آموزش پاورپوینت

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
ایجاد نمایش های وب برای پاورپوینت :

می توان از Web برای دسترسی به نمایش هایی که در یک سرور وب(Web Server) قرار گرقته اند،استفاده کرد.برای مشاهده صفحات وب نیاز به یک مرورگر(Browser) مانند IE-Internet Explorer ویا Netscape وجود دارد.

صفحات وب با قالب html ذخیره می شوند که میتوان این کار را در پاورپوینت به راحتی انجام داد.
اصطلاح:صفحاتی که در قالب html ذخیره می گردد را صفحه وب گویند.در این حالت،تصاویر گرافیکی و دیگر فایل های مرتبط،در پوشه وابسته به صفحات وب ذخیره می شود.برای ذخیره اسلایدها به شکل یک صفحه وب کافی است از پنجره Save as و در قسمت Save as Type گزینه Web Page را انتخاب کنیم.همچنین می توان از منوی File گزینه Save as web page را انتخاب کرد.هنگامی که نمایش خود را به صورت یک صفحه وب ذخیره می کنید نمایش به صورت اتوماتیک شامل قسمت های زیر می شود.

- یک Frame (قاب) که نمایش را به صورت Outline نشان می دهد.(سمت چپ صفحه)
- قاب اسلاید Slide Frame (سمت راست صفحه)
- گزینه ای برای کنترل نمایش دادن یا مخفی نمودن بخش Outline نمایش
- گزینه ای برای کنترل نمایش دادن یا مخفی نمودن کادر یادداشت ها(notes)
- گزینه مشاهده تمام صفحه ای،که گزینه های کنترلی را مخفی نموده و موجب تشابه صفحه به نمای Slide Show در پاورپوینت می شود(Slide Show)


هنگامی که از منوی File گزینه Save as web page را انتخاب می کنیم.پنجره Save as بازشده بعد ازدادن نام مناسب دکمه Publish را انتخاب می کنیم.
دکمه Publish یک کپی از نمایش برای انتشار آماده می شود.با انتخاب گزینه های موردنظر در کادر محاوره ای Publish as web page که با انتخاب دکمه Publish ظاهر می شود می توان ارائه نمایش در وب را سفارشی کرد.گزینه Complete Presentation امکان انتشارهمه اسلایدهای نمایشی رافراهم می کند.گزینه Slide Number دسته ای از اسلایدها را برای انتشار در وب مشخص می نماید.Display Speaker notes امکان ظاهر شدن یادداشت های سخنران را در نمایش فراهم می سازد.با استفاده از دکمه web option و کادر محاوره ای آن می توان تنظیماتی را برای انتشار در وب فراهم کرد از جمله برای مرورگرها،فایل ها،تصاویرو فونت ها.در بخش Browser Support می توان نوع مرورگر وب را تعیین کرد از جمله ورژن ۴٫۰ و بالاتر IE .
در بخش Publish a copy as ،عنوان صفحه و محل قرارگیری صفحه وب را مشخص می کند که دکمه های Change وBrowser امکان تغییر در آنها را فراهم می کند.گزینه Open Published Web Page in Browser امکان نمایش صفحه وب انتشاریافته در مرورگر بلافاصله بعداز کلیک کردن دکمه Publish را فراهم می سازد.بعد از انجام تغییرات دکمه Publish را می زنیم.در پنجره save as با انتخاب Change Title می توانیم عنوان مناسبی برای صفحه وب داشته باشیم.عنوان یک صفحه در نوار ابزار پنجره دیده می شود.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نحوه اضافه کردن جلوه های انیمیشن به اسلاید های PowerPoint

نحوه اضافه کردن جلوه های انیمیشن به اسلاید های PowerPoint

برنامه پاورپوینت دارای الگوهای نمایشی متحرک می باشد که با اعمال این الگوها به اسلایدها، عنوان و کادرهای متنی آنها با جلوه های انیمیشنی خاص ظاهر می گردند.

از منوی Slide Show گزینه Animation Scheme را انتخاب کرده و یکی از الگوها را از پنل مورد نظر برمی گزینیم. از قسمت Subtle نمونه ای را انتخاب کرده،با کلیک روی دکمه Play واقع در پایین پنل می توان جلوه داده شده را مشاهده نمود.
سفارشی کردن جلوه های انیمیشن
در برنامه PowerPoint می توان جلوه های انیمیشن متن و اشیاء دیگر را مطابق با میل خود تغییر داده و جلوه های مختلف و متنوعی را که در اختیار ما قرار می گیرد را به موضوعات مختلف اعمال نماییم.
از منوی Slide Show گزینه Custom Animation
با ظاهر شدن پنل مورد نظر تنظیمات لازم را انجام می دهیم.جلوه هایی که می توان به اشیاء موجود در نمایش اختصاص داد به چهار نوع اصلی تقسیم می شوند.

- Entrance (ورودی)
- Emphasis (تاکید)
- Exit (خروج)
- Motion Path (مسیرهای حرکت)


هر کدام از جلوه های بالا دارای تعدادی Effect در منوی خود می باشند که با انتخاب more effects به تعداد زیادی از این جلوه ها دسترسی پیدا می کنیم. موضوع مورد نظر که می خواهیم به آن جلوه بدهیم را ازداخل اسلاید انتخاب کرده و effect ها را روی آن آزمایش می کنیم تا به موضوع مورد نظر خود برسیم،این کار مستلزم گذاشتن وقت و حوصله و در عین حال جذابیت می باشد.

هنگامی که جلوه ای را به موضوعی اعمال کنیم تنظیماتی را می توانیم در این پنل انجام دهیم از جمله:

Start:

در این قسمت شروع کار انیمیشن را با یکی از سه مورد زیر تنظیم می کنیم.

-On Click :

اجرای جلوه پس از کلیک نمودن

- With Previews:

اجرای جلوه به همراه جلوه انیمیشن قبلی

- After Previews:

اجرای جلوه پس از اجرای انیمیشن قبلی بدون نیاز به کلیک کردن برای اغلب جلوه هایی از نوع Entrance و Exit ،دو گزینه دیگر وجود دارد که عبارتند از:

- Direction:

جهت و سمت اعمال جلوه انیمیشن برشیء را تعیین می کند.

- Speed:

سرعت دادن روی جلوه را تعیین می کند.

با انتخاب دیگر جلوه ها مانند Change Font که از نوع Emphasis است به جای گزینه های تنظیم در بالا گزینه های متفاوتی مانند Font و Duration برای تعیین نوع فونت و مدت زمان اجرای جلوه انیمیشن قرار می گیرد.

برای یادگیری نحوه کارکرد هر یک از گزینه های تنظیمی جلوه ها،بهتر است بیشتر تمرین کنید تا توانایی لازم در این زمینه را کسب کنید.

حذف یک جلوه

کافی است روی نام effect در Panel رایت کلیک کرده و گزینه Remove را انتخاب کنیم.
روی نام جلوه داده شده کلیلک راست کنید و گزینه effect option را انتخاب کنید.ملاحظه می کنید برای هر یک پنجره جداگانه با همان نام باز می شود که برای اعمال تنظیمات بیشتر استفاده می شود.


سئوال :

۱- دکمه Re-Order در پایین پنل چه کاری انجام می دهد؟
۲- آیا می توان به یک موضوع چندین جلوه اعمال نمود؟
۳- ترتیب نمایش جلوه ها به چه صورتی است؟
۴- چگونه می تون با Pen روی نمای Slide Show ترسیم نمود؟

(راهنمایی: در نمای Slide Show رایت کلیک کرده و گزینه Pointer Option را انتخاب می کنیم.)
۵- چگونه می توان زمانی که در نمای Slide Show هستیم ماوس را مخفی نمود؟(راهنمایی: از رایت کلیک در نمای Slide Show کمک بگیرید.)
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
گزینه Slide Transition در پاورپوینت چیست ؟

گزینه Slide Transition در پاورپوینت چیست ؟

از منوی Slide Show گزینه Slide Transition را انتخاب نمایید :


در پنل ظاهر شده تنظیمات مهمی قرار دارد از جمله زمانبندی نمایش اسلایدها بر حسب دقیقه و ثانیه در قسمت Apply to Selected Slides یکسری Effect یا جلوه ویژه وجود دارد که برای رفتن اسلاید به اسلاید بعدی می توانیم از آنها استفاده کنیم.چنانچه بخواهیم Effect مزبور به تک تک اسلایدها اضافه شود،با انتخاب هر اسلاید و دادن یکی از Effect ها این جلوه ها به هر اسلاید جداگانه اضافه خواهد شدو اگر بخواهیم یک جلوه را به همه اسلایدها اعمال کنیم یکی را انتخاب کرده و Apply to All Slides را که در پایین Panel وجود دارد می زنیم.

Speed:
سرعت جابجایی اسلاید به اسلاید بعدی در سه حالت Slow (آهسته)، Fast (سریع) و Medium (بطور متوسط) را تعیین می کند.

Sound:
قبلا در مقاله ای دیگر مفصلا توضیح داده شد،اگر بخواهیم صداهای کوتاه استفاده کنیم از داخل لیست استفاده می کنیم ولی اگر بخواهیم آهنگی را روی اسلایدها مداوم داشته باشیم از داخل همین لیست گزینه Other Sound را انتخاب می کنیم.

Advance Slide:
در صورت فعال بودن گزینه on mouse click کنترل اجرای اسلایدها به صورت دستی و با کلیک ماوس صورت خواهد گرفت.
با فعال کردن گزینه Automatically after و دادن زمان که بر حسب دقیقه و ثانیه خواهد بود می توانیم برای تک تک اسلایدها با توجه به محتوای درونی اسلاید زمان مناسبی را در نظر بگیریم که این بهترین حالت است.یعنی ممکن است اسلایدی فقط ۳ ثانیه زمان احتیاج داشته باشد ولی اسلاید دیگر که دارای محتوای متنی می باشد ۱۵ ثانیه زمان احتیاج داشته باشد.
در صورت فعال بودن Auto Preview پیش نمایشی از تغییرات داده شده در این پنل نشان داده خواهد شد. بعد از زمان بندی اسلایدها می توان زمان دقیق داده شده به اسلایدها را در نمای Slide Sorter در پایین هر اسلاید مشاهده کرد.
در نمای Slide Sorter نوار ابزاری دیده می شود که در آن می توان Transition را ملاحظه کرد.

• سوال:
در ابتدای این نوار ابزار، Hide slide دیده می شود.آیا می دانید این گزینه چه کاری انجام می دهد؟
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نحوه انجام تنظیمات Slide Show از پنجره Setup Show

نحوه انجام تنظیمات Slide Show از پنجره Setup Show

به گزینه Setup Show از منوی Slide Show توجه نمایید :
در پنجره باز شده گزینه های مختلفی طبقه بندی شده اند که با تنظیم این موارد می توان نحوه نمایش را سفارشی کرده و امکاناتی را هنگام نمایش حذف یا اضافه نماییم.

Show Type:
اگر بخواهیم اسلایدها را به صورت تمام صفحه (Full Screen) نمایش دهیم که پیش فرض هم همین گزینه است Present by a Speaker-Full Screen را فعال می کنیم.
دراین حالت در نمای Slide Show کلیلک راست انجام شده و یکسری کلیدهای عملیاتی خود اسلاید در پایین صفحه سمت چپ مشاهده خواهد شد.
چنانچه بخواهیم اسلایدها به صورت پنجره نمایش داده شود گزینه Browser by an Individual را انتخاب می کنیم.
با انتخاب Browser at a Kiosk-Full Screen حالت نمایش مانند گزینه اول یعنی تمام صفحه است با این تفاوت که در این حالت کلیک راست و کلیدهای عملیاتی در اسلاید دیده نخواهند شد.

Show Option:
چنانچه بخواهیم نمایش اسلایدها بعدازاتمام به صورت پیوسته تکرار گردد گزینه Loop Continually Until “ESC” را انتخاب می کنیم،نمایش اسلایدها تا زمانی که کلید ESC از صفحه کلید فشارداده شود ادامه می یابد.گزینه Show Without narration در صورت فعال بودن نمایش اسلاید را با صدای سخنران که قبلا ضبط شده پخش می کند.برای ضبط صدای سخنران از منوی Slide Show گزینه Record Narration را انتخاب می کنیم.
برای ارائه نمایش بدون انیمیشن گزینه Show Without Animation را انتخاب می کنیم و چنانچه بخواهیم انیمیشن ها هنگام ارائه اسلایدها اجرا گردند این گزینه را غیر فعال می کنیم.
در لیست Pen Color رنگ دلخواه را برای قلمی که هنگام نمایش اسلاید از آن می خواهید استفاده کنید انتخاب نمایید.استفاده از Pen Color هنگام ارائه برای تاکید روی موضوعات مهم اسلاید استفاده می شود.

Show Slides:
اگر بخواهیم تمام اسلایدهای نمایش نشان داده شوند شماره اولین اسلاید را در کادر From و شماره آخرین اسلاید را در کادر To وارد می کنیم.بطور مثال از اسلاید ۵ تا ۱۲ گزینه Custom Show که غیر فعال دیده می شود برای سفارشی کردن شماره اسلایدها در نمایش است.مثلا اگر بخواهیم شماره اسلاید به صورت زیر نمایش داده شود ۱,۵,۸,۲,۱۲,۱۵ یعنی ترتیب نمایش را می خواهیم خودمان تعیین کنیم.
برای فعال کردن این گزینه در پنجره Setup Show وارد منوی Slide Show شده و این گزینه را که در آخر لیست منو قراردارد انتخاب می کنیم.در پنجره باز شده بازدن دکمه New نام دلخواهی را برای نمایش می دهیم که این نام را بعدا در پنجره Setup Show استفاده می کنیم.
لیستی از نام و شماره اسلایدها درسمت چپ پنجره دیده می شود حال با انتخاب هرکدام و زدن دکمه Add اسلاید مورد نظر در صف نمایش قرار خواهد گرفت بدین صورت توانسته ایم ترتیب نمایش را به دلخواه خود انجام دهیم.
حال وارد پنجره Setup Show می شویم و مشاهده می کنیم که نام داده شده به Custom Show در لیست آمده و این گزینه فعال نشده است.

Advanced Slides:
اگربخواهیم نمایش اسلایدها تحت کنترل خودمان باشد یعنی با کلیک موس یا کلید Space این کارصورت گیرد گزینه Manually را انتخاب می کنیم.
چنانچه بخواهیم اسلاید به صورت اتوماتیک وباتوجه به زمان تعیین شده برای نمایش هر اسلاید نشان داده شود گزینه Using Timing if Present را انتخاب می کنیم. (در مورد زمان گذاری در درس بعد توضیح داده شده است.)

Multiple Monitors:
اگر کامپیوتر شما دارای چند Monitor می باشد از لیست بازشونده گزینه Display Slide Show on را انتخاب کنید.

