مسابقه: کی این گیاه دارویی رو میشناسه ...؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
ولی فکر کنم این چیزی که شما میگید با جواب من فرق داره... مال من اینه!

ضمن تشکر از امیر مسعود و معصومه خانم باید بگم هیچ کدوم از دو گیاهی که شما میگید نیست. گل برفی (زنگوله ای زمستانه) همون گیاهیه که امیر مسعود بهش میگه گل مروارید Convalaria majalis است از خانواده سوسن. در هر حال هیچکدوم از این دو گیاهی که گفتید نیست. دنبال گیاه دیگه ای باشید.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ضمن تشکر از امیر مسعود و معصومه خانم باید بگم هیچ کدوم از دو گیاهی که شما میگید نیست. گل برفی (زنگوله ای زمستانه) همون گیاهیه که امیر مسعود بهش میگه گل مروارید Convalaria majalis است از خانواده سوسن. در هر حال هیچکدوم از این دو گیاهی که گفتید نیست. دنبال گیاه دیگه ای باشید.

ببخشيد من جواب رو دادم دفت بفرمايد من از اول گفتم گل برفي تيره سوسن////دقت بفرماييد....
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
اين الان چيه //اشتباهي ي رو ك تايپ كردم////
معصومه خانم من که عرض کردم خدوتتون که گل برفی نیست. یه راهنمایی می کنم: این گیاه از تیره سوسن بوده و در جنگل های شمال کشور رویش دارد و از ریزوم های آن نوعی مربا هم درست می کنند. حالا چیه؟
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعلام برنده

اعلام برنده

آفرین آقا رضا جواب صحیح کاکوتی بود (Ziziphora tenuior) گیاهی دارویی از خانواده نعناع. بفرمائید سوال بعد.
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
گیاه کاکوتی:
گرم و خشک ضد باکتری خلط آور ضد سرما خوردگی و ضد عفونی کننده روده. کاکوتی که در گویش محلی خراسان به آن آنخ یا آنوخ گفته می‌شود دارای نام علمی ziziphora tenuir از خانواده Labiatae می‌باشد. Thymus که نام علمی آویشن می‌باشد نیز از خانواده Labiatae می‌باشد. هر چند اثرات این دو گیاه بسیار شبیه همدیگر می‌باشند. آویشن بیشتر در بیماریهای تنفسی استفاده می‌گردد ولی کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کاربرد دارد.
این گیاه در نواحی کوهستانی ایران به عنوان ادویه در غذاها کاربرد وسیعی دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن و Oregano و کمی هم شبیه به پونه است. در تهیه غذاهای ایتالیایی جایگزین بهتری نسبت به آویشن برای Oregano است. از برگ‌های خشک‌شده و خردشده کاکوتی به عنوان طعم‌دهنده در دوغ استفاده می‌شود و برخی از دوغ های بسته بندی شده در ایران این ادویه را دارند. چوپان‌ها و کوه نوردان تازه کاکوتی را جمع آوری می‌کنند و چای آن را نوشیدنی گوارایی می‌دانند.
كاكوتي گياهي است علفي، يكساله، داراي ساقه كوتاه و از خانواده نعنا كه به صورت وحشي در بيشتر مناطق كوهپايه‌اي بويژه خراسان مي‌رويد.

اين گياه داراي خواص درماني زيادي است، از جمله اين‌كه ضدميكروب و ضدعفوني‌كننده است و به صورت بخور براي رفع اختلالات مجاري تنفسي و رفع علائم سرماخوردگي و سردرد مصرف مي‌شود.
همچنين كاكوتي به عنوان ضداسپاسم در كاهش ناراحتي‌هاي گوارشي مفيد است. بعلاوه اثرات ضدقارچي براي آن نيز گزارش شده است.
در گذشته از كاكوتي به عنوان داروي ضدنفخ، ضداسهال، خلط‌آور و ضدسرفه و التهاب دستگاه تنفسي استفاده مي‌شده است.
اين گياه معطر همچنين خلط‌آور و مقوي معده است و به عنوان طعم‌دهنده غذا و لبنيات نيز از آن استفاده مي‌شود.
پزشكان متخصص تغذيه معتقدند كاكوتي به علت صفرابر بودن براي مبتلايان به ورم مزمن كيسه صفرا و عوارض كبدي توصيه مي‌شود.
برگ‌هاي اين گياه به عنوان نرم‌كننده سينه مورد استفاده قرار مي‌گيرد و به صورت دمكرده براي تسكين درد و رفع ناراحتي‌هاي مختلف مصرف مي‌شود.
كاكوتي در رفع سرماخوردگي‌هاي ششي مفيد بوده و با مصرف آن سرفه آرام مي‌گردد و چون اثر محرك‌كننده دارد، هضم را نيز آسان مي‌كند. جوشانده كاكوتي در رفع رماتيسم و نرمي استخوان مفيد است و غرغره جوشانده آن ورم لوزتين را برطرف مي‌كند.
كاكوتي همچنين دربند آمدن خونريزي از بيني بسيار مفيد و موثر است.


