seyyedalizeinali
عضو جدید
بذر خرما
سلام بعید میدونم
بذر خرما
البته شک دارم..سلام بعید میدونم
بذر خرما
سلامالبته شک دارم..
منتهی.. اگر ریزوم باشه...
این سوال رده..
چون فقط قراره بذر گذاشته بشه.
بازم نمیدونم.منتظر خانم قدوسی میمونیم.
سلام
نه بذر خرما ست نه ریزوم من پاسخ آقای فردا رو دادم چرا شما دور شدید؟
سلام مرحبا بسیار عالیه بفرمایید گونه (نام کامل علمی)و توضیحات و پرسش بعدسلام
زردچوبه
سلام
زردچوبه
ممنونم از مشا دوستان گرام.....سلام مرحبا بسیار عالیه بفرمایید گونه (نام کامل علمی)و توضیحات و پرسش بعد
البته در محضر شما اظهار فضل بی ادبیه .... زرچوبه قسمت خوراکی اش ریزومه یعنی همون که ما می سابیم می ریزیم توی غذا .... ریزوم ساقه زیر زمینی هست ... ریزوم خیلی اوقات می تونه منشا تکثیر باشه مثل سیب زمینی ....ولی بذر توسط گل تشکیل میشه البته که اصطلاحا در کشاورزی به اندام های تکثیری هم یذر گفته میشه ولی از نظر علمی صحیح نیست ... ولی اون تصویر بذر زرچوبه است(اگه اشتباه نکنم و توجه بفرمایید) که گونه اش رو قرار شد آقای فردا مشخص کنندممنونم از مشا دوستان گرام.....
زردچوبه اون موقع چیه؟
ریزومه درسته....؟
پس ریزوم جزو بذور به حساب نمیاد.. جزو ریشه ها به حساب میاد....؟
سلام. خانوم قدوسی از توضیحات بسیار سودمند شما متشکریم....البته در محضر شما اظهار فضل بی ادبیه .... زرچوبه قسمت خوراکی اش ریزومه یعنی همون که ما می سابیم می ریزیم توی غذا .... ریزوم ساقه زیر زمینی هست ... ریزوم خیلی اوقات می تونه منشا تکثیر باشه مثل سیب زمینی ....ولی بذر توسط گل تشکیل میشه البته که اصطلاحا در کشاورزی به اندام های تکثیری هم یذر گفته میشه ولی از نظر علمی صحیح نیست ... نه فقط اندامی برای تکثیر گیاه ...ولی اون تصویر بذر زرچوبه است(اگه اشتباه نکنم و توجه بفرمایید) که گونه اش رو قرار شد آقای فردا مشخص کنند
خیلی هم عالی. سوالتون کو؟سلام
زردچوبه گیاهی است علفی دارای ریزوم که از آن ساقه هایی به ارتفاع گاهی تا 1/5 متر خارج میشود.نام علمی آن Curcuma longa بوده واز خانواده Zingiberaceae وبه آن turmeric; Indian saffron; ukon; nghe; wong-keong میگویند.درایران نمی روید.بیشتردرنواحی گرم آسیا وافریقا کشت میشود.طول دوره رشدی این گیاه 8تا 10 ماه طول میکشد.گلها سفید یازرد وبرگها سبز تیره می باشد.برعکس سایر سبزیجات گل وریشه ارتباط غذایی چندانی باهم ندارند.ریزوم زعفران را درماههای سپتامبر واکتبر درعمق 5 تا 7 سانتیمتری درخاک گرم میکارند.عمدتا روی پشته کاشته میشود وفاصله پشته ها بایستی 30تا45 سانتیمتر وفاصله ریزومها 15تا30 سانتیمتر ازهم باشد.عموما ازریزومهای کوچک که حاوی یک تا دو جوانه است برای کاشت استفاده میشود که اصطلاحا به آن settsمیگویندوبراین اساس مجموعا 1700کیلوگرم ریزوم کوچک ( setts )برای یک هکتار مورد نیاز است.عملکرد درهکتار بین 15 تا 35 تن می باشد.دراسترالیا درمناطق سردتر درگلخانه کشت میشود.درخاکهای با زهکشی خوب وهمچنین درنواحی که میانگین بارندگی 2000تا1000میلیمتر درسال باشد (بعنوان مکمل آبیاری)قابلیت کشت را دارد.زردچوبه به نام زعفران هندی نیز معروف است.درادویه کاری یکی از مواد اصلی بشمار میرود.از ریزوم این سه گونه نیز بعنوان زردچوبه استفاده میشودCurcuma phaeocaulis , Curcuma kwangsiensis Curcuma wenyujin .مهم ترين خاصيت زردچوبه، خاصيت صفرا آوري است. از ديگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضي مارها، ضد سموم کبدي، ضد باکتري، ضدسرطان -ضد نفخ و مقوي معده هستند.و همین.....