Performance:
به منظور افزایش سرعت نمایش،گزینه Acceleration Use Hardware Graphics را فعال می کنیم.همچنین با پایین آوردن کیفیت یا درجه وضوح نمایش از لیست بازشونده Slide Show Resolution سرعت نمایش افزایش پیدا می کند.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
روش وارد نمودن کلیپ صوتی به پاورپوینت

روش وارد نمودن کلیپ صوتی به پاورپوینت

برای وارد نمودن کلیپ صوتی می توان از منوی Insert گزینه Movies and Sound را انتخاب کنیم و سپس از زیرمنوی ظاهرشده گزینه Sound From Clip Organizer را بزنیم.

پنل ClipArt که شامل یک لیست از فایل های صوتی است ظاهر میشود.با استفاده از کادر متنی Search For و تایپ کلمات کلیدی مورد نظر خود،نوع خاصی از فایل های صوتی را هم می توان جستجو نمود. همچنین برای مشاهده خصوصیات کلی یک فایل صوتی وشنیدن آن،برروی آیکون مورد نظر Right Click کرده واز منوی ظاهرشده گزینه Preview/Properties راانتخاب می کنیم.فایل صوتی به هنگام ظاهرشدن این کادر محاوره ای به طور خودکار اجرامیشود که البته می توان از دکمه های Stop،Pause،Play استفاده نمود.خصوصیات کلی فایل صوتی در سمت راست پنل دیده می شود.

هنگام بستن این پنجره کادرمحاوره ای باز میشود که در مورد نحوه اجرای فایل صوتی هنگام نمایش اسلاید نمای Slide Show سوال می کند.اگر می خواهید فایل صوتی به طور خودکار اجراشود روی دکمه Automatically کلیک کنید.

روش وارد نمودن صوت به روش بالا فقط از اصواتی استفاده می شود که متعلق به ClipArt باشند ولی می توان آهنگ دلخواه را از روی هارد یا CD وارد اسلایدها نمود.برای اینکار بعد از انتخاب Movies and Sound از منوی Insert اینبار Sound From File را انتخاب می کنیم سپس آهنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید.آیکون فایل صوتی در اسلاید ظاهر می شود.برای پخش یک Track از CD در منوی Insert از بخش Movies and Sound گزینه Play CD Audio Track را انتخاب می کنیم.در پنجره باز شده برای مشخص کردن شماره Track و زمان شروع و پایان پخش Track استفاده می کنیم.همچنین در این پنجره می توان با انتخاب Loop Until Stopped اجرای آهنگ را تا متوقف شدن اسلاید ادامه داد.توسط گزینه Sound Volume هم می توان صدای آهنگ را به دلخواه کم یا زیاد کرد.
با توجه به ۲ روش گفته شده در بالا روش دوم یعنی Sound From File کاربرد بیشتری دارد و می توان طول آهنگ را مناسب با تعداد اسلایدها تنظیم نمود در صورتی که در روش اول صداگذاری به صورت خیلی کوتاه انجام می شود و روی اسلایدها جریان پیدا نمی کند.اگر در پنجره باز شده When Clicked انتخاب شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟جواب: با کلیک ماوس آهنگ اجرا می شود.ضبط فایل صوتیدر مسیر گفته شده در بالا با انتخاب Record Sound پنجره کوچکی باز می شود که دکمه های موجود در این پنجره عملکردی مشابه دستگاه ضبط صوت دارند.
صدای خود را توسط میکروفن ضبط کنید.پس از ضبط فایل صوتی می توانید با کلیک روی دکمه Play صدای خود را بشنوید.برای اضافه کردن این فایل صوتی به اسلاید، روی دکمه ok کلیک کنید.


نکته : فایل های صوتی که در برنامه پاورپوینت استفاده میشوند حتما باید از جنس .WAV باشند.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
چگونه می توان بین اسلایدهای یک پاورپوینت Link ایجاد نمود ؟

چگونه می توان بین اسلایدهای یک پاورپوینت Link ایجاد نمود ؟

برای ارتباط برقرار کردن درون اسلایدها با یکدیگر باید اتصالی ایجاد نمود که برای این کار از دستور Hyperlink استفاده می کنیم.عناوینی را که می خواهیم توسط آنها به اسلایدهای دیگر متصل شویم انتخاب کرده وبایکی از چهار روش زیر زمینه اتصال را برقرار می کنیم.

الف) انتخاب موضوع موردنظر و Right Click روی آن و برگزیدن Hyperlink
ب) ازنوارابزار استاندارد این گزینه را انتخاب می کنیم.
ج) منوی Insert گزینه Hyperlink
د) استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + K

پنجره ای با عنوان Insert Hyperlink باز می شود اگر بخواهیم موضوع موردنظر را به یک برنامه یا یک فایل روی Hard Disk ارتباط دهیم Existing File or Web Page را انتخاب می کنیم.
واگربخواهیم ارتباط بین اسلایدهای فایل جاری برقرارشود گزینه Place in This Document را انتخاب می کنیم وشماره اسلایدی را که قرار است دراین ارتباط شرکت کند برمی گزینیم.


نکته :
برای برقراری ارتباط بهتر چند نکته را درنظر داشته باشیم:
- برای اسلایدهای ایجاد شده حتما “عنوان” بگذاریم زیرا در ایجاد ارتباط مهم است
- شماره گذاری اسلایدها را قبل از برقراری ارتباط تنظیم کنیم.

در این قسمت مشاهده می کنیم که گزینه ای به نام Screen Tip وجود دارد.آیا می دانید این گزینه چه کاری انجام می دهد؟نوشته های کوچکی که هنگام ثابت نگه داشتن ماوس روی Link مورد نظر دیده می شود.
موضوعی که می خواهیم Link شود،می تواند Text،Picture،Auto shape و… باشد یعنی هیچ محدودیتی در انتخاب این که چه عنصری در اسلاید می تواند ارتباط برقرار کند وجود ندارد.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نحوه اضافه کردن صوت و موزیک به اسلایدهای پاورپوینت

نحوه اضافه کردن صوت و موزیک به اسلایدهای پاورپوینت

برای افزودن فایل صوتی به یک فایل ( ارائه ) پاورپوینت به ترتیب زیر عمل کنید :


Insert==>Movie and sound ==>Sound from File​

با اینکار فایل وارد اسلاید شما شده و در همان ابتدا یک سوال از شما می پرسد که دوست دارید فایل صوتی شما به محض اجرای اسلاید شو شروع به پخش شود یا با کلیک آغاز به پخش شود که به آن بسته به میل خود جواب می دهید .
این فایل شما که وارد نرم افزار می کنید می تواند هر نوع فایلی باشد , مثل wav یا mp3 و یا …


اما :
این به شرطی براتون کار می کند که فقط بخواهید روی کامپیوتر خودتون اجراش کنید ، به عبارتی فایل صوتی شما به پاورپوینت فقط لینک می شود .
تبصره : اگر فایل صوتی شما wav باشه و حجم آن هم کمتر از ۱۰۰ کیلو باشه ، فایل شما کامل وارد پاورپوینت می شود و هیچ مشکلی در جابجا کردن آن از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر نخواهید داشت پس آن را می توانید برای جلسات با فلش حمل کنید و یا با ایمیل برای ما ( برای سایت بانک پاورپوینت ) ارسال کنید .
سوال :حالا اگر حجم فایل wav ما بیشتر از ۱۰۰ کیلو بود چیکار کنیم تا فایل مان کامل به خورد نرم افزار برود و بتونیم با خیال راحت ایمیلش کنیم ؟
برای حل این مشکل به صورت زیر عمل کنید :
Tools ==>Options…==>General (Tab ) ==>link sounds with file size greater than 100 KB​

به جای ۱۰۰ کیلو مقداری که فایل صوتی تان هست بنویسید مثلا برای ۵ مگابایت بنویسید ۵۱۲۰ ( ۵*۱۰۲۴=۵۱۲۰ )
خوب از این به بعد فایل های wav شما که کمتر از ۵ مگابایت باشه به راحتی داخل فایل پاورپونت یا بهتر بگوییم اسلاید شوی شما می شود و می توانید آن را به راحتی برای ما ایمیل کنید .
اگر می خواهید فایل صوتی با فرمت Mp3 یا فرمت های دیگر به اسلاید شوی خود ضمیمه کرده و با ایمیل برای سایت بانک پاورپوینت بفرستید باید با عرض شرمندگی بگویم که نمی شود مگر اینکه آن فایل را هم داخل پوشه ای بریزید و فایل اسلاید شویتان را هم همانجا ریخته و سپس پوشه را برای ما ارسال نمایید .
حد اکثر سایز فایلی صوتی ( wav ) که می توانید وارد نرم افزار پاورپوینت کنید ۵۰ مگابایت است , البته این بدین معنی است که شما فایل های حجیم تر از این را نمی توانید وارد کنید اما فرضا می توانید دو تا فایل ۴۰ مگابایتی وارد کنید , در صورتی که می بینید جمع این دو فایل بیشتر از ۵۰ مگابایت می شود , پس منظور ماکزیموم حجم برای هر فایل است نه مجموع تمام فایل ها .
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نمای Out line در پاورپوینت

نمای Out line در پاورپوینت

هنگامی که در نمای Normal قرار داریم سمت چپ اسلاید ۲ برگ نشان دیده می شود.

۱- Slides که نمای کوچکی از اسلایدها را نمایش می دهد.
۲- Outline نمایی که فقط درآن می توان محتوای متنی اسلاید را وارد نمود. برای نوشتن متن داخلی اسلاید از نمای Outline بازدن Enter روی شماره اسلاید می توانیم اسلاید دیگری ایجاد کنیم ولی اگر مکان نما روی شماره اسلاید باشد و کلید Crtl+Enter را بزنیم وارد محتوای داخلی اسلاید شده و می توانیم اقدام به تایپ متن نماییم، دراین حالت با زدن Enter محتوای اسلاید ها افزایش می یابد.
قابل ذکر است که متن های نوشته در اسلاید دارای ۵ سطح یا Level می باشدکه با استفاده از نوارابزار Outlining می توانیم این سطح ها را ایجاد نماییم.
یک اسلاید ایجاد کرده و با استفاده از موارد گفته شده ۵ سطر درون اسلاید می نویسیم.حال مکان نما را روی سطر دوم قرار داده و دکمه Demote را می زنیم و مشاهده می کنیم که متن یک سطح فرو رفتگی پیدا می کند مکان نما را روی سطردوم قرار داده واین بار ۲ بار دکمه Demote را می زنیم.این کار را برای تمامی سطرها به همین ترتیب انجام می دهیم تا ۵Level ایجاد شود.

- Promote :
برای افزایش Level سطر
- Demote :
برای کاهش Level سطر
- Move up :
برای انتقال یک سطر به بالا با حفظ Level
- Move Down :
برای انتقال یک سطر به پایین با حفظ Level
- Collapse:
محتوای اسلاید را مخفی کرده و فقط عنوان را نمایش می دهد.
- Expand :
برعکس Collapse عمل می کند.
- Collapse All:
مانند Collapse عمل می کند منتهی تاثیرگذاری آن روی همه اسلایدها انجام می شود.
- Expand All :
مانند Expand عمل می کند منتهی تاثیرگذاری آن روی همه اسلایدها انجام می شود.
- Summary Slide :
برای ساختن اسلاید خلاصه،به این صورت که اسلایدی ساخته می شود وتمامی عنوان های اسلایدها در این اسلاید دیده می شود.البته می توان ساخت .
Summary Slide را با توجه به انتخاب دلخواه اسلایدها انجام داده با پایین نگه داشتن کلید Shift و کلیک روی اسلایدها،می توان اقدام به انتخاب تعدادی اسلاید نمود.
در حقیقت می توان از Summary Slide برای ساخت اسلاید فهرست استفاده نمود.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نحوه طراحی اسلاید در پاورپوینت

نحوه طراحی اسلاید در پاورپوینت

اگر بخواهیم اسلایدهای شناخته شده را طراحی کنیم روش های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها طراحی به صورت دستی است ، برای این کار در زمینه ی اسلاید ( خارج از فضای Place holder ) کلیک سمت راست ماوس را فشرده و گزینه ی Background را انتخاب می کنیم .

همچنین می توانیم این گزینه را از منوی Format نیز داشته باشیم با انتخاب این گزینه پنجره ی background باز می شود که از قسمت منوی باز شونده می توانیم رنگ دلخواهی را از میان رنگهای پیشنهادی انتخاب کنیم و برای دسترسی به رنگهای بیشتر گزینه ی More Color را می زنیم .
اگر بخواهیم رنگ انتخاب شده به همه ی اسلایدها اضافه شود گزینه ی Apply to all و اگر بخواهیم فقط به اسلاید جاری اعمال شود گزینه ی Apply را می زنیم . رنگ سطح اسلاید را می پوشاند و در حقیقت پشت زمینه اسلاید قرار می گیرد . مسیر بالا را دنبال می کنیم و این بار از پنجره ی Background گزینه ی Fill Effect را انتخاب می کنیم .
پنجره ای به همین نام باز می شود که چهار Tab در آن دیده می شود که هر کدام از این قسمت ها را توضیح می دهیم :

