҉ presentation وفیلم و ...در رشته دوست داشتنی عمران҉

bmd

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چوب به عنوان ماده ساختمانی
سلام :gol::gol:
دوستان این فایل در نظر نداره تا بحث های خسته کننده ای در مورد چوب و خواص و مشخصات اون داشته باشه که از حوصله تون خارج باشه..
شما در این پاور پوینت یونیک میتونید با سازه هایی مواجه بشید که از چوب این ماتریال قدیمی ساخته شده از ساخت ورزشگاههای بزرگ گرفته تا پل های عظیم و خانه ها و هتل های زیبا..
فایل بسیار جالب و دوست داشتنی که نحوه استقاده اصولی از این ماتریال رو براتوون به تصویر کشیده.. از دیدن سازه های عمرانی این فایل لذت ببرید..
قابل توجه کسایی که دنبال مطلبی در مورد موارد استفاده چوب به عنوان مصالح ساختمانی بودند..

"
•Wood is a natural replenishing resource
•The U.S. uses about 42 billion board feet of lumber per year
•More trees are planted than are cut down
•Nearly all residences use wood for structural framing
"
+دانلود+
 

yasser_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
فیلم های آموزشی ساخت پل دریاچه ارومیه



دریافت فایل ساخت پل شهید کلانتری بر روی دریاچه ارومیه


معرفی طرح

اقلیمی :
دریاچه ارومیه یکی از نادرترین پهنه های آبی جهان است. ترکیبات خاص آب و شوری در حد اشباع آن، حیات آبزیان را جز در مورد آرتمیا ناممکن ساخته است. بستر دریا تا عمق بیش از چهل متر از توده لجنی با ترکیبات خاص تشکیل شده که فاقد مقاومت های لازم برای بارگذاری است. هفت رودخانه ای که به دریاچه منتهی می شوند علاوه بر افزودن دائمی ترکیبات شیمیایی و رسوبات مختلف موجب سیرکولاسیون و رسوب گذاری خاصی در محدوده دریاچه می گردند. راه نداشتن دریاچه ارومیه به آبهای آزاد از دیگر ویژگی های این پهنه آبی است.
اجرایی :
ویژگی های اقلیمی موجب گردیده که امکان استفاده از روشهای معمول اجرایی در مورد میانگذر دریاچه ارومیه ناممکن گردد و به ناچار از شیوه های خاص که تاثیر فاحشی بر اقتصاد کار دارد؛ استفاده شود. شناورهای مورد استفاده در مرحله اجرا اعم از بارج ها و یدک کش ها به دلیل راه نداشتن به آبهای آزاد بایستی در محل ساخته شوند. بستر لجنی و ناپایدار دریاچه روش استفاده از شمع های متعدد؛ طویل و مورب با زوایای مختلف را الزامی کرده است و برای استقرار سرشمع ها ( کیسون ها ) برای اولین بار از شیوه شناوری تا محل استقرار بایستی استفاده شود.
پیش بینی عبور شناورها تا ارتفاع ده متر؛ دهانه میانی را عریض و مرتفع ساخته که منجر به استفاده از آرک شده است. تفاوت ارتفاع دهانه میانی و خاکریزها موجب شیبدار شدن پل شده است. به دلیل خاکریزی انجام شده در مرحله قبلی بر بستر لجنی دریاچه؛ نشستی دائمی و تدریجی وجود دارد که اتصال پل تثبیت شده است با شمع های عمیق و خاکریزها را با مشکل مواجه می نماید و برقراری اتصال را منوط به تثبیت تا حد ممکن خاکریزها و ایجاد مفاصل ارتباطی می نماید.
کیفی :
برای حل پیچیدگی های خاص اقلیمی و اجرایی طرح؛ مطالعات گسترده ای ضرورت یافت که وسعت، عمق و محدوده های آن در طرح های عمرانی کم نظیر است. برای انجام این مطالعات از شرکتهای متعدد خارجی و دانشگاه های کشور با انعقاد قراردادهای مستقل با کارفرما و یا با پیمانکار EPC طرح و با مشاور ( نماینده کارفرما ) استفاده شده است.
اجرای دقیق نتایج حاصل از مطالعات نیز نیاز به مراقبت های ویژه ای داشت و نبود تجربه داخلی در این مورد باعث گردید که نظارت کار نیز به ترکیبی از مهندسان و کارشناسان ایرانی و خارجی محول گردد.
حساسیت های زیست محیطی دریاچه نیز از دیگر ویژگی های کیفی طرح است که علاوه بر مطالعات گسترده توسط پیمانکار؛ مستقلا" نیز با انعقاد قراردادی با دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، کارشناسان ارشد کشور در این زمینه نیز به کار گرفته شده اند. برای بهبود شرایط نیز ظرفیت هایی در قراردادهای اجرایی لحاظ شده که در صورت تایید مطالعات و سازمان محیط زیست از آن ها نیز بهره خواهیم برد.
اجتماعی – سیاسی :
وجود یک عارضه طبیعی نظیر دریاچه ارومیه موجب افزایش هزینه های ارتباطی ساکنان دو طرف و در نتیجه کاهش مبادلات اقتصادی و فرهنگی و تعامل بین آنها شده است. رشد و توسعه ای که با برقراری این ارتباط حاصل خواهد آمد به خوبی از سوی ساکنان درک شده و تامین ارتباط را به خواستی جمعی در منطقه بدل نموده و در زمره اولین مطالبات عمرانی مردم قرار داده است. حساسیتهای مسئولان و مدیران ارشد و نمایندگان مردم منطقه نیز، به خوبی این خواست جمعی را پاسخ می دهد که از جمله ویژگی های این طرح محسوب می شود.

