مهندسی پزشکی یا مهندسی عمران؟نظرسنجی.

مهندسی پزشکی یا مهندسی عمران؟نظرسنجی.

  • مهندسی عمران.

    رای: 6 40.0%
  • مهندسی پزشکی.

    رای: 9 60.0%

  • مجموع رای دهندگان
    15

unknown VII

عضو جدید
به نظر شما کدام رشته بهتر است؟مهندسی عمران یا مهندسی پزشکی؟
لطفا با توجه به دلایل منطقی نظرتون رو بگید.اگه مطالب دیگری راجع به این دو رشته دارید لطفا در اینجا ذکر کنید.
با تشکر.

مهندسی پزشکی


هدف:


مهندسی پزشكی عبارت است از كاربرد مهندسی در پزشكی از طریق مطالعه اصول و عملكرد سیستم های زنده و مدلسازی آن، به كار گرفتن اطلاعات و نتایج حاصل در جهت تشخیص و درمان بیماریها و همچنین جایگزین كردن اسكلت بندیهای صدمه دیده در بدن. هدف این رشته تربیت متخصصانی است كه بتوانند از عهده تجهیز، نگهداری و طراحی دستگاههای پزشكی برآیند یعنی مهندس الكترونیك مجربی باشند كه با زمینه های پزشكی نیز آشنایی داشته و در نتیجه می توانند دستگاههای پزشكی را طراحی كرده و بسازند یا اینكه مسؤول سفارش دستگاه از خارج كشور باشند.

آینده شغلی و بازار كار:

در حال حاضر بازار كار هیچ رشته ای در حد ایده آل نیست و این شامل حال رشته مهندسی پزشكی نیز می شود اما بدون شك وضعیت فارغ التحصیلان این رشته، نسبت به رشته های مهندسی دیگر، مطلوبتر است. چون ارزش اقتصادی وسایلی كه مهندسین پزشكی طراحی، تعمیر، نگهداری یا خریداری می كنند، بسیار بالا است.

برای مثال اگر یك كامپیوتر یك یا دو میلیون تومان قیمت دارد، یك دستگاه پزشكی بطور متوسط دهها میلیون تومان می ارزد. برای همین مسؤولان بیمارستانها بطور نسبی برای حفظ و نگهداری آنها اهمیت بسیاری قائل اند. این امر باعث شده تا خیلی از فارغ التحصیلان ما حتی دانشجویان ترم های آخر جذب بازار كار شوند بویژه اگر فارغ التحصیل این رشته اصراری نداشته باشد كه در تهران كار كند، می تواند در شهرستانها جذب بیمارستانها، سازمان تامین اجتماعی و مراكز متعدد دیگر شود.

فارغ التحصیلان هم چنین می توانند در مراكز تحقیقاتی از قبیل موسسه استاندارد، بنیاد مستضعفان و جانبازان، مركز تحقیقات وزارت دفاع و سایر مراكز تحقیقاتی مشغول كار شوند.

وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و آموزش عالی، وزارت صنایع، سازمان تامین اجتماعی، بیمارستانهای دولتی و خصوصی و ... از سایر محلهایی هستند كه مهندس پزشكی می تواند در آنجا مشغول شود.

وضعیت نیاز كشور به این رشته در حال حاضر:

با توجه به توضیحات آورده شده و نوپا بودن این رشته در كشورمان به نظر می رسد تا سالیان متمادی امكان اشتغال برای فارغ التحصیلان این رشته میسر باشد ولی باید به موارد گفته شده، شرایط خاص جامعه و هماهنگ نبودن بخش مهندسی و بخش پزشكی را افزود. در نهایت می توان گفت برای ارتقای كیفی خدمات پزشكی، دستگاهها و ... نیاز به متخصصان این رشته روزافزون است.

در حال حاضر مسؤولیت سفارش دستگاههای پزشكی بر عهده پزشكان است. متخصصانی كه تنها نحوه استفاده از تجهیزات پزشكی را می دانند و هیچ اطلاعی از كیفیت فنی دستگاهها ندارند. از سوی دیگر چون در بیمارستانها مسوولیت نگهداری و تعمیر تجهیزات پزشكی برعهده مهندس پزشكی نیست، بیمارستانهای ما به گورستانی از دستگاههای پزشكی تبدیل شده اند.

