behnamcp
کاربر فعال
به نام خداوند جان وخرد *** کزین برتر اندیشه برنگذرد با سلام و عرض ارادتدوست عزیز درسته پستتون با نقطه تموم شد ولی چنتا پرسش مطرح کردین و من به خودم اجازه دادم بهشون جواب بدم. ممنون میشم اگه شما هم نظرتون رو بگید.
من به شخصه شاید مثل خیلی از دوستانی که اینجا هستن متوجه منظور شما شدم و حداقل یه تعریف ابتدائی از قضاوت تو ذهنمون هست. ولی اصرار شما بر کلمه "قضاوت" رو متوجه نمی شم. یه تاپیکی هست و یه سوالی پرسیده شده و به نظرم ما داریم راجع به یه موضوع اجتماعی - مذهبی نظر میدیم. نظرتون چیه کلمه قضاوت رو با نقد عوض کنیم؟
اولا شما که مثال از قرآن آورید با آیه 6 سوره حجرات، باید بگم این آیه اینجا صدق نمیکنه. اینجا کسی خبری نیاورده برای ما و ما کسی رو ندیده محکوم نمی کنیم. (ممنونم که لطف کردید و معنی آیات رو نوشتید چون من زبان عربیم چندان خوب نیس). آیه بعدی که مثالشو زدید باز اینجا صدق نمی گنه چون ما نه گمان بردیم و نه غیبت می کنیم. آزاده نامداری می تونه بیاد اینجا و پستا رو بخونه و حتی می تونه نظر بده و بحث کنه. غیبت و گمان بردن تعریفی دارن که اینجا کسی غیبت نکرده.
بله داستان حضرت موسی و خضر رو شنیدم (مثه خیلیای دیگه). اینجا باید خدمتتون عرض کنم که اولا حضرت موسی با اون عظمت و بزرگی و مقام پیامبری، بنا به گفته شما قضاوت کرد، پس این بنده حقیر با مدرک کارشناسی دانشگاه آزاد ناکجا آباد تقصیری نداره. پیامبر دچار قضاوت بشه دیگه قضاوت کردن من اصلا به حساب نمیاد! در ثانی، من باز هم تاکید می کنم کاری که من و امثال من انجام میدیم قضاوت نیست و مطمعنا در قرن 21 تعریف بهتری برای این رفتار هست.
آزاده نامداری اگه قضاوت کرده اشتباه کرده، معلومه که اشتباه کرده. حتی حدس می زنم کائنات دست در دست همدیگه دادن و اشتباهشو بهش متذکر شدن. دیگه فک نمی کنم آزاده نامداری عزیز حالا حالاها از این اشتباها بکنه!
جمله آخرتون باعث شد یکم فک کنم و چندین و چند بار خوندمش. "اگه کسی احساس ندامت دروغی و ساختگی کرد باید مورد رفعت قرار بگیره". باور کنید اگه اینی که میگید اتفاق می افتاد آخر الزمان میشد و دنیا تبدیل میشد به یه جنگل بزرگ! هرکی هرکاری دلش می خواست انجام میداد و مطمئن بود که با اظهار ندامت ساختگی مورد رفعت جامعه اسلامی قرار خواهد گرفت! در ضمن این رفعت جامعه اسلامی که فرمودین خیلی وسوسه انگیز و دلنشینه. ینی اگه بخوام از دید تجسم مدینه فاضله بهش نگاه کنم واقعا کار خوبیه ولی یه شرطی که برای همه برابر اجرا بشه نه امثال آزاده نامداری ها!
امیدوارم همیشه موفق باشید![]()
با سلام و عرض ارادت
حقیقتش وقتی برای اولین بار پست شما را خواندم احساس کردم ما از دو بعد متفاوت داریم به این موضوع نگاه می کنیم یعنی شاید هیچ کدام از ما دو نفر هم اشتباه نمی کنیم مثل رویکرد های درمانی در روانشناسی بالینی وروانپزشکی که دیدگاه های متفاوتی دارند و نمی شه گفت هیچ کدام صد در صد درست و هیچ کدام صد در صد غلط هست برای مثال از دیدگاه رویکرد روانکاوی بیماری افسردگی ناشی استفاده شدید از مکانیسم دفاعی درون فکنی و واپس روی به دوره دهانی و حاصل شکستها ناکامی و اتفاقات تلخ دوران کودکی و از دیدگاه زیستی پزشکی افسردگی ناشی از برهم خوردن تعادل انتقال دهنده های عصبی(ماند سروتونین) در دستگاه عصبی مرکزی(cns) هست. قصد هم نداشتم بهش جواب بدم چون در این زمینه خودم را صاحب نظر نمی دانم اما وقتی متانت شما را دیدم به اون پاسخ میدم:
اول ایتکه وقتی ما کسی را نقد می کنیم برای او در صورت مجرم شناخته شدن مجارات تعیین نمی کنیم اما ما وقتی در مورد کسی قضاوت می کنیم در صورت احراز جرم مجازات صورت میگیرد نقد اشکالی نداره اما یکطرفه به قاضی رفتن درست نیست
2.یکی از ویژگیهای زشت و ناپسند بعضی افراد(منظورم کلی هست لطفا به خودتون نگیرید) این هست که فکر می کنند اگر فردی در زمینه ای از ما بالاترند دچار اشتباه خطا و گناه بشوند بنابراین ماهم حق داریم همون گناه را یا حتی بدتر اون گناه انجام بدیم میگین حضرت موسی قضاوت کرد پس اگه ما هم قضاوت کنیم اشکالی نداره!(در روانشناسی به این جور استدلالها به شرطی شرطهای مکانیسمهای دفاعی را داشته باشد میگن دلیل تراشی)
3.در مورد تبدیل شدن به جنگل بزرگ باید عرض کنم شما باید توجه داشته باشید که گناه هایی که جنبه حق الناس و اجتماعی داشته باشه قطعا لازم هست در هر حکومتی متناسب با جرم با اون جرم برخورد بشه(همینطور هم هست ) اما در حال حاضردر بسیاری از کشورهای دیگه برای اموری که جنبه شخصی داشته باشه مثل گناه هایی هایی مانند شراب خواری و فساد اخلاقی و ربا (بین فقط دو نفر) و ....خیلی چیزهای دیگه مجازاتی وجود نداره و اون کشور ها تبدیل به جنگل هم نشدند
نکته آخر این هست من اصلا در این زمینه ها صاحب نظر نیستم و بنابراین درست نیست اظهار نظر کنم یه خواهش از شما و همه دوستان دارم اون هم این هست که لطفا از این مطلب نقل قول نگیرند و اگر هم می گیرند از من توقع نداشته باشند پاسخ بدم(بارها گفتم و باز هم میگم چون من در این زمینه ها صاحب نظر نیستم) در هر صورت از خداوند برای آرزوی شما موفقیت و سلامتی دارم پاینده باشید
آخرین ویرایش: