نمی دهند و خوب شسته نمی شوند و شکننده و سنگین هستند و برخی مواد هم از ظرف به غذا مهاجرت می کند بسته به ایننکه چه سنگی باشد)می باشد
بهترین تنقلات آجیل های طبیعی هستند که به جهت طبع گرمشان بسیار مفید می باشند( مصرف آجیل ها جزء فرهنگ عمومی بوده است) غذاهای خورشی سنتی, غذاهای سرخ نشده، سبزی خوردن بویژه نعنا بجای سالادهای امروزی, لبنیات پرچرب و دست نخورده(شیر و لبنیات باید جوشانده شود(جوشاندن لبنیات باعث لخته شدن و دنیچر شدن پروتئین ها و چسبیدن ته ظرف و کاهش کیفیت می شود)) حبوبات بخصوص نخود( اگر خیس شده و آب آن بدور ریخته شود موجب نفخ نمی شود) سس دست ساز طبیعی(مخلوط تخم مرغ وسرکه) بطور تازه قابل استفاده است. کلیه غذاهای طبیعی بطور تازه استفاده شود از خوردن میوه در غیر فصل آن خودداری شود. ضمناً عمده میوه در محل جغرافیای رویش طبیعی آن مفیدتر است. پوست میوه ها بعنوان ماسک جهت نرمی و زیبایی پوست بسیار مفید است میو ها و سبزی جات هرچه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند مفیدترند و فقط سنگ نمک (بسیاری از سنگ نمک ها مواد ناخالص و چه بسا آلوده و فلزات سنگین و غیره در خود دارند و از منابع بهداشتی و تحت نظر خارج نشده اند. پس حتما از نمک تصفیه شده و تبلور مجدد یافته جهت اطمینان از وجود ناخالصی استفاده کنید) و پودر آن, نمک سالم و قابل استفاده هستند استفاده از چوب مسواک(بنام چوب اراک) بعد از خلال دندان بهترین مسواک و ضدعفونی کننده طبیعی و مالش دهنده لثه ها خواهند بود. بقیه متن ها لا اقل به خطرناکی متن های پرانتز قرمزدار نیستند
همیشه سعی کنیم به مردم درست آموزش دهیم. دادن اطلاعات اشتباه یک گناه بزرگ و غیرانسانی است. مردم را به بررسی منابع و اصل داستان تشویق کنیم و هرگز از وجه علمی با اطلاعات کم و اشتباه جهت فریب استفاده نکنیم. مردم باید یاد بگیرند که تنها از منابع معتبر علمی استفاده کنند نه حرفهای فلان دکتر یا استاد یا دانشمند یا دانشجو و غیره در هوا. سند هر حرف نشان دهنده اهمیت سلامتی مردم برای دیگران است نه برای خود نشان دادن و ابراز دانایی. می توانستم نسبت به این اطلاعات بی تفاوت باشم اما باید همیشه به مسیر درست اشاره کرد تا حداقل ازین به بعد کسی فریب نخورد

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
آیا می‌دانستید مورچه‌ها حتی پیش از انسان کشاورزی را بلد بودند؟

ممکن است کمی عجیب به نظر بیاید، اما نتایج یک مطالعه جدید این حقیقت را ثابت می‌کند که مورچه‌ها حتی پیش از اینکه بشر اندک چیزی درباره هنر کشاورزی بداند، آن را بلد بودند.



به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از زی نیوز، طبق یافته‌های حاصل از این تحقیق حدود 55 تا 60 میلیون سال پیش، مدت کوتاهی پس از انقراض دایناسورها، مورچه‌های متعلق به یک گروه آمریکای جنوبی از شیوه شکارچی‌گری خود برای معاش کناره‌گیری کرده و به کشت نوعی قارچ که روی گیاه چوبی تجزیه شده رشد می‌کند، روی آوردند.


در صورتی که بشر حدود 10 هزار سال پیش آغازگر این پیشه بوده و رشد صنعتی آن تنها به یک قرن پیش برمی‌گردد.


در این مطالعه که در مجله Nature Communications منتشر شده، آمده است ژن این مورچه‌های کشاورز و محصولات قارچی آنها تاریخ باستانی شگفت‌انگیزی از سازگاری‌های متقابل آشکار می‌کند.


محققان می‌گویند: این تکامل به بعضی از گونه‌ها مانند مورچه‌های لیفکاتر منتقل و گسترش آن در مقیاس صنعتی به دست انسان کارآمد شده است.




اکثر تحقیقات درباره مورچه‌های کشاورز طی 25 سال گذشته توسط دانشمندان موسسه تحقیقات آب و هوای استیمسون پاناما واقع در شهر پاناما انجام شده است.


فصول کلیدی تاریخ کشاورزی مورچه‌ها به ژن این حشرات و محصول قارچ آنها مرتبط است.
 

Similar threads

بالا