[ماکت سازی] کارگاه ماکت سازی

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
من موضوع بعدی رو می گم تاریخ تحویلش دو هفته دیگه خوبه؟
بیشترشو باید فکر کنین !
سعی می کنیم تو هر ماکتی که می سازیم چند تا از مفاهیم رو درست تر یاد بگیریم ...
قبلا در مورد دو تا مفهوم تقارن بدون تعادل و تعادل بدون تقارن فکر کردیم ... حالا مفهوم ریتم رو هم به مواردی که باید در نظر بگیریم اضافه می کنیم ( اگر هم فکر نکردیم دیر نشده);)
پس سه تا مفهوم رو باید مطالعه کنیم : تقارن ، تعادل ، ریتم
حالا موضوع:
بی دلیل های زیبا
.
.
.
یعنی کمپوزیسیونی ( ترکیبی) که تقارن، تعادل و ریتم منظم نداشته باشه و زیبا باشه : ( زیبایی معماری ) برای اطلاعات بیشتر کتاب زیبا شناختی در معماری ، یا اگه احیانا سنگینه براتون، خودم بهش اشاره می کنم بعد یه هفته ! چون قبلش می خوام خودتون روش فکر کنید ;) که اصلا تو معماری به چی می گیم زیبا! به تک تک اشیا و حجم هایی که مبینید دقت کنید اگه زیباست چرا زیباست؟ یه تعریف از زیبایی برا خودتون بکنید و بعد ببینید آیا تو دومین مورد زیبا که دیدید، همون تعریف صدق می کنه؟
فکرتونو آزاد بذارید !!!
ریتم منظم نداشته باشه: یعنی میتونه اصلا ریتم نداشته باشه یا داشته باشه و یه جایی بر خلاف ریتم حرکت کنه و آهنگ رو به هم بزنه (شکست ریتم) یا اینکه ریتم نامنظم داشته باشه خلاصه اینکه تو طرحتون ریتم منظم نداشته باشین، به همین راحتی!
مثل همیشه سعی کنید ماکت خوش ساخت باشه به متریالش دقت کنید که تو کل طرح تاثیر گذاره ! به رنگ ها دقت کنید! موضوع رو سخت نگیرید نمی گم موضوع آسونیه ،موضوع شیرینیه! حتی اگه به اندازه ی ده دقیقه هم روش فکر کرده باشین باز هم با ارزشه چون کار خودتونه! چون نظر و عقیده ی شماست که به زبان فرم ها در اومده پس ارزشمنده!
امروز 26 مرداد
تاریخ ارائه:9 شهریور
اگه توضیحی خواستین درحد توانم در خدمتم;)
 

sara_dr

عضو جدید
سارا جان این ماکتی که می خوای بسازی چند طبقه داره؟
اگه بیشتر از یه طبقه است برا اینکه داخلش دیده بشه باید کلش رو از یه متریال شفاف بسازی ...
بعد هم موافقم که یه هفته فرصت زیادیه ...;)


بعد عزیزم شما تا کی تحویل پروژه دارین :surprised:تابستونه ها ( مثلا):confused:
سیمین جون خودم تو این فکر بودم که ماکت از یه متریال شفاف بسازم ولی در اوردن دیوارای داخلیش یکم وقت می بره
ماکتم 3 طبقست که 1 طبقشم زیر زمینه:surprised:
باید یه فکری به حال اونم بکنم
 

sara_dr

عضو جدید
یه پیشنهاد! اگه فقط هدفتون اینه که داخل ماکت دیده بشه، سقفشو متحرک نکن، بیا توو سقف از متریال شفاف (مثه) پلکسی استفاده کن!
موفق باشی;)
ایمان جان ماکت من 3 طبقست که 2 طبقش روی همه فکر کنم این کار عملی نباشه
 

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
سیمسن جون خودم به این موضوع فکر کردم که با یه متریال شفاف ماکت بسازم ولی در اوردن دیوارای داخلیش یکم وقت می بره
ضمنا ماکتم 3 طبقست که 1 طبقش زیر زمینه
اینو دیگه چکارش کنم..........:redface:
ما 7 شهریور تحویل پروژمونه