- Gradient ( طیف نور ) :
در این قسمت می توان با انتخاب یکی از سه گزینه ها در قسمت Colors جلوه های زیبایی را به اسلایدهای خود بدهیم . همچنین شش گزینه ی واقع در Shading Styles موقعیت قرار گرفتن طیف نور اسلاید را تعیین می کند .
- Texture ( بافت ) :
در این قسمت نمونه هایی از قبل دیده می شود که با انتخاب و اعمال بر روی اسلاید مشاهده می کنیم که با قرار گرفتن این نمونه ها در کنار هم بافت منسجمی روی اسلاید تشکیل می شود و با نمونه های موجود می توان توسط گزینه ی Other Texture تصاویری را به این مجموعه اضافه نمود که هنگام اعمال تصاویر آورده شده می بینیم که به صورت Tile ( کاشی ) تصاویر کنار هم چیده می شوند .
- Pattern ( الگو ) :
با دادن دو رنگ دلخواه در Background و Foreground می توان از الگوهای این قسمت که با انتخاب هر کدام نام آن نیز در پایین قسمت Pattern دیده می شود برای ایجاد پشت زمینه ی اسلاید استفاده نمود . در این قسمت ۴۸ نمونه به چشم می خورد .
- Picture :
با انتخاب گزینه ی Select Picture تصویری را به عنوان پشت زمینه اسلاید قرار می دهیم . فرق این قسمت با وارد کردن تصویر در اسلاید این است که در این قسمت امکان جابجایی و تغییر اندازه ی تصویر وجود ندارد بلکه تصویر روی اسلاید کشیده شده و ثابت می ماند .
استفاده از طرح های پیش فرض PowerPoint
با Right Click در زمینه اسلاید با استفاده از منوی Format و انتخاب Slide Design نیز می توانیم طرح های زیبایی را به اسلایدهای خود بدهیم.در این حالت در قسمت Task Pan این طرح ها مشاهده می شوند که با انتخاب یک نمونه مشاهده می کنیم کلیه اسلایدها تحت تاثیر قرار گرفته و طرح موردنظر رابه خود می گیرند.اگربخواهیم این اتفاق نیفتدو طرحی را فقط برای یک اسلاید داشته باشیم یا کاری کنیم هراسلاید طرح مجزایی داشته باشد کافی است منوی طرح مورد نظر را باز کرده و گزینه Apply to selected slides را انتخاب کنیم.
طراحی اسلاید با استفاده از نوار ابزار Drawing
این نوار ابزار هم مانند بقیه نوار ابزارها از منوی View گزینه Toolbar ظاهر می شود و معمولا درپایین صفحه ودر بالای نوار وظیفه قرار می گیرد.
- Auto shape:
در این قسمت مجموعه ای از شکل های مختلف قرار دارد که با انتخاب هرگزینه می توان به تصویرهای بیشتری در داخل گزینه دست پیداکرد.این تصاویر باDrag کردن روی اسلاید ایجاد می شود.داخل شکل ها می توان متن و تصویر قرار داد.هنگامی که یک Auto shape را انتخاب می کنیم یک نقطه زردرنگ در کنارشکل ظاهر می شود که توسط این گزینه می توان ظاهر شکل راتغییرداد. همچنین امکان تغییر سایز و جابجایی شکل ها نیز وجود دارد.
- Line :
برای رسم خطوط آزاد استفاده می شود،با پایین نگه داشتن کلید Shiftمی توان خطوط راست را رسم کرد.
- Arrow :
برای رسم خطوط جهت نما
- Rectangle :
برای رسم مستطیل استفاده می شود که با پایین نگه داشتن کلید Shiftشکل رسم شده مربع می شود.
- Oval :
برای رسم بیضی که با پایین نگه داشتن کلید Shift شکل رسم شده دایره می شود.
- Text Box :
با انتخاب این گزینه می توان روی اشکال متن نوشت،همچنین می توان در محیط هایی که دسترسی به مکان نما وجودندارد نیزاقدام به تایپ نمود.
- Word Art :
برای نوشتن متن های گرافیکی که با انتخاب نوع موردنظر متن را نوشته ومی توانیم در محل دلخواه قرار دهیم. این ابزار نیزبرای خود نوار ابزار مخصوص خود رادارد که می توان توسط نوار ابزار، اقدام به ویرایش یا تغییر نوع انتخاب شده داشته باشیم.
- Insert Diagram :
این گزینه را قبلا در Content توضیح داده ایم.
- Clip Art :
این گزینه را قبلا در Content توضیح داده ایم.
- Insert Picture :
این گزینه را قبلا در Content توضیح داده ایم.
- Fill Color :
برای رنگی کردن قسمت های درونی شکل ها مانند Rectangle، Oval
- Line Color :
برای تغییر رنگ محیط شکل ها
- Font color :
در این قسمت رنگ دلخواهی برای نوشتن متن انتخاب می کنیم.
- Line Style :
این گزینه هنگامی فعال می شود که اقدام به رسم خط یا Arrow کرده باشیم وضخامت خطوط رسم شده را در این قسمت تعیین می کنیم.
- Dash Style :
نوع خط را برای خطوط رسم شده انتخاب می کنیم.
- Arrow Style :
نوع فلش های رسم شده را در این قسمت می توانیم داشته باشیم.
- Shadow Style :
برای گذاشتن سایه در حالت های مختلف برای شکل
۳D Style :
سه بعدی کردن شکل های رسم شده
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
آشنایی با انواع فرمت های ذخیره پاورپوینت مانند pps و ppt

آشنایی با انواع فرمت های ذخیره پاورپوینت مانند pps و ppt

هنگامیکه اسلایدهای خود را به طور معمولی ذخیره می کنیم در حقیقت فایلی با پسوند .ppt ایجاد کرده ایم ، از خصوصیت این نوع فایل ها این است که هنگام اجرا حتما باید برنامه ی Power-Point روی سیستم موجود باشد و فایل ذخیره شده در برنامه ی اصلی باز می شود و زمانی که بخواهیم فایل خود را ویرایش کنیم از این نوع ذخیره سازی استفاده می کنیم .

- پسوند دیگری که می توان فایل های Power-Point را ذخیره کرد .PPS می باشد که به فایل ها حالت اجرایی می دهد یعنی برای باز کردن چنین فایل هایی نیازی به وجود خود برنامه نیست و می توان آن را به راحتی نمایش داد . همانطور که قبلا در فصل ۱ اشاره شد یکی از نماهای Power-Point Slide Show است که وظیفه صرفا نمایش را بر عهده دارد و در این حالت اجازه ی هیچ گونه تغییری در محتوای اسلاید نخواهد داشت و حالت امنیتی به فایل می دهد .

- نوع سوم ذخیره سازی پسوند .pot است که فایل حالت Template یا الگو را ذخیره می کند . از این قالب وقتی استفاده می کنیم که بخواهیم فایل را با فرمت خاصی که ساخته ایم نگه داریم . منظور از قالب بندی تعیین Background ، نوع Font ، اندازه و … می باشد .


سئوال :
۱- آیا ذخیره کردن فایل در دو حالت .PPS وPPT تاثیری در حجم آن دارد ؟
جواب: بله فایل های .pps حجم کمتری دارند.
۲- آیا می توان یک فایل PPS را در خود برنامه ی Power-Point باز کرد ؟ چرا ؟
جواب: خیر چون این یک پیوند اجرائی است.
۳- فایل های ذخیره شده با پسوند .pot در کجا ذخیره می شوند ؟
جواب: در پوشه Template
4- آیا شکل آیکن ها با پسوندهای مختلف با هم فرق می کند ؟
جواب: بله (شکل آیکن ها)
شماره گذاری اسلاید :
بهتر است هنگام طراحی اسلایدها آنها را شماره گذاری کنیم ، این کار به ما کمک می کند هنگام ایجاد پیوند بتوانیم سریع تر این کار را انجام دهیم ، همیشه سعی می کنیم برای هر اسلاید جداگانه عنوانی را در نظر بگیریم و اسلایدها را از روی عنوان آنها بشناسیم که این امر نیز در ایجاد پیوند تاثیر به سزایی دارد . برای انجام این کار دو راه وجود دارد :
الف ) انتخاب منوی Insert و سپس گزینه ی Slide Number
ب ) انتخاب منوی View و سپس گزینه ی header r& Footer
که هر دو یک پنجره را باز می کنند .
با فعال کردن گزینه ی Slide Number اسلایدها به طور اتوماتیک شماره گذاری می شوند همچنین می توان تنظیماتی را انجام داد که تاریخ جاری سیستم در کلیه ی اسلایدها دیده شود .
متن نوشته شده در قسمت Footer باعث می شود که تکرار این متن را در قسمت میانی در پایین اسلاید در کلیه اسلایدها مشاهده کنیم .
با فعال کردن گزینه ی Don’t Show on title slide به سیستم می گوییم که شماره ی اسلاید را در اسلاید عنوان نمایش ندهد . البته این باعث نمی شود که اسلاید عنوان شمارش نشود بلکه از نظر نمایش ، شماره را نشان نمی دهد .
نکته :در اکثر پنجره های Power-Point دو گزینه ی Apply و Apply to all به چشم می خورد که جهت اعمال کردن تنظیمات به اسلاید جاری یا کلیه ی اسلایدها صورت می گیرد
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
مراحل ایجاد یک Wizard در پاورپوینت

مراحل ایجاد یک Wizard در پاورپوینت

در پنجره Wizard پنج گزینه وجود دارد که در مرحله ی اول در Start قرار می گیریم و با زدن next به مرحله ی Presentation Type می رویم که می توانیم یکی از انواع مختلف اسلاید که هر کدام برای موضوع خاصی ساخته شده را انتخاب کنیم ، به طور مثال از Sales/marketing گزینه ی Marketing plan را انتخاب می کنیم .

سپس با زدن Next به قسمت Presentation Slide وارد می شویم که برای تعیین نوع خروجی می باشد .
که با انتخاب هر کدام می توانیم نحوه ی نمایش خروجی اسلایدها را تعیین کنیم که سیستم به طور پیش فرض گزینه ی On-Screen Presentation را انتخاب کرده یعنی نمایش روی صفحه نمایش سیستم .(مانیتور) با زدن Next وارد مرحله ی Presentation Option می شویم که در این قسمت تعیین عنوان مناسب برای اسلایدها می باشد که عنوان مربوطه را در قسمت Presentation title وارد می کنیم .
همچنین اگر در قسمت Footer نامی را وارد کنیم این نام در تمامی اسلایدها در قسمت پایین مشاهده می شود . با فعال کردن دو گزینه ی پایین خواسته ایم تاریخ جاری سیستم و همچنین شماره ی اسلایدها نیز دیده شود که در دو سمت راست و چپ اسلاید قابل مشاهده هستند . در این قسمت با زدن Next کار به پایان رسیده و دکمه ی Finish فعال می شود .
حال می توانیم اسلایدهایی را همراه با طراحی گرافیکی و متن داخل آن مشاهده کنیم . در قسمت نوار وضعیت برنامه تعداد کل اسلایدها نشان داده می شود که با قرار گرفتن روی هر اسلاید شماره ی اسلاید جاری هم دیده می شود .


در این اسلایدها می توان با انتخاب موضوعات داخل اسلاید حذف آنها متن هایی را که می خواهیم جایگزین کنیم که قالب بندی این کار با توجه به تنظیم قبلی می باشد یعنی اگر موضوعات را حذف کنیم و متن خودمان را بنویسیم با همان نوع فونت ، رنگ ، اندازه مواجه می شویم .


در قسمت چپ اسلایدها نواری دیده می شود که در آن دو Tab با نامهای Out line و Slide است که برای دیدن نمای اسلاید از Slide و برای مشاهده ی متن داخل اسلاید از Outline استفاده می کنیم .
سعی کنید بعد از وارد نمودن یکی از سری اسلایدهای Wizard آن را در نماهای مختلفی که قبلا توضیح دادیم مشاهده کنید تا بیشتر با نحوه ی کار اسلاید آشنا شوید . به طور مثال وارد Slide Sorter شوید و کاری کنید کلیه ی اسلایدها را در یک صفحه ببینید آیا می توانید این کار را انجام دهید ؟
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
آشنایی با نوار ابزار Picture در پاورپوینت و گزینه Insert Picture

آشنایی با نوار ابزار Picture در پاورپوینت و گزینه Insert Picture

نوار ابزار Picture
- Insert Picture-1 : برای وارد نمودن تصویر
- Color-2: که برای تغییرات رنگی تصویر در چهار حالت صورت می گیرد.
- Gray Scale- 2-1: این حالت تصویر را در مد خاکستری می برد.
- Black & White- 2-2: این حالت تصویر را در مد سیاه و سفید می برد.
- Washout- 2-3: در این حالت تصویر مثل این که در آب فرو رفته باشد نشان داده می شود.
- Automatic- 2-4: تصویر را به حالت قبل از تغییرات می برد.
- Move Contrast- 3: تضاد بین رنگها را زیاد می کند.
- Less Contrast- 4: تضاد بین رنگها را کم می کند.
- More Brightness- 5: برای افزایش نور تصویر که در نهایت تصویر به سمت رنگ سفید می رود.
- Less Brightness- 6: برای کاهش نور تصویر که در نهایت تصویر به سمت رنگ سفید می رود.
- Crop- 7: برای برش دادن قسمتی از شکل توسط گیره هایی که در اطراف شکل ظاهر می شود که البته مجددا می توان توسط همان گیره ها شکل را به حالت اولیه برگرداند.
- Rotate Left 90- 8 : برای چرخاندن شکل در زاویه ی ۹۰ درجه
- Line Style- 9 :برای قرار دادن شکل در یک قاب با انتخاب خطوطی که ظاهر می شود که در صورت تنظیمات بیشتر کافی است More Line را زده و در پنجره ی باز شده حتی رنگ قاب را تغییر دهیم.
- Compress Picture- 10 : برای فشرده سازی تصویر
- Recolor Picture- 11: این گزینه معمولا برای تصاویر Clip Art فعال می شود و اگر تصویر دیگری را غیر از Clip Art داشته باشیم غیر فعال می ماند چون رنگ های به کار رفته در Clip Art توسط Power-Point قابل شناسایی می باشند. در این دستور می توان رنگ ها را در دو قسمت New و Original شناسایی کرد و رنگ New را جایگزین Original نمود .
- Format Picture- 12: با انتخاب این گزینه پنجره ایی به همین نام باز می شود که تنظیمات بیشتری را برای تصویر در آن می توان انجام داد.
- Set Trance Parent Color- 13: ابزاری که توسط آن می توان قسمت هایی از یک تصویر را بی رنگ نمود ، تاثیر گذاری این ابزار روی رنگ های متصل به هم در یک تصویر می باشد.
نکته : این ابزار برای بعضی از تصاویر فعال است .
- Reset picture- 14: تمامی تغییرات انجام شده روی تصویر را Cancel کرده و به حالت اول بر می گرداند.
Insert Picture
در ادامه ی بحث توضیح Content Layout به موضوع Insert Picture می رسیم که می توان از تصاویر قرار گرفته شده در سیستم استفاده کرد و آنها را وارد اسلاید نماییم که نتایجی شبیه به مورد قبلی یعنی Clip Art دارد .
- Insert Diagram or organization chart: برای ایجاد انواع نمودارهای سازمانی که در اینجا ما کاربردی ترین آنها یعنی Organization chart (نمودار سازمانی) را بررسی خواهیم کرد.
پس از انتخاب این موضوع از پنجره ی مربوطه یک چارت در اسلاید ایجاد می شود که امکان گسترش آن وجود خواهد داشت . همزمان نوار ابزار Organization Chart هم ظاهر می شود که توسط ابزارهای آن می توان نمایش شکل ظاهری چارت و همچنین اضافه کردن به آیتم های آن را انجام داد .
تمرین عملی:
همانطور که می دانید در یک سازمان بالاترین مقام مدیر می باشد که به طور واحد در بالای چارت قرار می گیرد و معاون های مدیر در پایین قرار می گیرند که با زدن Subordinate می توان تعداد آنها را افزایش داد ، هر معاون می تواند چندین کارمند و هر کارمند تعدادی دستیار داشته باشد ، همچنین کارمندها می توانند همکارانی را نیز در رده ی خود داشته باشند که همه ی این اعمال از طریق Insert Shape صورت می گیرد .
- ابزار Layout : شکل ظاهری چارت را پوشش می دهد .
- ابزار Select : توسط ابزار Select می توان سطح های مختلفی را برای اعمال خاص در چارت انتخاب نمود . اگر متن نوشته شده در سلول های داخل چارت احتیاج به فضای بیشتری داشته باشد گزینه ی Fit Text این کار را با کوچک کردن اندازه ی فونت انجام می دهد .
یکی از امکانات جالب واقع در این نوار ابزار Auto Format می باشد که نمودار را مطابق با نمونه های از قبل طراحی شده طراحی می کند .
Insert Media Clip: آخرین Content گزینه ی Insert Media Clip می باشد که برای ایجاد Multimedia در اسلاید استفاده می شود . توسط این گزینه می توان از فیلم های کوتاه با پسوند (.AVI) ، اصوات با پسوند (.wav) استفاده نمود . با انتخاب این گزینه نمونه هایی در اختیار شما قرار داده می شود که می توانید چگونگی عملکرد آنرا مشاهده کنید .
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
آشنایی با اسلاید رهبر ( Slide Master ) در پاورپوینت

آشنایی با اسلاید رهبر ( Slide Master ) در پاورپوینت

کار با Slide Master
تعربف : Slide Master یا اسلاید رهبر به اسلایدی گفته می شود که تنظیمات انجام گرفته بر روی آن به طور خودکار بر همه اسلایدها اعمال شود .
توضیح : فرض کنید که شما یک نمایش با ۶ اسلاید ایجاد کرده اید . اگر به طور مثال بخواهید بالای همه اسلایدها آرم شرکت را اضافه کنید به جای آنکه این عمل را در هر اسلاید به طور جداگانه انجام دهید می توانید به Slide Master مراجعه کرده و با اضافه کردن آرم شرکت به Slide Master مطمئن باشید که تغییر انجام شده به همه اسلاید ها انجام خواهد شد .
برای دسترسی به Slide Master از منوی View گزینه Master و سپس گزینه Slide Master را کلیک می کنیم .
بعد از انجام تغییرات در Slide Master برای برگشت به حالت عادی از منوی View گزینه Normal را انتخاب کنید و مشاهده کنید که تغییرات انجام شده بر همه اسلاید‌ها اعمال شده است .