جزئیات طرح
طرح شهید کلانتری در قالب دو پروژه در حال انجام است:

-پروژه میانگذر دریاچه ارومیه که شامل سه بخش است:
  • <LI class=MsoNormal dir=rtl style="MARGIN: 0cm 36pt 0pt 0cm; DIRECTION: rtl; LINE-HEIGHT: 150%; unicode-bidi: embed; TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l5 level1 lfo6; tab-stops: list 36.0pt">پل اصلی : این پل با مسیرهای رفت و برگشت جداگانه هرکدام به عرض 9.5 متر با استفاده از مقاطع مرکب فلزی و بتنی ساخته می شود. مسیر راه آهن نیز به عرض 5 متر در وسط پلهای سواره رو طراحی و منظور شده است. طول این پل با احتساب کوله های متصل کننده آن به خاکریز معادل 2 کیلومتر است. شیب طولی پل به علت عبور راه آهن به 1.2 درصد محدود شده و ارتفاع آزاد در زیر دهانه وسط ، جهت عبور شناورها، در پرآب ترین وضعیت دریاچه حدود 10 متر خواهد بود. <LI class=MsoNormal dir=rtl style="MARGIN: 0cm 36pt 0pt 0cm; DIRECTION: rtl; LINE-HEIGHT: 150%; unicode-bidi: embed; TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l5 level1 lfo6; tab-stops: list 36.0pt">پل آبگذر : به طول تقریبی 500 متر که به لحاظ مسایل محیط زیستی پیش بینی شده است.
  • خاکریز : که شامل اقداماتی جهت حفاظت و بهسازی خاکریز موجود است.
-راه تبریز- ارومیه
طول کل مسیر در حدود 130 کیلومتر است که در 4 قطعه به اجرا در خواهد آمد.

معرفی پروژه پل میانگذر دریاچه ارومیه :
-کارفرما : وزارت راه و ترابری ( مجری طرح شهید کلانتری )
-مدیریت طرح : شرکت خدمات مدیریتی ایرانیان ( IREMCO )
-پیمانکار : شرکت صدرا ( صنایع دریائی ایران ) و NGI نروژ و AAS-JAKOBSEN
-مشاور : شرکت COWI دانمارک و IREMCO و مهندسین مشاور طرح نواندیشان
-شروع مطالعات طرح : 1380
-شروع عملیات اجرائی : بهمن 1382
-طول پل : 1276 متر
-عرض پل : 26.7 متر
-باند : 2باند رفت و برگشت و یک باند راه آهن
-ماکزیمم ارتفاع از سطح دریا : 12 متر
-جمع کل کارهای فلزی پل 30000 تن
-طول کل شمع ها : 35 کیلومتر
-تعداد کل شمع ها : 424 عدد
-متوسط ارتفاع هر شمع : 81 متر
-قطر شمع های اصلی : 32 اینچ
-قطر Sleeves : 40 اینچ
-تعداد دهانه : 19 دهانه
 
بالا