خیلی هم خوبه ...
دیوار های داخلیتو با فوم بساز! یا هر متریال دیگه خارجی ها رو شفاف بساز;)
طبقهی زیر زمین رو کد 0 بگیر و رو سطح بساز ! بعد شیشه رو برش بده و انگار که سطح رو offset کردی شیشه رو به عنوان مشخص کننده ی تراز همکف به ماکت وصل کن ! متوجه شدی؟ بعد از زیرش هم گوشه ها ستون بذار تا شیشه وایسه!
اگه متوجه نشدی یه جور دیگه بگم;)
 

silver star

عضو جدید
خیلی هم خوبه ...
دیوار های داخلیتو با فوم بساز! یا هر متریال دیگه خارجی ها رو شفاف بساز;)
طبقهی زیر زمین رو کد 0 بگیر و رو سطح بساز ! بعد شیشه رو برش بده و انگار که سطح رو offset کردی شیشه رو به عنوان مشخص کننده ی تراز همکف به ماکت وصل کن ! متوجه شدی؟ بعد از زیرش هم گوشه ها ستون بذار تا شیشه وایسه!
اگه متوجه نشدی یه جور دیگه بگم;)
اره! فکر خوبیه! موافقم!
من میگم برا دیوار های داخلی از بالسا 1 میل استفاده کن! در ضمن! یه وجه بنا رو (پشت شو) شفاف کار نکن! وگرنه کارت خیلی سیال میشه!
می تونی یه وجهش. از بالسا 2 میل برا دیوارهای خارجی استفاده کنی
;)
 

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
سطح رو offset کردی شیشه رو به عنوان مشخص کننده ی تراز همکف به ماکت وصل کن ! رو میشه توضیح بدی

یعنی سطح شاسی ماکت رو تراز زیر زمین بگیر! و انگار که زیر زمین نیست بلکه تراز همکفه...
بعد که به طبقه ی بالای زیر زمین رسیدی ،یه سطح ( کف ) دیگه به ماکت اضافه کن مثل شاسی ( انگار که کار دو تا شاسی داره) اما اینو اگه صلاح دونستی شفاف بگیر تا زیرش دیده بشه!...این سطح دوم میشه تراز همکف ... سطح اولی میشه تراز زیرزمین!
در واقع سطح اصلی کار رو ( کد 0)شفاف گرفتی تا طبقه ی پایین هم دیده بشه!;)
در مورد متریال هات هم دقت کن ... من خب کانسپتم سیالیت بود همه رو شفاف گرفتم اما موضوع تو فرق داره سارا جان!
 

sara_dr

عضو جدید
خیلی هم خوبه ...
دیوار های داخلیتو با فوم بساز! یا هر متریال دیگه خارجی ها رو شفاف بساز;)
طبقهی زیر زمین رو کد 0 بگیر و رو سطح بساز ! بعد شیشه رو برش بده و انگار که سطح رو offset کردی شیشه رو به عنوان مشخص کننده ی تراز همکف به ماکت وصل کن ! متوجه شدی؟ بعد از زیرش هم گوشه ها ستون بذار تا شیشه وایسه!
اگه متوجه نشدی یه جور دیگه بگم;)
سیمسن جون واقعا مرسییییییییییی:w27:
تا حالا به این فکر نکرده بودم خیلی جالب می شه
ولی یه فکری به حال سقف باید بکنم باید یه جوری متحرک در بیارم چون فکر کنم با این طرحی که من دارم سقف شفاف جواب نمی ده
 