سلام
شبیه دونه سیبه، ولی نیست ! بذر کاج نیست ؟
سلامسلام
نه نیست .ولی داشتی نزدیک می شدی !
منم فکر کنم بذر به باشه....سلام
دونه به نیست ؟
سلامسلام
زردچوبه گیاهی است علفی دارای ریزوم که از آن ساقه هایی به ارتفاع گاهی تا 1/5 متر خارج میشود.نام علمی آن Curcuma longa بوده واز خانواده Zingiberaceae وبه آن turmeric; Indian saffron; ukon; nghe; wong-keong میگویند.درایران نمی روید.بیشتردرنواحی گرم آسیا وافریقا کشت میشود.طول دوره رشدی این گیاه 8تا 10 ماه طول میکشد.گلها سفید یازرد وبرگها سبز تیره می باشد.برعکس سایر سبزیجات گل وریشه ارتباط غذایی چندانی باهم ندارند.ریزوم زعفران را درماههای سپتامبر واکتبر درعمق 5 تا 7 سانتیمتری درخاک گرم میکارند.عمدتا روی پشته کاشته میشود وفاصله پشته ها بایستی 30تا45 سانتیمتر وفاصله ریزومها 15تا30 سانتیمتر ازهم باشد.عموما ازریزومهای کوچک که حاوی یک تا دو جوانه است برای کاشت استفاده میشود که اصطلاحا به آن settsمیگویندوبراین اساس مجموعا 1700کیلوگرم ریزوم کوچک ( setts )برای یک هکتار مورد نیاز است.عملکرد درهکتار بین 15 تا 35 تن می باشد.دراسترالیا درمناطق سردتر درگلخانه کشت میشود.درخاکهای با زهکشی خوب وهمچنین درنواحی که میانگین بارندگی 2000تا1000میلیمتر درسال باشد (بعنوان مکمل آبیاری)قابلیت کشت را دارد.زردچوبه به نام زعفران هندی نیز معروف است.درادویه کاری یکی از مواد اصلی بشمار میرود.از ریزوم این سه گونه نیز بعنوان زردچوبه استفاده میشودCurcuma phaeocaulis , Curcuma kwangsiensis Curcuma wenyujin .مهم ترين خاصيت زردچوبه، خاصيت صفرا آوري است. از ديگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضي مارها، ضد سموم کبدي، ضد باکتري، ضدسرطان -ضد نفخ و مقوي معده هستند.و همین.....
سلام فکر می کنم بذر گلابی یا امرود یا خوج هست با نام علمی Pyrus communis
سلام
با تشکر فراوان از توضیحاتتون
اما اسم گونه این جنس که من بذرش رو به عنوان پرسش قرار داده بودم Cucurma aromatica Salisb یا زرچوبه معطر ، زرچوبه وحشی،قرن باد ، زرم باد هست که با Cucurma longa که زرچوبه معمولی هست متفاوته .