نکته ۱ : دقت داشته باشید که آنچه در Slide Master بعنوان راهنما تایپ شده است را نمی‌توانید تغییر بدهید و اگر بخواهید مثلا نام شرکت را در Slide Master وارد کنید باید متن را در داخل یک Text box درج کنید.

نکته ۲ : در داخل Slide Master می‌توانید یک Animation یا یک Action Button‌‌ قرار دهید و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
آشنایی با دکمه های نوار ابزار در پاورپوینت

آشنایی با دکمه های نوار ابزار در پاورپوینت

توضیح دکمه های نوار ابزار Formatting :
کادر Font : برای تغییر نوع قلم متن انتخاب شده استفاده می شود .
کادر FontSize : برای تغییر اندازه متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Bold : برای ضخیم کردن متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Italic : برای اریب کردن متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Underline : برای زیر خط دار کردن متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Shadow : برای سایه دار کردن متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Align Left : برای چپ چین کردن پاراگراف انتخاب شده ( یا کلیک شده )استفاده می شود .
دکمه Center : برای وسط چین کردن پاراگراف انتخاب شده ( یا کلیک شده )استفاده می شود .
دکمه Align Right : برای راست چین کردن پاراگراف انتخاب شده ( یا کلیک شده )استفاده می شود .
دکمه Numbering : برای شماره گذاری پاراگرافهای انتخاب شده ( یا کلیک شده )استفاده می شود .
دکمه Bullets : برای بالت دار کردن پاراگرافهای انتخاب شده ( یا کلیک شده )استفاده می شود .
دکمه Left to Right : برای تغییر جهت پاراگراف انتخاب شده ( از چپ به راست )استفاده می شود .
دکمه Right to Left : برای تغییر جهت پاراگراف انتخاب شده ( از راست به چپ )استفاده می شود .
دکمه Increase FontSize : برای افزایش اندازه متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Decrease FontSize : برای کاهش اندازه متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Decrease Indent : برای کاهش تورفتگی پاراگراف انتخاب شده ( یا کلیک شده )استفاده می شود .
دکمه Increase Indent : برای افزایش تورفتگی پاراگراف انتخاب شده ( یا کلیک شده )استفاده می شود .
دکمه Font Color : برای تغییر رنگ متن انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Design : با انتخاب این دکمه مجموعه ای از طرح های آماده برای اسلاید به کاربر ارائه می شود و کاربر براع اعمال طرح مورد نظر به اسلاید جاری کافیست که روی آن کلیک کند .
دکمه New Slide : برای اضافه کردن اسلاید جدید به نمایش استفاده می شود .
توضیح دکمه های نوار ابزار Drawing:
دکمه Auto shape : در این قسمت مجموعه ای از شکل های مختلف قرار دارد که با انتخاب هرگزینه می توان به تصویرهای بیشتری در داخل گزینه دست پیداکرد.این تصاویر باDrag کردن روی اسلاید ایجاد می شود.داخل شکل ها می توان متن و تصویر قرار داد.هنگامی که یک Auto shape را انتخاب می کنیم یک نقطه زردرنگ در کنارشکل ظاهر می شود که توسط این گزینه می توان ظاهر شکل راتغییرداد. همچنین امکان تغییر سایز و جابجایی شکل ها نیز وجود دارد.
دکمه Line : برای رسم خطوط راست استفاده می شود .
دکمه Arrow : برای رسم خطوط جهت نما استفاده می شود .
دکمه Rectangle : برای رسم مستطیل استفاده می شود که با پایین نگه داشتن کلید Shiftشکل رسم شده مربع می شود.
دکمه Oval : برای رسم بیضی که با پایین نگه داشتن کلید Shift شکل رسم شده دایره می شود.
دکمه Text Box : برای رسم کادر متنی استفاده می شود .
دکمه Word Art : برای رسم متن های هنری استفاده می شود .
دکمه Insert Diagram : برای رسم انواع نمودار سازمانی استفاده می شود .
دکمه Clip Art : برای قراردادن Clip Art ( تصاویر آماده Office ) در اسلاید استفاده می شود.
دکمه Insert Picture : برای قراردادن تصویر دلخواه در اسلاید استفاده می شود.
دکمه Fill Color : برای تغییر رنگ قسمت های درونی شکل ها استفاده می شود .
دکمه Line Color : برای تغییر رنگ محیط شکل ها استفاده می شود .
دکمه Font color : برای تغییر رنگ متن استفاده می شود .
دکمه Line Style : برای تغییر نوع و ضخامت خطوط انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Dash Style : برای تغییر خط چین خطوط انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Arrow Style : برای تغییر شکل پیکان خطوط انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه Shadow Style : برای سایه دار کردن شکل انتخاب شده استفاده می شود .
دکمه ۳D Style : برای سه بعدی کردن شکل انتخاب شده استفاده می شود .
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
ایجاد دکمه های عملیاتی ( Action Button ) در پاورپوینت

ایجاد دکمه های عملیاتی ( Action Button ) در پاورپوینت

دکمه عملیاتی یا Action Button به دکمه یا تصویری گفته می شود که هنگام کلیک روی آن عملیات خاصی اجرا شود ( عملیاتی مثل رفتن به یک اسلاید خاص یا اجرای یک فایل خاص ) .

برای استفاده از این دکمه ها روی شکلی که می خواهیم به عنوان دکمه عملیاتی برنامه ریزی شود راست کلیک کرده و گزینه Action Buttons را انتخاب می کنیم . در پنجره باز شده از کادر Hyperlink to عملی که می خواهیم انجام شود را انتخاب می کنیم . گزینه های این کادر عبارتند از :
Next Slide: رفتن به اسلاید بعدی
Previous Slide: رفتن به اسلاید قبلی
First Slide: رفتن به اسلاید اول
Last Slide: رفتن به اسلاید آخر
Last Slide viewed: رفتن به آخرین اسلاید مشاهده شده
End Show : خروج از نمایش
Custom Show : اجرای یک Show خاص ( Show ترتیب یا انتخاب خاص از اسلاید های موجود می باشد و برای ساخت Show باید از منوی Slide Show گزینه Custom Show را کلیک کنیم ) .
Slide: دراین حالت می توان کلیه اسلایدها را مشاهده واسلایدموردنظرراانتخاب نمود.
URL: برای Link دادن به آدرس های اینترنتی
Other PowerPoint Presentation: برای ارتباط دادن به دیگر فایلهای نمایشی PowerPoint
Other File: در این حالت می توان انواع فایلها را ازهر نوعی که باشد انتخاب کرد تا هنگام کلیک روی دکمه فایل انتخاب شده اجرا شود .
بعد از انتخاب عمل مورد نظر دکمه OK را کلیک می کنیم .
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
شماره گذاری ، نوشتن Footer و تاریخ گذاری اسلاید ها در پاورپوینت

شماره گذاری ، نوشتن Footer و تاریخ گذاری اسلاید ها در پاورپوینت

شماره گذاری اسلاید ها :
بهتر است هنگام طراحی اسلایدها آنها را شماره گذاری کنیم ، این کار به ما کمک می کند هنگام ایجاد پیوند بتوانیم سریع تر این کار را انجام دهیم . برای شماره گذاری از منوی Insert گزینه ء Slide Number را انتخاب می کنیم . در پنجره باز شده گزینه Slide Number را انتخاب کرده و در پایان دکمه Apply to All را کلیک می کنیم .

نوشتن Footer یا پاصفحه برای اسلایدها :

از منوی View گزینه ء Header and Footer را انتخاب می کنیم . در پنجره باز شده گزینه Footer را انتخاب کرده و متن دلخواه را در کادر پایین می نویسیم . در پایان دکمه Apply to All را کلیک می کنیم .

تاریخ گذاری اسلاید ها :

برای تاریخ گذاری از منوی Insert گزینه ء Date and Time را انتخاب می کنیم . در پنجره باز شده یکی از دو گزینه زیر را برای نوع تاریخ انتخاب کرده و در پایان دکمه Apply to All را کلیک می کنیم :
Update Utomatically : تاریخ به روز شونده
Fixed : تاریخ ثابت ( که در کادر زیر کلمه Fixed وارد می کنیم )
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
انیمیشن ( Animation ) در پاورپوینت

انیمیشن ( Animation ) در پاورپوینت

با استفاده از موضوع انیمیشن می توانیم متن و تصاویر موجود در اسلاید را حرکت دهیم . برای انجام این کار از منوی Slide Show گزینه Custom Animation را انتخاب می کنیم .
با ظاهر شدن پانل انیمیشن بعد از انتخاب شکلی که می خواهیم به آن حرکت دهیم از پانل انیمیشن دکمه Add Effect را کلیک کرده و انیمیشن مورد نظر را از بین یکی از گزینه های زیر انتخاب می کنیم :
Entrance : انیمیشن های ورودی ( شکل وارد اسلاید می شود )
Emphasis : انیمیشن های تاکیدی ( بر روی شکل یا متن انتخاب شده تاکید می شود )
Exit : انیمیشن های خروجی ( شکل از اسلاید خارج می شود )
Motion Path : انیمیشن های حرکتی ( شکل در سطح اسلاید و در مسیر دلخواه حرکت می کند )
نکته ۱ : در هر کدام از جلوه های بالا با انتخاب گزینه more effects به لیست کامل انیمیشن های هر دسته دسترسی پیدا می کنیم.
نکته ۲ : با استفاده از گزینه های موجود در کادر Start ( گزینه های زیر ) نحوه اجرای انیمیشن را مشخص می کنیم :
On Click : با انتخاب این گزینه اجرای انیمیشن با کلیک ماوس انجام می شود .
With Previous : با انتخاب این گزینه اجرای انیمیشن همزمان با حرکت قبل انجام می شود .
After Previous : با انتخاب این گزینه اجرای انیمیشن بلافاصله بعد از حرکت قبل انجام می شود .
نکته ۳ : با استفاده از گزینه های موجود در کادر Speed سرعت اجرای انیمیشن را مشخص می کنیم .
نکته ۴ : در انیمیشن های دسته حرکتی اگر بخواهیم مسیر حرکت دلخواه تعریف کنیم از منوی انیمیشن های حرکتی گزینه Draw Custom Path را انتخاب کرده و یکی از انواع مسیر های زیر را رسم می کنیم :
Line : مسیر مستقیم
Curve : مسیر منحنی
Free Form : مسیر بسته دلخواه
Scribble : مسیر باز دلخواه
نکته ۵ : برای دسترسی به پنجره خصوصیات انیمیشن روی انیمیشن مورد نظر در پانل انیمیشن دابل کلیک می کنیم .
توضیح برخی از گزینه های موجود در پنجره خصوصیات انیمیشن :
برگه Effects
گزینه Smooth Start : با انتخاب این گزینه شروع اجرای انیمیشن به کندی انجام می شود .
گزینه Smooth End : با انتخاب این گزینه پایان اجرای انیمیشن به کندی انجام می شود .
گزینه AutoReverse : با انتخاب این گزینه انیمیشن در پایان به طور معکوس نیز اجرا می شود .
کادر ُSound : در این کادر برای انیمیشن صدای دلخواه انتخاب می کنیم .
کادر After Animation : در این کادر وضعیت ظاهر و رنگ انیمیشن را بعد از اجرا مشخص می کنیم .
برگه Timing
کادر Start : قبلا توضیح داده شده است .
کادر Delay : در این کادر تاخیر قبل از اجرای انیمیشن را وارد می کنیم .
کادر Speed : در این کادر سرعت اجرای انیمیشن را وارد می کنیم .
کادر Repeat : در این کادر تعداد دفعات تکرار انیمیشن را وارد می کنیم .
دکمه Triggers : با کلیک روی این دکمه و انتخاب گزینه Start effect on click of در کادر مقایل آن نام شکلی را انتخاب می کنیم که اجرای انیمیشن با کلیک روی آن اتفاق می افتد . ( یعنی انیمیشن وقتی اجرا می شود که روی شکل کلیک شود )
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نما ، مدیریت اسلایدها و Transition یا گذار در پاورپوینت

نما ، مدیریت اسلایدها و Transition یا گذار در پاورپوینت

نماهای یک نمایش در پاورپوینت :
در Power-Point نماهای مختلفی داریم که در ظاهر نمایش برنامه تاثیر می گذارد . برای مشاهده نماهای مختلف منوی View را باز کرده و یکی از نماهای زیر را انتخاب می کنیم :
Normal : حالت طبیعی نمایش برنامه می باشد در حقیقت می توان گفت در بدو ورود به برنامه این نما قابل مشاهده می باشد. خصوصیت نمای Normal View این است که در آن می توان اقدام به طراحی ، حذف و اضافه نمودن محتوای اسلاید و همچنین حذف و اضافه نمودن خود اسلایدها نمود ، در حقیقت نمای طراحی می باشد .
Slide Sorter: در این نما می توان اسلایدها را در اندازه ی کوچک می توان یکجا مشاهده نمود . توجه کنید که در این نما امکان طراحی داخلی اسلاید وجود ندارد ولی در آن می توان اقدام به اضافه یا حذف اسلایدها نمود و قابلیت جابجایی اسلایدها توسط Drag & Drop وجود دارد.
Slide Show: این نما برای نشان دادن نتیجه کار استفاده می شود و امکان هیچ گونه طراحی یا ویرایش اسلایدها وجود ندارد. کلید میانبر این نما F5 بوده و برای خروج از این نما هم دکمه Esc را فشار می دهیم .
Notes Page : در این نما طراح اسلاید یادداشتی را برای یادآوری یا تاکید خود می نویسد که این یادداشت در نمایش نهایی Slide show ظاهر نخواهد شد و صرفا خود طراح از آن استفاده خواهد کرد . مطالب نوشته شده در این نما را در پایین قسمت نمای Normal می توان مشاهده کرد .