تجهیزاتی كه به دلیل اشكالهای جزئی استفاده نمی شوند. یكی از دانشجویان كه برای كارآموزی به بیمارستان رفته بود، تعریف می كرد كه یك یونیت (صندلی دندانپزشكی) را با وجود قیمت گران آن، فقط به خاطر این كه سرپیچ لامپش خراب بود، كنار گذاشته بودند. البته تعویض یك قطعه یا تعمیر آن وظیفه مهندس پزشكی نیست. اما چون او به كلیت دستگاه اشراف دارد، می تواند اشكال آن را تشخیص دهد سپس تكنسین قطعه مورد نظر را تعویض یا تعمیر كند.

همچنین یك مهندس پزشكی می تواند یك دستگاه پزشكی را به درستی راه اندازی كرده و نحوه استفاده صحیح آن را به پرستاران یا دیگر كاركنان بیمارستان آموزش دهد. برای مثال بسیاری از دستگاههای پزشكی نیاز به یك زمین دارد (نقطه ای كه پتانسیل آن صفر باشد). برای ساخت این زمین ما در ابتدا نیاز به چاهی داریم كه عمق آن امكان دارد 2 متر، 10 متر یا 70 متر باشد تا از خطر برق گرفتگی جلوگیری شود. اما ما می بینیم كه در بسیاری از بیمارستانها، زمین دستگاه را به شوفاژ وصل می كنند در حالی كه این كار نه تنها غیرعلمی است بلكه خطرناك نیز می باشد. به همین خاطر در كشورهای پیشرفته در هر بیمارستانی، یك دپارتمان مهندسی پزشكی دارد كه در بخش های مختلف بیمارستان فعالیت دارند.

برای مثال در اتاق عمل هنگامی كه دكتر ارتوپد می خواهد پلاتین را در پای شكسته قرار دهد، ابتدا مهندس پزشك میزان گشتاوری كه باید به پلاتین وارد شود اندازه گیری می كند تا از شكسته شدن پلاتین تحت فشارهای مختلف جلوگیری شود و سپس پزشك عمل جراحی را انجام می دهد. یا در كنار اتاق عمل یك كارگاه تراش وجود دارد و میله هایی را كه در شكستگی های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، برحسب شكل و اندازه عضو شكسته شده، می تراشند تا عضو شكسته پس از ترمیم كوتاه یا بلند نشود حال این وظیفه یك مهندس پزشكی است كه دستور ساخت یا تراشیدن میله ها را بدهد.

در نهایت یك مهندس پزشكی می تواند در مؤسسات و شركتهای خصوصی یا دولتی، در زمینه ساخت تجهیزات پزشكی فعالیت كند. برای مثال فارغ التحصیلان این رشته به راحتی می توانند دستگاه شنوایی سنجی را بسازند. دستگاهی كه به وسیله آن باید تمامی كودكانی كه می خواهند برای سال اول دبستان ثبت نام كنند، مورد سنجش شنوایی قرار گیرند. اما متاسفانه حتی بعضی از مراكز استانهای ما چنین دستگاهی را ندارند.

این همه ، بیانگر ضرورت حضور متخصصان مهندسی پزشكی در جامعه است.

پیش بینی وضعیت آینده رشته در ایران:

با توجه به توضیحات گفته شده آینده این رشته در ایران از چشم انداز روشنی برخوردار است. به شرط هماهنگی بخش پزشكی و بخش مهندسی. ضرورت وجود مهندسان پزشكی در بیمارستانها، خرید تجهیزات و ... در صرفه جویی اقتصادی هم كاملاً احساس می شود. در نهایت می توان گفت كه زمینه توسعه این رشته فراهم است و برای كار بیشتر فضای مناسبی دارد.


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

مهندسی عمران

هدف

هدف از این رشته تربیت نیروهای متخصصی است كه بتوانند در پروژه‌های مختلف عمرانی در زمینه‌های ساختمانی ، راه‌سازی ، پل‌سازی ، سازه‌ها و بناهای آبی، جمع‌آوری و دفع فاضلاب و ... مسوولیت طرح ، محاسبه و اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرند.
مهندسی عمران از جمله رشته‌هایی است كه بیانگر كاربرد علم در ایجاد سازندگی و عمران كشور است. یعنی هرچیزی كه به آبادی یك كشور باز می‌گردد، مانند: سد، فرودگاه، جاده، برج، تونل، دكل‌های مخابرات، ساختمان‌های مقاوم در مقابل زلزله، سیل و آتش و نیروگاههای برق و مصالح سبك، ارزان و با كیفیت مناسب برای ساخت و ساز، در حیطه كار مهندس عمران قرار می‌گیرد.