این گیاه بومی هندوستان و استرالیا است . ریزوم ها دارای نشاسته بوده ومصرف دارویی ، ادویه ای ، رنگرزی به کار می رود . ترکیبات این گیاه تند وزننده تلخ مزه و سرد بوده که سبب بهبود دهنده هضم و تحریک کننده سیستم زخم مثانه و گردش خون می گردد.
سلام فکر می کنم بذر گلابی یا امرود یا خوج هست با نام علمی Pyrus communis
سلام
دونه به نیست ؟
سلام آفرین بذر به ............ است .لطفا کاملتر درهرصورت طراح سوال بعدی خود شما هستید.بفرمایید.
سوال بعدی ..
سلامممنون از توضیحات .البته این بذر به ژاپنی بود.سلام
سپاسگزارم
خواص دارویی به
به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهوهای بوده و در اکثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی میروید. برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است. گلهای آن درشت ، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ میباشد. میوه رسیده زرد رنگ ، گرد و یا به شکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است.به سرشار از ویتامینهای A و B و املاح آهکی و تانن است. به دارای پروتید ، گلوسید ، لیپید و آب است و صد گرم آن تولید 112 کالری انرژی میکند. این میوه مقوی معده و متوقف کننده اسهالهای ساده و خونی است. در ورم حاد در رودهها ، خونریزیهای قاعدگی و بواسیری ، اثر بسیار موثری دارد. به ضمن تقویت اعمال دستگاه گوارش ، مخاط و سرفه کاملا موثر است. دم کرده برگهای به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد.
خواص داروئی میوه
به تقویت کنده قلب است.
ادرار آور است.
نرم کننده سینه است.
مقوی معده و دستگاه هاضمه است.
قابض است.
خونریزی را بند میآرود.
به ترش برای تنگی نفس مفید است.
به ترش استفراغ را بند میآورد .
اسهالهای ساده و اسهال خونی را درمان میکند.
به بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.
خونریزی از رحم را متوقف میکند.
اثر مفید روی بواسیر دارد.
برای هضم غذا مفید است.
خواص به دانه
لعاب به دانه را روی زخمها و سوختگیها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود.
ضد تب است.
اسهال خونی و ساده را درمان میکند.
برای درمان جراحات گلو موثر است.
سرفه را برطرف میکند.
برای التیام ترک پوست دست و بدن ، نوک پستان ، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.
جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
خواص دم کرده گل و شکوفه به
سردرد را برطرف میکند.
مقوی معده است.
سینه را صاف و تقویت میکند.
سرفه کودکان را برطرف میسازد.
برای درمان بیخوابی دم کرده گل را با آب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.
خواص روغن به
سرگیجه را برطرف میکند.
برای مداوای زخمهای دهان مفید است.
خونریزی ریوی را درمان میکند.
اسهال مزمن را برطرف میکند.
دوست کبد است و ورم کبد را رفع میکند.
زخم رودهها را درمان میکند.
خواص برگ و شاخههای به
جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا میکند.
زخمها را با جوشانده برگ به بشوئید.
ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.
طرز استفاده
شیره به: 50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد.
جوشانده دانه به: 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله درآید.
جوشانده برگ درخت به: 30 گرم برگ درخت به را در یک لیتر آبجوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید.
دم کرده گل به: 30 گرم گل به را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بکشد.
لوسیون پوست به: این لوسیون برای از بین بردن چین و چروکهای پوست از هر کرم دیگری موثرتر است.
روغن به: به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت کنید که روغن نسوزد.
کاربرد به در درمان برخی از بیماریها
رفع سرفه: 25 تا 30 گرم برگ تازه یا خشک به را در یک لیتر آب جوش دم کنید پس آن را از صافی بگذرانید سه بار در روز بنوشید بار سوم را قبل از خواب بنوشید این دم کرده برای رفع سرفه بکار میرود. همراه با بهار نارنج خواب راحتی را نصیب انسان میکند.
درمان اسهال:
چند به درسته را بپزد. در پارچه تمیزی آنقدر فشار بدهید تا شیرهاش خارج بشود. ده برابر وزنش شکر به آن افزوده بگذارید بپزد تا آنکه مایع غلیظی بدست آید. برای درمان اسهال روزانه سه قاشق از شربت را بنوشید.
درمان گلو درد:
یک قاشق شربت را به را در یک لیوان آب گرم رقیق کنید و به صورت غره غره به کار ببرید. برای درمان گلو درد بسیار مناسب است.
رفع التهاب پلک ، استراحت چشمان خسته: چند قاچ به تازه را مستقیما روی موضع درد قرار بدهید. البته باید قبل از این کار به را به دقت بشوئید.
ترکیدگی پوست:
یک قاشق قهوه خوری به دانه را در شب و در یک فنجان آب سرد خیس کنید صبح آن را صاف کنید آب غلیظی بدست میآید که ترک پوست و لب سوختگی پوست را از طریق ماساژ درمان میکند.
درمان ورم روده بزرگ:
به سرشار از تانن است و این ماده براتی ورم معده موثر است بنابراین کمپوت به و شربت به برای رفع این ناراحتی مفید است. 40 تا 50 گرم به را ریز ریز کرده، حدود 15 دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید و مصرف کنید.
درمان ورم معده:
4 گرم به دانه را در 120 گرم آب سرد بخیسانید. پس از خیش خوردن ، آنقدر با قاشق آن را بهم بزنید تا مایعی به شکل سفیده تخم مرغ بدست آید. پس هر موقع میل داشتید از آن بنوشید.
درمان بیخوابی:
در موقع بیخوابی شدید ، یک مشت به تازه را بچینید و با یک لیتر آب جوش 10 دقیقه بخیسانید. پس از خوردن آن را صاف کنید و با شکوفه نارنج مخلوط و شیرین کنید. هر شقب موقع خواب یک یا دو قاشق از آن بنوشید تا به خواب آرامی فرو رفتید.
درمان عصبانیت:
مصرف یک قاشق از شربت برگ (طرز تهیه همان است که در قسمت بیخوابی گفته شد) چاره ساز این ناراحتی است.
زیانها
تفاله به سنگین و بهتر است از پخته یا مربا یا لااقل آب آن استفاده بشود. مربای به و خود آن برای سینه و ریه و معدههای وضعیت خوب نیست و اشخاصی هم که مبتلا به رعشه هستند بهتر است تا برطرف شده بیماریشان از آن مصرف نکنند.
http://tandorosti.akairan.com/health/vegetable-health/10175.html
سلامممنون از توضیحتون کاش تصویری از بذر ِ زردچوبه ی معمولی هم میذاشتین تا تفاوت ظاهری رو ببینیم!
این جور که من متوجه شدم ریزومِ این گیاه به عنوان بذر و رویش زردچوبه محسوب میشه!
جالب بود
فقط یه سوال بقیه ادویه جات هم همینطوره؟ منظورم ادویه هایِ مخصوص هند ِ
سوال بعدی ..
سوال بعدی ..
......؟اشناست؟
چی بگم؟Ziziphus mauritiana نیست؟!
اسمش روی عکس بود که!
......؟اشناست؟
Ziziphus mauritiana نیست؟!
اسمش روی عکس بود که!
سلامچی بگم؟
زینب متوجه خودت نشدی؟
من فرعی رفتم.. ببینم متوجه میشی...
بازم اسم عکست روش بود.
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
آ | مسابقه: کی این گیاه دارویی رو میشناسه؟ | گیاهان دارویی | 107 | |
گیاهان داروئی مطرح شده در مسابقه کی این گیاه داروئی رو میشناسه | گیاهان دارویی | 49 | ||
مسابقه: کی این گیاه دارویی رو میشناسه ...؟ | گیاهان دارویی | 1057 |