Arash_shah

عضو جدید
درود به همه آرشیتکت های جوان
اول بگم من دانشجوی کارشناسیم و اصلا ماکت ساز حرفه ایی نیستم
این عکسا مال ماکت نیمه تموم منه که برای یکی از تکالیف درس "انسان طبیعت معماری" بود ،
راستش دو تا نکته بود که من تو این کار یاد گرفتم که حتما خیلی ها میدونن ،اما یادآوری دوبارش خالی از لطف نیست:
اول اینکه محاسبات دقیق و اندازه گیری و برش حساب شده در ابتدای کار ،ادامه کارو خیلی خیلی راحتتر و نتیجه رو بهتر میکنه
دوم اینکه تا وقتی مجبور نشدید از مقوا ماکت استفاده نکنید ، مثل من که پوست ار کلم کنده شد و آخرشم کار رو نیمه تموم رها کردم[IMG]http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=5085&d=1220250161[/IMG]
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=5086&d=1220250181
 

پیوست ها

  • 1.JPG
    1.JPG
    52.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 2.JPG
    2.JPG
    41.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

erick

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماكت موضوع جديد

ماكت موضوع جديد

اينم كار من...بازم دير شد:redface:


http://archi1.persiangig.com/image/kargahe maket/6/2dlsp5g.jpg

http://archi1.persiangig.com/image/kargahe maket/6/2nm1y14.jpg

http://archi1.persiangig.com/image/kargahe maket/6/34otut4.jpg

http://archi1.persiangig.com/image/kargahe maket/6/qnlpqf.jpg
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام سامان جان خسته نباشی.
ببخشید دیر شد.
اولش بگم که خیلی خوش ساخته نمی دونم نور افتاده یا واقعا خوش ساخته اما فکر نمی کنم به خاطر نور باشه ... ماکت سفید یه چیز دیگه است...
انصافا این ماکتت از بقیه شون هم خوش ترکیب تره هم با موضوع خوب کنار اومده... به اون چیزی هم که باید می رسید رسیده!حجم ها هم خوب از هم خط گرفتند و تونستند ترکیب قابل قبولی رو بسازن...
البته در مورد ریتم تو مرزه یعنی یه جوریه که هر کی یه برداشتی می کنه بذار یه کم توضیح بدم ذهن ما دوست داره به تعادل برسه یعنی مثلا اگه خطی کمی با افق به اندازه ی 2 درجه سه درجه اختلاف داشته باشه چشم ما دوست داره اونو افقی ببینه و واقعا هم افقی می بینه در مورد بقیه ی موارد هم تقریبا اینطوریه! حالا در مورد ریتمی که هست بله ریتم رو شکستی برا اینکه به اون موردی که مد نظرته برسی اما زیاد محسوس نیست ...
فکر کن تو موضوع رو میدونی موضوعی که براش ماکت ساختی رو ! برا همین ریز تر می بینیش ... و اونجا هایی رو که لازمه بیشتر دقت می کنی ...
اما دو تا موضوع هست یکی اینکه این ترکیب و بقیه ی ترکیب ها همیشه مطالب زیاد تری منتقل می کنن ... یعنی مفاهیم دیگه ای رو هم می رسونن مثلا اگه ترکیبی فقط ریتم رو می رسونه مفهوم نظم رو هم میتونه برسونه همچنین حرکت رو حتی میتونه تعادل داشته باشه یا نداشته باشه میتونه پر تحرک باشه یا آروم باشه می تونه بی طرف باشه یا تاکیدی باشه پس اطلاعاتی که از یه ترکیب به ما می رسه همیشه لزوما در یک حد نیست اما همیشه بیشتر از اون موردیه که ما توسط اون حجم مطلبی رو می رسونیم ... بد توضیح دادم؟