▪ کاکوتی به عنوان یک داروی طبیعی برای ناراحتی های تنفسی به کار برده میشود و برونشیت، سرفه و گرفتگی سینه را به طور موثر درمان می کند.
▪ به هضم مواد به خصوص چربی کمک می کند.
▪ کاکوتی تقویت کننده سیستم گوارشی است و اشتها را افزایش می دهد.
▪ روغن کاکوتی برای بدن بسیار مفید است و در خمیر دندان، دهان شویه و پماد به کار برده می شود.
▪ برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، جلوگیری از تراکم میکروب، گلودرد و بوی نامطبوع دهان محلولی از کاکوتی را غرغره کنید.
▪ این گیاه دارای ماده ای به نام «thymol» است که خاصیت ضدعفونی کننده دارد و به عنوان ضماد برای گزیدگی حشرات، التهاب سینه و زخم به کار برده می
شود.
▪ برای از بین بردن انواع انگل های پوستی مفید است.
▪ از این گیاه برای شست وشوی چشم و جلوگیری از شوره سر استفاده می شود.
▪ کاکوتی در التیام درد قاعدگی موثر است.
▪ به عنوان یک تقویت کننده، سیستم عصب را تحریک می کند و اختلالات عصبی را مانند افسردگی، خستگی و بی خوابی از بین می برد.
▪ روغن این گیاه برای برطرف کردن سرفه های حاد موثر است.
▪ روغن کاکوتی لکه ، جوش و آکنه را از بین می برد.
▪ با افزایش ادرار آب اضافه، نمک و سموم بدن را دفع می کند و در نتیجه در کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش چربی و بهبود هاضمه موثر است.
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
برگ میخواید چکار؟! تیپ درختش مهمه! :D
...

نه نیست!




بفرمایید اینم برگ و میوه و سایر تشکیلاتش:

sdgfasgd.jpg
 

پیوست ها

  • 11104.jpg
    11104.jpg
    30.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=64720&d=1315925053
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=64755&d=1315986450
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=64710&d=1315920712
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=64711&d=1315920732
 

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته افراسانان (Sapindales) که از شیره آن هم به عنوان خوشبو کننده استفاده می‌شود. شیره کندر را معمولاً بااسپنددانه می‌سوزانند.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است.
در استان فارس به درختی که کندر از آن به دست می‌آید بَنه می‌گویند.
 

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاربردهای پزشکی و دارویی

میوهٔ این گیاه را(که پوسته‌ای چرب دارد و به اندازهٔ یک نخود است)خام می‌خورند. همچنین کندر نیز پس از جوشاندن به ماده‌ای به نام سقز تبدیل می‌شود که مانند آدامس حالت ارتجاعی دارد، با این تفاوت که سقز بعد از فرو دادن هضم می‌شود.
کندر را نیز برای تقویت حافظه می‌خورند

صمغ کُندُر یَمَنی​





خواص کندر

اگر کندر را با آب سرد بخورید، اسهال را بند و استفراغ را قطع می‌کند و یکی از مهم‌ترین خواص بسیار مفید و جالب توجه آن، تقویت حافظه و مرتفع‌کننده فراموشی و ضعف حافظه‌است که به راستی تاثیر بسزایی دارد.
جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم می‌کند و بوی دهان را می‌زداید و روایت شده برای قطع ادرار و بلغم می‌توانید از آن مصرف کنید. مصرف کندر بویژه در زنان باردار و تأثیر آن روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بوده‌است.
با توجه به تحقیقاتی که روی بیش از ۱۰۰ نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (۳ الی ۴ ماه) از کندر استفاده کرده‌اند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیش‌فعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کرده‌اند کودکانشان بیش‌فعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.
نحوه استفاده

آن را کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آن‌را در یک استکان آب حل کرده و مصرف کنید. می‌توانید آن را در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده کنید، البته در این حالت کندر کمی تلخ است.
از نظر حکمای طب سنتی کندر گرم و خشک است و از نظر خواص آن معتقدند که خشک‌کننده و قابض و بندآورنده خون است، گازها را تحلیل می‌برد و در تقویت حافظه بسیار موثر است، از خونریزی‌های خارجی و خونروی از سینه جلوگیری می‌کند و اگر با صمغ خورده شود برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی موثر است. همچنین اگر با عسل خورده شود برای رفع فراموشی مفید است. اگر تا چند روز هر روز ۳ گرم آن را در آب بخیسانید و ناشتا بخورید برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است.
منابع

سایت: http://www.parsiteb.com
فرهنگ گیاهان دارویی و طب سنتی ایران، محمد رضا احدی کیا و همکاران، تهران، ۱۳۶۲، نشر فرهنگ باستان.
 

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوب خدا رو شکر که منم سرانجام تونستم یه دونه سوال درست جواب بدم :D واقعا به زندگی امیدوارشدم :)

اینم سؤال بعدی :

(اگه تکراریه بگین عوضش کنم)

w.jpg
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.

Similar threads

بالا