مهندسی عمران طیف بسیار وسیعی از كارها را در بر می‌گیرد. یعنی اگر بخواهیم ساختمان، پل، برج، تونل، راه، سیلو و یا شبكه‌های فاضلاب بسازیم در آغاز به یك مهندس كارآمد عمران نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبه‌های فنی و اجرایی، اقتصادی نیز عمل كند. چون اقتصادی بودن یك اصل در مهندسی عمران است.

آینده شغلی و بازاركار

مراكز مختلفی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در فعالیتهای عمرانی نقش دارند كه هر یك به تناسب نوع فعالیت خود، اقدام به جذب فارغ‌التحصیلان این رشته می‌كنند.
وزارت‌خانه‌های مسكن و شهرسازی، راه و ترابری، جهاد سازندگی و نیرو به صورت گسترده‌تر و سایر وزارت‌خانه‌ها، اداره‌ها ، سازمانها ، مراكز دولتی و خصوصی نظیر : وزارت‌خانه‌های آموزش و پرورش ، كشاورزی ، فرهنگ و آموزش عالی، بانكها و ... به صورت مستقیم برای كارهای عمرانی خود مثل طرح و محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا، نیاز به استخدام مهندسان عمران دارند. علاوه بر آن ، شركتهای مختلف مهندسان مشاور كه در كشور به صورت گسترده وظیفه طراحی ، محاسبه و نظارت بر اجرای پروژه‌های ساختمانی را بر عهده دارند؛ همچنین شركتهای ساختمانی و راه‌سازی دولتی و خصوصی كه در اجرای این طرحها فعالیت دارند، تعداد كثیری از فارغ‌التحصیلان رشته عمران را استخدام می‌كنند.
اصولا مهندس عمران شانس كاری زیادی دارد چون در طراحی و ساخت بسیاری از كارهای عمرانی مانند: راهها ، پل‌ها ، سدها ، سازه‌های دریایی برای سكوهای نفتی، آشیانه‌های هواپیما و خانه‌های مسكونی مقاوم در مقابل زلزله‌، مهندسین عمران حضوری فعال دارند. متخصصانی كه یا در دفترهای مشاوره به طراحی پروژه‌های فوق می‌پردازند و یا مجری كارهای عمرانی مذكور بوده و به كیفیت اجرای آنها نظارت دارند.
البته باید توجه داشت كه هر دانشجوی مهندسی عمران نمی‌تواند فرصت‌های شغلی خوبی داشته باشد. بلكه باید در دوران تحصیل به دنبال پژوهش ، تحقیق و یادگرفتن باشد نه این كه تنها واحدهای دانشگاهی را پاس كند و یا حتی به فكر یك معدل خوب دانشگاهی باشد. چون شركتهای عمرانی خصوصی و دولتی به دنبال یك نیروی كارآمد هستند نه یك شاگرد اول دانشگاه .

وضعیت نیاز كشور به این رشته در حال حاضر

وقتی كسی صحبت از سازندگی می‌كند اولین چیزی كه به ذهن هر كس می‌رسد پل، سد، كارخانه و كارگاه است كه ساخت بنای همه اینها بر عهده مهندسین عمران است و به همین دلیل فرصت‌های شغلی این رشته در همه جای دنیا بسیار زیاد است. در كشور ما نیز كه فعالیت‌های عمرانی 30 تا 40 درصد كل بودجه كشور را به خود اختصاص می‌دهد، بازار كار یك مهندس عمران از مهندسین رشته‌های دیگر بیشتر است. بویژه این كه كشور ما بعد از انقلاب در زمینه مهندسی عمران رشد زیادی داشته است.
با توجه به روند رو به رشد ساخت و ساز بناهای شهری در ایران و احتیاج به مسكن و ساختمان به نظر می‌رسد بازار كار این رشته همچنان پویا و پرتحرك باشد.

