خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
تهران - انستيتو تحقيقات تغذيه ای و صنايع غذايی کشور آب را بهترين نوشيدنی همراه با دارو معرفی کرد.
انستيتو تحقيقاتی تغذيه ای و صنايع غذايی کشور درحالی آب را بهترين نوشيدنی همراه با داروها عنوان می کند که متاسفانه برخی از هموطنان داروها را با انواع نوشيدنی ها از جمله شير مصرف می کنند که ممکن است باعث بروز عوارضی در آنها شود.
به گزارش ايرنا به نقل از انستيتو تحقيقات تغذيه ای و صنايع غذايی کشور همچنين مصرف روزانه شش تا هشت ليوان آب سالم در روز توصيه می شود.
بر اساس اين گزارش، شير پاستوريزه به دليل دارا بودن 87 درصد آب، يک نوشيدني خوب و سالم است و در عوض، با توجه به مضرات نوشابه هاي شيرين گازدار، مصرف آب سالم بهداشتی، آب ميوه های طبيعی تازه و شربت های خانگی ( آب ليمو ) و عرقيات گياهی در برنامه غذايی روزانه توصيه می شود.
همچنين مصرف روزانه دوغ نيز از سوی اين انستيتو، به علت داشتن مواد معدنی و مغذی نزديک به شير توصيه می شود. مصرف دوغ که يک نوشيدنی سنتی و رايج در ايران است در سلامت و استحکام استخوان ها و دندان ها موثر است به طوری که ارزش غذايی هر دو ليوان دوغ معادل يک ليوان شير است.
آب ميوه های طبيعی از جمله ديگر نوشيدنی های سالم و مغذی به شمار می آيد که سرشار از ويتامين ها ، مواد معدنی و رنگدانه های گياهی است و بخشی از نياز بدن به اين مواد را تامين می کند.
نوشيدن آب ميوه های غنی از ويتامين C مانند آب مرکبات همراه با غذا نيز به جذب هر چه بيشتر آهن در بدن کمک می کنند. رنگدانه های گياهی آب ميوه ها هم خطر ابتلا به بيماری های قلبی - عروقی و سرطان را کاهش می دهند.
به گزارش انستيتو تحقيقات تغذيه ای و صنايع غذايی کشور همچنين نوشيدن چای يا قهوه همراه يا بلافاصله قبل و بعد از غذا موجب کاهش جذب آهن مواد غذايی می شود.