مدیریت اسلایدها در پاورپوینت :
( قبل از مطالعه این بخش توجه کنید که برای کنترل بهتر اسلایدها توصیه می شود که دستورات زیر را در نمای Slide Sorter انجام دهید )
کپی کردن یک اسلاید در پاورپوینت :
راه اول : استفاده از روش Drag and Drop همراه با نگه داشتن دکمه Ctrl
توضیح : Drag and Drop یعنی بعد از انتخاب یک موضوع روی آن کلیک کرده و با نگه داشتن دکمه ماوس به سمت مقصد حاکت کنیم و در پایان دکمه ماوس را رها کنیم .
راه دوم : استفاده از دستورهای Copy و Paste
جا به جا کردن اسلاید ها در پاورپوینت :
راه اول : استفاده از روش Drag and Drop همراه با نگه داشتن دکمه Ctrl
راه دوم : استفاده از دستورهای Copy و Paste
حذف کردن یک اسلاید : روی اسلاید مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Delete Slide را انتخاب می کنیم .
مخفی کردن یک اسلاید : روی اسلاید مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Hide Slide را انتخاب می کنیم . ( منظور از مخفی شدن اسلاید این است که در نمای Slide Show اسلاید مخفی شده پخش نمی شود )
کپی کردن اسلاید از نمایش دیگر : از منوی Insert گزینه Slide from file را انتخاب می کنیم . در پنجره باز شده با دکمه Browse نمایش مورد نظر را انتخاب کرده و بعد از انتخاب اسلاید مورد نظر دکمه Insert را کلیک می کنیم .
Transition یا گذار در پاورپوینت :
به نحوه طاهر شدن اسلایدها در نمای Slide Show گذار یا Transition گفته می شود . برای دسترسی به این موضوع از منوی Slide Show گزینه Slide Transition را انتخاب می کنیم .
در پنل ظاهر شده گذار مورد نظر را از کادر بالا انتخاب می کنیم .


نکته ۱ : در کادر Speed از پانل Transition سرعت اجرای گذار را انتخاب می کنیم .
نکته ۲ : در کادر Sound از پانل Transition صدای دلخواه هنگام اجرای اسلاید را انتخاب می کنیم . ( با انتخاب گزینه Other Sound میتوانیم فایل صوتی دلخواه با پسوند Wav انتخاب کنیم )
نکته ۳ : اگر بخواهیم زمان نمایش برای اسلاید تعریف کنیم ابتدا گزینه Automatically After را انتخاب کرده و سپس زمان دلخواه را در کادر مقابل وارد می کنیم .
نکته ۴ : اگر بخواهیم تنظیمات انتخاب شده به همه اسلایدها اعمال شود دکمه Apply to All Slides را کلیک می کنیم .
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
روش تغییر زمینه اسلاید در پاورپوینت

روش تغییر زمینه اسلاید در پاورپوینت

برای تغییر زمینه اسلاید در پاورپوینت می توانید از روش زیر استفاده نمایید :
از منوی Format گزینه Background را انتخاب می کنیم .
در پنجره باز شده از نوار انتخاب رنگ , رنگ دلخواه را انتخاب می کنیم .
اگر بخواهیم رنگ انتخاب شده به همه ی اسلایدها اضافه شود گزینه ی Apply to all و اگر بخواهیم فقط به اسلاید جاری اعمال شود گزینه ی Apply را می زنیم .
نکته ۱ : برای دسترسی به رنگهای بیشتر از نوار انتخاب رنگ گزینه ی More Color را کلیک می کنیم .
نکته ۲ : برای دسترسی به طرح های ویژه از نوار انتخاب رنگ گزینه Fill Effects را کلیک می کنیم . پنجره ای به همین نام باز می شود و چهار Tab یا برگه در آن دیده می شود که هر کدام از این قسمت ها را توضیح می دهیم .

برگه Gradient ( طیف نور ) :
در این برگه ابتدا با انتخاب یکی از گزینه های زیر ( در قسمت Colors ) نوع ترکیب رنگ را انتخاب می کنیم :
One Color : حالت تک رنگ
Two Colors : حالت دو رنگ
Preset : حالتهای از پیش تعریف شده
سپش با استفاده از گزینه های پایین صفحه جهت ترکیب رنگها را انتخاب می کنیم .
برگه Texture ( بافت ) :
در این برگه از میان طرح های ارائه شده طرح دلخواه را برای زمینه اسلاید انتخاب می کنیم .
برگه Pattern ( الگو ) :
با دادن دو رنگ دلخواه در Background و Foreground می توان از الگوهای این قسمت برای زمینه ی اسلاید استفاده نمود .
برگه Picture :
در این برگه با انتخاب گزینه Select Picture میتوانیم تصویر دلخواه را به عنوان زمینه اسلاید قرار دهیم .
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
اضافه کردن اسلاید جدید برای نمایش در پاورپوینت

اضافه کردن اسلاید جدید برای نمایش در پاورپوینت

ما می توانیم به دو روش اسلاید جدید برای نمایش در پاورپوینت اضافه کنیم :
راه اول : کلیک روی دکمه New Slide از نوار ابزار Formatting
راه دوم : انتخاب گزینه New Slide از منوی Insert
نکته : هنگامیکه اقدام به ایجاد یک اسلاید جدید می نماییم در قسمت Task Pan ( پانل ظاهر شده در سمت راست ) لیست Slide Layout ها یا قالبهای آماده دیده می شود که با انتخاب هر کدام Layout مربوطه به اسلاید جاری اعمال می شود . هر کدام از Layout ها می توانند محتوای متفاوتی به اسلایدها بدهند که به ترتیب قرار گرفتن Layout ها در این قسمت آنها را توضیح می دهیم. ( هر Layout دارای یک نام می باشد که با ثابت نگه داشتن ماوس روی Layout ظاهر می شود )
Title Slide : انتخاب این طرح به اسلاید دو کادر عنوان و زیر عنوان می دهد . ( این طرح معمولا برای اولین اسلاید استفاده می شود )
Title Only: انتخاب این طرح به اسلاید فقط یک کادر عنوان می دهد و فضای زیر آن در اختیار کاربر قرار دارد که با محتوای دلخواه پر شود.
Title and text: انتخاب این طرح به اسلاید یک کادر عنوان و یک کادر برای نوشتن متن می دهد . متن های نوشته شده در کادر متنی در یک ستون نوشته می شود.
Title and two column text : انتخاب این طرح به اسلاید یک کادر عنوان به همراه دو ستون متنی می دهد .
Blank : در این حالت یک اسلایدی کاملا خالی در اختیار ما قرار می گیرد که می توانیم هر نوع داده ای را در آن جا دهیم.
Content : انتخاب این طرح به کاربر یک انتخاب شش گانه می دهد که هر کدام را جداگانه توضیح می دهیم :
Insert Table: این گزینه برای رسم جدول در اسلاید استفاده می شود. با انتخاب این مورد پنجره ی کوچک Insert Table مطابق شکل باز می شود که در آن تعداد سطر و ستون را وارد می کنیم و بعد از زدن OK شاهد درج جدول در اسلاید می شویم .
Insert Chart: این گزینه برای رسم نمودار در اسلاید استفاده می شود. با کلیک روی این دکمه وارد برنامه رسم نمودار می شویم ( برنامه ای به اسم Microsoft Graph که از نظر ظاهری شبیه Excel می باشد ) و با یک نمودار پیش فرض مواجه می شویم . اطلاعات مربوط به نمودار پیش فرض را پاک کرده و اطلاعات خود را وارد می کنیم و پس از تنظیمات ظاهری بیرون هاشور دور نمودار کلیک می کنیم تا به Powerpoint برگردیم . ( برای برگشت دوباره به برنامه ویرایش نمودار کافیست که روی سطح آن دابل کلیک کنیم )
Insert Clip Art : این گزینه برای قراردادن Clip Art ( تصاویر آماده Office ) در اسلاید استفاده می شود.
Insert Picture : این گزینه برای قراردادن تصویر دلخواه در اسلاید استفاده می شود.
Insert Diagram or organization chart : باین گزینه برای ایجاد انواع نمودارهای سازمانی استفاده می شود . ( روش رسم نودار سازمانی توضیح داده خواهد شد )
Insert Media Clip: این گزینه برای ایجاد Multimedia ( فیلم و صداهای آماده در Office )در اسلاید استفاده می شود .
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نکاتی برای ساختن پاورپوینت مناسب

نکاتی برای ساختن پاورپوینت مناسب

یکی از کارهای معمول در کنار ارائه سمینار یاکنفرانس تهیه پاورپوینت است.این ترم ، هم برای من و هم برای اکثر دانشجویان تحقیق ها درکنار نمایش یک پاورپوینت ارائه شد؛اما کیفیت پاورپوینت ها متفاوت و از خیلی ساده و بعضا اشتباه تا جذاب و حرفه ای را دربرمی گرفت . در ادامه نکاتی را درباره ایجاد یک کارنوشت خوب در قالب پاورپوینت ذکر کردم.
- ماهیت موضوع و جلسه ای که قرار است پاورپوینت را در آن جا ارائه دهید خوب شناسایی کنید،ارائه یک پاورپوینت در جلسه کاری با کلاس درس کاملا متفاوت است.
- بک گراند یا زمینه پاورپوینت شما نقش مهمی در ایجاد ارتباط اولیه با مخاطب را ایفا می کند ؛ پس در انتخاب آن ، تناسب تصاویر با موضوع ،هماهنگی رنگ ها در صفحات دقت کنید.
- گزینه انیمیشن (animations )در برنامه پاورپوینت امکان افکت گذاری را برای هر صفحه یا نوشته و تصاویر موجود در آن را فراهم می کند.
- افکت ها می توانند متون را از یکنواختی و حالت سکون خارج کنند و یا بر قسمتی از آن تاکید کنند.
- هنگام گذاشتن افکت ها به تاثیری که حرکت بر مخاطب می گذارد فکر کنید ؛ در هنگام ارائه ، چرخش مداوم یک نوشته یا تصویر تمرکز مخاطب را گرفته یا گاهی باعث خنده مخاطب می شود.
- سعی کنید بیشتر از افکت هایی که کمتر احساس می شوند استفاده کنید مثل انواع افکت فید (fade)
- اشتباهات نوشتاری و غلط های نگارشی را برطرف کنید.
- اندازه خط و رنگ خط را طوری تنظیم کنید که قابل دیدن و خواندن باشد.
- همه نوشته های موجود در تحقیق خود را در پارپوینت قرار ندهید بلکه فقط به مسائل مهم و اصلی در تحقیق اشاره کنید.
- اگر لازم بود برای درک بهتر از مدل های آماری ،نمودار، علائم گرافیکی و … در قسمت اینزرت (insert ) استفاده کنید.
- وقتی کارهای لازم را در پاورپوینت انجام دادید گزینه اسلاید شو (slide show)را بزنید و آنچه را که درست کرده اید یکبار دیگر به دقت نگاه کنید.
- پاورپوینت کار سمینار و کنفرانس شما را ساده می کند به شرط آن که مطالب ، درست و با ترتیب خاصی چیده شده باشند و شمابر محتوای آن تسلط داشته باشید.
- خواندن عین نوشته های پاورپوینت این پیام را به مخاطب می رساند که یا شما تسلط برموضوع ندارید یا مخاطبان را بی سواد فرض کرده اید.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
ساختن آلبوم عکس با نرم افزار پاورپوینت

ساختن آلبوم عکس با نرم افزار پاورپوینت

با استفاده از پاورپوینت Microsoft Powerpoint هم می توانید آلبوم عکس تولید کنید.
برای این منظور در منوی Insert در قسمت Picture گزینه New Photo Album را انتخاب نمایید.
در پنجره باز شده روی دکمه File/Disk کلیک کرده و عکسهای خود را از داخل هارد انتخاب و با فشردن دکمه Insert آنها را اضافه کنید.
سپس در همان پنجره در قسمت Album Layout با استفاده از انتخاب گزینه ها ، حالت نمایش عکسها را مشخص نمایید ، مثلا تعداد عکسها در یک صفحه ، کادر هر عکس و سایر ویژه گی های قرارگیری عکسها در آلبوم را می توان تنظیم کرد.
در پایان برای ایجاد آلبوم بروی دکمه Create کلیک کنید تا آلبوم مورد نظرتان ساخته شود.
اگر هم خواستید این آلبوم را تغییر دهید از منوی Format گزینه Format Photo Album را انتخاب و ویرایش لازم را به عمل آورید.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نکات کلیدی در پاورپوینت

نکات کلیدی در پاورپوینت

مطمئنأ همه شما نرم افزار مایکروسافت پاورپوینت را می شناسید. به وسیله پاورپوینت می توانید اسلایدهایی از ناگفتنی های خود فراهم آورید، آن را تزئین کنید و در نهایت بر روی صفحه نمایش یا به کمک یک ویدیو پروژکتور بر روی پرده به نمایش درآورید.
محیط این نرم افزار بر عکس محیط ms word جای گزافه گویی نیست، بلکه شما در آن رئوس مطالب را می گویید و شکلها و نمودارهای خود را در آن نمایش می دهید و در نهایت آنچه در ذهنتان می گذرد و در قالب بیان نمی گنجد را به تصویر می کشید.
اسلایدهای حاصل در اصل پوستری از سخنان شما هستند. نکات کلیدی خاصی در پاورپوینت نهفته است که با دانستن آنها می توانید به این بوم متحرک، طراوت بیشتری ببخشید. در این ترفند قصد داریم به معرفی این نکات اساسی و کلیدی بپردازیم.
چیدمان داخلی یک اسلاید
سعی کنید اکثر تغییر و تحولات مورد نظر خود را از طریق روشهای کلی و استانداردی که powerpoint ارائه می نماید انجام دهید. هر چیز در پاور پوینت در قاب مخصوص خود جای می گیرد. مثلا نمی توان در یک اسلاید شروع به تایپ نمود. باید یک جعبه متنی داشته باشیم و در آن متن یا تیتر مورد نظر خود را بنویسیم. برای ارائه و نمایش مجموعه اسلایدهایتان کلید f5 را بفشارید و برای رفتن از یک اسلاید به اسلاید بعدی کافی است یکبار ماوس را کلیک کنید و یا دکمه فلش سمت راست یا بالا را بفشارید. f5 نمایش را از اولین اسلاید شروع می کند.
ساختن اسلاید و پنهان کردن آن گزینه duplicate silde منوی insert از اسلاید جاری یک کپی دیگر درست می کند. ترفند کلیک راست روی آیکن اسلاید برای حذف یا پنهان کردن اسلایدها نیز بسیار کارآمد است. امتحانش کنید hidden یا پنهان بودن یک اسلاید برای اسلایدهای توضیحی که به کمک hyperlink به سراغشان می رویم. ولی نمی خواهیم در روال عادی نمایش دیده شوند و فقط در صورتی که رویشان کلیک کنیم نشان داده شوند.
اسلایدها افقی یا عمودی
می توانید بگویید اسلایدها lanscape و portrait باشند. برای این کار سراغ page setup از منوی file بروید. نمی توان در آن واحد در یک نمایش هم اسلاید عمودی و هم اسلاید افقی داشته باشیم. برای چنین هدفی بایستی دو نمایش جداگانه بسازید و در اولی یک لینک به دومی ایجاد کنید. نمایش اول دارای تنظیم صفحات افقی و نمایش دوم دارای تنظیم صفحات عمودی می باشد.
در خاتمه نمایش دوم درباره آن را لینک به نمایش اول می کنید. در حین اجرای یک پرزنتیشن برای متوقف ساختن یا ادامه دادن نمایش در پرزنتیشن کلید s و یا علامت بعلاوه را بفشارید برای ختمه نمایش اسلایدها esc و یا ctrl + break را بفشارید.
برای رفتن به یک اسلاید با شماره خاص شماره اسلاید را وارد نموده enter را فشار دهید. برای رفتن به اسلاید مخفی بعدی از کلید h استفاده کنید. برای رفتن به اولین اسلاید ۱ enter+ را بفشارید و یا آنکه هر دو دکمه ماوس را همزمان دو ثانیه نگهدارید.
توقف نمایش اسلایدها
برای آنکه در حین نمایش متوقف شوید و یک صفحه با زمینه مشکی رنگ نشان داده شود کلیه b را بفشارید. برای نمایش یک صفحه یا زمینه سفید کلید w را بفشارید. استفاده از اشاره گر ماوس به عنوان پرینتر برای نمایش یا مخفی کردن اشاره گر ماوس و همینطور نوار ابزار slideshow در حین نمایش کلید a و یا علامت مساوی را بفشارید. (بعضی وقتها علامت سفید اشاره گر ماوس روی زمینه نمایش ما خیلی به چشم می آید) برای تبدیل اشاره گر ماوس به یک نقطه رنگی مثل یک پوینتر ctrl + p کمک بگیرید.
برای مخفی کردن سریع نوار ابزار slideshow کلید ctrl + h و برای خاموش کردن آن ظرف ۱۵ ثانیه ctrl + u را بفشارید. برای نمایش دوباره اشاره گر ماوس ctrl + a در خدمت شماست.
برای اجرای انیمیشن بعدی یا رفتن به اسلاید بعدی از n استفاده کنید. برای قبلی هم از p استفاده نمایید. ساختن یک اسلاید خلاصه مطالب اگر به طور خلاصه در یک اسلاید بخواهید بگویید که در اسلایدهای بعدی چه خواهید گفت یک اسلاید خلاصه مطالب بسیار کارآمد خواهد بود. برای این کار به نمایش slide sorter از منوی view بروید و در آنجا اسلایدهای مورد نظر برای خلاصه سازی را با پایین نگهداشتن کلید shift انتخاب کنید. سپس از نوار ابزار slide sorter گزینه summary slide را انتخاب کنید.
این اسلاید خلاصه به صورت پیش فرض به عنوان دومین اسلاید نمایش قرار می گیرد و حاوی تیتر اسلایدهای منتخب خواهد بود. خلاصه مطالب به طور پیش فرض دارای رئوس مطالب تیترهای اسلایدهای موجود می باشد.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
چگونه انیمیشن‌هاى فلش را در پاورپوینت پخش کنیم؟

چگونه انیمیشن‌هاى فلش را در پاورپوینت پخش کنیم؟

ممکن است این سؤال براى شما مطرح شود که چگونه مى‌توان یک فایل فلش را در داخل یک ارائه‌ى پاورپوینت پخش کرد؟ در اینجا مى‌کوشیم شما را با چگونگى انجام این‌کار آشنا سازیم.

همانطور که مى‌دانید نرم‌افزار PowerPoint که همراه با بسته‌ى نرم‌افرازى آفیس مایکروسافت عرضه مى‌شود، ابزارى مناسب براى ارایه‌ى تحقیقات، پروژه و پایان‌نامه‌هاى شما در کنفرانس، سمینار و دانشگاه‌ها مى‌باشد. همین مسئله سبب شده است که این نرم‌افزار از انواع فرمت‌هاى مختلف فایل‌ها پشتیبانى کند. در این بین ممکن است این سؤال براى شما مطرح شود که چگونه مى‌توان یک فایل فلش را در داخل یک ارائه‌ى پاورپوینت پخش کرد؟ جواب این سؤال در بخش آفیس سایت مایکروسافت داده شده است.
آیا اکتیوایکس Shockwave Flash Object بر روى سیستم من نصب است؟
براى اجراى یک فایل فلش شما باید به اسلاید مورد نظر خود یک اکتیوایکس (ActiveX control) بیافزائید و سپس فایل فلش را به آن لینک کنید. این اکتیوایکس، Shockwave Flash Object نام دارد. براى آگاهى از نصب این اکتیوایکس بر روى سیستم خود، در برنامه‌ى پاورپوینت، از منوى View و سپس Toolbars، تیک عبارت Control Toolbox را بزنید. هم‌اکنون پنجره‌اى مشابه شکل روبرو نمایان شده است:
سپس بر روى آیکون more control (شکلک چکش) کلیک کنید و بدنبال عبارت Shockwave Flash Object بگردید (این عبارت با عبارات مشابه اشتباه نشود). وجود این عبارت در این لیست بیانگر آن است که این اکتیوایکس بر روى سیستم شما نصب است و شانس با شما یار بوده است! در غیراینصورت آخرین نسخه‌ى آن را از این آدرس دریافت کنید.
شرح مراحل اجراى فایل فلش در پاورپوینت
پس از اطمینان نسبت به وجود اکتیوایکس مربوطه، نوبت آن رسیده است که به شرح مراحل اجراى فایل فلش در پاورپوینت بپردازیم.

• مراحل قبل را طى کنید و عبارت Shockwave Flash Object را از لیست کنترل‌ها انتخاب کنید.
• بر روى اسلاید مورد نظر، یک چهارگوش و به اندازه دلخواه رسم کنید (امکان تغییر مکان و اندازه وجود دارد).
• بر روى شکل رسم شده کلیک راست کنید و عبارت Properties را انتخاب کنید.
• در پنجره‌ى باز شده بر روى عبارت (Custom) کلیک کنید.
• مشاهده مى‌کنید که یک دکمه که سه نقطه بر روى آن قرار دارد، پدیدار مى‌شود. با کلیک بر روى آن، صفحه زیر نمایان مى‌شود:
• در قسمت Movie URL تنها نام فلش مورد نظر خود را (به عنوان مثال: MyFile.swf) وارد کنید. توجه داشته باشید که فایل فلش شما باید در پوشه‌اى قرار داشته باشد که فایل پاورپوینت شما در آنجا قرار دارد. البته مى‌توانید در همان قسمت Properties و در زبانه‌ى Alphabetic بر روى کادر Movie دوبار کلیک کنید و آدرس فلش خود را وارد کنید(به عنوان مثال: C\:My Documents\MyFile.swf).
• پس از اعمال تغییرات، با زدن F5 نتیجه‌ى کار خود را مشاهده کنید.
لازم به ذکر است که این روش براى نسخه‌ى ۲۰۰۷ نرم‌افزار PowerPoint نیز صادق است.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
چگونه می توان در پاورپوینت بروی اسلاید ها موزیک گذاشت

چگونه می توان در پاورپوینت بروی اسلاید ها موزیک گذاشت

چگونه می توان در پاورپوینت بروی اسلاید ها یک موزیک گذاشت بطوریکه از ابتدا تا انتهای اسلایدها پخش شود؟
اول از منو insert گزینه movies and soudd بعد sound from fil را انتخاب میکنیم . آهنگ مورد نظر را پیدا میکنیم و open میکنیم . بر روی شکل بلند گویی که اومده راست کلیک میکنیم گزینه custom animation رو میزنیم .
بعد در قسمت راست مانیتور در قسمت trigger: روی همونی که شکل ماوس داره دوبار کلیک کنید و در قسمت stop plauing گزینه After رو بزنید بعد هر چند اسلاید که میخواید آهنگه پخش بشه وارد کنید ok کنید .
یا اینکه آهنگ رو تو اسلاید اولی میذاری بعد از منوی sound tools تیک hide during show رو میزنی که آیکون موزیک موقع پخش اسلاید ها مخفی بشه .
تیک loop until stopped رو هم بزن و یا از نوار منوی Slide Show گزینه Slide Transition رو انتخاب کن بعد در سمت راست در قسمت Sound میتونی یه آهنگ برا Background خودتان قرار بدهید .
نکته : برای انتخاب آهنگ از داخل کامپیوتر از قسمت Sound آخرین گزینه یعنی Other Sound رو انتخاب کن
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
نکات کلیدی استفاده از پاورپوینت