پیش‌بینی وضعیت آینده رشته در ایران
چندسال پیش كه برای مترو كارشناسان ژاپنی آمده بودند، یكی از آنها گفته بود تهران ده بزرگی است چرا كه خیلی از سیستم‌های شهری را ندارد. این نشان می‌دهد كه برای پیشرفت و توسعه، ما به كارهای زیربنایی مثل راه، مترو و تاسیسات شهری بسیار نیازمندیم. برای مثال امكان ندارد كه كشوری پیشرفت كند اما سیستم ترابری و حمل و نقل آن به طور كامل درست نشده باشد؛ كاری كه بخش اصلی آن بر عهده مهندسین عمران است.


منبع: سایت گزینه 2 - www.gozineh2.ir

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

با توجه به مطالب بالا و اطلاعات خودتون،کدام رشته بهتر است؟
 

shabnam...

عضو جدید
کاربر ممتاز
فک میکنم مهندسی پزشکی بهتره..هیچ اطلاعه خاصی راجبشون ندارم..البته با چن تا از بچه هایه عمران که حرفیدم گفتن بازاره کارمون تقریبا اوکیه..اما مهندسای عمران بیشترن تا پزشکی..واسه همین میگم پزشکی بهتره..
 

jigsaw

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگر در رشته ی مهندسی پزشکی وارد میشین حتما برای بازار کارش باس اشنا داشته باشین
چون ایران هنوز با جایی نرسیده که بخواد تجهیزات پزشکی تولید کنه البته این برای گرایش بیو مکانیکه
اما اگه به خارج از ایران در مقاطع بالاتر فکر مبکنبد بسیار رشته ی خوبیه
البته اینم بگم اگر وارد بازار کار همین رشته شین درامد بالایی داره
ولی بسیار رشته ی سختیه خصوصا گرایشهای بیو مکانیک و بیو الکتیریکش
 

♥@SH!M♥

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
والا نمیدونم..
من خودم مهندسی پزشکی ازاد مشهد قبول شدم ..ولی خیلیا بهم گفتن تو ایران واسش کار نیستی....درسشم سخته ولی اخرش هیچی نداره(نه اینکه رشته خودم داره:D)
به هرحا گاهی افسوسشو میخورم چرا نرفتم...
ولی نطر شخصیم اینه که اصل علاقه و پشتکاره...الانم دیگه زیاد عمران اشباع شده هرچند که به قول داییم(مهندس عمرانه)بازم تو بازار کار بهش نیازه!!
ولی رشته مهندسی پزشکی هم رشته ی جذابیه و دهن پرکن!!!!!!!!!!!!!.....ولی تو این رشته برای کار باید صبوری داشتو جنب به خرج داد
با تشکر
 

sahar tala

عضو جدید
آخه بهتر از چه نظر؟ بستگي داره شما چه چيزي رو بهتر بدونيد؟
مهندسي پزشكي بهتره ولي آينده شغليش الان تو ايران...
 

الهه ی ناز

عضو جدید
دوست عزیز ما در جامعه به تمامی حرفه ها نیار داریم،البته اگر که خوب آموزش داده بشه و آموزش گرفته بشه، که بخش دومش خیلی مهمه .

علاقه در انتخاب خیلی موثره چرا که هر یک از این رشته ها محاسن خودشون رو دارند .مهندسی پزشکی خودش چند گرایش داره و خیلی با هم متفاوتند و همینطور عمران هم گرایش های خودش رو
پس در واقع ممکنه گاهی انتخاب دوستان در کنکور باعث افزایش رتبه در رشته ای بشه ولی نهایت اون چیزی که تعیین کننده ست کاربرد رشته و بهره گیری دانشجو از رشته ی تحصیلیست.

پس اگر چنین جوی حاکم بر فضای علمی ماست و غلط هم هست باید پرهیز کرد ،گاهی خود افراد به رشته محتوا میدن چرا که با تلاش خودشون باعث میشن که رشد کنند و حتی ارتقاءبدهند .

نکته ی دیگه اینکه شما هر رشته ای رو بخونید زمانی احساس میکنید که اغنا شدید که مفید باشید و اطلاعات شما کاربرد داره و موثر هستید در محیط خود، پس تلاش کردن مهمه گاهی ممکنه یک رفتگر بیش از یک دکتر اغنا بشه
این واقعیت داره و کلیشه نیست.


نظر سنجی شما نیاز به گزینه ی سومی هم داشت
که شامل هر دو میشد.
 