خلاصه وقتی شخصی ترکیبی رو می بینه هم به خاطر کثرت اطلاعات هم به خاطر عدم علم به موضوعی که ترکیب رو به خاطر اون ساختیم ممکنه از موضوع اصلی دور بشه پس ما اگه تاکیدی روی کار داریم و می خوایم مفهومی پر رنگ تر از بقیه خودشو بیان کنه باید تو حجممون هم پر رنگش کنیم -تاثیرشو زیاد کنیم -... یعنی تو کل این همه جمله می خواستم بگم که ای کاش تاکیدت رو ریتم و شکست ریتم بیشتر بود
راستش در مورد مفهوم زیبایی و زیباشناختی و اینکه چه طور میشه که به نظرمون یه حجم زیبا میاد یه ساعته دارم دنبال منبع می گردم تا هم تعریف هام بدون اشتباه باشه هم برا مطالعه ی بیشترتون منبعی داشته باشن ... اما می بینم که برای تعریف زیباشناختی و اثرات در ذهن به اندازه ی همون کتاب 600 صفحه ای زیباشناختی در معماری مطلب باید بیان بشه تا نظریه ی خاصی از قلم نیفته و تعادل بینشون بر قرار بشه ... و قبلش هم یه سری مفاهیم مثل طرحواره هایی که تو ذهن تشکیل میشه اطلاعات و... باید گفته بشه ...برا همین به زبون خودمونی یه توضیحاتی می دم ...
اول طرحواره ... چند تا مثال ... اگه بگم خیابون آزادی چی به ذهنتون میاد؟ اگه بگم خونه چی؟ خوب فکر کنید به این دو تا سوال! اون چیزی که به ذهنتون میاد طرحواره است ... یعنی ذهن شما اون چیزی رو که قبلا دیده و اون اطلاعاتی رو که بهش رسیده سازماندهی کرده ... اطلاعات رو جمع بندی و خلاصه کرده و طرحواره تشکیل داده ...پس یه طرح ساده تر از اون موضوع تو ذهن شما هست منظور از ساده پرت زداییه ! یعنی اطلاعات اضافه و حشو رو تو ذهنتون حذف کردین! حالا اگه یه نظم خاصی تو اطلاعات وجود داشته باشه باز هم با کمک این نظم حجم پیام روکم می کنیم پس طرحواره یعنی تلخیص اطلاعات بر اساس قواعد شناخته شده یعنی خلاصه کردن مجموع اطلاعات در طرح اساسی آن و نظام سازنده!پیام هم اطلاعاتییه که ما از طریق حواس پنجگانه مون از هر آنچه که در اطرافمونه دریافت می کنیم.
حالا یک پیام هر چی منظم تر باشه علایم آن قابل پیش بینی تره پس بداعت ( تازگی ) خبر رسیده کمتره و پرت اطلاعاتی بیشتری داره ...
برای درک زیبایی باید اطلاعاتی که به ما میرسه اولا اینقدری کم نباشه که احتیاج به تشکیل و تشخیص طرحواره نداشته باشیم! و اینقدری زیاد نباشه ( پرت ) که باعث افزایش زمان تشکیل طرحواره بشه چونکه لازمه ذهن ما اطلاعات رو پردازش کنه و دنبال نظم بگرده و پرت هاشو رو جدا کنه! پس اون احساسی که به ما منتقل میشه و فکر می کنیم در یک آن ! و میگیم زیباست یا زیبا نیست یه فرآینده که انجام میشه! و مسائل فراوانی تو این حس دخیلند ... فرهنگ ، مد ، سبک ، حتی خود شخص که آیا درونگراست یا برون گراست و خیلی موارد دیگه!
ارضای حس زیبا شناختی - لااقل تا حدی - زمانی به دست میاد که ذهن در مجموعه ای از تحریکات ظاهرا غیر منظم و مغشوش موفق به کشف یک نظم نسبی گردد ( زیبا شناختی صفحه 97) (در واقع باید براش جالب باشه !)
احساس زیبایی و نو آوری در ارتباط با یکدیگرند و از طرف دیگر نو آوری در ارتباط مستقیم با غیر قابل پیش بینی بودن است. نتیجه ی این ارتباط این است که بعد از اولین برداشت از یک اثر تازگی آن کمتر میشود و در نتیجه اثر زیباشناختی نقصان می یابد و .... اما حتی تکرار هم میتونه به زیبایی منجر بشه برا اینکه حوصله تون سر نره ادامه نمی دم ... اگه خواستین مطالعه بیشتری کنین به همون کتابی که بالا معرفی کردم رجوع کنین .
موفق باشین.
خلاصه من اون زیبایی رو در کارت حس می کنم... ;)
 