نکات کلیدی استفاده از پاورپوینت

تا بحال شنونده چند سخنرانی بوده اید که واقعا توجه شما را جلب کرده است. سخنران را در آن توانا دیده اید و مطلب ارائه شده را گویا و مفید یافته اید. احتمالا تعداد کمی. به واقع علت چیست.
رموز یک پرزانتاسیون خوب چیست و در هنگام ارائه مطلب به یک جمع باید به چه نکاتی توجه کرد.
امروزه در اکثر سخنرانی های علمی از نرم افزار پاورپوینت استفاده میشود. استفاده درست و بجا از پاورپوینت میتواند کمک زیادی به موثر بودن ارائه مطلب کند ولی اگر به درستی از آن استفاده نشود تنها مخل بوجود آمدن یک ارتباط درست و مناسب بین سخنران و شنونده است. در بعضی از سخنرانی ها به نظر میرسد اگر سخنران کلا پاورپوینت را کنار بگذارد و فقط حرف بزند بسیار موثر تر خواهد بود.
نکته اول و شاید مهمترین نکته در سخنرانی ها اینست که پاورپوینت در محوریت پرزانتاسیون نیست. اصل قرار دادن پاورپوینت بزرگترین اشتباهی است که اکثریت سخنرانان مرتکب آن میشوند. آنها فراموش میکنند که پاورپوینت در خدمت آنها است نه آنها در خدمت پاورپوینت. پاورپوینت کمک به سخن است و فرع است نه اصل. بسیاری از سخنرانان خود را کسی میدانند که باید مطالبی را که در پاورپوینت نوشته شده توضیح دهند. اینطور نیست. اصل، سخنانی است که سخنران ارائه میدهد و پاورپوینت فقط با کمک گرفتن از یک سری داده های تصویری سعی میکند به فهم مطلب کمک کند. فراموش نکنید. شما سخنران هستنید. شما و سخنان شما باید در مرکز توجه باشد نه اسلایدهای شما و نه حتی دست نوشته های شما.
آماده کردن یک سخنرانی
مهمترین قسمت یک سخنرانی متن آن است نه ظاهر آن. البته ظاهر خوب به درک مطلب کمک میکند ولی یک سخنرانی زیبا اما بدون محتوا به چه دردی میخورد. پس ابتدا سعی کنید محتوای سخنرانی خود را تنظیم کنید. در باره چه مطلبی قصد دارید صحبت کنید. چه اندازه در باره آن مطلب میدانید. ابتدا سعی کنید تازه ترین مطالب را در مورد سخنرانی مطالعه کنید. این سخنرانی میتواند یک فرصت خودآموزی برای خود شما باشد. باید بدانید شنوندگان شما از لحاظ علمی در چه حدی هستند تا بتوانید مطلب متناسب و در حد آنها را تهیه کنید. مسلما مطالبی که باید برای دانشجویان تهیه شود با مطالبی که باید برای متخصصان امر گفته شود متفاوت خواهد بود.
برای سخنرانی خود یک مسیر و جریان منطقی در نظر داشته باشید. میتوانید در ابتدا از اهمیت موضوع و اینکه قصد دارید چه مطالبی را منتقل کنید صحبت کنید. بعد مطالب را بگویید و در آخر خلاصه کنید که چه چیزی به حضار گفته اید. اگر شنوندگان از اول بدانند شما قصد دارید آنها را به کجا ببرید آرام مینشینند و با شما همراه میشوند وگرنه در تمام طول سخنرانی ذهن آنها دنبال این مطلب است که شما در کل میخواهید چه بگویید و این آنها را خسته کرده و مانع جذب مطلب شما میشود. اول و آخر سخنرانی مهمترین قسمت های آن هستند و بیشترین تاثیر را در شنونده میگذارند. پس باید قوی ترین قسمت سخنرانی باشند. مهمترین پیام ها را در این قسمت ها بگذارید.
بعد از مشخص کردن قالب کلی مطلب و اینکه دقیقا راجع به چه چیزی میخواهید صحبت کنید میتوانید صفحات پرزانتاسیون خود را با پاورپوینت تهیه کنید.
نکات مهم در تهیه یک پاورپوینت خوب
در تهیه یک پاورپوینت مناسب دو نکته اهمیت بسیار دارد
سخنرانی جای بمباران اطلاعاتی حضار نیست. یکی از اشتباهات رایج سخنرانان اینست که سعی میکنند در زمان کوتاه سخنرانی حجم بالایی از اطلاعات را ارائه دهند. سیاست بهتر اینست که چند نکته مهم و کلیدی را در نظر بگیرید و سعی کنید آن نکات را بیشتر توضیح داده و روشن تر کنید. پس سعی کنید از حداقل اسلاید ها استفاده کرده و در طول سخنرانی نکات مهم را تکرار کنید.
سخنرانی یک ابزار شنیداری و پاورپوینت یک ابزار دیداری است. در حین سخنرانی شما با حرف زدن سعی میکنید مطلب مورد نظرتان را به شنونده منتقل کنید. حال اگر صفحات پاورپوینت همان گفتار شما را بصورت نوشته نشان دهد نه تنها چیزی به پرزانتاسیون شما اضافه نکرده است بلکه میتواند تا حدود زیادی مخل آن هم باشد. وقتی یک اسلاید نمایش داده میشود حضار قبل از اینکه به شما گوش دهند اول شروع به خواندن مطالب آن صفحه میکنند. وقتی خواندن آنها تمام شد تازه شروع میکنند به گوش دادن به شما. در این حین قسمتی از سخنان شما شنیده نمیشود. از آن بدتر قبل از آنکه چیزی را بگویید آنها آن را از روی اسلاید خوانده اند و عملا گفتار شما مطلبی زائد به نظر خواهد رسید. پس در اینجا پاورپوینت است که دارد سخنرانی میکند نه شما.
راه حل این مشکل اینست که از قدرت واقعی نمایش دیداری یعنی تصویر استفاده کنیم. تفاوت تلویزیون و رادیو این نیست که تلویزیون گفته ها را بصورت نوشته نشان دهد بلکه چیزی که تلویزیون به رادیو اضافه میکند تصویر و فیلم است. بهترین کمکی که صفحات پاورپوینت میتوانند به سخنان ما بکنند اینست که چیزی را که سخن نمیتواند به شنونده القا کند از طریق تصویر بگوید. متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق اسلایدهای پاورپوینت که در سخنرانی ها میبینیم فقط نوشته هستند. دلیل آن هم ساده است. تهیه نوشته راحت تر از تهیه یک تصویر یا فیلم است. اگر میخواهید از قدرت واقعی پاورپوینت استفاده کنید سعی کنید بیشتر از تصویر استفاده کنید و تا حد امکان نوشته ها را کم کنید. از تصاویر با کیفیت استفاده کنید. اگر تصاویر شما کیفیت پایینی دارند همان بهتر که اصلا آنها را نشان ندهید.
نکات مهم دیگری که باید در تهیه صفحات به آنها توجه شود عبارتند از
اندازه حروف : نوشته های اسلاید را طوری بنویسید که دورترین بیننده هم بتواند آنها را به راحتی بخواند. نوشته های کوچک فقط صفحه را پر میکنند. سعی کنید از فونت کوچکتر از ۲۴ استفاده نکنید.
فونت : از فونت های مناسب استفاده کنید. فونت های مناسب آنهایی هستند که به راحتی قابل خواندن هستند. از استفاده از فونت های عجیب و غریب و یا به فرم ایتالیک امتناع کنید. برای عنوان از فونت های Arial یا Verdana استفاده کنید و برای خطوط بعدی میتوانید از Times New Roman استفاده کنید.
رنگ : در هر اسلاید برای نوشته ها حداکثر از دو رنگ استفاده کنید. اسلایدهای رنگارنگ موجب کاهش توجه بیننده به متن میشود. در اسلایدهای متوالی رنگ یا نوع فونت نوشته ها را تغییر ندهید و سعی کنید در تمان صفحات از یک روال ثابت استفاده کنید.
زمینه : برای متن و نوشته ها از رنگ های متضاد استفاده کنید تا خواندن راحت تر باشد. مثلا زمینه سیاه یا آبی تیره و نوشته سفید یا زرد یا زمینه سفید و نوشته سیاه. البته زمینه تیره بهتر است چون توجه بیننده را بیشتر به مطلب جلب میکند.
سادگی : ساده ترین بهترین است. سعی کنید تا حد ممکن از انیمیشن های پاورپوینت که کلمات نوشته شده را به شکل های عجیب و غریب وارد اسلاید میکنند دوری کنید. استفاده از این انیمیشن ها تمرکز حضار را بشدت بهم میزند. بهتر است پدیدار شدن و محو شدن کلمات پیچیده ترین انیمیشن شما باشد.
هماهنگی : سطر های نوشته را با هم نشان دهید نه تک تک.
سعی کنید در هر اسلاید از کلمات کمتری استفاده کنید. صفحات را پر از مطلب نکنید. حضار باید بیشتر به شما گوش دهند نه محتویات پاورپوینت را بخوانند. اسلاید های شلوغ را هیچ کسی نمیخواند. بسیاری از اسلاید ها را میتوان با حداکثر چند کلمه ساخت. در هر صفحه حداکثر از چهار سطر و در هر سطر حداکثر از چهار کلمه استفاده کنید.
در نوشته ها از کلمات کلیدی استفاده کرده و سعی کنید از نوشتن جملات کامل اجتناب کنید.
بعد از نوشتن تمام متون، مجددا با دقت آنرا خوانده و غلط های املایی را تصحیح کنید. غلط املایی اعتماد حضار را به سخنران مخدوش میکند.
تمرین
از قبل، سخنرانی را تمرین کنید. با این کار مشکلات خود را کشف کرده و آنها را برطرف میکنید. یکی از روش های کمک کننده اینست که سخنان خود را ضبط کرده و به آن گوش دهید. از رایجترین مشکلات سخنران ها اینست که زمان را رعایت نکرده و موجب میشوند رئیس جلسه چند بار به آنها تذکر دهد. با این تذکرات هم دقت سخنران و هم توجه حضار کم میشود و در آخر، سخنران ممکن است مجبور شود سخنرانی را نیمه تمام رها کند. سعی کنید در تمرین سخنرانی، آنرا زودتر از زمان تعیین شده تمام کنید
نکات مهم یک اجرای مناسب
بهترین مطالب حتی در بهترین قالب ها اگر به درستی در صحنه سخنرانی اجرا نشوند تاثیر کافی را در حضار نخواهد داشت. نکات مهم در یک اجرای خوب عبارتند از
در جلوی حضار شما مانند یک هنرپیشه هستید. باید خوب به نظر برسید. لباس مرتب و مناسب بپوشید. ظاهر شما و حرکات شما تاثیر زیادی در جلب توجه حضار دارد.
آرام و بلند و شمرده صحبت کنید. تند تند صحبت کردن اجازه درک مطلب را از حضار میگیرد. کسی که با تون پایین صحبت میکند مانند این است که به حرف های خود شک دارد. حضار به سخنان چنین فردی خوب توجه نمیکنند.
پشت میز خود را پنهان نکنید. با تمام قد رو به حضار بایستید تا بتوانید از Body language یا صحبت با بدن استفاده کنید. منظور از صحبت کردن با بدن وضعیتی است که شما در حین سخنرانی می ایستید، راه میروید، از دست های خود و حتی از شکل صورت خود برای بیان مطلب استفاده میکنید.
یکی از مشکلات سخنرانان بخصوص سخنرانان تازه کار اضطراب قبل و یا در حین سخنرانی است. اشتباه نکنید. بقیه نیامده اند که در باره علم شما قضاوت کنند. آمده اند چیزی یاد بگیرند. مطمئن باشید که در جلسه سخنرانی، شما در مورد مطلب از همه حضار بیشتر حضور ذهن دارید. پس نگران و مضطرب نباشد و با اعتماد به نفس سخنرانی خود را ارائه دهید.
بدترین وضعیتی که یک سخنران میتواند به خود بگیرد اینست که به حضار پشت کرده و از روی پرده، نوشته های خودش را بخواند.
بعضی سخنران ها هم گرچه رو به حضار هستند ولی سر خود را پایین گرفته و سعی میکنند نوت هایی را که از قبل نوشته اند بخوانند یا از روی مانیتور نوشته های اسلایدها را بخوانند. این کار هم بشدت به ارزش سخنرانی لطمه میزند. از روی نوشته های اسلاید نخوانید. اگر قرار به خواندن باشد، حضار بهتر از شما آنها را میخوانند. سعی کنید متن سخنرانی را از قبل حفظ کرده و در حین سخنرانی رو به حضار و چشم در چشم آنها سخنان خود را بگویید.
البته میتوانید رئوس مطالب را از قبل نوشته و برای اینکه مطمئن باشید نکته ای از قلم نمیافتد گاهگاهی به آنها نگاه کنید ولی از روی نوشته هایتان نخوانید. اگر نکته ای هم از قلم افتاد زیاد نگران نباشید. شما ماشین نیستید.
تون صحبت خود را بر حسب مطلب کم و زیاد کنید. گاهی اوقات بلند صحبت کنید و گاهی به ناگهان شدت صدای خود را کاهش دهید. این یکی از رمز های سخنرانان بزرگ است. با بالا و پایین بردن تون صدای خود در لحظات مناسب میتوانید توجه حضار را بیشتر به مطالب مهم بحث جلب کنید.
بین صحبت هایتان در لحظاتی برای چند ثانیه مکث کنید. این مکث ها در لحظات مهم سخنرانی به حضار چند ثانیه فرصت میدهد تا راجع به مطلبی که گفته اید کمی فکر کرده و آنرا خوب در ذهن خود جایگزین کنند.
با حضار تماس چشمی داشته باشید. از قانون سه استفاده کنید. به چشم هر یک از حضار سه ثانیه نگاه کنید. هر چند وقت یکبار هم به کل حضار نگاه کنید.
تکرار سخنان کلیشه ای در ابتدای سخنرانی مانند اینکه “صحبت راجع به … به من واگذار شده است” و یا “در اینجا میخواهم ابتدا از وقتی که به من داده شده تشکر کنم و …” مناسب نبوده و فقط وقت با ارزش جلسه را میگیرد.
مسیر سخنرانی شباهت زیادی به یک مقاله دارد که در ابتدای آن مقدمه است و سپس اصل مطلب و سپس نتیجه گیری قرار میگیرد. از این مسیر پیروی کنید.
در صورت لزوم میتوانید برای جلب توجه بیشتر حضار نکات طنز ظریفی را در متن سخنرانی بگنجانید ولی اگر در یک فرهنگ ناآشنا سخنرانی میکنید در این مورد بسیار مراقب باشید. گاهی اوقات چیزی که به نظر شما طنز است به نظر بعضی از حضار ممکن است توهین باشد.
زمانی را که برای ارائه مطلب به شما داده شده است رعایت کنید. تذکر مکرر رئیس جلسه به شما مبنی بر تمام شدن وقت، ارزش سخنرانی شما را کم میکند و ممکن است در نهایت شما را مجبور کند تا سخنرانی خود را نیمه تمام رها کنید.
در آخر سخنرانی از حضار به خاطر توجهشان تشکر کنید.
نکات مهم تکنیکی
در استفاده از سخت افزارهای سالن سخنرانی به نکات مهم زیر توجه کنید
ممکن است پاورپوینت یا فیلم یا نوشته روی کامپیوتر شما به درستی نمایش داده شود ولی به همان صورت روی کامپیوتر سالن دیده نشود. پس قبل از شروع سخنرانی حتما یک بار کل صفحات پاورپوینت خود را بر روی کامپیوتر سالن سخنرانی ببینید و بخصوص از اجرا شدن صحیح فیلم ها و تصاویر و فونت نوشته ها اطمینان حاصل کنید.
ممکن است پروژکتور سالن به درستی میزان نشده باشد و قسمتی از مطالبی که باید نمایش داده شود بیرون از پرده بیفتد. برای پیشگیری از این وضعیت در حین طراحی صفحه باید سعی کرد دور صفحه کمی خالی باشد تا اگر پروژکتور میزان نبود چیزی از قلم نیفتد.
قبل از شروع سخنرانی تلفن همراه خود را خاموش کرده یا در حالت ساکت بگذارید. زنگ زدن تلفن در وسط سخنرانی وجهه خوبی ندارد.
فایل های مربوط به پاورپوینت خود را از روی کامپیوتر خود بر روی یک سی دی نوشته و با استفاده از سی دی آنها را به کامپیوتر سالن منتقل کنید. انتقال اطلاعات با استفاده از فلش مموری درست نیست. علت اینست که به علت اینکه فلش مموری های زیادی از طرف دیگر سخنرانان به کامپیوتر سالن متصل میشوند احتمال آلوده شدن این کامپیوتر به ویروس زیاد است و این ویروس ها به راحتی به فلش مموری شما منتقل و سپس از طریق آن به کامپیوتر شخصی شما وارد میشوند. ویروس ها نمیتوانند از کامپیوتر سالن به روی سی دی بروند.
در حین سخنرانی برای عوض کردن صفحات سعی کنید تا از موس وایرلس استفاده کنید تا مجبور نباشید نزدیک به کیبورد یا ماوس پشت میز میخکوب شوید.
همیشه برای سخنرای خود یک نقشه پشتیبان داشته باشید. بهترین نقشه پشتیبانی اینست که کل سخنرانی خود را از قبل حفظ کنید و یا حداقل، مطالب آنرا بصورت نوشته هم داشته باشید تا چنانچه احیانا کامپیوتر یا سیستم های الکترونیک سالن دچار اشکال شدند شما بتوانید سخنرانی خود را ادامه بدهید.
“دکتر مهرداد منصوری”
iranorthoped.ir
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
چگونه یک پاورپوینت خوب بسازیم؟

چگونه یک پاورپوینت خوب بسازیم؟

یکی از بهترین ابزارهای سمعی و بصری ارائه و سخنرانی پاورپوینت است. امروزه اکثر سخنرانان در همایش‌ها برای انتقال هرچه بهتر مطالب خود از پاورپوینت استفاده می‌کنند. حتی استادان دانشگاه و معلمان مدارس برای آموزش از این نرم افزار استفاده می‌کنند تا محتوا به بهترین شکل توسط مخاطب درک شود.
آیا ساختن چند صفحه متحرک را می‌توانیم پاورپوینت بنامیم؟ آیا هر ساختاری برای پاورپوینت مناسب است؟ آیا بسته به انواع مخاطبین باید صفحات مختلفی بسازیم؟اصلا چطور می‌شود یک پاورپوینت تاثیرگذار ساخت؟
ساختن پاورپوینت خوب یک هنر است. هر چقدر در ساختن صفحات پاورپوینت دقت به خرج دهید و آنها را مناسب شرایط بسازید، سخنرانی شما تاثیر بیشتری روی مخاطب می‌گذارد. در این مقاله به چند نکته مهم در ساختن پاورپونت اشاره خواهیم کرد.
قدم اول
مخاطب را بشناسید. ببینید برای چه گروهی می‌خواهید سخنرانی کنید. همان طور که متن سخنرانی و محتوا متناسب با مخاطب تنظیم می‌‎شود، ساختار پاورپوینت نیز باید متناسب با مخاطب طراحی شود.
برای مثال وقتی برای گروهی از متخصصان سخنرانی می‌کنید، ساختار پاورپونت رسمی‌تر است و بیشتر از نمودار و جدول استفاده می‌شود. در این حالت اسلایدها از ساختار ساده و تک رنگ بهره می‌برند ولی اگر برای آموزش کودکان می‌خواهید از پاورپوینت استفاده کنید، باید بیشتر از شکل استفاده کنید و رنگ‌های بیشتری به صفحات بدهید.
کودکان بیشتر جذب رنگ می‌شوند و این فاکتور در تاثیرگذاری مطلب مهم است و برعکس بزرگسالان در هنگام مواجه با صفحات بسیار رنگی سردرگم و کلافه می‌شوند.
قدم دوم
به محتوای مطلب توجه کنید. بسته به اینکه محتوای سخنرانی یا ارائه شما علمی، فنی، هنری، مدیریتی و… باشد ساختار پاورپوینت تغییر می‌کند. در سخنرانی‌های علمی و فنی مخاطبان ترجیح می‌دهند زودتر به اصل موضوع پرداخته شود و طرفدار حاشیه پردازی نیستند، پس پاورپوینت شما باید شامل نکات مهم ارائه باشد.
قدم سوم
به شدت از افکت‌های زیاد انیمیشنی بپرهیزید. البته این موضوع باز هم به مخاطب برمی‌گردد. اگر مخاطب کودک باشد از صفحات و نوشتار‌های چرخشی لذت می‌برد ولی اگر این اتفاق در ارائه‌های علمی و فنی بیفتد نشان‌دهنده غیر حرفه‌ای بودن شماست. شاید در اولین برخورد با پاورپوینت از انیمیشن‌های آن لذت ببرید ولی استفاده بیش از اندازه آنها باعث سردرگمی مخاطب می‌شود. بهتر است تنها تیتر و یا مطالب مهم با افکت خاصی نشان داده شود.
قدم چهارم
توجه کنید، پاورپوینت فقط جای مطالب مهم است نه کل مقاله! خیلی از ارائه دهندگان به این نکته توجه نمی‌کنند و کل مقاله را در صفحات پاورپوینت جا می‌دهند و این کار فلسفه استفاده از پاورپوینت را از بین می‌برد. شما از پاورپوینت استفاده می‌کنید تا مطالب مهم را در ذهن مخاطب حک کنید، نه اینکه او را مجبور کنید زمان ارائه را صرف خواندن صفحات پاورپوینت کند. همچنین با این کار مخاطب جذب خواندن صفحات پاورپوینت می‌شود و دیگر به سخنرانی شما گوش نمی‌دهد.
قدم پنجم
در هنگام ساختن پاورپوینت به زمان ارائه دقت کنید. وقتی تنها ۱۵ دقیقه برای ارائه به شما زمان می‌دهند ساختن ۳۰ اسلاید پاورپوینت درست نیست. وقتتان را تنظیم کنید تا اسلایدهای بهتری تهیه کنید. اسلایدهای بیشتر لزوما به معنای تاثیر گذاری بیشتر نیست.
قدم ششم
بیشتر سعی کنید از نمودار، شکل، تصویر، گراف و… استفاده کنید. برای مثال اگر در مورد صرفه جویی در مصرف سوخت سخنرانی می‌کنید، سعی کنید مثالی بزنید و عدد صرفه جویی را برای مخاطب قابل لمس کنید و آن مثال را در اسلاید خود جای دهید.
قدم هفتم
بهتر است اولین اسلاید بعد از اسلاید “عنوان”، اسلایدی باشد که در آن سوالی در ذهن مخاطب نقش ببندد. این سوال باید به گونه‌ای باشد که مخاطب لزوم سخنرانی و یا مقاله‌ی شما را بفهمد. با این کار مخاطبان را بیشتر به سمت خود جذب می‌کنید چون آنها می‌دانند برای چه باید این سخنرانی را گوش بدهند.
برای مثال اگر معلمی می‌خواهد از پاورپوینت برای آموزش مبحث “مغناطیس” استفاده کند، بهتر است اولین اسلایدها را به کاربرد “مغناطیس” در زندگی و نقش مهم آن در فناوری‌های نوین اشاره کند. تا دانش‌آموزان بدانند برای چه این مبحث را می‌خوانند.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
چگونه در پاورپوینت عکس را بک گراند کنیم