Shahab

مدیر تالار عکس
مدیر تالار
کاربر ممتاز
من اطلاعات زيادي از اين دو رشته ندارم چون برا انتخاب رشته اصلا دنبال تحقيق درباره اين دو رشته نرفتم همين قدر كه ميدونم رشته مهندسي پزشكي خيلي به مهندسي برق نزديك باشه ولي خب بازار كارش متفاوته و اينكه به نظر من بايد درباره اين موضوع به يه كارشناس مراجعه بشه به كسي كه خودش تو اين كاره از روي نوشته و اينا خيلي خوب نميشه جواب گرفت بايد از نظر عملي به همون كارشناسش مراجعه بشه
 

-->ali<--

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
هر دوتا رشته از رشته ای خیلی خوب هستند اما فک میکنم مهندسی پزشکی به خاطر اینکه ی جورایی رشته جوون و نوپایی بازار کار بهتری میتونه داشته باشه
 

dzzv_13

مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
مدیر تالار
دوست عزیز شما به خودت هم نگاه کردی ؟!!

یعنی اینکه برو از کسانی که این دو رشته رو خوندن و توی کارشون موفق بودن سوال کن که , چه استعداد و توانایی هایی باید توی اون رشته داشته باشی

لزوما بهترین رشته برای ما نمیتونه بهترین باشه ..
بهترین اون هست که ما هم علاقه داشته باشیم بهش و هم استعداد در اون رشته .. و اینکه بتونیم حرفها توی رشته مون بزنیم .. اونوقت هست که از کارت لذت میبری:smile:
 

unknown VII

عضو جدید
سلام به همه.

لطفا فکر کنید قراره برای ادامه ی تحصیل یک رشته رو انتخاب کنید.پس لطفا فقط یکی رو انتخاب کنید.

با تشکر.

دوست عزیز ما در جامعه به تمامی حرفه ها نیار داریم،البته اگر که خوب آموزش داده بشه و آموزش گرفته بشه، که بخش دومش خیلی مهمه .

علاقه در انتخاب خیلی موثره چرا که هر یک از این رشته ها محاسن خودشون رو دارند .مهندسی پزشکی خودش چند گرایش داره و خیلی با هم متفاوتند و همینطور عمران هم گرایش های خودش رو
پس در واقع ممکنه گاهی انتخاب دوستان در کنکور باعث افزایش رتبه در رشته ای بشه ولی نهایت اون چیزی که تعیین کننده ست کاربرد رشته و بهره گیری دانشجو از رشته ی تحصیلیست.

پس اگر چنین جوی حاکم بر فضای علمی ماست و غلط هم هست باید پرهیز کرد ،گاهی خود افراد به رشته محتوا میدن چرا که با تلاش خودشون باعث میشن که رشد کنند و حتی ارتقاءبدهند .

نکته ی دیگه اینکه شما هر رشته ای رو بخونید زمانی احساس میکنید که اغنا شدید که مفید باشید و اطلاعات شما کاربرد داره و موثر هستید در محیط خود، پس تلاش کردن مهمه گاهی ممکنه یک رفتگر بیش از یک دکتر اغنا بشه
این واقعیت داره و کلیشه نیست.


نظر سنجی شما نیاز به گزینه ی سومی هم داشت
که شامل هر دو میشد.

همونطور که میدونید برای ادامه تحصیل دو رشته رو نمیشه هم زمان انتخاب کرد.برای همین شما فقط یک انتخاب دارید و گزینه ی سومی که شامل هردو رشته باشه وجود نداره.

دوست عزیز شما به خودت هم نگاه کردی ؟!!

یعنی اینکه برو از کسانی که این دو رشته رو خوندن و توی کارشون موفق بودن سوال کن که , چه استعداد و توانایی هایی باید توی اون رشته داشته باشی

لزوما بهترین رشته برای ما نمیتونه بهترین باشه ..
بهترین اون هست که ما هم علاقه داشته باشیم بهش و هم استعداد در اون رشته .. و اینکه بتونیم حرفها توی رشته مون بزنیم .. اونوقت هست که از کارت لذت میبری:smile:

موضوع استعداد نیست.

بحث راجع به بُعد زمان وبازار کاره.یعنی موفقیت در زمان کوتاهتر.
 

Similar threads

بالا