آخرین ویرایش:

erick

عضو جدید
کاربر ممتاز
سيمين جان توضيحات عالي بود....ممنونم كه رو كارم نظر دادي...اين كارو با دقت تمام درست كردم و اگه تعريف نباشه واقعا تميز در اومده....همونطور كه آرش گفت محاسبات اوليه ي كار و خطكشي دقيق و برش هاي حساب شده باعث راحتي تو ادامه ي كار مي شه....يه چيزي كه مي دونم اكثرا مي دونن اينه كه سعي كنيد كار رو تا اونجا كه مي تونيد يه تيكه كار كنيد و براي جهت دادن اونا از نيم كات استفاده كنيد تا ماكت يه حالت استواريه خاصي داشته باشه....در كل موضوع خوبي بود....احتمالا دوستان كاراي مهم تري دارن كه نمي رسن موضوع ها رو كار كنن....ايشالا از شروع ترم بازم اين تاپيك جون بگيره....من آماده ي موضوع جديد هستم هر وقت خواستي بدي.....بازم ممنون....در رابطه با موضوع جديد هم خودت صلاح مي دوني..موفق باشي هميشه:w27:
 

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
موضوع جدید:
سازه سازه است ... معماری معماریه! ... اما...


حالا چطور میشه که سازه هم جزوی از معماری میشه ...:que::que::que:
پس موضوع جدید:

"سازه در خدمت معماری"

البته نه لزوما معماری ساختمون و نه لزوما سازه ی ساختمون ...
معماری فقط در مورد ساختمون نیست ... می تونه یه ترکیب باشه و یا ...:que:
اگه توضیح خواستین در خدمتم فقط خودتونو محدود به توضیح نکنید;)
 

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
توضیحات برای موضوع جدید:

اولش این که سازه همه جا وجود داره. حتی طبیعت هم برای عناصری که در آن خلق میشن و رشد می کنند سازه ای فراهم میکنه . می تونین سازه ی یه درخت رو در نظر بگیرین و یا سازه ی یه گل ارکیده رو ... تو طبیعت معمولا سازه ها مخفی نیستند و خودشون هم جزوی از فرم و معماری هستند به نحوی که جدایی شون امکان نداره ...
تلفیق معماری و سازه ترکیبی است از هنر ، ارزش های زیبا شناسی ، فناوری ، مصالح ، و رفتار آنها و عملکرد ، ساخت و نصب ( معمار مهندس ساختار صفحه ی 3!)
بعضیا می گن معماری ترکیبی از فناوری و هنره ... خب این فناوری می تونه به سازه مربوط بشه همچنین به تاسیسات و ... البته بحث ما در مورد سازه است .مثلا در کلیساهای دوران گوتیک ترکیب فناوری و زیبا شناسی به قدری کامل بود که جنبه های مربوط به ساخت از جنبه های معماری آن قابل تفکیک نبود ... یعنی فرم هاش هم دلیل معماری داشتن هم دلیل سازه ای ... بهترین منبع الهام از سازه های درست طبیعت ، حتی وجود خود انسانه ... سازه های طبیعت کمترین انرژی رو صرف می کنن
در ساختمان های امروزی که به هیچ یک از سبک های تاریخی وابسته نیستند حکم اصلی و نظریه ی برتر اینه که سازه نباید در پشت نمای ساختمون مخفی بشه
معماران نظرات متفاوتی در این مورد دارند مثلا گاها گفته میشه که سازه جزیی از معماریه ، معماری تماما شکل گرفته توسط سازه است و ...
حالا مثال: ایده های سازه ای که در ساخت پلها به کار گرفته می شوند می توانند به سادگی به معماری انتقال یابند


.همانگونه که در طراحی و اجرای بانک هنگ کنگ توسط فاستر و همکاران انجام شد...