چگونه در پاورپوینت عکس را بک گراند کنیم

استفاده از عکس برای پاورپوینت دو راه دارد که عبارتند از:
١. استفاده از عکس برای تنها بک گراند یک اسلاید
٢. استفاده از عکس برای بک گراند تمامی گونه های اسلاید
مورد اول در مواقعی کاربرد داره که شما در میان پروژه پاورپوینتتون بخواین یک اسلاید بک گراندی مجزا داشته باشه


راه دوم: وقتی بخواهید همه اسلایدها بگ گراندشون عوض بشود :








http://shaparakdesign.persianblog
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
روش تبدیل پاورپوینت به یک فایل خود اجرا یا EXE

روش تبدیل پاورپوینت به یک فایل خود اجرا یا EXE

در این مبحث قصد داریم که روش تبدیل فایلهای پاورپوینت به صورت EXE یا خوداجرا را آموزش دهیم . شما با این روش می توانید فرمت فایل پاورپوینت را به شکلی تغییر دهید که تنها با یک کلیک در هر کامپیوتری ( حتی اگر نرم افزار آفیس نداشته باشد) اجرا نمایید . و در اجرای آن از عدم هرگونه بهم ریختگی تمپلیت ، فونت و… مطمئن باشید.
گام اول:
اول فایل پاورپوینت خودتون رو باز میکنید و از منوی فایل، PackageCD رو انتخاب میکنید.
در کادر باز شده، Copy 2 folder را انتخاب و بعد از آدرس دادن دادن نام و…. OK میکنید.
گام دوم:
از استارت، Run رو باز میکنید و توی کادر،” Iexpress ” رو مینویسید و OK میکنید.
بعد از اینکار کادر برنامه ی Wizard Iexpress باز میشه….
گام سوم:
در کادر اول، گزینه ی اول، یعنی Creat new… رو انتخاب و Next میکنید.
گام چهارم:
گزینه ی Extract files and run and… که گزینه ی اول هست را انتخاب کرده و Next میکنید.
گام پنچم:
در این کادر، یک نام برای پروژه ی خود مینویسید و Next میکنید.
گام ششم:
گزینه ی اول یعنی، No prox.. رو انتخاب کرده و Next میکنید.
گام هفتم:
در این کادر هم گزینه ی اول، یعنی Do not.. رو انتخاب و Next میکنید.
گام هشتم:
در این قسمت روی Add کلیک کرده، فولدری رو که توی اون فایل پاورپوینتتون رو ذخیره کردین انتخاب و وارد اون پوشه بشین. همه ی فایلها و پوشه ها رو Select(انتخاب) کرده و Open کنید. با اینکار همه ی فایلهای
موجود در پوشه ی پاور شما، توی اون لیست باکس ظاهر میشن… و Next کنید
گام نهم:
در قسمت Instal program، از منوی آبشاری (کُمبوباکس)، Pptview.exe sam… رو انتخاب کنید.
و بعد در قسمت Post..، همون None باشه…. و Next؛
گام دهم:
در این قسمت Hiden رو انتخاب کنید… و Next؛
گام یازدهم:
No message رو انتخاب و Next کنید؛
گام دوازدهم:
فولدری که میخواهید فایلتون ذخیره بشه را Browse کرده و تیک Hide file.. رو بزنید.. Next؛
گام سیزدهم:
در اینجا No restart را انتخاب کنید….. Next؛
گام چهاردهم:
در این قسمت، Save se.. را انتخاب کرده و برای اون هم Browse کنید… Next..؛
گام پانزدهم:
بعد از این Next، یک پنجره شبیه محیط داس باز میشه که داره عملیات Convert و… انجام میده.
بعد از اونکه کار این قسمت تموم شد…. یک کادر Finish میاد و تـــــــــموم…
۱٫ به فولدری که برای .EXE انتخاب کردین مراجعه کنید و روی آیکون .EXE کلیک کنید.
۲٫ بعد از کلیک، PowerPont pr.. که در اصل همون Player پاور هست اجازه ی نصب شدن میگیره.. و شما این اجازه رو بهش میدی..
۳٫ یک کادر باز میشه که باید یک فایل رو باز کنید. اون فایل توی همون پنجره هست.
۴٫ پاور شما اجرا میشه….
۵٫ برای خروج هم از Esc استفاده کنید…..
 قسمت دوم برای کامپیوترهایی که آفیس رو همراه با پاورپوینت دارند و اجرا نمیشود.
 بعضی از قسمتها را میتوانید تغییر بدهید:
- در گام هفتم، با انتخاب گزینه ی دوم و پیدا کردن یک فایل متنی که از قبل درست کردین، شما میتونید توضیحاتی رو از قبل درباره ی پروژه ی خود نوشته و هنگام اجرای پروژتون اون توضیخات در قالب یک فایل متنی به نمایش در بیاد.
- در گام سیزدهم اگه No.. رو انتخاب کنید، بعد از اجرای پروژتون، کامپیوتر ریست میشه!!
http://www.winbeta.org
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
روش تهیه PowerPoint مناسب

روش تهیه PowerPoint مناسب

یکی از کارهایی که مدیران برعهده کارشناسان می‌گذارند تهیه پاورپوینت برای ارائه در جلسات است. این پاورپوینت‌ها بسیار مهم هستند زیرا مدیران دوست دارند ارائه‌هایی تاثیر گذار و اقناعی داشته باشند.
کارشناس تهیه کننده پاورپوینت می‌تواند هر کسی باشد و بنا بر هر سلیقه‌ای آن را تهیه کند. اما کارشناس ارتباطات یا روابط‌عمومی‌ تنها بر اساس سلیقه کار نمی‌کند. او می‌داند که چطور از ابزارهایش برای تاثیرگذاری بیشتر استفاده کند. ابزارها همان امکاناتی هستند که نرم افزار برای طراحی در اختیار ما قرار داده است. مانند: فونت، نمایش صفحه، شکل حرکت صفحه و اجزایش و…
برای دانستن این که چگونه ابزارها را به ‌کار بگیریم باید برای انتخاب هر یک از عناصر که استدلال محکمی‌ داشته باشیم. استدلال: «این عنصر را انتخاب کردم، چون قشنگ‌تر است» قبول نیست. با این روش بعد از مدتی برای مقصود مشخص بهترین عنصر هر ابزار را بدست می‌آوریم و برایش یک استدلال محکم هم خواهیم داشت. مثلا شما خواهید دانست که از چه فونت، شماره و رنگ‌هایی برای حروف و زمینه استفاده کنید که حتی در شرایط نمایش با ویدئوپروجکشن و تاریک نبودن کامل اتاق نوشته‌ها دیده شوند.

این فرآیند در صفحه‌بندی نشریات هم اتفاق می‌افتد. کم­کم شما پاورپوینتی طراحی می‌کنید که مخاطب از آن لذت می‌برد گر چه نمی‌داند چرا. در این مطلب و مطالب بعدی با چند استدلال درباره ویژگی های متن، حرکت و صدا در پاورپوینت آشنا می‌شویم. البته این استدلال‌ها می‌تواند بنا به هدف و نوع استفاده پاورپوینت متفاوت باشد. ارائه باقی آنها را به تجربیات شما می‌سپاریم. همچنین فراموش نکنید سلیقه هم جزئی از کار ما است. پس اگر نکته ای در کار به مزاق مدیر سفارش دهنده خوش نیامد استدلال را بکار ببندید و اگر نکته صرفا مربوط به زیبایی بود با انجام درخواست سفارش دهنده رضایتش را بدست آورید.
چند استدلال درباره متن پاورپوینت:
حتما می‌دانید که متن پاورپوینت باید گویا و خلاصه باشد و در هر صفحه از دو تا سه و نهایتا شش سطر تجاوز نکند. استدلال ما در این مورد آن است که:
•۱٫ اگر متن پاورپوینت باید گویا و واضح باشد، پس فاصله سطرها و شماره فونت حروف باید به گونه‌ای باشد که در حالت نمایش برروی پرده ویدئو پروجکشن و یا تلویزیون از همه نقاط اتاق جلسه قابل خواندن باشد. به همین دلیل نمی‌توان از فونت‌های کوچکتر از ۲۰ برای متن و ۳۶ برای تیتر استفاده کرد. بهتر است به جای بولد کردن، از شماره‌های بیشتر برای بزرگتر شدن متن استفاده کنیم زیرا که بولد شدن در بیشتر مواقع از وضوح حروف می‌کاهد. فاصله سطرها نیز باید ۱٫۲۵ یا بیشتر باشد. اما فاصله میان خطوط نباید به قدری باشد که ارتباط مطالب قطع شود. به مثالهای زیر توجه کنید:
الف) متن خوانا و گویا: با شماره فونت ۴۰ برای تیتر و ۲۸ برای متن و فاصله سطر ۱٫۵

ب) متن ناخوانا: با شماره فونت ۳۰ برای تیتر و ۲۲ برای متن و فاصله سطر کمتر از ۱٫۰


ج) متن گسسته: با فاصله سطر ۳٫۰

•۲٫ نکته دیگری که در این مثال‌ها مشاهده می‌کنید انتخاب متن مناسب است. همان‌طور که می‌بینیم آوردن توضیحات در پاورپوینت و در حالی‌که سخنران درباره آن صحبت می‌کند حشو است. ما از مخاطب انتظار داریم که با توجه به عناوین بحث در پاورپوینت جریان بحث را گم نکند و ذهنش با سازمان بحث آشنا شود و نه آن‌که به خواندن توضیحات مشغول شود. چه بسا خواندن این توضیحات پرسش‌هایی ایجاد کند که بیرون از بحث سخنران بوده و طرح آنها رشته کلام را از دست وی خارج کند. بطورکلی وظیفه پاورپوینت این است که در یک نگاه خوانده شود و مخاطب را به سخنرانی علاقه مند کند.
•۳٫ بدیهی است که برای خوانا بودن هر متنی شرط اصلی خط خوانا است. در متن‌های الکترونیکی امروز هم فونت تعیین کننده خوش خطی است. بنابراین انتخاب بهترین فونت تعیین کننده دیده شدن و خوانده شدن بهتر از سوی مخاطب است.
برای این منظور باید به هدف متن، ویژگی های مخاطب و موضوع بحث توجه کنیم و سپس واضح ترین فونت را انتخاب کنیم. مثال‌های زیر را ببینید و توجه داشته باشید که شماره فونت در هر سه ثابت است:

الف) متن غیر رسمی: فونت B Helal برای تیتر و B Homa برای زیر تیتر

ب) متن رسمی: فونت B Titr برای تیتر و B Mitra برای زیر تیتر


ج) متن ناخوانا: فونت B Arshia برای تیتر و B Elham برای زیر تیتر

•۴٫ رنگ هم از نکات تعیین کننده در دیده شدن و خوانده شدن متن است. انتخاب رنگ تا اندازه زیادی سلیقه‌ای است اما پیش از سلیقه باید توجه داشته باشیم که ترکیب رنگ‌های صفحه ما با مخاطب و موضوع بحث تناسب داشته و در بدترین شرایط نیز به دیده شدن متن کمک کند. دو شیوه اصلی یکی انتخاب زمینه روشن و متن تیره و دیگری زمینه تیره و متن روشن است. در شیوه اول حروف برجسته می‌شوند و در دومی‌عمق پیدا می‌کند. هردو این شیوه‌ها مناسب هستند به شرط آن‌که میزان کنتراست میان زمینه و نوشته رعایت شود و متن با رنگ مناسب کاملا از زمینه متمایز گردد.
برای آن‌که بدانیم چه رنگ‌هایی در کنار هم چشم نوازتر هستند باید کمی‌رنگ شناسی بدانیم و رنگ‌های مکمل، متضاد و درصد ترکیب آنها را بیاموزیم. طرح این مباحث از حوصله این مطلب بیرون است؛ اما آنچه بیش از همه می‌تواند به ما کمک کند ترکیب رنگ‌ها در طبیعت است. طبیعت به ما می‌گوید که ترکیب رنگ قرمز و سیاه و یا زرد و سیاه برای اعلام خطر است و در نتیجه اگرچه در ابتدا جذاب است اما در بلند مدت مخاطب را خسته می‌کند. پس شاید بتوان از آنها برای صفحه شروع استفاده کرد اما برای متن اصلی مناسب به نظر نمی‌رسند. در مقابل ترکیب آفتاب و آبی آسمان را بیاد بیاوریم که تاچه اندازه به لذت بردن ما از مناظر منجر می‌شود.

در این باره به مثالهای ملموس تری نیاز داریم:
الف) صفحه شروع با زمینه تیره:

ب) صفحه متن با زمینه روشن:

تا اینجا می توان گفت با چند اصل اساسی از ویژگی های متن پاورپوینت آشنا شدیم.

سارا کریمی
 

Similar threads

بالا