اسکلت نمایان در ساختمان از آن جهت ظاهر می شود تا بتواند نوع سیستم باربری ساختمان را تحت تاثیر بارهای وارده و اینکه چگونه تنش های ایجاد شده را تحمل می کند نشان دهد . در حقیقت این سازه بارهای عمودی را مستقیما و به صورت فشاری تحمل می کنه ولی در برابر نیروهای ناشی از وزش باد با استفاده از سخت کننده های جانبی مقاومت می نماید. فقط معمار می تواند چنین سازه ای رو تصور کنه مانند پشت بندهای معلق و تاق های کلیساهای گوتیک یا حتی گنبد ها و تاقهای خودمون که هم جنبه ی معماری داشتند هم سازه ای ... و درک درستی از نیروها به ما می دن یا نمونه های مدرن اون که اشاره شد
تا حالا خیلی ماکت ساختیم اما دقت کردیم به سازه اش ؟ اصلا سازه ای داشته؟ یا پشت پوشش، همه چی مخفی شده ؟ حالا می خوایم همه چی رو نمایان کنیم مثل برج ایفل ...


از کلمه ی سازه و انتقال نیرو ها و ... فرار نکنیم می خوایم اسکلتی که می تونه نیروهاش رو تحمل کنه رو نشون بدیم ... به همین سادگی ...
می خوایم که حجممون خودش خودشو به طور کامل معرفی کنه ... می تونیم فقط سازه کار کنیم یعنی ترکیب بندی مون رو فقط با سازه نشون بدیم ، یا می تونیم پوششی داشته باشم و در نقاطی که مایلیم پوشش رو کنار بزنیم تا سازه اش دیده بشه ... کل مطلب همینه حالا اگه بازم سوالی داشتین بپرسین تا مطلب روشنتر بشه ...
می تونین از ستون ها، تیر ها ،کابل ها، طاق ها، سهمی ها ،بیضی ها و ... برای ایستایی کارتون استفاده کنین تنها کاری که باید بکنید اینه که فرم مد نظرتون رو به طور منطقی پابرجا کنید ... باور کنید سخت نیست
ستون ها و کابل ها مثل خط هستند تو ترکیب معماری ...
حالا این بخش سازه اش ...
وارد معماریش می شیم موضوع بخش معماریش آزاده هر چی رو که دوست دارین نشون بدین شاید موضوعی هست که خیلی دوست دارین روش کار کنین یا اگه نه هیچی به ذهنتون نمی رسه من چند تا موضوع پایین می گم یکیشو انتخاب کنین ...
پایدار - ناپایدار - منظم - نامنظم - ساده - بغرنج - وحدت - پراکندگی - صرفه جویانه – پرنقشی – مختصر گیری – مبالغه – قابلیت پیش بینی – ارتجال – پرتحرک – آرام - تلویح – بی پردگی – بی طرفی - تاکید – یکدستی – تنوع – واضح – محو – ترادفی – در هم – تکرار – سست پیوندی و...
موفق باشید...
ضمن اینکه بعضی موضوعات برای بیانشون و تاکید رو شون به متضادشون هم احتیاج دارن و بالا هم موضوعات دو تا دو تا متضادند اگه خواستین از این شیوه هم می تونین استفاده کنین . مثلا برای بیان تحرک می تونین تو حاشیه ی موضوع اصلی آرام رو هم نشون بدین تا به تحرک تاکید هم کرده باشین.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

dynamic

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسي...توضيحاتت كامل بود...من كه كامل گرفتم...زمانشم خوبه؟ لطفا منبع رو هم بگو سيمين جان....راستي مي گم چطوره دوستان طرح يا همون اسكيس اوليه ي كاراشونم بذارن....اين طوري خيلي بهتر مي شه...منتظر كاراي خوبتون هستيم اين بار...همگي موفق باشيد هميشه:w17:

منبع غلطه ...:smile:
منابع:;)
سازه در معماری
معمار مهندس ساختار
مبادی سواد بصری

پس تاریخش هم 7 مهر
 

oldouz

عضو جدید
سلام فكركنم يه ذره دير دارم به سئوالتون جواب ميدم ولي من خيلي با پلكسي كار كردم براي چسبوندش بهترين راه همون چسبوندش اينه كه با چسب قطره اي بچسبوني يه خورده نگهش داري ببعد چسب كلروفرم رو با سرنگ به درزهاش تزريق كني . توي پامنار يه جايي هست كه من باهاش كارميكنم شماره اش 33901936 آقاي خاكپور . براي برش هم با ليزر مي توني ببري هم با گيوتين در مورد گيوتين همين آقاي خاكپور مي بره بهش بگيد پوليش هم بزنه. اگه بخواهي پلكسي به شكل هاي قوسدار و كرو ببري با ليزر راحتتره اونهم يه خانومي به اسم شاپورزاده 88213838 اگه خواستي بهشون بگو خانم افضل معرفي ام كرده . موفق باشي
 

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام من معلم دروس معماري توي هنرستان هستم ، درس كارگاه حجم و ماكت هم امسال با منه ، تا حالا بچه ها با بالسا و چوب پنبه ماكت مي ساختن و لي من امسال ميخوام از متريالهاي جديدتر كه خيلي هم سخت نباشه استفاده كنم ( در حد هنرستان ) نياز به همفكري و كمك شما عزيزان هنرمند دارم . ممنونم
بستگی داره چه چیزی میخوای بسازی. میتونی با مقوا گرم بالا کار کنی. یا با فوم و روشو کاور کنی. البته اینا چیزای خیلی سادست.
مثلا برای سازه های چادری میتونی از جوراب پارزین استفاده کنی یا از پارچه های کشی.
برای سازه های فضاکار و خرپایی میتونی از مامکارونی استفاده کنی. بستنی میهن هم یه مدل داره که چوباش خیلی به درد ماکت میخوره. باید از اونا هم بخری بخوری بعد چوبشو نگه داری.
راستی از ورق های الومینیوم هم میتونی استفاده کنی.
اگه میخوای کارت حجم خالی باشه اما شیک هم باشه میتونی از پلکسی ضخیم استفاده کنی... اونو باید با لیزر برش بزنی.
 

i4f

عضو جدید
بچه ها به نظر من واسه توپوگرافی از فوم گل سازی که تو خرازی هاست استفاده کنین تو رنگ های مختلف و خیلی هم ارزون تره.
 

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بچه ها به نظر من واسه توپوگرافی از فوم گل سازی که تو خرازی هاست استفاده کنین تو رنگ های مختلف و خیلی هم ارزون تره.
درسته. اینم میشه. اما خب رنگ بندیش کارو سخت میکنه. و البته ضخامتش. باید فوم های ضخیم استفاده کرد. اما واقعا ایده جالبی بود مرسی
 

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
http://archi1.persiangig.com/image/kargahe maket/6/16c0vly.jpg
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

سعیده معمار

عضو جدید
سلام من معلم دروس معماري توي هنرستان هستم ، درس كارگاه حجم و ماكت هم امسال با منه ، تا حالا بچه ها با بالسا و چوب پنبه ماكت مي ساختن و لي من امسال ميخوام از متريالهاي جديدتر كه خيلي هم سخت نباشه استفاده كنم ( در حد هنرستان ) نياز به همفكري و كمك شما عزيزان هنرمند دارم . ممنونم
با مقوا ماکت سازی که خیلی محکمه و کارا خیلی باهاش تمیز در میاد.با گچ جیبس هم بچه ها کار میکردن میگفتن اولش سخته اما یه مزیت که داره اینه که هم میشه هر رنگی که میخوای روش بزنی هم اینکه با سمباده صافش کنی.این گچ رو باید از دندانسازی بخرین خیلی هم گرون نیست.از اسفنج هم میشه برای حجمای توپر استفاده کرد
 

سعیده معمار

عضو جدید
salam be dostane aziz va modiran
aval ozr mikham ke men felan emkane type farsi nadaram .
ye soal az shoma dostan dashtam .man daram ye mekete vila dar meghyase 1:50 misazam mikhastam bedonam dar morede nahveye sakhte derakht dar in meghyase kasi etelayi dare albte az vojode amadeye on khabar daram.
hamishe shado movafagh bashid:smile:
با اسفنج میشه یا با اسکاج .بجه ها با سیم ظرفشویی هم میساختن.بعضی هم با پنبه بعد رنگشمیکردن.میتونی با جارو چوبی دستی میتوانی درختای خشک درست کنی.یه نمونه دیگه که من درست میکنم خیلی قشنگه اینه که من ابرهای 0.5سانتی که برا تشک استفاده میشه رو ریز ریز میکنم بعد میریزمشون تو یه ظرفی که رنگ سبز با گواش درست میکنم بعد اونقدر قاطی میکنم که کاملا رنگ رو جذب کنه.بعد که کاملا رنگ گرفت فشارشون میدم تا رنگای اضافی بیرون بیاد بعدش با نخ سبز قاطی به هم میدوزمشون خیلی قشنگ میشه در اولین فرصت ازشون عکس میگیرم برات میذارم امیدوارم توانسته باشم کمکت کرده باشم.
 

ImI-Pro

عضو جدید
راهنمايي كنيد: بهترين وسايل براي ساخت ماكت گنبد ژئودزيك؟

راهنمايي كنيد: بهترين وسايل براي ساخت ماكت گنبد ژئودزيك؟

با سلام
راهنمايي كنيد: بهترين وسايل براي ساخت ماكت گنبد ژئودزيك؟
خودم فكر ميكنم خلال دندون با توپه هاي ينوليت خوب باشه ولي دوست دارم نظر شما دوستان رو هم بدونم و از خوب ، بهتر رو انتخاب كنم مرسي
 

arashitect

عضو جدید
گنبدها و کلا احجام کروی و سه بعدی روشای پیچیدهای واسه ساخت دارن که البته مقیاس کار هم خیلی مهمه.
اگه گنبدت 5تا10 سانته میتونی مقاطع اونو رسم کنی بعد روی پلکسی برش بزنی(با لیزر)بعد با سمباده زن لبه هاشو صاف کنی و در اخر پرداختش کنی تا صیقلی بشه.....این روش چون قابلیت نور پردازی داره خیلی عالیه منتها وقتگیره و لوازم احتیاج داره.
روش دوم که راحت تره :حجم منفی گنبدتو از داخل اسفنج خالی میکنی (مثله قالب) بعد با گچ دندانپزشکی پرش میکنی.وقتی خشک شد درش میاری و رنگش میکنی.
شادزی مهرافزون.
 

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
گنبدها و کلا احجام کروی و سه بعدی روشای پیچیدهای واسه ساخت دارن که البته مقیاس کار هم خیلی مهمه.
اگه گنبدت 5تا10 سانته میتونی مقاطع اونو رسم کنی بعد روی پلکسی برش بزنی(با لیزر)بعد با سمباده زن لبه هاشو صاف کنی و در اخر پرداختش کنی تا صیقلی بشه.....این روش چون قابلیت نور پردازی داره خیلی عالیه منتها وقتگیره و لوازم احتیاج داره.
روش دوم که راحت تره :حجم منفی گنبدتو از داخل اسفنج خالی میکنی (مثله قالب) بعد با گچ دندانپزشکی پرش میکنی.وقتی خشک شد درش میاری و رنگش میکنی.
شادزی مهرافزون.


من شرمندم مزاحم میشم ، ولی فکر نمیکنم در اوردن یک گنبد ژئودزیک با این روشی که شما گفتی شدنی و معقول باشه :) احتمالاً شما تصوری از این نوع گنبد نداری !!!
 

rozhann

مدیر بازنشسته
کاش یکم در موردش توضیح میدادین.چون من یکی اصلا نمی دونم این گنبد چه جوریه.:(
 

کدخدا

مدیر بازنشسته
کاش یکم در موردش توضیح میدادین.چون من یکی اصلا نمی دونم این گنبد چه جوریه.:(
منابع زیادی هست که شما می تونین مطالعه کنین یکیش درک رفتار سازه ها ست که داخلش توضیح داده.
راجبه ماکتم پیشنهاد من سیم و لحیمه علت اصلیشم اینه که مصالح با واقعیت شبیه و قابل لمسه ولی پدر آدم در میاد.
 
بالا